Z tego co wiem to
Piaseczyñskie Stowarzyszenie Rycerskie "Eodem Tempore
" ma parê namiotów, które udostêpnia.... Ale niech siê lepiej Artur wypowie, czy w tym roku iglaki bêd± mog³y gdzie¶ byæ...
Arturze, jak znajdzie siê parê metrów wê¿a ogrodowego to ciep³a woda bêdize
Pozdrawiam
Wasz Pluszowy Mi¶
Witam!
Je¿eli zbierze siê co najmniej 3 kobiety, które bêd± chcia³y walczyæ w bojowym to bêdzie dla nich odzielna konkurencja.
Co do niehistorycznych namiotów to mo¿nba z takimi przyje¿dzaæ na Piaseczno. po za tym bêdzie piêc namiotów od nas do dyspozycji go¶ci.
Pozdrwiam i zapraszam
Witam.
R.O.T.A. bêdzie przynajmniejj w sobotê. Je¶li znajdzie siê jeszcze miejsce na rozstawienie ,to we¿niemy te¿ namiot.
Witam.
Miejsce na namiot siê na pewno znajdzie.
Do zobaczenia.
Witam , jestem zainteresowany waszym turniejem .Nazywam siê Pawe³ Obloza , jestem z chor±gwi Ks. Siemowita Mazowieckiego,(Przemys³aw Solecki) odtarzamy okres grunwaldzki. Ponadto zajmujê siê jubilerstwem i z³otnictwem ,. posiadam w³asny kramik z wyrobami. Proszê o informacjê co do mo¿liwo¶ci uczestnictwa w Turnieju , jako walcz±cy i rzemie¶lnik.
liczba uczestnicz±cych osób z naszej strony -4/5.
Pozdrawiam
Pawe³ Ob³oza.
Mail do mnie: zlotnik0@o2.pl
zapraszam tak¿e na stronkê:
www.artefakt.republika.pl
Wszystkich cz³onków NATO witamy z otwartymi ramionami wszêdzie i zawsze. (czyli w t³umaczeniu solowi ludziska zapraszamy serdecznie) Jutro rano s± na stronce wszystkie zasady.
Pozdrawiam
Bardzo dziêkujemy , pojawimy siê , z kramikiem i namiocikiem , jak czyta³em mo¿na.
pozdrawiam Pablo.
Witam
Jako, ¿e powiedziane zosta³o, ¿e bêdzie w Piasecznie komisja strojów - nieco wymagañ.
PIASECZNO 2005
1. Wymagania s± niedu¿e bo musi byæ jaki¶ pocz±tek, a jak walniemy z grubej rury, to faktycznie siê czê¶æ osób mo¿e zraziæ.
2. Te osoby które chc± wiêcej to i tak sobie zrobi± wiêcej, do czego serdecznie zachêcam.
I. Panie nosz± nakrycia g³owy lub odpowiednie do epoki fryzury - warkocze upiête po bokach g³owy np.
Panie nie nosz± rozpuszczonych i powiewaj±cych w³osów, to nie ta bajka.
II) materia³y maj± byæ w pe³ni naturalne i odpowiednie do epoki -(nie czepiam siê %we³ny w we³nie) - czyli len, we³na (sukno lub p³ótno), jedwab, (jak kogo¶ staæ to czemu nie) ,od biedy dopuszczam bawe³nê. Ale tylko na podszewki i bieliznê - ¿adnych spodni czy sukni cote simple).
III) panowie NIE nosz± "tunik rycerskich" jako stroju obozowego. Maj± byæ spodnie lub nogawice, gacie, koszula i doublet lub przeszywka. Oczywi¶cie wszystkie wierzchnie stroje s± mile widziane, ale nie s± obowi±zkowe.
IV) W miarê mo¿liwo¶æi epokowe naczynia do jedzenia (miska, ³y¿ka, kufel) - nie ma porcelitu, ani misek ze stali nierdzewnej ani aluminium.
Jak widaæ wymagania s± do¶æ podstawowe, wiêc mam nadziejê ¿e nie sprawi± k³opotu.
Nie napisa³am, ¿e kroje zgodne z datowaniem czyli 1350 - 1500, ale to oczywiste
Nie wiem jeszcze dok³adnie jak przebiegnie owa komisja - chcia³abym jak najmniej inwazyjnie oczywi¶cie. To jeszcze do przedyskutowania z Naczelnym S³oñcem.
Pozdrawiam i do zobaczenia.
Witam!
Oczywi¶cie powy¿sze warunki , my i nasze Panie spe³niamy , o puszkach z piwem i "bistorowych wdziankach"
nie ma mowy.
Pozdrawiam
Pablo
Witam jestesmy zainteresowani przyjazdem. Odtwarzamy okres 1434-1492 wiec miescimy siê w datowaniu. W³asny namiot historyczny z pelnym wyposazeniem (zadnych karimat czy spiworów). Czy znalazloby sie miejsce dla ok 6 osób ?
Przypominam, ¿e mo¿na a nawet wskazane jest przyjechaæ w pi±tek wieczorem.
Zapraszam tym bardziej, ¿e bêdzie wystawiane przedstawienie Teatru Ruchu "Min" w którym gram pewn± rolê. Bêdzie to mój debiut wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ
W pi±tek poza tym jest ciekawy koncert oraz dobra kolacyjka. £atwiej te¿ bêdzie zapisaæ sie na wszytkie konkurencje, poza tym zawsze dodatkowa noc imprezki.
Pozdrawiam
Witam.
Je¿eli nie jest jeszcze za pó¼no na oficjalne zg³oszenie, to my równie¿ chêtnie przyjedziemy. Jak znajdzie siê miejsce na 6-10 osób z namiotem historycznym, to ju¿ siê pakujemy
To my te¿ przyjedziemy
Artur mo¿emy?
please
szczególnie na Twój Debiut ty nasz Gajosie i Machalico w jednym
kochaj±ca £êczyca
To ja siê pochwalê za Pana Sowê, bo widzê ¿e jakis sie podejrzanie skromny zrobi³.
On tam gra rolê owszem, tylko nie pewn± a g³ówn±. I bêdzie Hadesem (mrocznym oczywi¶cie
)
Witam
Bardzo proszê o info ile osób pojawi sie na Piasecznie, je¶li kto¶ tego jeszcze nie uczyni³ na prv.
Chodzi o wy¿ywienie, czyli sprawa jest do¶æ pilna.
Pozdrawiam i do zobaczenia
witajcie jestem radoslaw kusnierz z pugnatores aeterni. slyszalem od templara ze w piasecznie jest fajnie
czy istnieje mozliwosc zapisania sie na turnie?j maksymalnie pieciu osob ktore chetnie pracuja ,duzo pomagaja jako prosci robotnicy a moga jeszcze powalczyc o jaja
Czo³em Wielkie S³oñce!
Wiem ju¿ na pewno, ¿e (je¿eli oczywi¶cie pozwolisz) zjawimy siê z Patrycj± i bli¿ej nieokre¶lon± garstk± czeladzi.
(w sumie liczê na jakie¶ 2-3 namioty)
Pozdrawiam serdecznie.
Maciek.
Poniewa¿ nie znalaz³em ¿adnej informacji na temat wy¿ywienia to rozumiem, ¿e we w³asnym zakresie ??
CYTAT(Stanis³aw Kossakowski)
Poniewa¿ nie znalaz³em ¿adnej informacji na temat wy¿ywienia to rozumiem, ¿e we w³asnym zakresie ??
Raczej watpie zeby nie bylo wyzywienia. Bylam na kazdym turnieju w Piasecznie i zawsze bylo pelno pysznego jedzonka
sniadanka, obiadki no i wspaniala uczta.
CYTAT
Chodzi o wy¿ywienie, czyli sprawa jest do¶æ pilna.
to napisal Wielkie Slonce pare postow wczesniej. chyba sugeruje ze jedzonko bedzie
zapewne bardzo pyszne
No pewnie, ¿e bêdzie. I jak zwykle pyszne.
Co powiecie na ¿urek na kaca na niedzielê rano?
Mam tylko nadziejê, ¿e bêdzie odpowiednia ilo¶æ, bo widzê ¿e jaka¶ ogromna ilo¶æ g³odomorów siê zapowiada...
Wszyscy wiedz±, ¿e na kaca jest najlepsze powietrze z pompki od materaca. A my mamy tam zamiar g³ównie piæ
, ¿eby siê nie odwodniæ w ten czerwcowy upa³. Pozdrawiam.
Witam!
Czy mo¿na prosiæ o parê, choæby orientacyjnych, szczegó³ów na temat turnieju ³uczniczego? Jakie konkurencje, ile, w jakim systemie i w ogóle. Jedyne co znalaz³em na ten temat w tym w±tku to godzina rozpoczêcia... chyba, ¿e ¶lepia mnie myl±.
Senks
Uwaga
1.Na turnieju w Piasecznie bedzie mozna kupiæ tani len
2.Jezeli kto¶ z Wroc³awia potrzebuje transportu to proszê o kontakt 0-691-394-992lub 3697765
CYTAT(Maciej Reihl)
Czo³em Wielkie S³oñce!
Wiem ju¿ na pewno, ¿e (je¿eli oczywi¶cie pozwolisz) zjawimy siê z Patrycj± i bli¿ej nieokre¶lon± garstk± czeladzi.
(w sumie liczê na jakie¶ 2-3 namioty)
Pozdrawiam serdecznie.
Maciek.
witaj o Wielkie S³oñce.
Jak nasz kochany dowódca ju¿ powiedzia³, zjawi siê 'nieokre¶lona czelad¼', w sk³ad której. o czym oficjalnie chcia³am poinformowaæ, wchodzê ja [nooo kto krzycza³ po bitwie 'WIELKIE S£OÑCE!' ?
] oraz mój luby. Wobec tego pytanie: czy tachaæ ze sob± 5cio osobowy namiot na nas zwei? Czy siekie¶ miejsca s± [bo ten nasz namiot to nei do¶æ, ¿e na zszycie czeka, to jeszcze ¶rednio na je¿a historyczny jest]?
Aaa i jeszcze jedno. W planie imprezy pocz±tek jest na 10 w sobote. My zjawimy siê z deka pó¼niej - ok. 13. To tak dla ¶cis³o¶ci.
pozdrawiam - Dark
Czy kto¶ mi³y mo¿e sprecyzowaæ co kryje siê pod pojêciem: "17.00 Turniej Rycerski o Z³ote Jajo"? Turniej bojowy i ³uczniczy rozpoczynaj± siê wcze¶niej, wiêc czy bêdzie to ich kontynuacja, czy mo¿e co¶ z zupe³nie innej beczki? Do zobaczenia w sobotê
Turniej rycerski to próba czego¶ nowego. Wystêpuj±cy bêd± punktowani za przedstawienie przez swojego herolda, za wygl±d sprzêtu i jego historyczno¶æ oraz za walkê. Dodatkowo jest szansa na punkty za honorowe zachowanie.
Pozdrawiam
No to ostatecznie moge powiedzieæ ¿e przybêdê na turniej.
Bêdê sam.
K³amca, nie bêdziesz sam wesprze Ciê dwóch takich co zabili ksiê¿yc- i co tam ¿e usadz± nas za to na uczelni !
Tio co mo¿e jaki¶ namiot by¶ wszystkim sko³owa³??
Tak dla szerszego ogó³ w poniedzia³ek mamy egzam(800 stron do zakucia na blachê), a my jak durnie i tak przyjedziemy... nio chyba ¿e nas S³oñce zabije ¿e¶my mu jeszcze zdjêæ nie przys³ali;)
Pozdrawiam
Fionn
Artur Brzychcy,
WitamY!
Ostatecznie potwierdzamy swoje przybycie (sobota) w sk³adzie : dwie Panie , 3 Panów , plus ma³y namioci k i kramik.
pozdrowienia Pablo.
Niestety nie damy rady przyjechaæ. Spora czê¶æ chêtnych na wyjazd poleg³a w bojach na uczelni...
Wiêc w odwecie Spalimy uczelniê?
Sylwio, Arturze mam pytanko - czy bêdzie s³oma??
Pozdrawia Pluszowy Mi¶
Reiki ale ja ta uczelnie nawet lubie...
a te zdjecia to chyba uda nam sie przeslac :)
Pozdrawiam
Staramy siê ¿eby s³oma by³a. Ale to jeszcze nie na 100 %.
Pod latarni± najciemniej i na wsi - czyli u nas - ze s³om± wcale nie jest tak prosto.
Witojcie!!!
Meldujê pos³usznie, ¿e zjedziemy w sobotê rankiem, ¶witkiem ko³o po³udnia z moj± najpiêkniejsz± na ¶wiecie
Dam± - Morgank± (a kto twierdzi inaczej ble, ble, ble...
) . Bedzie nas sztuk 2, nie wiem nawet czy zd±¿ê z³apaæ blachy bo o 7 rano koñczê pracê. ale z £odzi nie jest w koñcu a¿ tak daleko.
OLLO
ps. Maciek Reihl prosi³ coby Ci Arturku przekazaæ, ¿e z Prywatnej z Gdañska bêdzie ich 6 sztuk chiba z 2 namiotami.
Pozdrowionka for all.
R.O.T.A. po wielu zmaganiach i krwawych walkach z ró¿nemi profesiórami i innemi takiemi.., potwierdza ostatecznie swoje przybycie w sobotê oko³o godziny 9±tej. Bêdzie nas 3 historycznych i spora(teoretycznie) grupka turystów. Do zobaczenia na miejscu.
p.s.
Podobno ma byc niez³y upa³, przewidujecie jak±¶ ch³odnie dla zawodników?
Mam takie pytanko ma³e...Bo na mapie w Piasecznie sa dwa parki. impreza jest w ma³ym czy du¿ym parku?
Entante Cordiale ostatecznie potwierdza przybycie. Sk³ad niestety tylko 3 osoby reszta poleg³a w bojach, albo jedzie zabiæ rzemie¶lnika który mia³ im zrobiæ buty.Ikon (zdjêæ) nie prze¶lemy bo nam malarz pad³
Pytanko jeszcze czy w mrocznych domkach znad grenladii mo¿na mieszkaæ bo takie s³uchy mnie dosz³y??
no turniej ju¿ jutro POGODA DOPISUJE BÊDZIE SUPER
a mo¿e mi ktos powiedzieæ dok³adnie w którym miejscu piaseczna to bêdzie, bo nigdy tam nie by³am, a chce unikn±æ pl±tania sie po mie¶cie i okolicach ze strojem, ¶piworem i namiotem na plecach.
cudowna atmosfera wyborne towarzystwo po prostu miodzio!!
piaseczniaki odwaliliscie kawa³ dobrej roboty!!
by³o naprawde super!!
dzieki!!
W³a¶nie wroci³em z Piaseczna - by³o naprawdê fenomenalnie!! Extra atmosfera ( juz od czwartku
)fajni ludzie , genialne ¿arcie - mo¿naby wymieniaæ d³ugo. Pewnie nie wszystko wysz³o tak, jak Organizatorzy by sobie tego ¿yczyli, ale taka utopia nie zdarza siê nigdy wiêc zakrzyknijmy g³o¶no: Chwa³a Wam!!!
Cieszê siê niezmiernie ¿e mój pierwszy bojowy odby³ siê w³a¶nie na tym turnieju
Do zobaczenia w Uniejowie!
P.s. Jak wysoko ¶wieci s³oñce??
[/code]
Naprawde fajnie wyszlo, poczawszy od teatrów (Hades rules) poprzez calonocne ogniska, konczac na ogólnej atmosferze i ludziach
Mam pytanie- czyje byly te nagrania muzyki sredniowiecznej które lecialy w nocy sob/niedz. Kto¶ wie czyja byla ta plyta? Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie, zapraszam na priva, bardzo mi zalezy.
Do nastepnego
Jednym s³owem: "Genialnie"
Jak wysoko ¶wieci s³oñce? Tak wysoko, tak wysoko, tak wysoko !!!!!
Oby tak dalej.
Jak tylko bed± zdjêcia w necie to podawajcie adresy
Wlasnie wrocilam :D Bylo naprawde wspaniale. Tym razem na turniej przyjechalo mnostwo ludzi ale i tak impreza byla bardzo rodzinna. Dziekuje za wspaniala zabawe
Ludzie!
To jest najlepsze impreza jak± znam!
Wielki szacunek dla organizatorów za zrobienie tego wszystkiego. Kto nie przyby³ ten niech ¿a³uje.
Dziêkujê wszystkim za przemi³e towarzystwo i super zabawê.
Przepraszam tych, z którymi siê nie po¿egna³em.
Chwa³a Komandosowi. Czy za rok te¿ zostanie zaproszony?
wielkie dzieki naszemu wspanialemu sloncu
jak zawsze impreza organizowana przez Brzarta i jego dzielna kompanie jest wspaniala
gratuluje zwyciezcom konkursow - Martin wymiatal w tym roku hehe
@Jakub. L
Komandos musi byc, bedzie bronil tytulu ;)
@Hamer
plyta owa byla prawdopodobnie kogos z Eodem Tempore
mozliwe jest takze ze byla ona kogos od nas ale nie chcail sie pochwalic
jesli bardzo ci zalezy to wiekszosc utworow moge "skombinowac" i udostepnic
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.