CYTAT(Viator @ 11:27 01.02.2013)
Józefie, mimo wszystko uwa¿am ¿e zrozumienie regulaminu nie powinno wymagaæ przeczytania wszystkich jego wcze¶niejszych wersji.
Z "p³ugiem" pewnie chodzi Ci o to, ¿e ¿abi pysk ma wizurê przez ca³± szeroko¶æ, bez sztabki w miejscu nosala?
A i to, czym siê ró¿ni± "³y¿ki" od "³y¿ek folgowych" to nie wiem czy jest takie oczywiste (i to, czy s± potwierdzone na okres oko³ogrunwaldzki).
To s± wszystko wyra¿enia slangowe w sumie.
Andrzeju - moim zdaniem dla osób ze ¶rodowiska walcz±cych regulamin jest zrozumia³y.
Pracowa³o nad nim mnóstwo osób - mo¿na powiedzieæ fachowców.(lista u do³u regulaminu)
Okre¶lenia , zwroty , nazwy u¿yte w regulaminie s± powszechnie stosowane /stworzone przez ¶rodowisko walcz±cych.
ua - wie o czym piszê , tym bardziej ¿e zawarte prze ze mnie zmiany w regulaminie , s± wynikiem rozmów i sugestii zawartych w tym temacie.
Ma³o tego , niektóre zwroty prze ze mnie u¿yte(w regulaminie) s± wrêcz skopiowane i wstawione.
Mogê zrozumieæ , gdy kto¶ zwraca uwagê na nie fachowe (co jest fachowe?) okre¶lenie ,
Pisz±c np. :
Józef uwa¿am , ¿e w punkcie X powiniene¶ napisaæ to i to - bêdzie lepiej , bo powszechnie u¿ywana nazwa tego i tego brzmi tak i tak.
Albo - uwa¿am , ¿e to jest ju¿ tak oczywiste , ¿e nie powinno siê o tym pisaæ.
Wiêc proponujê by¶ to wykre¶li³.
Tak powinny wygl±daæ moim zdaniem konstruktywne uwagi .
To co czytam u góry , forma wypowiedzi ..
poprostu zniechêca do zagl±dania w temat.
Moja odpowied¼ by³a po prostu ¿artem -
Mam nadziejê ¿e nikt tego ¿artu nie we¼mie zbytnio do siebie.
to tyle.
pozdrawiam