Nie, nie Nic z tych rzeczy ¯adnego roz³amu w Rocie
Ja po prostu nie lubiê tych zgejowanych ¿abojadów he he A o roz³amie mowy nie ma ...Bez przesady
Musze tu nieco prozy codziennego zycia wprowadziæ
. Wyje¿d¿am na parê dni do kraju Husa, wiêc jakby kto¶ mia³ jakies wa¿ne informacje zwiazane z wojna z tymi niewiedz±cymicorobiæzjêzykiemfajfoklokami, to prosze na kom.
510 074 178
Viva La Brigitte Bardo!
Zesra³a sie bieda i p³acze...
Napisa³em ju¿ jedn± piosenkê. Zbere¼na, ale niehistoryczna jak cholera.
Oto werset:
Za rogiem naszych burdeli kilka,
A w ka¿dym z nich czeka kochanka,
a to inny
Za rogiem naszych burdeli kilka,
A Angol sam trzepie d¿ona w k±cie.
Spaszu drugi przyk³ad ma s³abe rymy i jest taki... prozaiczny
Z innej beczki, w³a¶nie zakoñczy³y siê prace nad now± broni± która ma doprowadziæ Anglików do zag³ady. Wypu¶cimy takich 10000 i zjedz± im wyspê. Oto
prototyp
CYTAT
A o roz³amie mowy nie ma ...Bez przesady
No w³a¶nie
A tak przy okazji: Czy wszyscy widzieli ju¿ rozmówki francusko-angielskie z 1497, opublikowane w "Dragonie" nr 1?
Pozdrawiam,
S³odycz.
Witam!
Przepraszam. Mia³em w planach stawiæ siê na imprezie, ale kasy mi aktualnie brak ( zmiana zatrudnienia ).
Liczy³em na to ¿e Sierpieñ finansowo i czasowo bêdzie dla mnie lepszy, ale zobaczê, mo¿e na nastêpn± imprê bêdê móg³ pojechaæ. Ale ogólnie tegoroczny sezon marnie siê dla mnie zapowiada.
Pozdrawiam!
Haj!
No szkoda, bo dobrych muzykantów nigdy za wiele.
Pa
Haj!
Podsumowuj±c. W ¶rodê pracujê do 16.00. Samochód zamówi³em na Czwartek rano. Bêdê mia³ dodatkowo na dachu zamocowany baga¿nik. Zrzuta na paliwo tych osób co ich sprzêta bêd± jecha³y. Sprzêta jad± Spasza, moje i Ostródziaków. Paliwa mi ze¿re oko³o 140 PLN w obie strony - w ka¿dym razie mam tak± skromn± nadziejê. Auto 5 osobowe. Czyli 140:5=28,00 PLN/osoby.
Podsumowuj±c;
Ja - 28,00
Spaszu - 28,00
Ostróda - 28,00x3=84,00 PLN
Czy wszyscy zrzutkowicze siê zgadzaj±?
Kiedy i o której wyje¿d¿a Spaszu i Ostróda?
Pa
Zdaje siê, ¿e jedziemy w ¶rodê o 14:52.
Haj!
Jeszcze zobaczê czy w ¶rodê nie pojechaæ - muszê z w³a¶cicielem auta uzgodniæ. Koñczê o 16.00, o 17.00 jestem w domu, o 18.00 móg³bym w ¶rodê najwcze¶niej wyjechaæ. Za³adunki, skok w bok na Ostródê... bior±c wszystko za i przeciw najwcze¶niej móg³bym byæ w Grodzisku ok 22.00-23.00.
Co ze sprzêtem?
Spaszu najlepiej by by³o ¿eby kto¶ Twój ca³y sprzêt razem z namiotem podrzuci³ np. we wtorek po 18.00 do mnie do domu.
Ostróda kto by wyda³ wasz sprzêt i pomóg³ go za³adowaæ. Nr tel. komórkowego poproszê. Czy we dwie osoby t± wiatê mo¿na przenie¶æ do auta, czy potrzeba wiêcej ludzi?
Pa
Jezeli bedziesz jechal w czwartek to nie ma problemu, od rana w zamkowej krypcie bedzie siedzial Lolek, takze pomoze. Dodzwonic don trzeba na numer (089)6463231 i prosic Kowalskiego. Jezeli w srode to trzeba jeszcze wytypowac pomagiera...a wiate targnie spokojnie jedna osoba...fakt, ze nie na dluzszy dystans
Haj!
No po³owa Rotki ju¿ jedzie poci±giem w³a¶nie z nimi rozmawia³em - jako¶ tam bardzo weso³o jest. Mówi±, ¿e to od gor±ca - jako¶ im nie wierzê.
Ja doje¿d¿am jutro ze sprzêtem obozowym - wyruszam z samego rana.
Hever zamawia³e¶ bilet i nie pojecha³e¶ to bilet przepad³ - zwróæ kasê dla ¦wierzego za bilet.
Pa
Wyje¿d¿amy jutro po po³udniu. Mozemy zabraæ kogo¶ z Olsztyna.
namiar: 510 074 178
Hej No to po wojnie... Bardzo szkoda By³o rewelacyjnie Bardzo dziêkujê wszystkim z naszej ekipy za ¶wietn± zabawê
Jak zwykle ubaw po pachy no i wariactwo totalne he he O popijawach nie wspomne... Trzymajcie sie Do nastêpnego razu
Dziêki wszystkim za wspania³± zabawê. Zdaje siê, ¿e by³a to najlepsiejsza impreza w tym sezonie, a ludzie z Roty jak zwykle dopisali doskona³ym towarzystwem. VIVE LA FRANCE !!!
Hej!
Pozdrowienia dla ca³ej naszej zwyrodnia³ej gromadki. Bawi³em siê z Wami zaje..fajnie i mam nadziejê, ¿e i Wy bawili¶cie siê równie dobrze. Dla mnie to by³a najlepsza impreza tego sezonu, a napewno tak± by nie by³a gdyby nie fajowa atmosfera (dlatego tak Was lubiê
)
Wiêcej mo¿na moich wywnêtrzeñ przeczytaæ w Kalendarium w temacie Wojny. Dodam tylko na koniec jeszcze raz: Dziêki Owen i Bryan i wszyscy inni organizatorzy, pomocnicy, kucharze. Bez Was nie mogliby¶my bawiæ siê tak fajnie.
Haj!
Chcia³em wszystkim podziêkowaæ za wspólny udzia³ w tej imprezie. By³o rewelacyjnie! Jeste¶cie najbardziej zboczon± grup± ludzi jak± pozna³em do tej pory - oczywi¶cie w pozytywnym tego s³owa znaczeniu.
Chcia³em równie¿ podziêkowaæ za wszystkie pouczaj±ce pogaduchy - nareszcie wiem jak ma to byæ wszystko zorganizowane ³±cznie z tym jak powinien Rotmistrz siê zachowywaæ.
Mam nadziejê, ¿e uda³o siê wam wytrzymaæ towarzystwo takiego wariata jak ja.
A, ¿e o was nie zapomnia³em:
http://rzezniczek.lh.pl/index_wpocz.htm
Pa
Haj!
Co do imprezy nie bêdê siê wypowiada³, gdy¿ ka¿dy wie ¿e by³o rewelacyjnie.
Co do rotowych zasad:
1) Niehistoryczne skarpety - Brawo! Postêpy. U jednego czy dwóch osób tylko da³o siê mi tylko zauwa¿yæ - i to tylko podczas przebierania.
2) Gacie niehistoryczne pod historycznymi - Brawo! Nie zauwa¿y³em. Jedynie dwie osoby mi siê przyzna³y, bo tak bym nie doszed³.
3) Bielizna lniana zamiast ¶nie¿nobia³ej bawe³ny - Rewelacyjnie! Widaæ du¿y lniany przyp³yw.
4) Folia i plastiki w obozie - Super! Ogromne postêpy. No jeszcze troszkê trzeba popracowaæ, ale jest dobrze.
5) Palenie papierosów w obozowisku - No tutaj jest niedobrze. Bêdziemy musieli wyznaczaæ palarnie poza obozem. W obozie zakaz palenia.
6) Przekleñstwa - no za du¿o pad³o s³owo k.... W innych grupach jest zasada robienia pompek za przekleñstwo. Co wy na to? Wszyscy siê zgadzaj±?
Kto¶ jeszcze co¶ zauwa¿y³ z rzeczy ogólnych? Jakie¶ propozycje? Co rozwijaæ, a co potêpiaæ?
Zapraszam do dyskusji.
Pa
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Ja tez bym sugerowal zrobienie porzadku z przeklenstwami, bo pare osob zwrocilo mi uwage, ze w Wasze szeregi wkradalo sie sporo buractwa (bez obrazy) zwlaszcza po alkoholu.
No, ale wszystko mozna dopracowac. Polecam sredniowieczne przeklenstwa, np.:
do kata - k...
porwon katu, idz do kata - spier...
dogorliæ - przyp...
czubiæ siê z kim¶ - pier... siê z kim¶
ty ¶ledziu - ty kut...
kiep - piz... ew. ch... (zalezy od kontekstu)
huncwot - ch...
Bez zmian pozostalo slowo "je.b.aæ" (za przeproszeniem) i jego pochodne.
No i spiewajcie sredniowieczne przyspiewki (czasem potrafia byc b. sp[rosne i pijackie), nie przerobki kibolskich piosenek ;)
Pozdrawiam!
Maciek "Bryan"
Oj Rze¼ to by¶ siê w nocy z pi±tku na sobotê zap±powa³ na ¶mieræ i jeszcze troszkê
Ale ogólnie my¶lê, ¿e mo¿na by wprowadziæ kary za zbytnie przeginanie je¶li chodzi o s³ownictwo. Wiadomo, miêsem czasem rzuciæ trzeba... ale nie nale¿y robiæ sobie z czosnku przecinka. Ja jestem za bato¿eniem
i dybami
Sija
Co do kibolskich piosenek. Pewnie chodzi o te które ¶piewano na sobotniej biesiadzie... TO NIE MY JE ¦PIEWALI¦MY... nikt od nas. A ca³a reszta siê zgadza...
Haj!
I te pie¶ni szantowe ko³o naszego obozu trwaj±ce a¿ do rana to te¿ nie nasza grupa.
To Ci co mieli solenizanta.
Ale z tymi przekleñstwami i papierosami to porz±dek nale¿a³oby zrobiæ.
Pa
W³a¶nie - najwa¿niejsza sprawa jak dla mnie to wyeliminowanie ca³kowite puszek, butelek, papierochow, faków i innych reliktów wspólczesnego syfu I to nie tylko do zdjêæ lub jak kto¶ przyjdzie Piwko z puchy czy butelki mo¿na wlaæ sobie do naczynka w namiocie i tyle, a nie paradowac z tym po obozie ( nie mowie tu konkretnie do kogos - ogólnie ) Ja przyznam sie szczerze, ¿e muszê ostro popracowaæ nad przekleñstwami, bo czasem ostro pojadê... I wtedy mo¿na zacz±æ my¶leæ o byciu ultra...Mam racjê?
Haj!
Oczywi¶cie nie ma wyj±tków, ka¿demu zapewne siê co¶ tam wymknê³o. Ka¿dy pope³nia jakie¶ b³êdy. Nale¿y je jedynie eliminowaæ. Ludzi mamy super.
Tak wiêc szczególnie zwracamy uwagê na:
- przekleñstwa, bêd± upomnienia, jak nie poskutkuj± to dyby;
- palarnia poza obozem, w obozie zakaz palenia;
- nalewanie napojów do naczyñ historycznych w namiotach;
- trzeba co¶ wymy¶leæ z ukryciem ¶mietnika w obozie - przecie¿ nie bêdziemy z ka¿dym papierkiem lataæ poza obóz;
- Bryan ma racjê - je¿eli kto¶ nie mo¿e siê powstrzymaæ od przekleñstwa niech zast±pi to historycznym odpowiednikiem (nie obra¼liwym we wspó³czesnym ¶wiecie).
Pa
Je¶li chodzi o ¶mietnik to dobrze siê sprawowa³ kosz wiklinowy który ustawiony by³ u Spasza w namiocie, a do którego mo¿na by³o w³a¶nie ¶mieci wrzucaæ (oczywi¶cie je¶li siê komu¶ chcia³o).
Whazzaa!
No, to zdecydowanie by³a super impreza! Szkoda tylko, ¿e dla nas z Basi± ostatnia w tym sezonie. Ale nie ma siê co martwiæ, bo ju¿ zaczêli¶my zdobywaæ ró¿ne rzeczy na przysz³y sezon (¦wierzy - przez ten Twój pourpoint nie mogê spaæ po nocach!
).
Pozdrowienia, Wiara!
La Rrrrota!
S³odziutki.
Cze¶æ wszystkim
Impreza by³a ¶wietna !
Szkoda S³odziutki ze was z Basia nie bêdzie ale nowy sezon juz za pasem ;)
Jak tylko bede mial chwilke wolnego to opublikuje zdjêcia ze 100letniej - mam kilka naprawde fajnych - lacznie z filmikiem jak Cormac wpada do francuskiego dolu ;) oraz Reyarem katowanym we francuskim obozie :P
Pozdrawiam serdecznie i zapewne do zobaczenia z wiekszoscia jutro na Chudowie.
Konrad
Hi
Nasze
fotki z imprezy. Zapraszamy do zwiedzania galerii.
Cze¶æ wszystkim
Podaje
linka do naszej (mojej i Niny) tymczasowej strony gdzie na razie sa tylko fotki z wojny 100letniej.
Za jakis czas dorzuce te filmiki o ktorych pisalem wczesniej.
Pozdrawiam wszytkich
Konrad
Haj!
I jeszcze rozporz±dzenie francuskie
:
http://rzezniczek.lh.pl/index_humor.htm
Pa
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.