Chor±giew Czarnego Rycerza Kasztelanii Bêdziñskiej
ho ho widze, ¿e nas Robercik ubieg³, tak II turniej rycerstwa XIII wiecznego odbêdzie siê, wszystko w trakcie przygotowañ, zapraszam gor±co!!!
ojj bêdzie siê dzia³o:) byle tylko wy¶cie ludziska dopisali:)
Witam
Je¿eli II turniej w Lipowcu bêdzie PRZYNAJMNIEJ taki jak jego poprzednik, to wszystko bêdzie w porz±dku.
I tego Wam ¿yczê!
Pozdrawiam
Visenna
wystarczy zeby bylo jak w zeszlym roku!!( abylo bardzo zacnie )
, jak nas zaprosicie to bedziemy lansowac nowe przeboje specjalnie powstale na okolicznosc turnieju !
Cukiereczki i ciasteczka od Calego Ludu Wyzimy !!!
Witam.
Równie¿ ¿yczê wam wspania³ego i udanego turnieju Wilczki drogie. Przykro mi tylko ¿e raczej nie bêdê w nim uczestniczyæ. A szkoda z chêci± pobawia³bym sie z Wami, poplu³a, pomacha³a, popi³a i pojad³a w przepiêknej scenerii zamku Lipowiec
A¿ mi smutno juz teraz ¿e nie us³ysze ko³a menelskiego, oraz przewspania³ych popisów ¶piewnych Aiuta..
pozdrawiam
Kinia
Trzy dêby dyskretnie przypominaj± o swoim istnieniu:P Tym razem w wersji bojowej, ³uczniczej, kupieckiej, biesiadnej i w poszerzonym gronie:)
Kiniu jak to cie nie bêdzie?? odrzucisz zaproszenie?
Zwierzaczku kochany zaproszenia do Was na Lipowiec w ¿yciu nie odrzucê
Prêdziej mnie ... Poskrêca
W takim wypadku czekam na zaproszenie i mo¿ecie liczyæ na moja pomoc w przygotowaniach
pozdrawaiam
Kinia
Je¶li na to pozwolicie bêde krusz³ kopie na zamkowym dziedziñcu.
Hej.
Dobrze wiedziec, ze Lipowiec sie odbedzie. Niech wiec kolo menelskie znow nawiedzi zamek a latajace drewniane miski znow utocza krwi dzielnym rycerzom.
hehehe...jak to ludzie potrafi± byæ pamiêtliwi
))
No, ale w tym roku to szczerze w±tpie w lataj±ce drewniane miski. Bynajmniej w te, które wylatywa³yby z moich ³apek
))
Pozdrawiam
Salve!
Niech relikwia Przenaj¶wiêtrzego Cebrzyka znowu nawiedzi biesiadê i nape³nia nas swoj± zacn± Zawarto¶ci± do przez ca³y turniej
!!!
Pozdrowienia!
witam
Ojejejeje Zajebi¶cie
Szykujemy sie ogromn± band±.
Na ten turniej naprawde wrato sie wybraæ. Zamek jest powaljacy a towa¿ystwo morowe
Polecam wszystkim t± impreze a do tego XIII wiek
pozdrawiam
wasek
O rany drugi Lipowiec? To choæby siê wali³o i pali³o, TWK znowu przyje¿d¿a! Tym razem mam nadziejê w wiêkszym sk³adzie
Superrrrrrrrrr...
Fajnie,¿e kolejny Lipowiec bêdzie, bo spaæ po nocach nie mogê wspominaj±c ubieg³oroczny...
Pozdrawiam
Witam wszystkich by³ych i przysz³ych uczestników turnieju na zamku w Lipowcu.
Prace nad przygotowaniem id± pe³n± par± ,a na³adowani emocjami po I³¿eckiej imprezie mamy tysi±c pomys³ów na minutê. Mam nadziejê, ¿e ju¿ wkrótce uda nam siê przedstawiæ szczegó³owy program imprezy (to wkrótce mo¿e trochê potrwaæ
). Jedno jest pewne ko³o menelskie i tak siê potoczy.
Je¶li macie jakie¶ sugestie to piszcie.
Czesc!!!
Pare propozycji:
1. Zrobcie bojowy na same miecze (nie dlugie). Jako test. Nie ma tego w Polsce, moglo by byc to nowum i dalo by mozliwosc wyszalenia sie tylko z jedyneczka w reku. Sporo wowczas technicznych trikow moze by bylo. Opancerzenie oczywiscie musowo.
2. Na biesiadzie trubadurow konkurs - tez mila i fajna rzecz - albo piesni albo wiersze - oczywiscie stylizowane na tamte czasy - bez szant itp bzdur;
3. Potrzebne sa dlugie dragi - na symulacje wloczni - dwa oddzialy naprzeciwko siebie, tarcze i bawimy sie w piechote ... W wariancie soft na koncu droga jakas szmata owinieta ...
4. Jezeli bedziecie mieli lucznikow: robicie cel wielkosci czlowieka na koniu (no tak 2 metry wysoki, 1,5 szeroki), stawiacie go w odleglosci 80 - 100 metrow (by strzelac lobem) ustawiacie wszystkich lucznikow naprzeciw i strzelaja na komende;
5. Lucznicy musza miec strzaly z dobrymi pacynami - strzaly dobrze latajace a nie atrapy. Naprzeciwko nich oddzial w szyku, opancerzony, z tarczami itd. Startowa odleglosc np 60 metrow. Jakiekolwiek trafienie w cialo zbrojnego (noga, reka, helm ...) eliminuje zbrojnego z dalszej zabawy - potrzebni sedziowie, bo trafienia sie nie czuje. Jezeli ktokolwiek z odzialu zblizy sie do lucznikow na odleglosc reki - zbrojni wygrali. Uwaga - oddzial nie moze rozbiec sie - do lucznikow musi dochodzic jako grupa zwarta.
Choæ pomys³ów nam nie brak tak¿e i te uwzglêdnimy by ten turniej by³ niepowtarzalny.
W najbli¿szym czasie znów uka¿e siê stronka z zasadami turnieju i ca³ym programem. W ramach propagandy powiem, ¿e wszystkiego bêdzie wiêcej :-) Znów postaramy siê utrzymaæ nienapiêty plan dnia, tak aby ka¿dy mia³ czas wyspaæ siê, napiæ i poch³on±æ ogromne ilo¶ci strawy. Szczególnie to ostatnie, bo rok temu nie dali¶cie rady! Spodziewamy siê, ¿e XIII-wieczna braæ licznie zaszczyci nas obecno¶ci±, a my ju¿ sie postaramy ¿eby ka¿dy znalaz³ jaki¶ k±t na zamku.
Nie zastanawiaæ siê!! Przyje¿d¿aæ! Swiêty Cebrzyk czeka!
Ja tam jestem dalej za taka biesiada jak wam mówi³am. I sposobem jej zrobienia.
Pomin±wszy ju¿ fakt i¿ marzy mi sie zorganizowaæ tak± biesiadê. Ale nie mam gdzie
. Wiec pozostaje mi marzyæ i¿ na takowej bêdê.
Pok³adam w Was moje marzenia
pozdrawiam
Kinia
dzieñ dobry cze¶æ i czo³em pytacie sk±d sie wzi±³em
a otó¿ wziê³am siê ze ¦wi±tyni ¦wiêtego Cebrzyka i jeszcze pomy¶lê, czy Wam go u¿yczê, bo to w³a¶nie ja go na wyjazdy zabieram i ja go z tych wyjazdów przynoszê do ¶wi±tyni. A na owych wyjazdach nie ogl±dam go na moje piêkne oczy ani sekundy, wiec naprawdê mocno siê zastanawiam, czy go zabraæ. Na razie jako kap³anka ¶wiêtego cebrzyka postanawiam, ¿e pij± z niego tylko d³ugow³osi, a krótkow³osi niech ¿a³uj±
Ale do wrze¶nia wiele mo¿e sie zmieniæ, wiêc po¿yjemy zobaczymy. Paaaaaaa
co do d³ugow³osych i cebrzyka, to chyba do wrze¶nia wiele siê nie zmieni i niektórzy nadal bêd± pozbawieni prawa picia z niego:) pozdrawiam:)
Wy tu sobie o cebrzyku gadacie i swawolicie a g³ównego kap³ana nie powiadomicie?
Gdzie¿ s± nowi wyznawcy?
PRZYBYWAJCIE WSZYSCY SPRAGNIENI £ASKI!!!
Ju¿ we wrze¶niu zapraszam na kolejny konwent wyznawców ¶w. Cebrzyka.
£aska p³ynie strumieniami:)
grrrrr...........
Co tam strawa, Co tam picie , Naszym celem jest Przezycie....
Hmm .Kto nas zaprosi
Mamy do wype³nienia misje o kryptonimie "Pecik"
Wieæ jak nas nie zaporosicie to zero zni¿ek na kolcze .
My was tak Kochamy
Na pewno zostaniecie zaproszeni, a póki co mo¿e Artur wpadniecie przynajmniej jako widzowie do Bêdzina na turniej.
Na Bêdzinie bêdziemy obowi±zkowo
w sobote sie zameldujemy (jako widzowie:()
No dobra Pancerze, uwzieli¶cie siê na mnie i zmobilizowali¶cie do treningów. Ale pamietajcie, ¿e wiêcej ni¿ na dwóch na jednego siê nie godzê :-P. Lece teraz pozbywaæ siê posezonowych fa³dek. Oby moj miecz wytrzymal do wrzesnia, bo musi popiescic kilka pancernych tylków
.
Oczywiscie nabijam sie, mam nadzieje ze bez wzgledu na to jak rozstrzygnie sie nasz...spór, bêdziecie siê dobrze na Lipowcu bawiæ. Pozdrawiam Was i wszystkich kochaj±cych XIII-tkê!! :-)
Lipowiec to nazwa zamku. Mie¶ci siê on w miejscowo¶ci Babice, oko³o 12 km na po³udnie od Chrzanowa, który le¿y pomiêdzy Katowicami, a Krakowem.
Pozdrawiam
Witam .. Tatar to jest tu "?"
http://www.pilot.pl/index.php3?z_city_id=9870&lang=pl
http://www.pilot.pl/index.php3?z_city_id=37419&lang=pl
hehe jedno z tych lez± obok siebie, Tomko bêdzie wiedzia³ wiec wskaze dok³adne miejsce ;)
Pozdrawiam .... £ukasz
Witam!
Dzieki za odpowiedzi!
Sbyt daleko zeby v tym roku jehacz...
Pozdrawiam!
¯eby nie by³o ju¿ ¿adnych w±tpliwo¶ci wyja¶niam dok³adnie dojazd na zamek.
Polecam na pocz±tek mapê
http://www.pilot.pl/index.php3?Z_CITY_NAME...orm_t=1&lang=pl
gdzie wybieramy 7 pozycjê "Babice" (województwo ma³opolskie, powiat chrzanowski) lub bezpo¶rednio
http://www.pilot.pl/index.php3?z_city_id=37419&lang=pl . Zamek mie¶ci siê niedaleko wsi Wygiez³o tak¿e nie trudno trafiæ.Dorzucam jeszcze dodatkowo szczegó³ow± mapke dojazdu na zamek.
A na deser podsy³am sznurek do kilku zdjêæ zamku i okolicy
http://www.ga.com.pl/wygielzo.htm .
Pozdrawiam
Witam !!!
Du¿ymi krokami zbliza sie termin Turnieju !!!
Czas zabraæ siê za spisywanie !!!
W sierpniu rozsy³aæ bedziemy ZAPROSZENIA dlatego juz teraz ¶lijcie wstêpne zg³oszenia na turniej !!!
Wraz z zaproszeniami przeslemy Wam Karty Zg³oszeniowe , programy i regulaminy ( te postaramy sie równie¿ w miarê szybko zamie¶ciæ na FREHA ).
Pozdrawiam
Kasztelan Bêdziñski i Lipowiecki
Weso³a chêtnie pisze siê na lipowieck± imprezê.
Poniewa¿ to bêdzie nasz pierwszy wyjazd na XIII wiek i na tê chwilê jeszcze nie jeste¶my przygotowani prosimy podaæ jaki¶ termin (im bardziej odleg³y, tym lepiej) do którego mamy wys³aæ nasze foty.
Pozdrawiam i do zrobaczenia !
M.
WItaj michale:)
CYTAT
prosimy podaæ jaki¶ termin (im bardziej odleg³y, tym lepiej) do którego mamy wys³aæ nasze foty.
zatem my¶lê ¿e koniec sierpnia nie bêdzie z³ym terminem dla waszej grupy.
pozdrawiam
Ja bym Zwierzaku wprowadzi³ tak¿e mi³y zwyczaj nadsy³ania oprócz fot próbek alkoholi, z którymi bractwa zamierzaj± przyjechaæ. Apeluje o stworzenie Wysokiej Komisji, która wnikliwie i starannie przeprowadzi badania oraz o przydzielenie mi nale¿nego mi wysokiego stanowiska w tym szacownym gremium ( tylko b³agam nie umieszczajcie w nim Karola ). Choæ wynik weryfikacji jest dla mnie z góry przes±dzony- i tak najlepszy jest wi¶niak ch³opaków z Tarnowieckiej, którym jeszcze raz sie przymawiam i przypominam, ¿e obiecali przywie¶æ jego wiêksze ilo¶ci.
My mozemy przywieæ Bimber I³zecki.
pozdrawiam
Wasek
Wasku, tylko mi nie mów, ¿e to ten cytrynowy, którym przywlók³ Zapa¶nik podczas kiedy w ch³opakami z Zapadniej Baszni wyli¶my "Konia", bo chyba oszaleje!
Ja go chce mieæ znowu w moim szanownym pysku :D
No to robi sie coraz ciekawiej.
Czekamy na kolejne zg³oszenia.
CYTAT(Visenna)
Wasku, tylko mi nie mów, ¿e to ten cytrynowy, którym przywlók³ Zapa¶nik podczas kiedy w ch³opakami z Zapadniej Baszni wyli¶my "Konia", bo chyba oszaleje!
Oj nie to bedzie pod³a berbelucha której g³ównym zadaniem bedzie sponiewierac cz³owieka
Ale cytrynóweczkê te¿ we¼cie
Tak dla smaku
Taaaa i pod³± berbeluchê bêdziemy przepijaæ bimbrem Zapa¶nika
To ja jeszcze proszê o trochê ¶liwowicy Saszy i bêdê w raju
pzdrawiam
Kiniaczek
O ile bimber cytrynowy i berbelucha jest do za³atwienia, to o Szurikowsk± ¶liwowicê prosto z Kaliningradzkich monopoli mo¿e byæ trudno
o wy pijaki:) wino przywieæ proszê wytrawne dla mnei a nie jaki¶ bimber:)
Cormac ma wino domowej roboty
pyszne i paskudnie kacogenne (wiem bo po butelce wypitej przeze mnie nastêpnego dnia umar³am)
O wino to do Kangura trzeba uderzyæ.
My siê tym nie zajmujemy
Taaaaa wiem... Niech kto¶ napisze do Szurika by przywióz³ na Ciechanów ¶liwowicê.. Dla Kini i Visenny.. Duuuuu¿o. Ja rosyjskiego nie umiem
pzdr
Kinia
ps. UPS offtopic
TUNIU TO ZA£TW JE:)
Tylko kto¶ bedzie mnie musia³ z katza leczyæ
No kangur to bedzie mi musia³ winko przywieæ
on wie za co:)
Tuniu czy to to które by³o na Grunwaldzie? To pyyyyszne? Aaaa winowi Kangura mówiæ TAK! Pyszne!
to ja bym b. chêtnie siê do Was przejecha³, zbyt du¿o dobrego s³ysza³em
, mej aj?
Fiodorku nic nie stoi na przeszkodzie:) przyje¿dzaj
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.