Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Wrzesieñ]Turniej na Zamku Lipowiec - Babice -> 09-11.09
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Zapa¶nik
Moje powy¿sze, wredne devil.gif uwagi maj± charakter ogólny!

Nie chcê aby ktokolwiek siê t³umaczy³!
Tylko bra³ siê do roboty!

Moja wypowied¼ skierowana by³a do wszystkich. Nie chcê publicznie nikomu nic wytykaæ! Nie chcê personalnie siê czepiaæ.
I jeszcze jedna rzecz. Zawar³em to w poprzedniej wypowiedzi, ale nie do¶æ chyba wyra¼nie.
W³±czcie ludziska "rycerski gust". Jak co¶ zrobicie wed³ug ¼róde³ z dobrego materia³u wedle prawide³, za³ó¿cie to na siebie przed lustrem i spójrzcie obiektywnie, odpowiadaj±c sobie na pytanie, czy to co zrobiliscie po prostu dobrze wyglada! Historyczno¶æ + gust! Oto mój nowy postulat!

Ka¿dy z nas ma przed sob± jeszcze kupê roboty. Wszyscy!
Pozdrawiam
Zapasnik
LuCK
106 zdjec juz na naszej stronie
www.twk.prv.pl > Rycerstwo > Nasze wyjazdy, i tam juz wiadomo bedzie co smile.gif

Wrzucac swoje zdjecia ludzie!
Rayla Scarlett
Witam!
Zacznê tradycjnie od podziêkowañ w stronê Organizatorów (Chwa³a Wam!), by³o wspaniale, niestety przez kontuzjê kolana musia³am paradowaæ z szyn± icon_sad.gif , nie mog³am tañczyæ, bawiæ siê na uczcie i w plebejki icon_cry.gif , a bêd±c na prochach odmówi³am sobie piwa angsad.gif , ale wierzcie mi, zaliczam ten turniej do najlepszych na jakich dot±d by³am, wszystko wynagrodzi³a mi niezwykle przyjazna atmosfera i wspaniali ludzie których pozna³am. smile.gif
Dziêkujê mojemu kochanemu Bractwu 'Gladii Amici' za otoczenie mnie opiek±, przyjacio³om z Krakowskiej Chor±gwi najemnej i Kongregacji ¦w. Jana Chrzciciela z Dobczyc (Vivat MUR!), a tak¿e Têgowojowi ( czekam niecierpliwie na zdjêcia z moich popisów ogniowych i nie tylko smile.gif ), Babci, Zwierzakowi ( za konferansjerkê bigsmile2.gif doszli¶my do wniosku ¿e masz niezwykle medialny g³os icon_wink.gif ) i wszystkim innym Bractwom które pi³y za moje zdrowie icon_mrgreen.gif
Chwa³a Wam! smile.gif
Joanna K.
Witam!
Chwa³a organizatorom!!:D Turniej byl naprawde udany, wszystko mi sie podobalo, bawilam sie wspaniale:>. Chwa³a TBR 'GA' i M.U.R.!!!dziekuje Wam wszystkim:* To chyba najbardziej udany turniej:) atmosfera i klimat fantastyczne!Wielkie pozdrowka i zyczenia szybkiego powrotu do zrdowka dla Asi:* (³aweczka czeka;P) duzo by tu wymieniac, co bylo fajne, ale nigdy tego nie zapomne!Napewno pojawie sie za rok:)
Pozdrowki!!!
KhaToo
W imieniu swoim, ca³ej mojej ekipy i ka¿dego jej cz³onka z osobna dziêkujê za zaproszenie na ten wspania³y turniej:) By³o cudownie, wspaniale i wogóle wypas! Co do postu zapa¶nika, popieram w 100%, bo jako¶ klimacik potem jest kiep¶niejszy. Pewne rzeczy po prostu nie powinny WOGÓLE miec miejsca. Ale to przecie¿ nie rozmowa na ten temat:) Gor±co pozdrawiam Wilki i Kasztelana oraz gratulujê zorganizowania tak wspania³ej imprezy.
Hagen z Tarnowa
Witam .

Po calym turnieju, po przeanalizowaniu calej imprezy dochodze do jednego wniosku: Bylo warto ! Naprawde impreza super. Organizacja wspaniala, otoczenie przepiekne, konkurencje ciekawe i widowiskowe, ludzie przesympatyczni, o jedzeniu juz nie wspomne smile.gif Dzieki wam za mozliwosc odwiedzenia waszeg o zamku i mozliwosc uczestniczenia w turnieju. To naprawde nie byl zmarnowany weekend. Mam tylko nadzieje, ze moim i moich podopiecznych wystepem ogniowym (lekko pechowym) nie zepsulismy wam zabawy i modle sie o to, iz chodz odrobinke wam sie podobal.

Chcialbym szczegolnie podziekowac calemu bractwu z Bedzina, TWK, Dobczycom, KCN i oczywiscie TBR "GA". To wlasnei dzieki wam tak swietnie sie bawilem. Dziekuje Kasztelanowi za swietna organizacje, Zwierzakowi za przemile zachowanie do kazdego bez wyjatku, Kasi za odwage (tak mloda dziewczyna, a ogniem wywija smile.gif Brawo!! no i Munga przetrwalas :D to tez osiagniecie :D ), Tegowojowi, Tomkowi i Babci za nocna popijawe (ps. Babciu trza jak najszybciej wprowadzic te taktyke wojenna smile.gif Niepodwazalnie kazdeg ozwali z nog :> ). Dziekuje TWK za dostarczenie swietnego trunku, za odrobinke miejsca do spania w skarbcu, swietne zdjecia oraz wspolne biesiadowanie. Dobczyce i KCN juz nie bede imiennie chwalic gdyz co za duzo to nei zdrowo :> Oni sa po prostu przesuper :D A TBR no coz moi kochani, osobiscie uwazam ze zrobilismy robote i nie mamy sie czego wstydzic. Sam fakt iz zostalismy zapamietani jest dla mnie i moich "przyjaciol miecza" ogromna chluba.

Dziekuje jeszcze raz i do zobaczenia w jak najszybszym czasie !!
tatsu
No wiêc... (wiem, ¿e nie zaczyna siê zdania od "wiêc", ale od czego¶ muszê :P ) przepraszam za nasze nieco wybiegaj±ce w przód stroje tongue.gif tak wysz³o, ¿e o datowaniu dowiedzieli¶my siê w sobotni ranek po przyj¶ciu na dziedziniec zamkowy icon_redface.gif
Mam nadziejê, ¿e za mocno nie fa³szowa³am i ¿e g³os nie ³ama³ siê zbyt czêsto. Odzwyczai³am siê od sceny.
Mój partner, który mi przygrywa³ na flecie, to nie ch³opak, lecz m±¿ tongue.gif i zwie siê Geralt tongue.gif i to by³a ca³a nasza Kamanda tongue.gif

S³uchajcie, zakochali¶my siê w Lipowcu! W samym zamku, jego klimacie, w klimacie jaki stworzyli¶cie Wy wszyscy. bigsmile2.gif no i w duchach bigsmile2.gif (ten to widzia³ zdjêcie wie, co mam na my¶li)

Dziêki Wam, którzy¶cie nie wynie¶li nas za bramy na kopniakach i pozwolili¶cie graæ, ¶piewaæ, biesiadowaæ i bawic siê z Wami!
Je¶li taka bêdzie Wasza wola, to przyjedziemy i za rok (ju¿ w XIII wiecznych strojach, obiecujemy) i mo¿e z wiêksz± ekip± graj±c± bigsmile2.gif
Fotki postaram siê wcisn±æ jak najszybciej.

CHWA£A WAM!
LuCK
wycieta relacja z Lipowca w Kronice Krakowskiej. Skompresowane do avi (xvid), 15MB nieca³e.
Tylko przez ed2k:
ed2k://|file|kronika.tvp3-10.09.2005-LIPOWIEC.avi|15388672|CC20EF2CC179290C3DD942C9D7A441DD|h=IOJV4CSQQSPEBQXIXWLT5L4
MFDHF7QED|/

chyba ¿e kto¶ dysponuje serwerem ftp to mogê wrzuciæ - proszê pisaæ na priv.
Piotr £uniewski
Witam!

S³awku, ten " bard w czarnej opoñczy z gitar± " to ja icon_mrgreen.gif Ech,chyba w koñcu wstawiê sobie sensowniejszy avatar aby ludzie nie mieli problemów z rozpoznawaniem mojej osoby.

HI HI HI Ju¿ wstawilem jak widzicie smile.gif - dodane 23.09.2005 - Abdul

Ma³e tak¿e pytanie do Ciebie: kiedy rozmawiali¶my ze sob± / co mia³e¶ na sobie, ja tak¿e nie zapyta³em siê o imiê i nie kojarzê Ciê? Podobnie jak wiêkszo¶ci osób z którymi o czym¶ rozmawia³em crazy.gif

Tatsu powtórzê wiêc jeszcze raz: pozdroweinia dla Ciebie i Geralta smile.gif Mam nadziejê, ¿e nastepnym razem zgadam siê z Wami wcze¶niej...za swoj± czê¶ciow± absencjê muzyczn± przepraszam, tak niestety dzia³a na mnie nawet ma³a ilo¶æ trunku pijacy.gif Wniosek: nastêpnym razem siê powstrzymam, jak dam radê bigsmile2.gif

LuCK, kiedy próbujê otworzyc linka od Ciebie zawsze wyskakuje mi informacja: " b³±d sk³adni ", a linki do TV wogóle siê nie otwieraj± ( ASF )

Pozdrowienia!
LuCK
b³±d sk³adni bo nie masz programu do obs³ugi tych linków. Plik ten mo¿na ¶ci±gn±æ tylko przez sieæ wymiany plików ed2k, potrzebny program to edonkey2000 albo emule. Poszukaj na google jak cie to dalej interesuje, albo je¶li masz ftp - moge wrzucic jak juz pisa³em smile.gif

a skoro link do tv sie nie otwiera to spróbuj rêcznie - www.tvp.pl, klikasz na regionaln± trójke, potem z listy miast wybierasz kraków, szukasz kroniki, potem archiwum wydañ i znajdujesz odpowiednie (z 10.09).
mam nadzieje ze cos pomoglem smile.gif
nieczar
hajli hajlo!

imprezka w pyte,po¶piewalem antysemickie piosenki,potañczylem zydowskie tañce,pilem niekoszerny bimberek ...bylo git

ze swojej strony moge obiecac zaproszonym gosciom podobne doznania we Wroclawiu,

ale z drugiej strony musze przyznac racje Zapasnikowi i Kangurowi - nastepuje poglêbiajaca sie recesja w kregach 13 wiecznych !!!

panowie nie cudujcie tylko studiujcie ¼rod³a, jest ich naprawde mnostwo

odtwarzanie pewnych epok wi±ze sie z pewnymi wyrzeczeniami i ryzykiem,mam tu na mysli np oslony reki,
czy ktos widzial 13-wieczne ³ychy!?...albo wspomniane juz pontono-nogawice typu Elvis u schylku zycia

i nie pisze tego zeby kogos obrazic ...po prostu lezy mi na sercu pozim odtwarzanej rowniez przeze mnie epoki
IANUSS
CO RACJA TO RACJA... ale i dla neofitów w rycerskim fachu wyrozumialosc tez miejscie. na nastepny raz bedzie lepiej.!
Piotr z Bêdzina
Witam,
Chcia³em w imieniu odzia³u MERCENNARIUS LEGIO LUPI podziêkowaæ wszystkim przyby³ym go¶ciom za dobr± zabawê i pozytywne komentarze (oczywi¶cie s³owa zdrowej krytyki (bez przesady icon_wink.gif ) te¿ bêd± na miejscu bo sami dopatrzyli¶my siê kilku b³êdów). Cieszy Nas bardzo, ¿e wysi³ek i praca jak± w³o¿yli¶my w organizacjê tego turnieju zosta³a przez Was doceniona.

Zdecydowanie chcê tutaj równie¿ podziêkowaæ naszej Ochmistrzyni Ewelinie oraz Madgalenie, Agnieszce, Oldze i mojej Kochanej Patrycji heart.gif za mase pracy jak± w³o¿y³y w organizowanie i wydawanie posi³ków - CHWA£A WAM !!! Kubie za cierpliwo¶æ i ogromne zaanga¿owanie w organizacjê noclegów w szkole. No i oczywi¶cie ca³emu oddzia³owi za to ¿e to co zaplanowali¶my w miare wysz³o i znowu nam siê razem uda³o bigsmile2.gif .

Naszego kapitana Têgowoja przepraszam za niedyspozycje przez któr± straci³ g³owe na bitwie icon_redface.gif . Pom¶cimy Ciê nastêpnym razem TÊGI walka.gif

Prosi³bym brata Martina z Zakonu Rycerskiego i Szpitalnego ¶w.£azarza z Jerozolimy o kontakt mailowy w sprawie wysy³ki nieodebranej nagrody za zajêcie 1 miejsca w turnieju bojowym.

Wszystkich, którzy zostawili lub zgubili co¶ na turnieju równie¿ proszê o kontakt
(do tej pory znale¼li¶my latarenkê, 2 miski, 4 ³y¿ki, czepek, kawa³ek obszytego lnu (w szkole), a tak¿e reklamówkê z zeszytem (niestety ze wzglêdu na nieznajomo¶æ hieroglifów nie by³em w stanie niczego se w nim doczytaæ szczerba.gif ) paskiem kolczym i jakimi¶ kawa³kami skóry. Dodatkowo jeszcze wpad³ w moje rêce korek drewniany, koszula lniana, 2 bawe³niane czepki i gacie (zdecydowanie nie wygl±daj± na XIIIw)). Prosi³bym o jaki¶ wstêpny opis zgubionego przedmiotu (jakie¶ znaki szczególne). Tym przedmiotom, które nie maj± ¿adnych znaków szczególnych porobiê zdjêcia i umieszczê na freha.

Na koniec chcia³em jeszcze zwróciæ uwagê na to by niektórzy siê zastanowili czy nie lepiej i¶æ na jaki¶ mecz i tam siê wy¿yæ, bo niektóre momenty na bitwie nie mia³y nic wspólnego z rycerskim zachowaniem (mnie samemu jak by³em na klêczkach po tym jak mnie powalono kto¶ wskoczy³ na krêgos³up kolanem anger.gif ). Oczywi¶cie pomijam ju¿ takie rzeczy jak umowa do trzech trafieñ której trzyma³a siê niewielka czê¶æ walcz±cych na bitwie.
DrzewiaK
Witam.

Teraz ja.

Wielkie dzieki za caloksztalt tworczosci wsdzystkich z ktorymi sie bawilem a w szczegolnoisci organizatorow.
Za naprawde klimatyczna uczte z muzyka na zywo (Tu uklon dla glownej flecistki-frontmenki Asi) i za dworskiego berka.
Zwierzak jestej oblesnym kurczakojadem ale i tak Cie kocham. :-)))
Kangur jak mnie jeszcze raz rano obudzisz w ten sposob, to pociagne Cie trepem po czaszce! :-)))

Dodatkowo ja takze kajam ie za brak sprzetu, spowodowany czynnikami niezaleznymi.
I oczywiscie obiema rekami i nogami podpisuje sie pod postem Zapasnika. Ja wiem, ze bez kolczugi lzej, i kolesie w sredniowieczu tez o tym wiedzieli. Tyle, ze takze wiedzieli o tym, ze jak ostrym mieczem ktos by ich pociagnal po lapie, a ta mialaby tylko przeszywke, to by mu ja obcial.
Piotr z Bêdzina
W imieniu ca³ego oddzia³u chcia³bym jeszcze podziêkowaæ Markowi Dzikowi za ogromn± pomoc przy budowie ca³ej drewnianej struktury turniejowej. Bez ciebie diable devil.gif mieliby¶my spore problemy z wyrobieniem sie na czas - CHWA£A CI !!!
Jakub syn Jana
Witam wszystkich!

Chcia³bym bardzo serdecznie podziêkowaæ wszystkim dziewczynom pracuj±cym w kuchni. To Wy najbardziej siê napracowa³y¶cie w trakcie tego turnieju. Dziêki Wam mieli¶my to pyszne jedzonko.

Pragnê równie¿ podziêkowaæ Markowi Dzikowi za pomoc w budowie. Gdyby¶ do nas nie przyjecha³ by³oby srogo.

Dziêkujê Tarnowskiemu Bractwu Rycerskiemu "Gladii Amici" za ochocz± pomoc w niedzielê. Dziêkujê tym, którzy siê przy³±czyli wtedy: Tarnowieckiej Wolnej Kompanii, Krakowskiej Chor±gwi Najemnej, Kongregacji ¶w. Jana Chrzciciela. Je¶li o kim¶ zapomnia³em to przepraszam.

Dziêkujê Wam Muzykanci, ¿e nas wspomogli¶cie i swym graniem i ¶piewaniem wprowadzali¶cie wspania³± atmosferê.

Dziêkujê wszystkim go¶ciom, którzy do nas przybyli, przemierzaj±c setki kilometrów, i zaszczycili turniej swoj± obecno¶ci±. Bez Was nie by³oby turnieju.

Gratulujê wszystkim zwyciêzc± konkurencji turniejowych. CHWA£A WAM!!!

Na koniec pragnê podziêkowaæ Mercennarius Legio Lupi i przyjacio³om (przyjació³kom smile.gif ) za wspólna pracê. Razem dali¶my radê.
S³awek zTarnowa
Witam raz jeszcze!

W imieniu ca³ej grupy z Tarnowa powiem: MERCENNARIUS LEGIO LUPI czyli drogie Wilki, cieszymy siê, ¿e nasza obecno¶æ siê przyda³a i wnios³a co¶ dobrego. bum.gif

Reszto zacnych go¶ci: Ze swojej strony obiecujemy, ¿e w przysz³ym sezonie nie zobaczycie u nas ani jednego jaszczura:) a rêkawy kolczug bêd± conajmniej do nadgarstków smile.gif - dziêkujê przy okazji Zapa¶nikowi za kontakt i mozliwo¶æ konsultacji- zosta³em ostatecznie przekonany, ze jednak nie warto dostosowywac sie do trendy, które i tak za nied³ugo wymrze a czasem jednak lepiej przegraæ, ale za to nie czuæ niesmaku co do swojego wygl±du jesli po turnieju porówna sie pierwsz± lepsz± rycinê ze swoja zbroj± icon_redface.gif Bijê siê w piersi, ¿e wiedzieæ a nie korzystaæ..to conajmniej niesubordynacja historyczna.

Piotrze £uniewski- róznie by³em ubrany na tej imprezie- raz mia³em czarny surcote z d³ugim rekawem z konca XIII podszyty bia³ym suknem, a innym razem mia³em samo cotte czerwone z lnu bez podszewki, albo na to mia³em mocno czerwone cotardie z mosiêznymi guzikami w rozciêciach po bokach.Raz rzucilismy Ci (jako trubadurowi:> ) kilka monet za granie.

Pozdrawiam, pozdrawiam, pozdrawiam!!!
Lenka
Po pierwsze, dziêkujê Patrycji za pozdrowienia dla kotów, koty(czyli ja i mój rycerz, Pecik) równie¿ pozdrawiaj± smile.gif
Po drugie, Jakubie to dziêki Tobie, wszyscy dali¶my radê respekt.gif
A po trzecie, to w kuchni te¿ by³o weso³o i czasem zabawnie smile.gif a szczególnie przy krojeniu okr±g³ego chleba smile.gif
Zwierzak z Bêdzina
Witam:)

Turniej w Lipowcu skoñczy³ sie dla mnie dzi¶ znaczy sie we wtrorek... ehhh smutno i pusto tam by³o bez was...
Gdy czytam te posty naprawdê czerwienie siê i wzruszam do ³ez... Dziêkujê wam wszystkim za przybycie, mimo i¿ przyby³o was o 1/3 mniej niz sie zapowiedzia³o- chwa³a wam!!!

bosze przecie ja nie potrafie pisac oficjalnych postów - no kocham was,dziêki wam ten czas doda³ mi si³ na dalsze trwanie... co kolwiek to znaczy:)

dziekuje moim wilczkom kochanym. moje suteczki kochane dali¶cie mi upust i prozaku nie trzeba by³o mi podawaæ.

... nipotrafi eteraz wiêcej pisaæ... trzese sie ca³y.
powiem tak... jest bardzo wiele osób ktore chcia³bym wysciskac i pogry¼æ z rado¶ci dziêkczynienia...
moze uda mi sie wymieniæ choæ zda¿ ami sie zapomnieæ czsto o kim¶
wiêc
moze to nie dziwne ale Joannie za ca³okszta³t i wspieranie bez ciebie ten turniej dla mnie by³by pusty jak pozosta³e a ty da³as mi rado¶æ i wsparcie nawet po biesiadzie cobym niezasno³ w polu jak Ilia:)
S³awkowi za niedziele i honor jakim si kierujesz
saszce za to ze jest bardziej oble¶ny ni¿ ja:) i piekny pokaz wirtuozeri w walce...
Bie³yjowi za przyjacielsko¶æ i ciep³o i pomoc w trzymaniu mnie za kark gdy gafy pope³nia³em, Mikhailowi i Ilii za ich wyj±tkowo¶æ i przepis na zagryche dopiwa - kocham was!!!
Smoczej,¿e i¿ mimo problemów dotarli i za reklame lipowca, zapa¶nikowi, ajutowi, kangurowi, nieczarowi, zaraz o kim¶ zapomne mówie wam... kakafoniksowi:) on wie za co:), ojejku... niechce o nikim zapomnieæ.. mo¿e pro¶ciej mi bêdzie wydrukowaæ liste uczestników....

wilkom moim, dziwczynom w kuchni i kubie w szczególno¶ci za kawa³ dobrejroboty w szkole... ehh...

jest ¼le... lipowiec sie skoñczy³..jest ¼le... ide sie wyspaæ...

i tak pewnie zedytuje ten post...

chwa³a wszystkim!!!
tears.gif icon_redface.gif
tatsu
LUDZIE!!!!
Sprawa wa¿na!!!

Jestem w posiadaniu czyjego¶ ¶licznego no¿yka i bardzo mi zale¿y, by ów znalaz³ swego w³a¶ciciela! No¿yk strasznie rozpacza. Proszê, niech kto¶ mu pomo¿e! I mnie te¿, bo jego dono¶ny szloch rozdziera mi serce i spaæ nie pozwala!

Pisz±c pro¶ciej - kto zgubi³, niech do mnie prze¶le e-mail z opisem lub zdjêciem.
OLGU¦
Jak to mi³o us³yszec, ¿e nasze wysi³ki nie posz³y na marnê icon_mrgreen.gif bardzo siê cieszê, ¿e wszystkim sie podoba³o a zw³aszcza, ¿e smakowa³o Wam jedzonko pat.gif bo w kuchni by³o ostro.Rycerze maj± ¿o³±dki bez dna!! smile.gif Podziekowania dla lasek, z którymi zasówa³am w kuchni itp (Ewelina jeste¶ THE BEST smile.gif )oraz dla ca³ego MARCENNARIUS LEGIO LUPI, ¿e mog³am pomóc.Mam nadziejê, ¿e w przysz³ym roku bêdzie równie fajnie albo i jeszcze lepiej smile.gif Ca³usy dla wszystkich
Kordian
dobra to mo¿e teraz ja
Podziêki za udany turniej dla wszystkich z Legio mercenaries lupi .
Pozdrowienia dla wszystkich uczestników ze szczególnym uwzglêdnieniem Kongregacji ¶w Jana Chrzcicela.
Jak kto¶ che filmiki z bojówek to niech wpadnie na jaki¶ pomys³ ¿ebym nie musia³ ich za ka¿dym razem komu¶ wysy³ac .
Pozdro !!
Têgowoj
Witam wszystkich!!!!

Wreszcie dotar³em do kompa i mogê napisaæ to co nastêpuje:
Na pocz±tku podziêkowania dla wszystkich uczestników turnieju. To dziêki wam uda³o siê stworzyæ tak fajn± atmosferê i doskona³± zabawê. Tak wiêc WIELKIE DZIÊKI.

Jako dowódca Mercennarius Legio Lupi dziêkuje wszystkim z oddzia³u, a tak¿e osob± towarzysz±cym oddzia³owi, za kawa³ dobrej roboty. Byli¶cie wielcy i jestem z was dumny.

Dziêkuje Kasztelanowej i Kasztelanowi za pomoc w organizacji turnieju oraz za zaufanie, którym nas obdarzyli daj±c nam woln± rêkê w organizacji tego przedsiêwziêcia, a tak¿e za zimn± krew w chwilach krytycznych.

Dziêkujê Tomkowi i Hufcowi za chêæ do pomocy i pomoc sam±.

Wielkie podziêkowania S³awkowi i ca³emu Tarnowskiemu Bractwu Rycerskiemu "Gladii Amici" a tak¿e wszystkim tym, którzy w niedziele rano pomogli nam, a w³a¶ciwie poprowadzili pokazy i zabawy. DZIÊKI.

Dziêki Nieczarowi (to chyba on mnie ¶cina³) za chwilê refleksji nade mn±, kiedy to le¿a³em przyci¶niêty do s³omy i delikatne wykonanie dekapitacji. (dodam, ¿e nie mia³em ¿adnej ochrony i zaczyna³em czuæ siê nieswojo) bum.gif
Aiutowi specjalne pozdrowienia bez wyzwisk (te zachowam sobie na raz nastêpny) bigsmile2.gif
Saszce za jego sasze bajanie i opowie¶ci (tu pro¶ba Saszka jak to by³o z t± rzop± i miejscem bo znowu zaby³em)

Asiu dziêkujê ci za te kilka chwil a raczej kilka nut, które wprawi³y mnie we wspania³y nastrój.

Na koniec dziêkuje wszystkim za cierpliwo¶æ dla Zwierzaka icon_wink.gif i mam nadziejê ¿e nie sprawia³ wiêcej k³opotu ni¿ zwykle devil.gif , ale obieca³em mu ¿e bêdzie s³awny. :-)

Turniej, turniej i po ¶wiêtach. I znowu ca³y rok czekania, snucia planów, przygotowañ. Mam nadziejê ¿e za te kilka miesiêcy (dwana¶cie- to jeszcze kilka bigsmile2.gif ) spotkamy siê znowu. Jak to mówi± fortuna ko³em siê toczy, my wilki zrobimy wszystko by za rok znów potoczy³a siê ko³em menelskim.

Zdjêcia zawieszê ju¿ wkrótce. (Raylo Scarlett – pamiêtam, zgrywam, posy³am)
Martin de Dinan
To jeszcze raz ja.... Gladii Amici... macie przepiêkne dziewczyny... szczególne pozdrowienia dla wszystkich A¶ jakie mia³em okazje poznaæ oraz dla Karoliny która jak dla mnie (i nie tylko ) by³a prawdziw± ozdob± tego turnieju...
Mechme
Witam!

Chcia³a³em serdecznie podziekowaæ wszystkim organizatorom a w szczególno¶ci Zwierzakowi smile.gif.Turniej by³ naprawde boski bardzo mi sie podoba³ yes.gif bigsmile2.gif mam nadzieje ¿e za rok te¿ taki bêdzie bo ju¿ sie nie moge doczekaæ szczerba.gif.

Pozdrowienia dla wszystkich uczestników oraz bractw!
Ewelina
Cze¶æ i czo³em wszystkim!
Najwy¿szy czas w koñcu siê odezwaæ.
Po pierwsze: wielkie uk³ony dla wszystkich przyby³ych za przybycie.
Po drugie: wielkie dziêki za pochwa³y i ciep³e s³owa.
Po kolejne: podziêkowania dla Kasztelanowej za podtrzymywanie mnie na duchu w krytycznych momentach i za okazan± pomoc.
Panie Kasztelanie - dziêki za ka¿d± rzecz z osobna i za wszystko razem.
Okropnemu Tomkowi, który nazywa mnie rudzielcem, dziêkujê za gotowo¶æ do pomocy.
Adze, Babci, ch³opakom z bractwa - tak¿e za to, ¿e gotowi byli w ka¿dej chwili pomóc.
Wilki - Wam kochani moi dziêkujê przede wszystkim za to,¿e mimo ogromnej niewiedzy do samego koñca i wielkiej niepewno¶ci, nerwów, itp. itd. dali¶my radê i my¶lê, ¿e wysz³o nam to nie najgorzej, ¿eby nie powiedzieæ, ¿e ca³kiem dobrze.
Joasi - za muzyczny relaksik na sianie (kto by³ wie o co chodzi).
Kruszynie - za subtelny zwrot do kochanego pana kramarza.
Lenka - opatentujemy sposób na krojenie okr±g³ego chleba.
Wszystkim, bez wyj±tku, dziewczynom za prackê w kuchni i nie tylko w kuchni.
Kubie - bez komentarza, za ma³o s³ów na wyra¿enie podziwu. respekt.gif
Saszce - za misiowato¶æ smile.gif .
No i tyle. Pewnie o czym¶ zapomnia³am, ale je¶li sobie przypomnê, to dopiszê.
Do zobaczenia za rok.
No i wiedzia³am, ¿e zapomnê. Wstyd, kajam siê. icon_redface.gif Ch³opaki ju¿ dziêkowa³y, wiêc ja siê do³±czê. S³awku - dziêkujê Tobie i ekipie, z któr± dzia³ali¶cie w niedzielê. Bez Was by³oby krucho. respekt.gif
Joanna
Witam smile.gif

Có¿ mogê powiedzieæ... brak s³ów by wyraziæ mój zachwyt nad turniejem, chocia¿ wchodz±c pierwszy raz na tê wielk± gorê, piecht± z plecakiem niewiele l¿ejszym od siebie z³o¶æ we mnie kipia³a szybko siê okaza³o, ¿e naprawdê by³o warto.
Jestem pe³na podziwu dla organizatorów, i¿ mimo tylu trudno¶ci zdo³ali przeprowadziæ tak udan± imprezê. By³o i¶cie sielankowo, a i pogoda dopisa³a.
Bardzo podoba³ mi siê pomys³ z lo¿± dam, wrêczaniem szarf rycerzom itd. - w koñcu zaczyna siê zwracaæ uwagê nie tylko na walkê, ale i na ca³± oprawê turnieju. Bitwa te¿ super:) tylko szturmuj±cy zapomnieli drabin tongue.gif
Uczta by³a fantastyczna (nied³ugo skoñcz± mi siê przymiotniki), jedzenie wy¶mienite, towarzystwo roz¶piewane a¿ mi³o, nie mogê doczekaæ siê kolejnej uczty w takim gronie heart.gif

Chcia³am te¿ podziêkowaæ wszystkim starym znajomym jak i nowo poznanym osobom - bez Was nie by³oby tego niesamowitego klimatu smile.gif , a w szczególno¶ci
Zwierzakowi- za wszystko icon_wink.gif zw³aszcza za nocne wyprawy i we³enkêsmile.gif
Kakofonixowi za nie udzielenie pomocy we wchodzeniu po schodach i granie na bêbnie "Eden" -musimy za³o¿yæ w koñcu te Medivalike smile.gif,
Abdulowi za Samozwañczy Zespó³ Turniejowy:) - to ju¿ prosta droga do regularnych wystêpów,
Tatsu i jej mê¿owi - mi³o poznaæ innych muzykuj±cych,
Karasiowi - za najohydniejsze pornole, kolczyki w dziwnych miejscach i dyktafon na uczcie
£om¿y - w koñcu siê zintegrowali¶my pijacy.gif
£ukaszowi z Lublina, Krakowskiej Chor±gwi Najemnej, Kajetanowi i Trzem Dêbom.
Wilkom - naprawdê ¶wietni z Was ludzie smile.gif, bêdê Wam grac kiedy tylko chcecie
Kangur - nastêpnym razem bierz dudy:)- to dopiero bêdzie impreza bigsmile2.gif
Drzewiak - a ja i tak chce siê bawiæ w berka tongue.gif

Ludzie - wspaniale siê z Wami bawi³o, kocham Was!! icon_mrgreen.gif ...i tylko smutno, ¿e ju¿ koniec...

pozdrawiam smile.gif
niezmiernie szczê¶liwa i wzruszona
Joanna

Poni¿ej kilka zdjêæ, reszta jak tylko ruszy stronka mojego bractwa.
Joanna
I jeszcze co¶smile.gif
Kordian
Sory a ma kto¶ mo¿e zdjêcia bosych obdartusów ? bigsmile2.gif
Tomko Konopczyc
Drogie Wilczyska

Jak ju¿ wszyscy tak Was chwal± to ja te¿ siê przy³±czê choæ i tak zrobiê to na zamku. Naprawdê odwalili¶cie ¶wietny turniej. Wszystko by³o w sam raz i w odpowiednich proporcjach: konkurencje, klimat, biesiada. Nie ukrywam, ¿e patrz±c na to i we mnie odezwa³ siê stary, gdzie¶ tam drzemi±cy sentyment z pocz±tków bractwa do XIII-ki. Jako silnie pragn±cy s³awy muszê z ogromna zawi¶ci± stwierdziæ, ¿e jak tak dalej pójdzie chyba otrujê Zwierzaka, który niew±tpliwie t± s³awê zdoby³. Smieszy³, tumani³ i przestrasza³, a jego komentarze na bojówce spowodowa³y, ¿e mierz±c czas chyba ze trzy razy zapomnia³em wy³±czyæ stoper i walki troszkê siê przed³u¿y³y. Zwierzaku!!! do ca³ej plantacji czosnku, nie mo¿esz byæ s³awniejszy - a by³e¶ genialny ( me zawistne serce krwawi ).

W imieniu naszej ca³ej hufcowej gromadki - wielkie gratulacje.

A teraz jeszcze pare osobistych wycieczek:

- Têgowoju dziêki, ¿e zarzynaj±c mnie na bitwie wraz z moim czepkiem nie zosta³a Ci w rêce moja g³owa,
- ch³opakom z Tarnowa, a szczególnie Hagenowi i Wielkiemu Mungo dziêki za wspóln± walkê z samonape³niaj±cym siê cebrzykiem na biesiadzie,
- Gregowi za to,¿e nam co¶ w ogóle zostawi³ w cebrzyku, ( jak ja bym tyle trzyma³ cebrzyk pij±c z niego to by mi dawno rêce scierp³y),
- Ewelinie i wszystkim dziewczynom za ¶wietne ¿are³ko ( byli¶my grzeczni i zaczêli¶my biesiadowaæ ostatni, a i tak nasze brzuchy by³y wype³nione jak cebrzyki), chocia¿ Ewelinie i tak nale¿± siê najwiêksze podziêkowania za jej avatar na freha, który pochodzi jeszcze z czasów gdy nie by³a rudzielcem ( to mówi³em ja okropny Tomko).
Aha, M¶ciwoj, jak osoba o tak anielskim avatarze mo¿e mieæ takiego bigsmile2.gif brata.
Zwierzak z Bêdzina
Sem ja znowu.

proszê o przesy³anie mi wszelakich zdjêæ i filmów z lipowca:)
mój adres:
Pawe³ (zwierzak) sokó³
ul.Podisad³y 65
42-500 Bêdzin

Dziekujê z góry za wszelakie materia³y:)
pozdrawiam ciep³o:)
Skaras
No to w koñcu ja siê wpisze.
Turniej by³ bardzo dobry, pierwszy raz na nim by³em i podejrzewam, ¿e za rok te¿ na nim zagoszcze. By³o zajawkowo-sielankowo. Uczta dobra, jedzonko te¿ dobre, towarzystwo zajebiste. Szturm na zamek fajnie wygl±da³, dobrze ¿e coraz czê¶ciej nieuzbrojeni bior± w niej udzia³, tak jak ju¿ standardowa grupa "Sianos³omów", rzucanie cebul± z murów i ³ucznicy strzelaj±cy z do³u do nas, ehhh... wypas. usmieszek_11.gif

Special fenx for:
Smocza Kompania za to za co zawsze czyli mi³o spêdzony czas devil.gif
Zwierzak za wszystko
Kakofonix za bembny podczas nocnego darcia ryje (Hula Guaka mula)
Joannie za przygrywanie na Sheissenlachen harfa.gif , mi³o spêdzony czas i gaworzenie o pierdo³ach
Skrzypkowi i jego weso³ej bandzie za przyjêcie mnie do namiotu
I reszcie z któr± dobrze siê bawi³em a jak zwykle nie moge sobie przypomnieæ imion.

Pozdrawiam.

Ps. Na dniach wrzuce pie¶ni z dyktafonu na kompa. Fa³szujemy jak nienormalni, ale by³o weso³o szczerba.gif
Piotr £uniewski
Chcê to us³yszeæ !!! bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Robert Bagrit
Wszystko co mia³o byæ, zosta³o napisane i podziêkowane, do³±czam siê do tych pochwa³ wszystkimi rêkami i nogami razem z Piotrusiem.

A na Bagritonie ma³a seria zdjêæ z uroczego zamku Lipowiec...

Pozdrawiam
Krzysztof Czarny Rycerz
Witam !!!

No mo¿e jeszcze nie wszystko ....

Tradycyjnie po przeczytaniu wszystkich g³osów chyba ostatni ju¿ z³o¿ê podziekowania !

Przy³±czaj±c siê do wszystkich wcze¶niejszych podziekowañ napisanych przez cz³onków naszego Bractwa, chcia³em oficjalnie podziekowaæ wszystkim przyby³ym GO¦CIOM, bo na nic zda³by sie nasz wysi³ek gdyby nie tak zacni , waleczni, mili i do zabaw skorzy Go¶cie.

Nie nam zbieraæ pochwa³y, jeno je sk³adam na Wasze rêce, gdy¿ to Wasza obecno¶æ przyczyni³a sie do ¶wietno¶ci tego Turnieju !!

S£AWA WAM !!!!

Dziekuje równie¿ wszystkim naszym cz³onkom , którzy przyczynili sie do tego , iz Turniej sie odby³ , a nasi go¶cie dobrze sie na nim bawili i dobrze sie z nami czuli.
Nie bêdê wymienia³ z imienia tych , którym szczególnie dziekujê, bo oni wiedz± , ¿e maja moja wdziêczno¶æ, a podziekowania sie nale¿± wszystkim tym, którzy chocia¿ 5 min. po¶wiêcili naszej wspólnej sprawie.

[size=18][b]CHWA£A WAM !!!

Dziekujê równie¿ tym, którzy nie bêd±c w Bractwie naszym pomagali, pomagali i pomagali .... ( g³ównie my¶lê tutaj o kuchni ) .... dziekujê.

mam nadziejê , ¿e spotkamy sie za rok i dlatego wpiszcie sobie wszyscy w kalendarzu termin :

III MIÊDZYNARODOWY TURNIEJ RYCERSKI - ZAMEK LIPOWIEC - 8-9-10 Wrzesieñ 2006 rok !!!!

Pozdrawiam
Kasztelan Bêdziñski i Lipowiecki
----------------------------------------
PS je¿eli kto¶ ma zdjêcia jeszcze ma³ego Micha³ka i Kasztelanowej to prosi³bym na prv.

king.gif
Krzysztof Czarny Rycerz
aaaaa jeszcze jedno :

ZAPRASZAMY NA :

1 MIÊDZYNARODOWE MANEWRY ARTYLERYJSKIE

ZAMEK BÊDZIN

7-8-9 pa¼dziernik 2005 !!!

( oddzielny temat na FREHA )

Pozdrawiam
king.gif
Sawa
Witam smile.gif

Impreza wspania³a. Wielkie gratulacje i podziêkowania dla organizatorów smile.gif smile.gif

Zreszt± wszystko ju¿ zosta³o napisane.

Na www.kompania.org troche zdjêc smile.gif

Pozdrawiam
Joanna
Witam:)

Og³oszenie - zgubi³am miske drewnian±, jasn±, dosyæ g³êbok± z niedu¿± szczerb± na krawêdzi, od spodu ma wyryte AK, w misce by³a ³y¿ka tak¿e z tymi samymi inicja³ami. Je¶li kto¶ widzia³, lub nawet jest w posiadaniu bêde bardzo dzwiêczna:). Ostatnio widzia³am j± na stole ko³o ogniska w sobote po obiedzie.

pozdrawiam smile.gif
Mansonik
Hej!

To ja sie do³±cze do podziêkowañ:
-dla organizatorów za mi³± imprezkê któr± zorganizowali i na której z pewno¶ci± w przysz³ym roku sie pojawiê.

-dla WKSu za mi³o spedzone wieczorki i d³ugie pogaduchy

-dla Janusza za dzielne spijanie naszych trunków i mówienie , ¿e mu smakuj± cool.gif

-Dla ekip , które przygotowa³y s³oniki i kwiatuszki , za niez³y ubaw

-Dla Joanny , za to ze nie rozbi³a mi w poniedzia³ek ¿adnej gliny na g³owie w zwi±zku z "króliczkiem" i innymi rybnymi fetyszami tongue.gif

Pozdrawiam i do zobaczenia gdzie¶tam kiedy¶tam.
Szalom!!
Bartosz
hej
Dziêkujê za zaproszenie naszej ekipki. ¦wietnie siê bawili¶my. Choæ podró¿ d³uga by³a to w miarê trze¼wi i bezpieczni dotarli¶my.
- dziêki dla organizatorów wielkie i serdeczne:)
- dla Piotrka i Roberta za przegl±d filmów animowanych i pie¶ñ wieczorn±smile.gif aaaa i za zdjêcia z szamponem:)
- dla ludno¶ci ¶redniowiecznej za to, ¿e tyle zamków zbudowa³a w waszej okolicy:)
- dla ekipy, któr± do zdjêcia porwa³em:)
- dla Janusza Wielki respect za to, ¿e mnie batem nie ukrzywdzi³ (zastanawia³em siê czy nie masz zbyt du¿o "zemsty Kod¿aka" w sobie by we mnie nie trafiæsmile.gif - s± zdjêcia na stronie z batowania... chyba trzeba pomy¶leæ nad jakim¶ wspólnym pokazem?...
- dla Jacka za rybno-Króliczk± instalacjê o tytule "Mi³o¶æ"

ZDJÊCIA na naszej stronie podpisane i do ogl±dania, czytania gotowe

LIPOWIEC 2005 - pozerzy

Pozdrawiam
Bartosz
Bartosz
aaaa bo zapomnia³em
najwiêkszy najwielgachniejszy respect dla organizatorów za....
... nie wiem jakie macie fundusze, jakie wtyki, jakiego parlamentarzystê w kieszeni ale...
...przelot Iskier nad zamkiem w czasie bojówki by³ rewelacyjny...
to ja bi³em pierwszy brawo (jestem pewien)smile.gif
hahahhaa
bosko
normalnie siê rozp³yn±³em
za rok sk±binujcie jakiego¶ transportowego Tupolewa, lub zwyk³e cudowne Mi - 24
proszêsmile.gif

z tej samej beczki - piloci, kórzy przygotowali ten pokaz mieli wypadek lotniczy. Samolot transportowy, którym wracali z pokazówm niedaleko Lipowca spad³. Na szczê¶cie wyszli z tego ca³o.
Jo³
£ucz z Toviru
Tak, tak, Karasiu, wrzucaj szybko, bo nie mo¿na siê tego doczekaæ!!!smile.gif
Ciekawe, jak sz³o Zapa¶nikowi.... icon_cool.gif
Joanna
Instalacja "króliczek" pt. "Mi³o¶c" po dok³adniejszym zbadaniu okaza³a siê zaiste intryguj±ca, a jeszcze leprz± by by³a gdyby nie ¶mierdzia³a suszon± ryb± i nie zdobi³a szybki mojej latarenki!! maniac.gif

Jacek - wybaczam Ci - za kreatywno¶æ bigsmile2.gif
Mungo
Trochê po czasie ale zawsze smile.gif Chcê wszystkim bardzo, ale to bardzo serdecznie podziêkowaæ za wspania³± zabawê. "Lipowiec" by³ najlepszym turniejem w jakim mia³em przyjemno¶æ uczestniczyæ. Gdybym chcia³ po kolei wymieniaæ wszystkich za co jestem komu wdziêczny pewnie nie starczy³oby miejsca na forum, dlatego powiem tylko ogólne

DZIÊKUJÊ yes.gif

I na sto procent pojawiê siê za rok smile.gif
TomaszW
To jeszcze my (ja i moja luba - dwoje cichych ludków z namiotu w winogronach) chcieliby¶my podziêkowaæ:
-organizatorom za zorganizowanie turnieju smile.gif
-Zwierzakowi za zaproszenie nas -ca³kiem nowych, w³a¶ciwie w ciemno
-wszystkim uczestnikom, dziêki którym impreza by³a rewelacyjna
co tu du¿o pisaæ (i tak wiêkszo¶æ powtórzê); zamek piêkny, impreza rewelacyjna, cebrzyk ¶wiêty, papu pyszne
[za wyj±tkiem chlebka ze smalcem w karczmie - niech przeklêta bêdzie niedoskona³o¶æ ludzkiego przewodu pokarmowego]
Za rok postaramy siê wzi±æ bardziej czynny udzia³ w turnieju.
Mam nadzieje, ¿e nie mroczyli¶my zanadto, je¶li tak, to prosi³bym o wytkniêci mi tego wyra¼nie, za rok sie poprawimy smile.gif

Jeszcze raz wielkie dziêki smile.gif
Kasia i Tomek
Insegrim /Wilki
Witam wszystkich! To mo¿e jeszcze ja co¶ dorzucê do pieca... devil.gif
W pierwszej kolejno¶ci dziêkujê wszystkim Zacnym Go¶ciom za mi³± atmosferkê.
Podziêkowania dla wszystkich wspania³ych Wilczków i osób z nimi powi±zanych, ca³ej reszcie Chor±gwi i pozosta³ej rzeszy osób zaanga¿owanych w przedsiêwziêcie.
Wyrazy wdziêczno¶ci w szczególno¶ci:
- dla Têgowoja, M¶ciwoja, Gosi, Eweliny i in. za zdolno¶ci organizacyjne i podwy¿szanie morale ca³ej ekipy
- dla tej¿e Eweliny za afirmacjê mojego czarnego humoru
- dla Kotów za us³ugi transportowe (zw³aszcza dowiezienie mnie do sklepu na trzy minuty przed zamkniêciem), ekscytuj±ce rozmowy w szkole oraz udostêpnienie karimaty, s³omianej Loli i chustki na g³owê
- dla tej¿e Loli za szeroko rozumiany komfort wypoczynku
- dla Marka za sprawne operowanie pi³± mechaniczn±, z pozostawieniem przy ciele wszystkich moich koñczyn
- dla Kuby za ca³onocne dok³adanie do ogniska no i w ogóle du¿o by tu wymieniaæ
- dla Zwierzaka za ogó³ czynno¶ci estradowych i kuluarowych podwy¿szaj±cych moje vis vitalis et libido
- dla Piotrka Bandita za pyszne trójk±ciki i wieczorne filmiki
- dla wspania³ych Dziewczyn z kuchni za szczodro¶æ przy wydawaniu posi³ków i dopuszczenie mnie do krojenia
- dla pozosta³ych cz³onków wszystkich grup przygotowawczych, z którymi przysz³o mi partycypowaæ
- dla wszelakich cembrzykodawców, czyli przede wszystkim Wilkczków i s-ki, a tak¿e Komesa i s-ki
- dla ekipy z Kaliningradu za solon± rybkê i miêdzynarodowe zwroty okre¶laj±ce to i owo.
- dla Saszki za wy¶mienite opowie¶ci i instrukta¿ chwytania jamników
- dla Karczmarki za poranne kawki
- dla Ochroniarzy za mi³e konwersacyje
- dla Nieznajomego Go¶cia za pomoc przy budowie chatki
- dla ka¿dej innej osoby której w akcie amnezji nie wymieni³em icon_redface.gif za ca³y w³o¿ony wk³ad
Pozdrówki dla Wszystkich... z powa¿aniem... Insegrim smile.gif
Shaer
Trochê fotek i dwa filmy z walk: www.sicarius.neostrada.pl
Lenka
CYTAT
dla Kotów za us³ugi transportowe (zw³aszcza dowiezienie mnie do sklepu na trzy minuty przed zamkniêciem), ekscytuj±ce rozmowy w szkole oraz udostêpnienie karimaty, s³omianej Loli i chustki na g³owê

Insegrim!
- zawsze Ciê wszêdzie podwieziemy:)
- chustkê, gdy tylko tego bêdziesz potrzebowa³, to mo¿esz nosi (¶licznie Ci w niej :P )
- co do Loli, to ona sama sobie Ciebie wybra³a smile.gif
- a co do "parapetówy" w szkole... smile.gif
Pozdrawiam! smile.gif
Itte
kekhm! jeszcze jedne podziêkowania za cudne trzy dni w Lipowcu!!!!
Ciê¿ko by³o dotrzeæ, ale jeszcze trudniej wyjechaæ icon_wink.gif
Zwierzak dziêkujemy za ciep³e przyjêcie (nie zapomnimy Ci tego icon_wink.gif heart.gif )
Piotr dziêki za jedyny taniec wieczoru, ale za to jaki bigsmile2.gif
Dla wszystkich ogromne !muchas gracias! u¶ciski i po buziaku w czó³ko!
Za rok tak tak OBOWI¡ZKOWO!
heart.gif heart.gif heart.gif
Ola i Kamilka
Insegrim /Wilki
Dziêki Lenko. icon_wink.gif Twa chustka doda³a mi biesiadowego animuszu i a¿ ba³em siê opu¶ciæ kuchniê... bigsmile2.gif

Mam nadziejê, ¿e dane mi bêdzie jeszcze nieraz skorzystaæ niecnie z Waszej dobroci i uprzejmo¶ci (i vice versa pozostajê do us³ug).
Ale ja jeszcze o czym¶. Chcia³bym mianowicie wyraziæ podziw dla Twego rycerza (przez niegrzeczne Wilczki zwanego Pecikiem), gdy¿ jako pierwszemu w ca³ej imprezie uda³o mu siê zdobyæ zamek (to ju¿ dla wtajemniczonych).
Dla ewentualnych zainteresowanych przysz³orocznym turniejem: s³omiana Lola jest jeszcze w stanie u¿ywalno¶ci i czeka ju¿ na szczê¶liwego znalazcê/wybawcê (no tak, wykorzysta³em i porzuci³em) devil.gif
Pozdrówki smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.