paru warcholow z okolicy stolicy tez sie pojawi
Mo¿e kto¶ pomo¿e ???
Jak dojechaæ do zamku chêciñskiego z dworca PKP w Kielcach ???
Czy najlepsze bêd± autobusy miejskie, czy te¿ mo¿e to ju¿ zasiêg PKS ?
Pozdr.
M.
W okolicach Kielc dzia³a wiele tanich firm przewozowych (minibusy).
Na Swaroga! Impreza oczywi¶cie na tym samym polu co rok temu?
W³a¶nie.
Gdzie jest impreza ???
My¶leli¶my z ¿onk±, ¿e na zamku, a tymczasem na fotach z ubieg³ego roku ¿adnego zamku nie widaæ... Jak z tym bêdzie ??? Na otwartym polu ??? A jeszcze jedno - publika cywilna jaka¶ bêdzie, turniej jest jako¶ choæby w Kielcach reklamowany ?
Pozdr.
M.
Do Chêcin najlepiej dostaæ siê za pomoc± busów.
Po wyj¶ciu g³ównym wyj¶ciem z dworca PKP trzeba udaæ siê ulic± ¯elazn± w kierunku po³udniowym (jak wychodzimy to w prawo)...trzeba tak i¶æ z 5 minut a¿ do skrzy¿owania, teraz trzeba skrêciæ (w lewo) w ulicê ¯ytni±. Teraz tylko z 3 minuty i po prawej stronie bêdzie stacja benzynowa. Stamt±d odje¿dzaj± busy do Chêcin, cena ok 2,5 z³.
Trzeba wysi±¶æ na rynku w Checinach, teraz tylko marsz na pole obozowe, jakie¶ 8 minut. Prowadzi tam droga asfaltowa, obchodz±ca zamek od strony zachodniej (na prawo je¶li stoimy przodem do zamku).
Do obaczenia.
Cezar moje gratulacje !!! po ilo¶ci wy¶wietleñ Turniej w Chêcinach jest na drugim miejscu po Grunwaldzie. No piêknie, szkoda ¿e mnie nie bêdzie ale reprezentacja Odrow±¿ów w sile 3-4 przybêdzie.
Pozdrawiam
Jarek P.
Muchos gracias !!!
Dodam jeszcze, ¿e wraz z ¿onk± zapraszamy wszystkich do naszego kramiku na Chêcinach, nabyæ bêdzie mo¿na ró¿ne ró¿no¶ci: czepki na ³epki, torby p³ócienne, kocio³ ¿elazny, mo¿e te¿ jeszcze co¶ innego
Wszystko zale¿y od tego jak bardzo mi i mojej ¿once bêdzie siê chcia³o...
Pozdr.
M.
P.S.
Czy kto¶ ma numer telefonu do Cezarego ???
Impreza odbywa siê tam, gdzie rok temu, doctrzeæ mo¿na tak, jak to opisa³ M¶cis³aw. Jakby kto¶ mia³ problemy, to pytajcie w Chêcinach o b³onia zamkowe, ka¿dy w mie¶cie wie gdzie to jest. A numer do Czarka jest taki: 600075092, jakby co, to dzwoñcie
A ja mam pytanko czy kto¶ nie wie czy bêd± ch³opaki z Nordavind??
WA¯NA INFORMACJA OD ORGANIZATORÓW!!!!
Przypominam, ¿eby potwierdzaæ swoje przybycie! Ludkowie kochani, my na prawdê musimy choæby te parê dni wcze¶niej wiedzieæ, ile was bêdzie i ilu z tego do walki. Informacja, ¿e "bractwo XXX siê zjawi" to nie jest potwierdzenie przybycia. Potwierdzenie to napisanie mi na maila, gg, priva, albo choæby na fresze ile osób z danego bractwa bêdzie!!!! Osoby, które chc± siê pojawiæ na imprezie i tego nie zrobi³y, niech jak najszybciej napisz±!!!!!
PS. Tak, Nordawindów zg³osi³o siê na przyjazd 10.
Ode mnie czyli Dru¿yna Zaciê¿na Ks. Anny (w ubieg³ym roku jeszcze 74 KZ bêdzie 5 osób:
ja, Evan, Onix, Maækowiak i moja siostra.
Ewentualnie jeszcze Angela o ile dostanie zwolnienie z pracy ale bede wiedzia³ dopiero w czwartek wieczorem - po¶le SS-mana.
Chwa³a
Na razie mam tylko 2 chêtne osoby z mojego bractwa.Ale postaram siê namówiæ jeszcze kilka osób.A jak nie to bêdê sam.
S³awa!!!
Rg:rdz potwierdza przybycie 7 osob w tym jedna walczaca.
i mam jedna prosbe czy ktos moglby mi powiedziec czy bedzie mozna na miejscu zakupic drewniane miski?? ewentualnie czy ktos bylby na tyle mily, ze by mi przywiozl jakies do Checin, kupione np. w Cepelii albo gdzies indziej ?? prosze o kontakt na priv:)
Witam.
Weso³a Kompania zjawi siê w liczbie 2+1
Bêdziemy ju¿ w pi±tek po po³udniu.
Co do misek drewnianych, proponujê uderzyæ do Golluma, ja zamówi³em u niego i mam nadziejê szybko je mieæ.
Pozdr.
M.
Miski mo¿e bêd± u nas, ale je¶li mówisz o Gollumie ze Swawolnej, to ich wogóle nie bêdzie, zreszt± przypomnê tylko jak rok temu Ptackoo siê wypowiada³ o naszej imprezie...
Zastêp Ks.Anny w liczbie 6 osób plus jeden Reiki (Od Oporowskich) i jescze mo¿liwie jakie¶ dwie osoby o ile uda sie znale¼æ kogo¶ do busa :)
Czekamy imprezy z niecierpliwo¶ci± !
Chwa³a!!!!
PS:"Jak ¶wieci ¶³oñce????"
chcesz powiedziec olku ze nas nie zapraszacie?
btw kto z wawy jedzie na te impreze bo mialbym romans do niego...
Olku czyli jakbym sie zglosil i przyjechal to by mnie i tak nie bylo wsrod uczestnikow ?
Potwierdzam s³owa olka, nale¿y zapowiedziec swój przyjazd wcze¶niej poniewaz my musimy sie przygotowac na przyjêcie dok³adnej liczby osób, chocia¿by dlatego aby nie zabrak³o jedzenia.
miski, kubki, kufle, ³y¿ki itp bêda do zakupienia na miejscu imprezy - bêdzie mo¿na wybrac sobie nawet wersje glinian± lub drewnian±
a wszystko w cenach promocyjnych dla rycerstwa.
Impreza odbywac sie bêdzie na terenie b³oni i zamku w Chêcinach, jednak wiêkszo¶c konkurencji odbêdzie sie na b³oniach.
Na zamku planujemy zorganizowac niektóre konkurencje plebejskie, pierwsz± biesiadê i jedn± konkurencje turniejow±.
pozdrawiam, i zapraszam zg³oszenia mo¿na wysy³ac
P.S.
od teraz tylko smsem na numer 600 075 092 , wiêc je¶li kto¶ nie zd±¿y³ prosze o sms.
Witam.
Chêciny raduj± duszê moj±
Niestety Gollumowi nawali³ dostawca, podejrzewam wiêc, ¿e damy Wam wraz z ¿on± troszkê zarobiæ, bo sprzêtów potrzebujemy
Co do Swawolnej, nie mam pojêcia co Ptacku napisa³ o ubieg³orocznym turnieju, a nawet jakbym wiedzia³, to rzadko siê z góry do czego¶ uprzedzam...
No to ju¿ pojutrze wypijamy, poobijamy siê
Pozdr.
M.
do ch³opaków ze Swawolnej - przecie¿ napisa³em wcze¶niej, ¿ê trzeba sk³adaæ zg³oszenia. Po raczej niepochlebnych opiniach Ptacka z zesz³êgo roku doszed³em do wniosku, ¿e nie jeste¶cie zainteresowani imprez±....
do wsyzstkich - je¶li kto¶ jeszcze siê chce przy³±czyæ od naszej weso³ej zabawy, to dzwoñcie do Czarka, bo ja ju¿ dizsiaj wyje¿d¿am
Do zobaczonka!!!
No to potwierdzamy. Familia Michoñskich w sile 4 stawi siê w pi±tek wieczór
Do zobaczenia
CYTAT(Micha³ ¯elazo)
Co do Swawolnej, nie mam pojêcia co Ptacku napisa³ o ubieg³orocznym turnieju, a nawet jakbym wiedzia³, to rzadko siê z góry do czego¶ uprzedzam...
Stary powiem ci tylko tyle ¿e Ptacku z³ama³ wszystkie mo¿liwe prawa dotycz±ce reklamy.
Dzieki jego antyreklamie zjecha³o siê kilka fajnych dru¿yn i zabawa by³a przednia.
Ja tak¿e siê nie uprzedzilem w ubieg³ym roku dziêki czemu pozna³em kupê fajnych ludzi.
Za to Ptacku mia³ u mnie duuuu¿y
browar ale jako¶ nie kwapi³ sie przez rok z kuflem
Zbysio (mój kompan) wci±¿ wspomina Chêciny jako najlepszy turniej na którym kiedykolwiek by³
Impreza ju¿ pojutrze :-P
Na miejscu otworze swój mini-tyci kramik; wystawimy dwóch ³uczników no i walcz±cego o ile uda nam siê kupiæ przeszywke
Dobra to jest ju¿ oficjalnie.
Poczet rycerski rodu Oporowskich stawi siê w sile 4 osób w tym 2 walcz±ce.
Bêdziemy mieæ namiot historyczny i psa bojowego.
Pojawimy siê prawdopodobnie w pi±tek wieczorem.
Jakby co to dwoñcie do mnie tel.kom. 0888399988.
Niez³y numer ale prawdziwy.
Pozdrawiam Reyki zwany Seanem.
Michale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo - dzieki temu ze tamte zrodlo nawalilo znalazlem inne i juz niedlugo powinienem miec drewniane miski recznie zdobione!
jak tylko je dostane podesle Ci fotki
M.L. sie oczywi¶cie stawi w liczbie ok 8.
Nas niestety nie bêdzie, za co przepraszamy.
To na koniec s³ów kilka od organizatorów. Przede wszystkim bardzo dziêkujemy przyby³ym ekipom, jeste¶cie super ludzie i cieszymy siê, ¿e mogli¶my siê z wami bawiæ.
Na imprezie by³o kilka niedoci±gniêæ, ale mam nadziejê, ¿e tak bardzo to nie przeszkadza³o. Za rok postaramy siê zrobiæ wyszstko jeszcze lepiej, póki co trochê rozbudowali¶my manu:) Gratulujê wszystkim zwyciêzcom, a wiêc Olowi za bojówkê (i za nasz pojedynek of couse
), Evanowi za ³uczniczy i wszystkim Mercedesom za plebeja
Ogó³em na imprezie by³o oko³o setki osób (mia³o byæ trochê wiêcej, ale z nieznanych mi przyczyn czê¶æ nie dojecha³a), a wiêc ca³kiem kameralnie i taki charakter imprezy chcemy utrzymaæ. Bitewki te¿ wysza³ w miarê sympatycznie, gfdyby tylko nie wypadek Makkaca
(na szczê¶cie az teog co wiem, to jest ju¿ z nim lepiej).
Szkoda te¿, ¿e niektórzy tak nam szybko pouciekali (Ciastoniowi ze Sterydem powykrêcam suty za to, ¿e siê nie po¿egnali!!!;) ). Ogó³em - fajnie by³o zobacyzæ wyszstkie wasze mordki i zapraszamy za rok
CHA£WA! CHA£WA! CHA£WA!
CYTAT
Na imprezie by³o kilka niedoci±gniêæ, ale mam nadziejê, ¿e tak bardzo to nie przeszkadza³o.
Z punktu widzenia bezstronnego obserwatora (czyli mnie i moich kompanów) wygl±da³o to tak: Niedoci±gniêcia owe by³y widoczne...Uwa¿am jednak ze miejsce jest ¶wietne i mo¿na z tego zrobiæ suuuper impreze :-P Zainteresowanie okolicznej cywilnej "gawiedzi" by³o spore - ludzie spragnieni byli wra¿eñ.A imprezka rzeczywi¶cie kameralna by³a - ma³o was tam by³o :!:
My¶le to wszystko w nastêpnych latach sie jeszcze rozwinie - nie¼le sie zapowiada...
Pozdrawiam wszystkich uczestników no i oczywi¶cie organizatorów imprezy
Tillia
Witam,
Mia³em okazjê przyjrzeæ siê pierwszemu dniu turnieju okiem "gawiedzi" w³a¶nie.
Muszê jednoznacznie powiedzieæ, ¿e z punktu widzenia widza niezaanga¿owanego w RR i nieuczestnicz±cego w turnieju impreza by³a tak "pomiêdzy nud± a d³u¿yzn±".
Rozumiem, ¿e Chêciny, to w du¿ej mierze impreza "nie pod publiczkê", ale przynajmniej mo¿naby pomy¶leæ o jakiej¶ du¿ej atrakcji dla profanów, a jak siê tak± atrakcjê zaplanuje, to przynajmniej j± sprawnie przeprowadziæ.
Przez wiêksz± czê¶æ czasu, w którym w programie widnia³y "pojedynki piesze" widzowie mieli okazjê podziwiaæ puste pole z pust± scen± oraz snuj±cych siê mniej lub bardziej t³umnie i poleguj±cych wokó³ pola walki uczestników. Generalnie, gdyby nie to, ¿e pogoda by³a ³adna i mi³o siê siedzia³o na kocyku (a i po piwo nie by³o daleko) pewnie wszyscy poszliby do domu. Nikt nie poczu³ siê równie¿ w obowi±zku poinformowaæ gawiedzi czy maj± czekaæ na cokolwiek, czy powinni udaæ siê na zamek, sk±d przynajmniej dochodzi³ huk kozackich wystrza³ów. Wreszcie Organizator zapowiedzia³ "za moment zobacz± Pañstwo pojedynek ciê¿kozbrojnych" i dalej nic siê nie dzia³o.
Nareszcie, po prawie godzinie zaczê³o siê. Pojedynki nawet sympatyczne, aczkolwiek wysi³ki prowadz±cego walki próbuj±cego wykrzesaæ jakiekolwiek brawa z "gawiedzi" po godzinie nudzenia siê w upale by³y ma³o skuteczne. Ale gawied¼ g³upia nie jest, czego dowiod³y spontaniczne brawa, kiedy do walki wyszli rycerze maj±cy jakie takie pojêcie o szermierce i wreszcie by³o na co popatrzeæ.
Niestety, musze równie¿ odnotowaæ komentarze gawiedzi w stosunku do Organizatora, którego zmêczenie paradowaniem przez ca³y upalny dzieñ w ¿upanie, kontuszu i czapce oraz rosn±ce otêpienie by³y bardzo z³o¶liwie interpretowane "patrzcie, ten ju¿ jest dobry".
Najlepszym komentarzem do pierwszego dnia turnieju by³o os³upienie prowadz±cego pojedynki, kiedy po kolejnej walce odwróci³ siê (¿eby tradycyjnie zachêciæ do braw) i zobaczy³ zamiast zwartej ³awy widzów pojedyncze ich grupki oraz plecy tych, którzy szli do domu.
Wtedy i ja odwróci³em siê i uda³em sie do samochodu, ¿eby móc w miare sensownie dojechaæ do domu (nie zanosi³o siê na to, ¿e wieczorne bitwy zaplanowane na 19:00 zaczn± siê (o ile siê zaczn±) wcze¶niej ni¿ o 21:00.
Fakt, od strony publiczno¶ci, to to rzeczywi¶cie nie by³o zbyt widowiskowe. Wykonali¶my ca³ plan, ale godziny konkretnych konkurencji nie pokrywa³ siê z godzinami wypisanymi na plakatach, co nam zreszt± na miejscu i w prasie wytkniêto. Za to musimy turystó przeprosiæ.
Ale nie wynik³o to z braku naszej dobrej woli, ale z tego, ¿e ta impreza by³± przede wszystkim dla naszych go¶ci i chcieli¶my, ¿eby to oni siê przede wsyzstkim dobrze bawili. W zwi±zku z tym nikogo nie popêdzali¶my, bo wiedzieli¶my, ¿e i tak starczy na wszystko czasu. To, ¿e dali¶my o imprezie informacjê do prasy i ludzi by³o aktem naszej dobrej woli, bo chcieli¶my daæ widzom mo¿liwo¶æ zobaczenia rycerzy. Nie byli¶my do tego w ¿aden sposób zobowi±zani, bo miasto, gmina, ani ¿adna inna instytucja nam nie pomaga³y, wszystko zrobili¶my sami. Oczywi¶cie, mogli¶my zrobiæ imprezkê pod publiczkê, ale wtedy wyszed³by nam kolejny Krzy¿topór... A co do naszej ilo¶ci, to fakt, ¿ê spodizewali¶my siê trochê wiêcej ludzi, ale to jest kwestia kilkudziesiêciu osób, impreza i tak mia³a byæ kameralna.
Koñcz±c, raz jeszcze publikê przepraszam za ogromne opó¼nienia, ale liczê na zrozumienie. Za rok oczywi¶cie postaramy siê, ¿eby by³o lepiej, ale z góry zastrzegam, ¿ê naszym priorytetem bêd± zaproszone dru¿yny, a nie tury¶ci. Mimo wszystko zachêcam do krytycznych komentarzy, bo s³u¿a one przede wszystkim rozwojowi imprezy.
Witam,
CYTAT(Olek)
Fakt, od strony publiczno¶ci, to to rzeczywi¶cie nie by³o zbyt widowiskowe. (...) W zwi±zku z tym nikogo nie popêdzali¶my, bo wiedzieli¶my, ¿e i tak starczy na wszystko czasu. To, ¿e dali¶my o imprezie informacjê do prasy i ludzi by³o aktem naszej dobrej woli, bo chcieli¶my daæ widzom mo¿liwo¶æ zobaczenia rycerzy.
Tote¿ my¶lê, ¿e zamiast pe³nego programu (którego utrzymaæ siê przy tego typu imprezie nie da) mo¿e lepiej spi±æ siê na jeden fajerwerk dla turystów a reszta dzia³añ "dla rycerzy". Wtedy gawied¼ dostanie swoje a ci, którzy bêd± siê pa³êtaæ w miêdzyczasie nie bêd± mieli nadmiernych oczekiwañ.
CYTAT(Olek)
Nie byli¶my do tego w ¿aden sposób zobowi±zani, bo miasto, gmina, ani ¿adna inna instytucja nam nie pomaga³y, wszystko zrobili¶my sami. Oczywi¶cie, mogli¶my zrobiæ imprezkê pod publiczkê, ale wtedy wyszed³by nam kolejny Krzy¿topór...
By³em niechc±cy ¶wiadkiem rozmowy dwóch wykrawaconych panów z publiczno¶ci stoj±cych za mn± (prawdopodobnie jacy¶ urzêdnicy miejscowi lub przedsiêbiorcy, mo¿e nawet który¶ w Waszych sponsorów). Strasznie narzekali, ¿e ma³o osób i nic siê nie dzieje. Nie piszê tego z³o¶liwie, ale mo¿e siê okazaæ, ¿e bez fajerwerku dla publiki nie bêdzie ³atwo o sponsora...
Poza tym jedno jest pewne - jak siê publika z³azi, to trzeba nia jako¶ pozarz±dzaæ. Inaczej siê nie da.
Rozumiem, ¿e Krzy¿topór nie ma dobrej opinii, ale Dêbno pokazuje, ¿e da siê zrobiæ dobr± masow± imprezê, gdzie i rycerze siê bawi± i publika ma co ogl±daæ i dresy maj± obok swoje weso³e miasteczko i nie pchaj± siê pod sam zamek.
CYTAT(Olek)
z góry zastrzegam, ¿ê naszym priorytetem bêd± zaproszone dru¿yny, a nie tury¶ci. Mimo wszystko zachêcam do krytycznych komentarzy, bo s³u¿a one przede wszystkim rozwojowi imprezy.
Tote¿ tylko po to pisa³em (komentarze z³o¶liwe mo¿e kiedy¶ wrzucê wraz ze zdjêciami do "szczytów mroku"
) i rozumiem,¿e impreza ma byæ kameralna i przede wszystkim dla rycerzy, ale bez zaszycia siê w g³uszê gawiedzi siê nie uniknie i warto j± wykorzystaæ, a nie olaæ. A s±dz±c po reakcjach rycerzy chyba milej Wam siê walczy kiedy ogl±da to kto¶ wiêcej ni¿ kolega, ¿ona i pies.
Pozdrawiam,
Witam.
Wrócili¶my wraz z ¿on± z turnieju wczoraj pó¼nym wieczorem. Bawili¶my siê ¶wietnie, a dziêki uprzejmo¶ci organizatorów mogli¶my roz³o¿yæ ansze wyroby na krami, co spowodowa³o, ¿e ca³y wyjazd nam siê zwróci³
Atmosfera by³a bardzo mi³a, podobnie jak wszyscy ludzie, pogoda poza niedzielnym poraniem dopisywa³a a¿ nadto.
Za³oga Chêcin to niesamowicie mili ludzie, jeszcze na ¿adnym turnieju nie spotka³em siê z tym, ¿eby organizatorzy zapewnili kierowcê z samochodem dla uczestników, wielkie dziêki tak¿e dla Czapli, który o 2.00 w nocy odprowadza³ mnie i ¿onê do noclegowni
.
Osobne podziêkowania nale¿± siê Mercenari Liberi, bez których udzia³u impreza wieleby straci³a
Mimo to niektóre rzeczy nale¿y wytkn±æ. Od strony organizacyjnej by³o s³abo, szranki daleko od sceny, na której zreszt± nic siê nie dzia³o, brak mikrofonu bezprzewodowego, wymieniane ju¿ przestoje i d³u¿yzny, a nade wszystko z³e moim zdaniem rozplanowanie terenu (co spowodowa³o m.in. ¿e publika ogl±da³a plecy strzelaj±cych do tarczy).
W przysz³ym roku dobrze by³oby pomy¶leæ o zadaszonym podium dla s±du mi³o¶ci podczas bojówek, oraz o osobnym kibelku i jakiej¶ umywalce dla RR.
Jest jesczeden minus Chêcin 2004, zupe³nie niezale¿ny od organizatorów. Pole turniejowe by³o pod zamkiem, na zamku za¶ kilka grup urz±dzi³o kunkurencyjn± imprezê, która, co wiem od jej uczestników polega³a wy³±cznie na popijawie. Troszkê to niemi³e, podobnie jak mi i ¿onie nie by³o mi³o wys³uchiwaæ o 10.00 rano tekstów kilku pijanych "szlachciców" z konkurencyjnej imprezy mówi±cych "O, idzie nasze ch³opstwo spod zamku". Strojów co po niektórych z owych rycerzy XVII-wiecznych komentowa³ nawet nie bêdê...
Dla sprawidliwo¶ci nale¿y jednak napisaæ, ¿e tak¿e organizatorzy Chêcin 2004 wykonali niemi³y dla innych "uk³on" kiedy po wypadku MacKaca sugerowali udzia³ w nim ludzi z imprezy na zamku, a nawet jednego cz³owieka w ogóle na niej nieobecnego.
Pozdr.
M.
Fakt faktem, Chêciny 2004 uwa¿am za imprezê udan± baardzo, czeka³em na nie przez ca³y rok i nie zawiod³em sie, dopisali ludzie, publiki nie za wiele, dobre jedzenie i dobre walki. Chcia³bym serdecznie podziêkowaæ za³odze Mercenari Liberi za szczere i pozbawione fa³szu komentarze które motywowa³y walcz±cych i strzelaj±cych :P Chwa³a Lo¿y Szyderców !!!!
Specjalne podziêkowania dla Micha³a, który po¿yczy³ mi swoj miecz kiedy nie mog³em walczyæ z tarcz±. Chwa³a Ci za to i wino za pomoc w handlowaniu :)
Niedoci±gniêæ nie bede komentowa³ bo juz wszystko zosta³o powiedziane a Organizatorom takim jak Czarek i jego ludzie nic nie trza powtarzaæ tasiemcowo. Chwa³a Wam!
PS: Jak wysoko chomik podnosi ³apki??? :)
PS2: Kiedy zdiêcia i film z bitwy ???? :)
Witam.
Ja jestem bardzo zadowolony z tegorocznego turnieju.W koñcu zaj±³em 4 miejsce w bojowym.I to rok od mojego debiutu,który by³ na Chêcinach 2003.
Co do samego turnieju,to nie mam ¿adnych uwag.
Turniej by³ lepiej zorganizowany ni¿ w zesz³ym roku.
Kie³basy by³o zdecydowanie mniej.(Chwa³a stolnikowi!!)
¯arcie spoko.
Wielkie podziêkowania dla Czarka,Mieszka,Olka i innych ch³opaków z Chêcin za gor±ce przyjêcie.
Pozdrawiam M¶cis³awa i przepraszam ¿e Mój napój by³ odrobinê (hmmmm...)lepiej komentowany
Pozdrawiam Gregora z Iro-szkockiej,jak na pierwszy turniej to "super".
S³awa zwyciêzcom zmagañ!!
P.S £odzianie nie s± wcale brutalni!!
No i jeszcze ja. Mi³o by³o baardzo. Ja nie wiem jak to sie dzieje ale na ten turniej jak nidzie sciagaja ludzie naprawde niesamowici i wychodzi z tego totalna sielanka....
A rganizacje mozna pochwalic za urozmaicenie jadlospisu w stosunku do ubieglago roku... nie to zebym nie lubila kielbasy ale...
hehe chociaz mialam pare dialogow w stylu "-XX kiedy bedzie costam? -Nie wiem. -Przeiez jestes organizatorem! -No i co z tego."
Pozdrawiam wszystkich
PS. Jak wywolam zdjecia to je tutaj wrzuce
Co do turnieju uwa¿am go za udany i bardzo sie ciesze ze mogli¶my w nim uczestniczyæ. S³awa wszystkim wczesniak± a w szczególno¶ci Nordawind-do nastepnego roku ch³opaki.
Co¿ ¿e obsówy czasowe by³y ale tak jest zawsze a je¶li chodzi o publike to wcale nie bylo tak ¼le chociaz poopalali sie na s³oneczku.
Do wszystkich mam nakrêcony film z bitwy tej pierwszej, zajmuje 32mb jesli kto¶ chce to moge mu go przes³ac ale najlepiej je¶li kto¶ ma jaki¶ serwer gdzie mo¿na by gop wrzuciæ w calo¶ci to prosze o kontakt e-mailowy to co¶ z nim zrobimy. Na naszej stronce pojawi± siê te¿ niedlugo fotki z turnieju.
Druzyna Wojów S³owiañskich SLAVIA dziekuje organizator±, oraz wszystkim uczestnik±
S£AWA WAM!!!!!!
Trzy dni fantastycznego wakacyjno-medievalnego lighta . Pok³ony w stone Chêcinników za swietn± imprezkê, i pomys³ z po¿yczaniem w³asnych blach tym którzy chcieli wzi±æ udzia³ w bojówkach lecz nie spe³niali wymogów sprzêtowych. Inicjatywa godna podziwu i na¶ladowania !
Ponadto
pozdrowienia dla
wszystkich uczestników
najszczersze wyrazy wspó³czucia dla mackaca
Wielkie dziêki dla 4 £odzian za szko³ê szermierki, no i b±d¼ co b±d¼ niez³y ³omot w finale bojówek
.
Do zobaczenia za rok !!
A wiêc tak, co tu kryæ Reyki zrobi³ ¶wietny, pyszny, smakowity trunek...i tym samym zostaje
"mistrzem fermentacji"
. Gratulacje!
Kolejny procentowy konkurs za rok.......a wiêc ju¿ nastawiajcie balony.
Pozdrawiam Was ludziska.
P.S. .....i koniec obijania, w przysz³ym roku premiera bojowej wersji M¶cis³awa.
Turniej co by nie rzec bardzo udany (przynajmniej moim skromnym zdaniem) CHWA£A organizatorom za to ze nas zaprosili
Je¿eli chodzi o strone organizacyjna, to fakt pare ma³ych niedoci±gniêæ by³o, ale takowe to siê zawsze zdarzaj±, nawet najlepszym...
Zabawa fantastyczna, ludzie ¶wietni.. Co tu wiecej pisac.. ¦wietnie sie bawi³am i mam nadzieje ze za rok bedzie tak samo a moze i nawet lepiej..
Pozdrowionka dla ch³opaków z Mercenari za du¿± jak zawsze dawke humoru i dla Kenny, któr± wreszcie mia³am okazje poznac
Maæko --> fajny p³aszczyk masz
Misiek, Olek, Mieszko, M³ody, Adam, Czapla i reszta Chêciñskiej za³ogi --> Wielkie dziêki za ¶wietn± zabawe i mam nadzieje ze sie w krótce zobaczymy
*****MARTA z JASTRZ¡BKA******
<tak ¿eby nie by³o w±tpliwo¶ci kto te brednie pisal>
Dru¿yna Wojów S³owiañskich "Belemnit" prezentuje pierwsze fotki z imprezy
www.belemnit.republika.pl/checiny2004.html
Tym którzy u¿ywaj± w systemie rozdzielczo¶ci 1024x768 polecam klawisz F11
(pe³ny ekran) i dwie strza³ki w prawo (wyrównanie zdjêæ na ¶rodek).
W zanadrzu mam jeszcze 100 fot troszkê gorszej jako¶ci i 3 filmiki :/
Brak pomys³u na ich kompresje ani umiejscowienie...
Odno¶nie imprezy
By³o do¶æ, do¶æ
Kilka malutkich niedoci±gniêæ ale poza tym;
wspania³y klimat, wspaniali ludzie, wspania³e miejsce
Specjalnie pozdrowienia dla M¶æis³awa za przepis na placki i wino;
dla Einara za porady odno¶nie trzymania ekipy w ryzach
, dla Lokiego oraz siostrzyczki Marty:)
P.S; Radomir (Zbysio) choæ drogê ma dalek± i 2 noce nieprzespane jeszcze w Chêcinach siedzi
a "dupsko boli! Jezus - AIDS!"
Niech szlag trafi sklep obok pola namiotowego za wy³±cznie mentholowe papierosy i coca-cole light!
Witam
Turniej Checiny 2004 by³ swietny
, wielkie dzieki dla organizatorów
w sumie wszystko by³a super wiec nie bede sie powtarza³ choc kuchnie Mieszka pochwalic musze
a takze darmowe browarki
i urodzinowy apsynt Ola , kto sie nie za³apa³ niech za³uje.
Co do negatywnej opini jednego pana to zawsze sie znajdzie ktos kto szuka dziury w ca³ym, zreszta sami organizatorzy to podkreslali ze to jest turniej dla nas nie dla publicznosc.
P.S. Tak samo jak w zesz³ym roku dostalismy pami±tkowe pocztówki, na pocieszenie dla tych ktorzy wyjechali wczesniej i nie dostali za³anczam scany
Ja te¿ chcia³abym siê do³±czyæ do tych ciep³ych s³ów WILKOMIRA . Cieszê siê równie¿ ¿e tym razem mog³am z par± oczu ;) (swoich naturalnie) bawiæ siê ¶wietnie i poznawaæ tych super ludzi
. Gratulacje dla Mieszka za wspania³± kuchnie :D:D:D:D i ogólnie organizatorom za tak wspania³y turniej
S³awa!!
Impreza jeszcze lepsza ni¿ w zesz³ym roku, choæ móg³by byæ wy¿szy poziom troszkê
. Miejmy nadzieje, ¿e w przysz³ym roku bêdzie jeszcze lepiej:).
By³o naprawde zaj....fajnie.
Pozdrowienia dla DRZKwCh i wszystkich dru¿yn obecnych w Chêcinach.
S£AWA RUSI!!!!!
S£AWA WIELKIEMU KNIAZIOWI W£ODZIMIERZOWI!!!!!!
Serdeczne podziêkowania dla Chêciñskiej Dru¿yny za zorganizowanie Turnieju. Mnie siê podoba³o. Czu³am siê zaopiekowana, jedzonko by³o pyszne, miejsce bardzo przyjazne i ludzie wspaniali.
Ja siê programem nie przejmowa³am, bo po upomnieniu
zdjê³am zegarek i czas przesta³ mieæ znaczenie, Ale znajomi z za barierki dopytywali siê co teraz bêdzie, trochê zdezorientowani byli. Tam widaæ czas p³yn±³ normalnie.
Takiego mi³ego leniuchowania i wypoczynku dawno nie mia³am. No i zosta³am obdarowana po¿yteczn± i przyjemn± umiejêtno¶ci± splatania sznureczków - dziêkujê Mercenari Liberi.
Z ogromn± przyjemno¶ci± ogl±da³am niedzielne walki. Chwa³a Walcz±cym! Naprawdê mi³o by³o na Was patrzeæ.
Bardzo ¿a³ujê, ¿e nie wysz³o z msz± po ³acinie. W zesz³ym roku bardzo ¿a³owa³am, ze nie wiedzia³am i nie by³am, tym razem stawi³am siê w ko¶ciele i rozczarowa³am siê. Mam nadziejê, ¿e w przysz³o¶ci siê uda.
No i brakowa³o mi trochê konkurencji dla dziewczyn. Od razu zaznaczam, ¿e te proponowane przez Mi¶ka nie wchodz± w rachubê.
Ju¿ lepsze obieranie ziemniaków na czas.
I na koniec gratulacje dla Olka, Mi¶ka, Czapli i M³odego, dla których ten turniej by³ szczególnie wa¿nym wydarzeniem.
P.S. Tak wysoko! Tak wysoko! Tak Wysoko!
Zdjêcia, zdjêcia z Chêcin...
Evan, Ty mia³e¶ mieæ jakie¶...
Niestety siostra Maæka chyba zapomnia³a ¿e ma aparat...
Mam pytanko.. Kto ma zdjecie zrobione na 'oficjalnym zakonczeniu'?
Urk.
Skoro wszyscy sie wpisuja to ja tez sie skusze ;)
Turniej tak jak w zeszlym roku byl super, chociaz jak wszyscy wypominaj± bylo pare niedociagniec, no coz nic strasznego.
Ró¿norodno¶æ dañ byla az zaskakuj±ca ;) przyjechalem z pewnoscia ze znow najem sie kie³basy i kaszanki za ca³y rok a tu pyk.... ;) ale spoko nazarlem sie kaszanki na biesiadzie hehe
Turniej Walk wypadl bardzo fajnie (hehe nawet zajolem 2gie miejsce) chociaz za³uje ze Olek niewyst±pil w turnieju, a szkoda bo liczylem na szanse sprawdzenia moich miernych umiejetnosci ;) Pozdrowienia dla Ola za walke finalow± i okazje zmierzenai sie z nim, no i pozdrowienia dla wszystkich ktorzy dzielnie walczyli.
Turniej £uczniczy....no coz wygral evan.... a ja nawet raz trafilem do tarczy
ciekawe kto wygral te walki pokazowe
bo chyba niedotar³a do mnie to info.
no coz
pozdrowienia dla wszystkich
*Choooomiiiiiiikkkk......*
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.