Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: VII Turniej na Dworze Konrada Mazowieckiego
> Inne > Kalendarium 2015
Stron: 1, 2, 3
BoskiMisza
Witam serdecznie

Z wielk± przyjemno¶ci± chcia³em zaprosiæ na kolejny, siódmy ju¿ majowy turniej na Zamku w Czersku. W tym roku impreza odbêdzie siê w dn:
15 - 17.05 (pi±tek - niedziela)

W zesz³ym roku, przesuniêcie imprezy na po³owê maja okaza³o siê dobrym pomys³em, wiêc ju¿ co roku, turniej bêdzie w po³owie maja.

Wiêkszo¶æ ustaleñ z poprzednich lat pozostanie, czyli:
1. Uczestnicy imprezy podzieleni s± na autonomiczne hufce.
2. Zg³oszenia na imprezê - wy³±cznie poprzez formularz. Zg³oszenia rozpatrywane s± przez dowódców hufców
3. Wy¿ywienie - pó³produkty + sobotnia uczta (?)
4. S³oma, drewno i tojki zapewnione
5. Liczne natryski, mo¿liwo¶æ korzystania z sauny oraz jacuzzi - jak zwykle na Smoczych imprezach smile.gif
6. Nagrody - wy³±cznie rzeczowe

RZEMIE¦LNICY - zg³oszenia kramów proszê wysy³aæ na adres m_prokopiak@wp.pl. Przypominam, ¿e aby móc siê wystawiæ, nale¿y otrzymaæ ode mnie potwierdzenie udzia³u (mail lub tel). Samo wys³anie zg³oszenia nie jest równoznaczne z uczestnictwem.

Sama impreza odbywa siê w weekend, ale tradycyjnie zapraszamy od czwartku i mo¿emy zostaæ do poniedzia³ku.

Wielkich rewolucji nie przewidujemy. Z nowo¶ci, to mi³o nam og³osiæ, ¿e powstanie nowy hufiec pod dowództwem zwyciêzcy bojówek na poprzednich imprezach - Kniazia S³awomira.

Chcia³bym te¿ siê podpytaæ uczestników co do sobotniej uczty. W tym roku chcemy zrezygnowaæ z biesiady na zamku i przenie¶æ j± do sadu. Co o tym my¶licie?

Drugie pytanie, to formu³a takiego spotkania. Czy robimy co¶ w miarê oficjalnego, czy raczej wolicie ognisko przy którym bêdzie wydawane jedzenie oraz piwo i ka¿dy bawi siê we w³asnym zakresie? Nie chcemy nikogo na si³ê uszczê¶liwiaæ, wiêc je¿eli wolicie z³apaæ jedzenie i bawiæ siê we w³asnym hufcu, to nie ma co na si³ê siê spinaæ z biesiad±.

Wkrótce lista hufców oraz planowanych konkurencji.

Pozdrawiam
Misza
Finkenberg
CYTAT(BoskiMisza @ 10:19 06.02.2015) *
Chcia³bym te¿ siê podpytaæ uczestników co do sobotniej uczty. W tym roku chcemy zrezygnowaæ z biesiady na zamku i przenie¶æ j± do sadu. Co o tym my¶licie?
Niewielkie mam do¶wiadczenie w ucztach na zamku, ale w sadzie na pewno bêdzie trwa³a d³u¿ej, bêdzie naturalniejsza, milsza i pozwoli uzupe³niaæ wiktua³y, nie bêdzie wia³o :-) a zatem dwies³owem - same zalety.
Ulrich
Bloody crisis! angsad.gif

We'd like to come but we're not sure because of economic situation in RF. dunno.gif Are there any possibilities of compensation for our transport costs? At least partial...
Viator
Wait a minute, Ulrich, we'll check the possibilities in a while.

Dobre pytanie. Je¶li w tym roku s± mo¿liwe dofinansowania, albo przeciwnie - szykuj± siê jakie¶ dodatkowe utrudnienia dla Rosjan, postarajmy siê wyja¶niæ to jak najszybciej.
Ulrich
Viator, I'm appreciated for your concern and We're waiting for your news. smile.gif
Piotr z Bêdzina
Termin siê widzê potwierdzi³, urlop ju¿ zaklepany ! smile.gif

Z najwiêksz± przyjemno¶ci± zjawimy siê na czersku ju¿ od czwartku i jak zwykle zostaniemy do poniedzia³ku.

Co do uczty pomys³ jest bardzo dobry, w ostatnich latach wyra¼nie widaæ i¿ ucztowanie szybko przenosi siê do sadu; i nie ma siê co dziwiæ, to magiczne i niesamowicie klimatyczne miejsce, tak¿e je¶li tylko macie pomys³ jak to ogarn±æ logistycznie to jestem za smile.gif.

Co do formy to generalnie przyje¿d¿amy do Was na "g³odzie", po zimowej przerwie tak¿e zrobienie czego¶ z "pomp±" zdecydowanie zaostrzy apetyt na pozosta³e imprezy w sezonie. Zreszt± co by nie by³o i tak bêdzie to kolejny niesamowity Czersk !

Chwa³a Wam za kolejny Czersk ! clap.gif
Kemot
Jak dla mnie nie ma ró¿nicy czy w sadzie czy na zamku... Ale sporo osób mo¿e pó¼niej narzekaæ ¿e za g³o¶no w obozie, szczególnie tych z dzieæmi. Ju¿ po jednej imprezie, co prawda nie XIII, kiedy¶ tak by³o.

Rok temu nie by³em na uczcie na zamku, ale dwa i trzy lata temu nie zmie¶ci³em siê tam ju¿, wiêc chyba na brak frekfencji nie mo¿na by³o narzekaæ, nie wiem jak rok temu?
Viator
Hmm, w sadzie to ostatnio nie mie¶ci³y siê namioty, ograniczono liczbê zg³oszonych nawet; gdzie tam rozstawiæ sto³y? No, chyba ¿e na ¶rodku w przeje¼dzie. Co do ha³asów podzielam obawy przedmówcy.
Teyrnon
CYTAT(Viator @ 10:02 24.02.2015) *
Hmm, w sadzie to ostatnio nie mie¶ci³y siê namioty, ograniczono liczbê zg³oszonych nawet; gdzie tam rozstawiæ sto³y? No, chyba ¿e na ¶rodku w przeje¼dzie. Co do ha³asów podzielam obawy przedmówcy.

Namioty nie zmie¶ci³y sie dwa lata temu, w zesz³ym roku rzek³bym ¿e wia³o pustkami
Viator
No tak, zapomnia³em ¿e ostatnio nie nocowa³em w "wiosce" smile.gif
Wilko
Uczta w sadzie to super pomys³, lepsza integracja ca³ego obozu. Z inmej beczki, wiadomo kiedy ruszy formularz zg³oszeniowy?
Libu¹e
Bêdzie nawet miejsce na sto³y, bo wspania³y ksi±dz wyci±³ du¿± czê¶æ drzewek :/ pac.gif glowa_w_mur.gif maniac.gif moro.gif bic.gif icon_cry.gif mad.gif anger.gif
yasha
Biskupie posi³ki z prus sie zjawi± smile.gif z mieczem i biczem.
Viator
Co tam siê w³a¶ciwie dzieje w temacie Czerska?
Rosjan dosz³y s³uchy, ¿e w zwi±zku ze zmianami personalnymi w dyrekcji o¶rodka turniej byæ mo¿e w ogóle siê nie odbêdzie. Czy kto¶ co¶ wie na pewno?
Tomis³aw herbu Grzyma³a
CYTAT(Viator @ 13:49 19.03.2015) *
Co tam siê w³a¶ciwie dzieje w temacie Czerska?
Rosjan dosz³y s³uchy, w zwi±zku ze zmianami personalnymi w dyrekcji o¶rodka turniej byæ mo¿e w ogóle siê nie odbêdzie. Czy kto¶ co¶ wie na pewno?

Na stronie o¶rodka kultury w Górze brak info , turniej widnieje w kalendarium , moze Misza co¶ wie choæ powinni info o odwo³aniu umie¶ciæ na stronie O¶rodka ....
Teyrnon
wszystko siê rozstrzygnie na pocz±tku kwietnia.. my robmy swoje.
Teyrnon
Turniej na pewno i tak siê odbêdzie wiêc nie ma co siê opieprzaæ moi drodzy.

Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

ZAPRASZAMY DO HUFCA WSCHODNIEGO!
Bêdzie piêknie, wzruszaj±co, zielono i rado¶nie, jak zwykle na bogato¶ci wow, wow!
Viator
Dziêkujemy, Teyrnon! Uszanowanko! bigsmile2.gif
Teyrnon
Spoko Ministerstwo Propagandy we Wschodnim siê uaktywni³o
Viator
Bêdê upierdliwy: A co z prawdziwymi go¶æmi ze Wschodu?
Rosjanie dopytuj± siê, dla nich ju¿ najwy¿szy czas zacz±æ za³atwiaæ formalno¶ci.
Kemot
Viatorze, chyba na razie wszyscy musimy poczekaæ na oficjalne informacje od Miszy. Jak pojawi± siê informacje o hufcach to bêdzie wiadomo co i jak.
Libu¹e
Zaproszenia wystawia o¶rodek kultury jako instytucja goszcz±ca.
Kemot
A nie Smocza Kompania jako organizator imprezy?
Viator
Nie. Zawsze wystawia³ je O¶rodek jako gospodarz miejsca, ale oficjalnie z O¶rodkiem kontaktuje siê Misza ze Smoczej jako organizator programu.
Tak wiêc oczekujemy na informacjê od Miszy, ale nie na jego decyzjê.
Teyrnon
Proszê o usuniêcie poprzedniego kontrowerysjnego numeru! Nowy numer z poprawkami i ciekawsz± rozk³±dówk± ju¿ w sprzeda¿y!
Indar
No niestety, spe³ni³y siê czarne wizje.
Turniej w Czersku zosta³ odwo³any!

Oficjalne og³oszenie organizatorów wraz z wyja¶nieniem podane zostanie w najbli¿szych dniach.
Viator
Co siê dzieje z t± Trzynastk±? Od ponad pó³ roku co nie zaplanujemy, to siê rozsypuje... anger.gif
Teyrnon
A TURNIEJ I TAK SIÊ ODBÊDZIE!!!
Bjorn_
CYTAT(Indar @ 09:11 01.04.2015) *
No niestety, spe³ni³y siê czarne wizje.

Oficjalne og³oszenie organizatorów wraz z wyja¶nieniem podane zostanie w najbli¿szych dniach.

Mam nadzieje ¿e to PRIMA APRILIS

Indar
Oczywi¶cie ¿e ¿art - nie mam pojêcia co jest z imprez±.
Chyba tylko Smocza wie - i czekamy na jakie¶ wie¶ci.

Libu¹e
G³upie ¿arty.
Teyrnon
e tam, mi siê podoba³! dunno.gif
Libu¹e
A mi nie, gdzie lansowa³abym siê w nowych, wypasionych ciuchach?
Saren
w Bêdziniu...
Libu¹e
Ale to dopiero na jesieñ , moje jedwabie nie chc± tyle czekaæ.
Ulrich
There will be no tournament, won't it?
Teyrnon
we're waiting for promoter informations.. for now we have information that tournament will take place in Czersk smile.gif

Zapraszamy do wschodniego !! :D

ministerstwo propagandy hufca wschodniego prezentuje
BoskiMisza
Witam serdecznie!

W koñcu oficjalnie mogê zacytowaæ klasyka: A TURNIEJ I TAK SIÊ ODBÊDZIE! smile.gif

Ze wzglêdu na zmiany w O¶rodku Kultury, dopiero teraz mo¿emy oficjalnie potwierdziæ ¿e impreza siê odbêdzie. Poni¿ej gar¶æ informacji:

1. Jak zwykle bêdzie obowi±zywa³ podzia³ na hufce. Z nowo¶ci zapowiada siê, ¿e dwa hufce po³±cz± siê w jeden, tj. mieszczañski po³±czy siê ze ¦w Jerzym. Dodatkowo powstanie hufiec wschodni - pod dowództwem Kniazia S³awomira.
2. Postaramy siê na szybko odpaliæ formularz zg³oszeniowy. Prawdopodobnie ruszy za jaki¶ tydzieñ. Nawet je¿eli nie bêdzie formularza, to zg³oszenia na imprezê wy³±cznie do konkretnych hufców. Dowódcy akceptuj± zg³oszenia.
3. Pkt 2 nie dotyczy rzemie¶lników. Ich proszê o bezpo¶redni kontakt ze mn±. Najlepiej telefonicznie - 601 323 438. Osoby handluj±ce zabawkami i innym asortymentem wspó³czesnym, proszê o bezpo¶redni kontakt z o¶rodkiem kultury i wynajmowanie miejsc na podzamczu.
4. Uczta - po rozmowach z dowódcami, prawdopodobnie w tym roku zrezygnujemy z uczty na zamku, a w zamian zrobimy biesiadê przy ognisku w sadzie. Szczegó³y wkrótce.
5. Konkurencje - nie bêdzie wielkich zmian. To co mo¿e powróciæ to turniej oszczepniczy. Z nowo¶ci - bojówka w formule sportowej. Szczegó³y tej konkurencji zna Amor lub Bandit. Pe³na lista konkurencji pojawi siê do koñca tygodnia.
6. Go¶cie zza granicy. Ze wzglêdu na brak czasu oraz zmiany w o¶rodku, w tym roku ma³o realne wydaje siê zaproszenie grup które wymagaj± wizy. Chodzi mi o go¶ci z Rosji i Ukrainy. Gdy mieli¶my 3 miesi±ce to siê nie udawa³o, wiêc gdy mamy miesi±c to nie ma szans na sukces. Przykro mi z tego powodu, ale niestety nic nie poradzimy. Grupy z £otwy, Litwy i Estonii - nie wymagaj±ce zaproszeñ ani wiz - powinny wpa¶æ jak w latach poprzednich.
7. Wy¿ywienie, s³oma, tojki - jak w latach ubieg³ych.

To tyle na chwilê obecn±. Wiêcej informacji wkrótce.
Je¿eli macie pytania, to ¶mia³o.

Pzdr
Misza
Rafa³ Pr±dzyñski
Pono oficjalnym zawo³aniem turnieju jest:
HAS£O : „ Zgadnij !?”
ODZEW : „ Z kim æwiczy Maurycy!!!!!!
BoskiMisza
Nie wiele zrozumia³em z tego ¿artu czy czego tam...
Rafa³ Pr±dzyñski
Spytaj Sarenkê albo Marka.
Ulrich
Misza, we have visas, well, at least some of us. cool.gif Invitations? Just for borderers.
claymor
CYTAT(Rafa³ Pr±dzyñski @ 12:40 09.04.2015) *
Pono oficjalnym zawo³aniem turnieju jest:
HAS£O : „ Zgadnij !?”
ODZEW : „ Z kim æwiczy Maurycy!!!!!!

Niezg³êbione s± meandry umys³u Rafa³a. Misza nie wnikaj ... :P
S³awomir z Che³ma
Ma³e sprostowanie, hufiec którym bêdê mia³ zaszczyt dowodziæ to Hufiec Halicko-W³odzimierski z³o¿ony z Rusinów-poddanych Króla Daniela Romanowicza oraz sowicie op³acanych najemników.
Zapraszamy w nasze szeregi! Zapewniamy niepowtarzalny klimat karnego wojska dowodzonego w wschodnim stylu , oraz towarzystwo doborowych i niezawodnych rêbaj³ów w turniejowych szrankach. W tym roku oprócz tradycyjnego udzia³u naszych przedstawicieli w turniejach indywidualnych i lekkiej dru¿ynówce wystawiamy pi±tkê do walk ciê¿kozbrojnych devil.gif .
Je¶li szukasz swego miejsca po¶ród prawdziwych wojowników twoje miejsce jest w Hufcu Halicko-W³odzimierskim!

Pozdrawiam!
S³awomir z Che³ma
Marek Hilgendorf
W imieniu dowództwa Hufca ¦w. Jerzego chcia³em tylko poinformowaæ, ¿e nie bêdzie doñ klasycznej rekrutacji.
Sk³ad jest ju¿ w zasadzie gotowy i nie przewidujemy w nim wielkich zmian.
Wybaczcie- zawsze byli¶my bardzo otwarci, ale w tym roku powracamy do pierwotnej formu³y hufca z 2009 roku i mocno ograniczamy jego liczebno¶æ.

Do zobaczenia na zamku.

PS. Delikatnie przypominam, ¿e 17 maja mam urodziny smile.gif
Saren
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 16:30 13.04.2015) *

a ja mam 27 i kogo to interesuje?

:D
Teyrnon
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 16:30 13.04.2015) *

Oooo.. to Marek stawia flaszkie! :D
kriva
Niech ju¿ bêdzie 15 maja szczerba.gif
Viator
No có¿, wiêkszo¶ci kolegów z Rosji i tak ju¿ nie bêdzie bo nic nie za³atwiali i w miêdzyczasie zaklepali sobie inne wyjazdy. W sumie to nie wiem czy to nie lepiej, skoro w tym roku w przeciwieñstwie do ubieg³orocznej sytuacji nastawienie rz±du Putina staje siê agresywnie antypolskie. Bardziej wierzê w zaczepki czy nêkanie g³upimi dyskusjami go¶ci stamt±d dzi¶ ni¿ rok temu. Ale có¿, po¿ywiom - uwidim.
Teyrnon
http://zamekczersk.pl/formularz/

ruszy³ formularz..

login: chcenaturniej
has³o: szybko
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.