Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: II Turniej Rycerski w Chêcinach ->23-25.07
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Stron: 1, 2, 3, 4
Cezary
Witam Wszystkich!
I po turnieju, a ja jeszcze ocieram ³zy po tak rozdzieraj±cej chwili rozstania z tak znakomitym towarzystwem tears.gif
Bardzo siê cieszê, ¿e jeste¶cie zadowoleni z turnieju /mi³o mi s³yszeæ tyle ciep³ych s³ów/
Dziêki za s³owa krytyki, przydadz± sie przy organizowaniui imprezy za rok, kiedy znów sie spotkamy w tym ¶wietnym gronie.
W ramach kilku s³ów sprostowania:
1) chcia³bym zdementowaæ pog³oski coby to Olkowi z DRZKwCh obciêto nos mad.gif to oczywi¶cie nieprawda smile.gif skoñczy³o sie na lekkim zadrapaniu.
2) nikt nikomu nie wbi³ topora w plecy itd... wiecie co robi plotka...
3) co do s³ów Dobrawki o mszy to by³em tak samo zaskoczony jak uczestnicy ... w ubieg³ym roku msza czê¶ciowo odbywa³a siê po ³acinie (zosta³a od¶piewana Bogurodzica, odmówiony Pater Noster) w tym roku mia³o byc podobnie, natomiast tak siê z³o¿y³o, ¿e ksiê¿a zapomnieli o tym co ustalali¶my i ca³a msza niewiele ró¿ni³a siê od co niedzielnej mszy - szkoda ale có¿ Si³a Wy¿sza aniol.gif
4) Co do s³ów od "gawiedzi" sprawa wygl±da tak, ¿e nie dostali¶my jakiegokolwiek dofinansowania od Chêcin i wszystko by³o sfinansowane z naszej kieszeni + symboliczny datek od sponsorów... nie by³o nas stac na wypo¿yczenie profesjonalnego nag³o¶nienia jak w tamtym roku, wysokie op³aty dla Zaixu co skutkowa³o brakiem podk³adu muzycznego w drugim dniu imprezy, problemy technicze spowodowa³y ¿e stracili¶my nag³o¶nienie dunno.gif ... wtedy posi³kowali¶my siê megafonem stra¿y po¿arnej w Chêcinach /którym nawiasem mówi±c wielkie dziêki/

a na zakoñczenie chcia³ym prosic o zaklinianie pogody na nastêpny rok, przes³anie do mnie filmów i zdj±tek z imprezy a ja odwzajemnie siê tym samym icon_wink.gif

i oczywi¶cie chcia³bym pogratulowac wszystkim zwyciêzcom!!! Panowie i Panie BRAVO!!!

Chwa³a Wam !!! i do zobaczenia za rok w Chêcinach.
Evan
Czarek... kto wygra³ turniej walk pokazowych ? :)
m_q
To jeszce raz ja nie¶mia³o smile.gif

CYTAT(Cezary)
co do (...) mszy to by³em tak samo zaskoczony jak uczestnicy ... w ubieg³ym roku msza czê¶ciowo odbywa³a siê po ³acinie (zosta³a od¶piewana Bogurodzica, odmówiony Pater Noster) w tym roku mia³o byc podobnie, natomiast tak siê z³o¿y³o, ¿e ksiê¿a zapomnieli o tym co ustalali¶my i ca³a msza niewiele ró¿ni³a siê od co niedzielnej mszy - szkoda ale có¿ Si³a Wy¿sza  :angel:

A mo¿e zaprosiæ kogo¶, kto odprawi porz±dn± mszê po ³acinie w rycie trydenckim? Obok normalnego uk³adu nabo¿eñstw? S± ksiê¿a zwi±zani z Bractwem ¦w. Piotra...

CYTAT(Cezary)
Co do s³ów od "gawiedzi" sprawa wygl±da tak, ¿e nie dostali¶my jakiegokolwiek dofinansowania od Chêcin i wszystko by³o sfinansowane z naszej kieszeni + symboliczny datek od sponsorów...

Tote¿ mo¿e warto "zapaliæ ogarek" dla gawiedzi i zrobiæ jedna wieczorn± bitwê z pokazami a i sponsorzy siê znajd±. W przeciwnym wypadku zawsze bêdziecie skazani na w³asne sakiewki i pa³êtaj±c± siê wokó³ gawied¼.

CYTAT(Cezary)
a na zakoñczenie chcia³ym prosic o (...) przes³anie do mnie filmów i zdj±tek z imprezy a ja odwzajemnie siê tym samym  ;-)

Nie omieszkam wrzucic kilku kwiatków do "szczytów mroku" cool.gif
Nic tak nie zachwyca jak rycerz paraduj±cy z petem na oczach gawiedzi cool.gif cool.gif cool.gif

Pozdrawiam i ¿yczê powodzenia, ale w przysz³ym roku wybiorê siê raczej tam, gdzie gawied¼ ma co ogl±daæ.
Jarogniew
S³awa!!!!

to napisali o imprezie w Gazecie Wyboczej - Kielce:

"...
Ponad stu rycerzy wziê³o udzia³ w turniej zorganizowanym podczas weekendu na
b³oniach pod zamkiem w Chêcinach. Impreza cieszy³a siê sporym
zainteresowaniem publiczno¶ci, ale najwiêcej emocji wzbudzi³y walki piesze
oraz rekonstrukcja bitwy rycerskiej. - Nie mogli¶my siê zdecydowaæ, z
jakiego okresu historycznego bitwê odtworzyæ - mówi Cezary Mieleniewski,
kanclerz dru¿yny rycerskiej zamku królewskiego w Chêcinach, organizator
imprezy. Ostatecznie w sobotê odby³y siê dwie bitwy, piêtnastowieczna i
siedemnastowieczna.

W niedzielê rano szyki pokrzy¿owa³ rycerzom padaj±cy deszcz, ale po po³udniu
zabawa by³a udana. - W przysz³ym roku te¿ spróbujemy zorganizowaæ turniej -
zapowiada Mieleniewski.

Sponsorem tegorocznej imprezy s± Targi Kielce oraz Piekarnia Ofen. Patronem
medialnym jest "Gazeta Wyborcza"
..."

...hmmmm nie wiedzia³em nawet, ¿e odtwarzam XVw bigsmile2.gif bigsmile2.gif

wczesniej zapomnialem wiec zrobie to teraz:

pozdrowienia dla Nordawind oraz podziekowania dla pañ z przypolowego baru (?) za ponidzia³kowe frytki z kawa/herbat± dla calej naszej dru¿yny na koszt owego baru szczerba.gif
i jeszcze raz wielki podziêkowania dla Cezara i DRZKwCh za wspania³± impreze:P

ps. jak kto¶ ma jakie¶ fotki, na których znajduj± siê cz³onkowie RDZ proszê o wys³anie ich na : reenactment@o2.pl
czapla6
CYTAT(Evan)
Czarek... kto wygra³ turniej walk pokazowych ? smile.gif

Heeee heeeee
Turniej walk pokazowych wygral czlowiek który miota³ tymi dwoma pileczkami

poz Czapla
Mila
Czapla nie chce nic mówiæ ale nie wiem czemu twoje Checinskie "heee heee" jest juz znane, bynajmniej jak wróci³am do domu to moja mama mówi tak "Wiadac ze dobrze sie bawili¶cie i ca³y czas by³o tylko "HEEE HEEE" shocked.gif cool.gif Mo¿e to dla tego ¿e w informacjach telewizyjnych by³a ma³a wzmianka od turnieju i ujeli akurat Ciebie dunno.gif NICE
Mila
co do zdjêæ to w sumie mo¿na przecie¿ wrzucaæ link na forum , a nie wysy³anie indywidualnie ovation.gif
Apropos fajna ikonka warrior.gif

"...hmmmm nie wiedzia³em nawet, ¿e odtwarzam XVw" - Jarogniew nie ka¿dy jest tak m±dry jak ty bum.gif
Evan
No dobra dobra ale wszyscy czekaj± na ZDIÊCIAAA!!!!
makKac
Wreszcie wrocilem z turnieju,
ktorego oczywiscie z kilku powodow
dluuuugo nie zapomne...

Minusy zasadniczo sa dwa:

1) impreza ewoluuje od zeszlorocznego
"od ruchu dla ruchu a publika won",
w strone "od ruchu dla-nie-wiadomo-kogo".
Mila byc kolejna sielanka a wyszlo "cos".
Efekty to ogolny kwas i niezadowolenie,
oczywiscie tych, ktorzy maja najmniej do
powiedzenia, czyli zaniedbanej publiki.
Mimo przeswiadczenia, ze nie jest to
event pod publiczke, usluzylem jednak
razy kilka swej osoby do roli bialego misia.
Ble. Za rok skladki proponuje,
i zupelny rozdzial.

2) ponure wrazenie (ale to w znacznej mierze
pozaturniejowe) przenikania do ruchu elementu
nazi-syfu i mlodzierzy wszypolskiej.
Na szczescie nie trzeba sie bawic ze wszystkimi.

Plusy:

Cala reszta. Nawet mrok nadrabial wdziekiem.
Czyli mimo wszystko ok.
Dzieki za impreze Kolegom z Checin,
czekam na sielanke przyszloroczna.

Na polityce sie nie znam wiec sie nie wypowiadam
na temat relacji i napiec miedzy dolem a gora
jak i o samej idei rozegrania pod nosem
zdublowanej, konkurencyjnej imprezy.
Ja tam akurat lubie jednych i drugich i znajomosc
z nimi na rowni sobie cenie, wiec mnie sie podoblao,
gdzie sie nie obrocic - sami swoi.

Dzieki za to, ze pamietali i chcialo sie im:
Agnieszce z Zalesia i Malcolmowi (Brocki rulez,
sorki za popsuta zabawe),
Mercenari, Cezaremu i Ani, Wolontarskiej
i niezniszczalnemu zbojowi lysogorskimu.
KBA mimo wszystko tez, mam nadzieje, ze
jakies wnioski sie pojawia.

pzdr
Micha³ ¯elazo
Mi³o znów czytaæ co¶ do Ciebie MacKac !

Oboje z ¿on± mocno trzymali¶my kciuki, ¿eby toasty z sobotniej uczty wysz³y bigsmile2.gif

CYTAT(makKac)
2) ponure wrazenie (ale to w znacznej mierze  
pozaturniejowe) przenikania do ruchu elementu
Na szczescie nie trzeba sie bawic ze wszystkimi.

Zgadzam siê, niestety. W pi±tkowy wieczór na jednej z chor±gwii wikiñskich widzia³em symbol dywizji Waffen SS "Viking". I có¿ z tego, ¿e znak pradawny, skoro polskie prawo zabrania go u¿ywaæ, jako jednoznacznie kojarz±cy siê z niczym dobrym ???
Nie oby³o siê te¿, oczywi¶cie, bez swastyk, których nie chce mi siê komentowaæ...

Do przysz³ego roku !!!
Pozdr.
M.
AdamS
historia i symbolika swasty ma korzenie siegajace duzo dalej ni¿ poczatek XX wieku .....
Bogumi³
Po co jednak siêgaæ po te jednoznacznie kojarzone z Adolfem?
Pawe³ z Krosna
sory ¿e siê wtr±cam bo nie by³em na tym¿e tunieju.

ma³a dygresja - nie rozumiem zestawienia: dunno.gif

CYTAT

to tak jakby w jednym szeregu zestawic powiedzmy józefa stalina i gerharda shrodera
rozumiem ¿e mo¿na mieæ poglady rózne od prawicowych ale stawianie nazistów obok narodowców to dla mnie nieporozumienie
to by³a dygresja

a co do swastyki- prawo polskie zabrania co najwy¿ej uzywania symbolu swastyki takiego jaki go¶ci³ na symnbolach pañstwowych III Rzeszy a z tego co sie orientuje ¶wiaszczyca o zaookraglonych ramionach faktycznie uzywana jako emblemat nies³awnej dywizji wiking nieco odbiega od hitlerowskiego hackenkreuza.
poza tym dlaczego w ramach reenactingu, w ramach ¼le pojetej politycznej poprawno¶ci rezygnowali z pos³ugiwania sie symbolami, kóre by³y u¿ywane przez wszystkie ludy indoeuropejskie tysi±ce lat przed kurduplem z wasem rodem z zapyzia³ej górskiej miejscowoi¶ci na granicy austriacko niemeickiej.
Micha³ ¯elazo
CYTAT(AdamS)
historia i symbolika swasty ma korzenie siegajace duzo dalej ni¿ poczatek XX wieku .....

Oj Adams, przeczytaj mój post.
Wiem, ¿e nie s± to znaki wymy¶lone przez Adolfa, jednak z jego to w³a¶nie przyczyny zosta³y zdelegalizowane. Wczesne ¶redniowiecze, zw³aszcza wikolskie to bogactwo znaków, niestety wiêkszo¶æ ludzi czerpie z niego jedynie te, które od razu siê kojarz±.
Niezbyt dobrze w dodatku.

Nieciekawie siê cz³owiek czuje, kiedy musi t³umaczyæ siê na turnieju za wikoli przed widzami. Zw³aszcza takimi, których wiek sugeruje, ¿e sympati Adolfa do naszego kraju do¶wiadczyli na w³asnej skórze... Nie by³o tak na szczê¶cie na Chêcinach, ale wcze¶niej siê zdarza³o...

Pozdr.
M.
Pawe³ z Krosna
acha jeszcze przypomnia³o mi siê- niedaleko od moich rodzinnych stron jest ko¶ció³ z posadzk± kóra ma piêkny motyw swastyczny- poprosze proboszcza ¿eby wymieni³ j± na przepiekne panele pod³ogowe w ramach walki z faszyzmem bum.gif
m_q
Co prawda jako "gawied¼" mam najmniej do powiedzenia bigsmile2.gif , ale w±tek robi siê pasjonuj±cy, choæ nieco offtopicowy...

CYTAT(roscislav)
rozumiem ¿e mo¿na mieæ poglady rózne od prawicowych ale stawianie nazistów obok narodowców to dla mnie nieporozumienie

To ja te¿ dygresjê. Protestujê przeciwko nazywaniu narodowych SOCJALISTÓW "prawic±". Socjali¶ci to zawsze LEWICA, niezale¿nie czy narodowi (NSDAP) czy pobo¿ni (LPR) czy bezbo¿ni (UP) czy proeuropejscy (UW).

CYTAT(roscislav)
poza tym dlaczego w ramach reenactingu, w ramach ¼le pojetej politycznej poprawno¶ci rezygnowali z pos³ugiwania sie symbolami, kóre by³y u¿ywane przez wszystkie ludy indoeuropejskie  tysi±ce lat przed kurduplem z wasem rodem z zapyzia³ej górskiej miejscowoi¶ci na granicy austriacko niemeickiej.

Na gmachu Muzeum Tatrzañskiego "od zawsze" nad wej¶ciem by³ "krzy¿yk niespodziany" - jeden z ulubionych motywów zdobnictwa góralskiego. Po wojnie zosta³ zatynkowany, bo siê kojarzy³.

Na kamieniu upamiêtniaj±cyn ¶mieræ Mieczys³awa Kar³owicza przy drodze z Hali G±sienicowej do Czarnego Stawu te¿ widnieje ów znak (przez nieuków nazywany odwrócon± "swastyk±"). Dobrze, ¿e kamieñ stoi w oddaleniu od szlaku, bo pewnie nadgorliwcy te¿ by go skuli.

Zgadzam siê, ¿e w¶ród "wczesnych" jest sporo osób, którzy maj± w g³owach tak± mieszankê "s³owiañszczyzny/pogañstwa/nacjonalizmu/wegetarianizmu/wikingizmu/i-diabli-wiedz±-czego--jeszcze-izmu/oraz-debilizmu", ¿e nadaj± siê do psychiatry a nie miêdzy ludzi, ale z tego powody, ¿e paru skrzywionych narodowo i pogañsko Niemców zaw³aszczy³o znak nale¿±cy do kultury indoeuropejskiej nie nale¿y popadaæ w paranojê...
makKac
CYTAT(m_q)
Co prawda jako "gawied¼" mam najmniej do powiedzenia bigsmile2.gif

Dziekuje za zachowanie dystansu wobec niezbyt szczesliwego
uogolnienia i skrotu myslowego jaki mi sie przydarzyl smile.gif

Kolega Inkwizytor akurat popelnil sporo trafnych i ciekawych
uwag w swoich komentarzach do imprezy. Z wieloma sie zgadzam,
nad wieloma powinni zastanowic sie bezposredni adresaci.

Nie zmienia to jednak faktu, ze zwlaszcza po konwencji zeszlorocznej,
nikt chyba nie podszedl w tym roku do publiki jako elementu
uprzywilejowanego, raczej jako do przypadkowego grona gapiow,
ktorego nie da sie uniknac na imprezie nawet zamknietej.

Osobiscie, jako jednostka uprawiajaca rr dla siebie, z pasji,
dla wlasnej radochy, nie zrzeszona, nie dotowana, unikajaca komerchy,
nie wynajeta na turniej przez podatnika czy instytucje zyjace
z podatnika, nie czerpiaca profitow z rr, itp, itd,
mam pelne moralne prawo do olewania publiki. Prawda?
Uwazam, ze poswiecajac pare chwil kazdemu kto mnie zaczepi
z najglupszym nawet pytaniem, jestem ok wobec widza.
Bladze? Chyba nie.

A w sprawie nazi-rr: tu nie chodzi o to, kto i co sobie na
tarczy namaluje. Ale o to, kto, z jakimi pogladami
i z czym w glowie, pojawia sie w ruchu wlasna osoba, prawda?
Zycze milej dyskusji o swarzycy na przestrzeni dziejow.

beee
Reyki
Co do znaków ró¿nego typu.Krzy¿ gammowy bo tak poprawnie nazywa siê "swastyka" jest jak najdardziej historyczny.By³ u¿ywany przez jaki¶ zakon ju¿ nie pamiêtam jaki.I nie powinien byæ ¼le kojarzony tylko dla tego ¿e jaki¶ po......ny austriak pó³ wieku temu za³o¿y³ go sobie na ramiê i próbowa³ podbiæ wiêkszo¶æ ¶wiata.
Podczas 2 wojny ¶wiatowej krzy¿ ten mia³ oznaczaæ si³ê i jedno¶æ narodu(i to te¿ nie jest chyba takie ca³kiem z³e?).
Wiêc je¶li w tych czasach kto¶ chce u¿ywaæ tego krzy¿a to prosze bardzo.Tylko niech bêdzie wiadome,¿e nie jest to symbol faszyzmu,nazizmu itp.

Co jeszcze.Adolf Hitler stworzy³ pewnego rodzaju "zakon" ¿o³nierzy który mia³ na celu odnalezienie wszystkich mo¿liwych danych na to,i¿ "gatunek" nordycki panowa³ na terenach europy.Prowadzili oni badania terenowe takie jak dzisiejsi archeologowie.
Nieoficjalnie mówi sie ¿e by³ to element propagandy.Ale tak by³o na prawdê.

Hitler nawet stworzy³ na wzór dawnych w³adców swoj± gwardiê(rzym-pretorianie)któr± by³a SS.Jednym s³owem go¶ciu mia³ krêæka na punkcie historii(i to ogromnego).

P.S A Bogumi³ mia³ niesamowit± broszê z motywami krzy¿a gammowego.

Pozostawiaj±c ten temat chcia³em gor±co pozdrowic Micha³a ¯elazo i jego przesympatyczn± ¿onê.
Do zobaczenia wkrótce.
Misieq
Witam !!

Co do swastyki na stanicy to my¶my tak± mieli w³a¶nie. ¯eby wyja¶niæ wszystko od razu: u nas w bractwie nie ma nazi- skinhedo- poganów. Mak Kac je¶li chodzi o m³odzie¿ nazi krzycz±c± po nocy ró¿ne teksty to te¿ nie od nas z bractwa. Tyle je¶li chodzi o wyja¶nienie. Acha jeszcze co do stanicy to w pi±tek od razu jak j± wywiesili¶my przed namiotami Czarek i Misiek poprosili nas o zdjêcie jej gdy¿ ¼le siê mo¿e komu¶ kojarzyæ. Tak te¿ zrobili¶my od razu. Wiêc ja tu nie widzê ju¿ problemu smile.gif A stanicê sobie zrobimy now± z motywem który nikomu siê ¼le nie bêdzie kojarzy³.

Pozdrawiam
Micha³ ¯elazo
CYTAT(Reyki)
Hitler nawet stworzy³ na wzór dawnych w³adców swoj± gwardiê(rzym-pretorianie)któr± by³a SS.Jednym s³owem go¶ciu mia³ krêæka na punkcie historii(i to ogromnego).

Owszem, mia³, w ten sposób próbowa³ legitymizowaæ swoj± w³adzê. Ogranizowa³ nawet turnieje rycerskie z okazji wa¿nych rocznic, widzia³em kiedy¶ zdjêcia z Malborka. Same mroki cool.gif

CYTAT(Reyki)
Pozostawiaj±c ten temat chcia³em gor±co pozdrowic Micha³a ¯elazo i jego przesympatyczn± ¿onê.

Dziêkujemy piêknie. W imieniu ¿ony oraz w³asnym pozdrawiam Reykiego i ca³± Prywatn±.

Pozdr.
M.
Evan
Z chêci± zobaczy³bym tê posadzkê. Dla mnie pro¶ba o zdjêcie sztandaru zdobionego takim symbolem jest tylko dla ¶wiêtego spokoju. Zeby, jak tu wczesniej by³o mowione, nie razniæ uczuæ ludzi którzy przezyli II WW. Nie widze nic zdro¿nego a takim symbolu...
Jarogniew
CYTAT(Micha³ ¯elazo)
Zgadzam siê, niestety. W pi±tkowy wieczór na jednej z chor±gwii wikiñskich widzia³em symbol dywizji Waffen SS "Viking".

Na widzianej przez Ciebie "wikiñskiej" chor±gwii nie znajdowa³ siê symbol 5. dywizji pancernej SS - "Viking". ¦wiaszczyca znajduj±ca siê na naszej stanicy mia³a ramiona wygiete w drug± strone. Umieszczenie na naszej stanicy akurat takiego symbolu nie mia³o na celu obra¿enia nikogo (dopiero w Chêcinach kto¶ mi przypomnia³, ¿e jedna z formacji mia³a podobny symbol), dlatego gdy Cezary poprosi³ o schowanie jej , bez marudzenia to zrobili¶my smile.gif. A stanica by³a szyta po drodze do Chêcin jeszcze, w przysz³ym roku bêdziemy mieli now± haftowan± bigsmile2.gif bez ¿adnych niebezpiecznych symboli....

Nikt od nas nie jest narodowym socjalist± i nie propagujemy tego ustroju w ¿aden sposób, wiêc by³bym wdziêczny gdyby nas nie kojarzono z NAZI-RR.

I jeszcze jedno nie jeste¶my wikingami, arabo-rzymianinami ani nawet szkotami, nasza grupa odtwarza mieszkañców Rusi Kijowskiej. Prosi³bym o nie przekrêcanie.

Przepraszamy wszystkich, którzy poczuli siê ura¿eni s³usznie czy nie s³usznie nie wa¿ne.
makKac
CYTAT(Czcibor Bartnik)
Mak Kac je¶li chodzi o m³odzie¿ nazi krzycz±c± po nocy ró¿ne teksty to te¿ nie od nas z bractwa.

A w ktorym ja miejscu napisalem, ze nazi-mlodziez
wyjaca faszyzujace strofy po nocy to od Was?
Lub cokolwiek w tym klimacie do Was personalnie?

Ja tylko wyrazilem ogolne wrazenie.
Napisalem nawet, ze w znacznej mierze pozaturniejowe.
Suma obserwacji i doswiadczen po konfrontacji
z podobnym zniesmaczeniem przyjaciol.

Uderz w stol a norzyce sie odezwa?
devil.gif

Szalom!
Wilkomir
Naszczescie wszystko sie dobrze skonczy³o, wiec nie ma co tu roztrzasac szczerba.gif
Najwazniejsze ze organizatorzy wiedza kto sie zachowywa³ nieodpowiednio crazy.gif
Villentr
Ave Bracia
Dopiero teraz wróci³em do domciu z Nowego Targu (5 dni ci±g³ego deszczu). Niestety ¿a³ujê ¿e nie mog³em zostaæ do koñca, ale nadrobie nastêpnym razem.
Impreza by³a spoko, na luzie i zasta³em to czego siê spodziewa³em - w koñcu odpocz±³em.

Dzieki za wszystko ekipie z Chêcin, macie u mnie duuuze piwo (Mieszko ma dwa za zba³amucenie mojej siostry bigsmile2.gif )

Podziêkowania tak¿e dla braciszka tj Ejnara za .... (bedzie wiedzia³).

Do Mi¶ka ¯elazo - czekam na informacje o maluszku

To chyba na tyle, szkoada pr±du na rozdrabnianie sie.

CHOMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK devil.gif
Lady Rowena
Witajcie mad.gif
Chcia³abym dodaæ jeszcze kilka s³ow od siebie za ¶wietn± imprezê chêcinsk±.
Pierwszy mój turniej zapisze siê na d³ugo w mej pamieci. Na szczê¶cie pogoda dopisa³a, do organizatorów chyba nie mo¿na mieæ wiêkszych pretensji, poza tym, ¿e pewnie flaki sobie wypruwali dla zrobienia tego, czego wszyscy byli¶my ¶wiadkami. Dla krytykuj±cych - cz³owiek uczy siê na b³edach i nawet je¶li by³y jakie¶ niedoci±gniêcia to na pewno zostan± poprawione bigsmile2.gif
Specjalne pozdrowienia dla Nordawind - braciszka Einara, Grzesia, Berne i Tostera (tych zapasów nigdy nie zapomnê)
Czarek !!! by³e¶ ¶wietny a za rok jak ksiê¿a zapomn± o Bogarodzicy to osobi¶cie im przypomnê.....brzytewk±.
Mieszko - by³es kochany, choæ zabrak³o Ci soli do roso³u i troszkê ¼le przeprowadzi³e¶ owo porwanie smile.gif dunno.gif

To chyba na tyle
a od bractwa z którym przyby³am - jak wysoko chomik podnisi ³apki ????
(ksiê¿na Anna)
Evan
A kiedy bêd± zdiêciaaaa??????
M¶ciwój
na naszej stronie www.druzynaslavia.prv.pl w dziale wyprawy znajduja siê zdjêcia z turnieju a to jest bezposredni link http://republika.pl/druzyna_slavia/checiny.html. Pozdrawiam
M¶ciwój
bezposredni cos niedzia³a icon_sad.gif anger.gif przepraszam.
Cezary
http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=2...13&grupa=&nxt=0

-na TEJ STRONCE JEST ROWNIEZ KILKA FOTEK Z TURNIEJU
Micha³ ¯elazo
Fajne te fotki, ale niektóre siê nie otwieraj±, na przyk³ad to z moj± ¿on±... icon_sad.gif

Nie mo¿emy siê ju¿ doczekaæ przysz³orocznego turnieju chêciñskiego, bêdzie nas na nim na pewno troszkê wiêcej, a i o lepsz± jako¶æ siê postaramy.
Cezary, je¶li trzeba bêdzie w czym¶ pomóc, wal jak w dym. Za tak± imprezê jak tegoroczna to mogê w przysz³ym roku trochê za fizycznego porobiæ.

Pozdr.
M.
Cezary
Mam nie najlepsz± wiadomo¶æ...
Film z bitwy, który nakrêci³em wyszed³ w tak tragicznej jako¶ci, ¿e nawet nie ma co ogl±daæ dunno.gif
Có¿, mam nadziejê,¿e komu¶ z was uda³o siê nakrêciæ co¶ ciekawego bardzo chêtnie poprosi³bym o jakis link to bym sobie zassa³...
M¶ciwój
Witam. Mo¿e i filmik przez nas nakrecony nie jest najlepszej jakosci ale zawsze to cos, mozna go pobrac z naszej strony. www.druzynaslavia.prv.pl znajduje sie w dziale skarbiec.
Pozdrawiam
Micha³ ¯elazo
Witam !

Troszkê czasu ju¿ minê³o od turnieju, ale ze wzglêdu na przeci±gaj±cy siê niestety remont w naszym domciu dopiero teraz zamieszczamy zdjêcia z turnieju.

Oto Chêciny widziane naszymi oczyma bigsmile2.gif

Pozdr.
M.
Micha³ ¯elazo
I jeszcze troszkê smile.gif
Wilkomir
Fajne fotki kolego Michale, szkoda ze widac tylko mnie od ty³u bo przód mam o wiele ³adniejszy szczerba.gif
Mila
Widzê ¿e temat Chêcin jako¶ ucich³, nikt ju¿ nie ma zadnych ciekawych zdjêæ?? icon_sad.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.