Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Maj]VIII turniej rycerski na zamku w I³¿y -> 30.04-02.05
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Smok Migu¶
Mam pytanie do organizatorow, kiedy spodziewacie sie pierwszych gosci na zamku i kiedys ostatecznie bedziecie ich wykopywac za brame? :D
Semko
Gosci zapraszamy od piatku ale raczej wolelibysmy kolo poludnia, infrastruktura bedzie sprawna dopiero kolo godziny 17-18, tak wiec wczesniej bedzie trudno. Impreza konczy sie 03 maja, rano. Mozna siedziec dluzej ale porzadki sa zaplanowane od rana, takze wyrzucamy wieczorem ale nie czujcie sie zaskoczeni ze moga posrod Was zasowac ciezarowki oraz miejscowi robole z mlotami i pilami.
Tomko Konopczyc
Gratuluje.

Trailer jest genialny. Jestem pod wra¿eniem.
Wasek
Witam

Ja dzis wyjê¼dzam do i³zy wiec jakby co¶ kto¶ odemnie chcia³ to proszê smia³o na telefon.
Tylko mówie odrazu nie odpowiadam na SMS. Poroszê dzwoniæ.

pozdrawiam
Wasek
£osiu
panowie uznanie piekne to wasze filmowe cacko:>>>>>

pelna [jakze pochlebna] opinje wyraze jak sie obaczym:>
Aiuto
artysci-amatorzy beda latwo rozpoznawalni ,gdyz kazdy bedzie mial to plecow przyczepiona na dlugim kiju tabliczke z napisem "to ja jestem tworca tego wiekopmnego filmu ktory wszyscy widzieli" i strzalka w dól .....
Kordian
Trailer by³ spoko smile.gif moim ulubionym motywem by³o wej¶cie go¶cia i powiedzenie kwestii ,,Wojska na horyzoncie'"
Indar
Pozdrowienia i poklony
Nasza ekipa w piatek bedzie przebijac sie przez Warszawe - mamy troszke wolnego miejsca. Warunki moze nie komfortowe ale pojemne. Z checia pomozemy potrzebujacym! :)
Chetnych prosze o kontakt:
gg 1364452
Indar@rycerze.pl
klaniam sie raz jeszcze

Krzysztof "Indar" Babinski
Rabiega
Trailer jest powalaj±cy !
Do tego stopnia ¿e na przysz³y sezon odpowiednio siê wydatujê, czyli odm³odzê o jakie¶ pó³tora wieku i wproszê !
Pozdrawiam organizatorów i twórców filmu !
Armand
Legnica niestety nie odby³a siê. Có¿- Sic fata tulere... "Co teraz...? Na I³¿ê!" smile.gif
Po bardzo d³ugiej drodze, znów w epoce krucjat, towarzysz±c w zmaganiach ukochanym Zakonom.
BTW...Filmik przedni. Mam nadziejê, ¿e to tylko forpoczta wiêkszych projektów. Pozdrawiam i do zobaczenia smile.gif
Szkot
NiMniejszym wszystkim mówiê do zobaczenia na turnieju! smile.gif
Ales Chumakou
Usim witanie ad hurta STARY OLSA. Do zobaczenia na I³¿y!
Martin de Dinan
No wiêc do zobaczenia !!!
LuCK
I³¿o - nadchodzimy smile.gif
Gotfred
No i my przybywamy bigsmile2.gif bigsmile2.gif

Do zobaczenia ! blinkie.gif
£ukasz Lewandowski
No to nadchodzi czas wazelinki. Tak na szybko : konie powalaj± (no i je¼dzcy oczywi¶cie). Pe³en profesjonalizm. Niech ¿a³uj± ci, którzy nie widzieli konnych pokazów Smoczej. Rycerze zaczynaja wygl±dac w koñcu jak rycerze.
Tak trzymaæ.
Dzieki za go¶cine i szacuneczek dla wszystkich organizatorów.
papa
aha, pewnie teraz odbywa sie jeszcze kolejna konkurencja wieczorna - bitwa z browarem.
Bartosz Chmielnicki
Bylem, zobaczylem, zachwycilem sie.

Dziekuje Organizatorom za mozliwosc poprowadzenia takiej imprezy. Rzeczywiscie rycerz to wojownik konny. I nie ma co wmawiac ludziom ze "tymczasowo walczymy pieszo"... Roznica jest (doslownie czasem) powalajaca.

Wszystkim goraco polecam treningi konne a Smoczej gratuluje pomyslu, wytrwalosci no i sprawnosci.

Do zobaczenia juz niedlugo

Szumilas (MD)
Bartosz Chmielnicki
Trollica M³oteczka
Chcialam serdecznie podziekowac za to, ze po raz kolejny moglam nawiedzic zamek w I³¿y heart.gif
Na stonke w tym roku nie bede nazekac bum.gif gdyz to ona wlasnie byla dla mnie srodkiem transportu icon_redface.gif

Co prawda w tym roku Mieleckie Je¿e zawiodly icon_cry.gif stawily sie na krotko i w nie odpowiedniej formie icon_sad.gif Nad czym ubolewaja i ubolewac beda do nastepnego I³¿yckiego turnieju !!! icon_cry.gif

Po rozlewie Krwi... Nadchodzi czas wazeliny icon_redface.gif

warrior.gif Ryceze i ich koniki usmieszek_03.gif az sie zakochac mozna icon_wink.gif

walka.gif Turniej rowniez udany mimo wskrzeszania usmieszek_08.gif Ogladalam tak zafascynowana ze obgryzlam wszystkie paznokcie bum.gif

pat.gif Jedzonko... hmmmmmmmm Nie zdazylam sprobowac ale napewno dobre icon_rolleyes.gif

jester.gif Prowadzacy turniej ¶wietnie zabawiali publike

icon_arrow.gif i wiele wiele innych dobrci

Wielka ¿a³o¶æ po usieczonym Rycerzu bum.gif ktoremy ¿yczymu rych³ego powrotu do zdrowia. Zalecam ok³ady z m³odej piersi, to zawsze pomaga love3.gif

Skrzywdzila mnie jedna rzecz, a w³a¶ciwie skrzywdzi³am sie sama tongue.gif Zabra³am Mame na turniej, ubra³am J± w strój- by³a tak zachwycona i oczarowana tym co sie dzia³o king2.gif ¿e chce jechac na kolejny !!! Oczywiscie w stroju icon_mrgreen.gif Mój pies "sarenka" do dzis przezywa turniej i nie moze dojsc do siebie.

To chyba juz tyle crazy.gif Dziekuje wam wszystkim bardzo bardzo mocno i sciskam z Calego mojego serducha heart.gif Do zobaczenia na kolejnych turniejach !!!

I Ja na I³¿y by³am Wino z Owenem pi³am pijacy.gif

ps. Zapraszam na nasza stronke, niebawem powinny znalezc sie zdjecia moze gdzies sie znajdziecie bum.gif
Armand
Veni, vidi...XIII c. vicit smile.gif Có¿ wiêcej dodaæ- czas krucjat, trubadurów i legend arturiañskich zyska³ godn± siebie oprawê. Trzeba zamówiæ mszê, smile.gif ¿eby organizatorom starczy³o wytrwa³o¶ci na d³ugie jeszcze lata, i ¿eby¶my my - uczestnicy mogli wnosiæ co¶ od siebie, wiecej i lepiej z ka¿dym sezonem.
Pokazy konne by³y "¿ywym kadrem" prosto z XIII stulecia. Przy turnieju "samojeden" brakowa³o mi trochê zorganizowanej lo¿y dam, dopinguj±cej konkretnych rycerzy. Powinna byæ te¿ parada zawodników i prezentacja ich przez herolda.
Dziekujê Lordowi Waskowi smile.gif ¿e mog³em przyjechaæ, i to zobaczyæ. Drzewiakowi za powspominanie tego co piêkne z dawnych czasów,(Ko¿uchów 99) a ca³ej Smoczej, ¿e wróci³o to w nowym, znacznie lepszym wydaniu. No i za niepowtarzalny, Smoczy klimat icon_mrgreen.gif
Piotrowi Szpitalnikowi za konstruktywne rozwa¿ania o materii zakonnej smile.gif Za rok do boju tarcza w tarczê.
Braciszkom z wielu zakonów za uwagê przy moim ma³ym expose Jarkurowi i kompanii za go¶cinê, i wspania³e wino porzeczkowe. Antydraconii za "Ave maria" które da³o niepowtarzalny klimat rozmowie o zakonach smile.gif Bartoszowi "Szumilasowi" za nocne odtwórców rozmowy- i za cudowny komentarz do zmagañ turniejowych. Nieczarowi za powo¿enie rydwanu bez koni na I³¿ê and back again. Szkoda, tylko, ¿e tak wcze¶nie z powrotem. W zwi±zku z tym nie zobaczy³em ju¿ zmagañ w turnieju "samowtór", oraz ostatecznej bitwy o zamek. Choæ kalkulacja stosunku si³ - mimo mêstwa zakonów- pozwala mi przypuszczaæ, ¿e warcholstwo feudalne zatryumfowa³o szczerba.gif

P.S.- Nieczar, czy wschodni koczownicy æwiczyli jakie¶ sztuczki fakirów? Np chodzenie po roz¿arzonych wêglach? Jesli nie, sugerujê niehistoryczne azbestowe podeszwy icon_mrgreen.gif
Dobrawka
By³am i w tym roku. Co tu pisaæ, jak zawsze ¶wietnie king.gif .
Na dowód zdjêcia z soboty i niedzieli http://img219.imageshack.us/img_viewer.php...p43000014kl.jpg
Szkoda tylko, ¿e Stary Olsa tak krótko i bez bisów, ale rozumiem, ¿e konne ³uczniczki, niesamowite zreszt±, musia³y wyst±piæ jeszcze za dnia.
Pytanie do Stary Olsa: czy s± gdzie¶ w sieci opisane tañce, które mieli¶my przyjemno¶æ tañczyæ do Waszej muzyki? Chcia³abym siê doszkoliæ do nastêpnego razu read.gif.
Dziêkujê organizatorom, pozdrawiam uczestników smile.gif .
Aradpa
Uhmmm.. bigsmile2.gif Podziêkowania dla organizatorów za ca³okszta³t imprezki, Beñcowi za przenocowanie mnie i Ajuta w nocy z pi±tku na sobotê, Tacie S³awkowi za wspania³y nowy namiocik,Kasi za porann± kawkê Cz³owiekowi z Baga¿nika smile.gif za moc atrakcji sobotniej nocy. Marchewie za niedzelne wybryki, Saszy za rêkawice. Inicjatywnej grupie "Kanapka" za dzisiejsz± pobudke, no i oczywi¶cie na koñcu ale za to z podkre¶leniem Szerzej nie znanemu arty¶cie z pewnej nowopowsta³ej grupy smile.gif [wszyscy wiemy dlaczego musia³a powstaæ] za wymalowanie gryfa na mojej tarczy.
Jeszcze raz dziêki by³o super blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif Do zrobaczenia a Ciechanowie.
Aradpa
Zupe³nie zapomnia³em a to dosyæ wa¿ne smile.gif
Bardzo mi sie podoba³ wystêp "ognistych dziewczyn" i "p³omiennobrodego" Zwierzaka.

"Ehhh ty sfieszaku"
Korinka
Jak wszyscy wiedz±, trudno dorównaæ Smoczej i to nie tylko w organizacji turnieju (wiem, ¿e w³o¿yli¶cie w to mnóstwo wysi³ku, ale efekt powalaj±cy... czasami dos³ownie ;) ), czy pokazach konnych, ale tak¿e w i imprezowaniu :D turniej niesamowity pod ka¿dym wzglêdem yes.gif – bitwa, turnieje, pokazy konne, imprezki, muzyczka i przede wszystkim towarzystwo. Pozdrawiam szczególnie tych, którzy ostatniego wieczora wytrwali do bia³ego rana i do zobaczenia w przysz³ym roku!
Magister
Dzieki za Ilze 2005 devil.gif
Pozdrowienia dla Smokow, Aiuta, Kangura (dzieki za wszystko devil.gif ), wszystkich ktorzy walczyli przeciw zlemu biskupowi devil.gif , oczywiscie moja kochana grupe bigsmile2.gif i wszystkich z ktorymi udalo sie spotkac w Ilzy:) Co tu duzo gadac bylo po prostu super smile.gif
Visenna
Witam

W³a¶nie niedawno wróci³am z I³¿y po ponad dwugodzinnym siedzeniu przed kiblem w ciapongu usmieszek_01.gif (jako, ¿e ciapong by³ tak bardzo zat³oczony).
Powiem szczerze, ¿e nie wiem za bardzo co ja mam napisaæ. S³owa nie opisz± tego co w s±dze o imprezie. By³a tak (przepraszam za wyra¿enie) zajebista, ¿e na sam± my¶l o tym, ¿e ju¿ siê skoñczy³a dostane choroby sierocej. By³ to mój pierwszy turniej w I³¿y i jestem pod wra¿eniem.
Pokazy konne, zarówno panów jak i pañ by³y wypa¶ne. Cholera, ile ja bym da³a, ¿eby tak ¶migaæ na koniach usmieszek_09.gif .
Bitewki te¿ by³y zacne, aczkolwiek nie widzia³am wszystkich. W koñcowej bitwie uda³o mi siê wzi±æ po¶redni udzia³ poprzed postrzelanie sobie z bata. Wypas!
Przede wszystkim chcia³am serdecznie podziêkowaæ organizatorom za to, ¿e pozwolili mi zjawiæ siê na I³¿y, dziêki czemu do¶wiadczy³am kilka dni wspania³ej zabawy.
Nastêpnie chcê podziêkowaæ ch³opakom ze Slavii, za cierpliwo¶æ jak± wykazali przez ten ca³y czas kiedy mieszka³y¶my z Kini± u nich w namiocie. Dziêki za stworzenie nam takiej mo¿liwo¶ci love3.gif.
Dziêkuje te¿ Januszowi za to, ¿e udzieli³ mi lekcje strzelania z bata nadzur.gif ; Robertowi Bagritowi za to, ¿e swoj± obecno¶ci± stwarza³ przyjemn± i mi³± atmosferê na turnieju; zespo³owi Stary Olsa, za to, ¿e zgodzili siê przygrywaæ mnie i Kinii podczas naszego pokazu Tañca z Ogniem; Aiutowi, Zapa¶nikowi, Drzewiakowi, Rokicie za to, ze mile spêdzi³am z nimi czas na turnieju przy wszelkiego rodzaju pie¶niach (Aiuto i Rokito... nie za¶piewali¶cie dla nas Pastorelli, buuuuu), naszemu ojcu chrzestnemu Markowi z Poznañskiej Roty Zaciê¿nej, za to, ¿e zaakceptowa³ sobie córki Hekso-Hetery heart.gif, Zwierzakowi za to, ¿e jego cebrzyk zawsze znajdowa³ siê pod rêk± pijacy.gif i tym wszystkim, którzy uraczyli nas mi³ymi s³owami po naszym pokazie ogniowym. Naprawde ja siê takiej reakcji zupe³nie nie spodziewa³am. Jestem w szoku.

Coby nie zanudzaæ ju¿ wszystkich swoimi smêtami, zakoñcze ju¿ swojego posta.
Mam nadzieje, ¿e przysz³a I³¿a bêdzie tak samo wypa¶na jak ta teraz smile.gif
Innej mo¿liwo¶ci: brak bigsmile2.gif

Do zobaczenia na nastêpnych turniejach!

Pozdrawiam
Visenna
Mechme
Witam!

Na turnieju by³o SUPER!!!!!!!!!!
Nie wiem co napisac bo tego siê nie da opisaæ,poprostu jestem pod wielkim wra¿eniem!!

Chcia³em Bardzo podziêkowaæ wszystkim Organizatorom oraz wszystkim uczestnik± turnieju a w szczególno¶ci Robertowi Bagritowi który w bardzo du¿ym stopniu przyczyni³ siê do mojego pobytu na tym wspania³ym turnieju; oraz wielkie pozdrowienia dla ca³ego Illo Tempore bigsmile2.gif . Mam nadzieje ¿e co roku bêd± organizowane takie turnieje bigsmile2.gif naprawde sie ¶wietnie bawi³em.

Pozdrowienia dla wszystkich!!!!
EO
Wrócili¶my dzisiaj rano, ale opiniê swê wyra¿ê dopiero teraz.

By³o naprawdê bardzo przyjemnie, zw³aszcza, ¿e wbrew z³owrogim prognozom wspaniale dopisa³a pogoda. Na temat pozytywnych stron rozpisywaæ siê nie ma co, bo ogólnie by³o ¶wietnie i tyla. Podoba³o siê nam nawet starcie z dresem, który ku naszej uciesze dosta³ pancern± pi±ch± w papê (rycerzu-piê¶ciarzu, to by³o niez³e!) smile.gif Pokazy konne - widowicho, bitwy - radocha, zw³aszcza w BCh smile.gif I tak dalej...

Ale ¿eby nie by³o za ró¿owo, to wrzucê kamyczek do ogródka. Jako bractwo ³ucznicze (choæ w tym roku z przyczyn organizacyjnych okrojone liczebnie) najwiêcej uwagi po¶wiêcali¶my turniejowi ³uczniczemu. I tak jak konkurencje, dystans i ca³a reszta by³y naprawdê fajowe...

...tak konferansjerka by³a po prostu fatalna. Nie znam panów prowadz±cych osobi¶cie - mo¿e to dobrze, mo¿e ¼le. Ale sta³em w¶ród publiczno¶ci i s³ysza³em komentarze. I zgadzam siê z nimi.

Ma³o jest rzeczy równie ¿a³osnych, jak kto¶, komu siê wydaje, ¿e ma poczucie humoru. A je¶li owo poczucie humoru opiera siê na czerstwych gadkach, pozowanym zblazowaniu, pseudo-luzackim olewaniu wszystkiego i wszystkich i pokazywaniu jaki-to-ja-jestem-fajny-go¶æ, to wybaczcie, robi siê niesmacznie.

Gadki wyg³aszane pod adresem strzelaj±cych nie do¶æ, ¿e rozprasza³y, to by³y po prostu przykre i do¶æ... ma³o wyrafinowane, nazwijmy to. A za tekst do Antoniego, ¿eby "jego rodzice wiêcej takich g³upot nie robili", to stary powiniene¶ zej¶æ i go¶cia przeprosiæ. Bo to zwyk³e chamstwo i prostactwo by³o. Nawet, jakby¶ nie powiedzia³ tego przez mikrofon na ca³e pole, a przy piwie do paru kumpli.
Yhm
taka imprezka, zostajê do ¶rody bigsmile2.gif
i tu powinnam podziêkowaæ kilku osobom: Kokoszowi za wspólne toczenie beki, browarka o 6 rano, drynia z kufelkiem z komplecie i wywo³ywanie u mnie rado¶ci na twarzy, Robercikowi za mi³e towarzystwo, Kenie za majonez no to frugo, Drzewiakowi za opowiadanie mi historii przy ognisku i wafelki bigsmile2.gif Szkotowi za ostatni wieczór... Krzysiowi za po¿yczenie nitki z ig³±, Januszowi za ró¿ow± szminkê o zapachu malinowym cool.gif i towarzystwo, Glutkowi i Asi za przyjêcie nas do namiotu, no i oczywi¶cie organizatorom za wszystko smile.gif mo¿liwe ¿e o kim¶ zapomnia³am ale wszyscy byli¶cie kochani heart.gif
edit:
i chcia³am jeszcze przeprosic Rybeñkê za ustawicznê mylenie jej z Ken± icon_redface.gif niestety nie sprawi³am sobie kontaktów i ludzi poznawa³am tylko po strojach icon_rolleyes.gif
madrath
Witam,

Dzieki za wypasion± zabawê. Impreza i ludzie super - co tu du¿o mówiæ - XIII rulez. Wygrzew konkretny, uczta wypas, dzisiejsze "mamy ciê" i grupa inicjatywna "kanapka" fenomenalne (dla uczestników) mad.gif .

Co do ³uczniczego:
CYTAT
"...tak konferansjerka by³a po prostu fatalna"

Przykro mi - pewnie kwestia gustu. S±dz±c po ilo¶ci widzów nie by³o tak ¼le. Turniej ³uczniczy nigdy nie cieszy³ siê takim zainteresowaniem publiczno¶ci jak w tym roku. Moim zdaniem by³o zabawnie i (no mo¿e bez paru wpadek) na poziomie. Nie s³ysza³em, ¿eby zawodnicy siê obra¿ali. Wielkie dziêki dla Bajera i Aiuta za komentarze i prowadzenie.

Pozdrowienia!
vroobell
Wielkie dziêki dla Smoczej Kompanii za tegoroczn± I³¿ê!!! respekt.gif
Dziêkujê:
Waskowi za zaproszenie - nadal czekam na pocztê icon_wink.gif
Zapa¶nikowi za pokazanie jak powinien walczyæ konny
Jagódce za to co na sto³ach siê znajdowa³o
Bini i Zuzi za konny pokaz strzelecki
Aiutowi za ciep³e przyjêcie
Bocianowi za pogaduszki przy bacie nadzur.gif
Korince za kaszankê
Kini i Visennie za ognie
Staremu Olsie za muzykê
Fiodorowi za rozmowy przy ognisku...
...móg³bym tak d³ugo wymieniaæ.

¯al by³ ogromny wracaæ i teraz z utêsknieniem odliczam dni do Ciechanowa, gdzie znów XIII wiek stanie siê rzeczywisto¶ci± na kilka dni.

P.S. By³bym zapomnia³ o Indarze, który za³atwi³ nam rewelacyjny transport smile.gif
Kokosz79
Witeczka
Podziêkowania a raczej szacuneczek dla Smoków za organizacjê.
Muszê powiedzieæ ¿e ch³opaki przywrócili mi wiarê w to i¿ mo¿na zrobiæ dobr± imprezê komercyjn±. Gdy¿ nie tylko dbali o widza a przedewszystkim o nas.

By³a niez³a impreza i dobry wygrzew. bigsmile2.gif
Co prawda bitki tylko w polu a przecie¿ ruinki takie piêkne i foska te¿ jest .

Podziêkowania dla Sierotek. bum.gif

P.S.Nie wierzcie Waskowi jak powie ¿e co¶ wam za³atwi. Lepiej zróbcie to sami Hehe. cool.gif
Wilkomir
Witam!!!

A tutaj jest kilka fotek z I³¿y 2005,

http://www.tkdami.net/~wilkomir/

pozniej napisze jak bardzo mi sie podoba³o szczerba.gif

P.S. Pozdrowienia dla Kokosza £amimaszta bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif , zniecierpliwoscia czekam na e-mail'a od Ciebie.
Ukasz Spode £ba
Witam

No niestety na tunieju by³em tylko cywilnie, znaczy XXI wiecznie (co nie znaczy, ¿e kiedy¶ wreszcie (za rok) przybêdziemy jako bractwo). I znów turniej zrobi³ na mnie wra¿enie. By³o ¶wietnie, bardzo ciekawie no i na bardzo wysokim poziomie yes.gif . Zasysam trailer, zobaczymy co tu mamy bigsmile2.gif
jasmin
Witam!!!

Dzieki serdeczne Waskowi za przyjecie naszego zgloszenia w ostaniej chwili. Impreza przednia, jesli chcecie nas ogladac, za rok bedziemy ponownie (wiemy co zmienic, nie stanowi to problemu). Pokazy konne faktycznie rewelacyjne. Moze za niedlugo zacznie sie rywalizacja grup konnych i imprezy skierowane dla rycerzy/koniarzy?

Robercie B - w koncu wiem jak wygladasz:)))

Aloha!
Martuszka
Jak ja ¿a³ujê ¿e mnie tam nie by³o...... tears.gif tears.gif tears.gif
Kici
Witam

Wielkie podziêkowania dla wszystkich za wszystko a szczególnie Smoczej Kompanii, £om¿y za transport pierwsz± klas±, chyba klima wam siê popsu³a i Bayerowi za „nieprzyzwoite” s³ówka.

P.S. mam fotki s± tez ju¿ u Vroobla nawet nocne jako¶ sensownie wysz³y jak kto¶ chce to o jakiego¶ ftp poproszê (115mb)
Smok Migu¶
Bylem jako namolny turysta-fotograf i to tylko przez pare godzin, ale to co zobaczylem, a mianowicie konny pokaz strzelania z luku w wykonaniu amazonek (w tym dwoch dziwnie znajomych smile.gif pozowala mi powiedziec, ze jesli reszta byla podobna, to turniej jest wart swoje slawy (ale zakrecilem, chodzi o to, ze bylo suuuuper smile.gif Pozdrawiam wszystkich starych znajomych i wiecznie mlode znajome :D
Narobilem cos kolo 350 fotek, musze je obrobic, mysle, ze w tydzien dam rade :D Obiecuje, ze jest co ogladac.
Ales Chumakou
Dobrawka, ci mahczyma uzhyc' nektóryja vaszyja zdjêcia na strone staryolsa.narod.ru?

CYTAT(Dobrawka)
Szkoda tylko, ¿e Stary Olsa tak krótko i bez bisów, ale rozumiem, ¿e konne ³uczniczki, niesamowite zreszt±, musia³y wyst±piæ jeszcze za dnia.

To nie nasza vina. Asabista ja hceu by graæ znaczna bolsz.

CYTAT(Dobrawka)
Pytanie do Stary Olsa: czy s± gdzie¶ w sieci opisane tañce, które mieli¶my przyjemno¶æ tañczyæ do Waszej muzyki? Chcia³abym siê doszkoliæ do nastêpnego razu  :read:.
Dziêkujê organizatorom, pozdrawiam uczestników  :) .

To pytannie do hurta tanecznogo Javaryna. Ja zapytaju.
Kinia
No to ja sie do³±cze. Impreza mega hardcore! Wypas respekt.gif Towarzystwo super!Tyle wybitnych osobowo¶ci sie pozna³o bigsmile2.gif A przy tym masa mi³ych epizodzików które jak dla mnie upiêkni³y ca³y turniej..
Wielkie podzekowania dla ch³opaków ze Slavii za niesamowit± ilo¶æ cierpliwo¶æi do mnie i Vis i du¿o, du¿o pomocy, wspania³ej zabawy, i wogóle wszystko..
Ca³ej Smoczej ¿e mog³am tam byæ a w tym za szczególnie mi³e akcenty Drzewiakowi, Zapa¶nikowi, Jad¼ce i Kennie (skanujcie, skanujcie ja CHCE!!)
Dziêkujê Januszowi za naukê strzelania bata.. I prze³amanie sie w zawijaniu na szyi. Wiêkszej krzywdy ni¿ ja sobie zrobi³am batem by¶ mi nie zrobil bum.gif
Tuni za próbke materia³u (jeszcze cie wykorzystam icon_wink.gif )
zespo³owi Stary Olsa za muzyczkê zw³aszcza podczas naszego fireshow..
Sergiejowi za piêkny g³os a reszcie przyjació³ z zagranicy za cierpliwo¶æ podczas prób dogadania sie(sz³o nam nie¼le)
Tatusiowi za chêæ bycia tatusiem heart.gif
A wszystkim za wspania³e s³owa po pokazie.. Sprawili¶cie ¿e zbiera³am szczene do rana.. I teraz nie mamy wyboru z Vis. Musimy Was coraz bardziej zaskakiwaæ. Znaczy nie musimy ale chcemy devil.gif
I wogóle to s³odko¶ci, piêkno¶ci i ró¿no¶ci...

Pozdrawiam

Kinia

aha i pro¼ba. Jakby kto¶ mia³ uwieczniony na kamerce cyfrowej chod¼ kawa³ek pokazu naszego to prosze o kontakt! Bo najlepiej sie poprawia w³asne b³edy jak sie je widzi na spokojnie icon_wink.gif
Dobrawka
CYTAT(Ales Chumakou)
Dobrawka, ci mahczyma uzhyc' nektóryja vaszyja zdjêcia na strone staryolsa.narod.ru?

Oczywi¶cie, bêdzie mi bardzo mi³o smile.gif .

CYTAT(Ales Chumakou)
To nie nasza vina. Asabista ja hceu by graæ znaczna bolsz.

Wiem, widzia³am, rozumiem dunno.gif .

CYTAT(Ales Chumakou)
To pytannie do hurta tanecznogo Javaryna. Ja zapytaju.

No w³a¶nie na ich stronie internetowej nie znalaz³am, wiêc zapyta³am.
Jeszcze raz dziêkujê zespo³owi muzycznemu i tanecznemu za wspania³± potañcówkê heart.gif .
Zwierzak z Bêdzina
No tak.

podobno moja broda pali³a siê na zielono anger.gif

a ¶wiêty cebrzyk o nieskoñczonym dnie nape³ni wszystkich spragninych a¿ ich cz³onki stan± siê jêdrne bigsmile2.gif

jesli kto¶ bêdzi chcia³ odbyæ pielgrzymke ku miejscu nape³nienia - zapraszam na nasz turniej:)

grrr........

dobrze was wszystkich by³o poznaæ - do zobaczenia mam nadziej na ciechanowie:)
salve!!
Dentysta
Impreza full wypas.
Podziêkowania dla Smoków, podziêkowania dla Uczestników.
Rycerze na koniach - ODLOT! Mam nadziejê, ¿e w przysz³ym roku uda siê zaaran¿owaæ starcie konno-piesze.
Pozdrawiam
Dentysta
Indar
Wciaz jeszcze w glowie mam okrzyki i muzyke, wciaz jeszcze stapam po obozie - tak wiec zbiore sie tylko na skromne podziekowanie...
Dziekuje.
Dziekuje organizatorom i wszystkim znajomym ktorych znowu dane mi bylo ujrzec.

Co dalej? Na Ciechanow!
Wysoko stawiacie nam poprzeczke, ale podolamy. Obiecuje.
klaniam sie nisko
Indar
Kokosz79
Witeczka

No w³a¶nie, konfrontacja konia z piechurem to to, co nam siê nie uda³o.
A ja liczy³em nawet na oberwanie kopi± po tarczy, aczkolwiek tego pewien nie jestem, bo ponoæ leci siê troszkê. Ale nikt nie mówi³ ¿e bêdzie lekko.
Wasek
Witam

Cieszy mnie bardzo, ¿e wszystkim podoba³a siê tegoroczna I³za. Faktycznie zaczytna to wygladaæ nieco lepiej, niz dotychczas. Chcia³em wszystkim podziekowaæ za przybyce, bicie i picie.
Wreszcie sprawnie dzia³a³a komisja historyczna, która stara³a sie i to bardzo.
Co do turnieju ³uczniczego i kontrowersji wokól prowadzoncych powiem wprost jak dla mnie full wypas. Nasi prowadz±cy jak co roku pokazali to co mozna sie po nich spodziewaæ . Nie planujemy zmiany na tym jakze wa¿nym i odpowiedzialnym stanowisku smile.gif

Musze przyznac by³em w tym roku zaszokowany jako¶æi± niektórych grup jakie by³y na I³zy i to musze przyznaæ pozytywnie smile.gif

Na koniec powiem tak Jak kilka lat temu zaczynali¶my datowaæ I³ze na XII/XIII wiek nie sadzi³em, ¿e tak siê to wszystko rozwinie i ze tak ludzie bêd± sie robiæ na ten okres. A¿ serce ro¶nie. smile.gif

Pozdrawiam I jeszcze raz wszystkim dziêkuje
Wasek
Kenia
Ja ze swej strony chcê podziêkowaæ wszystkim za przybycie, przeprosiæ, ze nie pogada³am z tymi co podchodzili do mnie z przyjemnym wyrazem twarzy akurat jak gdzies bieg³am oraz tych, na których pokrzycza³am. icon_redface.gif Na Ciechanowie bêdê zdecydowanie mniej zabiegana i nerwowa. Obiecujê. bigsmile2.gif
Co do komentarzy na turnieju ³uczniczym to je¶li kto¶ siê czuje ura¿ony przepraszam ze strony organizatora tego¿ turnieju. Nie wiem czy ciête jêzyki Aiuta i Bayera nale¿y traktowaæ tak ¶miertelnie powa¿nie, ale moze s± tacy co powaznie do sprawy podchodz±. Z serca odradzam. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e z do¶æ nudnego z zasady turnieju (od strony widza turysty) ch³opaki zrobili ca³kiem ciekawe show - za co cze¶æ im i chwa³a. Jestem Wam wdziêczna za pomoc do grobowej deski. Albo krócej... tongue.gif
Zgadzam sie z przedmówcami, ze mo¿liwo¶ci Starej Olsy nie wykorzystali¶my w pe³ni. To siê niew±tpliwie w przysz³ym roku poprawi. Trochê tu mieli¶my zamieszania organizacyjnego. dunno.gif

Dziêki wszystkim za wspania³± zabawê.

Ciekawe swoj± droga gdzie nasz smoczy Zarz±d zaserwuje kolejne rycerskie kanapki. cool.gif

No to frugo blinkie.gif
Kenna
_ _ _ _ _ _

Dobry majonez nie jest z³y.
Skaras
I³¿a 100% full wypas. Bardzo mi siê podoba³o, a w szczególno¶ci fireshow w wykonaniu dziewczyn i ch³opaków, a najbardziej akcja p³omiennobrodego. Dziêki Staremu Olsie (chyba tak to siê odmienia) za przygrywanie przez pó³ uczty bez oznak zmêczenia - jeste¶cie najlepsi! Pozdrowenia dla OMAC za pierwsz± noc picia u niech w namiocie, Saszy za ca³okszataut, Gra¿ynie bum.gif za pijackie dialogi, Skrzypkowi za gadanie ze mn± o pierdo³ach przy piwku za namiotem, Zapa¶nikowi za butelke berbeluchy po, której skrzecze jak 12-latek i wszystkim, z którymi pi³em i siê ¶wietnie bawi³em ca³y turniej. Oby do przodu!!!
Wasek
CYTAT(Kenia)

Ciekawe swoj± droga gdzie nasz smoczy Zarz±d zaserwuje kolejne rycerskie kanapki.  8-)  

Szczerze mówi±c mam nadzieje, ze nie bedziemy do³aczali tego widowska do naszego repertuaru nocnego icon_redface.gif Juz lepiej by³o spaliæ stajnie devil.gif

pozdrawiam
Wasek
Tunia
nie martwcie siê ;) worki pokutne i pochwy na szyje i sprawa zalatwiona smile.gif a i jeszcze zapomnialam o maszerowaniu na kolanach na Ciehcanów ;)

devil.gif

a tak serio - by³o super fajnie, leniwie i alkoholowo ;)

i dziêkujê Waskowi za lody czekoladowe ;) w odpowiedniej chwili kiedy niezbêdne mi by³y smile.gif
i wielu ró¿nym osobom za kupê ¶miechu i dobrej zabawy smile.gif

pozdrawiam

PS. a nied³ugo pojawi± siê nowe, lepsze zdjêcia smile.gif wiêcej nie powiem :>
Visenna
CYTAT(Kenia)
Zgadzam sie z przedmówcami, ze mo¿liwo¶ci  Starej Olsy nie wykorzystali¶my w pe³ni. To siê niew±tpliwie w przysz³ym roku poprawi.

No to mniemam, ¿e wbrew temu co siê s³ysza³o o tym, ¿e tegoroczny turniej w I³¿y jest po raz kolejny tym ostatnim, za rok znowu spotkamy siê o tej porze na zamku w I³¿y icon_mrgreen.gif

Pozdrawiam
Visenna
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.