Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Skradzione, zgubione, zaginione
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Problemy z rzemie¶lnikami, sprzedawcami i kupuj±cymi
Stron: 1, 2, 3, 4
Viator
Zagubionej na Liwie miski szuka maeve:

CYTAT
Ciut pó¼no pisze, ale zawsze to lepiej niz wcale chyba...S³uchajcie, nie zapl±ta³a siê gdzies u kogos dodatkowa miska? Bo dziwnym trafem wsi±k³a, prawdopodobnie zmieni³a w³asciciela, przy czy mam nadziejê, ¿e po prostu ktos siê nia zaopiekowa³. Bo jako¶ tak w sobotê by³a na stoliku w niedzielê ju¿ jakos nie. A b±d¼ co b±d¼ to historyczna bo grunwaldzka, wiêc jakby tak ktos mia³, to ja j± z chêci± poproszê.
Najdiff
CHOJNICE 2009.
Podczas turnieju hakownic znalaz³em no¿yk w rogowej oprawie.
W³a¶ciciela proszê o kontakt : najdiff@vp.pl
Calen
Toruñ 09.08.2009
W³a¶ciwie to nie szukam przedmiotu tylko osoby ale nie wiedzia³am gdzie to napisaæ .
Proszê o pilny kontakt Pana który mnie i mojej drugiej po³owie da³ trochê prochu pod pomnikiem w dzieñ inscenizacji , po d³u¿szej rozmowie powiedzia³ ¿e je¶li byliby¶my zainteresowani kupnem prochu , to mamy pisaæ do niego priv na Freha , niestety ani ja ani mój mê¿czyzna nie pamiêtamy nicku tego Pana ani sk±d by³ . Je¿eli ta osoba przeczyta to , to bardzo proszê o wiadomo¶æ na priv lub na email : aven@poczta.onet.pl
Viator
Przekazujê:

CYTAT(Mariusz Prawy; Turniej o Warkocz Tar³ówny w Dêbnie; 19-20 wrze¶nia 2009)
W temacie zgubione/znalezione - po pierwszym starciu dru¿ynowym na polu gdzie sta³a Konfraternia Rycerska znalaz³em ma³± miseczkê z rzemykiem (prawdopodobnie element os³ony kolana ) Je¿eli który¶ z walcz±cych w swojej zbroi stwierdzi brak tego elementu to zosta³ on przekazany w rêce Jarka Przyby³y.
Viator
I jeszcze jedno "zaginiêcie", na Medievaliach w Toruniu:
CYTAT(Malina)
Z serii "ktokolwiek widzia³, ktokolwiek wie" - zginê³a filcowa czapeczka jednemu z manekinów z piwnic zamkowych, kolor jasnozielony. Je¶li kto¶ j± widzia³ w jakiejkolwiek innej lokalizacji - prosimy o info
Jannet
Na Grzybowie tego roku zagin±³ lisek, kolor zbli¿ony do srebrnego. Ma na imiê Warcis³aw:) Cecha charakterystyczna: brak jednej ³apki.
Gienio
Na Chwarszczanach zagin±³ zielony du¿y p³aszcz podszyty czerwon± bawe³n±. Obszyty na oko³o jasnym lisem i taki te¿ ko³nierz. Nie trudno go zauwa¿yæ bo znaczny jest. Kto kolwiek widzia³, ktokolwiek wie. Wziêczno¶æ dla znalazcy du¿a. Proszê o kontakt
radziuCCH
Zg³aszam siê do Wszystkich osób o pomoc w odnalezieniu sprzêtu, który zosta³ skradziony z piwnicy w Che³mnie w dniu 17 marca. £±cznie ukradziono: He³m typu "psi pysk" wraz z ko³nierzem kolczym, kirys pe³ny - napier¶nik oraz naplecznik oraz dwa miecze jednorêczne w pochwach.

Skradziony sprzêt jest praktycznie nie do sprzedania na otwartym rynku z kilku przyczyn:

Warto¶æ rynkowa w zwi±zku z powy¿szym jest znikoma przy ogromnej warto¶ci sentymentalnej w³a¶ciciela do skradzionych przedmiotów.

Zastêp Rycerski z Che³mna bardzo prosi wszystkich mieszkañców o pomoc i udzielania wszelkich informacji w zwi±zku w/w przednmiotami.

Proszê bardzo o kontakt na numer gg:7830037

lub pod danymi umieszczonymi na stronie internetowej: www.zastepchelminski.pl.tl

Dla osoby, która pomo¿e odzyskaæ sprzêt przewidziana jest nagroda.

Dla mnie w³a¶ciciela najwa¿niejsze jest odzyskanie sprzêtu gdy¿ jest on dla mnie bezcenny

Proszê o pomoc

http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0311/rada985.jpg
radziuCCH
CYTAT(radziuCCH @ 19:09 17.03.2011) *
Zg³aszam siê do Wszystkich osób o pomoc w odnalezieniu sprzêtu, który zosta³ skradziony z piwnicy w Che³mnie w dniu 17 marca. £±cznie ukradziono: He³m typu "psi pysk" wraz z ko³nierzem kolczym, kirys pe³ny - napier¶nik oraz naplecznik oraz dwa miecze jednorêczne w pochwach.

Skradziony sprzêt jest praktycznie nie do sprzedania na otwartym rynku z kilku przyczyn:

Warto¶æ rynkowa w zwi±zku z powy¿szym jest znikoma przy ogromnej warto¶ci sentymentalnej w³a¶ciciela do skradzionych przedmiotów.

Zastêp Rycerski z Che³mna bardzo prosi wszystkich mieszkañców o pomoc i udzielania wszelkich informacji w zwi±zku w/w przednmiotami.

Proszê bardzo o kontakt na numer gg:7830037

lub pod danymi umieszczonymi na stronie internetowej: www.zastepchelminski.pl.tl

Dla osoby, która pomo¿e odzyskaæ sprzêt przewidziana jest nagroda.

Dla mnie w³a¶ciciela najwa¿niejsze jest odzyskanie sprzêtu gdy¿ jest on dla mnie bezcenny

Proszê o pomoc

http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0311/rada985.jpg

W za³±czniku foto w zbli¿eniu
Laukon
Doradza³bym mimo to monitorowanie allegro w najbli¿szym czasie oraz wycieczkê po najbli¿szych skupach z³omu. Do piwnic nie w³amuj± siê mi³o¶nicy kultury materialnej ¶redniowiecza ale zwykli gówniarze, którzy potrzebuj± kasy na wódê.
Czêsto jestem na allegro wiêc bêdê mia³ Twój sprzêt na uwadze.

powodzenia!
radziuCCH
CYTAT(Laukon @ 21:30 17.03.2011) *
Doradza³bym mimo to monitorowanie allegro w najbli¿szym czasie oraz wycieczkê po najbli¿szych skupach z³omu. Do piwnic nie w³amuj± siê mi³o¶nicy kultury materialnej ¶redniowiecza ale zwykli gówniarze, którzy potrzebuj± kasy na wódê.
Czêsto jestem na allegro wiêc bêdê mia³ Twój sprzêt na uwadze.

powodzenia!

Na tak± pomoc w³a¶nie z Waszej strony liczê. Staram sie nagla¶niaæ sprawê by nie mia³ mozliwo¶ci sprzeda¿y na rynku. Okoliczne z³omy ju¿ monitorujê. Prasê równie¿ ( w sensie informacji o kradzie¿y). Mam tylko nadzieje ¿e nie potnie tego na ma³e kawa³ki i opchnie za 30 z³. Trzymajcie proszê kciuki i dajcie znaæ jak co¶ siê pojawi na rynku.

Dodam i¿ jeden miecz to dzie³o Alladyna z Gdañska a drugi polerowany Moriona z Gniewu.
brat grucha:)
By³e¶ ju¿ na policji? Proponujê to po prostu zg³osiæ.
radziuCCH
CYTAT(brat grucha:) @ 22:13 17.03.2011) *
By³e¶ ju¿ na policji? Proponujê to po prostu zg³osiæ.

Tak. Policja by³a bardzo szybko i sprawnie zajê³a siê ca³± sytuacj±. Oprócz mojej piwnicy zosta³y ograbione jeszcze inne. Nie mniej jednak moja strata jest najdotkliwsza. Mam znajomego w Policji i bêde z nim w sta³ym kontakcie. Odrazu infomuje, ¿e sprzêt by³ w piwnicy na krotki okres czasu i sam sobie pluje w brodê ¿e tak uczyni³em. Moje osiedle grabie¿y piwnic dawno nie do¶wiadczy³o wiêæ nie by³o racjonalnych podstaw, ¿e stanie siê to co siê stalo.
Dawid DeCha
Oczywi¶cie te¿ s³u¿e pomoc±, je¶li bêde co¶ widzia³ dam znaæ...powodzenia
Teyrnon
Proponujê zagadaæ do miejscowej elity fioletowonosych d¿entelmenów z obietnic± nagrody za znalezienie sprzêtu. Po piwnicach ³a¿± g³ównie z³omiarze albo zdesperowane szczury. Mnie kiedy¶ obrobiono z pokrywy od silnika do zabytkowego motocykla, a ta trafi³a pewnie na skup metali..

Powodzenia w poszukiwaniach
£azarz
CYTAT(radziuCCH @ 22:28 17.03.2011) *
...Oprócz mojej piwnicy zosta³y ograbione jeszcze inne. Nie mniej jednak moja strata jest najdotkliwsza...

Salve Fratres!

No to jeste¶my chyba w domu. na 99% mo¿esz wyodrêbniæ dwie grupy. Miejscow± ELYTE meliniarsko-wiêzienn± lub m³ode pseudo dresy szukaj±cej szybkiej ma³ej kaski oraz wra¿eñ. Zrobili to prawdopodobnie "miejscowi" znali w miarê obyczaje domowników oraz lokalizacje.

Moja propozycja - we¼ paru ch³opaków i przejd¼ siê do jednych i drugich. "Pogadaj" z nimi, myslê ¿e po drugim oklepie sypn± kto to zrobi³. Wiem ¿e za chwilê bêdzie krzyk ¿e prawo, pobicie i inne tego typu bzdety smile.gif smile.gif smile.gif Odzyskasz sprzêt i w najgorszym razie dostaniesz art. 158 kk ale na pewno w zawiasach. Natomiast te dupki ze swoj± opini± startuj± z art. 278 kk min. od 3 mc. I watpie by chcieli zeznawac przeciwko tobie. Zbieraj ch³opaków i ruszaj na dzielnicê.

Pozdrawiam Grzegorz
Ragnar SW
Moja sugestia - patrz po okolicznych targach staroci. O ile kto¶ nie stwierdzi³ ¿e zachowa sobie sprzêt jako ozdobê domu (wtedy bêdzie ciê¿ko) s± szanse ¿e z³odziej:
a) spróbuje sprzedaæ sprzêt na allegro - wtedy da siê go dorwaæ, choæ mo¿liwe ¿e trochê zaczeka ze sprzeda¿±
b) sprzeda na z³om ale za kilka kilo stali dostanie kilka z³. a sprzêt bêdzie ³atwy do namierzenia
c) opchnie jakiemu¶ straganiarzowi na gie³dzie antyków - w ten sposób sprzêt rzeczywi¶cie mo¿e siê rozp³yn±æ
Adsumus
Na swojej dzielni siê nie kradnie...
Przynajmniej tak kiedy¶ bywa³o...o tempora! o mores!

Ja bym z £azarza "propozycji" jednak nie korzysta³. Raczej kupi³a parê æwiartek Starogardzkiej- wtedy równie szybko im siê mordy otworz±.
Nie warto robiæ sobie smrodu w papierach.
Viator
Sprawdzajcie te¿ serwisy aukcyjne naszych s±siadów (jakbym ja chcia³ co¶ takiego sprzedaæ online, to nie w Polsce, wybra³bym pewnie czeskie Allegro).
Indar
Z zawodowego do¶wiadczenia :
- lokalni handlarze antyków (i na tym bym siê g³ównie skupi³)
- Allegro
- punkty skupu z³omu
- lombardy
(czyli to co napisa³ Ragnar)

Zazwyczaj piwnice robi lokalny drobny plankton, ¶rednia wieku 18 lat. Sprzêt wziêli bo im siê spodoba³, pewnie w piwniach by³o ma³o fantów a oni mieli wolne rêce. Rozeznaj siê u handlarzy antykami - niedo¶wiadczony kole¶ pomy¶li ¿e sprzêt ma jak±¶ warto¶æ historyczn± i zechce blaszki up³ynniæ w takim miejscu. Mo¿e lombardy - sytuacja analogiczna. Byæ mo¿e jak te punkty nie wypal±, to sprawcy zechc± to zanie¶æ na z³om - ale z³omiarze s± monitorowani a towar jest zbyt dziwny ¿eby tam wyl±dowa³.
Allegro mo¿na, ale jak wyp³ynie to nie od razu.
Przejd¼cie siê po tych punktach, zostawcie zdjêcie i dajcie znaæ o nagrodzie. W ¿±dnym wypadku nie gro¼cie konsekwencjami prawnymi, tylko ¿e jeste¶cie w stanie daæ nagrodê za odzyskanie sprzêtu.
Koniecznie popytajcie lokalnych drechów i meneli - to samo co wy¿ej.
I nie licz na policjê, mo¿e ustal± sprawców ale jak nie znajd± przy nich towaru to nie za bardzo bêdzie im siê chcia³o ustalaæ gdzie jest sprzêt.

Krzy¶ko
CSI £om¿a
radziuCCH
Zrobi³em co mog³em. Poinformowa³em wszystkie okoliczne skupy z³omu, antykwariaty, lombardy i komisy. Rozmawia³em z lokalnymi "rycerzami nocy" i umie¶ci³em informacjê w lokalnych mediach. Planuje obecnie wizyty na gie³dach z ró¿nymi bambetlami. Chyba narazie wszystko co mo¿na zrobiæ. Mam nadzieje ¿e przez weekend co¶ siê wyja¶ni. Trzymajcie kciuki przyjaciele.
Elchon
Powodzenia. Te¿ bêdê spogl±da³ na ebaya i allgroo.

Z³odziejom to siê jednak powinno ³apska ucinaæ.
Teyrnon
Mo¿e jeszcze og³oszenia rozklejane na s³upach - oczywi¶cie z obietnic± nagrody (mo¿e sprawca siê zg³osi po nagrodê ). To pomo¿e unikn±æ sytuacji w której kto¶ j± nie¶wiadomie kupi od menela.. Niech wie jak najwiêcej osób, bo takie og³oszenia nie ³atwo ludziom znikn± z pamiêci..
chrisser
CYTAT(Teyrnon @ 15:10 18.03.2011) *
Mo¿e jeszcze og³oszenia rozklejane na s³upach - oczywi¶cie z obietnic± nagrody (mo¿e sprawca siê zg³osi po nagrodê ). To pomo¿e unikn±æ sytuacji w której kto¶ j± nie¶wiadomie kupi od menela.. Niech wie jak najwiêcej osób, bo takie og³oszenia nie ³atwo ludziom znikn± z pamiêci..

Mam nadziejê, ze sie znajdzie. Ja mia³em niestety gorsza przygodê, dlatego, ¿e straci³em kilka rzeczy na naszym Grunwaldzie i to jeszcze w namiocie w Podolskiej, gdzie zostawi³em bambetle przed wej¶ciem na pole. Kto¶otworzy³ moj± walizke i zabra³ co ciekawsze fanty. Niestety poniektórzy rymcerze nie sa lepsi od takich z³odziejaszków.
radziuCCH
Po spokojniejszych oglêdzinach miejsca kradzie¿y stwierdzam brak pasa, kaletki, sztyletu wraz z pochw± na pasie (prezentu od ¿óny) oraz butów ... u¿ywanych butów k***a jestem za³amany angsad.gif
brat grucha:)
Proponujê by link z artyku³em umie¶ciæ nie tylko na freha, a wszêdzie gdzie mog± pojawiaæ siê osoby z regionu. NK, facebook, portal miejski to my¶lê bêd± dobre miejsca.

Swoj± drog± przyda³o by siê wiêcej zdjêæ... W±tpiê by kto¶ sprzedawa³ komplet. Jak mamy obserwowaæ allegro to szukaj zdjêæ i prêdko je tutaj umie¶æ.
radziuCCH
poszperam w folderach i postaram siê dodaæ foty ka¿dej skradzioej rzeczy. Jest to dla mnie i tak obowi±zkiem gdy¿ potrzebuj± tego ch³opaki z Policji.
radziuCCH
Uwaga Uwaga.

Wiêksza czê¶æ przedmiotów siê odnalaz³a przy pomocy KPP w Che³mnie - ch³opaki zrobili kawa³ dobrej roboty. Brakuje jeszcze jednego miecza - produkcji Aladyna oraz jedengo buta ze skóry. Dziêki wszystkim za pomoc, wsparcie ale dopóki mieczyk siê nie znajdzcie zwracajcie uwagê na aukcjach itp.

Pozdrawiam smile.gif
Elchon
Super!

A mo¿esz zdradziæ, przynajmniej ogólnikowo, jak i co ?
radziuCCH
Sam nie znam wzystkich faktow z oczywistych wzglêdów. Wiêkszo¶c le¿a³a na ¶mietniku, czê¶æ na wysypisku. Kole¶ siê albo wystraszy³ z powodu fermentu jaki rozpêtali¶my w mediach i nie tylko lub faktycznie stwierdzi³ ze sprzeda¿ tego jest bardzo trudna.
Kokosz
Nam kiedy¶ po festiwalu (zostalismy sobie jeszcze jedn± noc) zajumano dwa he³my, nóz bojowy, i kolczugê. Odnalazlo siê to po ok. roku na skupie antyków do odebrania na komendzie zreszt±...
Pozdrawiam i udanych poszukiwañ
Halldis(Naamah)
Witajcie!

Piszê tym razem w bardzo niemi³ej sprawie.

W czasie w³amania w miejscowo¶ci Mi³oszów k. Le¶nej dosz³o do kradzie¿y sprzêtu rekonstrukcyjnego datowanego na epokê wikingów.

Ukradziono m.in.

-kocio³ 10 l/

-ubrania mêskie: koszula lniana z surówki, koszula we³niana z surówki wykoñczona jasnobr±zow± we³n±, dwie pary spodni (jedne we³niane br±zowe drugie z cienkiej we³ny w filetowaw± kratê), buty skórzane br±zowe, pasek skórzany z metalow± klamr±, p³aszcz, róg do picia i inne akcesoria...

Je¿eli trafcie na allegro, albo w regionie na podobne rzeczy prosimy o kontakt.

Hall: 790 322 802
Styr: 663 800 169

Dla uczciwego znalazcy przewidziana nagroda.

Za³±czam zdjêcia i mapkê w jakiej okolicy te rzeczy mog± siê pojawiæ.

Pozdrawiam i liczê na pomoc.

Halldis
Godril
Dzisiaj ok. 11 na dworcu busów w Krakowie zgin±³ mój ko³czan ze strza³ami. By³ to skórzany ko³czan na plecy z paskiem spinanym kut± klamr±. Wewn±trz by³o 16 strza³: 6 krótkich (ok. 60cm) z kutymi grotami typu bodkin i bia³o-czarnymi lotkami, 5 strza³ jesionowych o lotkach bia³ych (dwie) i czarnych (trzy) i toczonych grotach, 4 strza³y o grubych 10mm promieniach i kutych grotach typu li¶æ (jeden wyd³u¿ony, jedna by³a bez grotu), jedna krótka (ok. 60cm) strza³a o bia³ych lotkach i toczonym grocie. Je¿eli kto¶ zobaczy takie strza³y i/lub ko³czan to proszê jak najszybciej o kontakt.

mail: tor1991@o2.pl

Dziêkuje za wszelka pomoc.
Stalord
Witam! Tworzê ten temat, poniewa¿ wczoraj(17.07.2011r.) pomiêdzy godzin± 3:30 a 4:00 z obozu Chor±gwi Podolskiej wyniesiony zosta³ sztandar Ziemi Sieradzkiej! Jego opis to hybryda kujawska o barwach: po³uorze³ czarny na z³otym tle i po³ulew srebrny na czerwonym, zwierzak zwieñczony koron±. Je¿eli ktokolwiek wie co¶ na jej temat, czy widzia³ osoby, które j± wynios³y proszê o kontakt. Chcemy siê dogadaæ i zostawiæ s³ony okup za chor±giew. Jest ona dla nas wyj±tkowo wa¿na. Jej strata pozostawia g³êbok± plamê na Naszym honorze. Liczê na to, ¿e mo¿emy siê bawiæ dalej w porz±dnym towarzystwie i niezwrócenie chor±gwi zosta³o spowodowane tylko przez przypadek, czy inn± losow± sytuacjê. Dorzucam zdjêcie chor±gwi.

Pozdrawiam Stach i b³agam o pomoc!
Twardostoj
Tak to wygl±da³o w obozie:

Yakame
Na miêdzynarodowym turnieju w Opolu 2011 zosta³ zgubiony przeze mnie nó¿. jego rêkoje¶æ by³a zrobiona z przyciemnianej koñcówki rogu, ma³y, lekki. a, i do¶æ têpy. jestem z Dru¿yny Wareskiej Czarny Krzy¿ z Raciborza, i nó¿ zosta³ mi po¿yczony w zaufaniu. Je¶li go nie znajdê jestem skazana na stracenie, bardzo prosi³abym o kontakt osobê, która ów nó¿ mog³a znale¼æ.
Moje gadu gadu to: 16042372, a telefon: 728999242
jestem zdesperowana i mam wielk± nadziejê, ¿e nó¿ siê odnajdzie!
Stalord
Minê³o pó³ roku, a Chor±giew nadal znajduje siê w nieprawym posiadaniu. Je¿eli ktokolwiek wie gdzie jest prosze o kontakt!
Sihill
A mi zagin±l taki fant, mo¿e ktos widzia³, kto¶ wie... zap³ace za zgubê, bardzo go lubia³em. Wstyd siê przyznac do okoliczno¶ci zagubienia, wina gorza³ki, skradziony lub zgubiony. Miejsce zagubienia oko³o Ostródy, czas: Grunwald 2011. Serio zap³ace za zgubê smile.gif Do rzucania by³ niezast±piony, nazwa³em go Custosem (stra¿nikiem). Osta³a mi siê tylko pochwa po nim.

Józef
CYTAT(Stalord @ 00:01 18.07.2011) *
Witam! Tworzê ten temat, poniewa¿ wczoraj(17.07.2011r.) pomiêdzy godzin± 3:30 a 4:00 z obozu Chor±gwi Podolskiej wyniesiony zosta³ sztandar Ziemi Sieradzkiej! Jego opis to hybryda kujawska o barwach: po³uorze³ czarny na z³otym tle i po³ulew srebrny na czerwonym, zwierzak zwieñczony koron±. Je¿eli ktokolwiek wie co¶ na jej temat, czy widzia³ osoby, które j± wynios³y proszê o kontakt. Chcemy siê dogadaæ i zostawiæ s³ony okup za chor±giew. Jest ona dla nas wyj±tkowo wa¿na. Jej strata pozostawia g³êbok± plamê na Naszym honorze. Liczê na to, ¿e mo¿emy siê bawiæ dalej w porz±dnym towarzystwie i niezwrócenie chor±gwi zosta³o spowodowane tylko przez przypadek, czy inn± losow± sytuacjê. Dorzucam zdjêcie chor±gwi.

Pozdrawiam Stach i b³agam o pomoc!

Zabawa - zabaw± , ale proporzec powinno siê zwróciæ .
Moi ludzie kiedy¶ zwinêli proporzec "krakowskiej" - odda³em za kilka butelek kwasu chlebowego - tak powinno byæ .
pozdrawiam
Boran
Wczoraj na/po Rêkawce
znikn±³ kocio³ ¿elazny, pojemno¶æ ok 5l, kszta³t z grubsza pó³kulisty, nitowany - bodaj 6 kawa³ków plus dno., z tordowanym pa³±kiem. Przez ca³± imprezê przebywa³ w obozie Kraka, móg³ siê zabraæ przypadkiem z któr±¶ z ekip maj±cych obozy po s±siedzku... Ktokolwiek widzia³, ktokolwiek wie...

Natomiast znale¼li¶my:
zapaskê (jeszcze przed po³udniem)
dwie zapinki tarczowate ze sznurem paciorków

Wydaje mi siê te¿, ¿e do magazynu wróci³o wiêcej p³ócien od namiotów ni¿ powinno (ale mogê siê myliæ); jakby komu¶ brakowa³o, to proszê napisaæ - sprawdzê.

Aha - jeszcze z rzeczy "cywilnych" zagin±³ w akcji niebieski szalik.
Mateusz z Grójca
Po ostatnim turnieju eliminacyjnym do BN w Sieradzu zagin±³ taki tasak:

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphoto...805803144_n.jpg

na rêkoje¶ci by³a jeszcze delikatna owijka z sznura

znalazcê proszê o pilny kontakt, tasak nale¿y do Macieja Ma³eckiego z Cannabis Dei
Rita
Witam,

na tegorocznym Grunwaldzie w nocy, z poniedzia³ku na wtorek zagin±³ nó¿ mojego mê¿a, który kursowa³ pomiêdzy Nadreni± a Siemowitami. Nó¿ by³ produkcji pana S³awomira Ciszewskiego, d³ugi, ok. 20 cm, kuty ze stali rdzewiej±cej, matowy, oprawiony w mahoñ. Znalaz³am zdjêcie na stronie producenta, wiêc za³±czam je do posta.

Na znalazcê czeka tradycyjnie dobry napitek smile.gif
Purvis
W pi±tek w okolicach kramów zgin±³ niedu¿y damski no¿yk wraz ze szpikulcem. Ca³o¶æ w br±zowej, wyt³aczanej pochewce. Na znalazcê czeka nagroda.
kris736
Znalaz³em nó¿ obozowy na tegorocznym Grunwaldzie. Szukam w³a¶ciciela. Proszê o opisanie wygl±du no¿a oraz mniej wiêcej kiedy i i gdzie zosta³ zgubiony.
Rita
Rozumiem, ¿e znaleziony nó¿ ró¿ni siê od tego, który opisa³am dwa posty wy¿ej? Bo jesli to ten ze zdjêcia, to identyfikacja z g³owy ;)
Dyfren
Witam,
W nocy z czwartku na pi±tek w okolicach Chor±gwi Pomezañskiej zgubi³em sztylet typu baselard. Znaki rozpoznawcze to czarna pochwa z gêsto wyt³aczanymi lilijkami, drewniana rêkoje¶æ oraz punca LF. Wiêcej szczegó³ów mogê podaæ na maila.

Dla znalawcy nagroda.
kris736
Niestety nó¿, który znalaz³em, nie pasuje do zamieszczonych powy¿ej opisów.
martah
W Ogrodzieñcu w szkole na sali gimnastycznej kto¶ prawdopodobnie omy³kowo (mam nadziejê, ¿e nie inaczej) zapakowa³ mój kapelusz z rogo¿yny- wersja pó¼niejsza, z du¿ym rondem (nie za³o¿y³am go ani razu i ca³y czas le¿a³ w okolicach naszego pos³ania na sali, wiêc raczej odpada opcja zostawienia go gdzie¶ nieopodal zamku). Je¶li kto¶ wróci³ bogatszy o takowy kapelusz, a nie wie, sk±d, to proszê o kontakt smile.gif Jakby co: hi-its-marta@wp.pl
Pozdrowienia!
Czubek
Na Odysei Historycznej w Kutnie, po pokazie wczesnych dla publiki zawieruszy³ siê gdzie¶ mój toporek. Niewielki, z bardzo charakterystycznym trzonkiem. Je¶li kto¶ ma jakie¶ info lub co¶ znalaz³, proszê o kontakt. Opiszê, mo¿e znajdê fotki gdzie¶ ;)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.