Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IV Festyn ¦redn. Opole-Bierkowice --> 6-8.08
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Stron: 1, 2, 3
efendi
Witam!!
No to i ja jeszce cichutko cos dodam. Nie moze byc w skansenie nikogo kto nie bedzie mial kompletnego stroju na sobie..
Buty owiniete "czyms" nie beda tolerowane.
Efendi
Anielka
i dorze mówisz... a ja w³a¶nie na ¶lub Tomka nowe butki sobie wy¿ebra³em, co by siê godnie prezentowaæ cool.gif
Ewa z Raciborza
Prosimy cz³onków bractw zaproszonych i niezaproszonych, które nie potwierdzi³y udzia³u w naszej imprezie o to, by nie przyje¿d¿ali do skansenu. Termin nadsy³ania zg³oszeñ min±³ 31 lipca, a lista go¶ci zosta³a ju¿ zamkniêta.
Miriam
W³asnie przeczytalam info o terminie zgloszeñ ....Ratunku!!! ja od 3 tygodni nie mialam dostepu do sieci, bo i jak tu miec internet na wêdrówce z plecakiem??? czy jest jaka¶ szansa na wpuszczenie jeszcze dwóch osób?? tak siê szykowalismy z na ten wyjazd, ciu³ali¶my pieni±dze, nawet na Grunwald nie pojechalismy, bo za drogo by wysz³o, specjalnie dla festynu w Opolu... A teraz doczytalam wszystkie posty n/t festynu i co? lista gosci zamknieta zostala w dniu, w którym stopy moje zmeczone dotknely granic mego miasta... Proszê, zróbcie jeden jedyny wyj±tek... a w zasadzie to dwa, bo Wêdrownych Druidów jest dwoje... tracker.gif
Miriam.
Robroj
ehh to mysmy sie zmiescili w terminie smile.gif napisalem do Efendiego smsa podczas Castle Party i sprawa jest juz zalatwiona smile.gif a co do pokazu na niesiadzie - moze byc problem - przyjedzie z Bolkowa taka zbieranina :> z klku "oddzialow" bractwa, ale wiem iz dziewczyny z WKS`u przyjechac zamierzaja z teatrzykiem dla dzieci smile.gif - widzialem sam i polecam kazdemu smile.gif

robroj
Jarek Przyby³o
Szanowny Efendi, co z programem ?

Pozdrawiam

Jarek P.
Micha³ ¯elazo
Witam !!!

Poniewa¿ moja ¿ona i ja z powodów od nas ca³kowicie zale¿nych (ci±¿a Justynki) nie mo¿emy wybraæ siê w tak dalek± podró¿ i odwiedziæ Opola w tym roku, prosimy o:

ZDJÊCIE Z FORUM FREHA TEGO TEMATU !!!

poniewa¿ bardzo nas on denerwuje...

Od bardzo wielu dobrych ludzi us³yszeli¶my same pozytywne s³owa na temat Opola i teraz nam ³yso.
A poza tym Tomka, mimo, ¿e poznali¶my Go dopiero w tym roku darzymy wielk± sympati±, co wcale nie sprawia, ¿e ³atwiej bêdzie znie¶æ nam spêdzenie tego weekendu w Lublinie, gdzie jest brudno i ¶mierdzi... dunno.gif

Pozdrawiam.
M.
Andrzej Siejeñski
CYTAT
Szanowny Efendi, co z programem ?

Mamy pi±tek, my¶lê, ¿e teraz to ju¿ mo¿e pozostaæ niespodziank± bigsmile2.gif.
Pozdrawiam i do zobaczenia w Opolu
Natanielus miles Liberi Acies Sieleciensis

P.S. Szkoda moje drogie 2,5 ¯elazka smile.gif, ¿e nie dotrzecie do Opola. Na pocieszenie prze¶lemy Wam zdjêcia.
Micha³ ¯elazo
Wielkie dziêki Natanielu !!!

¯YCZYMY UDANEGO TURNIEJU, ¦WIETNEJ ZABAWY NO I...

...STO LAT M£ODEJ PARZE !!! bigsmile2.gif

Pozdr.
M
Jarek Przyby³o
Wielkie dziêki Efendi za zaproszenie na wspania³± imprezê. Za prawdziwie rycersk± go¶cinê, przygotowany historyczny namiot obok ku¼ni , mi³a atmosferê bez gor±czkowej bieganiny organizatorów (si³a spokoju godna pozazdroszczenia) oraz za wiele klimatycznych sytuacji bed±cych efektem dobrej organizacji, wspania³ego miejsca i ludzi. Jak dla mnie super !!!

Jarek P.

Dru¿yna Rycerska Jakuba Odrow±¿a z Dêbna.
Peter von Opperau
witam,

impreza (jak zawsze je¶li organizuje Effendi) uda³a siê ¶wietnie, super klimat skansenu, dobra bitwa, genialna uczta (choæ zabrak³o dla nas sto³u, ale rozsiedli¶my siê pod drzewem i te¿ by³o fajnie) oraz baaaardzo weso³a zabawa (tak¿e w niedzielê- Chor±giew Kuchenna bigsmile2.gif )
jednym s³owem: dziêki Effendi !!!

i jeszcze raz: NIECH ¯YJE M£ODA PARA, NIECH ¯YJE, NIECH ¯YJE smile.gif

i koncert ¿yczeñ smile.gif pozdrówka dla Lupusa i jego ekipy (jak bêdziecie jechali do wrocka to dajcie znaæ, zrobimy imprezkê), Nataniela, Rudej, Dagi i Zwierza, Agnieszki i Piotrka, ca³ego XXXIX Regimentu, Kruszyny, oczywi¶cie ca³ego OBRu i wieeeelu wielu innych, których nie wymieniê bo zaraz mnie zbanuj± za marnotrawienie miejsca smile.gif

kto ma zdj±tka to prosi³bym o przes³anie na blona@o2.pl
Kinia
Hej hej.

Wroci³am jeszcze ¶mierdzê, ale napiszê co mam napisaæ zanim pójdê sie kompn±æ bigsmile2.gif Impreza byla oki. Mo¿na by mieæ do niej zastrze¿enia ale to tak jak do ka¿dej. W koñcu zale¿y z jakim nastaiweniem siê jedzie i czego sie oczekuje. Ale nie jestem tu po to by filozofowaæ bigsmile2.gif
Tak¿e impreza mi siê podoba.
Zw³aszcza zabawy w pobijanie rekordów z pierwszej nocy szczerba.gif czekam na zdjêcia!!dawno nie czu³am jak to jest gdy tyle ch³opa na mnie le¿y szczerba.gif Do toya sie nie pcha³am, stwierdzi³am, ¿e moja klatka piersiowa zajmuje trochê zadu¿o miejsca cool.gif
Pozdrawiam wszystkich pobijaczy rekordów. Kopernika , Kruszynê, Tadzika, ca³e KDZ ze szczególnym uwzglêdnieniem Gobosa (powrót deprechy), Excalibura (a zwlaszcza Marcina, Jarzyna i Edytê - proszê mi u¶ciskaæ odemnie Artura, Ja¶ka i Hubsona). Ludzi którzy dotrzymywali mi towarzystwa w pijañstwie i tañcach. Itd, itd. A jak sobie jeszcze przypomnê - nie zabardzo my¶³e to dopiszê.
Acha proszê o zdjêcia - jak zwykle. na adresssss: sol_iskra@o2.pl

Pozdrawiam
Kruku
czo³em,

w bierkowicach nie by³em, ale troszkê fotek z festynu przywioz³y nasze dziewczyny.
mo¿na je obejrzeæ tutaj: http://kompanija.prv.pl

pozdrawiam
kruku
--
.
Aketon
Witam!
W imieniu Bractwa Zamku Grodno dziekuje bardzo Efendiemu i Ewie za zaproszenie na ten wspanialy turniej.Bylo naprawde wysmienicie. Organizacja - doskonala, konkurencje turniejowe - interesujace i zabawne, biesiada - ciekawa i mila.Opolskie Bractwo Rycerskie przyzwyczailo nas juz do takich turnieji(niestety inne turnieje na slasku nie dorownuja Wam) i mam nadzieje, ze przyzwyczajac nas do tego bedziecie jeszcze dluuugo.Co do samego przebiegu turnieju to moim zdaniem najlepsza byla niedzielna bitwa, nigdy czegos takiego nie przezylem i tez nigdy wczesniej tak dobrze sie nie bawilem, to bylo poprostu boskie! (ach te jablka i komentarze narratora)smile.gif Mam nadzieje, ze zostaniemy zaproszeni takze i za rok na kolejny z Waszych wspanialych turnieji.Na zakonczenie dodam, ze krasnoludki z naszego bractwa cudownie sie bawily(pewnie tylko niektorzy wiedza o co mi chodzi smile.gif )

Wiwat Mloda Para!!!
Andrzej Siejeñski
Witam
Przede wszystkim jeszcze raz NIECH ¯YJE M£ODA PARA. Mam nadziejê Tomku, ¿e szybko dorobisz siê konia do podkowy któr± od nas otrzyma³e¶ na szczê¶cie smile.gif.

W imieniu Liberi Acies Sieleciensis i moim osobistym wielkie podziêkowania Ewie, Andrzejowi i ca³emu Bractwu Opolskiemu za zaproszenie. Dla mnie by³ to najlepszy turniej jaki dot±d zorganizowali¶cie, bawi³em siê doskonale.

Pozdrowienia dla Rudej, Chor±gwi Miecza i Ró¿y, Magdy i Kane’a, Jarka Przyby³o, byczyñskiej sekcji OBR, Dagmary i Zwierzaka, Wilków (i kolejnego Zwierzaka, który to zdewastowa³ moj± tarczê na bitwie), Babci wraz z ma³oletni± z³o¶nic±, Sebastiana Reka i wszystkich których pomin±³em (ale wybaczcie padam z nóg, a to ju¿ pó¼na godzina).

Pozdrawiam
Nataniel
P.S. Ten z krzy¿em ¶w. Andrzeja na tarczy to ja http://www.freha.pl/download.php?id=3838 bigsmile2.gif
Yster
Wiec. Przede wszystkim podziekowania za zaproszenia w imieniu Bractwa Rycerskiego Chor±gwi "Trzy Dêby".
Co do samego turnieju to zastrzezenia oczywiscie mo¿na mieæ ale naprawde trzeba Opolskiemu pozazdro¶ciæ miejsca bo jest wyjebane w kosmos i w ogole ultrazajebiste! Jeden tylko feler to to ¿e opanowaæ tak du¿y teren nie jest zbyt ³atwo i teges wiadomo.

P.S.
DLaczego podobno do turnieju ³uczniczego zosta³ dopuszczony ³uk sportowy z celownikime i bajerami? HMMM....
Pawe³ z Krosna
w imieniu naszej skromnej grupy chcia³bym serdecznie podziêkowac organizatorom za dobr± zabawê, dobr± atmosfetê, ciekaw± bitwê itd. plusów duzo moznaby wyliczaæ.
minus tylko jeden:
TORTODZIER¯CA na uczcie, który bezceremonialnie, u¿ywaj±c s³ów powszechnie uznanych za poezjê rynsztoku zniewa¿y³ nasze damy,a nas potraktowa³ jak g³upich dzieciaków.

dziekujê przede wszystkim Czarnemu Rycerzowi za zaproszenie do sto³u, dalej Zkonowi z Boguchwa³y, za wspólnie spêdzone chwile i wszystki dzieki którym ten turniej bedê mile wspomina³.
podziekowania dla p. J.Pieczonki za zaopiekowanie siê g³owic± bartkowego miecza!
pozrawiam
Pawe³ z Krosna zwany Ro¶cis³awem
Tomasz z £añcuta
Ja równie¿ sk³adam wielkie dziêki dla OBRu a szczególnie Efendiemu za zaproszenie Zakonu i przyjêcie reszty O.F.C.Y na turniej no i za wspania³y namiot.
Niestety i naszym damom dosta³o siê od seniora OBRu przy owym torcie icon_sad.gif ,
ale mam nadziejê, ¿e by³ to tylko wp³yw nerwowej sytuacji.
Pomimo DROBNYCH niedoci±gniêæ logistycznych ( turniej bojowy i pocz±tek uczty)
by³o mi³o.

Dziêki wikingowi, który u¿yczy³ mi os³on na golenie.
Dziêki te¿ cz³ekowi, który przed czesk± szar¿± na publikê po bitwie za³o¿y³ mi mój garczek, pomimo, ¿e dziêki temu prawie nic nie widzia³em.
sarenzir
W imieniu Grodu Zazdro¶æ równie¿ sk³adam podziêkowania za zaproszenie, bawi³y¶my siê wspaniale, zw³aszcza na koncercie zespo³u blinkie.gif
pozdrawiam
S³owianka
By³o super!!!
Dziêkujê bardzo bardzo za to ¿e urz±dzili¶cie tak ¶wietny turniej i weselisko. Dawno tak dobrze siê nie bawi³am. Pod wszystkimi pozytywnymi opiniami moich przedmówców siê podpisujê.
[b][color=green][/color]
Nostaven
Przy³±czê siê do kolejnych wiwatów:
S£AWA M£ODYM!!!!

I my dziêkujemy serdecznie za zaproszenie, a ten pierwszy nasz oficjalny turniej bardzo mi³o bêdziemy wspominaæ. Impreza genialna!

Pozdrawiam serdecznie z b³ogos³awieñstwem Swaro¿yca.
Eol
Witam!!!
Wielkie dzieki za zaproszenie. Impreza byla wspaniala, i naprawde doskonale sie bawi³em. Bitwy wypadly doskonale, tak± metodê organizacji bitew moim zdaniem warto by stosowac czêsciej /z moich obserwacji publiczno¶æ te¿ siê nie¼le ubawi³a/. Ciekawy byl 'bieg po sukno', chociaz moznaby go zrobic w bardziej wyeksponowanym miejscu /chociazby dla samej startujacej w nim dru¿yny ze S³upska cool.gif /.
Podziekowania sk³adam wszystkim organizatorom i tym przez których siê az tak dobrze bawi³em.
CHWA£A M£ODEJ PARZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. Mia³bym wielk± pro¶be o wys³anie mi na zawieja@student.agh.edu.pl puszczanej przed bitw± /i nie tylko/ 'nowoczesnego' hymnu krzy¿ackiego /lub informacji sk±d go zdobyæ/
Zwierzak z Bêdzina
Witam:)
Dziêkuje wszystkim organizatorom za dobr± zabawe:)
Co do zapasów, to szczerze mam w±tpliwo¶ci co do mojej walki z Andrzejem Mroziñskim, niedokoñca rozumiem jak sie znalaz³ podemn± i czy napewno przegra³, ale my¶le to kiedy¶ towarzysko z Andrzejem roztrzygn±æ smile.gif
Bitwa sobotnia by³a miii³a:) My¶la³em ¿e w moim Garnku niewytrwam ale o dziwo ³adnie przyjmuje ciosy pó³toraków.
Skansen piêkny - napewno tam wróce:)
No i pobijanie rekordów miodzio:)
Aha jak kto¶ ma jakie¶ fotki z zapasów i nie tylko to prosze mi przes³aæ na Zwieszak@o2.pl - zgóry wielkie dziêki:)
Pozdrawiam wszystkich którzy chc± moje pozdrowienia przyj±æ
Cze¶æ i czo³em

Wilki Gór±!! bigsmile2.gif
KhaToo
Mam pytanie. Kto to ci z XIIIw. w niebiesko-bia³ych barwach z fotki zrobionej w czasie bitwy? Chcia³em zaprosiæ ich na turniej XIIIw do nas, ale nie znalaz³em ich potem... bo siedzia³em przy kramie.
Kinia
Z chêci± ci odpowiem, gdy¿ jest to dru¿yna która jest w bractwie w którym ja te¿ jestem bigsmile2.gif To Wilki - Mercennarius Legio Lupi z Chor±gwii CR Kasztelanii Bêdziñskiej. Miêdzy innymi Zwierzak z Bêdzina do niech nale¿y bigsmile2.gif

Pozdrawiam
Andrzej Siejeñski
Witam
CYTAT
Kto to ci z XIIIw. w niebiesko-bia³ych barwach z fotki zrobionej w czasie bitwy?

To Mercennarius Legio Lupi z Bêdzina. Post wy¿ej jest jej przedstawiciel - Zwierzak z Bêdzina.
Pozdrawiam
Nataniel
P.S. Ech zareagowali¶my prawie równocze¶nie, ale tym razem by³a¶ nieco szybsza smile.gif.
Kinia
Ha ha bigsmile2.gif Znów ten mój refleks szczerba.gif To przez te wcze¶niejsze treningi z Blach± bigsmile2.gif Przy nim ka¿dy ³apie ¶wietny refleks szczerba.gif

pozdrawiam
Hubert
W imieniu swoim i ca³ej Chor±gwi Byczyñskiej dziêkuje wszystkim za wspania³± zabawe!! By³o naprawde genialnie. Efendi spisa³ siê na medal, prawie ca³a Byczyna te¿ pracowa³a (by³o co prawda kilko ¶ciemniaczy- nie Baran bigsmile2.gif ) Bardzo chcia³bym podziêkowaæ osobie która w trakcie uczty obwo³a³a mnie chor±¿ym Chor±gwi Byczyñskiej- w bractwie sie przyjê³o king.gif
Pozdrawiam
Hubert- chor±¿y Chor±gwi Byczyna OBR

PS Acha i jeszcze szczególne podziêkowania dla wszystkich uczestników "mêskich zabaw" o 4 nad ranem smile.gif

PSS I oczywi¶cie dla "moich" wikingów z namys³owa za jak¿e piêkne ogniseczka pijacy.gif
Zwierzak z Bêdzina
He he:) Widze ¿e powoli Wilki wyp³ywaj± na szerokie wody poznania bigsmile2.gif
Pozrawiam
tatsu
Podziêkowania dla Effendiego i Ewy za zaproszenie, dla wszystkich cz³onków OBRu wielkie, cz³obitne pok³ony za pracê jak± w³ao¿yli, by niczego nie brak³o - tak na turniejach, jak i na biesiadzie!

Wiwat M³oda Para!

Biesiada by³a przednia. Mimo, ¿e miêsiwo nie dla mnie i tak siê najad³am bigsmile2.gif przepyszne by³y ¿ó³te arbuzy, chyba zacznê je szukaæ po tutejszych sklepach bigsmile2.gif

Festyn w Bierkowicach rozkwita smile.gif i niech tak pozostanie!

(tak na marginesie - ludzie niezbyt siê przejêli zawezwaniem do sprawienia sobie porz±dnych strojów czy to do obozowiska, czy to na biesiadê... niby mia³o nie byæ "glanów z owijkami" i innych tego typu "wynalazków", a by³o tego tyle, ¿e nie mo¿na by³o przej¶æ obojêtnie.)
slawek_
Czy ma ktos zdjecia z turnieju ³uczniczego,bitwy i zakonczenia turnieju. Je¿eli ktos posiada prosze o kontakt tomdex@poczta.fm lub gg:1156600

Pozdrawiam
Visenna
Witam

No có¿, mo¿e wreszcie wypada³oby mi co¶ napisaæ. Wprawdzie nie jestem w najlepszym nastroju, ale chyba nie rzuci siê to na wyd¼wiêk mojego posta.

Turniej w Bierkowicach uwa¿am pod wieloma wzglêdami za udany. Po pierwsze, bardzo podoba³o mi siê miejsce, w którym zosta³ on zorganizowany. Wstyd siê przyznaæ, ale by³am tam dopiero pierwszy raz w ¿yciu icon_redface.gif. Szkoda, tylko ¿e oko³o godziny 21 zamykano ju¿ bramê, przez co trzeba by³o przespacerowaæ siê kawa³ek drogi by dostaæ siê np. do miejsca gdzie wydawano ¿arcie. Ja jestem troche leniwa, wiêc wiecie bigsmile2.gif

Sobota by³a ca³kiem udanym dniem. Nie widzia³am ca³ego turnieju bojowego, ale wygl±da³ ca³kiem nie¼le. Obieca³am sobie, ¿e wezmê udzia³ w warsztatach tañca dawnego, ale niestety mi siê nie uda³o. No trudno. Najbardziej podoba³a mi siê sobotnia bitwa. Ubawi³am siê na niej na dzika bum.gif . Biesiada te¿ by³a niez³a, chocia¿ nasza chor±giew mia³a k³opot ze znalezieniem sobie miejsca. Jako¶ sobie poradzili¶my.

Niestety co tu du¿o mówiæ. Od pewnego czasu, to znaczy od Paczkowa mam pecha co do imprez opolskich. Ju¿ na drugiej z rzêdu gdzie¶ posia³am swoj± miskê (zobaczymy czy co¶ z niej wyro¶nie tongue.gif ). Problem w tym, ¿e teraz to ju¿ zupe³nie nie mam z czego je¶æ. Pierwsza miska posz³a mi na Paczkowie, druga teraz. Z tym, ¿e ta druga wydaje siê, ¿e jest bardziej charakterystyczna. Miska jest z do¶æ ciemnego drewna, nie jest g³adka i tak du¿a (niczym dla psa tongue.gif ), ¿e najad³by siê z niej ca³y mój oddzia³ bigsmile2.gif

Z tego miejsca jak zwykle pozdrawiam ekipe z KDZ, szczególnie Martê, z któr± to szala³am na bitwie walka.gif , ekipe z Nysy , Dru¿ynê Rycersk± Bogus³awa V za ich wspania³y wystêp w biegu po sukno ovation.gif (¶licznie wygl±dacie w kieckach), ludzi o mojego oddzia³u lekkozbrojnego z którymi to ramiê w ramiê przysz³o mi stan±æ na bitwie maniac.gif , faceta, który przechodz±c obok naszego bêdziñskiego obozu o chyba 7:20 raczy³ mnie obudziæ s³owami "POBUDKA, WSTAWAÆ!" rant.gif , oraz wszystkich tych, których z powodu sklerozy pominê³am, a z którymi mia³am do czynienia.

I oczywi¶cie CHWA£A M£ODEJ PARZE!

Aha...by³abym zapomnia³a crazy.gif
Jak zwykle prosi³abym o zdjêcia, je¿eli kto¶ ma to ¿eby mi (o ile mia³by na to ochote) przes³aæ na adres visenna0@poczta.onet.pl
Te¿ robi³am, aczkolwiek niewiele, wiêc na pewno je tu umieszcze (DRU¯YNO BOGUS£AWA V BÓJCIE SIE !!!!devil.gif ), chocia¿ mo¿e to potrwaæ, bo klisza jeszcze nie jest skoñczona.

Pozdrawiam
Visenna
Triss
Witam!!!
Wiêc mo¿e jeszcze ja… Dziêkujê wszystkim, którzy zauwa¿yli moja obecno¶æ na turnieju w Bierkowicach i pozdrawiali mnie w tym temacie. Dziêkujê ludziom z OBR, którzy zmieniali mnie przy obs³udze gastronomicznej, ¿ebym mog³a zobaczyæ bitwê (w tym miejscu szczególne podziêkowania dla opolskiej Ochmistrzyni Ady i jej pracuj±cego mê¿czyzny Leo). Dziêkujê tym wszystkim t³umom, które drêczy³am swoim do³em anger.gif przepraszam Was serdecznie i obiecujê, ¿e siê to wiêcej nie powtórzy :-) podziêkowania dla Chor±gwi Miecza i Ró¿y w poszerzonym sk³adzie oraz dla Nataniela za niepowtarzalny klimat :-) pozdrowionka dla Madzi i Kane’a – tym razem nie mia³am dla Was zbyt wiele czasu, ale na pewno szybko to nadrobimy. Dla Zwierzaka i Dagi, którzy tym razem nie mieszkali w okolicy :-) wielkie gratulacje dla Tomka z Opola – podziwiam Ciê za cierpliwo¶æ i pogodê ducha: nawet na chwile nie straci³e¶ humoru, choæ dawno powiniene¶ tym wszystkim pieprzn±æ anger.gif pozdrowienia dla Sebastiana z Excalibura, który by³a na Bierkowicach, choæ nie uda³o mi siê go spotkaæ…podziêkowania dla Jurka za pierwsza pomoc przedmedyczn±, której udzieli³ mojemu palcowi. Serdecznie pozdrawiam wszystkich tych, którzy byli dla mnie dobrzy i wyrozumiali, chocia¿ ja przez miniony weekend okaza³am siê byæ wredn± jêdz±
Do zobaczenia na nastêpnej imprezie:-)
Triss, znana bardziej jako Ruda
Gotfred
Witam king2.gif
Chwa³a M³odej Parze!!!
Chwa³a Efendiemu, Ewie i ca³ej ekipie OBR za tak wybornie spêdzony czas smile.gif
Najbardziej w mojej pamieci zapisa³a sie zdecydowanie niedzielna bitwa, naprawdê dawno siê tak nie u¶mia³em bigsmile2.gif Prawie nieustanne salwy jab³kami ("D¿emikk!" cool.gif ) oraz te komentarze! Swoj± drog± mia³em wrazenie ze turysci niezbyt orientowali co sie dzieje aczkolwiek najwazniejsze jest to ze MY czerpali¶my z tego niespo¿yt± rado¶æ bigsmile2.gif

Z wielk± niecierpliwo¶ci± czekam na zdjêcia z imprezy !
Qba
I my równie¿ chcieli¶my sie do³±czyæ do chórów dziêkczynnych. Szczególne podziêkowania dla Effendiego, któremu nie mog³em osobi¶cie podziêkowaæ gdy¿ sprytnie siê zakamuflowa³ podczas naszego wyjazdu.
Miejsce na turniej rycerski 1-sza klasa!! Naprawdê baardzo nam siê podoba³o, a zw³aszcza naszemu synkowi, który biega³ od m³ynu wodnego do wiatraków strzelaj±c z kuszy do wszystkiego co siê rusza bigsmile2.gif
Jedyne co to strasznie opó¼ni³a siê uczta i nasz biedny g³odny ma³olat pad³ i spa³ przy stole nie maj±c niestety okazji do ogl±dania pokazów Bractywa Ognia dunno.gif
Mimo to piêknie dziêkujemy, k³aniamy siê w pas i jeszcze raz pozdrawiamy szanownego Effendiego
Familia Michoñskich
Lupus herbu £BY
S³awa Mosci Panowie
Impreza byla niezla, co prawda duzo mrokow, i niestety malo integracji ludzi ale bylo przeca ponad 400 osob i zabawa w podgrupach. Nie bylo jak tego uniknac. Pozdrawiam serdecznie Efendiego, Choragiew Miecza i Ró¿y oraz ludzi z Nysy. A dla Krosna odzielne S³awa!!!
Andrzej_N16
Patrz±c z boku to mieli¶cie ¶wietn± zabawe . Tak trzymaæ.
Visenna
No tak, skleroza nie boli. Zapomnia³am siê czego¶ zapytaæ.
Kto w koñcu obsadzi³ miejsca w dru¿ynowym biegu po sukno, bo przypadkowo wziê³o mi siê w nim udzia³?

Aha...czy mo¿ecie przedstawiæ jakie by³y wyniki poszczególnych bojów?

Pozdrawiam
Visenna
Odd
Witajcie!
W³a¶nie rpzed chwil± monter w TP S.A pod³±czy³ mi znów neostrade =P (mialem remont w domu) i pierwsza rzecz jaka zrobilem to zagl±d³em tutaj, pierwsza rzecz jaka chcialem powiedziec to CHWA£A DLA OPOLA kolejne udane i moim zdaniem leprze niz w tamtym roku Bierkowice CHWALA!Po drugie chcialem pogratulowac jednej z najodwazniejszych rzeczy czyli ¦lubu =] a po trzecie dziekuje Visennie ze niezapomniala o starej dobrej Nysie a i pozdrowienia dla Izy z Grodna , Steryda i Ciastonia Vis =P no i ca³emu Raciborzowi =]

S£AWA!

(do tej pory mam chrypke =P)
Miriam
respekt.gif
CHWA£A PARZE M£ODEJ, CHWA£A OPOLSKIEMU BRACTWU Z EFFENDIM NA CZELE I CHWA£A WSZYSTKIM UCZESTNIKOM FESTYNU!!! CHWA£A !!! CHWA£A!!! CHWA£A!!!
Festyn by³ cudowny i wspania³y, ludzie przesympatyczni, z ogromnym poczuciem humoru i spor± doz± szaleñstwa (tego pozytywnego:). Klimat w dechê, zw³aszcza bitwa sobotnia (na niedzieln± sie nie za³apali¶my, buu... miala byæ o pi±tej, to pojechali¶my na stacjê po zakupy, ale by³a wcze¶niej ... nadzur.gif nie darujê ...) i rzucanie jab³kami(celne, buehehehe mad.gif ). Uczta równie¿ , zw³aszcza pokazy Ogniomistrzów , no i oczywi¶cie jedzonko smile.gif. A i tak jedn± z piêkniejszych rzeczy by³a wieczorna zabawa w nocy z niedzieli na poniedzia³ek, kiedy to mia³am okazjê us³yszeæ balladê o czarnym rycerzu w wykonaniu Reykiego / Seana hehehe.gif .
Poza tym mam nadziejê, ¿e m³oda para bêdzie usatysfakcjonowana druidzkim prezentem smile.gif wybaczcie mi tylko, ¿e tak brzydko napisane, ale pierwszy raz w ¿yciu pisa³am gêsim piórem...
Có¿ jeszcze? Przede wszystkim dziêkujê Wam za stworzenie tak wspania³ej atmosfery, dziêki Wam mój Mê¿czyzna, bêd±cy na takiej imprezie po raz pierwszy w ¿yciu, za³apa³ BAKCYLA warrior.gif Zaordynowa³ zbieranie funduszy na dozbrojenie i porz±dne ubranie nas dwojga smile.gif A jak nam siê poszczê¶ci, to w przysz³ym roku bêdziemy mieæ ju¿ diabelsk± machinê o mrocznej nazwie 126p.
To jeszcze nie koniec. By³abym wdziêczna, gdyby kto¶ przes³a³ mi parê zdjêæ z festynu, bo niestety mój aparat odmówi³ mi pos³uszeñstwa maniac.gif Oto adres : blood_angel@wp.pl
dziêki serdeczne i do zobaczenia na zimowym festynie w Opolu , bo niestety, matura za pasem i tylko w marcu bêdê miala chwilkê czasu na odstresowanie siê w przyjemny sposób pijacy.gif
Pawe³ z Krosna
mam ogropmn± pro¶bê, czy kto¶ móg³by mi przes³aæ jak najwiêcej fotek z Opola szczególnie z bitewki sobotniej? bede wdziêczny z ca³aeog serca i do koñca ¿ycia bigsmile2.gif
e-mail roscislav@poczta.fm
Kinia
Ejjj ludzie!!czekam na fotki z pobijanie rekordów w pi±tek nocy!!!streszcajcie sie prosze bigsmile2.gif
forsaken
witam
na poczatek Chwa³a M³odej Parze
podziekowania dla wszystkich, ktorzy przyjechali do Bierkowic za wspaniala zabawa i mila atmosfere. Jak dla mnie by³o fajnie :] pozdrowka

na naszej stronce znajdziecie troche zdjec http://obr1.w.interia.pl/opole2004bierkowice.htm
Chevalier De Foix
Witam

Impreza udana, choc mam zastrzezenie: ponoc mialy nie byc tolerowane zadne cos na nogach co nie jest historyczne(butki) a tutaj prosze i to nie odosobniony przypadek, kolesi w glanach to prawdopodobnie nie zliczylbym na palcach obu rak

pozdrawiam
Sakima
Witam.
Mia³am okazje byc w Opolu z Bractwem Chor±gwii "Trzy Dêby"...Dzieki wielkie dla Opola za faj± imprezê- by³o ca³kiem milusio..
i pozdrowionka dla s±siadów z obozowiska i dziêki za mi³± pogawêdkê ... smile.gif
Odd
Witajcie!
Dosta³em pare zdiêæ dok³adniej 20 ale niechce mi sie zamieszczac wszyskich wiec dam te najciekawsze czyli gdzies z 5 albo mniej =PP

(przepraszam za jako¶æ zdiêæ by³y robione na zoomie i to dla tego)
kewi
Odd - bedzie jakas mozliwosc obejrzenia reszty zdjec ???
Tomasz z £añcuta
Odd - wszystko fajnie - a macie jakie¶ zdjêcia innych - te s± ciu subiektywne, ale ty¿ pikne... crazy.gif king.gif
Odd
Prosisz i masz da³em wszyskie foty jakie dostalem na ftp'a i spakowalem je bo tak jest najwygodniej a ze to republika to ma ograniczenie na dzisiaj powinno wystarczyc jutro moze skoluje innego od kolegów narazie macie to...jest tam chyba 25 zdieæ nic ciekawego ale jak sie upieracie ,¿e chcecie =]

www.bierkowice.republika.pl/Bierkowice_2004.rar
Visenna
wrrr...ja ju¿ nie zd±¿y³am tego zassaæ anger.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.