Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Maj]VIII turniej rycerski na zamku w I³¿y -> 30.04-02.05
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
elva
b³agam ludzie kto ma jeszcze jakie¶ zdjêcia z turnieju......................plisssssssssssssssssssssss dajcie adresik albo mi na e-mail...blagam.. pomó¿cie icon_rolleyes.gif
Tunia
cierpliwo¶ci ;) trzeba obrobiæ i wybraæ ;) bêd± smile.gif
Anuszka
No to po I³zy icon_sad.gif a by³o tak cudownie, siedziec tam od ranka w piatek az do po³udnia we wtorek:)))))))) pic winko..bleeeeeeeeeee..za duzo niemi³ych wspomnien ;)nie tknê wina przez najblizsze tygodnie;) wytancowa³am sie przy Starym Olsie w tabunach kurzu, najad³am pysznym jedzonkiem podczas uczt( szkodaze zare³ko znika³o tak szybko icon_sad.gif ), rewelacyjnie uswietnili uczty "ogniomistrze", czu³am sie na jak prawdziwej biesiadzie ¶redniowiecznej:) ech, no i spanie na sianie w stajni, akurat gdy chciano ja podpaliæ, hihihi kto by³ przy tym to wie o co idzie:) na szczêscie Wasek zbudzi³ nas na czas a stajnia nie spo³onê³a szczerba.gif Szkoda,ze znow szara codziennosc a do kolejnej I³¿y znów rok, ale poczeka sie icon_wink.gif czego nie zrobi sie dla takiej imprezy! smile.gif co prawda by³o kilka rzeczy do których moznaby sie przyczepic, choæby muzyka, dosyc jednostajna w repertuarze, ale generalnie I³¿a jest jedna z lepszych tego typu imprez dla mnie:) dzieki wszystkim, ktorzy przyczynili sie do jej zorganizowania i oby tak dalej!!!!!!!!!!!!!! smile.gif
Oswald
Witam!!!
Có¿ tu du¿o mówiæ turniej full wypas!!!!! Lista podziêkowañ by³aby strasznie d³uga wiêc po krótce:
Chcia³bym podziêkowaæ organizatorom za ¶wietnie spêdzony czas i dobr± zabawe,
Wszystkim ³ucznikom za rywalizacje i dobr± zabawe podczas turnieju ³uczniczego,
Wszystkim z którymi mia³em okazje piæ i wznosiæ toasty,
Tym z którymi nie pi³em oraz wszystkim obecnym za wy¶mienit± zabawê.
DZIÊKUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam, Tasi

P.S. Poprosze kumpla o fotki i zamieszcze gdzie¶ w necie, i tu pytanko do wszystkich którzy maj± jakie¶ fotki z I³¿y: mo¿e by zrobiæ gdzie¶ w necie jeden wielki album z fotkami z tej imprezy? (wiem, ¿e jest ograniczone miejsce na serwerach, ale mo¿e gdzie¶ siê znajdzie)
Schab
Ja te¿ bym chcia³ wszytkim podziêkowaæ za przybycie na I³¿e. Za rok jeszcze wiêcej wszytkiego. Heh i specjalna dziêkówka dla Kapitana Beñca, Sier¿anta Zwierzaka i wszystkich walcz±cych po jedynie s³usznej stronie. Zabawa by³a przednia.

A co do tego serwera to moge udostêpniæ. Tylko, ¿e w tym roku jest takie zainteresowanie tym turniejem, ¿e nie wiem czy mi on wytrzyma, ale zobaczymy.

adres: 82.210.142.157
login: ilza
haslo: najlepsza

jezeli chodzi o wchodzenie przez Internet Explorera to mozna tez tak:

ftp://ilza@82.210.142.157
i wtedy podac haslo

Pozdro
Schab
Krzysztof. ¦wi±tkiewicz
Zbrojni na koniach uczestnicz±cy w konkurencjach turniejowych w dobrze zrekonstruowanym rynsztunku to przysz³o¶æ tej zabawy, Smocza Kompania postawi³a na konie i to sprawia, ¿e otwieraj± siê przed nimi mo¿liwo¶ci o których wiêkszo¶æ mo¿e jedynie poma¿yæ. Tym samym I³¿a bêdzie jeszcze d³ugo jednym z nielicznych miejsc gdzie bêdziemy mogli do¶wiadczyæ takich wra¿eñ.
Nie ka¿dy mia³ okazje pracowaæ przy organizacji turnieju, ja mia³em, wiêc tym bardziej doceniam ich pracê, chêæ zabawy i go¶cinno¶æ. Wielki szacunek.
Zapa¶nik
Niesamowicie jest czytaæ to wszystko!

Stokrotne dziêki za dobre s³owa, ale przede wszystkim za samo przybycie na nasz turniej!

By³em pod du¿ym wra¿eniem wygl±du wielu goszcz±cych u nas grup. Nie spodziewa³em siê, ¿e przez jeden rok tak wiele zmieni siê na lepsze.

Chwa³a naszym konferansjerom! Zdjêli nam z g³owy wielki problem i to w niesamowitym stylu!
Brawa dla Kini i Visenny za ognisty pokaz, który umagiczni³ nasz± ucztê!
Dziêkujê tym wszystkim, którzy niesli mi pomoc w noszeniu i wo¿eniu uazem ca³ego ¿arcia. Nie musia³em czekaæ ani sekundy, gdy prosi³em o pomoc Bartka, Zwierzaka, czy ch³opaków z Draconii.
Draconii dziêkujê piêknie za podstawianie mi sto³eczka pod ty³ek, zawsze gdy przywlok³em siê do nich padaj±c z nóg ze zmêczenia.
Wdzieczno¶c wielka dla tych, co pomagali mi gdy zwleka³em siê z pola w czasie krwawej dla mnie bitwy dla Igora, Kenny i Sylwii, a tak¿e dla tych wszystkich Pañ, które mnie potem tak mi³o ¿a³owa³y bum.gif cool.gif .
Pok³on g³êboki dla dziewczyn z Ksi±¿êcej Dru¿yny. Ich pokaz ³uczniczy sta³ siê wa¿nym i efektownym punktem programu.... muszê siê pokajaæ, bo wcze¶niej za ma³o wierzy³em w nasze Panie!

¯a³ujê, ¿e spora czê¶æ Smoczej nie bawi³a siê wieczorami, tak jak powinna, ale zapewniam was- padali¶my na pysk!
Odbilismy to sobie z nawi±zk± ostatniego wieczoru... niestety a¿ do przesady... mówiê o haniebnej grupie "Kanapka". I tu dziekujê Kangurowi za niesion± nam pomoc... wszelk±, bie¿±ca i pó¼niejsz±...

Jak wszyscy zauwa¿yli¶cie nie dzia³o siê nic w obrêbie zamkowych murów... niestety wci±¿ nie ma tam wstêpu, gdy¿ skarpa za murem mog³aby pod cie¿arem turystów zwaliæ siê na dziedziniec. Ale zamek jest w ci±g³ym remoncie, tak¿e dziêki temu turnirjowi i mam nadzieje, ze powrócimy tam z bitwami...

Jak sobie jeszcze co¶ przypomnê, to dopiszê do listy podziekowañ...
Na razie muszê to wszystko odespaæ...
Dzi¶ przysna³em przed komputerem w pracy!
Pozdrawiam Zapa¶nik
Krzy¶ Znienacka
Witam.
No impreza po prostu... brak s³ów. To nasz pierwszy turniej jako uczestników i nawet sobie nie wyobra¿a³em ¿e mog³o byæ tak... no i tutaj brakuje s³ów. Wielkie dziêki Smoczej za to ¿e mogli¶my tam w ogóle byæ, wszystkim którzy udzielali nam pomocy, M¶ciwója za FULL ZAJEBISTE butki, uczestnikom ³uczniczego za ¶wietn± zabawe, i wszytskim o których zapomnia³em.
Pe³en szcuneczek dla Starego Olsy, za niepowtarzaln± atmosferke na uczcie, dla amazonek za niesamowity pokaz ³ucznictwa konnego i dla wszystkich którzy na uczie machali ogniami - dziêki Wam ten turniej nabra³ niesamowitego wymiaru i CHWA£A WAM ZA TO respekt.gif
M¶ciwój
Co¿ tu du¿o mówiæ bylo ¶wietnie i mimo i¿ siedzieli¶my ju¿ od czwartku to i tak by³o za ma³o bigsmile2.gif. Podziêkowania dla wszystkich za wspania³± zabawê i niepowtarzalny klimat. Szczególne podziekowania dla Kini i Visenny za swietny pokaz, sniadanko na kocyku smile.gif za wspania³e towarzystwo...duzo by wymieniaæ. Chylê czo³a dla Smoczej Kompanii, bylo naprawde ¶wietnie i a¿ siê nie chcialo do domu wracaæ icon_sad.gif . Niebawem postaram siê zamie¶ciæ zdjeæia z i³¿y i jak mi siê uda to filmiki z bitew. Pozdrawiam Wszystkich.
S³awa wam!!!
elva
DZIEKI WAM ZA WSZYSTKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kocham przez was ¶redniowiecze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bigsmile2.gif bigsmile2.gif icon_wink.gif king.gif tongue.gif Byli¶cie ¶wietni
TomaszW
Hejkum wszystkim.
Ja tak oglad±m foty czytam te posty...
a nie mog³em pojechac nawet jako g³upi widz
tears.gif tears.gif tears.gif tears.gif
Mogê ¿yæ tylko nadziej±, ¿e siê mo¿e na Ciechanów za³apie i bêdê móg³ za rok na I³¿ê siê wybraæ...
I je¶li trzeba serwera to 150MB mogê u¿yczyæ(transfer do 100KB/s dochodzi, stabilny).
Deidre
I po turnieju, i ¶wietnej zabawie...

Choæ do koñca nie by³am pewna czy pojadê (na dwa dni przed ostatecznie wiedzia³am, ¿e jednak odwiedzê I³¿ê), cieszê siê, ¿e pojecha³am. Co prawda nie oby³o siê bez problemów, ale nie zepsu³o to zabawy. Oby by³o wiêcej tego typu imprez :D

Chwa³a organizatorom!
IzoldaMD
"Rêczne szycie skraca ¿ycie, wiêc umrê m³odo
czy wiesz co¶ o tym IzoldaMD ? " - Moja droga Yhm, czy mozesz mi wyt³umaczyc, tre¶æ tego postu, bo nie przypaminam sobie zebysmy sie kiedykolwiek pozna³y i rozmawia³y ze sob± a tym bardziej prezentowa³y sobie swoje stroje. Moze o¶wiecisz mnie i powiesz kiedy mia³ysmy okazje sie spotkaæ i czy pod suknie tez mi zagl±da³a¶ zeby ocenic sposób skrojenia i szycia bielizny? A tak poza tym to chyba ja wiem najlepiej z czego i w jaki sposób s± zrobione moje stroje!!!
Tunia
Izolda skróæ nerwy, spokojnie.... wyloguj sie z freha i wejdz jako go¶æ i zerknij na post YHM jeszcze raz.. a potem ³adnie przepro¶

smile.gif
Gotfred
Witam
Turniej pe³en wypasik king.gif Ja chcê wiêcej! wiêcej! wiêcej! bigsmile2.gif Pokaz konny wywar³ na mnie naprawdê wielkie wra¿enie. To dobrze, ¿e w Polsce zaczyna siê co¶ dziaæ na polu odtwarzania rycestwa we w³a¶ciwej s³uszniej formie, czyli rycerstwo konne. A fakt, ¿e dzia³ania te przypadaja na odtwórstwo wieku XIII to poprostu rewelka icon_mrgreen.gif Wielkie podziêkowania dla Smoczej Kompanii i wszystkich uczestników za tak udan± imprezê !

Szczególne podziekowania dla
Waska za dobre s³owo icon_mrgreen.gif yes.gif
Poznañskiej Roty Zaciê¿nej i pozosta³ym, którzy pomogli naszemu choremu podopiecznemu heart.gif
Ludziom ze ¦l±ska za... hehe oni ju¿ dobrze wiedz± za co bigsmile2.gif

To ja ju¿ zaczynam odliczaæ do nastêpnej XIIIw imprezy bigsmile2.gif blinkie.gif
Bart
Wielkie dziêki za wspania³± zabawê! yes.gif Klimat jak rzadko, konnica rz±dzi warrior.gif masa atrakcji, wspania³y pokaz ognii tracker.gif i w ogóle niepowtarzalna impreza. (naturalnie do nastêpnej I³¿y, której tradycyjnie nie bêdzie, a która przebije t± poprzedni± icon_wink.gif Gratulacje dla wszystkich organizatorów. yes.gif

Zdrufko
Bartek
Joanna
Witam:)

Turniej by³ po prostu ¶wietny, dawno nie widzia³am czego¶ takiego, organizatorzy ¶wietnie siê spisali, nie znajduje s³ów by opisaæ mój zachwyt. Dziêkuje wszystkim a zw³aszcza nowo poznanym ludziom.smile.gif

Januszowi za serdeczno¶æ. Szpitalnikowi za Palastinalied-jeszcze za¶piewamy w oryginale :D

Staremu Olsie -zw³aszcza Alesowi i Saszy- szkoda ¿e tak krótko i ¿e d¿amowanie nie wysz³o za bardzo, ale jeszcze okazje na pewno bêd± icon_wink.gif biesiady z wami by³y naprawdê super, nieczêsto zespo³y tak siê bawi± razem z biesiadnikami smile.gif

Organizatorom za to ¿e dbali o wszystkich:) (Drzewiak - zaimponowa³e¶ mi znajomo¶ci± chyba ca³ej p³yty ¶w. Ludwika).
I w ogóle wszystkim:)))

Bardzo podoba³y mi siê pokazy konne i rycerzy i dam, biesiady, tañce i atmosfera turnieju - tury¶ci mimo ¿e liczni byli jako¶ ma³o zauwa¿alni. Sanctus brovarus - ³aska mnie op³ynê³a tongue.gif . cool.gif

Jedyne co trochê dra¿ni³o to ci±gle lec±ca w g³o¶nikach Valkiria Wagnera i Vangelis - ale chocia¿ dziêki Vangelisowi mo¿na by³o us³yszeæ z daleka kiedy konni wje¿d¿ali na plac szczerba.gif oraz konfenansierka na pokazie konnym dam - kiedy po raz 50ty s³ysza³am "zabójcze piêkno" - zw±tpi³am w inwencje prowadz±cego.

Pozdrowienia tez dla Bartosza- jak zwykle odjechane pomys³y "s³oma!! s³oma!! s³oma!! siano!! s³oma!!" cool.gif , a tak¿e dla Indara- love3.gif do zobaczenia nied³ugo.

Pozdrawiam smile.gif
Sawa
Wielkie dziêki za wspania³y turniej i cudown± zabawê na nim. Smocz± Kompanie podziwiam za zoorganizowanie tak cudownej imprezy yes.gif smile.gif

By³a to moja pierwsza XIII wieczna impreza i jestem zachwycony klimatem który tam panowa³ smile.gif

Odpocz±³em i wybawi³em sie jak nigdy - szczególne podziêkowania dla mojego wspó³-wartownika Owena, Kakofoniksa, ludziom z Grodna oraz OPNowi za wspólne picie i obijanie sie przed namiotem bigsmile2.gif smile.gif

Turniej w I³¿y mia³ tak¿e jedn± wade icon_wink.gif Obawiam siê, ¿e nie prêdko pojadê na impreze która tej chocia¿ dorówna.

Pozdrawiam Wszystkich
Armand
Visenna napisa³a;
CYTAT
No to mniemam, ¿e wbrew temu co siê s³ysza³o o tym, ¿e tegoroczny turniej w I³¿y jest po raz kolejny tym ostatnim

Tak, s³ysza³em ju¿ i ja te ponure przepowiednie- ok, w Nostradamusie nic o tym nie ma, ale gdyby by³o.."Rok gdy na i³¿eckich b³oniach w kraju or³a igrzysko siê nie odbêdzie, koniec ¶wiata zwiastuje" szczerba.gif

Joanno- na nastêpn± XIII tkê postaram sie pamiêtaæ wiêcej ni¿ tylko pierwsz± zwrotkê "Palestina lied" icon_wink.gif
...i mo¿e kilka innych hitów z 13- wiecznej listy przebojów, np "Deduc Syon uberrimas", "In taberna.." etc.
Martin de Dinan
Noooo impreza prze¶wietna.... bez dwóch zdañ... Pozdrowienia dla Maliniaka, Karasia (taa to ja skrzypek), i wogóle dla wszystkich... ja chcê jeszcze.... !!!!!!!!!!
Kakofoniks
daawno mnie tu nie by³o ale po takim turnieju jak ten wypada siê pojawiæ znowu smile.gif

zatem i ja podziêkuje:
Waskowi za rozmowe ostatniego dnia o swicie przy bimberku i³¿eckim... pijacy.gif
Drzewiakowi za mozliwo¶æ zmontowania trailera
ca³ej Smoczej za mo¿liwo¶æ za¶piewania ich hymnu znowu, po d³ugiej przerwie (têskni³em za tym... ech a¿ mi siê ³za w oku krêci)
Saszy za bycie moim beta testerem nowych strza³ów z bata
Aiutowi za "ko³o menelskie"
Wszystkim za cierpliwo¶æ na moj± g³upawê tongue.gif i robienie za cel do obwijania batem nadzur.gif
Wañce za to ¿e mnie pu¶ci³a samego icon_wink.gif

za niezapomnian± walkê z ch³opami i pertraktacje z ich w³a¶cicielk± heart.gif
za palenie stajni i kanapkê devil.gif (mo¿ecie mówiæ co chcecie ale jak was znam to bedzie to sta³y punkt programu) tongue.gif
za dziesi±tki ludzi których pozna³em i za ich ciep³e s³owa, z³o¶liwosci, dowcipy i opowie¶ci, ³yczek browara, miejsce na baranicy, wspólne picie bimbru i ¶piewy, tañce, iskrz±ce sie w ¶wietle ogniska oczy i u¶miechy.

a co do nastêpnej I³¿y: Wasek przecie¿ sam powiedzia³ "A Turniej i tak siê odbêdzie!" wiêc nie obawiajmy siê smile.gif

P.S. Z wszystkimi którzy tañczyli na biesiadach doszli¶my do wniosku ¿e niezbêdny jest tam dobry parkiet do tañczenia bo mo¿na sobie nogi po³amaæ. Albo ¿eby chocia¿ trochê tam wyrównaæ teren. Je¿eli bêdzie trzeba to w przysz³ym roku jestem gotów przestrzeñ miêdzy sto³ami skopaæ do równego choæby sam. Tañczyæ uwielbiam a w tym miejscu sprawia mi to spor± trudno¶æ. usmieszek_02.gif
Sulthalion
Ci±gle sobie nucê pod nosem "czosnek, cebula, czosnek. Zbudujemy mostek....".

Brakuje s³ów ¿eby opisaæ wszystkie wra¿enia i zachwyty, w±tpiê te¿, aby uda³o siê opisaæ wszystkie zdarzenia i sytuacje, a na podziêkowania dla wszystkich nie starczy³oby forum.

Smokom chwa³a.

A szczególne podziêkowanie dla kilku osób z pewnej starej i znanej grupy, za wszystko, co zrobili dla nas przed i w trakcie turnieju.

I³¿a wiedzie prym.
Sulthalion
A zdjêæ, g³ównie z bitew i walk turniejowych, mam bardzo du¿o i wkrótce udostêpniê do wrzucenia na jaki¶ serwer bigsmile2.gif
MoRel
CYTAT(elva)
b³agam ludzie kto ma jeszcze jakie¶ zdjêcia z turnieju

Jako¶ niewiele ludzi robi³o zdjêcia z turnieju ³uczniczego - mam nadzieje ¿e moje fotki zrekompensuj± ich brak -
Galeria z I³¿y 2005
IzoldaMD
Witam!!! Dziekuje Tunia za wyt³umaczenie mi zasady dzia³ani niektórych rzeczy na Freha!!! Jest mi g³upio icon_redface.gif tongue.gif . Bardzo przeprasza Yhm. Chyle czo³a crazy.gif smile.gif
Keldorn
Mnie siê turniej w I³¿y bardzo podoba³, wielkie podziekowania dla organizatorów.

Ceniê sobie zw³aszcza rozmowy z Armandem de Lawrencem, który z podziwu godnym zapa³em stara³ siê zaktywizowaæ ¶redniowieczne "elite force" wokó³ kwestii zwi±zanych z fechtunkiem.
Czekam jednak niecierpliwie, na obiecane materia³y pomocne w rekonstrukcji szlachetnej sztuki pozbawiania bli¼nich ¿ycia przy pomocy zaostrzonego kawa³ka metalu...
£osiu
no przyszedl czas...

dzieki Smoki za te kilka pieknych dni...
coz moge powiedzuiec... nakarmiono mnie , co chwilka naprawiano mi zapsuty kufelek, pokazy przasne, bitwy ostre, wokol wielu przystojniakow:>> zyc nie umierac

dzieki wielie za umozliwienie szlifowania umiejetniosci lingwistycznych:>>>> no i spotkania ludzi za ktorymi [ przynajmniej co poniektorymi ] bardzo sie stesknilam:>

[ trudno cos nowego wyklikac z siebie kiedy to juz przez tyle dni was domaszczaja... ale maja racje...}

zrobiliscie kawal dobrej roboty [ i to co powiedziel mi na turnieju Saszulija: ] "zobacz £osiu, ilu naprwade szczesliwych, usmiechnietch ludzi"....to prawda..

dzieki wielkie... skladam poklony i ztyje nadzieje ze choc w kilku procentach waszego kunsztu turniejowego bedziemy w stanie ugoscic was u nas w ciechanowie...

£osiu

ps
Ajut- pogadamy???:>>>>>>>

Janusz- za tych chlopow to masz kilka batow:>>> a z kostka juz ok:>

Saszka - dzieki za poswiecenie dla innych w czesie bitwy... jestes wielki!!:*******
Jakub Zieliñski
I³¿a to jedna z najlepszych imprez historycznych na jakich mia³em okazjê byæ.
Przed wyjazdem zastanawia³em siê czy bêdê móg³ to powiedzieæ. Teraz ju¿ wiem, ¿e dla tej imprezy warto zrobiæ siê na XIII wiek. Trudno o lepsz± promocjê tego okresu ni¿ to co przygotowa³y Smoki. Wysoki poziom I³¿y prawdopodobnie poci±gnie w górê inne trzynastkowe imprezy. I o to chodzi.
Tak jak napisa³ to ju¿ kto¶ powy¿ej: I³¿a pokaza³a, ¿e mo¿na zrobiæ imprezê na której dobrze bêd± bawiæ siê uczestnicy i publiczno¶æ.

Dziêkujê Organizatorom i Uczestnikom za stworzenie ¶wietnej atmosfery.
Dziêkujê Zachodniej Wie¿y za pokazanie jak du¿o jeszcze mo¿na siê nauczyæ. ;)
Marek Hilgendorf
A ja jak zwykle stanê w poprzek- CHWA£A BISKUPOWI I JEGO DZIELNYM WOJSKOM!!!!
He he he he.
Co do lodów- moja zakonna szata jest ca³a kolorowa od lodów pistacjowych i truskawkowych- skandal!!!!
No to teraz litania podziêkowañ:
-Smokom za ca³okszta³t- a¿ nam by³o was ¿al, tacy byli¶cie zalatani
-mojej Anetce, za to ¿e dzielnie spisywa³a siê na swoim pierwszym turnieju
-pobo¿nym Braciom Dobrzyñskim i Livoñcom z Olsztyna- to by³ wielki zaszczyt prowadziæ was do walki
-Naszej dzielnej szwaczce Ani, która pracowicie prokurowa³a nam p³ócienne torby
-no i Szkotowi, który pomimo i¿ nie mia³ od roku ³uku w rêce odwa¿y³ siê stan±æ do turnieju ³uczniczego
-Januszowi za lekcje strzelania z bata dla mojej ukochanej
-Spidowi i Indarowi za miodek
No i Gratulacje:
- Anuszce za czwarte miejsce w ³uczniczym
- moim córeczkom za wspania³y "p³omienny" pokaz
- "Ch³opskim ³achudrom", którzy dodali sporo kolorytu ostatniej bitwie- przepraszam je¶li kogo¶ za mocno zdzieli³em kijem...."s³oma...s³oma...s³oma.... siano.... s³oma!!!!!"

Pokazy konne powalaj±ce, ale co do muzyki...... Kena-nied³ugo wy¶lê ci kilka p³yt z muzyk± ¶redniowieczn±, bêdziecie mogli wybraæ co¶ innego ni¿ Wagner i Vangelis, ale to w sumie drobiazg wobec efektu ca³o¶ciowego. Dziewczyny prezentowa³y siê znakomicie, ch³opaki wygl±dali "zabójczo"....

Nale¿y ubolewaæ tylko, ¿e tak niewielu pobo¿nych braci stawia³o siê na polu walki... w ogóle zakony jako¶ nie obrodzi³y w tym roku....

Do zobaczenia na Ciechanowie.....
Yhm
a w³a¶nie zapomnia³am podziêkowac Marku Tobie i Szkotowi za dbanie o mój ¿o³±dek za pomoc± naczynek wype³nionych lodami i bigosikiem smile.gif
powsinoga
I ja tam by³am miód i wino pi³am... usmieszek_02.gif
Nie bêdê na razie wspominaæ tylko zarzucê link do moich zdjêæ:

http://hell.org.pl/~kamyk/

mo¿na te¿ nie ¶ci±gaæ ka¿dego po kolei tylko w trzech zipach.

No dobra, jedno s³owo komentarza - najlepsza impreza na jakiej dotychczas by³am. I bardzo dziêkujê Paw³owi i Maækowi, ¿e zdecydowali siê nie mówiæ, ¿e jestem trze¼wym kierowc± bigsmile2.gif
Yhm
drugi zip nie dzia³a icon_sad.gif
Kinia
Popieram.. Buuu...
Korinka
A ja jeszcze muszê podziêkowaæ Drzewiakowi za za³o¿enie nam bractwa cool.gif bigsmile2.gif a tak bardzo chcia³am byæ niezrzeszona :D i Jarkowi za super lody i polarow± poduszeczkê icon_cool.gif , oraz wielkie buziaki dla mojego kochania za kolczyki. Kiniu, czemu wcze¶niej nie zdradzi³a¶, ¿e tak piêknie tañczysz z ogniem?

Kori
Kinia
Bo ja nie tañczê piêknie z Ogniem bigsmile2.gif za to usilnie sie staram. My¶lê ¿e jak sie douczymy to dopiero na przysz³ej I³¿y poka¿emy z Vis piêkny taniec z Ogniem. O ile oczywi¶cie organizatorzy sie zgodz± bigsmile2.gif . Zw³aszcza ¿e mamy kilka dziwnych pomys³ów tongue.gif

pozdrawiam

Kinia
Semko
Tym razem i ja pragne Wam wszytskim podziekowac za pomoc przy organizacji turnieju w Ilzy. Wszystkim Tym, ktorzy bez mrugniecia okiem spelniali nasze pro¶by i dwali sie wrabiac w najczarniejsze zadania nalezy sie wielka wodka. A w szczegolnosci naszym dzielnym wartownikom ktorzy spedzali czasmi dluuuugie godziny przy bramie. Szczegolna estyma zawsze bede darzyl Kontyngent Chlopski, ktory pokazal ze nie tylko walczacy moga zajac czas na bitwie i pokazali nam niesamowite widowisko. No i poza tym Wszytskim za wszytsko. Bez Was ta impreza nie miala by szans powodzenia. Oddzielne podziekowania specjalne dla grupy Heavy Chamy, za ich niesamowoita oglade, kulture towarzyska, i za bezinteresowna chec niesienia pomocy, z jednym moze wyjatkiem Bialej Czarownicy. Niesamowicie bylo patrzec jak tuz po obrzuceniu sie niesamowita wiazka blugow, ktore dla Karasia powinny byc biblia, wielki metalowy typ podchodzi i slotkim glosem pyta sie "Przepraszam czy moglbym w czyms pomoc?"

Jednoczesnie jako szpica grupy kanapka pragne oficjalne przeprosc Sylwie za nasze nocne dzialania. Nie mamy dla siebie slow pogardy. Przyjmiemy na siebie kazda naznaczona pokute. I mam nadzieje ze przekonasz sie ze w sumie fajne z nas chlopaki.

Na zakonczenie jeszcze kilka ciekawostek:

W trakcie turnieju zuzylismy oklolo:
- 14 tys litrow wody,
- 3.5 tony slomy i siana,
- 14 metrow szesciennych drewna,
- 150 kg gwozdzi,
- wypito 1000 litrow piwa (uczestnicy)
- zjedzono 575 kg chleba, (uczestnicy)
- samochody organizatorow przejechaly okolo 1000 kilometrow, (w wiekszosci po Ilzy)
- wywieziono/wyprodukowano :-) okolo 3600 litrow nieczystosci.

Dalsze statystyki beda sie pojawialy mam nadzieje.

pzdr
Krysiak

PS. Pozdrawiam Grupe Pysiaki - Bartosza z Gdanska icon_wink.gif
wbtrzcina
CYTAT
Rêczne szycie skraca ¿ycie, wiêc umrê m³odo Szczerba
czy wiesz co¶ o tym wbtrzcina ?

hmm. zalezy co masz na my¶li dunno.gif
Korinka
CYTAT(Semko)
Wszystkim Tym,  ktorzy bez mrugniecia okiem spelniali nasze pro¶by i dwali sie wrabiac w najczarniejsze zadania nalezy sie wielka wodka.

To ja poproszê, byle to nie by³o i³¿ecki bimber bez popity smile.gif (za gotowanie kaszanki na ognisku w upale, sama nie wiem jak Jagodzie uda³o siê mnie do tego przekonaæ)

CYTAT(Semko)
PS. Pozdrawiam Grupe Pysiaki - Bartosza z Gdanska icon_wink.gif

Ma³e sprostowanko ;) Jeste¶my Dru¿yn± hehehe.gif

Pozdrówka
Kori

PS wbtrzcina - ju¿ kilka stron temu Tunia pisa³a -> wyloguj siê i przeczytaj to jeszcze raz niezalogowany
Iga
Wbtrzcina - proponuje wylogowaæ siê i zobaczyæ co wtedy bêdzie w tym cytacie.
A dla posiadaczy tego typu dowcipów w stopce (bo ostatnio ich siê namno¿y³o) mam pro¶bê, by wymy¶lili co¶ innego, bo niepotrzebnie siê niektórzy ludzie denerwuj±. A jak nie zapytaj±, albo nie domy¶l± siê, ¿e to ¿art mog± mieæ dlugo nieprzyjemne wra¿enie, ¿e sie tu Z NICH ¿artuje, a nie wprowadza w maliny tylko. anger.gif

Iga
wbtrzcina
No.. Ciekawe... yes.gif yes.gif yes.gif

Pozdrawiam
elva
fajne zdj±tka:)smile.gif
DrzewiaK
Witam.

To teraz ja powiem pare slow.
Jak wiadomo polowa imprezy to organizatorzy ale druga polowa, o ile nie ta wieksza polowa to goscie.
Ja rowniez chcialbym bardzo podziekowac za to, ze wszyscy chcieliscie do nas przyjechac po raz kolejny. W momencie kiedy slyszy sie takie opinie, jeszcze bardziej chce sie w to dalej brnac i poswiecac temu czas.

Wielkie dzieki za wspolna zabawe jak i spontaniczne akcenty, ktore uczynily ta impreze ciekawsza. Tzn regiment chlopski, zapasnicy, popisy z batem w wykonaniu Kakofoniksa, plebej w wydaniu Saszki oraz pokaz walki krzyzowca z saracenem. Ponadto oczywiscie zaglerka ogniem pierwsza klasa. Wszyscy byliscie niesamowici. Poczulem troche tej pierwotnej "rycerskiej" spontanicznej zabawy z polowy lat dziewiedziesiatych... Starzy wyjadacze beda wiedzieli o co chodzi.

Przepraszam jednoczesnie za to, ze z polowa gosci nie mialem nawet sposobnosci zamienic wiecej niz dwoch zdan. Mam nadzieje to nadrobic wkrotce.

Wszyscy byliscie niesamowici, jeszcze raz dzieki.

P.S. "Mamy cie" ? Akurat! Gdyby nie ja, to puscilibyscie stajnie z dymem! icon_neutral.gif
Pawe³
Witam

Dziêki wszystkim za ¶wietn± zabawe smile.gif . Imprezka by³a super respekt.gif
Nie bêde siê wiêcej rozpisywa³ bo co tu wiecej dodaæ.
XIII w. rz±dzi SZAKA SZAKA bigsmile2.gif

Pozdrawiam
powsinoga
CYTAT(Yhm)
drugi zip nie dzia³a  :sad:

ju¿ dzia³a. Ta strona jest pokazem mojej znajomo¶ci htmla, wiêc po prostu by³a literówka w linku.
brembinka
jazdy byly bum.gif shocked.gif crazy.gif smile.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
brembinka
nic nie pytam
Ksi±¿e Wszebor
ja go znam to kolega z Mielca bodaj¿e Adam, bardzo mi³y zreszt±

wszebordux
Bartosz
Joooo – z toruñskiego:)
By³o mi³o i przytulnie, cieszê siê bardzo, ¿e zdecydowa³em siê na te trzy dni WAKACJII smile.gif
smile.gif
co do oddzia³u ch³opskiego
serdecznie dziêkuje Drzewiakowi za pozwolenie wyj¶cia nam do bitwy
op³aca³o wydaæ siê te ok. 12 z³ na 11 kg cebuli:), oddzia³ nam siê troszeczkê rozrós³ i co za tym idzie niedogodno¶ci dla rycerstwa – ¶liska cebula i z³e dzia³anie na oczy.... jako¶ to rozwi±¿emy i o ile organizatorzy siê zgodz± nastêpnym razem podejdziemy bardziej powa¿nie i wypracujemy procedury rzucania w tarczê i w nogi i to ograniczon± ilo¶ci± cebuli:) za to wiêcej grabi do oddzia³u!!!!!
Poza tym mi osobi¶cie jako jednemu z trzech prowodyrów (je¶cio Jacek i Bartek) najbardziej podoba³y siê improwizowane scenki – kradzie¿ butów rycerzowi, he³mu, tarczy... trebusz Bagrita no i .... trebusz ch³opski... oraz to, ¿e werbunek sam siê rozpocz±³ i by³o nas wiêcej... ch³opka rulez
No i jak dla mnie nie zapomniana reakcja kolegi (w sumie go nie znam) z Rosji
(kapalin, czerwona przeszywka), który oddali³ siê od walcz±cych a na moj± komendê ch³opi go otoczyli i ustawili grabki i wid³y w kierunku walcz±cych by nikt go nie móg³ zaatakowaæ...... kole¶ najpierw nas nie zauwa¿y³.... potem siê u¶miechn±³... odczeka³ i poszed³....
by³o cool
mam nadziejê, ¿e Wasek nie mam nam za z³e piosnki... „Wasek Wasek...... noga” to tylko tak by publika ubaw mia³a
pozdro dla Ciebie za to, ¿e za chrapa³e¶ niezbyt g³o¶no

dziêki bitwie normalnie czuje siê aktorsko amatorsko spe³niony

I przepraszam Tuniê za moje zachowanie.... tj „¶wi±tynne” tematy, kap³añstwo na rzecz „wielkiego fekala” zobowi±zuje – przykro mi... mam nadzieje, ¿e choæ raz nie uciekniesz od nas w czasie posi³ku:)
I tak Ciê lubiêsmile.gif

A pierwszy raz uskutecznia³em jechanie na turniej na pace w doborowym towarzystwie – „Staropolskie cheery” rulez – w takim stanie we trzech namiotu chyba jeszcze nie rozstawiali¶my... no i kurtkê zgubi³em... masakra
Namiot rozstawili¶my w nocy na zboczu i w po³owie na palenisku – gdzie mo¿na takich atrakcji u¶wiadczyæ
?

by³o super
choæ naturê mam nie¶mia³ego izolanta
bawi³em siê dobrze
a na bitwie uskutecznia³em zasadê lansowan± w filmie „fighting club”- „p³yñ”
smile.gif

XIII rz±dzi
Ciechanów czeka by go zdobyæ
(ju¿ nied³ugo wiêcej informacji)

ps. Owen nie chrzañ o terminach:) szykuje niespodziankê dla Sfinksów:)
ps. Pierwszy raz widzia³em na XIII kogo¶ z Torunia – szok – pozytywny:)

PS> NAJWIÊKSZE dla Waska i Smoczej za reklamê Ciechanowa i wszystkim innym przychylnym naszym poendraczym dzia³aniom
Kenia
Jak wiecie lub nie wiecie Smocza bardzo dba o uwiecznienie tych wszystkich wspania³ych rzeczy, które robi smile.gif i w swym zadufaniu "zatrudni³a" fanatastyczn± grupê fotografów do zatrzymania w czasie co ciekawszych momentów tegorocznego turnieju.
Grupa nazywa siê FotoWawa i naprawdê potrafi± robiæ zdjêcia. Tylko czekanie na wyniki ich pracy to mêczarnia. Strasznie d³ugo nad tym mysl± - co jest dobre a co nie.
Na razie jeden link od Rafa³a.
http://strony.aster.pl/rakupl/zdjecia/ilza/

No to frugo blinkie.gif
Kenna
Szkot
Intercity... czyli moja kolej icon_wink.gif

Podziêkowania:
1). Pierwszorzêdnie Poznañska Rota Zaciê¿na i Smoki, za ca³okszta³t.
2). "Towarzyszom Broni" z turnieju ³uczniczego - ¶wietnie siê z Wami bawi³em. Mo¶ci Bajerze, jeste¶cie jak zwykle niezast±pieni w komentowaniu, ale tych przytyków do Poznania Wam nie darujê bigsmile2.gif icon_wink.gif
3). Ani zwanej Yhm za zrobienie z nas "Torbaczy" bigsmile2.gif Piêkna robota!
4). Wszystkim, którzy znie¶li moje towarzystwo, zw³aszcza na ucztach icon_wink.gif
5). Ch³opom, których mia³em zaszczyt poprowadziæ do boju na ostatniej bitwie. Jeste¶cie wielcy! Momentami nie mog³em Wami komenderowaæ, bo pêka³em ze ¶miechu bigsmile2.gif S£OMA!... S£OMA!... S£OMA, SIANO, S£OMA! [CEBULA!] bigsmile2.gif
6). I wszystkim, których powinienem by³ tu wymieniæ, a o których jak zwykle, czosnek, zapomnia³em. Jak sobie przypomnê to na pewno kolejny post napiszê smile.gif

Osobne gratulacyje dla naszej Anuszki i Krzy¶ka Mieloszyka za piêkny wynik na turnieju ³uczniczym!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.