Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Maj]VIII turniej rycerski na zamku w I³¿y -> 30.04-02.05
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Aiuto
no nagroda bedzie chyba rozszezona ,rezyserska wersja filmu z niepublikowanymi scenkami z Wasusiem i nie tylko......ale nie uprzedzajmy faktow.
DrzewiaK
Witam.

Jako panrezyser dziekuje za pochlebne opinie, w imieniu swoim, Aiuta, Kakofonixa i wszystkich co wystapili w naszej malej "superprodukcji".
Ot taka nocna dlubanina, miedzy jednym browarkiem a drugim. smile.gif
Ale widac, ze warto bylo.

Jeszcze raz wielkie dzieki.
DrzewiaK
A co do konkursu, to pytanie brzmi:

Ile razy w Trailerze pojawia sie Aiuto i Zapasnik?

Jako nagrode proponuje symboliczny browarek od panarezysera. smile.gif
Skaras
Film jest 100% kozacki. Ogl±dam go ju¿ chyba ze 20 raz. Muszê siê pochwaliæ, ¿e wystêpowa³em w nim osobi¶cie jako wie¶niak w zielonej tunice tachaj±cym kosz i jako woj wbiegaj±cym po schodach. Panie niech siê ustawiaj± w kolejce heart.gif devil.gif
Kinia
Skarasiu normalnie woda sodowa uderzy ci do g³owy bigsmile2.gif

Trailerek mega hardcorowy. Zw³aszcza fajne by³o ogl±danie niektórych osób w roli aktorów. I robi niesamowity smaczek.. 17 dni wydaje siê p³yn±c± powoli wieczno¶ci±... Ja chcê ju¿ I³¿ê!

pozdrawiam

Kinia
Szypu³
Hmm chociaz na Ilze sie nie wybieram bo to nie moj przedzial czasowy to musze pochwalic was za filmik.
Na prawde kawal fajnej roboty ;]
Az czlowiekowi serce zywiej skacze za sezonem ;]
Pozdrawiam
Tunia
heart.gif sliczno¶ci, pyszno¶ci i cukierki :D
podoba³o mi siê niezmiernie, nawet kilka ciarków pomaszerowa³o po plecach devil.gif

pozdrawiam i do zobaczenia
Wasek
CYTAT(Skaras)
Panie niech siê ustawiaj± w kolejce  :heart:  :devil:

Kara¶ a co na to Justynka smile.gif

pozdrawiam
Wasek
Zapa¶nik
No to ¿e¶ prezes dobrze zrobi³ naszemu jurnemu Karasiowi.... Kolejka na pewno sie teraz skróci...
KhaToo
U mnie to jak zwykle problemy z czasem s±. Trochê sprzetu wymieniamy na lepszy model, ale mo¿emy siê nie wyrobiæ. Na I³¿y jest dopuszczalna w bitwie broñ drzewcowa? Je¶li nie to klops, bo z tarczami i innymi duperelami mamy ma³y poslizg nie z naszej winy dunno.gif Pytajac o broñ drzewcow± mam tu konkretnie na my¶li drzewiec oko³o 140cm + lekki ¿eleziec topora (oko³o 0,7kg). Mam sie na stawiaæ na test...jak mu tam...? Nie chcê tu nikogo ni± mordowac, pog³askam delikatnie i oddalê siê w celu wyzieniêcia ducha.
Gotfred
Film istny majstersztyk ! bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Gratulacje za pomys³ i przedewszystkim wykonanie
Dograjcie jeszcze z dwie sceny i oscara dostaniecie szczerba.gif (pewniak! cool.gif )
Semko
Pewnie wejsc do bitwy bedziesz mogl, zobaczy sie sprzeta na zywo to sie dowiesz. Generalnie dopuszczamy wszelkie rodzaje broni pod warunkiem ze wlasciciel jest przekonany ze jest w stanie tym dostac i byc bezpiecznym. A sedziowie nei naja zadnych ale. Natomiast musisz tez byc swiadom, ze jesli wchodzisz bez tarczy czy z jakimis oslonami nie dokonca ok, to bierzesz na siebie ryzyko. W Ilzy nie ma specjalnych zasad tam sie wali w ryja i juz, wjec jak pacniesz kogos takim sprzetem, to chwile pozniej on albo jego kumple postraja sie tak Cie pacnac zebys juz wiecej nie bral udzialu w bitwie. I nikt nie bedzie patrzyl czy masz tarcze czy nie, czy masz dobre oslony nog czy masz tam gole cialo, a jak sie oddalasz to zwykle jestes odwrocony plecami wiec tym latwiej Ci przyp... A zareczam ze pierdykna tak zeby bylo skutecznie. Tak wiec doradzal bym durzo rozwagi w wychodzeniu do bitek z roznymi wynalazkami, niedorobkami sprzetow, itp. Miejsce dla osob z takim sprzetem jest w klinach izynieryjnych lub inscenizacyjnych ktore nie wchodza do bezposredniej bitki.

pzdr
Krysiak
KhaToo
Ok, zobaczymy jak to bedzie z tarcz±, ale chyba pozostaje mi zasiliæ szeregi in¿ynieryjne. Dzieki za odpowied¼.
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
Wpadles jak sliwka w kompot drzewiak !! respekt.gif

Mam gleboka nadzieje ze to nie ostatni film w tym roku ... bo jak nie to .. usmieszek_01.gif

Wyznaczam ci misje zrobienia filmu na 1343, 1443, 1543 , 1643 itd ... :>
Nie zapomnij tez o 43 AD.

Duze s³owa uznania dla wszystkich tworcow. Zakladajac ze kolejne beda juz tylko lepsze to az strach sie bac.
Swietna role zagraly jak zwykle usmieszek_07.gif koniki , dodaly niesamowitego realizmu usmieszek_09.gif filmowi.
KhaToo
Bêdzie to problem, jesli przyjedziemy w pi±tek? Pytanie od transportmistrza naszego: "brody i³¿eckie i styków i³¿ecki to gdzie¶ blisko i³¿y?" Trzeba mieæ swój namiot, czy jest nocleg na sali jakiej¶?
Korinka
Ch³opaki, zostali¶cie moimi idolami, zabieram na I³¿ê pamiêtnik i strzelicie mi wszyscy autografy, prosze... ;)
Aiuto
moze byc krzyzyk albo kotwica ?bo nie wszyscy artysci chyba pismienni .....
DrzewiaK
Kakaj, nie ma sprawy. Jedziemy do Archeonu i robimy film na kazdy okres historyczny. :-)
Cedric
Faktycznie trailerek wypasiony, az dreszcze po krzyzu mnie przeszly i zapalalem dzika checia zrobienia sie na 13 wiek.
Szacuneczek chlopaki
Robert Diabe³
Brawo, brawo!
Pigrza
Gratulacje za pomys³ i jego realizacje zajefajnie wysz³o
Dzewiak Bocian i Ajut ¶wietnie siê spisali
EO
CYTAT(Wasek)
smile.gif Witam

Niestety ilo¶æ miejsc w tym roku ograniczona. decydowaæ bêdzie wygl±d osób.
Jednak nadal bêd± miejsca dla nowych grup.
Wszelkie zg³oszenia prosze kierowaæ do mojej skromnej osoby.
Wasek

Drogi organizatorze turnieju w I³¿y!

Co nale¿y zrobiæ, ¿eby¶ raczy³ odpowiedzieæ na dwa kolejne wys³ane do Ciebie maile w sprawie zaproszenia? Nawet je¶li nie spe³nili¶my stawianych przez Ciebie wymagañ, by³oby mi³o, gdyby¶ nam o tym napisa³, a nie zachowywa³ wynios³e milczenie.

Pozdrawiamy,
Gryf
Wasek
CYTAT(EO)
Co nale¿y zrobiæ, ¿eby¶ raczy³ odpowiedzieæ na dwa kolejne wys³ane do Ciebie maile w sprawie zaproszenia? Nawet je¶li nie spe³nili¶my stawianych przez Ciebie wymagañ, by³oby mi³o, gdyby¶ nam o tym napisa³, a nie zachowywa³ wynios³e milczenie.

Pozdrawiamy,
Gryf

Ja bym tego nie nazwa³ wynios³ym milczeniem, lecz g³ebokim zastanowieniem.

pozdrawiam
Wasek

P.s
Juz odpisuje na wasz meil
Tomasz Rejf
Filmik robi wra¿enie. Róbcie na ka¿da impreze nowy, mo¿e jaki¶ serial z tego wyjdzie smile.gif
Beniec
Jej, piekny jest trailer...
Teraz zaluje, ze nie stan±lem na pycie, zeby wziac w nim udzial...
Coz.. zostaje ogladac, znosic ciary po plecach lazace i czekac, zeby w likend majowy dopisac ciag dalszy tak pieknie zarysowanej fabu³y:)
cmokam,
beniec
Tomasz Rajtar
Tak jak powiedzia³ Tomek Rejf - robi WIELKIE WRA¯ENIE.
I jak to poetycko uj±³ Robert - ZRYWA GACIE bigsmile2.gif

A¿ mi siê zachcia³o zaj±æ moim "migda³em" kurz±cym siê od wieków w piwnicy oraz dokoñczyæ d³ug± kolczugê...
Za rok macie mnie na imprezie ch³opaki. Tak± przynajmniej mam nadziejê... smile.gif

Gratulacje dla re¿y-sceno-zdjêciowca, kostium-kierownika i monta¿ysty.
O¶wietleniowcy niech siê jeszcze podszkol±... icon_wink.gif
Nastêpnym razem skróæcie napisy... icon_wink.gif

-
Jarogniew
hej,

trailer naprawde jest zaje..fajny smile.gif az nie wiem jak wytrzymam te 2 tygodnie do imprezy:).. jak narazie siedze ogladam i pokazuje go kazdemu komu moge i wszyscy sa zachwyceni .. niektorzy nie wierza ze to "amatorska" produkcha.. jej zrobcie pelnometrazowy filmik:) i dajcie jak najwiecej /ruskich bo tak ich cos krotko (niestety) bylo widac.
respekt.gif respekt.gif respekt.gif respekt.gif respekt.gif respekt.gif respekt.gif respekt.gif respekt.gif respekt.gif respekt.gif respekt.gif respekt.gif respekt.gif respekt.gif respekt.gif respekt.gif respekt.gif
Aiuto
Cieszymy se ze nasza skromna produkcja daje sie obejzec , oczywiscie zrobilismy kupe bledow ale postaramy sie na pszyszlosc ograniczyc ich ilosc , kolejna
"produkcja" planowana jest tym razem w konwencji koncowki wieki XIV ,ale to dopiero w pszyszlym roku ...;)z reszta jakis temat o tym ostawimy na freha jak juz pomysl sie skonkretyzuje .

P,S Wielkie podziekowania dla Janusza Bociana ,ktory nadal temu tworowi ksztalt filmu, dla wsztskich bioracych udzial w produkcji ktorzy poswiecili swoj wolny czas dla czegos (wiekie podziekowania dla Paszczaka ze znalazl chwile zeby sie wyrwac z seminarium i zagrac ),co nie do konca bylo wiadome ,jak wyjdzie ..i do okrutnych rusinow z Sanoka ...........a jesze Jedno, bardzo PRZEPRASZAMY naszego BIskupa Roberta £azinskiego za literowke w jego nazwisku ( bedziemy za to kleczec na grochu w przerwach miedzy walkami )
Visenna
Wyró¿niê siê spo¶ród towarzystwa i powiem, ¿e trailer wrêcz rozmaza³ mnie na ¶cianie!
Brak mu s³ów, które wyrazi³y by moj± opinie o nim.
Równie¿ pokazujê go ka¿demu kto siê tylko mi nawinie, a wszystko dlatego ¿eby siê im pochwaliæ, ¿e ja chcê siê znale¼æ na tej imprezie. Nie mogê siê ju¿ doczekaæ. Jeszcze 15 dni, a mn± ju¿ trzepie. Zrobilam sobie nawet odpowiedni "skre¶lacz". Echhh...
Gratuluje ca³ej ekipie :)))
Martin
Khaa Too, dam ci dobr± radê.
We¼ sprzêt, jed¼ na I³¿ê. Walki odbywaj± siê co wieczór, co wieczór jest kilka staræ. Odpu¶æ sobie pierwsze starcie, mozesz staæ opancerzony z boku. Wiele nie stracisz, bo jak pisa³em, co wieczór jest kilkakrotny "Rise dead". Popatrz sobie, co siê dzieje. I sam podejmij decyzjê, czy chcesz, czy nie chcesz siê w to pchaæ.
Natomiast pomys³ posmyrania kogo¶ drzewcówk± lepiej sobie odpu¶æ. Na I³¿y obowi±zuje zasada, ¿e leje siê kogo¶, a¿ nie uzna, ze ma do¶æ. Wiêc albo k³adziesz ludzi, albo k³ad± ciebie. Je¶li liczysz na to, ¿e smyrniêty facet padnie zamiast ci oddaæ, to siê mo¿esz gorzko zdziwiæ. szczerba.gif
vroobell
Wbi³o mnie w fotel (pierwszy raz ogl±da³em po ciemku, z g³osem na maxa). Od tego czasu ogl±da³em po kilka razy dziennie i mój zachwyt nie s³abnie. Pozostaje mi mieæ nadziejê (jak s±dzê niep³onn±), ¿e sam Turniej bêdzie jeszcze lepszy. szczerba.gif
Do zobaczenia na I³¿y.
DrzewiaK
Ja nie moge, ludzie...
Nie przesadzajcie tak z tym, bo, zaczyna to wygladac jak jakies jaja... smile.gif

Jeszcze raz strasznie mi milo i wiem, ze calej ekipie takze!
Tak jak Aiuto juz pisal, wielkie dzieki dla wszystkich ludzi zaangazowanych w film, ktorzy nie przymuszeni, wlozyli w to kawal serca i zmeczeni przesiadywali z nami do polnocy w dziwnych miejscach, po kilkanascie razy odgrywajac te same sceny. Mimo to sadze, ze bawilismy sie niezle jezdzac na tym wozku od kwiatkow. smile.gif
A wieksza produkcja jest jak najbardziej w planie.
Zwlaszcza, ze ludzie sa bardzo chetni do pomocy. Przy odrobinie dobrej woli i pracy, moze da sie zrobic cos wiekszego, co bedzie dalo sie ogladac.
Na razie planujemy zbieranie pomyslow, dokumentacje itp. Chodzi o to, zeby potem zabrac sie za pomysl najbardziej profesjonalnie jak sie da, w obrebie kina amators... przepraszam OFFOWEGO. (To teraz takie kul i trendi slowo) smile.gif
Bart
Hej.

Wiesz Drzewiak dobra wazelina nigdy nie jest z³a. cool.gif (ale mi siê i tak trailer podoba)

Zdrufko
Bartek
Avlvs Pontivs Tavrvs
witam wszystkich! chcialbym serdecznie podziekowac w imieniu wszystkich naszych chlopakow ,Drzewiakowi i calej smoczej ekipie ,oraz Ajutowi z Kangurem ,Kakofoniksowi oczywiscie i wszystkim innym,ktorzy zechcieli zaprosic nas do pomocy przy filmiku!!!!! Dzieki bardzo ,za wspaniala zabawe , i miloe spedzony wspolnie czasi mozecie liczyc na nas w przyslosci zawsze:)KNIAZ POMOSZCZ PRISYLAJET!!!!!!!!!! bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Avlvs Pontivs Tavrvs
A Teraz uwaga!!!!!!! Chcialbym poinformowac ze ,Comandoria Warszawska Templiariuszy ,jest zupelnie oddzielna comandoria , i nie ma nic wspolnego z innymi!!!!!!! wszystkie wypowiedzi ktore nie wychodza bezposrednio ode mnie,sa wroga propaganda ,podlej konkurencji szczerba.gif szczerba.gif szczerba.gif
Bylismy mroczni,nawet bardzo ,ale staramy sie ile sil, to zmienic,co zreszta sprobojemy zaprezentowac na rewii mody sredniowiecznej na Ilzy...nie spodzewajta sie superwypasu bigsmile2.gif chyba ze Ajuto ,i Martin sie postaraja od serca bigsmile2.gif
wiedzmak
http://forum.polter.pl/pierwszy-trailer-tu...437.html#221437

zalozylem temat prezentujacy trailer na forum Poltergeista (taki duzy serwis o fantastyce). kolega sciagnal,po czym przedstawil sporo uwag, glownie co do warstwy fabularnej. jesli ktos (np. z autorow trailera) zechce odpowiedziec na nie, zapraszam.
DrzewiaK
Dzieki za umieszczenie tam tego tematu.

Swoja droga calkiem konstruktywna krytyka. Widac, ze ktos dokladnie to obejrzal.
Ja ze swojej strony tez staralem sie w miare konstruktywnie odpowiedziec.
Zwierzak z Bêdzina
AhA.

bym by³ zapomnia³.
trailer .. no no... mo¿e co¶ na lipowieckim zamku nakrêcimy....
KhaToo
Jak bêdziecie krêciæ, dajcie znaæ, chêtnie siê udzielimy spo³ecznie:) Trailer -no niesamowity poprostu! Teraz mi ¿al czosnek ¶ciska, ¿e sprzeda³em stare graty, nie zd±¿y³em z produkcj± nowych i nie powalcze po jedynej s³usznej stronie... Je¶li planowana jest rze¼ ludno¶ci, to chêtnie we¼mniemy zestawy do efektów specjalnych;)
Owen
Hej
to ja tak interesownie... Kto¶ mia³by chêæ i szansê zabraæ mnie na I³¿ê smile.gif. Z pod wawy...
Pozdrawiam
LuCK
Przy³±czam siê do pytania KhaToo, czy mo¿na przyjechaæ w pi±tek po po³duniu?
Marek Hilgendorf
Wczoraj dosta³em zaproszenie...obejrzeli¶my trailer i obesrali¶my sobie zbroje z wra¿enia....Mi³o mi, ¿e grono Livoñców siê poszerza- moze zrobimy jedn± dru¿ynê na turniej "Zamczysko"... Bracia! tym razem nie zmo¿e nas ruska nawa³a!!!! LIVLAAAAAAND!!!!!!!!!
Aiuto
to byli bracia dobrzynscy ( w filmie ;) .....
Marek Hilgendorf
Chodzi mi o ekipe z olsztyna...
Marek Hilgendorf
Aiuto- ta gwiazda nad mieczem u bohaterów filmu mówi wszystko, ale Wasek indagowany przeze mnie na tê okoliczno¶æ pu¶ci³ farbê,ze przyjad± Livoñcy z Olsztyna.....
Aiuto
no to doskonale, nigdy dosyc stronnikow naszego kochanego Biskupa!!!
Marek Hilgendorf
Kawalerowie Mieczowi co prawda nigdy nie s³ynêli z poprawnych stosunków z w³asnym biskupem (Rygi oczywi¶cie) ale tym razem walczyæ bêdziemy dzielnie pod sztandarami biskupa krakowskiego. Tym bardziej, ¿e w sukurs wichrzycielowi Waskowi przysz³y te psy Newskiego!!!!
A tak w ogóle to mysla³em,¿e mi serce pêknie jak zobaczy³em,¿e Saszka zdradzi³ Zakon......
Spid
Witam

Od pi±tku ogl±dam tariler, kilka na¶cie razy dziennie i musze wam powiedzieæ , ze moim skromnym zdaniem jest niepodwa¿alnym dowodem na profesjonalizm organizatorów VIII Turnieju Rycerskiego na zamku w I³¿y. Jak tak dalej pójdzie, to kto wie mo¿e nied³ugo powstan± fan kluby które bêd± cosplay'owaæ ten i podobne mu filmy i przebieraæ siê za g³ównych bohaterów smile.gif

A tak na serio to wielkie gratulacje dla Smoczej Kompani i wszystkich którzy pomogli i wspó³dzia³ali w tym projekcie – Jeste¶cie Niesamowici !!!!!!!!!

Na pewno wyra¿ê my¶li sporej grupy Frehowiczów – WIÊCEJ FILMÓW!!!!!!!!!!!!!
Raz jeszcze , szczere i zas³u¿one w pe³ni ........... podziêkowania, za wspania³y film który na sta³e zago¶ci w wielu domowych filmotekach ( i nie tylko domowych )
Mechme
Witam!
Niedawno ogl±da³em tariler (chyba z 10 razy) i musze powiedzieæ ¿e by³ SUPER!!!!!!!
Muzyka ¶wietnie dobrana do tempa akcji oraz wspania³a gra aktorów czyni tariler profesjonalnym Filmikiem. Jeszcze kilka akcji wiêcej i moze by w kinie lecia³ bigsmile2.gif
Pozdrawiam!
vroobell
pytanie: kto z Wawy wybiera siê rano w pi±tek na I³¿ê? mo¿e byæ i pks, razem ra¼niej smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.