Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sie]VIII Miêdzynarodowy Turniej Rycerski w £êczycy 26-28.08
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4
Micha³ Wojtysiak
Niestety w tym roku Lo¿a bêdzie bardzo dworska i niestety w jej sk³ad bêd± mog³y wej¶æ Panie posiadaj±ce strój dworski.

Pozdrawiam
Micha³ ¯elazo
CYTAT
Niestety w tym roku Lo¿a bêdzie bardzo dworska i niestety w jej sk³ad bêd± mog³y wej¶æ Panie posiadaj±ce strój dworski.

I dlatego moja ¿ona w³a¶nie szyje sobie now± kieckê smile.gif

Pozdr.
M.

P.S.
Czy na £êczycy rzucaæ bêdziemy juz oszczepami, czy planujecie wci±¿ te wywa¿one i porêczne w³ócznie ? bigsmile2.gif
Micha³ Wojtysiak
Proszê wszystkich uczestników Turniejów Ligowych je¿eli s± chêtni do udzia³u w Turnieju w £êczycy o zg³aszanie swojego uczestnictwa Kulewnie.
Przewidujemu pierwszeñstwo w p³atnym kontraktowaniu dla rycerzy bior±cych udzia³ we wcze¶niejszych Turniejach Ligowych

Pozdrawiam
Kulewna
Gar¶æ informacji.

W £êczycy bêdziemy ju¿ od wtorku.Czê¶c osób przybywa we wtorek, zatem je¿eli kto¶ by chcia³ siê wybraæ do nas wcze¶niej mo¿na, ale poproszê o wcze¶niejszy kontakt na 608-723-029 lub 501-413-486

Biesiada
Wygladaæ to bêdzie w tym roku najprawdopodobniej tak.
Ze wzglêdu na legendy, które kr±¿± w¶ród mieszkañców £êczycy postanowiono w tym roku wprowadziæ pewn± nowo¶æ.
Dziedziniec zostanie podzielony na dwie czê¶ci nazwijmy je w opsie rycersk± i otwart±.
Czê¶æ rycerska - znajduj±ca siê pomiêdzy wie¿±, a prochowni±
Czê¶æ otwarta - od bramy po czê¶æ rycersk±. Obie czê¶ci zostan± przegrodzone, ogrodzeniem, którego bêdzie pilnowaæ ochrona.
Ochrona bêdzie równie¿ sta³a przy "bramce" na czê¶æ rycersk±. Do czê¶ci rycerskiej bêd± mieli wstêp jedynie rycerze i rzemie¶lnicy.

Od jutra proszê wysy³aæ zg³oszenia jedynie na leczyca2005@o2.pl

Odpowiedzi z powodu naszego wyjazdu mog± siê opó¼niæ za co gor±co przepraszam.
Od wtorku poniewa¿ kancelaria zostanie przeniesiona z apartamentów kulewskich bigsmile2.gif pocztê bêdê odbiera³ ¿adziej dlatego proszê o cierpliwo¶æ, a najlepiej o dodatkowy konatakt na tel 608-723-029 lub 501-413-486

Zaproszenia zosta³y wys³ane dzi¶ z samego rana - zatem s± ju¿ w drodze
Smok Migu¶
Jednak nie jade do Leczycy, tzn. jade ale przez Radom smile.gif
Iga
My jedziemy z Warszawy w pi±tek ko³o po³udnia i mamy miejsce dla jednej osoby z niezbyt du¿± ilo¶ci± baga¿u..

Pozdrawiam
Iga
Rita
Wolna Kompania jedzie w pi±tek o 12.30 poci±giem z Gdyni. Zapewniamy mi³e i rubaszne towarzystwo icon_wink.gif
Wasek
A gdzie jest program imprezy

pozdraiwm
Wasek
Janek Gryta
Haha. Za dwie godzinki bêdê w £êczycy. Wypas bigsmile2.gif .
A program jest tutaj .
Pozdrawiam
Janek
Hoorn
Z powodu wykopalisk nie bêde na ³êczycy ale stawiam jak bym móg³ na t± sam± osobe co hegemon w lidze cool.gif
Janek Gryta
Ja ju¿ niestety w domu icon_sad.gif .
Pomijaj±c "ucztê" bawi³em siê rewelacyjnie. Bieg dam wymiata³ (pozdrowienia dla Kasi z Bia³ej Bramy cool.gif ), a bitwa po zmroku wyglada³± ekstra.
Wielki respekt dla organizator - £êczycy i Be³chatowa i do zobaczenia.
Janek
Veetek
Gar¶æ zdjêæ z £êczycy i filmiki umie¶ci³em na http://www.itek.prv.pl/dl
Pole¿± tam ze 2 tygodnie - ¶ci±gajcie je¶li chcecie (tylko uprzedzam ¿e moje ³±cze ma ograniczon± przepustowo¶æ).

Mi³ego ogl±dania

Witek
Kuba_
loki08.gif

Na melle bawi³em siê wy¶mienicie, fajnie by³o zacz±æ od tego typu bitnej zabawy. Borsuki gór±! Choæ nastêpnym razem mo¿eby tak bardziej oryginalne nazwy? bum.gif Drobna sugestia: next time mo¿na podzieliæ nas na kilka mniejszych grup i wtedy zamiast kilka razy zdobywanie mostu, dla urozmaicenia, dru¿ynowy kr±g zdrady itp.
Na bojowej 'minutówce' walczy³o siê mi³o, choæ dawa³o siê czêsto s³yszeæ w oko³o zawodników niezadowolonych z wyników sêdziowskich i innych serków hegemonizowanych . "Zbyt agresywna walka" by³a lekka przesad± - ch³opaki nie skakali jeszcze po sobie i nie walili w krocze. Dziwi mnie, ¿e wjazdy tarcz± - tak naprawdê niegro¼ne, acz skuteczne - by³y têpione, kiedy siê okaza³o, ¿e sztych w korpus by³ dopuszczalny (!?). Przebita od pchniêcia mieczem na wylot rêka jednego z walcz±cych na turnieju ¶wiadczy o tym, ¿e trzeba siê zastanowiæ, jaki regulaminowy motyw jest w stanie cz³owieka zraniæ, a jaki zosta³ potraktowany zbyt surowo. Mimo to, walczy³o siê naprawdê fajnie.
Nocna bitwa - kilkuminutowa ewolucja z lightu w ostr± siekankê. Smerfastycznie by³o siê ponaparzaæ, szczególnie wra¿enie robi³o starcie w bramie, yeah!

A propos uczty. Lud mrucza³ "stypa, stypa" - ¿ar³o by³o? By³o (ja przynajmniej umia³em sobie skombinowaæ tongue.gif ), kapela gra³a? White Power... znaczy Garden gralli. Fucktycznie, obecno¶æ tubylców i cywili trochê wnerwia³a, ale klimat uczty zale¿y w g³ównej mierze od tego czy i jak uczestnicy umiej± siê bawiæ oraz ile od siebie wnios± do zabawy. Wyszed³em ostatni (02:00) z uczty, a na deser 3 h przy ognisku ze zbere¼nymi piosenkami i nie marudzê.
Szkoda tylko odleg³ego od zamku obozu rycerskiego, no i ¿e do pryszniców siê sz³o ponad kwadrans smile.gif
Wiêcej zrzêdzeñ nie pamiêtam, za wszystkie serdecznie dziêkujê. Amen

Uk³ony i podziêkowania dla Lo¿y Dam za wyró¿nienie na fina³ach ovation.gif

Siekierka dla Wolnej Kompanii Piechoty Lekkiej, za doborowe towarzystwo i mi³± kompanijê na jak i po uczcie pijacy.gif

Pozdrowienia dla ca³ego DNO

Qba alias krzy¿ackie miêso armatnie
Pixel
Impreza udana i bardzo mila. Pierwszy dzien by³ naprawde "bojowy" (prawie caly przesiedzialem w blachach), wiec sie nie nudzilem a drugiego dnia na nic juz nie mialem sily smile.gif

Dzieki organizatorom za mile przyjecie, przyjazny klimat calej imprezy i za caly trud wlozony w przygotowanie tego wszystkiego, dzieki dla Ch. von Reil za klimat przy ognisku, dzieki wszystkim zbrojnym za bojówke i bohurt bum.gif

Pozdrowienia dla wszystkich i do zobaczenia smile.gif

PS. Jak kto¶ ma zdjecia i/lub filmy/zapisy audio smile.gif z turnieju to podajcie linki, z góry dziêki
Rita
Ha! Impreza ¶wietna, klimat obozowy doskona³y, zw³aszcza dziêki ognisku, które pali³o siê non stop zachêcaj±c nawet najbardziej zmêczonych do posiedzenia sobie przy nim d³u¿sz± chwilê. Dziêkujê Orgom za miejsce w Lo¿y Dam - by³o rewelacyjnie smile.gif A wszystkim, którzy mieli do nas zastrze¿enia powiem tak : Lo¿a jest okrutna, ale sprawiedliwa devil.gif A serio - dziêkujê za wasze starania ch³opaki, byli¶cie ¶wietni! heart.gif Teraz przychodzi czas leczenia kontuzji po biegu dam i po bitwie. Ach, jak mi siê dobrze strzela³o... Pozdrowienia dla Wszystkich, z którymi siê tak ¶wietnie bawi³am [ a szczególnie dla Braci z Braniewa i Hegemona icon_wink.gif ]
Do zobaczenia!
Wyder
Fajna impreza! Duzo walki!! Nieda³o tam siê nudziæ icon_cool.gif Punktówka to fajna zabawa szczególnie ze bez zas³on walczy siê o wiele lepiej, choc warto by sie by³o zastanowiæ czy do sztychów niewprowadziæ drewnianej broni (mój kumpel z bractwa przebi³ têpym sztychem reke przeciwnikowi, za co przepraszamy)! Bieg dam wypad³ bardzo ciekawie. Na uczcie troche przeszkadza³a obecno¶c cywili ale i tak d±³o siê tam pobawiæsmile.gif
Pozdrowienia dla organizatorów, LIBERI ACIES SIELECIENSIS smile.gif i bractwa Bia³ej Bramy!
taschen
.....ja tylko tak nie¶mia³o chcia³am zapytaæ... czy Dru¿yna Zaciê¿na Ksiê¿nej Anny to by³a...?
Ja jako cywil by³am z band± innych cywil±tek, pokibicowaæ ch³opcom z £odzi chcia³am, w koñcu to moje ulubione miasto i jako¶ dopatrzyæ siê nie mog³am...

A Turniej £êczycki – fajny by³, nawet z perspektywy cywila, który trochê przeszkadza³ w ucztowaniu wspania³emu rycerstwu... ale musicie byæ wyrozumiali... turnieje s± przede wszystkim dla rycerzy, ale fakt, i¿ wyjdziecie czasem do t³umu... poka¿ecie siê zwyk³ym ludziom, tylko chwa³y wam przysporzy, a i mo¿e uda Wam siê w ten sposób, mi³o¶æ do historii w m³odych ludziach wzbudziæ, a i pokazaæ sposób na ¿ycie... pasjê, jaka zapewne jest waszym udzia³em... chylê czo³a, ¿ycz±c kolejnych udanych imprez... osobi¶cie maj±c zamiar poprzeszkadzaæ trochê na zamku Lipowiec... Pozdrawiam serdecznie
Kwas
turniej bardzo udany!

moze wolalbym muzyke historyczna na uczcie, ale i tak bylo przyjemnie.

pozdrowienia dla tych ktorych nikt nie lubi (czapeczki z piorami, szarfy...)
bycie nielubianym w Waszym towarzystwie to czysta przyjemnosc
Misia
turniej udany ;)
nie licz±c mo¿e upierdliwych dzieciaków próbuj±cych sie dostaæ do obozu.

pozdrawiam rycerza na którego uda³o mi siê (nie)wpa¶æ podczas wyboru do dalszych "rund" minutówki oraz wszystkich tych którzy swoim sprzêtem raczyli mnie zmasakrowaæ nabijaj±c parê siniaków bum.gif zawsze jaka¶ pami±tka crazy.gif

no.
a cel ³uczników w palisadzie wymiata³ icon_mrgreen.gif
Sauron
Witam,

Na wstepie podziekowania dla organizatorow i wszystkich przybylych. Super atmosfera i oboz w centrum miasta smile.gif - oczywiscie jak zawsze cos mozna poprawic - ale dzieki temu jest nad czym myslec w przyszlym roku :P
Poniewaz dzisiaj juz wiecej zdjec nie "obrobie" wiec zapraszam do tego co zdolalem uporzadkowac - a reszta jutro
http://gallery.ordugh.org/v/historyczne/Leczyca05/
Aha i przypominam ze zdjecia mozna podpisywac, komentowac (a nawet trzeba).

ps. Czesc wokalno/muzyczna juz niebawem .. - czyli pierwsza skladanka rycerska crazy.gif
Iga
To ja siê podpisze pod tym co napisa³ Sauron. Bawili¶my siê naprawde nie¼le pomimo niektórych niedoci±gniêæ - ale tego siê nie da chyba nigdy wykluczyæ smile.gif

Gor±ce buziaki dla wszystkich, szczególnie dla tych, z którymi bawili¶my siê wieczorami przy ognisku love3.gif

I zapomnia³abym.. - w ramach zado¶æuczynienia Hegemonowi za zgaszenie ¶wieczki na zakoñczeniu - wirtualny p³omyczek ['] Mam nadziejê, ¿e siê za bardzo nie z³o¶cisz devil.gif

Igu¶
Patryk
CYTAT
choc warto by sie by³o zastanowiæ czy do sztychów niewprowadziæ drewnianej broni (mój kumpel z bractwa przebi³ têpym sztychem reke przeciwnikowi

A mo¿e warto by³oby siê zastanowiæ czy nie wprowadziæ osikowych ko³ków do dobijania przeciwnika?

Nie by³o mnie na turnieju, ale s³ysza³em, ¿e podczas bojówki by³y dozwolone sztychy. Jak to siê zakoñczy³o najlepiej wie Sebastian (Boczek). Zastanawiam siê, kto zezwoli³ na tak g³upi pomys³? Ca³e szczê¶cie, ¿e skoñczy³o siê tylko przebitym ramieniem, a nie czym¶ powa¿niejszym. Ciekawe czy wtedy organizatorzy wzieliby odpowiedzialno¶æ na siebie?

Pozdrowienia dla ca³ego DNA
Krzy¶ko
CYTAT(Patryk)
Ca³e szczê¶cie, ¿e skoñczy³o siê tylko przebitym ramieniem, a nie czym¶ powa¿niejszym.

gulp... a¿ siê boje zapytaæ czym jest cos powa¿nego.... shocked.gif
Kafar
Witam
Dziêki wszystkim za mile spêdzony weekend, choæ nie powiem pracowicie (zw³aszcza sobota), bohurcik na drewno bardo fajny, zw³aszcza masa¿e ka¿dej czê¶ci cia³a, gdy siê zostawa³o samemu szczerba.gif A to wszystko dlatego ¿e nas ¶wistaków by³o o jednego mniej :P. Bitwa te¿ by³a fajna, choæ troche za krótka. Co do pomys³u ze sztychami to tylko pogratulowaæ no.gif Jedzenia nie brakowa³o, choæ na uczcie sto³y raczej ¶wieci³y pustkami i minusem by³ brak czegokolwiek do picia(pomijaj±c 2 piwka), ale i tak by³o fajnie smile.gif
Pozdrawiam
£ukasz P³aza
No ju¿ bez przesady z tymi sztychami- nie by³y wcale tak masakrycznie niebezpieczne. To co siê zda¿y³o to by³ wypadek, równie dobrze móg³ sie zda¿yæ podobny w normalnej bojówce. Ogulnie te angielskie zasady i tak s± strasznie miêkkie, a do idei sztychów poprostu trzeba siê przyzwyczaiæ i tyle. Mo¿e przyda³a by siê mocniej zaokr±glona broñ- z takimi sztychami jak robi arma bytom. Co do sêdziowania to sie nie wypowiem bo jako zwyciêzca troszkê mi g³upio, ale faktycznie warto by ¿eby sêdziowie byli do¶wiadczeni w sedziowaniu konkurencjii do której zostali przydzieleni. Bez obrazy ale kto¶ kto siê na tym ma³o zna nie powinien tego robiæ. No i damy niestety je¿eli chc± mieæ a¿ taki wp³yw na bojówke to te¿ powinny wiêcej wiedzieæ- walka z samej definicjii bywa ostra, póki nikt nie ³amie przepisów. Karanie kogo¶ za top ¿e w ramach zasad d±¿y³ do zwyciêstwa nie jest najlepszym pomys³em.
Ca³y turniej fajny- naprawde du¿o walki (tego siê nie spodziewa³em). Bitwa fantastyczna- wreszcie mog³em siê pobiæ jak nale¿y i nawet z taktyk± pokombinowaæ. A uczta? Kto chce to siê zawsze jako¶ bawiæ bêdzie.
Spaszatoros
Hej! Pozdrowienia z przebrzyd³ej Krzy¿acji. Dziêki za wspóln± zabawê, a w szczególno¶ci za ¶wietny wygrzew podczas wszystkich walk. By³o to na prawdê mocne zakoñczenie mojego walecznego sezonu (rozpad³ mi sê he³m wiêc daje ju¿ sobie spokój).

Co do kwestii sztychów mo¿na mo¿na mieæ wiele zastrzezeñ. Moim zdaniem bardzo s³usznych. Ale najbardziej zadziwiaj±cy jest fakt, ¿e kuku sta³o siê jednemu z lepiej opancerzonych ludzi na punktówce w której brali udzia³ ludzie nie tylko w p³atach, ale tak¿e i w samej kolczudze na przeszywce (Templar), lub te¿ nawet i w samej przeszywce (kolega z Drabów Pieszych). Ciekawy jestem co by³oby gdyby to taki Boczek zada³ tak opanceronemu przeciwnikowi jak najbardziej prawid³owy sztych prosto w brzuch... Jak widzieli¶my na przyk³adzie boczka przebiæ przeszywkê i cia³o ludzkie nie jest wcale trudno. Ciekawe co by by³o gdyby kto¶ przebi³ jednego z gorzej opancerzonych na wylot. NOKAUT TECHNICZNY?! Jak widzieli¶my pomoc medyczna wcale siê nie spieszy³a do cz³owieka przebitego przez miecz. Kto by za to bekn±³? Sêdzia g³ówny, organizator, czy mo¿e ten co sztych ów wyprowadzi³? I co przebitemu, czy policji powiedzia³oby siê? ¯e za wysoko sta³ na nogach?! Jak dla mnie jest to zbyt niebezpieczne by w to siê bawiæ. Oczywi¶cie nie mam zamiaru nikogo za tak± zabawê karciæ, ani prze¶ladowaæ, to w koñcu wasza sprawa, to wy siê sztychujecie. Dla mnie jest to zbyt niebezpieczne i ryzykowne.

Pozdrawiam
Spaszu
Kulewna
Witam!!
Sprzet zwieziony - Kancelraia wrocila.

Zatme pora na podsumowanie na turnieju zjedzono 150 bochenków chleba, wypalono 178 ¶wiec woskowych cienkich, zurzyto 52 rolki papieru... sorry to podusmowanie dla Namiestniczki.

Chcielibysmy podziêkowaæ wszystkim, którzy przybyli do nas na turniej. Ciesze siê, ¿e mogli¶my siê wspo³nie pobawiæ.
Pragnê podziêkowaæ Be³chatowskiemu Bractwu Rycerskiemu za pomoc przy organizowaniu turnieju (palisada super by³a) oraz za zorganizowanie i przeprowadzenie turnieju rzutu w³óczni± i zapasów oraz za nadzór nad palisadk±.
Dziekujmy sêdziom.
DZIÊKUJEMY!!!!!!

Gratulujemy wszystkim zwyciezcom!!!
Gratulujemy KRZYSZTOFOWI WANTUCHOWI za zwyciestwo jakie odniosl w Lidze. KRZYSZTOF WANTUCH zostal PIERWSZYM CHAMPIONEM LIGII RYCERSKIEJ.GRATULUJEMY!!!!

Do zobaczenia za rok.
Ps. Cieszymy sie ze Wam sie podobalo.
Ps2.Zapraaszmy za rok.
Ps3. Od siebie pragnê podziêkowaæ wszystkim Damom Dworu bior±cym udzia³ w Biegu Dam oraz w przeci±ganiu liny bigsmile2.gif
Ps4 Nie bylbym soba gdybym na koniec dla wszystkich uczestnikow turnieju nie zrobil tego - TRALALALALA, TRALALALALA
Ps5. Bylo Kaczo Byczo i Indyczo
Estera z £êczycy
Witam!
Bardzo bym prosi³a by Ci,których nie by³o na turnieju w £êczycy raczyli siê na jego temat nie wypowiadaæ,bo jest to po prostu g³upie.Nie przyjechali,wiêc niech nie mówi± o czym¶,o czym nie maj± pojêcia.Je¶li za¶ chodzi o karetkê pogotowia,to przyje¿d¿a³a tak szybko jak tylko mog³a za ka¿dym razem gdy by³a wezwana.Wiem co mówiê,bo sama biega³am na zamek i dzwoni³am na pogotowie.

Estera z £êczycy
Wyder
CYTAT
pozdrawiam rycerza na którego uda³o mi siê (nie)wpa¶æ podczas wyboru do dalszych "rund" minutówki

Ca³a przyjemno¶c po mojej stronie bigsmile2.gif
Kulewna
CYTAT(Patryk)
Nie by³o mnie na turnieju, ale s³ysza³em, ¿e podczas bojówki by³y dozwolone sztychy. Jak to siê zakoñczy³o najlepiej wie Sebastian (Boczek). Zastanawiam siê, kto zezwoli³ na tak g³upi pomys³?

Pozwolil na to regulamin.
Zasady turnieju bojowego "punktowka" w ktory wchodzi w sklad konkurencji ligowych.
Turniej "punktowka" zostal przeprowadzony juz na trzech turniejach ligowych Piasecznie, Uniejowie i Leczycy i to dopiero pierwszy taki przypadek.
Zatem pytania kto je dopuscil czy sa niebezpieczne sa pytaniami i tlumaczeniami dziwnymi.
Regulamin zafunkcjonowal juz duzo wczesniej i zdal egzmin.
Kacper
Jeden przebity na trzy turnieje, przy minimalnej ilo¶ci sztychów to dobry wynik tongue.gif .
Kordeus
CYTAT(Spaszatoros)
[...] lub te¿ nawet i w samej przeszywce (kolega z Drabów Pieszych).[..]

O ile mi wiadomo pod ta przeszywka byly blachy:)
Micha³ Wojtysiak
Liga - klasyfikacja uczestników po VIII Turnieju Rycerskim w £êczycy

Turniej bojowy minutówka
1 miejsce £ukasz P³aza – 5 pkt
2 miejsce Krzysztof Wantuch – 4 pkt
3 miejsce– Piotr Ziaja - 3 pkt

Czwarte miejsce decyzj± sêdziów nie zosta³o przyznane. Reszta uczestników otrzyma³a po jednym pkt. za uczestnictwo w Turnieju

Turniej bojowy punktówka
1 miejsce Krzysztof Wantuch– 5 pkt
2 miejsce £ukasz P³aza 4 pkt
3 miejsce £ukasz Szewczyk – 3 pkt
4.miejsce Jan Gramatyka - 2 pkt

Klasyfikacja ogólna
1. miejsce Krzysztof Wantuch -17 pkt
2. miejsce Maciej Zió³kowski 11 pkt
3. miejsce £ukasz P³aza, Artur Brzychcy 10 pkt .
4. miejsce Piotr Ziaja 7 pkt
5. miejsce £ukasz Szewczyk, Krzysztof Olczak6 pkt
6. miejsce Jan Gramatyka, Martin, Piotr Zacharski 5 pkt
7. miejsce Maciej Zaj±c Tomasz Dubis, Mariusz Szewczyk, Krystian ¯elazny, Konrad Bogusz zwany Kamelem, Przemys³aw Panak - 4 pkt
8. miejsce Tomasz Sobolewski, Maciej Kwiatkowski, Micha³ Templarem Zwany, Maciej Ficyk zwany Hoornem - 3 pkt
9. miejsce Robert Spaszu Spaszewski, Krzysztof Wydra, Szczepan Pachulski, Micha³ Karpiñski, Andrzej Siejeñski, Maciek Kuæ, Tomasz Mleczek Pó³brat Kondrad, Kacper z Banden Krzy¿aken, Micha³ Te¶luk zw Reyki, Piotr Calicki - 2 pkt

10. miejsce Laser, Pawe³ Sadowski, Pawe³ Jad³o, Nivelis, Wojciech Sadowski, Micha³ h. Doliwa, Piotr Muzyka, Hubert Filipiak, Rados³aw Ciszewski, Micha³ zw ¯ó³tym, Rados³aw Ku¶nierz zw Mask±, Mordred, Sier¿ant Micha³, Pó³brat Micha³, Szymon Sasin, Sebastian Pawelski, Maciej Pawelski, Krystian Bêc³awski, Grzegorz Misztal, Kuba Doliñski, Dariusz Kujawski, Pó³brat Hammer, Tomasz Sobolewski, Bartosz P³otka, Kuba Doliñski, Kacper z Banden Krzy¿aken, Igor Weso³owski, Szymon Sarre, Piotr Gajowniczek, Adam Gajowniczek, Rados³aw Gajowniczek, Tomasz Samosionek, Micha³ Morawiec, Adam Urbaniak, Jakub Gajdecki, Micha³ Jagielski, Grzegorz £uniewski, Pawe³ Kotunia, Piotr Kocot, Krzystof Kochanowski, Micha³ Zawiejski, Jaros³aw Wo³oszyn Maciej Ku³ak – 1 pkt.

Pozdrawiam
Evan
Do wypowiedzi Tashena. Nie by³o nas, nie by³o... Niestety nie by³o nam dane pojawiæ siê na £êczycy. Bawili¶my siê w £odzi w towarzystwie innych którym ten zaszczyt tez nie by³ dany.
S³awa!
PS: Niechcia³bym sie naraziæ pewnej Pani która prosi³a ¿eby ludzie nieobecni siedzieli cicho ale...
z ca³ym szacunkiem. Cz³owiek dosta³ sztych w ³ape i jakie¶ konsekwencje to powinno mieæ a mam wra¿enie ¿e to generalnie po wszystkich prawie sp³ywa jak woda po kaczce... (Lu¼na dygresja z mojej strony)
Pozdrawiam!
Micha³ ¯elazo
Mnie te¿, niestety, na turnieju nie by³o, ale te¿ trzy grosze wtr±cê.

To jest zabawa kontaktowa i nie liczenie siê z kontuzjami i wypadkami to brak realnego podej¶cia.
Mo¿na oczywi¶cie winiæ za wypadki organizatora, zw³aszcza je¶li siê go niespecjalnie lubi.
By³em na Uniejowie, widzia³em jak przygotowane by³y turnieje bojowe i mogê szczerze powiedzieæ, ¿e je¶li tak samo by³o to przygotowane na £êczycy, to w grê wchodzi tylko przypadek i zwyk³y pech.

A ju¿ zupe³nie na marginesie: walczysz z kim¶ kogo nie znasz - ustalcie ¿e nie sztychujecie. Ja tak czêsto robiê dla mojego i innych bezpieczeñstwa.

Pozdr.
M.
Rafa³ Pr±dzyñski
1.
CYTAT(qbarycerz)
loki08.gif  

Przebita od pchniêcia mieczem na wylot rêka jednego z walcz±cych na turnieju ¶wiadczy o tym, ¿e trzeba siê zastanowiæ,    

Informacja ta jest k³amliwa. Co wiêcej wiesz ¿e jest k³amliwa.Co wiecej wiedzia³es ¿e jest k³amliwa ju¿ 3-4 godziny po zda¿eniu.

Kotuzja nie by³a przebiciem rêki na wylot - nie umieszczesz tego sformu³owania bo tak ci siê powiedzia³o, albo bo opar³e¶ siê na informacji Pani pilegniarz (niekompetentnej), gdy¿ jeste¶ z grona osób, która dosta³y wyczerpuj±ce wiadomo¶ci co do prawdziwego zakresu uszkodzeñ i ich g³êbokosci, po powrocie poszkodowanego od lekarza.

Trzeba siê zastanowiæ - po co to robisz i jaki masz w tym interes.

Nie rozumiem jakich spodziewasz siê ko¿y¶ci z wywo³ywania histerii. Jedyna kozy¶æ jak± na razie odnosisz - zosta³es zapamietany.

Z Braterskim poca³unkiem - Twój kaznodzieja.

2.

CYTAT(Spaszatoros)
lub te¿ nawet i w samej przeszywce (kolega z Drabów Pieszych).

Jest to dowód na to, ¿e nie przygotowali¶cie siê do turnieju. Regulamina zabrania wystêpowania w samej przeszywanicy. KOLEGA Z DRABÓW mia³ gêst± i grub± kolczugê. Tak samo zreszt± jak na kilku innych turniejach - w tym wszystkich ligowych.

Dosta³ w ni± sztych nie raz i ja dosta³em nie raz. Np. piêciometrow± pik± pod Tewkesbury - a¿ polecia³em dwa metry w ty³, i to co piszecie to brednie Panowie - wynikaj±ce z nie znajomosci zasad sztychowania jak s±dze bigsmile2.gif .

Co do skuteczno¶ci sztychu przy wypadku :

Poszkodowany dosta³ pchniêcie w pier¶ (kategorycznie zakazane) - zosta³o ono odbitê od pancerza - poniewa¿ wyprowadzono je w sposób nie kontrolowany poprzez wyci±gniêcie pe³nej rêki i sk³on - pomknê³o dalej - leworêczny poszkodowany wyprowadza³ cios z góry w adwersarza - okolice wewnetrznej cze¶ci stawu ³okciowego os³onietego (z racji mormalnej konstrukcji zbroi) tylko przeszywk± - nadzia³y siê na sztych. Dodana si³a obu ramion i po³ozenie masy w naj³abszym miejscu przeszywki - da³y efekt perforacji pancerza miêkiego - TO BY£ WYPADEK i kwita.

Pos³uguj±c siê punktami o obowiazku przygotowania siê zawodników do turnieju (zawartymi w regulaminie) sedziowie usuneli zawodnika sztychujacego - bo stwazal relane, otencjalne zagrozenie zdrowia i zycia - wykonywa³ sztychy bardzo nie umiejêtnie - W ten sposób tez zosta³ poszkodowanym zda¿enia.

Brak znajomosci regulaminu i zasad z niego wynikaj±cych by³a skandaliczna !!!!!!!!!

Dla tego s³usznie podnios³em g³os na rycerstwo uzywajace s³ów w obecno¶ci publiczno¶ci i histerycznie kwestionujace zasady turnieju na TRZECIM spotkani jego edycji.

Niezadowolenia analfabeci (czyli nie umiejacy czytac regulaminów) opu¶cili plac.

W mi³ej atmosferze dokoñczylismy walk TECHNICZNYCH.

By³o kilka fajnych sztychów.

Nikomu nic siê nie sta³o.

Zjedlismy minstreli Robina... i by³o wiele rado¶ci.

3.

CYTAT(qbarycerz)
loki08.gif  

"Zbyt agresywna walka" by³a  lekka przesad± - ch³opaki nie skakali jeszcze po sobie i nie walili w krocze. Dziwi mnie, ¿e wjazdy tarcz± - tak naprawdê niegro¼ne, acz skuteczne - by³y têpione,  

Znaczy co.....mielismy reagowaæ dopiero jakby skakali po sobie i walili w krocze, albo jakby kolejny mocny cios rantem tarczy w zas³onê twarzow± spowodowa³ przesuniecie kregów szyjnych ..... Cz³owieku, ucz siê anatomi.

A jeden z niezadowlonych krzycza³ : "my siê bawimy w rycerstwo"......no to spiêszê infromowaæ ¿e to by³ turniej a nie ordalia i nasze reakcje by³y jak najbardziej zgodne z zasadmi turniejowymi - poczytajcie sobie o walce na topory na dworze przedostatniego Plantageneta np.

Je¶li mogê siê tak wyraziæ "Damy by³y w kur wio ne i uwa¿am ¿e lo¿a by³a jednym z najlepiej dzia³aj±cych organów na turnieju - dobrze gnebi³y i po prawie - albo rycerzem jeste¶ abo karne wcielenie do Drabów. W koncu i pozezja i heraldyka i obyczaj i zwyczaj i zasady TURNIEJU RYCERSKIEGO a nie restlerki w blachach bed± przestrzegane.

Sêdziowie kochaj± damy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kuba_
CYTAT
Informacja ta jest k³amliwa. Co wiêcej wiesz ¿e jest k³amliwa.Co wiecej wiedzia³es ¿e jest k³amliwa ju¿ 3-4 godziny po zda¿eniu.

Mo¿e jeszcze lampa w oczy i kube³ wody w twarz? To siê nazywa wmawianie komu¶ winy, trick jaki stosowa³y S³u¿by Bezpieczeñstwa podczas przes³uchañ w PRL'u.
Jeste¶ z Centralnego Biura ¦ledczego, ¿e wiesz co¶ o mnie lepiej ni¿ ja? cool.gif Dla Twej wiadomo¶ci, ja "k³amca", nie rozmawia³em z ¿adn± pani± pielêgniarz. O stanie zdrowia Sebastiana poinformowali mnie bliscy mu znajomi z jego bractwa, co uwa¿am za rzetelne ¼ród³o informacji. Nie by³o powodów by k³amaæ. 3-4 h po zdarzeniu pakowali¶my siê wszyscy lub byli¶my ju¿ w trakcie drogi powrotnej. To co napisa³e¶ kupy siê nie trzyma. Histerii nie wywo³ujê, je¿eli takowa wg Ciebie istnieje, to trwa ju¿ pi±ty dzieñ od chwili zdarzenia.
Nie wiem co TY chcesz wskuraæ t± frustracj± i agresywn± postaw±? Drêczy Ciê sumienie, bo sêdziowa³e¶ gdy dosz³o do incydentu i szukasz teraz punktu odbicia?
Zwróci³em uwagê w moim po¶cie na konsekwencje dopuszczania sztychów. ¬le siê sta³o, ale takich kwestii nie nale¿y uciszaæ: "fajne sztychy" - jak je nazywasz - powinny byæ zabronione. Zdecydowana wiêkszo¶c rycerstwa chyba siê z tym zgadza.

ps: w±tpiê, ¿eby¶ wci±¿ tak je t³umaczy³ i popiera³ gdyby¶ tak samo oberwa³

Qba vel krzy¿ackie miêso armatnie
Rafa³ Pr±dzyñski
1.

CYTAT(Micha³ ¯elazo)
To jest zabawa kontaktowa i nie liczenie siê z kontuzjami i wypadkami to brak realnego podej¶cia.
Mo¿na oczywi¶cie winiæ za wypadki organizatora, zw³aszcza je¶li siê go niespecjalnie lubi.
By³em na Uniejowie, widzia³em jak przygotowane by³y turnieje bojowe i mogê szczerze powiedzieæ, ¿e je¶li tak samo by³o to przygotowane na £êczycy, to w grê wchodzi tylko przypadek i zwyk³y pech.
M.

Samo sedno! I przygotowanie merytoryczne oraz techniczne panów Rymcerzy by sie przyda³o!
Walk ze sztychami przeprowadzono w Polsce (z tego co wiem), oko³o tysi±ca - wypadek od sztychy w tych regulaminach - pierwszy.

Moze zajmiecie siê np dokuczniem Panu Góreckiemu i Grunwaldowi (to nie jest prowokacja w stronê wymienionych tylk w Wasz± tzw, q rycerze) - w koñcu tam nie wolno ¿adnych sztychów -A CO BY£O WZESZ£YM ROKU i to w twarz np..

Czy mo¿e zanalizujemy sobie turnieje bez sztychów i z ful kontaktem gdzie by³o 5 rannych do karetki pogotowia po 4 pierwszych walkach?

A moze pamiêtny turniej na którym po 30 minutrach zabrak³o ¶rodków opatrunkowych???

Co ja moge jeszcze powiedzieæ : Nikt wam nie ka¿e braæ w tym udzia³u - jak bie¿ecie - to ka¿e czytac regulaminy i byc odpowiedzialnym.

W Koñcu rycerze, dzieciuchy czy kap³ony....??????

2."Otó¿

Ja mam swoich znajomych , których uwa¿am za kompetentne i ¿etelne ¼rud³o informacji, a tak¿e swoje oczu i uszy.
Nazywam siê Pr±dzyñski - to w zakresie SB itp.
Po trzecie - usi³ujesz zwaliæ odpowiedzialno¶æ - przedstawiaj±c wypadek tak, aby jego przebieg mia³ zwiazek nie z niekompetencj± i nieznajomo¶cia przepisów regulaminu przez uczestników zdarzenia (nie wspominaj±c o ich przygotowaniu taktyczno technicznym) - ale ze z³± wola kogo? - mnie
Zatem - jst to typowa socjitechnika PRL owskich s³u¿b.
Wiekszo¶c rycerstwa mnie nie interesuje - interesuj± mnie konkretni ludzie - jak np. ten który zosta³ ranny i o którego siê martwi³em, ten który zda³ ranê i mia³ wy¿uty sumienia.
Nie intersuje mnie lo¿a doradzców która tak umiejêtnie ³aczy³a siê w bulu - tez znana socjotechnika.
Wiêkszo¶æ niech sobie zrobi w³asny turniej - jak z przyjeno¶cia popatrzê jak Wantuch i P³aza pokazuja co znacz± umiêjêtnosci techniczne, sprawno¶æ, koncentracje, precyzje.

Ale to s± cechy obce wiêkszo¶ci zdaje siê - ³atwiej powiedzieæ ¿e Hegemon nie umie walczyæ smile.gif, winszowaæ, winszowaæ.
Wiedziemka
Mnie te¿ nie by³o - to na wstêpie i w tre¶æ nie zamierzam ingerowaæ, pozwolê sobie jedynie poprosiæ o zwrócenie uwagi na ortografiê tongue.gif i to tyle, wiêcej siê nie odezwê w tym temacie icon_wink.gif
Rafa³ Pr±dzyñski
Wiedziemko kochana - ja na ni± zwracam uwagê - ale ona sfo³ocz na mnie nie - nawet mam na to pañstwowy certyfikat - bardzo bym chcia³ pisac ortograficznie, z koñcówkami itd. itp. Ale ni jak nie mogê - od 20 kilku bigsmile2.gif lat. Co nie przeszkadza mi pisaæ poezji (mo¿e siê rycerze naucz± czegos dla dam) ksia¿ek, artyku³ów i regulaminów dopuszczaj±cych wredne, paskudne, zabójcze i mordercze sztychy crazy.gif .

A skoro juz o kobietach:

JA JESTEM NAJWIEKSZYM zwyciezc± £eczycy - faceci mnnie nie nawidz± a kobiety kochaj± blinkie.gif .(ecz jasna nie wszystkie i nie wszyscy - te nie pruderyjne i ci z kompleksami jak s±dze).

Dziêki za nocne masa¿e, dzieki za p³omienny usmiech, dzieki za poca³unki, dzieki za wieniec laurowy, dzieki za zachwyty na moj± biedn± poezj± - kocham was damy i markietanki wszelkiej ma¶ci.

Panom dzieki za wiele estetycznych wra¿eñ z pieknych walk.

Dzieki tez za dworne i rycerskie zachowania w turnieju i kawa³eczek Szekspira.

Dzieki za zaps ¶wieczek do spo¿ycia - mniam.

A Opatowi ³êczyckiemu - dziêki - zrabowa³em wam peto kie³basy (na miejscu) dwa bochny chleba, trzy s³oje smalcu (mniam) i bary³kê keynicznej wody.

Nie bym by³ Drabem gdybym nie zrobi³ rabunku (.... i gwa³tu?......).
Kuba_
Wied¼ma ma racjê, panie Hegemonie Pr±dzyñski king.gif , sprawd¼ pisowniê zanim zaczniesz wyzywaæ ludzi jak chwilê temu od analfabetów. To co prawda nie jest b³±d ortograficzny, na który masz certyfikat, ale "Nie" z przymiotnikiem piszemy razem jakby co smile.gif
A tak powa¿niej i koñcz±c, powtarzam: nie rozpisywa³by¶ siê tu tak w ten sposób, gdyby¶ sam oberwa³ w rêkê tak jak poszkodowany.

ps: Mam do Ciebie pytanie: na jakim turnieju rycerskim/bitwie mo¿na Ciebie spotkaæ nie jako sêdziego, ale walcz±cego?

Qba vel krzy¿ackie miêso armatnie
Wyder
CYTAT
niekompetencj± i nieznajomo¶cia przepisów regulaminu przez uczestników zdarzenia (nie wspominaj±c o ich przygotowaniu taktyczno technicznym)

Panowie spokojnie to byl wypadek!!! A co do cytatu, regulamin czytalismy i dwa poprzednie sztychy zadane przez Borsuka by³y prawid³owe (za co przydzielono mu punkty!!!) Dlatego powtarzam TO BY£ WYPADEK i niema co szukaæ tu winnych!
Kafar
Witam
Nie ma co szukaæ winnych, zgadza siê, ale trzeba wyci±gaæ wnioski. Wole dostaæ rantem tarczy i straciæ zêba, ni¿ przypadkiem straciæ oko przez sztycha, a nastêpnie przeczytaæ opinie na FREHA ¿e kto¶ by³ technicznie i regulaminowo nieprzygotowany szczerba.gif Opowie¶æ o sztychowaniu 5 metrow± pik±, mia³a byæ pocieszaj±ca ? devil.gif Jak kto¶ chce trenowaæ finezjê, szermierke, precyzje itp. to niech zacznie bawiæ siê w szermierke sportow±. Radze nie kusiæ losu i ca³kowicie zrezygnowaæ ze sztychów na turniejach.
Pozdrawiam
Rafa³ Pr±dzyñski
1.

Zgadza siê - To By³ WYPADEK - takich jakich wiele i o wiele wiêcej w "normalnych" turniejach.
Zgadza siê - przyznano punkty za dwa poprzednie sztychy - ale faktem jest, ¿e ich ze¶lizgi schodzi³y nie za ciekawie w lewy dolny kwadrat.
Feralny sztych - poszed³ supe³nie nie tam gdzie powinien a jego przed³u¿enie mog³o zakoñczyc siê go¿ej niz siê zakoñczy³o.
W pó¿niejszych walkaxh wykonano pewne sztychy (co najmniej jeden) w dozwolony obszar i tak pewnie koñczace swój bieg.
Sprawca tego feralnego stara³ siê (i ja to bardzo doceniam i pochwalam - wbrew wszystkiemu), ale wykonanie nie by³o dostateczne - dla tego taki werdykt zapad³ jaki zapad³ (przypominam nota bene ¿e sêdziów by³o trzech a nie jeden Hegemon a w minutówce to nawet 5 i jeden pomocniczy ).

Turnieje ze sztychami bêda rozgrywane, BÊD¡ ROZGRYWANE i kropka i mozna to robic dob¿e - aby to robiæ dob¿e - trzeba brac lekcje fechtunku - a nie szermierki sportowej.

2. "Pika"

Relacja o pice mi³a byæ kszta³c±ca dla tych którzy potrafia wyci±gaæ wnioski.
Na turnieju wolê widzieæ walk NA MIECZEi - w przyblizeniu takie jakie powinny byæ - a nie restling idiotów w pancerzach, ala troglodyci z pa³ami.
Pisanie o sztychu w twarz - jest skutkiem albo braku logiki w ocenie zdarzenia, albo braku logiki w ocenie reguleminu, albo braku znajomosci obu - albo celowym sianiem histerii - co jeszcze raz powtarzam.

Jesli kto¶ celuj±c sztychem w pêpek wyjmuje koledze oko - znaczy to ¿e jes debilem, niedorozwojem lub niepe³nosprawnym albo fizycznie albo psychicznie (albo czosnek umie i czosnek z niego nie rycerz). Albo jest to tak wyj±tkowo nieszczêsliwy wypadek, którego siê w tym sporcie nie przewidzi i nie uniknie.

Czy my mamy rozpatrywac tutaj zasady walki czy potencjalne opcej dla niedorozwiniêtych.
To drugie?
TO DRUGIE !!!!!!
Bosko
.......i wszelkei regulacje, regulaminy i argumenty straci³y w³a¶nie wszlek± warto¶æ formaln± bigsmile2.gif

Polska kraj ludzi
Jakub T. Pr±dzyñski
CYTAT(Kacper)
Jeden przebity na trzy turnieje, przy minimalnej ilo¶ci sztychów to dobry wynik  :tongue: .

poza tym by³y 3 z³amane nosy i jedna z³amana noga, bez sztychów, za to w fulbezpiecznych konkurencjach.
Rafa³ Pr±dzyñski
Rozumiem ból poszkodowanego. Mia³em obciêty mieczem palec wskazuj±cy lewej rêki - 9 lat temu. Nie robi³em z tego tragedii.

Poprawcie mnie - ale poszkodowany te¿ nie robi chyba, choæ wkurzony jest niemi³osiernie.

Ale¿ ta ¿esza opiekunów.

Gwoli ¶cis³o¶ci - jestem nie tylko dysortografikiem ale i dysgrafikiem - nie wie mój mózg jak siê pisze Nie z czym¶ czy bez czego¶ bigsmile2.gif .

Je¶li Qubo tak bardzo chcesz siê se mna spotkaæ w obliczu Pana - to nie mam wyj¶cia, proponuje zatem puklerze, miecze, buty, gacie, koszule i kamizeleczki - ostatecznie mog± byæ ma³e czapeczki dla wygl±du (nie mylic z czepeczkami).

A je¶li chodzi ci o zaproszenie do pieszczotek na turnieju - najprawdopodobniej w przysz³ym roku - we wszystkich turniejach Ligowych cool.gif .

Ale je¶li naprawdê chcesz mnie spotkaæ - "Czy¿ Bóg to nie ojciec nasz niebieski, a który¿ ojciec da nam wê¿a kiedy prosimy o rybê, który da kamieñ gdy o chleb prosimy".(Z niedzielnego mego kazania).

Tylko co chcesz udowodniæ - najpierw b±d¼ tego pewien, chwile po starcie juz nic nie powiem i nie zmieniê planów.
Bicornis
Witam
Przyznam siê ¿e to ja mia³em nieprzyjemno¶æ zadaæ tego nieszczê¶liwego sztycha, za co przepraszam. Z mojej strony sytuacja wygl±da³a tak:
Sêdziowie dok³adnie przedstawili zasady , obejrzeli broñ i dopu¶cili mnie do walki. Walka sie zaczê³a. Sztychy zadawane w jej trakcie by³y dok³adnie wymierzone i zastanawia³em siê nad konsekwencjami ich zadawania. Jednak ostatni z nich ze¶lizgn±³ siê po zbroi, przyznajê ¿e to mog³o byæ spowodowane zmian± ustawienia cia³a przeciwnika. Móg³ to te¿ byæ mój b³±d.
Przepraszam poszkodowanego!!! Ja zostaje z przekonaniem ¿e zadawanie sztychów jest ryzykowne i mo¿e dobrym wyj¶ciem by³o by wprowadzenie drewnianej broni do punktówki.
Pozdrawiam SALVE
Marcin Waszkielis
Dziêkujê za dobr± zabawê, zw³aszcza miluskie trzecie starcie na bitwie. Szkoda, ¿e biesiada ³êczycka z biegiem lat podupad³a.
W kwestii sztychów. Udzia³ w punktówce nie by³ obowi±zkowy wiêc nie mo¿na mieæ pretensji do organizatorów, ze dopu¶cili sztychy. Jak kto¶ chce siê bawiæ, to siê bawi. Ja stwierdzi³em, ¿e walka ze sztychami i bez zas³on przy he³mach, to nie dla mnie. Pamietajmy, ¿e dla kolegów z innych krajów juz ciosy w g³owê bywaj± niedopuszczaln± ekstremalno¶ci±. Skoro Hegemon uwa¿a, ¿e sztych spowodowa³ wypadek ze wzglêdu na braki techniczne zadaj±cego go, to mo¿e trzeba sprawdzaæ umiejêtno¶ci startuj±cych w minutówce.
Przesadzono tez nieco z karaniem za brutalno¶æ. I na to brak s³ów... by³o ¶miesznie i ¿a³o¶nie. Nie rozumiem zakazu dzia³ania tarcz±. I lo¿a dam te¿ chyba nie doros³a do bycia lo¿±. ja zosta³em na przyk³ad pos±dzony o sianokosy..... dunno.gif Mo¿e 10 ciosów w noge i biodro w ci±gu 5 sekund nie przystoi rycerzowi bigsmile2.gif .
Dziêkujê jeszcze kolegom z Krzy¿acji za wspólne królowanie w walkach zbiorowych.
Kafar
1. A ja siê nie czuje jak idiota w blachach... ba nawet nie jak troglodyta z pa³± devil.gif
2. Skoro ju¿ o logice mowa to faktycznie sztych w twarz nie mia³ siê ni jak do regulaminu ani do zdarzenia
3. Polecam nie braæ wszystkiego do siebie, nie obra¿aæ ludzi bior±cych udzia³ w minutówce.
4. Pytanie, z tego co siê orientuje w angielskich zasadach broñ musi byæ na "z³otówkê" by j± dopuszczono ?
Pozdrawiam
Kulewna
CYTAT(Rafa³ Pr±dzyñski)
A Opatowi ³êczyckiemu - dziêki - zrabowa³em wam peto kie³basy (na miejscu) dwa bochny chleba, trzy s³oje smalcu (mniam) i bary³kê keynicznej wody

Sie Cie Drabie przebrzydly powiesi nastepnym razem
Zwlaszcza,ze ze spisem z zakladow zniknales bigsmile2.gif

Dzikeuje Ci Hegemonie ze nas obrabowales.

Dziekuje wszystkim ktorym do ytej pory jeszcze nie dziekowalem a ktorzy wlozyli nie maly trud w organizacje i prace na turnieju.

Pozdrawiam!!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.