Data: 1-3 lipca
Nazwa wydarzenia: III Poznañski Turniej £ucznictwa Tradycyjnego
Organizator: Najemna Dru¿yna £ucznicza Umbra Sagittae
i Poznañska Rota Zaciê¿na
Charakter imprezy: na zaproszenia
Miasto: Poznañ
Kraj: Polska
Witam
Po raz trzeci organizujemy turniej ³ucznictwa tradycyjnego w Poznaniu. G³ównymi organizatoram s± Najemna Dru¿yna £ucznicza Umbra-Sagittae i Poznañska Rota Zaciê¿na - (co w sumie daje duu¿± czê¶æ organizuj±cej siê Chor±gwi Ziemi Poznañskiej). Impreza jak dotychczas odbywac bêdzie sie na terenie uroczych, jak na miejskie warunki torów ³uczniczych nale¿±cych do KS"Le¶nik", (któremu w tym miejscu serdecznie chcia³bym podziêkowaæ za ogromn± pomoc i ¿yczliwo¶æ).
Turniej tym razem datowany na wiek XIV I XV.
-Turniej na zaproszenia, ka¿dy kto chcia³by wziac w nim udzia³ proszê o przesy³anie zg³oszeñ ju¿ teraz
-Grupy, których nie mielismy okazji poznaæ proszone s± o przesy³anie swoich zdjêæ
-Odnosnie strojów: kiedy¶ tak sie musia³o staæ, poprzednimi czasy przymykali¶my na to oko, tym razem bêdziemy restrykcyjni, ja mam miêkkie serce wiêc poprosze Marka Hilgendorfa o bezlitosn± selekcjê:-). PCV, Gore-Tex i glanom mówimy nie:-). Stroje powinny byæ adekwatne do epoki, która odtwarzacie i jak najbardziej poprawne, im bardziej tym lepiej. Osoby nie spa³niajace tych wymogów, nie zostan± dopuszczone do udzia³u w turnieju.
-sprzêt:dopuszczamy ³uki laminowane i drewniane, bez zamontowanych celowników
-strza³y: drewniane, lotki naturalne, groty kute i toczone
-oprócz ³uczniczego bêdzie tez bojówka
-dla mi³o¶ników dawnych roslin u¿ytkowych mi³a niespodzianka: zorganizowane zostana warsztaty, kilka wyk³adów plus zajêcia w terenie, czyli radosne buszowanie po krzakach w poszukiwaniu cudów rozmaitych.
-zapewniamy jedzonko: w bród go bêdzie na pewno: po ostatnim turnieju rankiem zbiera³em kurczaki z murawy, nie wspominajac o piwie i barmanie , który poleg³ nad ranem
woda i latryny te¿ sie znajd±
-dla osób nie posiadajacych namiotów historycznych zapewniamy nocleg w namiotach wojskowych
-mo¿liwo¶c wystawienia kramów
-To tyle tak na szybko:-) Na pocz±tku przysz³ego tygodnia, podam wiêcej szczegó³ów.
Pozdrawiam
Radek
W takim razie i ja w imieniu Poznañskiej Roty Zaciê¿nej do³±czam siê do pró¶b Radka odno¶nie przysy³ania zdjêæ w strojach, gdy¿ po do¶wiadczeniach z ubieg³ego roku chcemy unikn±æ ¶wiêc±cego poliestru itp. Kochani - bêdziemy siê bawiæ, jak mam nadziejê, lepiej ni¿ w ubieg³ym roku. Konkurencje bêd± jeszcze bardziej pokrêcone - rodzi mi siê hardcorowy pomys³ na fina³ ³uczniczego;). Obowi±zkowo bêdzie plebej z nasz± now± ¶wieck± tradycj±, czyli bitw± na kapustê
Wiêcej szczegó³ów niebawem.
pozdrawiam
Jimmy
Generalnie bedziemy siê staraæ, ¿eby by³o duuu¿o konkurencji ³uczniczych- w³a¶ciwie najwiêcej w Polsce na jednym turnieju, a ja osobi¶cie zadbam, ¿eby niestrzelaj±ca MÊSKA (to podkre¶lenie jest konieczne po scysjach zesz³orocznych) czê¶æ go¶ci mog³a siê dowoli wy¿yæ (czy te¿ wyrzygaæ) na arenie zmagañ rze¼niczych.
A bitwa na kapustê mo¿e wreszcie przyniesie jakie¶ ofiary....mo¿e jakie¶ podbite oczko....st³uczone genitalia.....po³amane ¿ebra....zad³awienie g³±bem, który wpadnie do prze³yku przez wybite zêby.... och rozmarzy³em siê......
Ju¿ gromadzimy zio³a, plastry i ma¶cie....
Witam
Przepraszam za opó¼nienie w wywieszeniu regulaminu, postaram sie to nadrobiæ w przeciagu dwu najbli¿szych tygodni.
Chcia³em tylko dodaæ , ze organizatorami III Poznañskiego Turnieju £ucznictwa Tradycyjnego s± równie¿ nasi przyjaciele z Virtusa:-), o których haniebnie nie wspomnia³em w pierwszym poscie, przepraszam
Pozdrawiam
Na przyk³adzie Waszego turnieju - tak jako¶ wysz³o - poruszam co¶ ogólniejszego w ³ucznictwie:
http://www.freha.pl/viewtopic.php?p=86611#86611
chcia³ bym w tym roku siê do Was wreszcie wybraæ
Pozdrawiam
Czo³em Dziewczêta!
Chêtnie wezmê udzia³ w tym przedstawieniu... Mo¿e i postrzelam sobie te¿ i kogo¶ zbijê na kwa¶ne jab³ko... albo pozwolê zbiæ siebie. No i mo¿na liczyæ na moj± pomoc jakby by³a potrzebna w trakcie zabawy. Mam nadziejê, ¿e nie musze ju¿ przesy³aæ dowodów mojej XIV/XV historyczno¶ci a tym samym liczyæ na zaproszenie?
Pozdrowionka
Sewer
Witaj:-)
Zaproszenie masz ju¿ w kieszeni, ¿adnych dowodów "historyczno¶ci rzecz jasna przesy³aæ nie musisz:-):-):-)
Pozdrawiam
Radek
Witam!!!
zg³aszam oficjalnie, ze tym razem nie przybêdê sama, ale z moim bractwem (Grodziecki Oddzia³ Zbrojny siê nazywa :-). mam pytanko: czy trzeba przesy³aæ dowody historyczno¶ci w postaci fotek moich ludzi? bo ja oczywi¶cie nalezê do "starych przyjació³" i podejrzewam, ze nie ma takiej potrzeby...
pozdrowionka:-)
Triss
Kolejne zaproszenie wêdruje do Ciebie i Twego bractwa. Fotek rzecz jasna nie musisz przysy³aæ:-). Napisz proszê wstêpnie ilu was moze przybyæ:-)
Pozdrawiam serdecznie
Radek
Witaj Radku!!! Witajcie wszyscy organizatorzy!!!
Opowiedzia³am ludziom z dru¿yny o Waszym turnieju i wszyscy jak jeden m±¿ chc± na niego przyjechaæ, ¿eby zobaczyæ, czym stara Triss siê tak zachwyca. W tej sytuacji prawdopodobnie przyjedziemy w pe³nym sk³adzie czyli 5 osób. Wszyscy strzelamy z ³uku rekreacyjnie, ale z pewno¶ci± kogo¶ wystawimy do turnieju. S± w¶ród nas dwaj faceci, który zajmuj± siê bardziej walk±, ale z rado¶ci± wybior± siê na taki turniej. Je¶li Marek wymy¶li jakie¶ bardziej bojowe rozrywki dla mê¿czyzn – to tym lepiej, a je¶li nie – to po prostu bêdziemy siê u Was wspaniale bawiæ.
To na razie tyle. Jak by siê co¶ zmieni³o – mamy jeszcze czas, to siê odezwê. Zreszt± w lipcu widzimy siê na XIII-wiecznym turnieju, bo chyba zamierzacie siê obszyæ na 13-tkê i nie opu¶cicie takiej okazji… tam bêdê sama, bo datowanie mojej dru¿yny to 1380-1450.
a przy okazji – co oznacza datowanie wrze¶niowego turnieju na XIV-XV wiek? Chodzi o prze³om wieków czy o szeroki zakres 200 lat (1301-1500)? To wa¿ne o tyle, ze ja mam stroje datowane ka¿dy inaczej i nie wiem, co mogê ze sob± zabraæ, ¿eby nie odstawaæ. A poniewa¿ wiem, ¿e zale¿y Wam na historyczno¶ci (wbrew temu co pisz± w innych tematach na tym forum) – wolê wiedzieæ na czym stojê.
Pozdrowionka dla wszystkich
Ju¿ za Wami têskniê i nie mogê siê doczekaæ waszych turniejów
Triss
Grodziecki Oddzia³ Zbrojny
Witaj Triss:-)
Z wielk± przyjemnoscia powitamy tak zacnych go¶ci:-). Je¶li chodzi o datowanie to nie wyrazi³em siê zbyt ¶ci¶le, chodzi nam o prze³om XIV/XV wieku. Na XIII - ke na pewno sie obszyjemy, gdyby by³o inaczej Marek zatroszczy³by siê niew±toliwie o odpowiednie potraktowanie naszych "koñcówek pleców"
Pozdrawiam serdecznie:-)
Radek [/u]
Witaj
Myslisz ze do kiedy bêdziecie mieli wolne miejsca? Chêtnie bym siê wybra³ tyle ¿e cvhwilowo nie mogê udowodniæ historyczno¶ci z powodów dwóch. 1) nie mam cyfraka ¿eby sobie fotke strzeliæ 2) dublet mi sie nowy szyje, bo poprzedni musia³ ulec zmrocznieniu i nie mogê go znale¼æ w mrokach szafy (ale tylko na turnieje, na inne okazje go mam:P).
Cholera, znowu bêdê jedn± nog± w ¶redniowieczu u Was, a drug± w 39 pod Krojantami...
Eh te terminy, napiête grafiki...
Moi Drodzy organizatorzy!
pozwólcie, ¿e w ramach wyjatku Valdez (jak i ca³a Choragiew Miecza i Ró¿y)dostanie ode mnie rekomendacje, coby mogli sie pojawiæ w Poznaiu bez dokumentowania swojej historyczno¶ci.
mo¿e byæ? przyjeciele Triss s± waszymi przyjació³mi?
Triss
No wiesz Triss:) Nie musia³a¶
Zobaczymy co orgowie na takie wchodzenie po znajomo¶ciach;P Kurcze jak w kopalni, bez znajmo¶ci nie przyjmuj±:P
To siê nazywa wywieraniam presji;-) Triss:-). Skoro jednak rêczysz s³owem:-) i rekomendujesz Valdeza i Choragiew Miecza i Ró¿y:-) to nie pozostaje mi niec innego jak tylko zaprosiæ to zacne towarzystwo do udzia³u w naszym turnieju. Ps. Valdezie prosze o podanie przybli¿onej liczby uczestników. Ps2. Proszê te¿ o podanie liczby walcz±cych , strzelajacych:-)To prosba do wszystkich!!!!!!
Nie ma sprawy Radku, nied³ugo mamy wiec, i dowiem sie dok³adnie, ale nie wydaje mi siê aby by³o wielu chêtnych. Na wrzesieæ s³ysza³em o wielu planach zarobkowych. Co do porêczeñ to siê nie przejmuj, obiecuje podes³aæ fotki osób chêtnych do wyjazdu po którym¶ z pierwszych turniejów, to wtedy bedziesz mia³ jeszcze czas nas wyrzuciæ,a le w±tpie by¶ mia³ powody:)
Witam!
zarekomendowa³am poniek±d w ciemno - jesli chodzi o Valdeza. ostatni raz widzia³am go na Bierkowicach, a wtedy kazde z nas mia³o jeszcze braki w stroju, ale Chor±giew Miecza i Ró¿y skutecznie siê rozwija wiêc bez obaw :-)
dziêki Radku
Va;ldezie, jako przysz³y góenik przyzwyczaj siê do polegania na znjomosciach
pozdrawiam:-)
Wiem Triss wiem... nie musisz mi tego ZNOWU u¶wiadamiaæ, wystarczy mi ¶wiadomo¶æ codzienna. Ale plecy na kopalni te¿ staram siê sobie wyrobiæ. Ja poprostu nie lubie korzystaæ z takich rzeczy... A swoj± szos± to w tym roku na ierkowicach by³em mniej mroczny ni¿ wcze¶niej, ju¿ prawie wcale:P
Jutro... a raczej po jutrze rano dam znaæ co do ilo¶ci chêtnych od nas.
Witam!
nie pamietam Ciê w stroju sprzed Bierkowic ostatnich... ciekawe jak wcze¶niej wyglada³e¶... jestem ostatnia do natrzasania siê z mroku, ale mo¿e kiedy¶ przy okazji przy ognisku poogladamy zdjecia z dawnych czasów...
pozdrowionka
Triss
p.s. nie w±tpiê, ¿e przy Chor±gwi Miecza i Ró¿y ka¿dy ma mobilizacjê do pod±¿ania jedyn± s³uszn± drog±. rozumiem i dlatego rekomendujê...
Triss to nie zasluga miecza i rozy, ja zawsze mialem zapedy do historycznosci, przeca jako jeden z nielicznych odrazu mialem nogawice a nie getry:P A wczesniej na ta koszuline mialem taka fajna pseudo tunike zielonoczarna (a jaka ja moge miec inna?:P).
Drogi Radku, jako ze na wiecu mnei zasypano checiami wyjazdu to mowie ze max od nas 3 osoby przyjada:P Ja bede na jakies 95%, a dwie pozostale to tak mowie jakby sie w koncu na cos zdecydowali...
Witam!
valdez, to by³es tak samo historyczny od poczatku jak moja w³asna skromna osoba - nigdy nie mia³am sukni z zas³ony na zamek b³yskawiczny:-)
a te dwie dodatkowe osoby to kto? bo têskniê za wszystkimi i chêtnie siê spotkam choæby w Poznaniu...
tylko nie mów, ze sami nowi, których nie znam:-(
pisz±c o wp³ywie Rózi i Miecia mia³am na mysli siebie i zastosowa³am uogólnienie, przepraszam za skrót myslowy...
Triss
ja ja ja tez chcem na turniej
Triss te dwie to puste miejsca jak komu¶ z tych mato³ów siê odechce jechaæ do roboty czy do szko³y chodziæ:P Bo narazie to stwierdzili ¿e wrzesieñ daleko i im sie nie chce planowaæ:P Ja sam moge wtedy pracowaæ jak by dobrze posz³o ale przyjade.
Witam
Serdecznie przepraszam, ale troszkê;-)przesunie nam sie termin imprezy, BÊDZIE TO 1-3 LIPCA, we wrze¶niu te¿ zapraszamy serdecznie tylko w strojach XIII wiecznych.
Pozdrawiam
Radek
ps. teraz naprawdê w przysz³± niedzielle wszystkie szczegó³y.
Wiesz, Radku, to nie jest troszke ale ca³e wakacje:P Ale chyba przyjedziemy, na ten termin to na bank s± dwie osoby.
witam
ze wzglêdu ¿e jestem skryb± w Chor±gwii to chcia³bym podziêkowaæ w naszym imieniu za zaproszenie
w tym terminie to powinno sie nas stawiæ raczej wiêcej, ale damy znac do koñca tygodnia, ko³o niedzieli (chyba) bêdziemy robili zdj±tka na Toszek, wiêc jak co¶ bêdê mia³ to pode¶lê
do Triss:
dziêki za wstawiennictwo, jak nas na Toszek w tym roku wpu¶cili to chyba nie bêdzie tak ¼le
a obszywamy siê intensywnie i ultrasowo, Valdez dosta³ przykazanie ¿e jak nie uszyje po¿±dnego dubletu (a nie ta jego mroczna kamizelka) to nigdzie nie jedzie
ale AB ju¿ mu cos tam szyje, wiêc jest dobrze :-)
pozdrawiam
Witam!
cieszê siê, ¿e AB "cos mu tem szyje" - cokolwiek to mia³o znaczyæ. efekty zobaczê na Toszku to do Poznania bêdê wiedzia³a za kogo trzeba siê wstydziæ, a za kogo nie:-)
do Radka - w tej sytuacji (zmiana terminu) przyjedziemy najprawdopodobniej we dwie, mo¿e wiêcej, ale trudno powiedzieæ. wszytsko, co napisa³am w mejlu oststnio - nadal aktualne.
Triss
Witam:
I oto obiecane szczegó³y:-), pewnikiem nie wszytskie ale wszystkie, te które mia³em na my¶li pisz±c ostatni post:-):
- prosimy zabrac swoje naczynia, chcemy zrezygnowaæ z plastikowych talerzyków i kubeczków
- warsztaty dotycz±ce dawnych ro¶lin u¿ytkowych (zielarskich), odbêda siê na 102%
- warsztaty ³ucznicze odbêd± siê na 102%
- bojówka na 102 %
- warsztaty taneczne:-) zobaczymy mam nadziejê, ze tak
- turniej ³uczniczy na 103%
- uczta na 103%
- przys³ane zdjêcia bedziemy odsy³ac z opó¼nieniem okoo 2 tyg., za co bardzo przepraszamy, jesli wszytsko bêdzie ok, to równie¿ wyslemy zdjecia z odpowiedni± adnotacj±
- Regulamin, pe³ny zostanie wywieszony za 2 tygodnie.
Pozdrawiam
Ps. Triss nawet we dwie :-):-):-) zostaniecie powitane:-)po królewsku:-)
PS2. Peterze von Opperau, stawiajcie siê u nas jak najliczniej:-)
Radek
Witam!
Radku, jesli zostaniemy powitane po królewsku (w co nie w±tpie, bo Poznañ bardzo go¶cinnym miastem jest) to jeste¶my zobowi±zane odpowiednio (czyli dworsko) ubraæ siê i zachowywaæ :-) ale powinny¶my daæ radê.
dziêki
Triss
p.s. jak bêdziesz mia³ chwilê, zeby sie naradziæ z lud¼mi to obgadajcie moja propozycjê zawart± w osttanim mejlu i dajcie nam znaæ, na co siê mamy przygotowywaæ.
Troszkê siê wyt³umaczê- po prostu eka z Kaliningradu musia³a przesun±æ sw± XIII wieczn± imprezê na 1-3 lipca i ¿eby nie wchodziæ sobie w drogê zamienili¶my imprezy miejscami.... za utrudnienia przepraszamy
Jeszcze s³ówko ode mne. Przypominam, ¿e w tym roku turniej jest na zaproszenia. Chêtnych proszê o przysy³anie zdjêæ w strojach na adres Radka lub mój: mateuszl@sylaba.poznan.pl
pozdrawiam
Jimmy
Witam!
Marku, to przesuniecie terminu to do¶æ spory problem, a i konsekwencje niema³e. zdecydowani na Poznañ na Grunwald mo¿emy nie jechaæ. ale jak komu¶ zale¿y to nie ma, ze termin mu nie le¿y.
nie mogê siê ju¿ doczekaæ.
Triss
Witajcie
W imieniu Chor±gwi Ziemi G³ogowskiej chcemy ie zg³osiæ do udzia³u w turnieju
pozdrawiam
Witam wszystkich!
W imieniu organizatorów jeszcze raz przypominam osobom chêtnym do udzia³u w obu turniejach ( tak¿e ten XIII wieczny przeniesiony na wrzesieñ) o przysy³anie zg³oszeñ i zdjêæ w strojach, na adres podany wcze¶niej przez Mateusza.
Jak kto¶ nie zauwa¿y³ to podaje jeszcze raz mateuszl@sylaba.poznan.pl
pozdrawiam Anula
A jak ktos woli serwer wp, to przesy³ajcie na mój email:-)
thymus1@wp.pl
Mam wiekszy monitor i wiecej widzê:-)
Pozdrawiam;-)
Radku, nie liczy siê wielko¶æ tylko jako¶æ,
tak s³ysza³am, a propos niestety wcze¶niej nie zna³am Twojego adresu E-mai dlatego nie umie¶ci³am go w poprzednim po¶cie, wybacz
.
pozdrawiam Anula
Anula, co kobieta to inna wersja:P
Fotki podesle moze nawet jutro, bo promotor musi dojsc do kompa z siecia.
:-)
Oczywi¶cie Triss, je¶li tylko masz ochotê poprowadzic warsztaty taneczne:-):-):-) to moge tylko z radosci± zgodzic siê na Twoj± propozycjê:-).
Ale¿ Anulko wybaczam
, liczy siê figlarnosc, przed wszystkim figlarnosc:-)
Pozdrawiam
Witam serdecznie,
mam dwie sprawy dla palaczy i ich obecnosci na turnieju. Palacze papierosów bêd± musieli siê chowaæ po krzakach, jak to jest ogólnie przyjête, natomiast przychylnym okiem bêdziemy patrzeæ na fajczarzy (mimo i¿ to mrok). Jednak fajki u¿ywane na turnieju musz± byæ datowane najpó¼niej na prze³om XVII i XVIII wieku. Co oznacza, ¿e odpadaj± fajki porcelanowe, wrzo¶cowe (czy z jakiegokolwiek drewna) oraz z pianki morskiej. Mo¿na u¿ywaæ tylko fajek glinianych, jednorodnych lub dwu¶ciennych, ewentualnie z osobnymi drewnianymi ustnikami. Czyli generalnie mog± byæ to fajki typu gouda, english clay pipe, naddunajska kolmaszka i podobne. Odpadaj± zatem wspó³czesne typy, tylko robione z gliny ze stylamidowymi lub ebonitowyim ustnikam (np. wiêkszo¶æ produkcji Marka Parola ).
Poni¿ej przyk³ady fajek.
Je¶li chodzi o tytonie to przede wszystkim typ klasyczny niearomatyzowany angielski (z podtypami irlandzkim i szkockim) oraz holenderski. Mieszankom duñskim mówimy "nie". Oznacza to, ¿e dopuszczamy mieszanki oparte na virginii, latakii, oriencie, perique i jasnym cavendishu.
W razie w±tpliwo¶ci proszê o kontakt na priva.
pozdrawiam
Jimmy
fajki
fajka1
fajka2
Dla wszystkich zainteresowanych - zg³oszenia proszê przysy³aæ do 15 czerwca.
pozdrawiam
Jimmy
Zbrojna Gwardyja ze ¦winouj¶cia te¿ siê stawi
(Zaproszenie dosta³em epulsowo od niejakiej Epikaris
) Zbieram moich ludków teraz i za dni kilka wy¶lê fotki wraz z zg³oszeniem. Pozdrawiam, ale ostrzegam, ¿e mo¿e nas byæ oko³o 10 ludzióf
Bractwo mamy m³ode, lecz rozwijaj±ce sie wiêc mam nadziejê, ¿e nie bêdzie jakich¶ wielkich obostrzeñ ?
Szczerze? I tak ¿eby nie by³o w±tpliwo¶ci? Niejaka Epikaris nie ma mocy dawania konkretnych zaproszeñ. Sorry za brutalno¶æ, ale mimo wszystko prosi³bym o przys³anie zdjêæ w strojach, o co pro¶ba siê zreszt± parê razy w tym temacie pojawia³a.
pozdrawiam serdecznie
Jimmy
A to wielkie wybacz, niewiedzialem. Jednak jesli zaproszenie jest mimo wszystko aktualne to oczywiscie fotki podeslemy. Pozdrawiam
Spoko, nie ma sprawy.
pozdrawiam serdecznie
Jimmy
witam!
w imieniu wlasym oraz przyjaciolki mojej Magdy chcialabym zaprosic wszytskich chetnych na Warsztaty Tancow Historycznych, ktore odbeda sie w ramach Poznanskiego Turnieju Luczniczego
bedziemy zadowolone z jak najwiekszej liczby uczestnikow
zapewniamy nauke tancow opartych na traktach (traktaty pochadzace z renesansu, same tance mieszcza sie najczesciej w poxnym sredniowieczu
jesli ktos jest bardziej szczegolowo zainteresowany - zapraszam na mejla lub priva
Triss
Grodziecki Oddzial Zbrojny
Witam!
Postanowi³am w tym miejscu przedstawiæ nasze propozycje tañców, których chcemy uczyæ na warsztatach. Kilka osób kontaktowa³o siê ze mn± na prima, ale nie bardzo mam czas odpisywaæ ka¿demu z osobna – dlatego wybaczcie, ze tutaj.
To taki ogólny zaryz. Prawdopodobnie mo¿e siê jeszcze zmieniæ. Ale jak by kto¶ by³ zainteresowany informacjami o tych tañcach (jak±¶ teoria, traktatami itd.) to mo¿na sobie poszukaæ. My siê raczej skoncentrujemy na praktyce, czyli: kroki, uk³ady…
1. „Allemand”
2. „Pavane Karoliñska”
3. „Anello”
4. Black Almonde”
5. „Almonde Lorayne”
6. „Brandle Cassandra”
7. „Brandle Charlotte”
8. „Brandle l’Officiale”
9. „Saltarello la Regina”
10. „Upone a summer day”
Ile uda nam siê zrealizowaæ bêdzie zale¿a³o od czasu, który Radek przewidzia³ na warsztaty w programie turnieju (wielki u¶miech w Jego stronê
) i od tempa wyuczalnosci uczestników. Jak pójdzie nam dobrze – to mo¿e jeszcze co¶ do³o¿ymy – choæby najprostsze na ¶wiecie Brandle.
Pozdrawiam serdecznie:-)
Triss
Witam,
wprawdzie z du¿ym opó¼nieniem, ale poni¿ej zamieszczam rozk³ad jazdy na turniej
pozdrawiam
Jimmy
sobota 2 lipca 2005
10.00 - ROZPOCZÊCIE TURNIEJU I PREZENTACJA BRACTW
10.30 - POCZ¡TEK TURNIEJU £UCZNICZEGO - ELIMINACJE
od 11.00 - WARSZTATY ZIELARSKIE (a¿ do wyczerpania zió³ek)
12.30 - BIEG DAM
13.00 - TURNIEJ BOJOWY
od 14.00 - WARSZTATY TANECZNE (do ostaniej z³amanej nogi)
15.00 - ZABAWY PLEBEJSKIE
17.00 - TURNIEJ £UCZNICZY - ELIMINACJE czê¶æ 2
18.30 - BUHURT
niedziela 3 lipca 2005
10.30 - TURNIEJ £UCZNICZY - FINA£
od 11.00 - WARSZTATY TANECZNE
14.00 - ZAKOÑCZENIE TURNIEJU
No to czas wypiæ, znaczy eee mia³em powiedzieæ pomodliæ siê za pomy¶lno¶æ turnieju! Oby zosta³ zapamiêtany co najmniej tak dobrze jak ubieg³oroczny.
Padre Maciej
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.