Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Pierwszy ³uk - Jak dobraæ ³uk (naci±g, d³ugo¶æ...) ?
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo
Stron: 1, 2, 3
BorMan
Witam, jak widaæ jestem tu nowy i mam zamiar zabraæ siê za ³ucznicwto.
Je¶li chodzi o ³uk to chce sprawiæ sobie bisoka a dok³adniej jednego z "anglików" tylko nie wiem którego. Czym te 3 ³uki siê ró¿ni± (angielski prosty, angielski profilowany i angielski z refleksem) oprócz kszta³tu oczywi¶cie smile.gif mowa tu o parametrach i dzia³aniu. S³ysza³em ¿e od bisoka najlepsze ³uki to w³a¶nie te angielskie, czy to prawda? Mam jeszcze jedno pytanie, jak dobraæ parametry ³uku jak mam ok. 177cm wzrostu (jeszcze rosne) raczej dobr± kondycjê (æwicze karate i ogólnie jestem aktywny fizycznie).

PS. Ja osobi¶cie zastanawia³em siê nad angielskim a refleksem o naci±gu ok. 17-19kg a co do d³ to nie mam pojêcia:P, co wy na to?

Bardzo prosze o tre¶ciw± odpowied¼ smile.gif

Pozdrawiam, BorMan icon_cool.gif
Adsumus
Witam!!!!

Te refleksy w bisokach to tylko jest kosmetyczny zabieg. Te ³uki naprawdê ró¿ni± siê tylko wygl±dem. Takie ja mam wra¿enie.
Jak bêdziesz móg³ to nie bierz z pó³k± na strza³e, na majdanie- ona te¿ nic nie pomaga, a bardziej utrudnia....

Pozdrawiam
BorMan
z pó³k± na strzale czyli ten "profilowany" tak? a jak z naci±giem i d³ugo¶ci±? mo¿e jeszcze kto¶ siê wypowie na ten temat?
BorMan
chyba jednak nikt siê nie wypowie angsad.gif ludzie lito¶ci :P
Adsumus
Witam!!!

Profilowany ma majdan tak zrobiony, ¿eby w rêce dobrze le¿a³, nie jest okr±g³y jak w normalnym angielskim bisoku...

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.