Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sierpieñ] Wojna Stuletnia na ¯ywo-Azincourt 2005 ok 5-7.08
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4
Ula
Oznacza, ¿e to ju¿ 53 osoby w kolekcji Yhm cool.gif
Martin de Dinan
Przepraszam za offtopic, na prawdê przepraszam, ale ju¿ czajê o co chodzi z tym [you:d58b4ac7d4] czy jao¶ tak, dobre, dobre....
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Ja bym ich odes³a³ z tym problemem do "Testowiska", ale to nie mój temat szczerba.gif .

Pa
Jakub T. Pr±dzyñski
CYTAT(Martin de Dinan)
Przepraszam za offtopic, na prawdê przepraszam, ale ju¿ czajê o co chodzi z tym [you:86f395cae6] czy jao¶ tak, dobre, dobre....
Ja te¿ smile.gif).
synek
Owen mam takie pytanko: musze ci zdjêcia podsy³aæ czy ju¿ nie koniecznie?

Jarek K.

ps. zabawa po nocy jest super w szegulno¶ci jak ciê porw± perzeciwnicy co nie Owen bigsmile2.gif
Owen
Je¶li bardzo nie chcesz to niewysy³aj ;), Byli¶my razem braæmi w niewoli takich rzeczy siê nie zapomina icon_wink.gif bigsmile2.gif
Owen
Witajcie
Jako ¿e sezon ju¿ siê w zasadzie zacz±³ na dobre, nadszed³ czas na wysy³anie zaproszeñ smile.gif. Postaram siê wkrótce to zrobiæ, podejrzewam ¿e w ci±gu 2 tyg. Zatem wszystkie osoby które jeszcze u nas nie by³y, a chcia³yby przyjechaæ, prosi³bym o przysy³anie na maila zg³oszeñ wraz ze zdjêciami. Czê¶æ oczywi¶cie mi ju¿ przys³a³a za co bardzo dziêkujê. Poza tym nawet te osoby które zaprosi³em osobi¶cie, prosi³bym by przys³a³y mi potwierdzenie na maila, bo nie mam do wszystkich adresów, a i pamiêæ ulotna smile.gif.
W ci±gu najbli¿szego czasu postaramy siê okre¶liæ sk³adkê na imprezê. Mo¿e byæ trochê wy¿sza ni¿ w zesz³ym gdy¿, zabawa siê przed³u¿a, ale postaram siê by by³a przystêpna dla wszystkich.
Po otrzymaniu zaproszeñ bêdê te¿ za jaki¶ czas, potrzebowa³ wiadomo¶ci, odno¶nie przynale¿no¶ci do której¶ ze stron, ilo¶ci osób, ilo¶ci zbrojnych itp, ale o tym to jeszcze siê przypomnê ;).
No to tyle, generalnie postarajcie sie i u³atwcie nam robotê, ¿eby¶my nie mieli wszystkiego na ostatni± chwilê.
Pozdrawiam
Owen
Ja jeszcze na chwilê,
Wszystkie informacje zwi±zane z imprez±, proszê mi przysy³aæ na tego maila: wojnastuletnia2005@op.pl
a nie na mojego osobistego czy na priva. Znacznie mi to u³atwi póxniejsze zebranie adresów.
Pozdrawiam
Wierny Piotr
Wracaj±c do w±tku "Wierny Piotr" - Co w tym ¶miesznego? hmmmm ;/ Zreszta sam nie wiem o co chodzi³o Têplarowi smile.gif.
Pozdrawiam
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Witam!

Stanelismy w obliczu zapotrzebowania na kierowce pomagajcego w organizaci tegorocznej "Wojny Stuletniej na zywo". Chodzi o czlowieka, ktory:
* Bylby wraz z samochodem dyspozycjny niedlugo przed i w trakcie calej imprezy (przewozenie sprzetow i prowiantu na impreze, podrzucenie w rozne miejsca w celu zalatwienia spraw zw. z impreza, ew., nie daj Bog transport kontuzjowanych).
* Bylby ultrasem
* Bylby pewny na 200%

W zwiazku z dyspozycyjnoscia, najfajniej chyba gdyby byla to jakas osoba z Warszawy albo okolic.

Jako ze dyspozycjnosc wiaze sie roznymi uciazliwosciami (np abstynencja), by oslodzic liczne trudy, ew. kierowca nie musi uczestniczyc w zrzucie na impreze (a zrzucaja sie nawet organizatorzy).

Przypominam jednoczesnie, ze Wojna Stuletnia na zywo to prywatna impreza tematyczna, nie komercyjna!

Pozdrawiam!
Maciek "Bryan
Krzysztof. ¦wi±tkiewicz
Ch³opaki dziêki za zaproszenie, przyjedziemy na pewno tyle ze data w zaproszeniu jest 3.07.2005 czy¿ to nie jaka¶ pomy³ka?
Owen
Hej
Rzecz jasna ¿e pomy³ka smile.gif, no có¿ trudno. Informacja dla wszystkich którzy ju¿ otrzymali zaproszenie: Impreza jest w sierpniu a nie lipcu ;).

Pierwsze zaproszenia poszlyu ju¿ w drogê, wiêkszo¶æ powinienem wys³aæ do jutra, gdyby kto¶ nie mia³ pewno¶ci a nie otrzyma³ zaproszenia, to proszê siê do mnie zg³aszaæ.
Pozdrawiam
wiedzmak
Mam nadzieje, ze tak jak wczesniej sie umawialismy, nie zamykasz juz listy zaproszonych i poczekasz z tym do 'po grunwaldzie'.
Owen
Hej
Jeszcze po grunwaldzie bêdzie mo¿na jeszcze siê dogadaæ, ale czasu bêdzie ju¿ ma³o poniewa¿ do ok 20 czekamy na zg³oszenia i wp³aty na konto.
Pozdrawiam
wiedzmak
No, zakladam ze dogadamy sie NA grunwaldzie. Bedziesz mial caly moj ultrasny sprzet i ciuchy do oceny na wlasne oczy. Lepiej tak niz patrzac na zdjecia, nie? smile.gif
synek
hej mam takie pytanie czy ma kto¶ wolne miejsce w namiocie po stronie francuzkiej dla takiego jednego skromnego cz³owieczka - czyli mnie?
Mam znikome wymagania, niewiele sprzêtu i pije bardzo ma³o alkocholu.

Pozdrawiam.
Jarek K.
Netka
My bêdziemy mieæ du¿o miejsca noclegowego w du¿ym pawilonie i napewno znajdzie sie miejsce dla samotnego wêdrowca smile.gif
Borg
Czy znajdzie siê dla jeszcze jednego
w sumie zadeklarowana strona angielska ale jak sie nie znajdzie miejsce to ja tam chetnie zmienie... w koncu ja tylko najemny ¿o³nierz... noclegiem mo¿na przekupic smile.gif
pozdrawiam
Owen
Witam
Chcia³em bardzo podziêkowaæ tym którzy wp³acili mi ju¿ pieni±¿ki na wojnê stuletni±, i chcialem zachêciæ by reszta podobnie uczyni³a smile.gif. Wiecie bo nie wiem czy za nie lecieæ do hiszpanii, czy wybraæ jakie¶ odleglejsze wyspy pacyfiku ;).
Poza tym chcia³em uspokoiæ, tych co pierwszy raz bêd± jechaæ, zamieszczê nied³ugo tutaj mapkê Grodziska ze strza³eczkami smile.gif.
Pozdrawiam
synek
a mam jeszcze pytanie : Netka kiedy siê pojawiasz w Grodzisku? Bo z chêci± bym siê zadomowi³ na te kilka dni w twoim namiocie.

Pozdrawiam
Netka
Borg niestety nie moge na chwile obecn± obiecaæ miejsca, bo okazalo sie ze prawdopodobnie bedzie nas wiecej dunno.gif
Owen
Witam
Za³±czam mapkê, dla nie¶wiadomych drogi na Pola smile.gif. Ci ¶wiadomi i tak pob³±dz± ale mo¿e troszkê mniej ;).
Pozdrawiam
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Ja za pierwszym razem b³±dzi³em ko³o dzia³ki w t± i z powrotem. bigsmile2.gif
Dzia³ka na g³ucho zamkniêta, dopiero po ilu¶ tam metrach s± rozstawione namioty. Przy bramie jest narysowany jaki¶ symbol. Opisz ludziom to ³atwiej trafi±. Wtedy dzia³ka nie by³a opisana numerem.

Pa
Owen
Hej Numer by³ ale w sprytnie ukryty ;)
Generalnie to bêdzie zielona brama. Jakie¶ oznaczenie jeszcze wymy¶limy, brak jaki¶ elementów rozpoznawczych jak narazie smile.gif.
Pozdrawiam
Oto kolejny "newsletter"

Prosze o uwazna lekture:)

Najpierw cos dla ducha:
* Jak pisalismy w zaproszeniach, zalezy nam na sfabularyzowaniu calej zabawy i wczuciu sie w klimat przez uczestnikow, na ktorych chec zabawy bardzo liczymy. Oto wiec zagajenie fabularne:

Jest rok 1415, okolo tygodnia przed bitwa pod Azincourt, polowa cieplego, francuskiego pazdziernika. Wojska krola angielskiego Henryka V po lupiezczym rajdzie zmierzaja ku Calais, miastu w rekach angielskich.Droge staraja sie im odciac Francuzi, dowodzeni przez konstabla Francji Karola d'Albert. Czesc tylniej strazy Anglikow i awangarda Francuzow przypadkowo spotykaja sie w zdziczalych sadach nieopodal wioski Chateux. Nie za bardzo wiedza co maja robic w tej sytuacji, wiec rozbijaj obozy nieopodal siebie, przedzielone pobliska karczma "Pod Drzewami"
I w tym momencie zaczyna sie cala zabawa...

* Kazda z grup, Francuzi i Anglicy ma swojego dowodce, ktorzy nimi rzadzi - wystawia warty np.

* Podczas nocy pt/sb mamy zabawe w porywanie flag, zatem warty sa ujak najbardziej wskazane oraz pogtowie bojowe (choc walka moze byc tylko tak lajtowa wtedy, ze pussy ffighting to przy tym hardcore).Flagi po zkaonczeniu imprezy do wzajemnego zwrotu (xchoc honor nakazuje raczej wykup alkohol;em wiec jak kto bedzie wolal - poztsaiwmy to uznaniu i wyczuciu)

* Walczyc mozna tylko na przestrzeni pomiedzy obozami

* Nie wolno walczyc w karczme - kto jest w karczmie, jest nietykalny

* Mozna brac jencow (poza karczma), choc jencom nalezy sie od tych co ich zniewolili dobre traktowanie , poczestunek i napitek. Im wyzsza pozycja "spoleczna" schwytanego, tym powino go sie dworniej i lepiej traktowac. Jencow mozna wykupywac, nie wolno wyprawiac sie po nich doobcych obozow, choc mozna zniewolic intruza w swoim obozie.

*W sobote rzcz fabularna zostanie przedluzona, na 99% pojawi sie tez albo wtedy, albo wczesniej motyw fortu, ktory bedzie mogla zajac jedna ze stron (podobnie jak w zeszlym roku)

* Ci, ktorym pojdzie najlepiej (Anglicy abo Francuzi) zostana uonorowani podczas sobotniej uczty.

Teraz cos dla ciala, czyli kwestie organizacyjne:
* Woda powinna byc z wielkiej, kilkuset litrowej beczki

* Mamy prosbe, ze kto mzoe, niech przygptuje sobie i naszyje na ubranie i zbroje krzyz czerwony (Anglicy) lub bialy (Francuzi)

* Kto chce moze gotowac po obozach, ale zawsze bedzie mozna zjesc w karczmie

* Dowodcy obu stron dostana jeszcze pisemne instrykcje, zeby wiezeli co i jak, oraz zapewne papier czerpany by moc wydawc i przybijac w widocznych miejscah swoje rozporzadzenia (byc moze bardzo niewiele go bedzie, ale zawsze). Dlatego kto ma przybry do pisania, niech bierze...

Ciag dalszy nastapi...

Pozdrawiam!
Bryan
Wocio Wielki
Ej czy tu chodzi o Wolin? Tam bedzie zlot wikingów prawda? szczerba.gif
Nie, to zamknieta impreza calkowicie prywatna, poznosredniowieczna.
Pozdrawiam!
Maciek
claymor
mam pytanko czy kto¶ ma wolne miejsce w namiocie po stronie Angielskiej ?? bo niestety swojego namiotyu siê jeszcze nie dorobi³em a spaæ gdzie¶ trzeba zw³aszcza ¿e teraz burze szalej± . Tak wiê przygarnie kto¶ takiego ludka jak ja blinkie.gif ??
Reyar
CYTAT(claymor)
mam pytanko czy kto¶ ma wolne miejsce w namiocie po stronie Angielskiej ??

Czesc,

Jako ze niestety jade w tym roku sam to miejsce powinno sie znalezc z tym ze dopiero od piatku wieczorem.
pozdr
Toffik blinkie.gif czasem zwany Reyem
Yhm
a ja mam pytanie czy znajdzie siê miejsce dla ma³ej dziewczynki z niedu¿± ilo¶ci± baga¿u w nocy ze ¶rody na czwartek? niestety czwartek jest przewidywanym czasem dojechania mojego namiotu wiêc w tê jedn± noc nie mam gdzie spaæ.
Owen
Hej
A ja chcia³em ze swej strony uprzedziæ, ¿e komarki na dzia³ce troszkê rypi±, wiêc polecam zaopatrzyæ siê w specyfiki przeciwko nim (najlepiej na alkocholu ;)).
Poza tym dobra wiadomo¶æ dla wszystkich: Woda bêdzie w nieograniczonych ilo¶ciach !!!! blinkie.gif
Pozdrawiam
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

CYTAT
A ja chcia³em ze swej strony uprzedziæ, ¿e komarki na dzia³ce troszkê rypi±...

W zesz³ym roku w karczmie nie gryz³y - przecie¿ to teren neutralny. icon_wink.gif

Pa
Kolejny komunikat:

* Czesc organizatorow bedzie do wynajecia jako zbrojni na bitwy. Sposob wynajecia - do ustalenia:)

* Zasady pussy fightingu (w pt. na bitwie lekkiej): Minimalne opancerzenie – he³m, przeszywanica i rêkawice, ciosy os³abione, tylko na chronione czê¶ci cia³a. Do 2 trafien.
WYJ¡TEK - STRZA£A/BE£T, "ZABIJA" OD RAZU

* Zasady hardcore pussy fightingu (w nocy pt/sb): Minimalne opancerzenie - he³m i rêkawice, ciosy os³abione, "dotykowe". Do 1 trafienia. NIE WOLNO STRZELAÆ

POzdrawiam!
Maciek
vroobell
Witam
Mój namiot ju¿ dzi¶ pojawi siê na Wojnie i bêdzie sta³ pusty do czwartku lub nawet pi±tku. Je¶li potrzeba to kogo¶ mo¿na tam zakwaterowaæ na ten czas.
Olga lub Przemek bêd± wiedzieæ.
Do zobaczenia
Vrabec
synek
to w takim razie je¿eli mo¿na vroobell to ja z chêci± przenocuje z ¶rody na czwartek w twoim namiocie.

czyli to oznacza ¿e ja siê pojawie w Grodzisku w ¶rode.

Pozdrawiam i do zobaczenia na wojence.
vroobell
Oki, 2 do 3 osób z niezbyt wielk± ilo¶ci± gratów zmieszcz± siê w moim boskim sto¿ku smile.gif
Sylwia
Poniewa¿ zdecydowa³am siê pojechaæ zdecydowanie w ostatniej chwili, wiêc póki co te¿ nie mam gdzie spaæ. Je¶li wiêc nie bêdzie Ci, Rafale, przeszkadza³o i podtrzymujesz propozycjê, to ja bardzo chêtnie skorzystam z miejsca.
Pozdrawiam
Sylwia
wiedzmak
Heh, wyszlo na to, ze znow nie mam gdzie spac :/
vroobell
Sylwia, jak zwykle masz miejsce w tym namiocie - o ile siê nie boisz devil.gif Tym razem maszt jest solidniejszy cool.gif
Nabór do sto¿ka uwa¿am za zamkniêty.
claymor
Czesc,

Jako ze niestety jade w tym roku sam to miejsce powinno sie znalezc z tym ze dopiero od piatku wieczorem.
pozdr
Toffik blinkie.gif czasem zwany Reyem[/quote]

to by³bym wdziêczny a w po której stronie bêdziesz ??
Sylwia
Czy maszt wytrzyma... mam nadziejê siê nie przekonaæ. Raz wystarczy bum.gif
Dziêki za miejsce smile.gif
i do zobaczenia
pozdrawiam
Sylwia
Jakub zwany garbatym
Witam

Mam pytanie. Ile czasu mniej/wiêcej zajmuje dojsæie piechot± na S³owackiego z dworca PKP ? Albo czy jest jaki¶ autobus, którym mo¿na podjechaæ ?
Liczê na szybk± odpowied¼ smile.gif za 3 godziny ³adujê siê do poci±gu i wyruszam na wojnê.

Pozdrawiam
synek
ja tam bez baga¿u dotar³em w jakie¶ 20min a o doje¼dzie nic mi nie wiadomo
W razie draki, z dworca mozna jechac taksowka, tylko trzeba uwazac, bo taryfiarze czasem naciagaja. Powinno wyjsc ok 12 zlotych za kurs.

Bryan
Jakub zwany garbatym
Ok,20 minut to niewiele, mapkê wydrukowa³em, powinno siê udaæ dotrzeæ na piechotê.
Do zobaczenia wieczorem.
Madeleine
Informacyjnie- w moim namiocie, w razie czego, bêdzie apteczka lekarska z lekami pierwszej i drugiej potrzeby.
Reyar
CYTAT(claymor)
to by³bym wdziêczny a w po której stronie bêdziesz ??

Coz za obrazliwe pytanie!!! anger.gif Po jedynej s³usznej angielskiej oczywi¶cie. Nie bêde przecie¿ obozowa³ z jakimi¶ sodomitami co ¿aby z¿eraj±.

Z reszt± i tak pyta³e¶ wyra¼nie o miejsce po stronie angielskiej bum.gif

A tak dla wszystkich zainteresowanych, zamierzam przywie¼æ ze soba mini Toffikow± blinkie.gif Ksiêgarnie read.gif , wiêæ szykujcie ju¿ sakiewki blinkie.gif

Pozdr
Wierny Piotr
uffffffffff .............
W³a¶nie wczo³ga³em siê na piêtro do swojego domku
Gor±co dziêkujê : Owenowi, Bryanowi S³odkiemu jak i ca³ej reszcie organizatorów, uczesników za naprawdê super klimat, organizacjê i jedzonko. Mam nadziejê ,¿e spotkamy siê w tym sk³adzie w przysz³ym roku (a mo¿e i wiêkszym).
Pozdrawiam
Maciek Szopa
Impreza full option. Pozdrawiam organizatorów i wszystkich uczestników. Szczególnie za¶ gor±co delfina i wszystkie Francuskie ¦winie ass.gif , z którymi ¿e¶my pili
MariuszSzewczyk
Bardzo dziêkujê uczestnikom (szczególnie organizatorom) za imprezê z naprawde wspania³ym klimatem. Pozdrowienia dla wszystkich (szczególnie Anglików).
PS. I tak Angole s± lepsi bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.