Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Wrzesieñ]Turniej na Zamku Lipowiec - Babice -> 09-11.09
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Kane
Zwierzak, pogadaj z lud¼mi którzy byli 2 lata temu na obozie treningowym na Lipowcu, niech Ci opowiedz± o bieganiu po schodach. Mo¿e by¶cie zrobili co¶ w TYM stylu?
A mo¿e jeszcze w kolczugach devil.gif
£ucz z Toviru
Taki jeden OMAC, Zwierzaku...
I nie rezygnuj z biegu rycerskiego, niech dziewoje te¿ maj± rado¶æ smile.gif Najlepiej zorganizuj przez p³otki w pe³nym uzbrojeniu:P
Zwierzak z Bêdzina
CYTAT(£ucz z Toviru)
Taki jeden OMAC, Zwierzaku...

No niestety OMAC siê jeszcze nie zg³osi³ icon_cry.gif

ale czekam:) macie jeszcze pare dni:)

Co do biegu rycerskiego to rok temu by³ i w³asnie owe schody by³y w nim wykorzystane, jeno w tym roku czas raczej nie pozwoli na owy bieg... ale jeszcze zobaczymy:)
LuCK
Dawaj bieg rycerski, w tym roku go¶cia który wygra³ w zesz³ym roku chyba nie bedzie, takze ktos inny ma szanse :P
Zwierzak z Bêdzina
Swoja drog± Luck owy cz³ek nagrody jeszcze nie odebra³angsad.gif

A zda³o by sie co by w koñcu dosta³ wymarzone buciki:) odezwij sie na maila w tej sprawie:)
Zwierzak z Bêdzina
Swoja drog± Luck owy cz³ek nagrody jeszcze nie odebra³angsad.gif

A zda³o by sie co by w koñcu dosta³ wymarzone buciki:) odezwij sie na maila w tej sprawie:)
LuCK
okej, zaraz co¶ skrobne.
M¶ciwoj (wilki)
Witam!
S³awku, troche to ¼le rozumiesz, spokojnie. Wiesz sam, ¿e nigdy nie preferowali¶my stylu walki "wdeptywanie w ziemiê" bum.gif , to bêdzie standardowy turniej bez zbytniej agresywno¶ci i brutalno¶ci. Przecie¿ bêd± sêdziowie i nie zostawimy walcz±cych samych sobie. Poza tym wiem jak walczysz i wcale nie jeste¶ s³abiakiem, a to bêdzie turniej rycerski a nie ustawka kiboli po meczu.
Co do punktacji to taki standardzik, ka¿de trafienie = 1pkt, obalenie przeciwnika b±d¼ wytr±cenie broni bêdzie wy¿ej punktowane i je¶li siê to uda to bêdzie to praktycznie decyduj±ce dla pojedynku. Ten który straci broñ bêdzie siê musia³ mocno napociæ ¿eby zwyciê¿yæ choæ oczywi¶cie bêdzie to mo¿liwe.
To tyle, je¶li jeszcze jakie¶ pytania kto¶ ma to pytajcie.
Pozdrawiam!
S³awek zTarnowa
Witam!!smile.gif

Przepraszam, je¶li pomysla³e¶, ¿e siê unios³em-tak nie jest,,,,( NA WAS ZW£ASZCZA NIGDY NIE MIA£EM , NIE MAM I NIE BÊDÊ MIA£ POWODÓW CO BY SIÊ UNOSIÆ!! bum.gif ), ---faktycznie- znam Was i powinienem by³ zaufaæ w Wasze poczucie rycersko¶ci i chêci utrzymania klimatu---a niech wszyscy wiedz±, ¿e Wasza grupa nale¿y do tych, które naprawdê potrafi± to robiæ. W koncu kilka razy odczu³em to na w³asnej skórze i juz wtedy wiedzia³em, ¿e Wilki to jest to!!! devil.gif Dziêki takim grupom jak Wy zabawa w rycerstwo ma sens.

Pozdrawiam
Zwierzak z Bêdzina
Witam:)

oto lista bractw i osób które siê do mnie zg³osi³y:

-Smocza Kompania
-TWK
-Bia³ostockie Bractwo Rycerskie
-Ta¶Ma
-"Gladi Amici"
-Bractwo Rycerskie Ziemi Lubelskiej
-Tomasz Wytrêbowicz+1
-Fiodor Bie³yj+1
-Zapadnaja Basznia
-Sobieski Andrzej +1
-Bagrit
-Illo Tempore
-Marigold
-Bractwo Rycerzy Ziemi Sanockiej
-Nieczar
-Kongregacja ¶w.Jana Chrzciciela
-Spiritus Temporis
-Bogus³aw V
-Tunia
-Pysiaki
-Krakowska Chor±giew Najemna
-Wolna Kompania Sarmacka
-Bractwo Zamku Grodno - Dru¿yna Defesores Virtutum
-Kompania ¶w.Krzysztofa z £om¿y
-Grzegorz W³odzimierz i Koniki
-De Maliniak ty¿
-Najemnicy Szarej Chor±gwi
-OMAC
-Beniec
-Zakon Rycerski i Szpitalny ¶w.£azarza z Jerozolimy
-Saszka i jego Kompani
-trzy dêby
-Chor±giew Ksiêcia Siemowita
-kto¶ tam kto¶ tam

w sumie to te bractwa i osoby s± ju¿ zaproszone:)ale to nie znaczy ¿e to koniec

je¶li jeszce co do niektórych zaproszenei nie dotar³o proszê pisaæ - co¶ mi poczta szwankuje.

no i jeszcze ci którzy siê nieodezwali lub których mog³em pomin±æ niechc±cy za co zgóry przepraszam. poszkodowani odezwaæ siê!!!

pozdrawiam wszystkich icon_rolleyes.gif
Pawe³
I my te¿!!! blinkie.gif
Oczywiscie jak Pan Bóg pozwoli bigsmile2.gif bo nie wiemy jeszcze jak z transportem stoimy
Pozdrawiam
Zwierzak z Bêdzina
no Maliniak a napisa³e¶ mi maila??
jak przykaza³em na poci±tku??
no
no dobra przyje¿dzajcie, jeno napisz mi co¶ na maila to zaproszenie ci wy¶le:)
Micha³ ¯elazo
Zwierzaku, nas niestety na Waszej imprezie nie bêdzie...

Jak to siê mówi "przej¶ciowo utracili¶my p³ynno¶æ finansow±" bigsmile2.gif
Musia³em poprzesuwaæ termin odbioru kilku rzeczy w³a¶nie z tego powodu.
¯yczê ¶wietnej zabawy i do zobaczenia na Bêdzinie 2006.

Pozdr.
M.
S³awek zTarnowa
Witam!!!

Zwierzu...wypisa³e¶ tak doborowe towarzystwo, ¿e jak nic tylko mi wzi±æ he³ma razem z moimi "rogami" tongue.gif
Zwierzak z Bêdzina
CYTAT
Zwierzaku, nas niestety na Waszej imprezie nie bêdzie...

no wiesz.... icon_cry.gif szkoda.

heh powy¿ej edytowa³em liste trochê uros³a!!

z tej listy jesli jeszcze ktos niedosta³ zaproszenia niech szybko pisze do mnie!!!
niechcia³bym nikogo pomin±æ!!
pisac pisaæ zwieszak@o2.pl
a kto dosta³ to niech potwierdzi

pozdrawiam i do zobaczenia za dwa tygodnie:)
dzis jescze moze wywiesimy ramowy plan dnia
Sakima
Zwierzaku drogi, wys³a³am ju¿ potwierdzenie na maila, tak wiêc Trzy Dêby siê zjawia bigsmile2.gif
TomaszW
Ja mam takie pytanie do szerokiego grona przybywaj±cych. Czy kto¶ przypadkiem nie bêdzie przeje¿d¿a³(wyje¿d¿a³) przez(z) warszawê(y)?Np. jakim¶ poci±giem i pomóg³by zapakowaæ pawilon do przedzia³u? Albo jakim¶ innym wechiku³em i móg³by zabraæ pare patyków?
pozdrawiam
Avlvs Pontivs Tavrvs
Ojeje jak pieknie mnie napisales Zwierzaku bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Dziekuje serdecznie za zaproszenie!!!!!!!!!!
Skoro tak,to przybedziem:)smile.gifsmile.gif
A tym razem napeweno zrobim wam konkurencje ogniowa!!!!!!BENGALE BEDA GRANE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LuCK
No i jak tam, jakis plan imprezy juz jest?
Zwierzak z Bêdzina
Wiem wiem... plan dnia...
przecie¿ i tak bedzie jak wszêdzie.. a mo¿e i nie:)
zatem
pi±tek przyjmujemy go¶ci
sobota
jak sie go¶cie wyspi± to wyjedziemy siê biæ i tak a¿ do wieczora:)
wieczorem bicie, sekunda oddechu na ¶ci±gniêcie kolczych i zacznie sie ¶wiêtowanie zwyci±zonych i zwyciêzców:)
Niedziela niebanalnie:)
spanie do¶æ d³ugie:)
Pó¼niej sie pobijemy i zobaczymy co dalej:)

to ramowy plan dnia:)
a szczegó³owy jest jeno u Kuby i pewnie go do jutra wywiesi:)
pozdrawiam
Zwierzak z Bêdzina
Wiem wiem... plan dnia...
przecie¿ i tak bedzie jak wszêdzie.. a mo¿e i nie:)
zatem
pi±tek przyjmujemy go¶ci
sobota
jak sie go¶cie wyspi± to wyjedziemy siê biæ i tak a¿ do wieczora:)
wieczorem bicie, sekunda oddechu na ¶ci±gniêcie kolczych i zacznie sie ¶wiêtowanie zwyci±zonych i zwyciêzców:)
Niedziela niebanalnie:)
spanie do¶æ d³ugie:)
Pó¼niej sie pobijemy i zobaczymy co dalej:)

to ramowy plan dnia:)
a szczegó³owy jest jeno u Kuby i pewnie go do jutra wywiesi:)
pozdrawiam
LuCK
ju¿ mi sie podoba smile.gif
Jakub syn Jana
Witam
Tak wiêc harmonogram. Mo¿e on ulec drobnym zmianom przed lub nawet w trakcie imprezy z przyczyn od nas niezale¿nych.

Sobota

09.00 – 10.00 - ¶niadanie
10.00 – 10.30 - odprawa
11.00 – 11.30 - rozpoczêcie turnieju, prezentacja przyby³ych
12.00 – 13.30 - turniej ³uczniczy
13.30 – 14.30 - obiad
15.00 – 17.30 - turniej bojowy, przegl±d sprzêtu przed turniejem
18.00 – 19.00 - druga czê¶æ obiadu (dla walcz±cych, którzy nie chcieli je¶æ przed turniejem)
19.00 – 20.00 - bitwa
20.00 – 21.00 - koncert (?)
22.00 – - biesiada

Niedziela

9.00 – 10.00 - ¶niadanie

12.00 – 14.00 - buhurt
14.00 – 15.00 - obiad
15.00 – 15.30 - zakoñczenie turnieju, wrêczenie nagród
16.00 – 18.00 - pokazy, zabawy dla publiczno¶ci

Pozdrawiam.
Joanna
A czyje koncerty siê zapowiadaj±?? Jestem bardzo tego ciekawa smile.gif

pozdrawiam
Piotr z Bêdzina
Odno¶nie koncertu to jak sam znak zapytania wskazuje nie jest do koñca pewny. Wszystko zale¿y oczywi¶cie od funduszy i sponsorów, a ci ostatni nigdy siê nie ¶piesz± z siêganiem do portfeli.....
Piotr z Bêdzina
Witam,
Niestety mam znowu kiepsk± wiadomo¶æ angsad.gif (nie jest do koñca ju¿ pewna ale lepiej dmuchaæ na zimne). Otó¿ gmina zbytnio nie postara³a siê o s³omê i mo¿e wyst±piæ jej brak (wiadomo sienniki), dlatego prosi³bym "asekuracyjnie" o zabranie karimat (ogromnie postaramy siê o to ¿eby nie by³o konieczne ich u¿ycie ale lepiej ¿eby nikt nie spa³ na samej ziemi). Tak¿e je¶li to jeszcze jest mo¿liwe prosi³bym o dorzucenie ich do baga¿u turniejowego. Jeszcze raz przepraszamy za t± niedogodno¶æ icon_redface.gif .

Pozdrawiam
Joanna
A czy mo¿liwe bêdzie przenocowanie w zamku z niedzieli na poniedzia³ek?
Piotr z Bêdzina
Niektórzy z nas i tak zostaj± do poniedzia³ku ¿eby posprz±taæ po turnieju tak¿e nie bêdzie z tym problemów, chocia¿ nie wiem jak tam z jedzeniem by to wygl±da³o (nie moja dzia³ka dunno.gif ).

Pozdrawiam
Zwierzak z Bêdzina
Od czwartku jestem w Lipowcu wiêc jak co¶ to dzwoniæ 508 106 637

pozdrawiam i do zobaczenia smile.gif
Margaret
Do poniedzialku zostaje tez troche ludzi od nas takze z noclegiem na zamku nie bedzie problemu. Podczas turnieju zapewniamy nocleg na zamku i takze w szkole (ktora znajduje sie w poblizu zamku) ze wzgledu na duza ilosc gosci.Jezeli chodzi o jedzenie to z tego co wiem od piatku do niedzieli nie nalezy sie o to martwic.
Ostrowski £ukasz
Witam!

Z t± s³om± okaza³o siê troche lepiej ni¿ my¶leli¶my, powinno jej starczyæ przynajmniej na sienniki, aczkolwiek jak Piotr z Bedzina napisa³, lepiej dmuchac na zimne i wyposa¿yæ siê te¿ w karimatê. Dzi¶ powitali¶my ju¿ Kaliningrad - s± strasznie zmêczeni podró¿± i mam nadziejê ¿e tak pozostanie a¿ do bitwy, bo inaczej krucho z nami bêdzie. Zwierzak ju¿ podj±³ dzia³ania dywersyjne i próbuje ich zmóc za pomoc± Santa Cebrzyk :-).

Do jutera!
Pecik
LuCK
zmêczcie ich, zmêczcie a dobrze bigsmile2.gif
za mniej ni¿ 24 godziny bêdziemy ju¿ zwami... nie moge sie doczekaæ smile.gif
a ¶linka ju¿ mi cieknie na my¶l o Babcinej kuchni king.gif
Mara
Ja ju¿ jestem po. Po turnieju, znaczy siê icon_wink.gif Bardzo ¿a³owa³am, ¿e mog³am byæ na nim tylko kilka godzin, ale có¿, s³u¿ba nie dru¿ba... W ka¿dym razie turniej by³ ¶wietny - wróci³am nim zachwycona. Zarówno atmosfer±, która panowa³a w tym uroczym zameczku, jak i kompetencj± organizatorów. Mam nadziejê, ¿e za rok bêdzie co najmniej równie dobrze respekt.gif
A tak na marginesie, to jak dla mnie Zwierzak zosta³ królem konferansjerki bigsmile2.gif
IANUSS
witam.
juz po Turnieju ... i smutek na obliczu ze juz po i dopieo za rok bedzie mozna doznac tych wszystkich emocji raz jeszcze. Chcia³em podziêkowac organizatorom Za wspania³± impreze uczestnikom za tak±¿ atmosfere(bez was jej by nie bylo). Wielkie DZIEKI i zasluzone uklony dla organizatorów, na prawde bylo to na poziomie. Zwierzak dzieki za komentarze!!.
Fotki postaram sie jakos wam przekazac .. ale to w pozniejszym czasie
Oi_M³ody
Witam,
WYPAS IMPREZA!!!!!
Super ludzie, ¶wietny klimat, i w ogóle wszystko bardzo sympatyczne smile.gif
Za rok ty¿ bankowo siê zjawie!!!

....berek....
£ucz z Toviru
A niech was, Zwierzaku z Bêdzina!
Impreza full wypas, super ekstra i w trzy czosnki wyczosnkowana. Uczta - cudna, cudna, cudna, cudna:*
¦piewa³o siê i wy³o mi super (uk³on w stronê Drzewiaka za hymny Smoczej, w szczególno¶ci za Filatelistów:'D, i Lajkonika, za Skok na kiosk i inne takie;)), bawi³am siê przednie uk³adaj±c z Sami-Wiecie-Kim zwrotki do Ko³a Menelskiego, a potem obserwuj±c zaanga¿owanie co poniektórych w grê w berka:DDDD
Dziêkowaæ Kangurowi za troskliw± opiekê, £osiowi za nasze ma³e tajne konszachty, Zapa¶nikowi za dobre chêci, no a Aiutowi... - kum kum... bigsmile2.gif
I wszystkim innym, dziêki którym impreza siê tak wspaniale uda³a.
Nie ma opcji, w przysz³ym roku obowi±zkowo siê zjawiam.
Kozosêp:>
IANUSS
A podziêkowania za klimaty nale¿± sie nie tylko orgom( nie myliæ z ogrami) ale rownie¿ ludziom którzy ten klimat tworzyli miêdzy innymi zaprzyja¼nionym Tarnowskim Rycerzom Balistycznym.. tfu Tarnowskiemu Bractwu Rycerskiemu -glownie za organizacje zajêæi praktyczno- ruchowych w dniu kkiedy nnikkt niie barrddzo mmmgl.. bum.gif Najemnej Kompani Grodu Kozle za spiewy przy posilku i wspanialy hurmor przy strzelaniu (duchy gór±!!) Kongregacji Sw.Jana z Dobczyc wy wiecie za co... podziekowania dla wszystkich innych których wymienic nie bardzo jestem w stanie ale zabawe mialem wspania³± i na pewno bede to pamieta³ i przyjade chocby nie wiem co...
ps.
dziekuje kasztelanowi king.gif i jego pani za laskawe spojrzenie na moje lekko mroczne pojawienie sie na uczcie. devil.gif juz wiecej nie bede obiecuje!! icon_redface.gif
Aradpa
"Ja chcê jeszcze raz"...
Chcia³o by sie powiedzieæ: Super Imprezka, zostaje do wtorku" ale niestety trza by³o wracaæ.
Bardzo mi³a atmosfera, jedzonko super i w ilosciach, mnie osobiscie, zadowalajacych a to znaczy du¿o smile.gif
Spokojnie i bez ci¶ieñ. Mam nadzieje, ¿e w przysz³ym roku pancerze skurzane i wczesne p³aty uczestików turnieju, stan± siê dodatkami do pancerzy kolczych a nie ich zastêpnikami a s³awne "jaszczurcze" kaptury wygina ¶miercia naturaln±.
Wieczorne ¶piewogry by³y naprawdê super. Dziêkuje Joasi za sza³amajowanie to zawsze pomaga rozkrêcic impreze. Mam nadzieje ¿e do Wroc³awia wzmocnimy repertuar i wypoza¿enie muzyczne smile.gif
Mi³o obserwowa³o sie zabawy dworskie na zamku i plebejskie na podzamczu. Gdy wydawa³o sie ¿e zabawa ju¿ sie koñczy rtozpoczyna³a sie ona w inym miejscu zamku.
Jeszcze raz wielkie brawa dla organizatorów.
Piotr £uniewski
Witam!

Co tu du¿o gadaæ! Impreza super! Najlepsza ze wszystkich na których kiedykolwiek by³em! Za rok na pewno wrócê! Obowi±zkowo!

¯arcie ekstra, pychota , wielki uk³on w stronê obs³uguj±cych kuchniê, kiedy widzia³em jak zasuwali aby inni mieli co je¶æ i piæ to mogê powiedzieæ tylko jedno: WIELKI respekt.gif ! Podziêkowania dla orgów i dla wszystkich uczestników za stworzenie kameralnej, rodzinnej atmosfery bez drak jakowy¶. Pierwszy turniej na którym nie wyczulem ¿adnych animozji, a jesli ktokolwiek mia³ co¶ do kogo¶/ czego¶ to i tak nie okazywa³ tego i chwa³a wszystkim za to! Tak powinno byæ na ka¿dej imprezie!

Specjalne podziêkowania dla Andriuszy wraz z Dam± serca za transport w obydwie strony,dla Roberta i jego rodziny za go¶cinê w drodze powrotnej,dla Saszki za przemile ¶piewy i opowie¶ci , dla Fiodora i Zapadnej za zaproszenie na " wieczór talibski " bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif , niestety przybyæ nie mog³em icon_sad.gif , dla Joasi, Kakofoniksa, Tatsu wraz z jej ch³opakiem ( nie zabijcie mnie za zapomnienie imienia, pls ! ) za wspólne ¶piewanie i giercowanie,
(¶wietny pomysl z tym bêbnem z baniaka po wodzie yes.gif yes.gif yes.gif), dla Oli i Kamili za taniec smile.gif ... i dla sponsora , który siê wycofa³ , dzieki czemu mieli¶my mo¿liwo¶æ muzykowania przy nag³o¶nieniu, HIHIHI , brakowa³o jeszcze tylko dymku i ¶wiate³ek...
Mi³o by³o obserwowaæ bitwê z murów zamku, z perspektywy zrzucaj±cych p³on±c± s³omê na g³owy atakuj±cych ( samo zrzucanie mnie omine³o, za du¿o by³o chêtnych mad.gif ),nastepnym razem nie zapomnijcie o drabinach icon_mrgreen.gif , pojedynki te¿ dobrze wypad³y, mo¿e za rok jak bêdê mia³ sprzêcik do walki, sam siê skuszê, tylko boje siê o moje muzyczne paluszki , co ja bym bez nich zrobi³...

Jeszcze raz serdeczne pozdrowionka! Trzynastka rz±dzi! king.gif

Ps. Zakwaterowanie w zabytkowych zamkowych pomieszczeniach d³ugo zapamietam, widok z wie¿y na okolicê zapiera dech w piersiach, kto siê nie wdrapa³ i nie spojrza³, niech ¿a³uje!
Shaer
Do³±czam siê do podziêkowañ dla organizatorów - by³o super. Trafi³am do XIII-tego wieku przez przypadek, ale ju¿ przy nim zostanê smile.gif .
Kakofoniksowi wybaczam zberkowanie za mo¿liwo¶æ pomachania jego zabawkami.
Pozdrowienia dla joannitów - wygrali¶cie zak³ad, ale tylko dziêki Drzewiakowi wam siê uda³o.
Pozdrowienia te¿ dla ¦wiêtego Cebrzyka bigsmile2.gif
LuCK
Tak¿e i mnie pozostaje ju¿ tylko podziêkowaæ za wspana³± zabawê, zapewnienie wspania³ego jedzonka na uczcie & ¶w. cebrzyka.
Bitwa zacna, zacna, ale prosze mnie nastepnym razem nie bic w kolano szczerba.gif
Ogó³em by³o tak piêknie jak tylko mog³o byæ, dobrze tylko ze nie pada³o za bardzo bo spali¶my w skarbcu a tam dachu brak smile.gif)
Pozdrawiam wszystkich, z którymi w sobotni± noc nie zawsze obyczajnie bawi³em siê na podzamczu: ekipy z Dobczyc, Krakowa, Lublina i oczywi¶cie last not least - TBR-AM smile.gif specjalne greets dla kota und Filipa.

Szkoda ze kolejny turniej dopiero za rok...

Zdjêcia wkrótce na naszej stronie, byæ mo¿e jeszcze dzisiaj - dam znaæ.
A na razie do ¶ci±gniêcia kronika tvp3 z relacj± z turnieju i wywiadem ze zwierzakiem smile.gif
http://ww2.tvp.pl/video/2005/09/10/48091/film.asf
jak wytne sam± relacjê to wkleje linka do ed2k.
Lenka
Cieszê siê, ¿e jedzonko smakowa³o- by³o z nim troche roboty:) Ale grunt, ¿e wysz³o! Ja dziêkujê, ca³emu oddzia³owi MERCENNARIUS LEGIO LUPI za mo¿liwo¶c uczestniczenia w trunieju i udzielania pomocy! A szczególnie chcia³am podziêkowaæ osobom z kuchni (to z nimi spêdzi³am najwiêcej czasu:P)! Pozdrawiam:)!
Elen
By³o super. Naprawde wspania³a atmosfera, wy¶mienite jedzonko i wspania³e towarzystwo. smile.gif Chwa³a organizatorom odwalili¶cie kaw³ dobrej roboty i uda³o wam siê zrobiæ wspania³y turniej.CHWA£A IM!! Co do jedzonka to faktycznie by³o pyszne chwa³a dla kucharzy. pat.gif Bitwa wygl±da³a z murów zamkowych bardzo fajnie, turniej bojowy obserwowany z lo¿y dam ciekawy z drobnym dreszczem emocji jakiego dostarczy³ nam lec±cy kawa³ek ostrza u³amany z miecza S³awka i te komentarze Zwierzaka. icon_wink.gif Dziekuje wszystkim z którymi bawi³am siê w sobote na uczcie i podzamczu. Podziêkowania równie¿ dla ekipy z Krakowa, Dobczyc, Lublina, Tarnowca i Bêdzina za wspania³± zabawe. smile.gif Jeszcze raz podziêkowania i pozdrowienia dla gospodarzy i ogranizatorów za wspania³y turniej. smile.gif smile.gif Jak to napisa³ LuCK szkoda ¿e nastêpny turniej dopiero za rok, ale przyjade na pewno.

P.S. Podziêkowania dla ca³ego Tarnowskiego Bractwa Rycerskiego za kolejny turniej na którym mogli¶my siê wspólnie bawiæ. Szczególne podziêkowania odemnie nale¿± siê S³awkowi i Madzi za wsparcie i pomoc kiedy by³o ¼le... heart.gif Ciesze siê ¿e mogê byæ jedn± z was. smile.gif

P.S.2 Jak mog³am zapomnieæ o podziêkowaniach dla mojego rycerza za to ¿e tak dzielnie walczy³. £ukasz for you . heart.gif
Zapa¶nik
Dziêki piêkne za kolejn± niesamowit± imprezê w genialnym miejscu!

W imieniu Smoczej raz jeszcze przepraszam, ¿e nie wsparli¶my zbrojnie turnieju ani bitwy. Có¿, si³y wy¿sze spowodowa³y, ¿e ledwo¶my w ogóle przyjechali. Mam nadziejê, ¿e organizatorzy oka¿± lito¶æ przez wzgl±d na nasze zesz³oroczne zaanga¿owanie!

Znowu na Lipowcu uda³o siê stworzyæ rewelacyjn± imprezê ze ¶wietnym klimatem. Zachowany zosta³ s³ynny nienapiêty program. ¯are³ko by³o fest i d³ugo mo¿na by³o siê posilaæ.
Besiada w doborowym towarzystwie prze¶wietna! Nie przeszkodzi³o jej lekkie deszczowe rozproszenie!

Ko³o menelskie sta³o siê ju¿ "now± ¶wieck±" tradycj±. Ciekawe co bêdzie z "berkiem"?
Niesamowit± ewolucjê przesz³a ta dworska zabawa, przechodz±c od koncepcyjnych, wyrafinowanych podchodów na dziedziñcu do ludycznbego masowego, brutalnego gwa³tu na podzamczu! cool.gif Bomba!
Wielkie dziêki raz jeszcze!

Niech ¿yje Lipowiec na chwa³ê XIII wieku!
siwaa
Zgadzam siê z przedmówcami.

By³ to mój pierwszy turniej, i mogê bez przeszkód powiedzieæ, ¿e jestem oczarowana. By³o naprawdê cudownie - zabawa przednia, ludzie wspaniali i ta atmosfera (nie wspomnê o przepysznym jedzeniu).
Pozdrawiam wszystkich ludzi, których mia³am okazjê poznaæ. Dziêki wam ten turniej nabra³ jeszcze ostrzejrzych barw. (:

No i najwa¿niejszcze...
Podziêkowania i uznania szacunku dla organizatorów.
Dziêki Wam, ten turniej nie pójdzie w zapomnienie. Nie do¶æ, ¿e pierwszy, to na dodatek jak najbardziej udany.

Pozdrawiam (:
Zapa¶nik
... a po pochwa³ach s³owo krytyki... nie dotyczy to organizatorów, lecz go¶ci...

Apelujê o ma³e opamiêtanie! Nastêpuje jaka¶ dziwna ewolucja sprzêtu bojowego! Podstawowym elementem uzbrojenia obronnego w XIII wieku jest KOLCZUGA! D³uga z RÊKAWAMI, które siêgaj± dalej ni¿ do ³okcia! Sk±d te karwasze na jedn± rêkê lub bizanty zak³adane z na³okietnikiem?! P³aty s± dodatkiem do kolczugi, a nie na odwrót!
Zacze³o siê jakie¶ przetwarzanie sprzêtu, tak aby mozna by³o szybciej siê ruszaæ, machaæ mieczem (o d³ugo¶ci lewaka) itp. SAMA TUNIKA NIE ROBI RYCERZA!
Ja wiem, ¿e ka¿dy chce wygrywaæ, ale jak tak dalej pójdzie to nied³ugo mo¿e pod lnian± koszulê zostan± wetkniête plastikowe os³ony, bo s± lekkie i mozna w nich siê szybko ruszaæ!!!!
¬ród³a s± do diab³a! I to ³atwo dostêpne!
Polskie rycerstwo XIII wieczne zaczyna i¶æ drog± kaliningradzk±, gdzie liczy siê walka traktowana jako sport. wydawa³o mi siê, ¿e organizatorzy Lipowca stawiaj± na rekonstrukcjê! I przez szacunek dla nich warto by wyj¶æ na przeciw tym oczekiwaniom!
A poza tym proszê ludzie przyj¿yjcie siê swoim sprzêtom. W³±czcie "gust rycerski". Czy kto¶ widzia³ na jakiej¶ rycinie rycerza w przeszywce, w której wyglada jak Pi i Sigma, czy ludzik Michelin!!!
Zwracajcie te¿ wieksz± uwagê na materia³y, z których szyjecie ciuchy... nie cofajmy siê do po³owy lat 90 tych...

Nie wymieniam nikogo z imienia i nikogo nie chce obra¿aæ. Moje uwagi dotycz± tylko niektórych osób, które zapewne w przysz³ym roku pojawi± siê w ³adnie dopasowanych przeszywkach w pe³nych kolczych zbrojach i w ciuchach, które uszyte bed± z we³nianego sukna, ale póki co wygl±daj± do¶æ ¶miesznie!

Pozdrawiam Zapa¶nik
S³awek zTarnowa
Witam!!!
Nareszcie mam troszkê czasu na napisanie paru s³ów nt wspania³ego turnieju w Lipowcu. icon_mrgreen.gif

W imieniu TBR"GA" pragnê podziêkowaæ w pierwszym rzêdzie Organizatorom za zaproszenie, wspania³y klimat, wielkie serca(zreszt± u Was to standard smile.gif ) , pyszne i obfite jedzonko( to tez standard przecie¿:>), dobre s³owa( Tutaj Têgowojowi, a po turnieju-- szczególnie Babci!! szczerba.gif crazy.gif szczerba.gif ---do tej pory siê rumieniê icon_redface.gif ) .. i. .w ogóle WSZYSTKO!!!(aha--i jeszcze Zwierzakowi za zwierzakowo¶æ:>:>:>:>:) )

Przepraszam za niektóre nasze mroczno¶ci- które postaramy sie wyeliminowaæ do nastêpnego roku. W tym tez wzglêdzie dziêkuje za poturniejow± ju¿ konsultacjê Kangurowi oraz za dos³owne dwa s³owa ze strony Bagrita jeszcze podczas samego turnieju--szkoda, ¿e moje zaangazowanie w walkach i zmêczenie potem , a w niedziele uczestnictwo w pokazach - nie pozwoli³y mi na blizsze poznanie.(ja to ten co pyta³ o skórzane podwi±zki przy nogawicach)

Przepraszam, ¿e nie dopilnowa³em w naszych szeregach niehistorycznej wspó³czesnej bizuterii u niektórych dziewczyn i paru innych szczegó³ów w ca³o¶ci.

Bardzo, bardzo dziêkujê Ianussowi za transport ch³opaków do szpitala i wspomozenie tam Asi po tak niefortunnym wypadku.Jestes wielki nie tylko mas±!! bum.gif (kochani Organizatorzy- dlatego na uczcie nie by³ w stroju bo pó¼no wróci³ w³asnie po wizycie w szpitalu)
Dziêkujê wszystkim grupom, które nas wspar³y i wys³a³y swoich przedstawicieli podczas naszej akcji wspierania bum.gif yes.gif Wilków w niedzielê!!!!
Ponadto dziêkujê ch³opakom i dziewczynom z Krakowa(KCN), z Dobczyc(K¶JCh)z Tarnowca(TWK) za to co zwykle szczerba.gif tongue.gif szczerba.gif , bardowi w czarnej oponczy za kilka s³ów i za gitarê,(jakos tak wysz³o, ¿e nie zapyta³em o miano..) , ekipie Tatsu za zara¿anie humorem i Martinowi za u¶wiadomienie, ¿e przy ma³ych szrankach nie zdo³am siê wymkn±æ nawet "przetrawersem" przed szar¿± po szar¿y niezmordowanego zbrojnego ramienia od ¶w £azarza:) - gratulujê zwyciêstwa - jakbys chcia³ wiedziec co jest napisane na szarfie-wal na priv.
Pozdrawiam te¿ Saszê - wirtuoza walk i dobrego kompana (dziêkuje za gest podczas bojówki-zapamieta³em i zapamietam!!! smile.gif ) i powtórzê- " jeste¶. .... !!" bum.gif bum.gif bum.gif

..i w ogóle Wam którzyscie tam byli -chwa³a!!(chwa³a w szczególno¶ci dla jednego rycerza z zakonu Joannitów, który chyba jako jedyny by³ w pe³ni rycersko opancerzony podczas walk turniejowych- przepraszam , ¿e zapomnia³em Twego imienia, i sorki za z³amanie miecza na Twojej g³owie---chwa³a Ci za postawê raz jeszcze!

M¶ciwoju--bojóweczka- cymesik! bum.gif crazy.gif bum.gif

Na koniec cieszê siê, ze tradycyjnie mogê podziekowaæ za dyscyplinê, zgranie, kulturê osobist± i wszystko--ca³emu Tarnowskiemu Bractwu Rycerskiemu "Gladii Amici"-- jeste¶cie wspaniali!(heh--reggie jest dumny- heh)
Martin de Dinan
Dobra teraz moja kolej... Turniej by³ wypasiony... podoba³o mi siê... Dziêki dla Zwierzaka za zaproszenie, dla Karasia za wspania³e rozmowy o pornolach i Kelly Shtafford (czy jak j± tak siê pisze)... Za wspania³± zabawê na uczcie i nie tylko, za berka, i za ognie bengalskie, które wygra³em... i jescze pozdrowienia dla Saszy, który po¿yczy³ mi butów (zapomnia³em), i Ca³ej Reszty.....
S³awek zTarnowa
aha, przepraszam, ¿e wtr±cê- ja tylko w kwestii ma³ej obrony wobec zarzutów o materia³y i nie ¿eby sie komus nara¿aæ.. Bron mnie przed tym Panie Bo¿e---- w m±drych ksiêgach pisa³o ¿e XIII wiek nie by³ ubogi i- dominowa³o w Europie sukno we³niane, ale nie by³o jedyne. Bawe³na by³a dostêpna zw³aszcza po kontaktach z kultur± ¶ródziemnomorsk± i jeszcze len by³ od wiadomo....... a Jedwab? a tkaniny wzorzyste?Tez by³y.Zw³aszcza jesli teraz s± naturalne i kosztuja 50 z³ za m i przypominaj± wzorem bizantyjskie zdobnictwo...i sa uszyte wg wytycznych choæby Pani Gutkowskiej-Rychlewskiej. Sama ikonografia, jak zauwazy³em , nie wystarczy do dobrago skrojenia. Niektórzy rycerze mieli s³abo sklinowane cotte jak zauwa¿y³em- mimo sukna we³nianego-, a nie wypominam takich szczegó³ów...... smile.gif
a Tarnów zacz±³ skracac rêkawy kolczugi pod wp³ywem walk z ca³kowicie ogo³oconymi z kolczug wojownikami z "trzynastego" wieku.Je¶li bêdzie trzeba i cos sie zmieni to my tez sie zmienimy.
Przypominam, ¿e jedynie sie broniê a nie atakujê. Je¶li chodzi o nas to chcia³bym, Zapa¶niku, je¿eli Ci zale¿y, ¿ebys napisa³ mi na priv co Ci le¿y w naszej grupie na sercu. Z góry dziêkujê.
Patrycja
Kochane ludziska! Napiszcie co myslicie o turnieju bo pomagalam oddzia³owi MERCENNARIUS LEGIO LUPI przy jego tworzeniu i baardzo sie zaangazowalam i jestem ciekawa co o nim myslicie. Pracy bylo naprawde mnostwo, ale prawie wszyscy nie baczac na zmeczenie w pocie zasuwali do upadlego. Wyrazy szacunku dla Ochmistrzyni Eweliny za bycie w gotowosci bojowej do konca turnieju, ja w niedziele wysiadlam i nerwowo i ze zmeczenia. O Kubie nie wspomne bo wedlug mnie stawal na glowie by wywiazac sie ze swojego obowiazku. Skad wzial sile by po tylu kolejnych dniach wstawac o 6:30 , budzic nas ( :>) i charowac do poznej nocy to ja poprostu nie wiem, nie wspominajac o tym ze nie dojadal i nie mial czasu nawet napic sie wody. Podobnie zreszta jak prawie caly oddzial. Uwazam ze ludzie naprawde zachowywali sie fajnie. Pozdrownia dla obu Kotow:> (Kot ja wiem ze tez duzo pomagalas), dla lali ktora sie slania³a w pewnej pozycji :DDD, dla Olgi ktora tez sie starala, oraz Agnieszki ktora tez swietnie poamagala. Sorry za maly smrodek w namiocie, ja tak myslalam ze to termos... ale nie mozna byc pewnym poki sie nie sprawdzi ;D dla Têgiego i jego ma³ych paluszkow :D Szczegolne pozdrowienia i masa calusow dla Mego Ukochanego Piotra z Bêdzina, dziekuje za wyrozumialosc, chodzenie ze mna w srodku do nocy (wiesz gdzie ;) ) i za zabranie mnie na ten turniej heart.gif heart.gif heart.gif Szkoda ze bylo tak malo czasu by razem posiedziec we wspolnym gronie no ale nie mozna miec wszystkiego. I oczywiscie pozdrownia dla mega agenta Piotrka Bagrita smile.gif i uczestnikow
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.