Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Byczyna,Turniej rycerski --> 25-26.09
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Stron: 1, 2, 3, 4
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
Zapraszam Frehowiczów do zamieszczania komentarzy odno¶nie tej imprezy.
Mam nadziejê, ¿e w nied³ugim czasie równie¿ organizator tej¿e imprezy zamie¶ci tu szersze informacje.

Zapraszam do dyskusji
Watcher
Wojciech z Boru
Pierwszy turniej w Byczynie odby³ siê 13 wrze¶nia 2003. Jak na imprezê zorganizowan± prawie "z marszu" - wypad³ znakomicie.
Chwa³a w³adzom miasta i organizatorom oczywi¶cie icon_wink.gif !
Kto by³, ten d³ugo nie zapomni jak piêknie p³onê³o podgrodzie i jak po¶ród okrzyków przera¿onych mieszczan dzielni obroñcy przegnali pod³ych naje¼d¼ców daleko w mrok (a¿ do miejsca ucztowania cool.gif ).
A te polki do bia³ego rana... crazy.gif
Wrze¶niowy turniej w Byczynie mo¿e byæ mi³ym akcentem na zakoñczenie sezonu. Szczególny klimat tego miasteczka i serdeczne nastawienie mieszkañców gwarantuj± dobr± zabawê. Ja bêdê na pewno.
A jak zrobimy d³u¿sze drabiny to siê bêdzie dzia³o... bic.gif walka.gif
Valdez
A po ktorej stronie byli Opolscy lucznicy? Bo chce wiedziec do kogo bede strzelal:P Ogolnie na impreze juz jechalem ale choroba lokomocyjna mnei zmogla wiec nie dotarlem. Nie nadaje sie do jazdy dobrymi samochodami:P
Wojciech z Boru
S± warunki do strzelania z murów a je¶li Twoj± chorobê mo¿na jako¶ powi±zaæ z lêkiem wysoko¶ci to przecie¿ paw te¿ dobry na odparcie oblê¿enia cool.gif bigsmile2.gif cool.gif

PS.
Opolscy ³ucznicy zawsze po s³usznej stronie - no nie? icon_wink.gif
Tomek z zielonej doliny
potrzeba jakies zaproszenia i czy impreza jest datowana?
Effa
Witam!

Impreza wrzesniowa bedzie datowana (XIII - XIV w.) i na zaproszenia.
Ale w dniach 1-3 maj odbedzie sie oblezenie Byczyny dla wszystkich, chociaz tez na zaproszenia. Jezeli jestes zainteresowany, napisz cos o sobie i podaj e-mail - gdzie ewentualnie mozemy przeslac zaproszenie.
Ania
Czy okre¶lenie XIII- XIV oznacza sam prze³om tych stuleci, czy te¿ wchodzi równie¿ w rachubê druga po³owa XIV wieku?
Andrzej Ko¶ciuk
Witam!!
I druga polowa takze.
Pozdrawiam
Andrzej"Efendi"Kosciuk
Wojtek z Jakubowa
¦wietnie, to do kogo trzeba napisaæ , aby siê wystaraæ o zaproszenie?
Anonymous
Wlasnie do Efendiego czyli Andrzeja Ko¶ciuka - to jest dowodz±cy Opolskim Bractwem Rycerskim.
Ewa z Raciborza
Wszystkie bractwa, które sa zainteresowane wziêciem udzia³u w Oblê¿eniu Byczyny proszê o przes³anie zg³oszenia wraz z liczb± uczestników i adresem pocztowym lub mailem. Gwarantujemy dobr± zabawê przez trzy dni, dobre jad³o, noclegi w szkole podstawowej oraz wiele konkurencji turniejowych. Konkretn± datê imprezy wy¶lemy zainteresowanym mailem
Zg³oszenia proszê wysy³aæ na adres: ewawawoczny@poczta.onet.pl
Pozdrawiam Ewa z Raciborza
Drogomir
mam nadziejê tylko ¿e po pierwsze po³owa broni±cych nie poka¿e znowu swojej waleczno¶ci jak na byczynie w maju i nie przejdzie sobie na strone przeciwnika, a po drugie-mniej kaszanki... szczerba.gif
Tomko Konopczyc
Drogomirze!

Nic sie nie martw, kaszanka nam siê przyda, ¿eby obrzuciæ tych, którzy wykonali ów bohaterski manewr taktyczny na majowej Byczynie.
KRZYS
Cze¶æ
Trochê na smutno, ¿e z majowej byczyny zapamiêtali¶cie g³ównie kaszankê icon_sad.gif , ale pomys³ Tomka z jej wykorzystaniem kupujemy! Prosimy o uwagi jak sobie wyobra¿acie Byczynê we wrze¶niu. Te¿ chcemy sporo zmieniæ a wszystko uzgodnimy z Efendim bo to on podejmyje ostateczne decyzje. Ju¿ wiemy, ¿e pewne sprawy trzeba rozplanowaæ wcze¶niej i sprawnie przekazaæ informacje wszystkim zainteresowanym ¿eby do schizofrenii nie dosz³o a obroñcy nie zaczêli napadaæ bigsmile2.gif Wprawdzie dzieki temu wiêcej chwa³y dla Tych Co Wytrwali i grodu nam bronili.
Podzielcie sie do¶wiadczeniami i podajcie swoje propozycje na wrze¶niow± byczynê, ale mo¿e nie na FREHA ¿eby troche tajemnicy by³o.
Pozdrawiam
tatsu
W Byczynie by³o byczo :P
Kilka ma³ych pró¼b... aby w ³uczników na murach nie rzucano kamieniami bum.gif i co do pacynek, troche ich wiêcej, ewentualnie zainteresowani strzelaniem przygotuj± je sami dla siebie ale to by trzeba by³o wiedzieæ wcze¶niej.
3 maj og³aszam Narodowym ¦wiêtem Kaszanki bigsmile2.gif
KRZYS
Znamy ju¿ termin wre¶niowej Byczyny. Efendi poda³, ¿e bêdzie to najprawdopodobniej pierwsza sobota i niedziela wrze¶nia, czyli 4 i 5.
Visenna
O ja pierdziele...troche kapa.
U nas w tych dniach organizowany jest Festiwal Muzyki Celtyckiej ZAMEK 2004 i m. in. nasze bractwo jest jego organizatorem :(((

Pozdrawiam
Visenna
Kara¶
Zapraszamy do Byczyny na wrzesien. Napewno bedzie super impreza crazy.gif.A z kaszanka jakos sobie poradzimy moro.gif
Zbroz³o
Tak tak! kaszanka musi byc! zwlaszcza ze ostatnio zwiêksza sie liczba hakownic w NKGK mad.gif , co by amunicja byla bum.gif a no i jeszcze oddzialy kuchenne pat.gif musz± z czyms do bitwy... szczerba.gif
Zreszt± i tak jestem pewny ze klimat bêdzie jak zawsze (wspania³y, no!)

Pozdawiam!
efendi
Witam!!
Termin ostateczny Turnieju w Byczynie to 4-5.09.2004.
Pozdrawiam
Efendi
Hubert
Mamy nadziej, ¿e nasze pomys³y na wrzesieñ zaakceptuje Efendi. Je¶li tak siê stanie, to o tym turnieju bêdzie siê duuu¿o i d³uuugo mówiæ. Jak narazie chor±giew zdobywa kase na ten turniej (i nie tylko), trwaj± negocjacje z potencjalnymi sponsorami. Coprawda mamy jeszcze sporo czasu (prawie 2 miesi±ce) ale ten turniej ma byæ wyj±tkowy...

Pozdrowienia z Byczyny!
Kara¶
Mysle ze nie powinnismy mowic ze bedziemy strzelac kaszanka!
Moze to urazic niektorych ludzi. anger.gif Nadajmy jej pseudonim "spalona kielbasa" i nikt nie skuma o co chodzi, oczywiscie poza ludzimi ktorzy czytaja to.
Proponuje rowniez dodac do "spalonej kielbasy" troche ketchupu lub musztardy zeby bylo bardziej kolorowo.bum.gif

Pozdrowienia dla wszystkich!!!
Do zobaczenia w Byczynie! respekt.gif
tatsu
Te¿ siê nie mogê doczekaæ :P
Zw³aszcza tej kasz.... o przepraszam... kie³basy nieco spalonej :P :D

Tylko dopilnujcie, b³agam, ¿eby nie puszczali niczego innego ni¿ mediewaln± muzê na czas turnieju, bo przy ³zach, jako¶ mi klimat ucieka :P
KRZYS
Wyluzujcie, prosze z tymi kaszankowymi planami. ¯adnych ekscesów nie chcemy. Wiem, ¿e to ¿arty ale proszê nie wracajmy ju¿ do tego. RR ma opiniê w Byczynie bardzo kulturalnych ludzi ;) niech wiec tak pozostanie.
Muza bedzie wy³±cznie mediewalna. Reszta zreszt± te¿.
Posiadacze glanów niech szyj± butki. smile.gif
Pozdrawiam
efendi
Witam!!
BARDZO WAZNA WIADOMOSC- TURNIEJ ODBEDZIE SIE 11-12.09.
A NIE 4-5.09.
JEST TO SPOWODOWANE REFERENDUM KTORE ODBEDZIE SIE W BYCZYNIE.
Ale fakt(napisal Hubert),zabawa szykuje sie fajna tym bardziej ze bedzie troche niespodzianek.
Pozdrawiam
Efendi
KRZYS
Ci±gle nie ma pewno¶ci co do terminu Byczyny. Wszystko wskazuje na to, ¿e turniej odbêdzie siê pod koniec wrze¶nia / 25-26 wrze¶nia/
Nostaven
Impreza tak datowana... szkoda. Ale czy nie uda³oby siê i s³owian wpu¶ciæ? Przeszkadzaæ przecie¿ nie bêd±, a kilka (naprawdê niedu¿o) osób wiêcej mo¿e siê przydaæ, ¿eby sztuczny t³um zrobic, prawda? Tym bardziej, ¿e i tak do bitwy/ turnieju siê pchaæ nie bêdziemy jak na razie...

S³awa!
Anielka
dobra kochani, ale kiedy?? bo dat ju¿ s± trzy z cvzego dwie prawdopodobne - HUBERT zdecydujcie siê panie chor±¿y wreszcie!!! i przyda siê zaproszenie dla zamku grodno - ja przekazujê, bo mnie osobi¶cie zale¿y na dwuch takich spiecpotrzebnych;) dorwij mnie na gg - mo¿e byæ bez siwego tym razem icon_cool.gif
Andrzej Siejeñski
Witam
To kiedy ten turniej? Niektórzy pracuj± i nieokre¶lone terminy wyjazdów komplikuj± nieco ¿ycie. Wrzesieñ tu¿, tu¿, wypada³o by siê zdecydowaæ.
Pozdrawiam
Gotfred
No w³a¶nie, wrzesieñ ju¿ prawie a my tu mamy wielk± terminow± niewiadom± tongue.gif Czekamy na oficjalne potwierdzenie.

CYTAT(Anielka)
... i przyda siê zaproszenie dla zamku grodno ...

Bez obrazy Anielka, ale pozwól, ¿e takimi rzeczami zajm± siê ludzie z Grodna. Nie potrzebujemy przedstawicieli.. aaa.gif szczerba.gif
tatsu
Czy mo¿ecie siê wreszcie zdecydowaæ na termin? Bo tak, jak zauwa¿y³ Nataniel - ludzie pracuj± i musz± niekiedy wzi±æ woln± sobotê, czy nawet niedzielê, a szefostwo nie zawsze chce tak dawaæ urlopy z dnia na dzieñ.

S³ysza³am ju¿ mnóstwo teorii na temat terminu - nawet 28-29.08.

Proszê, a wrêcz b³agam o wyra¼ne podanie daty ostatecznej, bo bardzo chcieliby¶my pojechaæ do Byczyny, bo zawsze jest tam ¶wietnie i nie chcieliby¶my straciæ tego - ostatniego dla nas - turnieju.

Z góry wielkie dziêki! :*
lewa
Chcia³am zawiadomiæ w imieniu Chor±gwi Byczyñskiej Opolskiego Bractwa Rycerskiego, ¿e ostateczny termin turnieju w Byczynie to 25-26 wrze¶nia 2004r.
Andrzej_N16
Co jest powodem takich po¶lizgów terminu ?
lewa
Co chwilê dowiadujemy siê o jakiej¶ imprezie, która musi siê odbyæ, wiêc turniej musieli¶my przenosiæ a¿ 2 razy. Ale ten ostatni termin jest ostateczny
Anielka
LEWA trza by³o powiedzieæ, ¿e nie masz usera to bym ja napisa³..... mam nadziejê, ¿e Chor±giew Byczyna zorganizuje siê tak, bym nie by³ potrzebny przy organizacji(mogê laæ piwo na biesiadzie)... w koñcu muszê siê na planktonie odkuæ za Bierkowice bigsmile2.gif
Monika
CYTAT(Gotfred)
No w³a¶nie, wrzesieñ ju¿ prawie a my tu mamy wielk± terminow± niewiadom± tongue.gif Czekamy na oficjalne potwierdzenie.

CYTAT(Anielka)
... i przyda siê zaproszenie dla zamku grodno ...

Bez obrazy Anielka, ale pozwól, ¿e takimi rzeczami zajm± siê ludzie z Grodna. Nie potrzebujemy przedstawicieli.. aaa.gif szczerba.gif

To milo ze ktos o nas pomyslal ;)
lewa
Anielu¶ a czy to istotne. Wa¿ne, ¿e powiadomi³am bum.gif
Anielka
no w sumie to nie, ale mówi³a¶, ¿e siê ¶pieszysz i teraz mi g³upio, ¿e Ciê o to mêczy³em.....
whotever
co planuje chor±giew na ten turniej?? pomijaj±c autoryzacjê Efendiego(bo na pewno czê¶æ spraw jest pod jego juryzdykcj±). Bardzo ciekaw jestem co bêdzie na biesiadzie, czy jaki¶ zespolik, kiedy mam siê do pomocy pojawiæ(wiem jaknajwcze¶niej), jakie konkurencje, czy bêdzie turniej pokazowy i czy mogê siê do niego zg³osiæ ze scenk± "¯ycie ¯ebraka" cool.gif .. s³owem co bêdzie siê przez te dwa dni dzia³o w mie¶cie bram
tatsu
Stokrotne dziêki za szybciutk± odpowied¼ i podanie ostatecznego terminu Turnieju w Byczynie bigsmile2.gif
Ju¿ nie mogê siê doczekaæ - na pewno bêdzie jak zwykle super szczerba.gif
I hakownice za³adowane - wiadomo czym - siê odezw± bum.gif
Do zobaczenia!
Monika
CYTAT(Anielka)
dziêki za wsparcie... Gotfred mo¿esz przes³aæ Monice mojego priva?? bêdê wdziêczny

Jakiego priva??? Ja nic nie dostalam dunno.gif icon_sad.gif
Aketon
CYTAT(Anielka)
... i przyda siê zaproszenie dla zamku grodno...)

A to zes mnie teraz zirytowal smile.gif Zaproszenie juz dawno dostalismy, a jak wspomnial Gotfred Bractwo Zamku Grodno umie zajmowac sie wlasnymi sprawami i robi to calkiem dobrze smile.gif .
Hubert
Kochani, jutro spotykamy sie z Efendim i w³adzami miasta, wiec mo¿e w koñcu uda nam sie podaæ wszystkie niezbêdne szczególy dotycz±ce Turnieju. Prosze o jeszcze chwile cierpliwo¶ci. Tak jak wszystko co dobre i piêkne jakos nam sie impreza w bólach rodzi, co daje nadzieje, ¿e bêdzie super!!!
Pozdrawiam Krzysztof z Byczyny
Monika
CYTAT(Anielka)
dziêki za wsparcie... Gotfred mo¿esz przes³aæ Monice mojego priva?? bêdê wdziêczny

OK juz wiem wszystko o co chodzi:))
lewa
Odno¶nie tego co bêdzie na turnieju...turniej organizuje Bractwo Opolskie a nie Chor±giew-wiêc my pojêcia nie mamy co tam bêdzie dunno.gif
Aketon
CYTAT(Anielka)
Przepraszam za wtr*canie si* w wasze wewn*trzne sprawy. Moim zamiarem nie by*o w rzaden spos*b zdenerwowanie was. O wyja*nienia prosi* na privie, lub skontaktowa* si* z kim* od was, z kim ju* privowa*em. Ja po prostu bardzo chc*, by*cie byli i ciesz* si* z tego, i* macie ju* zaproszenie. przepraszam za problemy, kt*re przezemnie powsta*y i obiecuj*, *e postaram si*, by wi*cej takich nie powsta*o.
czyli b*dziecie, co mnie bardzo cieszy -->mm*wi**m, *e mam w tym sw*j interes prywatny i wyj*tkowo o kas* nie chodzi icon_cool.gif

Po pierwsze, to cos trudno bylo Cie rozczytac, ale jakos dalem rade.Po drugie, to przeciez nie przebywales z nami zbyt czesto, z wyjatkiem kilku dziewczyn od nas i moge sie zalozyc, ze chodzi Ci o Nie, a nie o cale bractwo smile.gif Po 3 to raczej nas nie bedzie, bo w weekend w ktorym jest ten turniej mamy bardzo wazna impreze na naszym zamku, a pojedyncze osoby nie moga pojechac na turniej bez nadzoru kogos ze starszyzny.
Aketon
CYTAT(Anielka)
Aketon: przej¿a³e¶ mnie, chodzi o dziewczyny. za szlaczki przepraszam ale pisa³em spod konsoli linuksowej - to prawdopodobnie przez to. Co do punktu drugiego to mogê siê zgodziæ, ¿e du¿o z wami nie przebywa³em - to prawda chêtnie bym siê podci±gn±³ w stosunkach z wami cool.gif wszak nie wiem nawet jak wygl±dasz.... jeste¶ facetem, wiêc mnie rozumiesz.. w ostateczno¶ci to mo¿e na tej imprezie by siê wam ¿ebrak przyda³?? bigsmile2.gif

Co do dziewczyn, to nie pochwalam tego, ale to juz nie temat na forum, co do rozpoznawania, to ja wiem kim Ty jestes.A czy to ostatnie mam traktowac jako oficjalna prozbe o mozliwosc przyjechania do nas na zamek?
Monika
......ja sadze ze to jest juz ich sprawa, nie bede sie wtracac

Pozdrowienia dla Anielki przesylam smile.gif
Anielka
hubert, ale kaszanka bêdzie?? cool.gif bo mam smaka ju¿ na sam± my¶l bigsmile2.gif
¯arek
No gdzie jak gdzie, ale u nas kaszanki nie ma prawa zabrakn±æ.
Kara¶
Kaszanka ma teraz kryptonim "spalona kie³basa". Napewno bedzie wiêc spokojnie mo¿ecie spaæ.Ka¿dy jej spróbuje. respekt.gif

Pozdrowienia

¯ycie jest jak ...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.