Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej Rycerski XIII w Lusowie
> Inne > Kalendarium 2011
Stron: 1, 2, 3, 4
Frater Cezar
Impreza ¶wietna, nawet mimo wywo³anego pogod± rozprê¿enia w sprawach mroku i historyczno¶ci (drobne tam takie, wiêc mo¿e siê czepiam). Chyba jak na tê pogodê bawili¶my siê wszyscy na maksimum mo¿liwo¶ci smile.gif

Ceremonia pasowania, choæ, jak rozumiem, maj±ca znaczenie g³ównie towarzyskie, bêdzie nie do zapomnienia. Jak to s³usznie podsumowa³ nasz pan Bagrit: 'Jeden tak dosta³, ¿e zapamiêta przysiêgê, a drugi zapamiêta, bo tamten tak dosta³' happy.gif muszê przyznaæ, ¿e potraktowa³ mnie nasz kat bardzo ³agodnie. Poza tym, dawno nie dosta³em tak fantastycznego prezentu jak ostrogi, mimo, ¿e raczej nigdy nie bêdê je¼dziæ konno.

(tu nastêpuje klasyczny 'koncert ¿yczeñ', moderatorzy, je¶li chc±, mog± usun±æ)

Dziêkujê szanownym Orgom, pani prezes Pati, P±czkowi i spó³ce za niespo¿yt± energiê, a tak¿e za ujmuj±c±, fachow±, biznesow± wrêcz uprzejmo¶æ wobec go¶ci (ja bym przy Waszym zmêczeniu na wszystkich warcza³, a nie u¶miecha³ siê i pyta³ o samopoczucie!). Turnieje u Was s± super!

Dziêkujê Triss, Alicji i wszystkim, które dba³y (którzy dbali?) o fructa naszego jedynego ogniska, o pyszne ¶niadanie oraz o to, aby elfy na bie¿±co dostarcza³y wrz±tku. Muszê równie¿ nadmieniæ, ¿e ten system karmienia ('pora obiadowa' + stó³ szwedzki dostêpny zawsze), w którym mo¿emy co¶ wcinaæ w miarê narastania g³odu, a nie musimy ca³y dzieñ siedzieæ g³odni i czekaæ na kie³basê z kija, bardzo nam siê podoba.

Dziêkujê landwójtowi Jimowi i ca³emu Miastu za przyjazno¶æ i gotowo¶æ niesienia pomocy; piwo Waszej produkcji znakomite, choæ dosyæ mocne smile.gif

Dziêkujê naszemu panuBagritowi za wiecznie dobry humor, za skuteczn± artyleriê oraz za niewyczerpany zasób anegdot o odtwórstwie!

Dziêkujê ca³emu sk³adowi naszego obozu za fajne towarzystwo i gotowo¶æ do pomocy.

Dziêkujê £azarzom za ¿yczliwo¶æ, fra Menel wie, o co chodzi smile.gif

Dziêkujê "naszemu serdecznemu przyjacielowi Markowi H." za zaanga¿owanie, wsparcie i co chyba najwa¿niejsze - motywacjê.

Dziêkujê dwórkom Boles³awa: Asi, Asi, Emilii oraz Madzi za to, ¿e nasz pobyt w Lusowie pod wzglêdem towarzyskim nie sta³ siê tzw. 'sausage party'.

Dziêkujê swoim fratrom : Giorgiowi za dyscyplinê modlitewn±, Micha³owi za ¶wietne towarzystwo i zarazem obrotno¶æ towarzysk± (patrz wy¿ej), jak równie¿ za gotowego do pomocy Tatê z wielkim samochodem, Zupie za wspania³± walkê i sportowego ducha. Dziêkujê tak¿e bratu w.w., Ksiê¿niczce, za towarzystwo i wsparcie.

Podoba mi siê pomys³ ³±czenia imprez w jeden cykl fabularny (wiedzia³em, ¿e ¯urek nie by³ godnym kandydatem do rêki panny Alicji!), mam nadziejê, ¿e przy tym zostaniemy.
Jimmy
CYTAT(Frater Cezar @ 14:18 04.07.2011) *
Dziêkujê landwójtowi Jimowi i ca³emu Miastu za przyjazno¶æ i gotowo¶æ niesienia pomocy; piwo Waszej produkcji znakomite, choæ dosyæ mocne smile.gif

A dziêkujê, dziêkujê. Sama natura, ¿adnych wspomagaczy. Nie mam pojêcia ile dro¿d¿e wyci±gnê³y, ale przy degustowaniu próbnej partii, deczko Brechê i mnie ¶ciê³o (a "zrobili¶my" wówczas w dwójkê ledwie 4 literki).
Lady Draconia
Wspania³a impreza, deszcz la³ strumieniami a i tak by³o cudownie...;) nie wiem ile w tym naszego uporu by nie daæ siê nieprzychylnej pogodzie, a ile niezwyk³ej atmosfery, panuj±cej na tym turnieju, ale mimo, ¿e wróci³am zagrypiona, bêdê wspominaæ Lusowo jako jeden z najfajniejszych turniei w tym sezonie.
P±czku i reszto orgów, jak zwykle zrobili¶cie kawa³ dobrej roboty i utrzymali¶cie ten turniej na wysokim poziomie, za co chwa³a Wam.
Dziêkujê mojemu dobremu znajomemu za to, ¿e chcia³o mu siê jechaæ w tak± pogodê z Warszawy, w dodatku z boskim winem, prostuj±cym korê mózgow±:D jego towarzyszce równie¿ dziêkujê, mam nadziejê oboje Was spotkaæ na przysz³orocznym Czersku.
Pati, dziêkujê za t± akcjê z porwaniem. Zabawa by³a przednia, zw³aszcza gdy panowie porywacze/stra¿nicy dociekali w którym namiocie mnie umie¶ciæ. Zanim znale¼li¶my w³a¶ciwy, odwiedzili¶my chyba trzy...
Dziêkujê Smoczej za nocn± imprezê w zamtuzie, tutaj niskie uk³ony dla Drzewiaka za pie¶ni "Trzoda" i "Nie wrócê o bractwa" smile.gif
Kurde, chcia³abym podziêkowaæ ka¿demu z osobna, ale zawsze kogo¶ tam przez nieuwagê pominê, powiem wiêc tak: dziêkujê wszystkim, z którymi rozmawia³am, wszystkim którym pomaga³am w gotowaniu, którym depta³am po nogach w czasie biesiadnych tañców, lub chocia¿ wy¶ciska³am na po¿egnianie:)
Cieszê siê ¿e mog³am zakoñczyæ sezon tak fajnym turniejem;)
Je¶li dobrze pójdzie, do zobaczenia za rok.

Zdjêæ nie ma za du¿o bo mi siê nie chcia³o po deszczu z aparatem biegaæ, ale jaka¶ tam ma³a fotorelacja siê znajdzie:)

https://picasaweb.google.com/11797239927897...CMGa_bezu72TvwE
brat Helmrich
Witam . Mokro , mokro ale niesamowicie sympatycznie i fajnie . Szacun organizatorom za ogarniêcie tego wszystkiego . I dziêki wszystkim za wspaniale spêdzony czas . Bagrit szacun za machinê . Warto by³o spêdziæ te kilka godzin w samochodzie aby byæ w Lusowie .Claymor , dziêki za wspólny wysi³ek i pot zmieszany z deszczem .
Mszczuj
CYTAT(Jimmy @ 09:57 04.07.2011) *
I gar¶æ tradycyjnych podziêkowañ.
Pati, P±czek, Kaltman, Amor i Bartek - za przygotowanie ca³o¶ci. Ludzie oni to zrobili w pi±tkê!!!

Drogi Panie Ladnwójcie.
Nie mo¿emy zapominaæ, ¿e w przygotowaniu imprezy ju¿ od dawna bra³y aktywny udzia³ nasze kochane Krzy¿aki, czyli Kasia i Gumi¶. To bez ich zaanga¿owania i po¶wiêcenia trudno mówiæ o sfinalizowaniu wielu rzeczy. Dlatego te¿ im równie¿ nale¿± siê s³owa podziêkowania.
Pozdrawiam. Mszczuj
DrzewiaK
No ja, ¿eby nie nudziæ, napiszê krótko:

Rewelacja, ¶wietny odpoczynek, w doborowym towarzystwie. Brak pogody bynajmniej nie przeszkadza³.
Super by³o znowu siê pot³uc pieszo i otrzymaæ zaszczytne pi±te miejsce. :-)
Dodatkowo wielkie brawa za ucztê. Super ¶winiak i rybki, REWELACYJNE piwo. Wiem, co mówiê, bo z w³asnego do¶wiadczenia wiem, ¿e dobr± ucztê zrobiæ, to nie w kij dmucha³.

Amor i Patrycja - kawa³ super roboty, za rok mam nadziejê byæ na sto procent.
Triss
Szuka³am relacji w telewizji, ale trafi³am na co¶ takiego:
Artyku³ plus zdjêcia

End¿oj bigsmile2.gif

Emilia
Impreza bardzo mi siê podoba³a. Dziêki wielkie wszystkim za wspóln± zabawê smile.gif
Porobi³am trochê zdjêæ:Turniej w Lusowie
Arek h. Pa³uki
relacja jest na stronie TVP Poznañ Teleskop z z 2 lipca ten nocny ;) i hmm chyba od 7,30 min ;)

to chyba by³o to: http://www.tvp.pl/poznan/informacja-i-publ...odz2145/4818443
Jimmy
Coraz wiêcej g³osów...
Cieszê siê, ¿e piwo smakowa³o.
Ania ¯uk
CYTAT(Jimmy @ 09:38 05.07.2011) *
Coraz wiêcej g³osów...

To ja napiszê tylko tyle: Wasek prze¿ywa³ ciê¿ki kryzys rycerski i w tym roku nie za bardzo chcia³o mu siê gdzie¶ ruszaæ. I co? Ano po Waszej imprezie odzyska³ zapa³ i ju¿ nawet zamówi³ nowe ¶ledzie do namiotu i zastanawia siê gdzie jeszcze uda nam siê wyrwaæ w tym roku bigsmile2.gif
Anula
Czas na Kapitana Kulasa bigsmile2.gif

dziêkujê za wspania³± imprezê. Po raz kolejny organizatorzy stanêli na wysoko¶ci zadania, mimo skromnych zasobów personalnych respekt.gif
Mimo permanentnej m¿awki wszystkie zaplanowane konkurencjê odby³y siê ze spora ilo¶ci± zawodników. Jak widaæ deszcz przy dobrej imprezie nie przeszkadza.

Specjalne podziêkowania dla organizatorów którzy pozwolili mi trochê pomroczyæ i przymykali oko na moje kule oud.gif

Specjalnie podziêkowania dla osób które pomog³y mi przetrwaæ imprezê:
- dla Gawlacza za wspóln± wyprawê w miejsce gdzie królowa chodzi piechot± bigsmile2.gif
- dla Brechy za szybkie dostarczenie mnie do kawiarni szczerba.gif
- dla Bociana vel Janusza vel Jonesa który na uczcie ¶wietnie wczu³ siê w rolê uni¿onego s³ugê ja¶niepani. Jones w sercu swojej ja¶niepani zajmujesz szczególne miejsce devil.gif
- dla Jimmiego dla ca³okszta³t - za pomoc, wsparcie i us³ugiwanie- donoszenie ciep³ych trunków, dostarczanie bakalii usmieszek_03.gif

pozdrawiam
Anula

Zagubione - podczas uczty na wysokim stole zosta³y 2 drewniane miski, jedna toczona o ile kojarzê z sêkiem w dnie. Druga d³ubana z do¶æ grubymi ¶ciankami
Uczciwego znalazce czeka nagroda - Miski odnalezione.....odnalaz³y siê w rekach organizatorów. Dziêki :D
S³awek zTarnowa
Jim! Piwko przednie!!!....posz³o zanim dojechali¶my szczerba.gif crazy.gif do domu :P
Jimmy
CYTAT(Ania ¯uk @ 10:06 05.07.2011) *
To ja napiszê tylko tyle: Wasek prze¿ywa³ ciê¿ki kryzys rycerski i w tym roku nie za bardzo chcia³o mu siê gdzie¶ ruszaæ. I co? Ano po Waszej imprezie odzyska³ zapa³ i ju¿ nawet zamówi³ nowe ¶ledzie do namiotu

Ooo, ja mam taki sam kryzys. Generalnie to jedyna moja impreza w tym roku. Ale te¿ zamówi³em ¶ledzie i nawet zacz±³em przygotowywaæ nowy komplet strza³. Powtórzê swoj± wcze¶niejsz± wypowied¼ - tegoroczne Lusowo przywróci³o mi wiarê w sens tej zabawy.
Pati Ptaszor Monika
CYTAT(Jimmy @ 12:46 05.07.2011) *
CYTAT(Ania ¯uk @ 10:06 05.07.2011) *
To ja napiszê tylko tyle: Wasek prze¿ywa³ ciê¿ki kryzys rycerski i w tym roku nie za bardzo chcia³o mu siê gdzie¶ ruszaæ. I co? Ano po Waszej imprezie odzyska³ zapa³ i ju¿ nawet zamówi³ nowe ¶ledzie do namiotu

Ooo, ja mam taki sam kryzys. Generalnie to jedyna moja impreza w tym roku. Ale te¿ zamówi³em ¶ledzie i nawet zacz±³em przygotowywaæ nowy komplet strza³. Powtórzê swoj± wcze¶niejsz± wypowied¼ - tegoroczne Lusowo przywróci³o mi wiarê w sens tej zabawy.

Ania, Jim..

to jest miód na nasze orgowskie serca. Trudno o lepszy komplement smile.gif. A ju¿ w pewnej chwili my¶leli¶my z P±czkiem, ¿e impreza nie wypali przez t± pogodê. (Jak± pogodê, przecie¿ nie pada³o! <gupek> ).

No ale jeszcze nie czas na postu orgów wiêc ju¿ uciekam..
Ruda Wiedzma
Chcia³a bym wszystkim niezmiernie podziêkowaæ za wspania³y turniej, bawi³am siê przednio smile.gif
Pati dziêkujê ci za pomoc w dotarciu na imprezê; trochê pokomplikowanie ale siê da³o.
Bardzo Ci dziêkuje ¿e nas zapisa³a¶ na bieg damsko-rycerski (pomys³ ze wspó³prac± genialny), i ¶wietnie dopasowan± nagrodê :D.
Amor, dziêkujê ci za go¶cinê i za dobra zabawê podczas turnieju.
Jimi i Annia wam dziêkujê za go¶cinê i do¿ywienie mnie po turnieju. Jimi, Breha piwo by³o rewelacyjne za rok poproszê powtórkê :D. Ania ja¶niepani± by³a¶ ¶wietn± i dobr± dla swej s³u¿by :D.
Dziewczyny i ch³opki z"kuchni" nie sposób zapamiêtaæ waszych wszystkich imion dziêki za ¶niadanka i za ciep³y posi³ek w sobotê.
A¶ki,Agnieszki i Sieczki dziêki za nakrêcanie imprezy podczas biesiady i podczas ca³ego turnieju.

Niestety nie sposób wszystkich wymieniæ by podziêkowaæ wiêc dziekuje juz ogólnie za naprawdê mi³y i fantastyczny turniej
Oczywi¶ci P±czek, Pati i pewno jeszcze kilka osób... dziêkujê za zrobienie imprezy kameralnej na wysokim poziomie. Szacun

Przygl±da³am siê wszystkim pojedynkom, gotowaniu, graniu na instrumentach, turnieju ³uczniczym. pokazie konnym i walki na trybuszety. Ale jednej rzeczy sobie nie przypominam.... Begrit kiedy ty dosiad³e¶ konia?? smile.gif

Pozdrawiam Wied¼ma (Edyta)
Triss
W oczekiwaniu na podsumowania Orgów, kilka s³ów od szefa kuchni.
Podziêkowania dla wszystkich magicznych stworzeñ:
- elfów, które w czasie jednej zdrowa¶ki produkowa³y dzban wrz±tku ( w obecno¶ci landwójta kubek wrz±tku w czasie ca³ego ró¿añca bigsmile2.gif ) - dziêki nim nikt nie chodzi³ z zimnym kubkiem w d³oni smile.gif
- samoreprodukuj±cych siê wêdzonych makreli, które towarzyszy³y jeszcze w podro¿y wielu go¶ciom

Podziêkowania równie¿ dla istot ludzkich, krêc±cych siê w okolicach zadaszenia karczmy i ogniska, na których mniej lub bardziej dowoln± pomoc zawsze mog³y¶my liczyæ.
Najwiêksze dziêki w rêce Alicji za wspó³pracê od bladego mokrego ¶witu do roz¶wietlonego pochodniami i ucztowaniem zmroku oraz P±czka za spe³nianie nawet abstrakcyjnych ¿yczeñ zakupowych.

Do zobaczenia za rok mam nadziejê, ¿e w tej samej roli - je¶li tylko Organizatorzy pozwol± mi nadal szerzyæ zamieszanie i chaos na polu kuchennym.
Tomis³aw
Dziêkujê bardzo za wspania³y turniej. Dziêkujê wszystkim a szczególnie tym, którzy w te hmm... hmm... dni przygarnêli mnie pod daszek. Poza tym wielkie dziêki ekipie d³ugiego (na strza³ z kapusty) zasiêgu. I wszystkim strzelaj±cym z ³uku. ( I ³uki po¿yczaj±cym)
Mnie tak¿e dopad³ ten kryzys i nawet zastanawia³em siê, komu zaproponowaæ na Lusowie kupno moich ciuchów i sprzêtu, ale! Ko³o po³udnia w sobotê mi przesz³o! To by³a jedna z najlepszych imprez na jakich by³em.
Marek Hilgendorf
To teraz mo¿e moja kolej na kilka s³ów podsumowania.

SERDECZNE PODZIÊKOWANIA DLA WSZYSTKICH GO¦CI ZA PRZYBYCIE I AKTYWNE UCZESTNICTWO, POMIMO NIESPRZYJAJ¡CEJ POGODY!!!
JESTE¦CIE WIELCY!

Muszê napisaæ, ¿e jestem zachwycony postaw± uczestników, którzy pomimo tego, ¿e ¿aby lecia³y z nieba ci±gle i w du¿ych stadach nie ulêkli siê deszczu i wykazali rzadko spotykan± energiê. W³a¶ciwie to powinienem Was wszystkich ca³owaæ po butach, ¿e pomimo paskudnej aury wziêli¶cie udzia³ w wszystkich konkurencjach.

Specyfik± imprez organizowanych za publiczne pieni±dze jest to, ¿e donator ma³o p³aci i du¿o wymaga. W tym przypadku chyba nikt nie mia³by pretensji, ¿e nie odby³y siê takie, czy inne konkurencje, ale dziêki wspania³ej postawie Was wszystkich, nie do¶æ, ¿e siê odby³y, to jeszcze rozmachem i ilo¶ci± osób zaanga¿owanych przyæmi³y zesz³oroczn± imprezê, która pra¿y³a siê w pe³nym s³oñcu.

Uda³o siê zrealizowaæ WSZYSTKIE punkty scenariusza, co prawda z lekkim opó¼nieniem, ale najwy¿ej godzinnym- mam nadziejê, ¿e nie by³em zbyt nachalny w "zaganianiu" Was na kolejne konkurencje i starcia. Mam ¶wiadomo¶æ, ¿e gdyby¶cie naprawdê nie chcieli, to ¿adne pro¶by i gro¼by nie wyci±gnê³y by Was z namiotów w tak± pogodê.

Osobne gratulacje i podziêkowania sk³adam ekipie aprowizacyjno-kuchennej pod dowództwem Triss i Ali za sprawne dzia³anie pomimo niesprzyjaj±cych warunków. To co dziewczyny dokona³y przez te dni zas³uguje na stoj±c± owacjê.
By³em niestety zbyt zalatany, by skorzystaæ ze wszelkich obrodziejstw ich pracy, ale dziêkujê równie¿ wszystkim dziewczynom, które pe³ni³y dobrowolne (b±d¼ te¿ przymusowe diabel.gif) dy¿ury w kuchni. To dziêki Waszym staraniom nikt nie chodzi³ g³odny i z utêsknieniem czeka³ na "pory karmienia" respekt.gif .
Oczywi¶cie niema³a w tym zas³uga wspomnianych magicznych stworzeñ, których obecno¶æ co prawda mog³a powodowaæ dyskomfort historyczny (czyli s³awny ju¿ dyshis), ale dziêki nim, jak wspomnia³a oberkuchmeisterin Triss, nikt nie musia³ chodziæ z zimnym kubkiem.
Kwestia samoreprodukuj±cych siê makreli jest do¶æ prosta do wyja¶nienia- hufcowi landwójta Jima (aka kowboj Zuzia) patronuje nieustannie pstr±g-gieroj Ildefons i to jego wstawiennictwu nale¿y przypisaæ fischenwunder (czy jak tam siê to pisze w jêzyku Bogów).

Kolejne podziêkowania nale¿± siê ekipie "technicznej" w sk³adzie Kaltman, Bartek i Gumi¶, bez których obóz nie powsta³by w tak sprawny sposób i nie mieliby¶my tyle nar±banego drewna.
Kaltman i Bartek byli tak zalatani from dusk till dawn, ¿e nie mia³em nawet mo¿liwo¶ci zamienienia z nimi choæby kilku s³ów.
Na osobne podziêkowania jak zwykle zas³u¿y³a Kasia Pieszczoszek, która jak co roku zajê³a siê turniejem ³uczniczym.

A najwiêksze podziêkowania, gratulacje, uk³ony czo³obitne i ho³dy wiernopoddañcze nale¿± siê bez dyskusji Patrycji i Przemowi-P±czkowi, których upór i samozaparcie spowodowa³y, ¿e turniej w ogóle siê odby³ w takim kszta³cie.

Dziêkujê tak¿e dowódcom hufców, czyli Bagritowi, Krzy¶kowi i landwójtowi Mateuszowi vel Jimowi vel Zuzi którzy jak zwykle wzorowo wywi±zali siê ze swoich ról.
Mo¿e nie powinienem, ale pozwolê sobie ponadto wyraziæ zadowolenie, ¿e w porównaniu z zesz³ym rokiem hufiec Civitas rozrós³ siê niemal piêciokrotnie, co dobrze ¶wiadczy o postêpuj±cej integracji ¶rodowiska mieszczañsko-najemnego.

Cieszê siê równie¿, ¿e uda³o siê przeprowadziæ inscenizacjê pasowania, choæ przyznam, ¿e a¿ sam siê zdziwi³em si³± z jak± "pomog³em" zapamiêtaæ Zupie jego przysiêgê- nawet mi siê g³upio zrobi³o, ale jak widzia³em g³owa mu z szyi nie spad³a (choæ mia³em co do tego obawy) i my¶lê, ¿e bêdzie to ostatni cios, który zniós³ bez pomsty (koniec patosu).
Obaj Panowie ¶wietnie zagrali swoje role i mam nadziejê, ze bêdziecie swoje ostrogi nosiæ z dum± (byle nie przesadn±).

A teraz o kilku kwestiach, które, jak to siê mówi w ¿argonie szkoleniowców, stanowi± "obszary do rozwoju":

- w zesz³ym roku "koñska ³±czka" by³a ³adnie wykoszona a upa³y spowodowa³y, ¿e resztki trawy wysch³y na wiór daj±c nam ¶wietne pod³o¿e do konnych harców. W tym roku nie przypilnowali¶my jako¶ci pod³o¿a, ze wzglêdu na miniaturowe moce przerobowe i pokaz konny musia³ odbywaæ siê na tej w±skiej ¶cie¿ynce. Uczestnicy dopisali nadzwyczaj, niemniej jednak mam ¶wiadomo¶æ, ¿e na przysz³o¶æ musimy siê bardziej postaraæ z przygotowaniem terenu.

- turniej bojowy 1/1- tu muszê siê przyznaæ bez bicia, ¿e nie jestem zbyt zadowolony ze swojej pracy i sêdziowania. Nie ustrzeg³em siê kilku b³êdów, które mog³y rzutowaæ na wynik, a tak¿e nie przewidzia³em sytuacji, ¿e jeden z "domów" mo¿e zostaæ zdekompletowany. Najbardziej ucierpia³ na tym Marcin "Siwy" z Miechowa, którego (i resztê) serdecznie przepraszam za zamieszanie. Ta formu³a dopiero siê "dociera" i b³êdy s± nieuniknione, co jednak zupe³nie mnie nie t³umaczy. Mogê mieæ te¿ do siebie pretensje o to, ¿e jednych elementów uzbrojenia i opancerzenia pilnowa³em bardziej skrupulatnie ni¿ innych- na przysz³y rok obiecujê, ¿e osoby w pe³nym historycznym opancerzeniu w³adaj±ce broni±, która jest kopi± zachowanych egzemplarzy nie bêd± z góry przekre¶leni w walce o nagrody.

- moja praca spowodowa³a, ¿e nie mog³em wzi±æ udzia³u w przygotowaniach do turnieju i w sprz±taniu po turnieju, za co wszystkich zainteresowanych bardzo przepraszam. Ne pracujê na etacie i przez to nie zawsze swobodnie dysponujê w³asnym czasem. Na przysz³y rok muszê tego bardziej przypilnowaæ.

- na koniec chcia³bym "serdecznie podziêkowaæ" wszystkim osobom i grupom, które nie zjawi³y siê na turnieju. Zg³osi³o siê prawie 200 osób a dojecha³o ok 135 (na oko licz±c). Nie chodzi tu bynajmniej o zmarnowane jedzenie, czy koszty, ale bardzo du¿o zg³oszeñ odrzucili¶my z braku miejsc. Proszê na przysz³o¶æ by Ci, którzy nie s± pewni udzia³u nie blokowali miejsca innym.

To na razie tyle.
Na koniec poproszê wszystkie osoby, które robi³y zdjêcia i krêci³y filmy o podzielenie siê z nami swoimi zasobami.
To skandal, ¿e jestem dotychczas na tak ma³ej ilo¶ci zdjêæ!!! To cios w dumê oberlansera Amora!!!
Boles³aw
W imieniu swoim i reszty ekipy z Kalisza dziêkujê za ¶wietn± zabawê.
Mam nadziejê, ¿e organizatorzy i wszyscy ci, którzy pomagali w przygotowaniu jak i w sprz±taniu imprezy oprócz poniesionego wysi³ku bawili siê równie dobrze icon_wink.gif
Dziêkujê tez wszystkim uczestnikom za utrzymywanie klimatu.
Turnieje i potyczki, ucztê, ³uczników konnych i inscenizacjê pasowania bêdê d³ugo wspomina³ smile.gif no i mo¿liwo¶æ spotkania znajomych z poprzednich imprez i wspólna zabawa - bezcenne

nie wiem jeszcze jak zrobili¶cie te deszcze, ulewy i m¿awki ale wysz³o wam super bigsmile2.gif

pozdrawiam
Anio³
Amorek, i tak mia³am wra¿enie, ze by³e¶ wszêdzie (tylko nie na zdjêciach) To samo tyczy siê reszty orgów smile.gif Taka dola organizatora smile.gif Znam z do¶wiadczenia aniol.gif podziwiam Was za jedno - non stop u¶miech na twarzach!
Na potwierdzenie tej teorii przekazujê foty swojego autorstwa (z pro¶b± o przekazanie 2-ch z nich Panu-z-obs³ugi-medycznej-naszemu-drogiemu, a który bardzo o nie prosi³)
Ba¶ka z Koziegorynku
Hej smile.gif.
By³o piêknie smile.gif nawet w deszczu i nie powiem nic wiêcej smile.gif.
Dziêki smile.gif.
Triss
To chyba najgorszy z efektów mojej wspó³pracy z aparatem, ale mo¿e kto¶ co¶ wybierze dla siebie.
Zdjêcia z uczty
Przemys³ z Poznania
WITAJCIE !

No to teraz na mnie pora !

Sk³adam serdeczne podziêkowania dla wszystkich Go¶ci za przybycie pomimo ch³odu i opadów deszczu, za stworzenie niezapomnianej atmosfery, aktywny udzia³ w zmaganiach turniejowych, pomoc przy budowie obozu i wyrozumia³o¶æ przy naszych ma³ych potkniêciach. Ka¿dy z Was wniós³ swój wk³ad w to aby nasz turniej pozosta³ w naszej i Waszej pamiêci na d³ugo
Jak napisa³ Marek H.

JESTE¦CIE WIELCY

Tegoroczny turniej by³ niesamowitym wyzwaniem dla naszego Bractwa z powodu pogody, jednak Wasz zapa³ sprawi³, ¿e dali¶my radê. Muszê siê przyznaæ i¿ mia³em ma³e wypalenie organizacyjno-rycerskie ale patrz±c na to co siê dzia³o w Lusowie na Was jak siê bawicie jak macie gdzie¶ deszcz i zimno jak nam pomagacie wszystko siê zmieni³o nadal chcê robiæ turnieje i Was go¶ciæ !
Na d³ugo pozostanie w mojej pamiêci uczta i pasowanie.

Serdecznie podziêkowania za trudy organizacyjne sk³adam:
Patrycji za organizacje i ogarniêcie turnieju, pracê fizyczn± przy budowie obozu i wspieranie mnie swoimi cennymi radami i za "bobra"
Kaltmanowi, Bartkowi, Gumisiowi za to, ¿e wszystko co mia³o byæ zrobione zosta³o wykonane, za ich zapa³ i werwê pomimo zmêczenia.
Triss i Alicji za organizacje kuchni i posi³ków na najwy¿szym poziomie, za wysoki stó³ i ciep³e rozgrzewaj±ce nas napoje!
Kasi za pozyskanie cennego pieczywa i pomoc w ciosaniu oraz organizacje ³uczniczego
Markowi za zorganizowanie bojówek i ich regulaminów oraz za pasowanie, jestem dumny ¿e wspiera nas od pierwszego turnieju.
Ma³ej Gosi, Dawidowi, Andrzejowi i Szczepanowi £akomym, Amorowi i Misiowi za niesamowity pokaz konny, byli¶cie niesamowici !
Jimmy Anula Brecha i Ola za Wasz niesamowity prezent w postaci ...tradycyjnego napoju ( macie jeszcze ma³e co nie co ?)
Wszystkim innym osob± z obozu które nam pomaga³y, wybaczcie ¿e nie wymieniam Was z imion lecz nie znam Was jeszcze wszystkich.
I specjalne podziêkowania za porz±dkowanie terenu po imprezie dla:
Patrycji, Triss, Kaltmana i Bartka

Pozdrawiam

Przemys³ z Poznania zwany P±czkiem
Tomal
Witam, dziêkuje wszystkim za wspania³± imprezê, Lusowo ma swój specyficzny bardzo wyluzowany klimat dziêki czemu jest jedn± z najlepszych imprez w sezonie. Tradycyjnie wielki szacun i podziêkowania dla organizatorów za zorganizowanie tak ¶wietnej imprezy oraz wszystkich konkurencji mimo niesprzyjaj±cej aury. Oczywi¶cie smokom i omakom oraz Jonesowi za wspóln± podró¿ i rozmowy w trakcie jej.
Zdjêcia tradycyjnie na stronce: http://www.najemna.yoyo.pl/galeria.html nie jest ich zbyt wiele ale zawsze co¶.

Ps: Od Lusowa morgerstern kobiet jest moj± koronn± konkurencj± rzucam 5 lekkich teraz króluje morgersztern bum.gif
Boleslavius
By³o supera¶nie! Op³aca³o siê spêdziæ 9 godzin w samochodzie ¿eby pobyæ 8 godzin w Lusowie, nawet mimo pogody smile.gif Dziêki i do zobaczenia!
Blady
Witam!
To i ja do³±czê siê do podziêkowañ i wszelakiego wychwalania organizatorów :P Imprezka na prawdê udana. Mimo ulewy przez ca³y weekend by³o na prawdê ekstra. Orgi da³y radê w ka¿dym calu, tylko z zamawianiem pogody nie wysz³o :P Dziêki wielkie dla P±czka i Pati ;) Dali¶cie radê, imprezka mia³a ka¿dy zaplanowany punkt programu ;) Mimo okrutnej dla nas pogody.

Do podziêkowañ do³±czam ma³e co nieco (fotki z imprezy):

http://www.megaupload.com/?d=JOXAUWIR

Pozdrawiam
Blady z Recza
Pawe³
Impreza przednia. Deszcz nie przeszkodzi³ w dobrej zabawie. Wielkie podziêkowania dla organizatorów. I mamy nadziejê, do zobaczenia za rok.
Ba¶ka z Koziegorynku
XXXXX
Lady Draconia
Ba¶ko z Koziegorynku, a raczej... SZEHEREZADO, bardzo proszê by¶ zdjêcia z moim udzia³em przenios³a do zahas³owanego folderu, je¶li ju¿ koniecznie chcesz je mieæ. Nie ¿yczê sobie by¶ udostêpnia³a je w publicznym. Bardzo poniewczasie ten post, wiem, ale tak bywa... Powinnam napisaæ go ju¿ du¿o wcze¶niej.

Joanna
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.