Witam
No có¿, mo¿e wreszcie wypada³oby mi co¶ napisaæ. Wprawdzie nie jestem w najlepszym nastroju, ale chyba nie rzuci siê to na wyd¼wiêk mojego posta.
Turniej w Bierkowicach uwa¿am pod wieloma wzglêdami za udany. Po pierwsze, bardzo podoba³o mi siê miejsce, w którym zosta³ on zorganizowany. Wstyd siê przyznaæ, ale by³am tam dopiero pierwszy raz w ¿yciu
. Szkoda, tylko ¿e oko³o godziny 21 zamykano ju¿ bramê, przez co trzeba by³o przespacerowaæ siê kawa³ek drogi by dostaæ siê np. do miejsca gdzie wydawano ¿arcie. Ja jestem troche leniwa, wiêc wiecie
Sobota by³a ca³kiem udanym dniem. Nie widzia³am ca³ego turnieju bojowego, ale wygl±da³ ca³kiem nie¼le. Obieca³am sobie, ¿e wezmê udzia³ w warsztatach tañca dawnego, ale niestety mi siê nie uda³o. No trudno. Najbardziej podoba³a mi siê sobotnia bitwa. Ubawi³am siê na niej na dzika
. Biesiada te¿ by³a niez³a, chocia¿ nasza chor±giew mia³a k³opot ze znalezieniem sobie miejsca. Jako¶ sobie poradzili¶my.
Niestety co tu du¿o mówiæ. Od pewnego czasu, to znaczy od Paczkowa mam pecha co do imprez opolskich. Ju¿ na drugiej z rzêdu gdzie¶ posia³am swoj± miskê (zobaczymy czy co¶ z niej wyro¶nie
). Problem w tym, ¿e teraz to ju¿ zupe³nie nie mam z czego je¶æ. Pierwsza miska posz³a mi na Paczkowie, druga teraz. Z tym, ¿e ta druga wydaje siê, ¿e jest bardziej charakterystyczna. Miska jest z do¶æ ciemnego drewna, nie jest g³adka i tak du¿a (niczym dla psa
), ¿e najad³by siê z niej ca³y mój oddzia³
Z tego miejsca jak zwykle pozdrawiam ekipe z KDZ, szczególnie Martê, z któr± to szala³am na bitwie
, ekipe z Nysy , Dru¿ynê Rycersk± Bogus³awa V za ich wspania³y wystêp w biegu po sukno
(¶licznie wygl±dacie w kieckach), ludzi o mojego oddzia³u lekkozbrojnego z którymi to ramiê w ramiê przysz³o mi stan±æ na bitwie
, faceta, który przechodz±c obok naszego bêdziñskiego obozu o chyba 7:20 raczy³ mnie obudziæ s³owami "POBUDKA, WSTAWAÆ!"
, oraz wszystkich tych, których z powodu sklerozy pominê³am, a z którymi mia³am do czynienia.
I oczywi¶cie CHWA£A M£ODEJ PARZE!
Aha...by³abym zapomnia³a
Jak zwykle prosi³abym o zdjêcia, je¿eli kto¶ ma to ¿eby mi (o ile mia³by na to ochote) przes³aæ na adres visenna0@poczta.onet.pl
Te¿ robi³am, aczkolwiek niewiele, wiêc na pewno je tu umieszcze
(DRU¯YNO BOGUS£AWA V BÓJCIE SIE !!!! ), chocia¿ mo¿e to potrwaæ, bo klisza jeszcze nie jest skoñczona.
Pozdrawiam
Visenna