to ufff - ja mam pro¶bê o 5 kilo "spalonej kie³basy", bo mam smaka na ubeka i hacka
Moi Drodzy
To nie miejsce na pogaduchy / macie gg/ Turniej bêdzie 25 i 26 wrze¶nia. Andrzej Ko¶ciuk poinformuje wkrótce o zasadach. Do niego tez nale¿y kierowaæ pro¶by o zaproszenia. Turniej jest datowany.
Pozdrawiam Krzysztof Z Byczyny
PS Rozumiem, ¿e jak kto¶ zapewnia o tym, ¿e bêdzie kaszanka, czy jak j± tam zwa³, to zamierza dostarczyæ j± organizatorom w ilo¶ciach wystarczaj±cych na ca³y turniej
Bêdê trzyma³ za s³owo!
Witam!!
Przepraszam za zamieszanie ale nie od nas to zalezalo.OSTATECZNY TERMIN TURNIEJU TO 25-26.09.
Zasady:
Turniej datowany z duzym zasiegiem tzn XIII-XV W
Przyjezdzajace Bractwa wystawiaja :Lucznika,reprezentanta w turnieju bojowym,4 osoby do biegu rycerskiego, i przygotowuja scenke do ocenianego pokazu.
Reprezentanci otrzymuja punkty za zajecie miejsc w swoich konkurencjach.Suma punktow wskaze Bractwo najlepsze ktore otrzyma ok 1000 zl za I miejsce.
Przeprowadzony zostanie takze indywidualny turniej bojowy.
Wszelkie pytania prosze kierowac do mnie (mail)tel:602613386
Przyjazdy do Byczyny w piatek lub w sobote.Rozpoczecie turnieju w sobote o godz 12:00.Mieszkamy w szkole(odremontowanej)
Dyryguje wszystkim Straszna Gryzelda czyli jak kto woli Anna Byczynska wraz z malzonkiema to gwarantuje ze wszystko bedzie O.K.
beda ludzie z Rosji i Bialorusi jak znajda sie miejsca to i z Czech
Pozdrawiam
Efendi
nie mam pojecia
, ale taka wiedza by sie czasem i mi przydala wiec dolaczam sie do wolania o pomoc;)
Witam
CYTAT
ale taka wiedza by sie czasem i mi przydala wiec dolaczam sie do wolania o pomoc;)
Aby to zrobiæ trzeba mieæ taki fajny napis nad avatarem "Szara Rada FREHY"
.
Pozdrawiam
Nataniel
aaaaaaaaaaa :P dzieki no dobra jestem slaba nie mam takiego cudnego i wypasionego napisu... dziekuje za uswiadomienie
Pozdrawiam
CYTAT(Monika)
dzieki no dobra jestem slaba nie mam takiego cudnego i wypasionego napisu...
Niestety na pewne rzeczy trzeba sobie w ¿yciu zapracowaæ
CYTAT(Anielka)
trudno nie raz pierwszy fdi nie ostatni mnie kto* oszuka*;(
¯ycie..jak to mawia qmpel.A co nie przyzwyczai³e¶ siê jeszcze?
pozdrawiam
Anielka, u¿ywaj±c przycisku
edycja zmieñ tre¶æ posta na "wiadomo¶c do usuniêcia"
CYTAT(Kinia)
CYTAT(Monika)
dzieki no dobra jestem slaba nie mam takiego cudnego i wypasionego napisu...
Niestety na pewne rzeczy trzeba sobie w ¿yciu zapracowaæ
CYTAT(Anielka)
trudno nie raz pierwszy fdi nie ostatni mnie kto* oszuka*;(
¯ycie..jak to mawia qmpel.A co nie przyzwyczai³e¶ siê jeszcze?
pozdrawiam
wiem wiem:))) moze za tryliard miliadrow tysiecy lat tez mnie to spotka......ze bede w posiadaniu jakiegos wypasionego super fajnego napisu;P
Grodno je¶li jest taka mo¿liwo¶æ to mo¿e wytnijcie i wy nasz dialog??? by³bym wdziêczny.
Nie mogê siê ju¿ doczekaæ turnieju. Byczyna, lub miasto bram jak je nazwa³em, jest tak cudowne, ¿e chyba siê tam przeprowadzê... turnieje organizowane prze gildiê ¿ebraków co miesi±c to dy³oby dobre... co wy na to??
Kiniu mam sprawê. Moja p³ytka z muzê gdzie¶ zawêdrowa³a.. nie wiesz gdzie?? mam nadziejê, ¿e znajdziesz czas by pojechaæ na byczynê, chêtnie potañczy³bym sobie jak za dawnych lat.... wiesz co mam na my¶li, a o oszustwa w mym ¿yciu nietrudno tak na marginesie..
Na 50% jedziemy:) na turniej:D:D:D wszystko zalezy od firmy ktora zamowila sobie impreze.......jak na razie milcza.....
Byczyna
,by³am na majowym turnieju i bawi³am siê bardzo dobrze i mam nadziejê ,¿e we wrze¶niu bêdê bawiæ siê równie dobrze (pomijaj± fakt ,¿e nie by³am na uczcie
) Mi³o by by³o gdyby na turnieju dopisa³a pogoda (marzenia ¶ciêtej g³owy <?!>
) Ale ponoæ trzeba byæ optymis± ,wiêc bêdê naiwna i bêdê ¿yæ nadziej± ,¿e bêdzie dobrze:)
A dlaczegó¿by nie mia³o byæ dobrze? Przecie¿ to nie Bêdzin, tak ¼le to a¿ nie bêdzie. A skoro nie bêdzie tak ¼le, to po prostu musi byæ dobrze!
S³awa!
Witam!
Jako jeden z wieeelu organizatorów rêcze g³ow± (nie powiem czyj±
), ¿e bêdzie fajnie. Robota ju¿ siê zaczê³a... Co chodzi o kaszankê- w Chor±gwi jest to temat zakazany, ale szykuje sie mi³a niespodzianka, z reszt± nie jedna.
Pozdrowienia i czekamy na Was w Byczynie!
Zatrudnili¶my nawet zaklinacza pogody. Co prawda nie jestem pewien jak± pogodê zaklina- z³± czy dobr±, ale jaka pogoda by nie by³a i tak bêdziemy siê ¶wietnie
bawiæ (pracowaæ
)
Liczê na waszych zakinaczy ,¿e bêdzie ³adna pogoda i temperatura ( w miare normalna czyli ok.19-20 stopni < w koñcu marzyæ mo¿na>)
Witam!!
Ludzie w morde jeza!!!!! czy na jakiejs imprezie organizowanej przez nasze Bractwo nie bylo pogody??????????????
Przestancie krakac bo jeszce cos wyjdzie niwe tak a wtedy bede scigal:-)))
Pozdrawiam
Efendi
Tak, szczegolnie w samym koñcu wrze¶nia:)......eh przydaloby sie chociaz te 20 stopni
CYTAT(efendi)
Witam!!
Ludzie w morde jeza!!!!! czy na jakiejs imprezie organizowanej przez nasze Bractwo nie bylo pogody??????????????
Przestancie krakac bo jeszce cos wyjdzie niwe tak a wtedy bede scigal:-)))
Pozdrawiam
Efendi
dobrze ju¿ ciiiiii
Pogoda bedzie na pewno, bo tak naprawdê Efendi po¿yczy³ j± od nas i nie odda³ i teraz ju¿ Bêdzin s³ynie z braku pogody, ale mam ju¿ w g³owie dywersyjno-ofensywny plan jak mu j± ( pogodê) odebraæ. Ale na Byczynie mu jeszcze odpuszczê. Andrzej kupuj strój k±pielowy na przysz³oroczny Bêdzin, bo bêdzie upa³ i kaloszki do Opola.
Ha!!!!!!! draniu !!!to tak!!!!!!!!!/???
pogode zabrac, mnie starego w gaciach po deszczu ganiac??
a niedoczekanie. Od jutra zaczynam odczyniac tylko sobie sznura
na Ewke przygotuje bo w czasie utaczania z niej krwi(potrzebnej do czarow), zawsze sie cholera rzuca i cenny ten trunek rozlewa.
Mam nadzieje ze i chrzciny w skansenie beda tylko mi sie jak najrychlej starajcie o co nietrudno bo u Was ciagle leje to i coz robic jak nie to.................
Pozdrawiam
Efendi
CYTAT(Nostaven)
A dlaczegó¿by nie mia³o byæ dobrze? Przecie¿ to nie Bêdzin, tak ¼le to a¿ nie bêdzie. A skoro nie bêdzie tak ¼le, to po prostu musi byæ dobrze!
S³awa!
Przepraszam najmocniej ale u nas czê¶ci± kilmatu i turnieju jest deszcz. A je¶li komu¶ siê deszcz nie podoba nie musi do nas przyje¿d¿aæ. Bo my co rok mamy zabawe zaklinaj±c deszcz by go nie by³o. W tym roku zaklinali¶my by go nie by³o na biesiadzie. I co by³??
pozdrawiam
Kochani!
W Byczynie tego problemu nie bedzie. Jesieñ u nas w tym roku bêdzie wyj±tkowo pogodna.
Lepiej pomy¶lcie o historycznych ciuszkach i naczyñkach na ucztê, bo tym razem ¿adnych odstêpstw.
)))
Pozdrawiam
O ³otrze Effendi!
U nas to ci±gle leje siê piwo a nie deszcz, na które serdecznie zapraszamy. A ty æwicz refren piosenki " i'm singing in the rain" i spraw sobie historyczny parasol-stary kaloszu.
Pozdrawiam- przyjedziemy napewno.
Tomko!
Twierdza Anny Byczyñskiej piêknie odremontowana. Chodz± ploty, ¿e miotanie szybami na wiwat odpada.
Witam!!
Nie Anny a Strasznej Gryzeldy:-)). Szykuje sie troche niespodzianek
min beda pierwszy raz w Byczynie goscie z Austri i jak zawsze z Rosji i Bialorusi. Jak tam Tomus sie zyje pod pantoflem ,co?
Pozdrawiam
Efendi
CYTAT(Wojciech z Boru)
Twierdza Anny Byczyñskiej piêknie odremontowana. Chodz± ploty, ¿e miotanie szybami na wiwat odpada.
Bardzo piêknie nawet (sam robi³em, a je¶li tynk wam na g³owy spadaæ bêdzie, to napewno nie przezemnie, tylko przez tych lebrów- Magistra i Krzywego
) wyremontowana!! Miotanie szybami odpada totalnie... Pragne zaprosiæ równie¿ na parapetówe siedziby Chor±gwii :D ostro przy niej pracowalismy, a ¿e w podziemiach szkoly siê znajduje to daleko nie bêdzie
Pozdrawiam!!
PS ju¿ siê do roboty wzieli¶my :P
szkolne piwnice....jama to by³a czy dziupla???? mam nadziejê, ¿e teraz bêdziemy siê tam bawiæ d³u¿ej lepiej i czy¶ciej trochê
By³a to jama, nad now± nazw± pracuje ca³a chor±giew- mo¿e pomo¿ecie wymy¶leæ co¶ ciekawego??
Proponuje nazwaæ jame "ciemn± stron± mocy".Jak przyjde to zrobimy jaki¶ fajny szyldzik.
Andrzejku.
Ja nawet po domu chodzê w he³mie, wiêc ¿aden pantofel mnie nie zgniecie. Twierdza Strasznej Gryzeldy wyremontowana!!!!!!!!! A liczy³em, ¿e uda mi siê wystrzeliæ na vivat jeszcze parê szyb, a tak pozostanie tylko oczywi¶cie strzelanie kaszank± z hakowniæ do naszego ulubionego cytrynowego domku. Chyba, ¿e tam te¿ zmiany i nasz ulubienieæ pomalowa³ swój ma³y kasztel w barwy maskuj±ce o kolorze dojrza³ego krupnioka.
czytaj±c ostatnie posty doszed³em do ciekawego wniosku: ludzie, którzy choæ raz byli w bycznie mówi± swoistym grypsem
co do nazwy jamy..... mam kilka pomys³ów - podzielê siê gdy "obczajê" wasz± pracê..... mam nadziejê, ¿e "bedzie git"
w sumie to musi...
tomko nie martw siê kolorem "cytrynkowego domku" - nie s³ysza³e¶, ¿e do urozmaiconych celów strzela siê o wiele przyjemniej??
Andrzeju zdrad¼ nam wiêcej szczeglików!! impreza za 2 tygodnie, a wiadomo minimum.... no chya, ¿e jest to sposób na zainteresowanie wszystkich i przyci±gniêcie ich do byczyny, ale po co w takim razie zaproszenia??
whotever... choæ powiedz czy bêdzie nasz ukochany OBRumak?? (C-K rumak??
)
Eh........a my do dzisiaj nie wiemy czy pojedziemy....
a my wiemy ¿e NA PEWNO pojedziemy
w koñcu Chor±giew Kuchenna zosta³a sformowana na majowej Byczynie (po ca³ym dniu nad podp³omykami mo¿e cz³owiekowi odwaliæ) a nie oby³oby siê przecie¿ bez jej przera¿aj±cej szar¿y, prawda Anielka?
mo¿e znów znajdziemy jak±¶ pawê¿kê.... i Gaja z patelni± na górê i bêdzie weso³o
Wszystkich licz±cych na urozmaicenia (patrz Tomko i ANielka) musze szcze¿e lecz niechêtnie zawie¶æ- domek pozosta³ cytrynow... ale w³a¶ciciel równie wredny jak zwykle
. Na Chor±giew kuchenn± czekamy z wielkimi nadziejami- w koñcu gdyby nie wasza szar¿a gród by siê obroni³
Dok³adniejszy plan turnieju jest ¶ci¶le tajny- aby pobudziæ Was do my¶lenia i , mam nadzieje, mi³o zaskoczyæ :D Osobi¶cie mam nadzieje ¿e rumak powróci (po ostatniej Byczynie ostro siê namêczyli¶my aby doprowadziæ go do stanu u¿ytkowego).
Pozdrawiam
PS Przypominam o parapetówie!! Wszyscy s± zaproszeni!
Hubert z Byczyny
JEDNAK JEDZIEMY
Witam!
a wiecie moze jaki zespol bedzie przygrywal?
Zakon dziêkuje za zaproszenie - stawi siê oko³o 10 osób( raczej mniej)
Anielka ,Ty chyba nie wszystko potrafisz przeczytac:-))
O programie pisalem a Ewka poprawila. Reszta na miejscu.
A zreszta coz to za przyjemnosc gdy wszystko wiesz??
Mowi Ci to czlowiek co chleb z niejednej reki jadl,czy jakos tak??
Zaczynamy w sobote o godz 10:00 .Dlatego tak rano bo musimy sie ze wszystkim wyrobic a zmrok zapada o 19:00
Beda ludzie z Bialorusi,Rusi i Austrii.
Ci co umieja b. dobrze po niemiecku prosze o zgloszenie sie do mnie na priva.
Pozdrawiam
Efendi
Ja mam tylko jedno pytanie. Czy bêdzie s³oma? Bo nie wiem czy braæ m ój siennik (który jeszcze mam w planach ale do tego czasu ju¿ nie bedzie w planach) czy znów karimate i psiwór (bllllleeeeee)....
pozdrawiam
W opolu zawsze jest s³oma z tego co pamiêtam
P.S.
Kinia, zrób szerszy siennik, bo mo¿e i ja siê zmieszcze. Mnie siê robiæ nie chce
Hakowniczka przygotowana, prochy wysuszone (ponoæ) mogê jechaæ ;P Ehh, ehh, jeszcze jedena¶cie dni!! Je¿eli ma byæ szar¿a Chor±gwi Kuchennej to proponujê tym razem pomidorki, to to obni¿y morale obroñców. No a co do Jamy to osobi¶cie uwa¿am ¿e nie potrzebuje ona jakiej¶ specjalnej nowej nazwy, ta w zupe³no¶ci odpowiada jej charakterowi ;) mam nadziejê ¿e pobyt w niej bêdzie, jako ostatnio by³, urozmaicony ;D
Pozdrawiam!
Efendi: czyta³em i wiem jakie s± zasady, nagroda(pieniê¿na)etc... jednak jest to raczej informacja skromna... ale masz racjê - mo¿e lepiej nie wiedzieæ co szykujemy
tymardziej bêdê siê cieszy³......
Hubert: zapropinujmy panu "cytrynce" przemalowanie - mo¿e z worków z farb± w domek??? za rok mówiliby¶my o nim "Pan Kleks"
Pietrze: kiedy tak na szarszê patrzê, to jest fajna AJJJjjjjjjjjjj.....
tym razem mo¿e zorganizujemy siê w rydwan
nie mogê siê doczekaæ byczyny....... a Wy???
¯ycze milego truniejowania:)..........niestety mnie czeka w ten czas nauka
[quote="Anielka"]
Hubert: zapropinujmy panu "cytrynce" przemalowanie - mo¿e z worków z farb± w domek??? za rok mówiliby¶my o nim "Pan Kleks"
[quote]
No no Anielka, bez takich! ¿adnych worków z farb±!!!
wiesz jak siê ciê¿ko z tego strzela z haka
Ciszej nad tym domkiem... Drogie dzieci. Ciszej.
Dobrzeee, nad domkiem ju¿ ani mrrrruu mrrrrruu....
A tak poza tym to gdyby Bucefa³owi dorobiæ kolegêkole¿ankê to mo¿na by urz±dzaæ naprawdê weso³e konkurencje (:
Ale to ju¿ mo¿e propozycja na nastêpn± Byczynê ;)
Pozdrawiam!
Oto wstêpny zarys planu turnieju w Byczynie:
Sobota:
10.00 - powitanie bractw na rynku, potem modlitwa ekumeniczna w ko¶ciele ewangelickim, od 11.00 turnieje: ³uczniczy, bojowy, zapasy, potem bieg dam i bieg rycerski i pokazy scenek, 18.30- inscenizacja bitwy - palenie czarownicy, pokaz ogni, uczta o 20.00 /chcieliby¶my pod szko³±/.
W niedzielê od 11.00 ju¿ tylko zabawy i pokazy.
Anna Byczyñska pyta czy jest kto¶ chêtny na nocleg w hotelu (po 10z³ za nocleg lub w Grodzkiej - du¿o dro¿ej). Oosby, które nie chc± spaæ w szkole proszone s± o kontakt ze mn±: ewawawoczny@poczta.onet.pl
Ewuniu,
to jest plan bardzo ogólny, ale nie wstêpny. Tak musi byæ i bedzie. Zaczynamy w sobotê o 10 tej. Czekamy na uczestników od pi±tku wieczorem / jak kto¶ chcia³by pomóc w pracy - zapraszamy wcze¶niej, ale za wcze¶niejszym zg³oszeniem - bo noclegi i papu trza zorganizowaæ/
Pogoda za³atwiona. Kaszanka te¿.
Pozdrowienia
Krzysiek
Taaa... Byczyna coraz bli¿ej a ja chory jestem...
mam nadzieje ¿e siê wylecze, oby...
juz czuje ta prace w powietrzu... zaczynamy ostro od poniedzia³ku!!!
Pozdrowienia z Byczyny!!!
Hubert
widze ze to jakas ogólnopolska epidemia bo ja tez jestem chora
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.