Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Bitwa Narodów 2012
> Prywatne Inicjatywy > Bitwa Narodów
Stron: 1, 2, 3, 4
Zielu
CYTAT(Tomek @ 17:00 25.02.2012) *
CYTAT(Zielu @ 18:12 18.02.2012) *
Mo¿na zapytaæ jakie pó¼no XV grupy siê zg³osi³y? ;)
Pozdrawiam,
Micha³ "Zielu" Zieliñski

Witam,

Czê¶æ RPK siê wybiera.
Pozdrawiam

Hej ;) Wiem gdy¿ Borg mi sam powiedzia³ nastênego dnia smile.gif Do zobaczenia XD

Pozdrawiam,
Micha³ "Zielu" Zieliñski
Bowmen
Rycerska Dru¿yna Miasta ¯arki równie¿ zg³asza swe przybycie a jak co¶ trzeba by³o by pomóc to tylko powiedz Artur a siê za³atwi. smile.gif Zg³oszenie wys³ane i do zobaczenia
chrisser
Jako ¿e mieszkam 15 minut drogi od Fortów Bema to wstyd by³oby siê nie pojawiæ na tej imprezie. Genralnie chcia³bym wiedzieæ jak bêdzie rozlokowane obozowisko i poznaæ plan imprezy. Sugerowa³bym postawienie sanitariatów i pryszniców dla ludzi z obozu. Innym rozwi±zaniem jest rozmowa z burmistrzem Bemowa Jarkiem D±browskim i za³atwienie u niego wstêpu na basen, który mie¶ci siê 10 minut na piechotê od Fortów Bema przy ulicy O³awskiej.
Dla prawdziwych odtwórców pozostaje fosa okalaj±ca forty. Wej¶cie na teren fortów tylko przez 2 mosty lub wp³aw smile.gif Wieczorami o¶wietlona jest tylko ¶cie¿ka wokó³ fosy, same forty nie maj± o¶wietlenia jak i park je okalaj±cy (nie jest w³±czane noc±), tak wiêc warto mieæ jakie¶ ³uczywo pod rêk± smile.gif

http://www.osirbemowo.pl/basen_olawska/
Burmistrz Dzielnicy Bemowo - Jaros³aw D±browski
tel: 22 53 37 502, faks: 22 53 37 777 e-mail: burmistrz@bemowo.waw.pl
kublika
CYTAT(Bowmen @ 21:43 25.02.2012) *
Rycerska Dru¿yna Miasta ¯arki równie¿ zg³asza swe przybycie a jak co¶ trzeba by³o by pomóc to tylko powiedz Artur a siê za³atwi. smile.gif Zg³oszenie wys³ane i do zobaczenia

Hurrra!!
Pozdrowienia dla Miodka od moich piêknych butów smile.gif
Artur Brzychcy
CYTAT(chrisser @ 23:05 25.02.2012) *
Sugerowa³bym postawienie sanitariatów i pryszniców dla ludzi z obozu. Innym rozwi±zaniem jest rozmowa z burmistrzem Bemowa Jarkiem D±browskim i za³atwienie u niego wstêpu na basen, który mie¶ci siê 10 minut na piechotê od Fortów Bema przy ulicy O³awskiej.

Witajcie

S³uszna sugestia. Oczywi¶cie prysznice i sanitariaty s± za³atwione i to z ciep³± wod±, ale wiadomo,¿e na basenie bêd±lepsze warunki. Zobaczymy tylko czy bêd± mog³y byæ dla nas udostêpnione.

Co do namiaru na Pana Burmistrza to dziêkujê mam smile.gif
£ukasz P³aza
Jeszcze co do poziomu ró¿nych dru¿yn - warto pamiêtaæ ¿e kompromis nigdy nie bedzie satysfakcjonuj±cy w pe³ni dla ¿adnej ze stron. Nowe ekipy nie bêd± na pewno wygl±da³y tak jak stare (a i stare maja przed sob± wiele pracy choæ na innym poziomie szczegu³owo¶ci). Z drugiej strony ta impreza jest te¿ po to ¿eby nowych pchn±æ w po¿±danym kierunku. Jest zgoda co do tego ¿e dopuszczenie warunkowe dla pewnych ekip bêdzie jednorazowe, nastêpnym razem bêd± musieli zdecydowanie siê podci±gn±æ ¿eby zostali dopuszczeni. Dziêki temu podniesiemy poziom zabawy w wielu krajach zamiast wylewaæ dziecko z kompiel± i po prostu te kraje od¿uciæ.
Inna sprawa to to ¿e na tych "warunkowych" trzeba bêdzie uwarzaæ, rok temu jako¶ dali¶my radê my¶lê ¿e i teraz damy.
liwley
Witam
Napisa³am maila ale nie dosta³am odpowiedzi wiêc piszê tutaj

Razem z grup± fireshow DYPTAM z Pu³aw(zajmujemy siê tak¿e odtwórstwem IX-XIwieku i XV) chcieliby¶my przyjechaæ.
Mam takie pytanko, czy mo¿na siê jeszcze wstêpnie zg³osiæ na imprezê?
I czy jest jaki¶ konkretny plan na taniec z ogniem, a mo¿e jaki¶ konkurs??
Chcialam siê dopytaæ jakby to wygl±da³o.
Bard W³óczykij(yaqbick)
Ja z kolei chêtnie urozmaicê muzyk± ró¿ne artystyczne przedsiêwziêcia.

Podobnie, jednak, j.w. moje zg³osznie nie doczeka³o siê odpowiedzi

Pozdrawiam
Piotr Abdul Vihuelista
Ja równie¿ kilka dni temu siê zg³osi³em Joannê, Ewê i siebie jako grupê muzyczn± i nie doczeka³em siê ¿adnej odpowiedzi, ani na tak ani na nie...

Pozdrawiam,
Piotr
Amer
te¿ pu¶ci³em maila wczoraj - bêdziemy odtwarzaæ kibiców ;)
EDIT:
Je¿eli siê uda i bêdzie to dozwolone to skombinuje flagê z królewskim or³em coby zagrzewaæ nasz± dru¿ynê do boju ! :D
Artur Brzychcy
Witam

Po tym weekendzie Rycerze Dobrej Opieki bêd± zajmowaæ siê kwestiami przyjêæ. Przepraszam Was ja nie jestem w stanie jednocze¶nie za³atwiaæ imprezy i odpowiadaæ. A do tej pory by³o to na mojej g³owie.

Proszê Was o wyrozumia³o¶æ i odrobinê cierpliwo¶ci.
Jugger
tak w kwestii jasnosci - ludzie w historycznych ciuchach palca normalnie za bilety? nie placa? znizka jest? :P

z innej beczki - potrzebujecie moze profesjonalnego naglosnieniowca? rozmawialem wstepnie z czlowiekiem z mojej starej ekipy i jest zainteresowany zrobieniem tego za goscine i wikt. jakby co to kontakt ze mna na PM albo na facebooku prosze smile.gif
Artur Brzychcy
Witajcie

Ludzie w strojach którzy s± zakwaterowani w obozie na terenie FOrtów Bema nie p³ac± za bilety. Za bilety p³ac± tury¶ci.
Artur Brzychcy
Witajcie

W koncu ruszy³a strona z formularzem. Zapraszam

http://www.historicalevents.pl/
Adams87
a ja mam pytania natury obozowej.

jak bêdzie wygl±da³o obozowisko? czy bêdzie ono totalnie odgrodzone od publiki, czy te¿ tury¶ci bêd± mieli mo¿liwo¶æ wej¶cia na teren obozu?

pytanie s±dzê wa¿ne ze wzglêdów bezpieczeñstwa sprzêtu w³asnego.

Pozdrawiam

Adam
rafalzgrudnia
Zg³oszenie wys³a³em.
Pozdrawiam
Artur Brzychcy
CYTAT(Adams87 @ 21:24 05.03.2012) *
a ja mam pytania natury obozowej.

jak bêdzie wygl±da³o obozowisko? czy bêdzie ono totalnie odgrodzone od publiki, czy te¿ tury¶ci bêd± mieli mo¿liwo¶æ wej¶cia na teren obozu?

pytanie s±dzê wa¿ne ze wzglêdów bezpieczeñstwa sprzêtu w³asnego.

Pozdrawiam

Adam

Bardzo dobre pytanie i dziêkujê za przypomnienie tematu smile.gif

Obóz rycerski bêdzie ogrodzony od publiki i tury¶ci nie bêd± do niego wchodziæ.
Bêdzi ete¿ powazna ochrona do której bêdzie siê mo¿na zwróciæ o pomoc. Imopreza jest imprez± masow± i wszystkie nakazy prawne zosta³y potraktowane bardzo serio.
Tomek Kot
Arturze nie mogê uzupe³niæ danych o które prosili¶cie w mailu, na stronie z formularzem jakie¶ b³êdy siê pojawiaj±. Proszê o pomoc. Aha i jeszcze pytanie z kategorii obozowych tzn. jak z paleniem ognisk do gotowania strawy i saraceñskich napitków.
liwley
Mam takie pytanko, jak chcê zg³osiæ ca³± grupê fireshow to mam to jako¶ zaznaczyæ w formularzu, czy mam zg³aszaæ ka¿dego z osobna?

No có¿, zg³aszam z osobna..
radziuCCH
Ja tak szybko ze swojej strony. Robi siê niez³e "ma³powisko" z Ruchu Rycerskiego. Mo¿e czpisy do tego :/ ?

A zapowiada³o siê fajne wyda¿enie ...

acha mi³ej zabawy
Marcin Waszkielis
Co nie przyjeli do obozu? A czipsy mo¿esz podrzuciæ.
radziuCCH
clap.gif Nie aplikowa³em bo nie pamiêtam rozmiaru namiotu i ¶rednicy kocio³ka. Orzeszki te¿ podrzuce. Mi³ej zabawy.
IzaK
CYTAT(radziuCCH @ 22:54 20.03.2012) *
Ja tak szybko ze swojej strony. Robi siê niez³e "ma³powisko" z Ruchu Rycerskiego. Mo¿e czpisy do tego :/ ?
A zapowiada³o siê fajne wyda¿enie ...
acha mi³ej zabawy

CYTAT(radziuCCH @ 05:11 21.03.2012) *
clap.gif Nie aplikowa³em bo nie pamiêtam rozmiaru namiotu i ¶rednicy kocio³ka. Orzeszki te¿ podrzuce. Mi³ej zabawy.

Zdecydowanie negatywnie wypowiadasz siê o imprezie, która ma siê dopiero odbyæ, nie wyja¶niaj±c dlaczego.

Co do Twojego "nie aplikowania" to jednak chcia³e¶ siê zg³osiæ / próbowa³e¶ siê zg³osiæ, skoro wiesz, o jakie informacje prosz± w formularzu rejestracyjnym. Wiêc mo¿e w wypowiedzi Wo³ka by³o trochê prawdy...
Wojciech W¶ciek³y
radziuCCH - a podrzucisz rumu flaszkie? szczerba.gif biere ca³± , aby pe³na rumu by³a .
Marcin Waszkielis
CYTAT
Nie aplikowa³em bo nie pamiêtam rozmiaru namiotu i ¶rednicy kocio³ka. Orzeszki te¿ podrzuce. Mi³ej zabawy.

¶rednicy mo¿esz nie pamiêtaæ ale o orzeszkach nie zapomnij.
radziuCCH
no dobra dobra ju¿ nie marudze smile.gif zabieram czipsy, orzeszki, rum i co¶ tam jeszcze pijacy.gif
Nidhogg
Ja z drobnym pytaniem. Jaki jest ostateczny termin zg³oszeñ? Chcê zg³osiæ od nas nowicjusza, ale jego strój jest dopiero w szyciu, bedzie gotowy za jakies 2 tygodnie. Wys³aæ zdjêcie w stroju pospinanym szpilkami czy mo¿e poczekaæ i zg³osiæ siê pó¼niej?
Rafa³
Shan
Witam, a ja mam pytanie jak i za razem pro¶bê. Czy istnieje jaki¶ spisany harmonogram imprezy? Je¶li tak, czy móg³bym prosiæ o wgl±d?
Artur Brzychcy
Zg³oszenia przestajemy przyjmowaæ 15 kwietnia.
Shan
@Artur Wielkie dziêki smile.gif
Artur Brzychcy
Witam wszystkich

Oto kilka istotnych informacji. Zapraszamy wszystkich odtwórców juz 29 kwietnia popo³udniu.
Na miejscu bêd±
- toalety (oddzielne dla odtwórców, oddzielne dla turystów)
- umywalki
- prysznice z ciep³± wod±

Nie ma wy¿ywienia, ale na miejscu jest catering w którym ludzie w strojach maj± zni¿ki.
Agata Witkowska
Jakie bêde koncerty? Kto zagra??
kalorov
Bêdzie jakie¶ sianko co by sobie spanie wyscielic??
Artur Brzychcy
Przepraszam Was, ¿e tak rzadko zagl±dam, ale pracy jest masa smile.gif

Graj± grupy wschodnie. Postaram siê daæ jak najszybciej informacje jakie. Programem zajmuje siê Federacja Bitwa Narodów z Ukrainy dlatego nie odpowiem z biegu.

- S³oma dla rycerzy jest
- miejsca na ogniska na specjalnych paleniskach te¿ jest
- NIE BÊDZIE WOLNO OKOPYWAÆ NAMIOTÓW!!!! Jeste¶my na terenie zabytku smile.gif
- atrakcji bêdzie ca³a masa. Nie których nie ma nawet w programie
Artur Brzychcy
Przypominam, ¿e dzi¶ ostatni dzieñ zgaszania siê do obozu!!!!!
Hub
KA¯DY KTO CHCE PRZYJECHAÆ NA BN MUSI SIÊ ZAREJESTROWAÆ W OBOZIE!! DZI¦ OSTATNI DZIEÑ! DOTYCZY TO WSZYSTKICH! KADROWICZÓW, SÊDZIÓW, WALCZ¡CYCH POZA KADR¡ I OSÓB CYWILNYCH!!!!!!

formularz tutaj

www.historicalevents.pl
kalorov
A jak z dojazdem na Fort? Bêdzie mo¿na bli¿ej pola namiotowego podjechaæ czy trzeba bêdzie wszystko taszczyæ z parkingów?
Yan
Nie zna kto¶ jakiego¶ sensownego po³±czenia z dworca centralnego pkp (mo¿e byæ te¿ zachodni lub wschodni) do fortu ? Autobus, tramwaj, cokolwiek ; )
Marcin Waszkielis
jakdojade.pl
Utta
Cze¶æ,
- trochê siê gubiê: kiedy rozdawane bêdê identyfikatory i do kogo siê po nie po przyje¼dzie zg³aszaæ? (Bo bêd± prawda?)
- i jak z parkingiem i samochodami? Te¿ na to jaki¶ papier bêdzie?

ola

Hub
Olu parking bêdzie osobny dla rekonstruktorów. Identyfikatory bêd± rozdawane uczestnikom od niedzieli non stop. Artur zorganizowa³ sk³ad ogarniaj±cy obóz (m.in. pomagaæ bêd± Rycerze Dobrej Opieki - RDO), wiêc na miejscu nie bêdzie problemu ¿eby wszystko za³atwiæ, spokojnie smile.gif
Hub
nasz parking bêdzie blisko obozu, w strefie zamkniêtej dla samochodów turystów, wiêc spokojnie, wszystko jest tak jak trzeba smile.gif
Gregor z Krakowa
mam trzy namioty- pawilony rycerskie do wynajêcia- zdjêcie poni¿ej

Mogê zapewniæ transport na i z imprezy, pomoc w rozstawianiu równie¿- wiec przyjedziesz na gotowe ...

chêtnych prosze o kontakt na priv lub maila. Cena do uzgodnienia.
Inne namioty- sto¿ek, soldiery równie¿ s±, jak kto chêtny - proszê pisaæ...
Kortezsensej
Czy by³aby mo¿liwo¶æ przyjazdu dopiero w poniedzia³ek lub we wtorek rano?
Seeteufel
Z du¿ym za¿enowaniem przyjmujê wiadomo¶æ ¿e wej¶cie na Bitwê Narodów na Fortach Bema to 50 z³ dziennie. Kogo¶ tu zdrowo po...³o. I mimo najszczerszych chêci spotkania siê z dawnymi kumplami, nie przyjdê, bo to skandal w bia³y dzieñ i najzwyklejsze zdzierstwo. Impreza sama siê zabije pod wzglêdem publiki jak siê ludzie na kasie dowiedz± ile maj± zap³aciæ. A we¼my pod uwagê ca³e rodziny.... Dramat. Jako¶ tak siê dziwnie dzieje, ¿e o wiele wiêksze "imprezy" rekonstrukcyjne, w których uczestniczê, s± darmowe. Bitwa pod M³aw±, która ¶ci±ga oko³o 30-40 tysiêcy, tak, tysiêcy publiczno¶ci, jest DARMOWA. I je¶li kto¶ wymy¶la ¿eby p³aciæ 5 dych dziennie za widok ok³adaj±cych siê po blachach, mordach i czym tam jeszcze "rycerzy", to musi mieæ naprawdê nierówno pod kopu³±. Przepraszam, przy³bic±.
A.Fran
jak widaæ cena dzia³a, nie bêdzie przeklinaj±cego dresiarstwa. WIN.
Marcin Waszkielis
A nie pomy¶la³e¶, ze jest to komercyjna impreza, która musi siê conajmniej zwróciæ? Powiem szczerze, ¿e bior±c udzia³ w spotkaniu organizacyjnym, widzaæ ogrom plakatów, biolbordów i innych drogich form reklamy to my¶la³em nawet, ¿e kto¶ inwestuje w BN bo ma taki kaprys, ¿e koszta siê nie zwróc±. Fakt, ¿e to jednak przykre, ¿e musisz p³aciæ za spotkanie siê z kolegami. Ale mo¿e spróbuj i poza nimi co¶ jeszcze Cie tam zaciekawi. Ja osobi¶cie zap³aci³bym za obejrzenie zasapanych komuchów ganiaj±cych z petardami za nazistowskim skuterem.
Seeteufel
"jak widaæ cena dzia³a, nie bêdzie przeklinaj±cego dresiarstwa. WIN. "

Komentarz na poziomie.
Panowie, p³acenie 5 dych za ustawkê zakrawa o kpinê.
A okre¶lenie Mistrzostwa ¦wiata jest nad wyraz naci±gane, bo nie ma z nimi nic wspólnego.

Dodatkowo - organizowanie imprezy p³atnej 5 dych od g³owy w d³ugi majowy weekend kiedy wszyscy wyje¿d¿aj± jest co najmniej zabawne, ¿eby nie powiedzieæ samobójcze. Strza³ w kolano. Brawo.
agresiva56
Sorry stary ale jak ci ¿al 5 dych to nie poogl±dasz piêknych panów jak walcz±. Twoja strata i proszê zachowaj komentarze dla siebie bo krytykowaæ to ka¿dy potrafi ¿al.....
Poza tym to jest impreza sportowa a nie jakie¶ rekonstrukcje...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.