Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Maj]VIII turniej rycerski na zamku w I³¿y -> 30.04-02.05
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Robert Bagrit
Zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam
kewi
jaie sa warunki przyjazdu - jak mozna uzyskac zaproszenia ??
jakie datowanie??
jakie warunki akomodacji ??
DrzewiaK
Witam.

Datowanie jak zwykle XIII wiek. Dokladnie 1190-1290.
Co do wszelkich warunkow przyjazdu, niedlugo (mam nadzieje) uaktualniona bedzie strona turnieju www.turniej.ilza.prv.pl na ktorej znajda sie wszystkie informacje. na razie najlepiej podeslac nam zdjecie swojej grupy w ciuchach cywilnych i na bojowo.

Pozdrawiam
KhaToo
Tym razem nia ma bata, nie odpu¶cimy przyjazdu, chod¼by¶my mieli samochód wynaj±æsmile.gif Pozdrowienia dla Smoczej.
Marek Hilgendorf
Niniejszym wpraszamy siê ze Szkotem i Anuszk± na Wasz znamienity turniej.

Tym razem Szkot wygra ³uczniczy w cuglach. On jeszcze o tym nie wie, ale jak nie wygra, to ja go rozszarpiê......!

PS. Znowu mam wysy³aæ jakie¶ zdjêcia????
Anuszka
Marku,choc nie widzielismy sie kupe czasu to DZIEKI ze o mnie nie zapomnia³e¶ icon_wink.gif Ja bym sobie I³¿y nie odmówi³a za ¿adne skarby swiata:)To jedna z cudowniejszych imprez w jakich bra³am udzia³ wiec kozystajac z sytuacji chce tu troche sie naprodukowac;)A co do Szkota trzeba by sie jakos zmobilizowac i ostre treningi zalecic,choc nasz mistrz i bez tego jest mistrzem;)
I³¿a to dla mnie jedna z bardziej klimatycznych imprez z cudownymi ludzmi.Wszystkich pozdrawiam i sciskam choc pewnie mojej skromnej i nie rzucajacej sie w oczy osoby sie nie kojarzy,ale by³am juz dwa razy i CHCE wiecej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zw³aszcza ze I³za przynosi mi zawsze jakies mi³e niespodzianki,np ta ostatnia to juz zupe³nie w zyciu mi namiesza³a bigsmile2.gif poprzez pewnego ktosia heart.gif hihihi heart.gif mam nadzieje ze zjawimy sie tam razem icon_wink.gif
To czo³giem bigsmile2.gif
madrath
Salve!

Oj bêdzie nie¼le. Z tego co widaæ ju¿ teraz to zapowiada siê naprawdê niez³a zabawa.

Deus Vult! Deus Vult! Deus Vult!
Skaras
Siê zpowiada klimatyczny turniej. Szykowæ stroje i zbroje, gdy¿ podobno na tej I³¿y maj± byæ ostre wymogi co do historyczno¶ci.
Pozdrawiam tongue.gif
Wasek
smile.gif Witam

Widze, ¿e temat I³¿y powoli siê rozwija wiêc ja siê mo¿e te¿ wypowiem.
Faktycznie co tu dementowaæ I³¿a by³a i bêdzie. Jak na razie jeszcze nam siê nie znudzi³o smile.gif

Jednak tegoroczna bêdzie troszeczkê inna. Dlatego zwlekamy z szerszym info o turnieju.

Jednak co mogê powiedzieæ. Niestety ilo¶æ miejsc w tym roku ograniczona. decydowaæ bêdzie wygl±d osób.
Jednak nadal bêd± miejsca dla nowych grup.
Jak zwykle drogê na turniej w I³zy ma zamkniêta jedna grupa BRE smile.gif

Muszê jednak przyznaæ, ¿e chcemy troszeczke zaskoczyæ Naszych go¶ci tak by im kopary poopada³y. bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Wszelkie zg³oszenia prosze kierowaæ do mojej skromnej osoby.

pozdrawiam
Wasek
Wasek
CYTAT(Marek Hilgendorf)
PS. Znowu mam wysy³aæ jakie¶  zdjêcia????

Ojej chyba sobie wyja¶nili¶my ju¿ t± sprawe na zesz³orocznej i³zy Amorku:)

Od ciebie i twojej grupy nie potrzebujemy zdjêæ bo po co? przecie¿ siê znamy juz tyle lat i doskonale wiemy na co was staæ i co sob± reprezentujecie. A swoj± obecno¶cia zawsze ubarwiacie Nasz turniej i mam nadziejê, ¿e w tym roku bêdzie podobnie

pozdrawiam
Wasek
Gollum
Tzn ze z Martinem mamy jednak wejscie na imprezy XIII wieczne:P
czy mozna przyjechac w stroju homika? ;)

chyab zapomniales tez dodac ze to ostatnia juz ilza :D
Fiodor Bie³yj
bêdzie te¿ Zapadnaja Basznia i inni „jako¶ciowi” 3-nastkowcy. brak w³asnych turniejów tej daty przyci±ga ludzi a¿ z Syberii, poniektórzy przywioz± nawet mebelki smile.gif .
Marek Hilgendorf
Oczywi¶cie Piotrze, ¿e ju¿ sobie wszystko wyja¶nili¶my.
Nied³ugo zamieszczê tu temat o naszym XIII wiecznym turnieju w Poznaniu, na który ju¿ teraz serdecznie zapraszam-odbêdzie siê w czerwcu, a szczegó³y wkrótce......
M¶ciwój
Witam.
Chcialbym siê zapytac jakie s± mo¿liwo¶ci rozstawienia kramu na I³¿y i co trzeba spe³niaæ, jakie¶ op³aty itd?
Wasek
CYTAT(M¶ciwój)
Witam.
Chcialbym siê zapytac jakie s± mo¿liwo¶ci rozstawienia kramu na I³¿y i co trzeba spe³niaæ, jakie¶ op³aty itd?

Oczywicie mozna rozstawiæ kram na I³zy , nie ma problemu. jednak najewazniejsze wczesniej trzeba siê zg³osiæ do mnie z opisem tego czym chce sie handlowaæ.
Op³at od ludzi w strojach na XII - XIII nie bêdzie co najwy¿ej zachwyt nad produktami lub konstruktywna krytyka. bigsmile2.gif

pozdrawiam
Wasek
Bart
Hej!

Ja chcê! We¼ mnie ! Mnie wybierz! smile.gif
A przy okazji: czy¿by¶cie urz±dzali znowu "ju¿ ostatni turniej w I³¿y" ? cool.gif

Zdrufko
Bartek
Korinka
I mnie te¿ :D Zreszt± nie ma innej mo¿liwo¶ci. Pana Pysiaka lepiej samego nigdzie niepuszczaæ, bo jeszcze co¶ zbroi tongue.gif

Korinka
Kokosz79
Witam
KCzG jak co roku pilnie szykuje siê do XIII.
I mo¿e siê nam uda w koñcu wyrobiæ.
Mamy g³êbokie nadzieje ¿e do was wpadniemy Hehe cool.gif
I narobimy troszkê zamieszanka bigsmile2.gif
I za¿yjemy mi³ej zabawy crazy.gif
Aradpa
Chodz± s³uchy ¿e na nowej stronie ma byæ przygotowany specjalny film, tzw. trailer tegorocznego turnieju.
Czy wspominany w plotkach blizej nieznany rezyser okresli³ bli¿ej termin publikacji dzie³a?
Pozdrawiam
Kangur
Gotfred
Kilka osób od nas te¿ chcia³o by siê u was pojawiæ.
Mam nadzieje, ¿e wszystko dogramy i szczê¶liwie spotkamy siê ju¿ w maju bigsmile2.gif
Jarek Przyby³o
Ja jak zwykle turystycznie obwieszony jak japoñski turysta, ci±gn±c za sob± znudzonego m³odego anger.gif

Pozdrawiam

Jarek P.
Sulthalion
e... my tam bêdziemy :D pewnie ca³a nasza "dziwna grupa".
pozdrowienia
Zwierzak z Bêdzina
heh:)
no my sie szykujemy pe³na par±smile.gif a ile wydusimy sie oka¿e:)
jak dobrze pójdzie to bedzie nas spora watacha:)
mam nadzieje tylko ¿e mi rodzinka nieprzeszkodzi w przyje¼dzie i obvejdzie sie bezemnie te pare dni:)
no pogadamy jeszcze na legnicy:)
czy te¿ mamy wysy³aæ fotki?
pozdrawiam:)
Wasek
Witam

Tak tak zwierzak od waszej grupki wymagane sa fotki. inaczej nie ma szans.
Oczywi¶cie choidzi mi o zdjêcia z pokazu krêcenia sutów kombinerkami . Jak tego nie bêdzie to astalavista bejbe bigsmile2.gif

pozdrawiam
Wasek
Bart
Ej! To w ramach atrakcji dla turystów bêdzie taki pokaz? devil.gif Nonono program siê wzbogaca. cool.gif

Zdrufko
Bartek
Zwierzak z Bêdzina
O¿esz ty w morde bum.gif odzia³ mnie ze sutków obedrze, i tak jusz wszyscy my¶l± pzezeeemnie ¿esmy masochi¶ci i sutkokrêty tongue.gif
a co do pokazu to.. hmm co¶ sie wykombinuje, ale zasada jedna wszyscy sie bawi± z nami, zatem zabraæ kombinerki na i³¿e!!!! (historyczne rzecz jasna)
Tunia
a s± historyczne kombinerki???
Wasek - pick me :D ja te¿ chcem jechaæ na I³¿ê (Krom te¿.. znaczy Kromka.. tfu, Cormac)

;D

Chcesz fotki???
:P:P devil.gif
vroobell
Wasku, ja zgodnie z rozmow± na imprezie czujê siê upowa¿niony do przybycia.
BTW: potrzebna Wam pomoc dzieñ wcze¶niej?
Wróbel vel Vrabec
Wasek
czo³em

Tunia jakie twoje fotki chyba, ¿e toples takie od ciebie moge dostaæ.
Powiem tak z grup które by³y na I³zy roka temu fotki wymagam od £±zarzy o ile bêda chcieli przjechaæ oraz od grupy Templariuszy od brata Arkadego
Od reszty nie potrzebuje bo po co skorow wygl±daja dobrze i ich do tego widzia³em.

pozrawiam
Wasek
Tunia
w kwesti fotek topless to pogadaj z Cormakiem :D mo¿e Ci da :D

swoje fotki :P
devil.gif

dobra
juz nie bêdê L:D
Ma³
albo u¶miechnij sie do mnie:D te¿ co¶ znajdê devil.gif
Tunia
nie ¶ciemniaj kole¿anko Ma³gorzato! nie masz ¿adnych moich zdjêæ topless
chyba ¿e Cormaca devil.gif
miles
dunno.gif Witam mam takie pytanko turniej datowany jest na lata 1190-1290. Czy bedzie sie dalo walczyc w bojowkach w he³mie Normanskim( okularnik smile.gif ) Wiem ze w zeszlym roku byli ludzie w takich helamch
Aiuto
mozesz sprecyzowac o co ci hodzi ( helm normanski-okularnik) ???
Wasek
Witam

CYTAT(miles)
dunno.gif Witam mam takie pytanko turniej datowany jest na lata 1190-1290. Czy bedzie sie dalo walczyc w bojowkach w he³mie Normanskim( okularnik smile.gif ) Wiem ze w zeszlym roku byli ludzie w takich helamch

Takim he³mom mówimy zdecydowanie nie w tym roku smile.gif

pozdrawiam
Wasek
KhaToo
A jak z Trzema Dêbami? Zaproszenia dla nas dalej aktualne...?
Wasek
CYTAT(KhaToo)
A jak z Trzema Dêbami? Zaproszenia dla nas dalej aktualne...?

Jasne, ze tak smile.gif

W tym tygodniu wysy³am zaproszenia, wiêc mam prosbê do wszystich o przes³anie do mnie adresów korespondencyjnych tak bym nikogo nie pomin±³.
Zaproszenia ¶lemy poczta polsk±.

pozdrawiam
Wasek
Bart
Znaj±c kochan± pocztê, to bêdzie sz³o i sz³o...... bum.gif

Zdrufko
Bartek
KhaToo
Takie mam pytanie. Dopu¶cicie do bitwy pieszego: przeszywanica rêcznie szyta, na to surkot, ¿eby jej nie zniszczyæ, czepek pikowany, kapalin (albo pó³garnek, je¶li siê nie wyrobiê), oczywi¶cie rêkawice pikowane (warstwa przeszywanicy+skóra 2mm+plecionka kolcza),nogawice pikowane i na sam koniec topór "dwureczny" (dowody sa w Maciejowskim). Ze wzglêdu na kontuzje nie bêdê chyba w stanie powalczyæ w kolczudze i z tarcz± (bêd± te¿ problemy,¿eby dojechac do was z tym sprzêtem), nie chce mi siê staæ z boku i podziwaæ, wiêc mo¿e dodam kolorytu, pook³adam trochê rycerzy toporkiem i polegnê widowiskowo w popli¿u publiczno¶ci szczerba.gif
Wasek
Witam

jutro id± zaproszenia smile.gif Dzi¶ na stronie turnieju www.turniej.ilza.prv.pl jest mozliwo¶æ pobrania wszystkich formularzy oraz zasad jakie na tegorocznym turnieju bêd± obowi±zywaæ.
S± tam tez wymagania sprzetowe jakie bêd± obowi±zywaæ na turnieju.

pozdrawiam
wasek
Semko
Dopuszczany jest udzil w tak zwanyh klinach inzynieryjnych, krotko mowiac ludzie ktorzy nie maja pelnego sprzetu ale moga dzwigac taran czy tez go ochraniac. Lub widowiskowo umieraja, jak sie zbierze wieksza ilosc takich ludzi, beda organizowane pomiedzy nimi laitowe bitki w trakcie inscenizacji. Wszytsko jest opisane w zasadach dostepnych na stronie.

pzdr
Krysiak
£osiu
no to kiedy do lomzy przybedzie pisemko od was???:>>>

a tak wogole to moze by udalo sie zdobyc na Ilze jakis kolejny % eksperyment.... Wasek piszesz sie?:>
Bartosz
elo
z toruñskiego "joooo ooo"
mo¿e by tak zaproponowac eksperyment z cyklu "KAT Polska"?
oczywi¶cie o ile mo¿na siê pojawiæ na zacnej imprezie?
prosic wielce bêdziem i podpiwkiem mamiæ co do którego mo¿e i ja w tym roku palca do³o¿êsmile.gif

swoj± drog±
mo¿e kolejny raz (niczym Feniks:)) powstanie formacja "Ch³opy polskie" jak na Jaskrowisku?smile.gif
pozdrawiam wielce
jo³
Bart
Hej!

Pane, problem ze chopstwem taki, ¿e siem mnie grabie po³amali. Ale mozê byæ ¿e nowe sobie sprawim na I³¿ê. A wtedy siê pany strze¿cie! Bo ch³op potêg± jest i basta!
No chyba, ¿e uzbrojenie gotowe, a wtedy z³a¼ta z drogi ch³opska ho³oto mad.gif

Zdrufko
Bartek
Wasek
Witam

Nadchodzi czas rozlewu krwi bigsmile2.gif

Po wielu trudach , bulach i innych takich tam sprawach wreszcie pojawi³ siê w necie treiler tegorocxznej I³zy.
Z przyczyn prawnych ( nie mamy prwa do muzyki) nie mo¿emy umie¶ciæ na oficjalnej stronie turnieju icon_cry.gif ale walczymy.
Na dzieñ dzisiejszy jest do ¶ci±gniêcia ze strony Janusza za co mu serdecznie dziekujemy smile.gif
A tu podaje linka
http://banderia.frontstudios.com/Galeria.htm

Mi³ego ogladania smile.gif
Gollum
ale stypa....
jeszcze dzis napisze donos do hansa zimmera
Robert Bagrit
Co tu du¿o mówiæ...
Trailer zrywa gacie crazy.gif

Pozdrawiam
LuCK
Zaiste trailer wymiata! king.gif
A¿ sie chce ju¿ tam byæ smile.gif
Ale gdzie te zaproszenia? angsad.gif
Bart
Ja pierdziele!

Zajebisty filmik! Robi smaczek na imprezê. Gratulacje. Super zdjêcia, bomba zmontowany, muzyka dobrana miodzio. Nic tylko przyje¿d¿aæ na turniej. mad.gif

Zdrufko
Bartek
Zapa¶nik
A jaka gra aktorska! bigsmile2.gif

Swoj± drog± re¿yser Drzewiak powinien og³osiæ w koñcu konkurs pt: "Znajd¼ Aiuta w ka¿dej scenie" oraz "Znajd¼ Zapa¶nika w ka¿dej scenie".

Nagrod± bêdê autografy rzeczonych...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.