Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Wrzesieñ]Turniej na Zamku Lipowiec - Babice -> 09-11.09
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Robert Bagrit
Chor±giew Czarnego Rycerza Kasztelanii Bêdziñskiej
Zwierzak z Bêdzina
ho ho widze, ¿e nas Robercik ubieg³, tak II turniej rycerstwa XIII wiecznego odbêdzie siê, wszystko w trakcie przygotowañ, zapraszam gor±co!!!

ojj bêdzie siê dzia³o:) byle tylko wy¶cie ludziska dopisali:)
Visenna
Witam smile.gif

Je¿eli II turniej w Lipowcu bêdzie PRZYNAJMNIEJ taki jak jego poprzednik, to wszystko bêdzie w porz±dku.
I tego Wam ¿yczê! smile.gif

Pozdrawiam
Visenna
Aiuto
wystarczy zeby bylo jak w zeszlym roku!!( abylo bardzo zacnie )
, jak nas zaprosicie to bedziemy lansowac nowe przeboje specjalnie powstale na okolicznosc turnieju ! smile.gif
Cukiereczki i ciasteczka od Calego Ludu Wyzimy !!!
Kinia
Witam.

Równie¿ ¿yczê wam wspania³ego i udanego turnieju Wilczki drogie. Przykro mi tylko ¿e raczej nie bêdê w nim uczestniczyæ. A szkoda z chêci± pobawia³bym sie z Wami, poplu³a, pomacha³a, popi³a i pojad³a w przepiêknej scenerii zamku Lipowiec bigsmile2.gif
A¿ mi smutno juz teraz ¿e nie us³ysze ko³a menelskiego, oraz przewspania³ych popisów ¶piewnych Aiuta..

pozdrawiam

Kinia
KhaToo
Trzy dêby dyskretnie przypominaj± o swoim istnieniu:P Tym razem w wersji bojowej, ³uczniczej, kupieckiej, biesiadnej i w poszerzonym gronie:)
Zwierzak z Bêdzina
Kiniu jak to cie nie bêdzie?? odrzucisz zaproszenie?
Kinia
Zwierzaczku kochany zaproszenia do Was na Lipowiec w ¿yciu nie odrzucê icon_wink.gif Prêdziej mnie ... Poskrêca icon_mrgreen.gif W takim wypadku czekam na zaproszenie i mo¿ecie liczyæ na moja pomoc w przygotowaniach smile.gif

pozdrawaiam

Kinia
W³odzimierz
Je¶li na to pozwolicie bêde krusz³ kopie na zamkowym dziedziñcu.
DrzewiaK
Hej.

Dobrze wiedziec, ze Lipowiec sie odbedzie. Niech wiec kolo menelskie znow nawiedzi zamek a latajace drewniane miski znow utocza krwi dzielnym rycerzom. bigsmile2.gif
Visenna
hehehe...jak to ludzie potrafi± byæ pamiêtliwi smile.gif))

No, ale w tym roku to szczerze w±tpie w lataj±ce drewniane miski. Bynajmniej w te, które wylatywa³yby z moich ³apek smile.gif))

Pozdrawiam
madrath
Salve!

Niech relikwia Przenaj¶wiêtrzego Cebrzyka znowu nawiedzi biesiadê i nape³nia nas swoj± zacn± Zawarto¶ci± do przez ca³y turniej pijacy.gif !!!

Pozdrowienia!
Wasek
witam

Ojejejeje Zajebi¶cie

Szykujemy sie ogromn± band±.
Na ten turniej naprawde wrato sie wybraæ. Zamek jest powaljacy a towa¿ystwo morowe smile.gif
Polecam wszystkim t± impreze a do tego XIII wiek

pozdrawiam
wasek
LuCK
O rany drugi Lipowiec? To choæby siê wali³o i pali³o, TWK znowu przyje¿d¿a! Tym razem mam nadziejê w wiêkszym sk³adzie smile.gif
Sakima
Superrrrrrrrrr... blinkie.gif
Fajnie,¿e kolejny Lipowiec bêdzie, bo spaæ po nocach nie mogê wspominaj±c ubieg³oroczny... bigsmile2.gif
Pozdrawiam
Têgowoj
Witam wszystkich by³ych i przysz³ych uczestników turnieju na zamku w Lipowcu.
Prace nad przygotowaniem id± pe³n± par± ,a na³adowani emocjami po I³¿eckiej imprezie mamy tysi±c pomys³ów na minutê. Mam nadziejê, ¿e ju¿ wkrótce uda nam siê przedstawiæ szczegó³owy program imprezy (to wkrótce mo¿e trochê potrwaæ icon_wink.gif ). Jedno jest pewne ko³o menelskie i tak siê potoczy. icon_mrgreen.gif
Je¶li macie jakie¶ sugestie to piszcie.
jasmin
Czesc!!!

Pare propozycji:
1. Zrobcie bojowy na same miecze (nie dlugie). Jako test. Nie ma tego w Polsce, moglo by byc to nowum i dalo by mozliwosc wyszalenia sie tylko z jedyneczka w reku. Sporo wowczas technicznych trikow moze by bylo. Opancerzenie oczywiscie musowo.
2. Na biesiadzie trubadurow konkurs - tez mila i fajna rzecz - albo piesni albo wiersze - oczywiscie stylizowane na tamte czasy - bez szant itp bzdur;
3. Potrzebne sa dlugie dragi - na symulacje wloczni - dwa oddzialy naprzeciwko siebie, tarcze i bawimy sie w piechote ... W wariancie soft na koncu droga jakas szmata owinieta ...
4. Jezeli bedziecie mieli lucznikow: robicie cel wielkosci czlowieka na koniu (no tak 2 metry wysoki, 1,5 szeroki), stawiacie go w odleglosci 80 - 100 metrow (by strzelac lobem) ustawiacie wszystkich lucznikow naprzeciw i strzelaja na komende;
5. Lucznicy musza miec strzaly z dobrymi pacynami - strzaly dobrze latajace a nie atrapy. Naprzeciwko nich oddzial w szyku, opancerzony, z tarczami itd. Startowa odleglosc np 60 metrow. Jakiekolwiek trafienie w cialo zbrojnego (noga, reka, helm ...) eliminuje zbrojnego z dalszej zabawy - potrzebni sedziowie, bo trafienia sie nie czuje. Jezeli ktokolwiek z odzialu zblizy sie do lucznikow na odleglosc reki - zbrojni wygrali. Uwaga - oddzial nie moze rozbiec sie - do lucznikow musi dochodzic jako grupa zwarta.
Ostrowski £ukasz
Choæ pomys³ów nam nie brak tak¿e i te uwzglêdnimy by ten turniej by³ niepowtarzalny.

W najbli¿szym czasie znów uka¿e siê stronka z zasadami turnieju i ca³ym programem. W ramach propagandy powiem, ¿e wszystkiego bêdzie wiêcej :-) Znów postaramy siê utrzymaæ nienapiêty plan dnia, tak aby ka¿dy mia³ czas wyspaæ siê, napiæ i poch³on±æ ogromne ilo¶ci strawy. Szczególnie to ostatnie, bo rok temu nie dali¶cie rady! Spodziewamy siê, ¿e XIII-wieczna braæ licznie zaszczyci nas obecno¶ci±, a my ju¿ sie postaramy ¿eby ka¿dy znalaz³ jaki¶ k±t na zamku.

Nie zastanawiaæ siê!! Przyje¿d¿aæ! Swiêty Cebrzyk czeka!
Kinia
Ja tam jestem dalej za taka biesiada jak wam mówi³am. I sposobem jej zrobienia.

Pomin±wszy ju¿ fakt i¿ marzy mi sie zorganizowaæ tak± biesiadê. Ale nie mam gdzie icon_cry.gif . Wiec pozostaje mi marzyæ i¿ na takowej bêdê. icon_wink.gif Pok³adam w Was moje marzenia tongue.gif

pozdrawiam

Kinia
Ewelina
dzieñ dobry cze¶æ i czo³em pytacie sk±d sie wzi±³em dunno.gif a otó¿ wziê³am siê ze ¦wi±tyni ¦wiêtego Cebrzyka i jeszcze pomy¶lê, czy Wam go u¿yczê, bo to w³a¶nie ja go na wyjazdy zabieram i ja go z tych wyjazdów przynoszê do ¶wi±tyni. A na owych wyjazdach nie ogl±dam go na moje piêkne oczy ani sekundy, wiec naprawdê mocno siê zastanawiam, czy go zabraæ. Na razie jako kap³anka ¶wiêtego cebrzyka postanawiam, ¿e pij± z niego tylko d³ugow³osi, a krótkow³osi niech ¿a³uj± smile.gif Ale do wrze¶nia wiele mo¿e sie zmieniæ, wiêc po¿yjemy zobaczymy. Paaaaaaa
Lenka
co do d³ugow³osych i cebrzyka, to chyba do wrze¶nia wiele siê nie zmieni i niektórzy nadal bêd± pozbawieni prawa picia z niego:) pozdrawiam:)
Zwierzak z Bêdzina
Wy tu sobie o cebrzyku gadacie i swawolicie a g³ównego kap³ana nie powiadomicie?
Gdzie¿ s± nowi wyznawcy?
PRZYBYWAJCIE WSZYSCY SPRAGNIENI £ASKI!!!

Ju¿ we wrze¶niu zapraszam na kolejny konwent wyznawców ¶w. Cebrzyka.

£aska p³ynie strumieniami:)

grrrrr...........
pancerze_kolcze
Co tam strawa, Co tam picie , Naszym celem jest Przezycie....

Hmm .Kto nas zaprosi bum.gif
Mamy do wype³nienia misje o kryptonimie "Pecik"

Wieæ jak nas nie zaporosicie to zero zni¿ek na kolcze .

My was tak Kochamy heart.gif
Tomko Konopczyc
Na pewno zostaniecie zaproszeni, a póki co mo¿e Artur wpadniecie przynajmniej jako widzowie do Bêdzina na turniej.
pancerze_kolcze
Na Bêdzinie bêdziemy obowi±zkowo smile.gif
w sobote sie zameldujemy (jako widzowie:()
Ostrowski £ukasz
No dobra Pancerze, uwzieli¶cie siê na mnie i zmobilizowali¶cie do treningów. Ale pamietajcie, ¿e wiêcej ni¿ na dwóch na jednego siê nie godzê :-P. Lece teraz pozbywaæ siê posezonowych fa³dek. Oby moj miecz wytrzymal do wrzesnia, bo musi popiescic kilka pancernych tylków mad.gif .
Oczywiscie nabijam sie, mam nadzieje ze bez wzgledu na to jak rozstrzygnie sie nasz...spór, bêdziecie siê dobrze na Lipowcu bawiæ. Pozdrawiam Was i wszystkich kochaj±cych XIII-tkê!! :-)
Tatar
Witam!
Liudzie a to ktury Lipowiec??
http://www.pilot.pl/index.php3?Z_CITY_NAME...orm_t=1&lang=pl

dunno.gif
Pozdrawiam!
Tomko Konopczyc
Lipowiec to nazwa zamku. Mie¶ci siê on w miejscowo¶ci Babice, oko³o 12 km na po³udnie od Chrzanowa, który le¿y pomiêdzy Katowicami, a Krakowem.

Pozdrawiam
pancerze_kolcze
Witam .. Tatar to jest tu "?"

http://www.pilot.pl/index.php3?z_city_id=9870&lang=pl

http://www.pilot.pl/index.php3?z_city_id=37419&lang=pl

hehe jedno z tych lez± obok siebie, Tomko bêdzie wiedzia³ wiec wskaze dok³adne miejsce ;)

Pozdrawiam .... £ukasz
Tatar
Witam!
Dzieki za odpowiedzi!
Sbyt daleko zeby v tym roku jehacz... angsad.gif

Pozdrawiam!
Piotr z Bêdzina
¯eby nie by³o ju¿ ¿adnych w±tpliwo¶ci wyja¶niam dok³adnie dojazd na zamek.
Polecam na pocz±tek mapê
http://www.pilot.pl/index.php3?Z_CITY_NAME...orm_t=1&lang=pl
gdzie wybieramy 7 pozycjê "Babice" (województwo ma³opolskie, powiat chrzanowski) lub bezpo¶rednio http://www.pilot.pl/index.php3?z_city_id=37419&lang=pl . Zamek mie¶ci siê niedaleko wsi Wygiez³o tak¿e nie trudno trafiæ.Dorzucam jeszcze dodatkowo szczegó³ow± mapke dojazdu na zamek.
A na deser podsy³am sznurek do kilku zdjêæ zamku i okolicy http://www.ga.com.pl/wygielzo.htm .
Pozdrawiam
Krzysztof Czarny Rycerz
Witam !!!

Du¿ymi krokami zbliza sie termin Turnieju !!! blinkie.gif

Czas zabraæ siê za spisywanie !!! read.gif

W sierpniu rozsy³aæ bedziemy ZAPROSZENIA dlatego juz teraz ¶lijcie wstêpne zg³oszenia na turniej !!!

Wraz z zaproszeniami przeslemy Wam Karty Zg³oszeniowe , programy i regulaminy ( te postaramy sie równie¿ w miarê szybko zamie¶ciæ na FREHA ).

Pozdrawiam
Kasztelan Bêdziñski i Lipowiecki
king.gif
Micha³ ¯elazo
Weso³a chêtnie pisze siê na lipowieck± imprezê.

Poniewa¿ to bêdzie nasz pierwszy wyjazd na XIII wiek i na tê chwilê jeszcze nie jeste¶my przygotowani prosimy podaæ jaki¶ termin (im bardziej odleg³y, tym lepiej) do którego mamy wys³aæ nasze foty.

Pozdrawiam i do zrobaczenia !

M.
Zwierzak z Bêdzina
WItaj michale:)
CYTAT
prosimy podaæ jaki¶ termin (im bardziej odleg³y, tym lepiej) do którego mamy wys³aæ nasze foty.

zatem my¶lê ¿e koniec sierpnia nie bêdzie z³ym terminem dla waszej grupy.
pozdrawiam
Tomko Konopczyc
Ja bym Zwierzaku wprowadzi³ tak¿e mi³y zwyczaj nadsy³ania oprócz fot próbek alkoholi, z którymi bractwa zamierzaj± przyjechaæ. Apeluje o stworzenie Wysokiej Komisji, która wnikliwie i starannie przeprowadzi badania oraz o przydzielenie mi nale¿nego mi wysokiego stanowiska w tym szacownym gremium ( tylko b³agam nie umieszczajcie w nim Karola ). Choæ wynik weryfikacji jest dla mnie z góry przes±dzony- i tak najlepszy jest wi¶niak ch³opaków z Tarnowieckiej, którym jeszcze raz sie przymawiam i przypominam, ¿e obiecali przywie¶æ jego wiêksze ilo¶ci.
Wasek
My mozemy przywieæ Bimber I³zecki. bigsmile2.gif

pozdrawiam
Wasek
Visenna
Wasku, tylko mi nie mów, ¿e to ten cytrynowy, którym przywlók³ Zapa¶nik podczas kiedy w ch³opakami z Zapadniej Baszni wyli¶my "Konia", bo chyba oszaleje!
Ja go chce mieæ znowu w moim szanownym pysku :D
Tomko Konopczyc
No to robi sie coraz ciekawiej.

Czekamy na kolejne zg³oszenia.
Wasek
CYTAT(Visenna)
Wasku, tylko mi nie mów, ¿e to ten cytrynowy, którym przywlók³ Zapa¶nik podczas kiedy w ch³opakami z Zapadniej Baszni wyli¶my "Konia", bo chyba oszaleje!

Oj nie to bedzie pod³a berbelucha której g³ównym zadaniem bedzie sponiewierac cz³owieka
Visenna
Ale cytrynóweczkê te¿ we¼cie heart.gif
Tak dla smaku icon_mrgreen.gif
Kinia
Taaaa i pod³± berbeluchê bêdziemy przepijaæ bimbrem Zapa¶nika bigsmile2.gif To ja jeszcze proszê o trochê ¶liwowicy Saszy i bêdê w raju icon_wink.gif

pzdrawiam

Kiniaczek
Visenna
O ile bimber cytrynowy i berbelucha jest do za³atwienia, to o Szurikowsk± ¶liwowicê prosto z Kaliningradzkich monopoli mo¿e byæ trudno bigsmile2.gif
Zwierzak z Bêdzina
o wy pijaki:) wino przywieæ proszê wytrawne dla mnei a nie jaki¶ bimber:)
Tunia
Cormac ma wino domowej roboty smile.gif pyszne i paskudnie kacogenne (wiem bo po butelce wypitej przeze mnie nastêpnego dnia umar³am) devil.gif
Visenna
O wino to do Kangura trzeba uderzyæ.
My siê tym nie zajmujemy smile.gif
Kinia
Taaaaa wiem... Niech kto¶ napisze do Szurika by przywióz³ na Ciechanów ¶liwowicê.. Dla Kini i Visenny.. Duuuuu¿o. Ja rosyjskiego nie umiem icon_neutral.gif

pzdr

Kinia

ps. UPS offtopic icon_wink.gif
Zwierzak z Bêdzina
TUNIU TO ZA£TW JE:)
Tylko kto¶ bedzie mnie musia³ z katza leczyæsmile.gif
No kangur to bedzie mi musia³ winko przywieæsmile.gif
on wie za co:)
Kinia
Tuniu czy to to które by³o na Grunwaldzie? To pyyyyszne? Aaaa winowi Kangura mówiæ TAK! Pyszne!
Fiodor Bie³yj
loki08.gif
to ja bym b. chêtnie siê do Was przejecha³, zbyt du¿o dobrego s³ysza³em icon_rolleyes.gif , mej aj?
Zwierzak z Bêdzina
Fiodorku nic nie stoi na przeszkodzie:) przyje¿dzaj
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.