Kto¶ ma jeszcze probem z dodaniem zdjêcia na formularzu? W nazwie nie ma polskich liter, sprawdza³am w ró¿nych formatach, za ka¿dym razem nie mo¿na dodaæ
CYTAT(Lady Draconia @ 00:11 22.04.2015)
Kto¶ ma jeszcze probem z dodaniem zdjêcia na formularzu? W nazwie nie ma polskich liter, sprawdza³am w ró¿nych formatach, za ka¿dym razem nie mo¿na dodaæ
¿adnego zdjêcia czy jednego konkretnego? do tej pory moim 14 ludkom uda³o siê bez problemu
Wcze¶niej ¿adnego, teraz zalogowa³am sie na innej przegl±darce i na szczê¶cie siê uda³o
3 tygodnie do Turnieju a tutaj spokój i cisza.. nie ma kogo trollowaæ.. nie ma plakatów, walki o g³owy w hufcu.. co to siê dzieje ze t± XIII-stk±?
Dobra niech ci bêdzie:
W hufcu wschodnim pij± kobyle mleko i ss± rohatynê
Wszystko to prawda!
XIII kona pod ciê¿arem w³asnej zajebisto¶ci i potwornej nudy :-)
Nie no co wy, 13stka ¶wietnie siê bawi.
np. na fejsbuku.
To co, ponarzekamy sobie troszeczkê, humorek siê od razu poprawi.
CYTAT(Ksi±¿e Wszebor @ 08:20 24.04.2015)
To co, ponarzekamy sobie troszeczkê, humorek siê od razu poprawi.
To na kogo g³osujesz w wyborach?
Mam pytanie do przedstawicieli hufca wschodniego: Czy uraczycie nas t± pie¶ni±? ;)
https://www.youtube.com/watch?v=NvS351QKFV4Uk³ad taneczny te¿ jest mile widziany.
Jest Was tak du¿o, ¿e 6 osób chyba siê zbierze. Akurat by³by pe³ny sk³ad. :
Tak czy inaczej:
Hufiec mazowiecki jest.
Hufiec przyjmuje.
Podstaw± oceny/przyjêcia s± zdjêcia.
Zapraszamy, zw³aszcza z pomys³ami, przyjmujê ka¿dy sensowny, kto chce moze siê wy¿yæ.
CYTAT(£ukasz z Jury @ 09:33 24.04.2015)
Mam pytanie do przedstawicieli hufca wschodniego: Czy uraczycie nas t± pie¶ni±? ;)
https://www.youtube.com/watch?v=NvS351QKFV4Uk³ad taneczny te¿ jest mile widziany.
Jest nas wystarczaj±co by postawiæ na "krymie" tablicê przypominaj±c± ¿e niegdy¶ w tym miejscu funkcjonowa³ kilkuosobowy Hufiec Bagrita zanim populacja trendowatych spad³a do zera.. Dobra, ¿artowa³em z t± tablic±- wykopiemy tam lodówkê..
Moskau? To chyba gdzie¶ bli¿ej Hufca Ruskiego, ale podejrzewam ¿e wola³by¶ by nie wpadli na tañce do krakowsko sandomierskiego ;)
CYTAT
Czy uraczycie nas t± pie¶ni±?
niestety nie.
Nie ¶piewamy piosenek o wioskach, które spalili¶my.
CYTAT
Moskau? To chyba gdzie¶ bli¿ej Hufca Ruskiego, ale podejrzewam ¿e wola³by¶ by nie wpadli na tañce do krakowsko sandomierskiego ;)
Niech wpadaj±, mamy dostêp do piêknej skarpy, tam mog± tañcowaæ do woli
.
Hufiec Krakowsko - sandomierski równie¿ zaprasza w swoje szeregi.
Mamy w swoim zacnym gronie s³awnych wojowników, piêkne bia³og³owy i ...... hobbitów
To przebijcie !
£ukasz znaj swoje miejsce! :D
Dziecko drogie ja takiego umu nie mam ¿eby takie pikczery zapodawaæ.
A ¿esz Ty... T± bitwê wygra³e¶, ale wiedz, ¿e tr±d i tak was pokona. Wtedy sprawiedliwo¶æ bêdzie po naszej stronie!
Tak, tak. A Ty wracaj do pracy.
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Robisz to ¼le!
Efekty wizualne jak po przedawkowaniu fajki z haszyszem :D
A sk±d wiesz Viatorku ?
CYTAT(£ukasz z Jury @ 09:33 24.04.2015)
Teyrnon co¶ wspomina³ o nowych ciuchach... Po obejrzeniu video ju¿ wszystko jasne. Rozumiem po co ci tyle ¿ó³tej i czerwonej wiskozy - chodzi³o o p³aszcz godny Dshinghis Khana
Ale muszê przyznaæ ¿e rewan¿ mocny. Czy ten b³ogostan na twarzy £ukasza to od tego polerowania rohatyny, czy jak?
Ze spraw istotnych - ruszy³ formularz zg³oszeniowy.
www.zamekczersk.pl/formularz
has³o: chcenaturniej
login: szybko
To tak jakby kto¶ z innych ¼róde³ o nim nie wiedzia³.
Pzdr
Misza
Wszyscy jedziemy na tym samym wózku Panowie.. ;)
CYTAT(Teyrnon @ 16:34 27.04.2015)
Wszyscy jedziemy na tym samym wózku Panowie.. ;)
Wyborne! Chyba sobie taki plakat na ¶cianie powieszê!
...Niestety, nie mam pod rêk± nic prócz Painta, ale jak szaleæ to szaleæ!
Mazowiecki zawsze gór±!
czy mi siê zdaje, ¿e Viator chcia³by plakat ze sob±?
Viator - muszê powiedzieæ ¿e Mazowiecki te¿ niczego sobie
Trochê pó¼no ale jest info o turnieju lekkozbrojnych
Tegoroczne zasady:
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznikStarcie bêd± prowadzone w dru¿ynach piêciu-osobowych 4 walcz±cych plus kapitan, plus rezerwowy.
Wracamy do formu³y z kapitanem, czyli eliminacja kapitana dru¿yny eliminuje ca³± dru¿ynê.
Zg³oszenia dru¿yn proszê przesy³aæ na maila:
tomall1988@gmail.com Zg³oszenie prosimy nadsy³aæ w formie podanej regulaminie czyli:
Nazwa dru¿yny
Imienna lista jej cz³onków, czyli max 6 osób z wyszczególnieniem kto jest kapitanem.
Termin zg³oszeñ mailowych up³ywa 13 V 2014 r. o godzinie 00:00. Mo¿na bêdzie zg³aszaæ siê do mnie na turnieju do soboty do 12 00, po tej godzinie nie przyjmuje ju¿ zg³oszeñ. Je¶li jaka¶ dru¿yna nie zg³osi siê a pojawi siê na turnieju nie bêdzie bra³a w nim udzia³u.
Dodatkowo przy zg³aszaniu dru¿yny ka¿dy hufiec który wystawia lekich musi wystawiæ jednego sêdziego.
Sympatycznie wyeliminowali¶cie nas z walki
Pytanie jakie zaraz postawie u nas na forum bêdzie brzmia³o- jaki jest sens przyje¿d¿aæ w takim razie(?)
PSS
tenks za zmianê.
Heh... Mia³em nadziejê, ¿e powrócimy kiedy¶ do pierwotnej lusowskiej koncepcji walk do wyrzygania.
Ale ty tu rz±dzisz
A wrzuci kto¶ zasady 1x1 i 5x5 cie¿kozbrojnych?
CYTAT(Tomal @ 10:55 02.05.2015)
Trochê pó¼no ale jest info o turnieju lekkozbrojnych
Tegoroczne zasady:
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznikStarcie bêd± prowadzone w dru¿ynach piêciu-osobowych 4 walcz±cych plus kapitan, plus rezerwowy.
Wracamy do formu³y z kapitanem, czyli eliminacja kapitana dru¿yny eliminuje ca³± dru¿ynê.
Zg³oszenia dru¿yn proszê przesy³aæ na maila:
tomall1988@gmail.com Zg³oszenie prosimy nadsy³aæ w formie podanej regulaminie czyli:
Nazwa dru¿yny
Imienna lista jej cz³onków, czyli max 6 osób z wyszczególnieniem kto jest kapitanem.
Termin zg³oszeñ mailowych up³ywa 13 V 2014 r. o godzinie 00:00. Mo¿na bêdzie zg³aszaæ siê do mnie na turnieju do soboty do 12 00, po tej godzinie nie przyjmuje ju¿ zg³oszeñ. Je¶li jaka¶ dru¿yna nie zg³osi siê a pojawi siê na turnieju nie bêdzie bra³a w nim udzia³u.
Dodatkowo przy zg³aszaniu dru¿yny ka¿dy hufiec który wystawia lekich musi wystawiæ jednego sêdziego.a mo¿esz to przerobiæ na pdf ?
Ponawiam pytanie, poda kto¶ zasady 1x1 i 5x5 cie¿kozbrojnych?
S±dzê S³awku ¿e siê nie doczekasz, bo nie ma kto siê tym zaj±æ.. proponujê zrobiæ spotkanie dowódców w pi±tek i ustaliæ zasady konkurencji ciê¿kozbrojnych i bohurtu..
BOHURT
Je¶li znajd± siê chêtni na walke do wyrzygu w 21-nkach to proponujê pozostaæ przy zaproponowanym przez Marka w 2013 roku spisie broni dozwolonych..
http://www.freha.pl/index.php?s=&showt...st&p=346441co do strefy trafieñ to pozwolê sobiê zmieniæ propozycjê £azarza, a uzasadniam j± tym ¿e w XIII nie u¿ywamy blach i nadal g³ówn± os³on± jest przeszywka i kolcza, dlatego poni¿ej dopuszczalna strefa trafieñ.
Niedopuszczalne s± uderzenia
od ty³u w ty³ g³owy, kark, plecy, i ty³ ud, a tak¿e kolana i piszczele na ca³ej szeroko¶ci, oraz d³onie.
Niedozwolone jest ¶ci±ganie przeciwnikowi he³mu z g³owy
Dozwolone s± jednak podci±cia, obalenia tarcz± od ty³u (tramwaj), kopniêcia (nie w okolice nóg i krocze)
To moja propozycja
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Co do 1/1 ciê¿kozbrojnych to zesz³oroczne zasady by³y chyba ok. W ka¿dym razie reklamacji nie s³ysza³em, wiêc mo¿e je po prostu powieliæ?
Je¶li masz linka to wklej tutaj
Leniu ¶mierdz±cy!
http://www.freha.pl/index.php?s=&showt...st&p=365984Proponujê rezygnacjê z lo¿y dam (tylko raz siê uda³a, potem laski siê wynudzi³y jak mopsy).
No i zastanówcie siê nad bonusem za nogawice kolcze.
Ja ju¿ nie decydujê o niczym w tym turnieju, wiêc mo¿ecie sobie do woli zmieniaæ
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 14:25 08.05.2015)
Leniu ¶mierdz±cy!
http://www.freha.pl/index.php?s=&showt...st&p=365984Proponujê rezygnacjê z lo¿y dam (tylko raz siê uda³a, potem laski siê wynudzi³y jak mopsy).
No i zastanówcie siê nad bonusem za nogawice kolcze.
Ja ju¿ nie decydujê o niczym w tym turnieju, wiêc mo¿ecie sobie do woli zmieniaæ
A ja w³a¶nie , jako zawodowy herold jestem za LO¯¡ DAM.
Szkoda ¿e niewielu chce siê w to bawiæ, bo dlaczego by nie skoro to co¶ dodatkowego.
Generalnie - jako g³os w dyskusji JESTEM ZA (LO¯¡ DAM)
A ¿e siê, damy wynudzi³y, co mogê powiedzieæ .... dawa³em z siebie wszystko
Jeden Spid dam nie zabawi :-)
Je¶li tylko Ty i byæ mo¿e jeszcze jeden herold podchodz± powa¿nie do zagadnienia to oznacza, ¿e nie ma siê co wysilaæ.
Eny³ej sami zdecydujcie. Ja w tym roku sto³u ju¿ nie u¿yczê bo bêdê na nim kroiæ ¶wininê
Ja nie zabawiê ??
A tak na serio, to w zesz³ym roku akurat heroldów, co to jednak wyszli i anonsowali to naliczy³em, chocia¿ pamieæ nie ta - co¶ ko³o czterech czy nawet piêciu.
Natomiast damy z mojej , ca³kowicie subiektywnej perspektywy, wydawa³y siê zainteresowane skromnym wstêpem który raczyli¶my przedstawiæ przed walk±.
Ciê¿ko wytyczaæ nowe kierunki
Damy zawsze mog± na czas walk zasi±¶æ ... na trybunie, hm ?
Dziêki
. Czyli jeszcze precyzuj±c, punktujemy przedramiona w 1x1? Je¶li tak to ja jestem za, gdy¿ urealnia to walkê.
Ja tam siê nie nudzi³am w lo¿y dam tylko ci±gle nam kto¶ zas³ania³ mimo pró¶b i gró¼b.
CYTAT(Libu¹e @ 11:47 10.05.2015)
Ja tam siê nie nudzi³am w lo¿y dam tylko ci±gle nam kto¶ zas³ania³ mimo pró¶b i gró¼b.
I mo¿e to jest w³asnie klucz. WSZYSCY powinni staraæ siê o wzglêdy dam w lo¿y, aby im siê nie nudzi³o. Skoro dla walcz±cych (niektórych jedynie - skromnej liczebnie grupy spo¶ród zaanga¿owanych uczestników)
wa¿niejsza od zdobycia uznania Dam i ich aplauzu oraz u¶miechu to co z nich za rycerze .....
Tu oczywi¶cie puszczam oko, bo wiem ¿e zdecydowana wiêkszo¶æ z nas lubi siê wczuæ w klimat i dodaæ te drobne smaczki wykraczaj±ce poza poprawno¶æ ubrania i uzbrojenia, a tu g³osu nie zabiera bo do ostatniej chwili obszywa siê i planuje zrobiæ spektakularne wej¶cie.
Dlatego nie lêkajcie siê
Wujek SPID czuwa i dba o wasze szczê¶cie.
CYTAT(S³awomir z Che³ma @ 15:22 09.05.2015)
Dziêki
. Czyli jeszcze precyzuj±c, punktujemy przedramiona w 1x1? Je¶li tak to ja jestem za, gdy¿ urealnia to walkê.
Rok temu nie by³y punktowane.
U niektórych w³a¶nie wczucie w klimat oznacza totalny brak zabiegania o podobanie siê damom
I to siê tyczy nawet ¿ony, wiem co mówiê
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.