Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sierpieñ] Wojna Stuletnia na ¯ywo-Azincourt 2005 ok 5-7.08
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4
Owen
Witam
W ramach rozpoczêcia przygotowañ do organizacji kolejnej ods³ony naszej kameralnej imprezy, zastanawiamy siê nad kilkoma sprawami m.in. nad d³ugo¶ci± trwania imprezy.
Jako ¿e teren jest w³asno¶ci± mojej rodziny a wszystko zale¿y wy³±cznie od nas, pojawi³y siê g³osy by przed³u¿yæ czas zabawy. Zw³aszcza ¿e przyje¿d¿aj± do nas go¶cie z odleglejszych stron Polski (za co im chwa³a smile.gif). W tym roku przenosimy termin imprezy na wcze¶niejszy (mam nadziejê ¿e unikniemy konfliktów interesów). Bêdzie to napewno weekend 5-7 sierpnia 2005. Lecz je¶li chcialiby¶cie, mieli czas i mo¿liwo¶ci (np. na wziêcie urlopu) impreza mog³aby siê odbywaæ od 4 czy nawet 3 (mo¿e). Tak by w tym sympatycznym miejscu trochê sobie poobozowaæ (ps. woda pitna bêdzie oczywi¶cie ju¿ na miejscu pod³±czona do dzia³ki smile.gif).
Wiêc czekamy na wasze opinie i g³osy a tak¿e na zg³oszenia nowych go¶ci pragn±cych siê z nami pobawiæ.
Co do tematu imprezy bêdzie najpewniej tematycznie przybli¿ony do bitwy pod Azincour 1415 (oczywi¶cie jaki¶ jej fragment czy zdarzenie smile.gif). Pomys³y na to co bêdzie siê dzia³o na samej imprezie bêdziemy tu dorzucaæ.

ps. Pro¶ba do Moderatora o wrzucenie tego do kalendarium
Korinka
Widzê, ¿e na razie wszyscy s± za przed³u¿eniem. To niez³y pomys³ - jak siê jedzie z daleka, rozbija, siedzi jeden dzieñ i zbiera spowrotem... A impreza ¶wietna... yes.gif Jak kto¶ nie bêdzie móg³ to po prostu przyjedzie pó¼niej. Tylko nie wiem jak przetrzymac tyle nocnych "biesiad" pod rz±d... bigsmile2.gif

Pozdrówka
Korinka
Czarny
Owen, Ty stary karabinie! smile.gif Pomys³ jest wy¶mienity, bo rok temu impreza by³a ¶wietna i towarzystwo przednie W tym przypadku im d³u¿ej tym lepiej ( chocia¿ znaj±c moje szczê¶cie to mnie pewnie z pracy nie puszcz± )Na nas mo¿esz liczyæ ( a w³a¶ciwie to chyba my na Ciebie smile.gif) Pozdrowionka od ca³ego Alcoholic Commando Culm smile.gif

A awatara to masz k...totalnego smile.gif
vroobell
Pomys³ przedni ¿eby impreza trwa³a d³u¿ej. Mam nadziejê ¿e w tym roku dotrê. Z chêci± równiez przyjadê wcze¶niej aby pomóc. Owen - budujemy jakie¶ porz±dne obwarowania? bigsmile2.gif
Adams87
No no impreza by³ ¶wietna, by³em na ostatniej, i z checi± przyjade ponownie, a im d³u¿ej tym lepiej. Wiêcej miodku sie wypije... bigsmile2.gif
Pawe³
Witam.
Pomysl naprawde dobry. Nim dluzej tym lepiej. yes.gif
Niestety wcaiz nie wiem w której czesci wakacji mam praktyki dunno.gif , ale w razie czego zrobie wszystko zeby wyrwac sie z wykopu i przyjechac na ile sie da. blinkie.gif

pozdrawiam
Owen
Hej
Wprawdzie póki co tylko 20 osób narazie g³osowa³o, ale podejrzewam ¿e spora czê¶c albo jeszcze jest niezdecydowana albo nie zagl±da tutaj. W ka¿dym razie procenty wskazuj± ¿e ju¿ od ¶rody mo¿emy siedzieæ i trochê siê pobawiæ, ale od czwartku ju¿ wszystko leci pe³n± par± wed³óg planu.
Generalnie ¿eby rzuciæ co¶ w temacie nadmienie a paru zmianach koncepcyjnych jakie siê narodzi³y pod wp³ywem zesz³orocznych do¶wiadczeñ.
A wiêc:
- Alkochol nie bêdzie przewidziany na ca³± imprezê, my go zapewnimy mniej, tylko do posi³ków i na ostatni± ucztê (ale za to sporo ;)). Do¶wiadczenia pokaza³y ¿e nie jeste¶my przewidzieæ i zapewniæ wystarczaj±cej ilo¶ci, a uczestnicy w tym wzglêdzie sami wiedz± ile potrzebuj±. Z tym ¿e trzeba przemy¶leæ i rozwi±zaæ kwestie puszek itp, ¿eby to siê nie wala³o po namiotach i obozowisku. dlatego tak to zaplanujcie, ¿eby je¶li nalewacie to w namiocie, a puszki butelki londuj± w schowku. Radziliby¶my zapewniæ sobie wiêksz± ilo¶æ alkocholu na ca³± imprezê, by nie by³o potrzeby je¼dziæ do sklepu, który jest kawa³ek...
- Oddzielnie prawdopodobnie bêdzie fabularyzowana bitwa a oddzielnie LARP mniej militarystyczny (je¶li bêdzie i uczestnicy wyka¿± nim zainteresowanie). Potyczek mo¿e wymy¶limy wiêcej je¶li chêci dopisz±.
- Osobistym moim pragnieniem, jest próba praktycznej nauki, jakiego¶ rzemios³a, przy u¿yciu kopii historycznych narzêdzi. Mam tu namy¶li proste rzeczy ale klimatyczne np. ¶cinanie drewna i kopanie do³ów zrekonstruowanymi narzêdziami. Wykonanie pieca do wypieku chleba ... To narazie pomys³y do przedyskutowania, ale chcia³bym przeznaczyæ czê¶æ ¶rodków na wzbogacenie naszych umiejêtno¶ci.
- Proponowa³bym wiêcej wyk³adów i odczytów, wcze¶niej zapowiedzianych przy dyskusji z zainteresowanymi. Swego rodzajum seminarium w interesuj±cych nas dziedzinach, a go¶ci zaprasza³bym do zapoznania siê z podanymi wcze¶niej tematami.
- chcia³bym zorganizowaæ potyczkê te¿ z lud¼mi lekkozbrojnymi na trochê l¿ejszych zasadach (które s± jeszcze nieopracowane ;)), by spróbowaæ odwróciæ trend od "bia³oruskiego puszkowania siê", a zwróciæ uwagê na historyczny i realistyczny wygl±d bitwy, m³ócka musia³aby pewnie straciæ na intensywno¶ci, ale wizualnie potyczka z pewno¶ci± by by³a atrakcyjniejsza. Chodzi mi tu o otwarte he³my, ods³oniête nogi te sprawy. Napiszcie co o tym myslicie.
Póki co to koniec i zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam
Adams87
Pomys³y przednie. Ju¿ siê niemoge doczekaæ, mam nadzieje ¿e zd±rze siê uzbroiæ do tego czasu, wiêc mo¿e i powalczyæ siê uda bum.gif
je¶li chodzi o larpa, jestem absolutnie za (jako zatwardzia³y rpgowiec musze byæ bigsmile2.gif ) a i inne pomys³y s± bardzo ciekawe, mocnym bajerem by³a by mozliwo¶æ nauki sztuki kowalskiej w ramach nauki rzemios³a, ale to raczej bêdzie trudne do zrealizowania, niestety... icon_sad.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Ja mam uwagê co do posi³ków. Jak dla mnie to za du¿y wypas tam by³. Dlaczego tak piszê? Ludzie pracuj±cy w kuchni siedzieli tam ca³y dzieñ a i tak nie uda³o siê obiadu zrobiæ tylko pó¼n± kolacjê. Mo¿e zrobiæ mniej wyszukane dania, zajmuj±ce mniej czasu. Gar kaszy, gulasz, jaka¶ zupa... Jest to tañsze i szybsze rozwi±zanie, a ludzie którzy siedz± w kuchni mieliby wiêcej czasu na inne zajêcia. Takie przemy¶lenia. Spadam zanim mnie zlinczuj±...

Pa

Ps
To by³y najlepsze posi³ki jakie jad³em na imprezach...
Adams87
fakt faktem ¿e gotowanie trwa³o d³uuuugo... smile.gif
mo¿e co¶ w tym jest zeby gotowaæ mniej wyszukane posi³ki, a np. tylko ostatni± uczte jakos wypasiæ...
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
* Mysle, ze rozwiazaniem sprawy kuchni bedzie zatrudnienie wiekszej ilosci osob, tak zeby wszystko szlo szybciej. Lepiej jesc lepiej przeciej, niz zjadac jakies ohjlapki:)

* Co do piwa - nie bedzie jakos drastycznie ograniczone, bedzie jednak podawane dopiero wieczorem - okazalo sie, ze jesli piwo jest w stalym dostepie, to nie ma ilosci, jakiej nie daloby sie wypic i zawsze jest ryzyko,z e braknie w krytycznej chwili, czyli wieczorkiem. Zdarzylo sie w pewnym momencie, ze musialem dokupic ze swojej prywatnej kasy piwa za jakies chyba 200 zl, zeby nie zabraklo:)

* Kwestia datowania: Najlepiej, rzecz jasna 1415:) Ale realnie patrzac, to 1400-1430. Czyli mowiac w skrocie, bez kaneli, salad i gotykich rekawic. Szczegolnie prosze o poradzenie sobie z saladami, bo bily po oczach ostatnio, chociaz od biedy podobno moze w 1429 mogly byc... Ale raczej nie niemieckie :D

* Bedziemy inaczej oznaczac armie, zeby bylo historyczniej. Francuzi - bialymi krzyzami, Anglicy - czerwonymi. Kto moze, b. prosimy zeby wykonal sobie taki krzyz sam i naszyl na ubrani,zeby nie tracic na imprezie czasu na dzialania krawieckie. Na wszelki wypadek przygotuje pewien pas albo gotowych krzyzy, albo sybstytutw w postaci czerwonych i bialych pasków (ktore trzeba bedzie sobie naszyc na ubranie).
Kruku
CYTAT(Bryan)
* Mysle, ze rozwiazaniem sprawy kuchni bedzie zatrudnienie wiekszej ilosci osob, tak zeby wszystko szlo szybciej. Lepiej jesc lepiej przeciej, niz zjadac jakies ohjlapki:)

czo³em,

a mo¿e zamiast obarczaæ kuchniê dziennymi posi³kami dla mas gotowaæ równie¿ po obozach na mniejsz± skalê?

kuchnia bez nerwów gotowa³aby/serwowa³a posi³ki w karczmie za larpow± kasê, obs³ugiwa³aby te¿ wieczorne biby (zawsze to jeden posi³ek do zrobienia a nie trzy).

trochê ¶miesznie to wygl±da jak angole z francuzikami siê klepi±, a w przerwach wspólnie stoj± w kolejce po kaszê ;)

pozdrawiam
kruku
--
.
Adams87
CYTAT
kuchnia bez nerwów gotowa³aby/serwowa³a posi³ki w karczmie za larpow± kasê, obs³ugiwa³aby te¿ wieczorne biby (zawsze to jeden posi³ek do zrobienia a nie trzy).

Hehe... odrazu przypomina mi siê karczmarz smile.gif "A moneta jest?? nie ma monety nie ma piwa..." bigsmile2.gif

CYTAT
Bedziemy inaczej oznaczac armie, zeby bylo historyczniej. Francuzi - bialymi krzyzami, Anglicy - czerwonymi. Kto moze, b. prosimy zeby wykonal sobie taki krzyz sam i naszyl na ubrani,zeby nie tracic na imprezie czasu na dzialania krawieckie. Na wszelki wypadek przygotuje pewien pas albo gotowych krzyzy, albo sybstytutw w postaci czerwonych i bialych pasków (ktore trzeba bedzie sobie naszyc na ubranie).

tak tylko je¿eli bêdzie tak jak ostatnio, ¿e zmiana strony nast±pi³a na pó³ godziny przed bitw±, to czarno to widze... :P
Marcus Aurelius Carnifex
Karczmarz?

Jak Zagoñczyk ze Smocz± stanêli po piwo to nawet obstawa uciek³a. Niebezpieczny zawód bum.gif .

Pa
Owen
Hej
Oddzielne posi³ki to jest jaki¶ pomys³. Ale z drugiej strony wspólne jedzenie dzia³a integruj±co smile.gif. Myslê ¿e tu Tunia ma najwiêcej do powiedzenia, wiêc jej zostawi³bym ostateczne rozstrzygniêcie tego problemu.
Pozdrawiam
Tunia
powróci³am z niebytu i có¿ widzê??
Wow
wiêc po pierwze primo chcia³abym powiedzieæ, ¿e dziêkuje za komplementy jedzeniowe smile.gif heart.gif
po drugie primo ja naprawdê lubiê gotowaæ, nawet je¶li robi siê to ca³y bo¿y dzionek, ale zdecydowanie potrzebne by bylo ciut wiecej pomocy, szczególnie w krojeniu i rozkladaniu na stoly :D
po trzecie primo - osobiscie uwazam, ze osobne gotowanie stworzy brak integracji jakiejs tam.

Sugeruje - wspólne ¶niadania i kolacje
a posilki srod-dzienne w miarê potrzeby ka¿dy sobie sam????
mo¿e to jest jakas opcja i consensus :D

a w kwestii za du¿ego wypasu - wcale takiego nie bylo - wic w tym, ¿e papu na ogniu sie gotuje 5493497594375943 godzin niestety
dlatego sugeruje sniadania i kolacje wspolne

a karczma moze podawac zimne przekaski i inne takie w dzien :D

pozdrawiam pasibrzuchy
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Pomys³ mi siê bardzo podoba. ¦niadania i kolacje wspólne. Obiady - testowanie swojego wyposa¿enia kuchennego. Jestem za - pozdrawiam.

Pa
Czarny
Faktycznie ,nieg³upia sprawa W razie czego mam w posiadaniu kocio³ek takiej wielko¶ci, z którego ma³a armia mo¿e siê nie¼le naje¶æ, jak co¶ tam upichcimy smile.gif Wiêc nie ma problemu Pozdrówka smile.gif
Hejka!
Wczoraj ustalilismy kilka kolejnych szczegolow:

* Mozna bedzie przyjezdzac w srode, ale wlasciwa impreza z atrakcjami, zarciem zaczyna sie w czwartek. Od chwili przyjadu trzeba byc juz w strojach - prace obozowe etc (np. rozstawianie namiotow) - WYKONUJEMY JUZ W STROJACH! Syetem jest taki: samochody po wypakowaniu rzeczy szybko cofamy w niewidoczne miejsce, wskakujemy w stroje, plecaki etc szybko ukrywamy np juz pod plachta namiotowa i rozbijamy sie. Tak aby hardcor byl na maksa i od poczatku.

* Bardzo bedziemy nalegac, namawiac i pilnowac, aby goscie przylozyli sie do pracy nad soba i pamietali o tym, ze datowanie to I pol. XV w (tepimy dibletu z pufkami i salady!!!)

* Oznaczeniem Anglikow jest czerwony krzyz na ubraniu i na zbroi (zgodnie z przekazami) - obowiazkowy. Francuzi, tez zgodnie z przekazami, moga, ale nie muszanaszyc sobie i namalowac krzyz bialy.
Dla spoznialskich i zapominalskich beda krzyze czerone i biale w zapasie, pod postacia paskow materialu do samodzielnego przyszycia.

* Kazda ze stron bedzie miala dowodce, wyznaczonego uprzednio przez nas, "grajacego" postac historyczna Anglika lub Francuza (np Henryk V)

* Poza zwykla naparzanka, bedziemy sie tez bili w opcji light, z czasow przedbialoruskich - czyli przed mlocka pierwszenstwo ma technika i bezpieczenstwo. Chcemy promowac walki mniej brutalne, za to umozliwiajace uczestnictwo ludziom opancerzonym historycznie. czyli nie tylko zakutymw stal robotom bojowym, ale tez majacym np. otwarte helmy.

* Zamiast jednego duzego LARPA beda mniejsze dla chetnych, aby niewalczacy tez sie mieli czym zajac.

* Wyklad bedzie dotyczyl kampanii 1415 i bitwy pod Azincourt, ale bedzie poszerzony o czesc seminaryjna. Roboczy temat dyskusji - czy wymordowanie jencow francuskich przez Hneryka V pod Azincourt bylo zbrodnia wojenna?

To tyle, oby wyszlo i to nie bokiem smile.gif

Pozdrawiam!
Maciek
"Bryan"
Rafa³ Pr±dzyñski
Abstrachujmy na razie od tego, kto wyznaje papie¿a w Avinionie, a kto w Rzymie.
Chcieliby¶my wnie¶æ udzia³ w waszej imprezie - wnie¶æ, bo nie chcemy byæ tylko konsumentem, ale chcemy troszkê daæ od siebie (o ile uczestnicy bêd± zainteresowani).
Oto nasze propozycje : zabranie pod gar 4-5 ludzi dla których przygotujemy obiad, w wariañcie, ¿e obiady indywidualnie (bez kosztów oczywi¶cie, jak je 10 to i 15 siê naje).
Dostarczenie 2- 3 ¶rendiozbrojnych, 2-3 lekkozbrojnych, byæ mo¿e ma³ej artylerii i oczywi¶cie odpowiedniej ilo¶ci czeladzi obozowej (p³ci bardzo po¿±danej). Oczywi¶cie wszystko jak najbardziej Aqincourt po stronie jedynie s³usznej, a do tego przypadkowo zwyciêskiej (wtedy ma siê rozumiec - teraz to ja nie wiem).
W dyskusji o wymordowaniu jeñców chcia³bym poruszyæ w±tek norm prawnych i etycznych w odniesieniu do realiów epoki i kultury - z punktu widzenia akademickiego - czyli 15 minutowa prelekcja uzupe³niaj±ca.
W nawi±zaniu do s³usznego kierunku odchodzenia od bia³uruskich walk - chcieliby¶my przybli¿yc dok³adny i bezpieczny system walk bitewnych z Anglii, jak równiez pe³ny system walk turniejowych z Anglii (którego to systemu nie wolno nam nazywaæ po imieniu bigsmile2.gif ale wolno go propagowaæ). System turniejowy z powodzeniem mozna zastosowac i w zbiorowych walkach, a pozwala on swobodnie na udzia³ l¿ej zbrojnych. Oczywi¶cie wyjasnimy co jak i dla czego,a nie na zasadzie - "oto macie 10 przykazañ - A czemu nie 12 - A BO TAK!!". crazy.gif
Proponuje któtkie seminarium dotycz±ce sposobów walki na miecz i puklerz (typowe dla epoki imprezy), z rozwa¿eniem walk realnych w odró¿nieniu od walk na takich zasadach, jakie s± dla nas dopuszczalne (czego zwykle brakuje tego rodzaju seminariom). Dodatkowo przybli¿enie metody treningowej dla tego rodzaju broni, któr± stosujemy i rozwijamy od 8 lat.
Na koniec, chcia³bym o poranku sobotnim lub niedzielnym wyg³o¶iæ kazanie, bo nie tylko samym chlebem, piwem i walk± cz³owiek ¿yje.
Pozdrawiam.
Jarek Przyby³o
Czyli zapowiada siê pranie mózgów bigsmile2.gif

Pozdrawiam.
Adams87
pomys³ na obiady wydaje mi siê ca³kiem s³uszny,ludzie bed± siê integrowaæ, a osoby przygotowuj±ce posi³ki niebed± musia³y spêdzac ca³ego dnia w kuchni...

mo¿e to zbyt wczesne pytanie, ale jakie wymagania odno¶nie zbroji przewidujecie w walkach lightowych???
he³m rêkawice i os³ona tu³owia (co najmniej przeszywanica)
Vibivs Silivs Alatvs
Czy¿by standardem w tym roku stawa³o siê stawianie obozowiska w strojach? Jaknajbardziej promujemy ten kierunek rozwoju.
Zesz³oroczna "wojna" mimo i¿ "stuletnia" przelecia³a mi w mig, a jedyne chyba co pozosta³o w pamiêci to przezajebiszcze papu (no dobra, jeszcze: karduple z procy, lodarobimu i bodaj¿e Rze¼niczek z kusz± na strarzy beczki).
Wiêc je¶li w tym roku bêdziemy mogli liczyæ na zaproszenie, a organizacja Jarmarku i finanse nam pozwol± to z ogromn± chêci± siê pojawimy.
Marcus Aurelius Carnifex
Oj tak!

Beczki trzeba by³o pilnowaæ. Wdzierali siê do³em i gór±
bigsmile2.gif

Pa
Owen
Hej
Oczywi¶cie Puszczê zapraszamy smile.gif. Generalnie ja nie widzia³bym wogóle samochodów przy obozowisku, i jestem zwolennikiem donoszenia wszystkich rzeczy ju¿ w strojach (dzia³ka nie jest a¿ tak du¿a by siê nie da³o) natomiast przebieranie siê, przy naszej "Strefie parkingowej Lancelot" smile.gif. Postaramy siê te¿ by wszystkie roboty gospodarcze by³y przeprowadzane przy u¿yciu replik narzêdzi ¶redniowiecznych.
Karczmarz oczywi¶cie i w tym roku bêdzie niezbêdny Rze¼niczku smile.gif .
Pozdrawiam
Adams87
Znowu bêdzie komu podkradaæ piwo... cool.gif bigsmile2.gif

CYTAT
he³m rêkawice i os³ona tu³owia (co najmniej przeszywanica)

bardzo fajnie. zw³aszcza ¿e niewiem czy siê wyrobie z tymi wszystkimi blachami, :/ a pszeszywke i He³m ju¿ mam. smile.gif

ps. Rze¼niczek widze siebie na tym zdjêciu... smile.gif
Rafa³ Pr±dzyñski
Czy siê zanosi na pranie mózgów czy nie, to ju¿ zalezy od gospodarza imprezy nie od nas. Czyje ziemie tego prawo, czyje prawo tego pozwolenie na udzia³ lub brak pozwolenia. Ale nie wiemdla czego jak piszê o czeladzi "p³ci bardzo po¿±danej", to koledze siê kojarzy z praniem.....? smile.gif
Tomasz Pêkala
Niestety! icon_cry.gif
Och jak¿e bardzo szkoda mi! icon_cry.gif
Niestety w tym terminie nie mo¿emy byæ na Polach Owena.

W tym czasie jeste¶my w s³owackich Tatrach. Dallleko od domu.

Och jak¿e mi ¿al. A tak chcia³em pomóc, tak chcia³em byæ.
I tylko p³acz pozostaje....
tears.gif
Tunia
tears.gif Tomeczku jestem w strasznej rozpaczy
nie do opisania i przeogromnej tears.gif
Jarek Przyby³o
Podobno w sierpniu s³owackie Tatry s± zamkniête (maj± kontrolê z ZUS-u mad.gif ) Tak wiêc Tomaszu zastanów siê, zastanów.

Pozdrawiam

Jarek P. - Pijak
Owen
Poza tym Tatry jak by³y tak bêd± na tym samym miejscu... A Wojna, to tylko sto lat, minie nim siê spostrze¿emy smile.gif.
Owen
Witam
A zmieniaj±c trochê temat... Pragn±³bym gor±co zaapelowaæ do wszystkich chêtnych o jak naj¶ci¶lejsze dostosowanie siê do datowania imprezy, zarówno pod wzglêdem stroju jak i uzbrojenia Bêdziemy k³adli na to du¿y nacisk. To jest i tak Francja wiêc sporo do przodu w porównaniu z Polsk±. Ale nie chcia³bym ¿eby w tym roku pojawi³y siê rzeczy na II po³ XVw. Czas jest wiêc doszyæ wrazie czego dublecik d³u¿szy mozna smile.gif.
Poza tym chcia³bym zwróciæ uwagê na naczynia. Nie bêd± tolerowane ¿adne mroczne kufelki ceramiczne (z klapkami itp.) szk³o te¿ chcia³bym ograniczyæ do minimum.
Pozdrawiam
Marcus Aurelius Carnifex
Ha!

Dlaczego siê dowiadujê na koñcu? Rozmawia³em wczoraj z Markiem z Shanonu - podobno maj± u was zagraæ na imprezie. Superowsko!

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Mam te¿ smutn± wiadomo¶æ. W zwi±zku z powy¿szym koszt imprezy wzro¶nie o oko³o 5 z³otych na osobê. Ale czego siê nie robi dla sztuki.
king.gif

Pa
Tunia
a mi jest niezmiernie przykro donie¶æ, ¿e na imprezie gotowaæ bêdzie Cormac, nie ja i dlatego bêd± tylko ziemniaki

icon_cool.gif
Szypu³
Ej jak bedzie gotowal Cormac to prosze zabrac od niego Chilli.
Do dzis pamietamy jak kazal nam wsypac cala paczke do naszej zupy "Oddech Smoka"
Tunia
Naprawdê tak zrobi³???
wow
kto by siê tego spodziewa³, on taki ³agodny :>
Szypu³
Tia inna sprawa ze potem sam z nami to jadl :D
Ale ¯aba ganial kucharza po ca³ym obozie z toporem jak sprobowa³ ³y¿kê zupy bigsmile2.gif
Tunia
Ja nawet nie bêdê siê pytaæ kiedy to by³o :D
pewnie jakie¶ stulecia mroczne temu :D

szczerba.gif
Szypu³
A ja pozwole sobie odpowiedziec na to niezadane pytanie szczerba.gif
To by³o wtedy kiedy po raz pierwszy spotkalismy Bractwo Zielonych Zabek "Kermit" (Hehe Bryan, Cormac pamietacie nasze spotkanie ?? )
Czyli na Grunwaldzie 1999 bigsmile2.gif
Tunia
o mamo
toæ to mroczne czasy.....
ciekawy Czy pamiêtaja :D
ja nie pamiêtam angsad.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

A ja pamiêtam jak ¶piewali "Plastikow± Piechotê".
icon_wink.gif

Oczywi¶cie z tym Shanonnem to ¿arcik Prima Aprilisowy.
usmieszek_09.gif

Pa
Tunia
nie mówi±c juz nic o Cormaku co gotowaæ bêdzie.. ziemniaki... na wojnie stuletniej
devil.gif
W zwiazku z roznymi zabawymi nieporozumieniami zwiazanymi z nasza impreza, a pojawiajacymi sie chyba co roku, pragne wyjasnic, co najstepuje:

"Wojna Stuletnia na ¿ywo" nie jest imprez± oficcjaln±, masow±. Nie jest festynem, ani niczym w tym rodzaju.
Jest prywatn± zabaw± robiona przez nas dla nas i naszych przyjació³ oraz bli¿szych i dalszych znajomych, ktorych osobi¶cie na ni± zapraszamy. Odbywa siê na terenie prywatnym, jest finansowana ze ¶rodków prywatnych, pochodz±cych z dobrowolnej sk³adki wszystkich jej uczestników ( w tym i organizatorów). Upraszczajac - to skladkowe, tematyczne i prywatne przyjecie pod golym niebem. Co za tym idzie, nie istnieje oficjalny system nadsylania zgloszen, nie przyjmujemy sposoringu, nie ma te¿ sensu nadsylaæ do nas ofert handlowych i im podobnych. Nie prowadzimy tez wyszynku, sprzedazy jedzenia i zadnej innej dzialnosci handlowej i w ogole nie zarabiamy na tej calej zabawie (a zazwyczaj dokladamy do niej). Nie ma tez wiekszego sensu umieszczanie ogloszen o naszej imprezie w prasie czy serwisach internetowych, bo nie jest to impreza komercyjna, potrzebujaca reklamy. Choc za kazde dobre slowo jestesmy rzecz jasna wdzieczni i serdecznie za nie dziekujemy:)

Pozdwrowka!
Owen
Witam
Czas leci wiêc powoli trzeba siê szykowaæ do imprezy ... smile.gif
Osoby które do tej pory nie by³y na wojnie stuletniej a chcia³yby nas odwiedziæ w tym roku, proszone s± o przysy³anie zdjêæ do mnie na adres:
wojnastuletnia2005@op.pl

Spokojnie i bez po¶piechu ale jednak dobrze by do lipca wszystkie wy¿ej wymienione osoby przys³a³y nam swoje foty w ciuchach i sprzêcie je¶li walcz±, a ju¿ wypasem by by³o gdyby¶my dostali równie¿ zdjêcia namiotów smile.gif. Nie jest to jeszcze oficjalne zg³oszenie na imprezê ale takie "prezg³oszenie" umozliwiaj±ce nam lepsze zaplanowanie i dogadanie siê z uczestnikami. W oficjalnym bêd± potrzebne wtedy tylko suche dane takie jak posiadany sprzêt rodzaj i wielko¶æ namiotu, ilo¶æ osób oraz strona konfliktu.
Osoby nowe które ju¿ mi siê zg³asza³y i przysy³a³y zdjêcia, równie¿ prosi³bym o ponowne podes³anie by mieæ to wszystko w jednym miejscu.

Z ciekawostek, zafascynowany ostatni± imprez±, postaram siê by przeprowadziæ dobow± zabawê "capture the flag" wraz ze sta³ymi wartami. Zapewniam ¿e zabawa wy¶mienita, zw³aszcza w nocy ;).

Pozdrawiam
Jarek Przyby³o
A Ty Owen po której stronie bêdziesz ? Czeskiej bigsmile2.gif

Pozdrawiam.
Yhm
ja s±dzê ¿e on bêdzie po swojej w³asnej bigsmile2.gif
Owen
Ja bêdê tajnym wys³annikiem: Szpiegiem z krainy krecika... ale Ciii! icon_wink.gif
Jakub T. Pr±dzyñski
CYTAT(Yhm)
ja s±dzê ¿e on bêdzie po swojej w³asnej bigsmile2.gif
Rêczne szycie skraca ¿ycie, wiêc umrê m³odo
czy wiesz co¶ o tym Jakub T. Pr±dzyñski ?

52 osoby da³y siê nabraæ, kto¶ jeszcze do kolekcji?
Czy mogê wiedzieæ co oznacza moje nazwisko w Twoim podpisie i czy my siê znamy, bo "Yhm" z nikim i z niczym mi siê nie kojarzy?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.