Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej Rycerski XIII w Lusowie
> Inne > Kalendarium 2011
Stron: 1, 2, 3, 4
Marek Hilgendorf
Na Lusowie nie bêdzie weryfikacji historyczno¶ci namiotów. POWTÓRZÊ tylko, ¿e miejsce nie jest z gumy i prosimy o rozs±dne dobieranie wielko¶ci namiotów do wielko¶ci grupy. Szpital polowy nam nie potrzebny, je¶li po jego rozstawieniu zabraknie miejsca dla innych uczestników.....

Proszê ju¿ nie dyskutowaæ w tym temacie na temat namiotów jako przejawów kultury materialnej, co najwy¿ej jak je rozstawiæ, by nie zajmowaæ wiêcej miejsca ni¿ potrzeba.
Przemys³ z Poznania
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 12:57 17.05.2011) *
Na Lusowie nie bêdzie weryfikacji historyczno¶ci namiotów. POWTÓRZÊ tylko, ¿e miejsce nie jest z gumy i prosimy o rozs±dne dobieranie wielko¶ci namiotów do wielko¶ci grupy. Szpital polowy nam nie potrzebny, je¶li po jego rozstawieniu zabraknie miejsca dla innych uczestników.....

Pozwolê sobie na stwierdzenie, ¿e trafniej nie mo¿na tego uj±æ !

Pozdrawiam.
Finkenberg
CYTAT(Przemys³ z Poznania @ 14:54 17.05.2011) *
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 12:57 17.05.2011) *
/.../Szpital polowy nam nie potrzebny, je¶li po jego rozstawieniu zabraknie miejsca dla innych uczestników.....

Pozwolê sobie na stwierdzenie, ¿e trafniej nie mo¿na tego uj±æ !

Bez obaw :-) By³a mowa o Lusowie 2012. Po wizji lokalnej w tym roku. I ze ¶wiadomo¶ci±, ¿e bez zgody Zacnych Organizatorów siê nie stawia czego siê chce i jak siê chce. O ile pamiêtam to obozy XIII-wieczne nie by³y to¿same z pl±tanin± wszystkiego jak u Kara Mustafy pod Wiedniem anno 1683.
Pati Ptaszor Monika
Oto plakat reklamuj±cy imprezê. Jak zwykle bêdzie siê dzia³o!!!

Teraz kwestia przydzia³u do obozów. W zwi±zku z Waszymi zapytaniami zdecydowali¶my, ¿e najlepiej bêdzie zostawiæ wybór samym uczestnikom.
Proszê zatem o wys³anie wiadomo¶ci na adres choragiewtarnowska@tlen.pl z informacj± do którego hufca chcecie nale¿eæ.

Dla przypomnienia:
- hufiec Bagrita
- hufiec Indara
- hufiec Civitas (Miasto)- Mateusz ze ¦wierczewa czyli Jim

Pozdrawiam
Marek Hilgendorf
W imieniu bawi±cego w Bieszczadach (poca³ujta w d...) landwójta Mateusza chcê poinformowaæ, ze wszyscy mieszkañcy czerskiego hufca najemno-mieszczañskiego s± w tym roku zaproszeni do hufca Civitas. Oczywi¶cie Wy sami zadecydujecie...
Zaproszenie jest skierowane, rzecz jasna tak¿e do wszystkich innych chêtnych...
Armand
Nie chcê za¶miecaæ tematu, ale jako ¿e ten wydaje siê byæ kontynuacj± w±tku o d³ugich mieczach w XIII...

Marek Hilgendorf napisa³:

CYTAT
Czy kto¶ z towarzystwa zamierza na powa¿nie u¿ywaæ d³ugiego miecza na imprezach XIII wiecznych?

Pewna grupa wsparcia smile.gif konsekwentnie mnie motywuje do powrotu do XIII, a tu nieoczekiwanie nowa motywacja jak znalaz³ smile.gif Bardzo ucieszy³ mnie Marku Twój pomys³, bo owszem, zamierza³em siê w³a¶nie zaopatrzyæ w typ XIII a, i u¿ywaæ go jak Doebringer przykaza³ smile.gif Czyli jestem kolejnym kandydatem do Waszych konkurencji d³ugomieczowych.
Marek Hilgendorf
Na razie to ja sam nie spe³niam swoich w³asnych wymagañ odno¶nie wyst±pienia w turnieju, ale nic nie stoi na przeszkodzie by sobie rado¶nie i z popuszczonymi zwieraczami posparringowaæ (wiem, wiem.... nie ma takiego s³owa w jêz. polskim).
Armand
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 18:47 04.06.2011) *
nic nie stoi na przeszkodzie by sobie rado¶nie i z popuszczonymi zwieraczami posparringowaæ

Z rado¶ci± :D Zatem ju¿ mam jasno¶æ, jak kompletowaæ sprzêta. Cum ave ;)
Przemys³ z Poznania
Witajcie !!!

Tak sobie le¿ê i my¶lê... i o wymy¶li³em jest okazja! To jest ju¿ pi±ta edycja naszego Turnieju, kolejna okr±g³a rocznica ( to z" Misia " ).
Proszê o pomys³y uczczenia tej wielkiej rocznicy.

Pozdrawiam

Przemys³ z Poznania zwany P±czkiem
Indar
Przypominam o ceg³ach na piec.
I czy jest mo¿liwo¶æ wgl±du do osób które zapisa³y siê do mojego obozu? smile.gif
K.
Marek Hilgendorf
Na razie ma³o osób siê zadeklarowa³o oficjalnie. Dam Ci znaæ na priv po po³udniu o kim ju¿ wiem, ¿e siê zapisali do Ciebie.
Patrycja z czelu¶ci ³azienki oznajmia, ¿e ceg³y bêd±, tylko pyta, czy wystarczy 60, tak jak w zesz³ym roku.
Boleslavius
Sorry za offtopic, ale... Marko z Poznañca! Mam pro¶bê! Za³atw mi jeden egzemplarz tego plakatu na pami±tkê bigsmile2.gif
Bard W³óczykij(yaqbick)
CYTAT(Przemys³ z Poznania @ 14:11 17.06.2011) *
Proszê o pomys³y uczczenia tej wielkiej rocznicy.

Ja proponujê nazwoziæ ró¿nego rodzaju bêbnów, ligawek, dud, piszcza³ i zrobiæ naprawdê huczn± biesiadê. Tym bardziej ¿e Lusowo bêdzie drugim w tym roku miejscem do szpiku przesi±kniêtym ha³asem mojej sza³amai
Marek Hilgendorf
CYTAT(Bard W³óczykij(yaqbick) @ 17:39 20.06.2011) *
Ja proponujê nazwoziæ ró¿nego rodzaju bêbnów, ligawek, dud, piszcza³ i zrobiæ naprawdê huczn± biesiadê. Tym bardziej ¿e Lusowo bêdzie drugim w tym roku miejscem do szpiku przesi±kniêtym ha³asem mojej sza³amai

Lojalnie ostrzegam- UDUSZÊ, a przedtem odetnê i ka¿ê zje¶æ w³asne genitalia! Albo spuszczê ze smyczy Jima.... tfu JWP Landwójta oraz Jonesa, by popisali siê umiejêtno¶ciami operowania batami....

ad. Pawe³- co¶ wykombinujemy z plakatami.

BTW LUDZIE! Deklarowaæ siê do hufców!!! Czê¶æ ju¿ to zrobi³a, ale reszta siê opi....ndala.
Bard W³óczykij(yaqbick)
Dicon
Witam

Czy bêdzie podany plan turnieju w Lusowie?

Z góry dziêki smile.gif

I Pozdrawiam Wszystkich usmieszek_09.gif
Lady Draconia
Plan ju¿ wisi od dawna...
CYTAT
Harmonogram:

PI¡TEK 01.07.
18:00 – 20:00 kolacja, ognisko + rozpoczêcie imprezy

SOBOTA 02.07

9:00 – 10:00 - ¶niadanie
10:00 - … do skutku – Turniej £uczniczy
11:00 – 12:30 Turniej / Pokaz Konny (³ucznictwo konne, bohurt konny)
13:00 – 15:00 5x5 lekkozbrojne, 5x5 ciê¿kozbrojne oraz Turniej Miecza D³ugiego (w zale¿no¶ci od zainteresowania)
15:00 - OBIAD
16:00 – do skutku – Turniej 1x1 ciê¿kozbrojny (przed fina³em „MORGENSZTERNY” KOBIET (polecam  ))
18:30 – bitwa wieczorna
20:30 - uczta

NIEDZIELA 03.07

9:00 – 10:00 – ¶niadanie
10:30 – 12:00 – Msza ¦w. z inscenizacj± pasowania na rycerza
12:00 – 12:30 – bieg Damo-Rycerski (NOWO¦Æ!)
12:30 – po¿egnanie go¶ci

MaximusPoznan
Salve!
Mi³o mi bedzie zawitaæ na Lusowie. Mam pytanie czy bed± rzemie¶lnicy z kramami? Interesowa³ by mnie kto¶ z ceramicznymi kubkami, strza³ami. Czekam za info na forum.

Jako wykwalifikowany absolwent Uniwersytetu Medycznego w zakresie Zdrowia Publicznego zg³aszam wszelk± pomoc z zakresie dzia³añ ratownictwa medycznego...

Pozdrawiam
Do zobaczenia Maximus/ Marcin
Pati Ptaszor Monika
elo, elo

pytacie o rzemie¶lników - wiêc jest tak:

1. najpierw kiepska wiadomo¶æ - fajny go¶æ z fajnym kwasem chlebowym niestety nie dojedzie, nie mogê od¿a³owaæ..

Teraz dobre wiadomo¶ci:

2. bêd± BARTOSZE - kilka info o nich:

- zajmuj± siê handlem tkaninami historycznymi
- nazywaj± siê "Bartosze ze Swarancza" poniewa¿ pochodz± ze Swarzêdza
- w ofercie: miêdzy innymi we³ny, sukna, flausze, surówki na namioty, lny, p³ótna, juty, a tak¿e aksamity, ornaty oraz dodatki.
- grupa na sta³e sk³ada siê z trzech kupców i rzemie¶lnika, który mo¿e bêdzie tka³ materiê na ¶redniowiecznym kro¶nie pionowym.

3. bêdzie JANETTE z Poznania

- w kramie dostêpne s± wczesne i XIII-tkowe ubrania (te¿ dla zakonnych), pikowañce, wyroby z skóry, bielizna, nakrycia g³owy etc
- poza tym wiaty i namioty (polecam - sama mam sto¿ek od Janette, cena baaaardzo konkurencyjna a namiot s³u¿y mi ju¿ 4 sezon i nic siê z nim nie dzieje)
- fajne worki do przewo¿enia gratów (je¶li kto¶ pamiêta to by³y jako nagrody w zesz³ym roku - te¿ mam i u¿ywam i polecam)

p.s. Janette - stawiasz piwo za tak± reklamê ;P

4. bêdzie ULF, który odgra¿a³ siê, ¿e postawi swój warsztat br±zowniczy

- robi dobre wyroby i ³adne i historyczne- mówiê, bo ta¿ mam smile.gif szczególnie ig³y i "macaszki do buzdysiów"

5. bêd± kramiki z wyrobami drobnymi "typu wszelakiego" - ró¿ne drobiazgi wytworzone zrêcznymi r±czkami smile.gif

6. ponadto przewidujemy kramy "dla turystów" z ... ró¿nymi rzeczami smile.gif

Patrycja
Vronec
Hej mamy 3 miejsca w busie z warszawy na lusowo i z powrotem
jest ktos chetny?
Joanna
Witam

Chcia³am napomkn±æ, ¿e na uczcie bêdzie gra³ zespó³ Puszka Pandory (bo jeszcze nikt o tym nie wspomnia³... no chyba, ¿e to jaka¶ tajemnica), kto zna ten wie, kto nie zna ten pozna. smile.gif

pozdro
Marek Hilgendorf
Có¿ za niedopatrzenie!!!
ZAPRASZAMY WSZYSTKICH SYMPATYKÓW MUZYKI DAWNEJ NA KONCERT ZESPO£U PUSZKA PANDORY

My¶lê, ¿e bêdziemy dzielnie sekundowaæ Pandorkom (i Pandorkowi) w ich koncercie, choæby w refrenach.

Z innej beczki- je¶li kto¶ ma, to poproszê wzi±æ kamerê (z na³adowan± bateri±!). Mi³o bêdzie udokumentowaæ walki i ¿ycie codzienne w obozie i umie¶ciæ na youtube! Jak lans to lans!

Przyje¿d¿aæ mo¿na przez ca³y pi±tek od rana, a nawet w czwartek pod wieczór, je¶li kto¶ mo¿e. Ka¿da para r±k do pracy siê przyda zw³aszcza, ¿e mój przebrzyd³y pracodawca wywali³ mnie w delegacjê z której wracam dopiero w pi±tek wieczorem...
Marek Hilgendorf
WA¯NE!
Wyedytowa³em kolorem czerwonym niektóre punkty regulaminu staræ ciê¿kozbrojnych http://www.freha.pl/index.php?s=&showt...st&p=294993

I sporo w starciach lekkich 5/5 http://www.freha.pl/index.php?s=&showt...st&p=294995

Zmiany maj± na celu sprawienie, i¿ walki lekkozbrojnych nie przerodz± siê w têp± i niebezpieczn± m³ócê, co mogli¶my obserwowaæ przy niektórych starciach na Czersku.
Przemys³ z Poznania
W zwi±zku z padaj±cymi pytaniami o dojazd do Lusowa podajê :
Lusowo, Gmina Tarnowo Podgórne Powiat poznañski oko³o 10 km na zachód od Poznania ,
najlepszy dojazd to jechaæ z Poznania tras± K92 w kierunku ¦wiecka po oko³o 10 km w miejscowo¶ci Sady skrêciæ na wiadukcie na Lusowo ( jest drogowskaz ) kierowaæ siê na wie¿e Ko¶cio³a widoczn± z daleka.

Jeszcze raz przypominam o zabraniu dokumentów przez osoby bior±ce udzia³ w zmaganiach turniejowych celem ewentualnego kwitowania nagród( mamy taki wymóg z UG )

Od dzisiaj jestem ju¿ w Lusowie ewentualny kontakt ze mn± to 695 809 706.

UWAGA OD 1 LIPCA WSZYSTKIE BRAMKI NA A2 MAJ¡ BYÆ P£ATNE

Czekam na WAS !!!!!!

P±czek
Pati Ptaszor Monika
elo,

od teraz nie ma mnie ju¿ pod netem.
Dzwoñcie na tel 600 959 079, jak nie odbiorê - piszcie sesemesa - oddzwoniê.

do ULFA - Ulf nie ma Twojego nr tel. Odezwij siê proszê do mnie.

Pozdrawiam

Patrycja
Indar
Krótkoterminowa prognoza pogody - tak dla rozwiania obaw:
http://new.meteo.pl/php/meteorogram_id_coa...=2n&id=2635

Nie sugerujcie siê tym co mówi± na WP i innych portalach, prognozy ICM s± dosyæ dok³adne. Ale to wci±¿ tylko prognozy i jutro mog± siê zmieniæ smile.gif
makKac
Najbardziej niepokoi mnie ta tabelka z ci¶nieniem icon_wink.gif
Finkenberg
CYTAT(makKac @ 16:02 30.06.2011) *
Najbardziej niepokoi mnie ta tabelka z ci¶nieniem icon_wink.gif

http://wiadomosci.wp.pl/gid,13555631,title...nd,galeria.html

"Sobota

14 stopni - taka maksymalna temperatura bêdzie w sobotê w Wielkopolsce, tylko o dwa stopnie wiêcej bêdzie w innych zachodnich regionach Polski. 17 stopni termometry wska¿± w centrum kraju i na Mazowszu. Nieco cieplej bêdzie w Trójmie¶cie i okolicach - 18 stopni oraz na Podkarpaciu - 19 stopni. Najcieplejszymi regionami bêd± Warmia i Mazury oraz pó³nocna czê¶æ Podlasia, temperatura wyniesie tam 20 stopni. W sobotê w ca³ej Polsce bêdzie pada³ deszcz.

Niedziela

W niedzielê deszcz nadal bêdzie pada³ w ca³ej Polsce. Bêdzie jednak nieco cieplej, szczególnie w Ma³opolsce, termometry wska¿± w tym regionie 20 stopni. Na zachodzie kraju i nad morzem temperatura wyniesie 19 stopni, a w centrum i na wschodzie - 18 stopni.

Pogoda na podstawie prognoz IMGiW."

Na szczê¶cie oni zawsze siê myl± smile.gif
S³awek zTarnowa
Mia³a byæ niespodzianka dla co poniektórych...ale...

Trzy miecze z Ma³opolski stawi± siê by wspomóc hufce Krzysztofa z £om¿yñca.

Ksiêcia Konrada mo¿em wysiudywaæ z Krakowa ile razy tylko po³akomi rozsi±¶æ siê na naszym Wawelu....ale co przyja¼ñ to przyja¼ñ. Na czas tego turnieju Krzy¶ku...Twoi wrogowie... s± naszymi. devil.gif

Z pozdrowieniami:

S³awek z Tarnowa
Siwy Z Miechowa
Tomek z Miechowa

bum.gif
Brat Krzysiek
My¶la³em, ¿e uda nam siê dojechaæ jutro, ale nie dali¶my rady. W ostatniej chwili odpad³ nam kierowca i ju¿ nie mamy jak nawet skombinowaæ transportu icon_sad.gif
Viator
Z wczorajszych serwisów informacyjnych dla Poznania i okolic: ulewa stulecia... zalany o¶rodek sportu... zatopione ulice... ewakuowany szpital... Cholera, oni siê tam potopi±!
shocked.gif
M¶cidrugu, gdzie Twoja flotylla d³ubanek z pomoc± dla powodzian?!

Tomek
Witam,

Z tego co ja dzisiaj widzia³em w Lusowie to ¿aby z nieba pada³y gêsto, ale towarzystwo nie da³o za wygran± i dawa³o radê bez d³ubanek smile.gif
Yogesh
Witam!

W prawie telegraficznym skrócie.
Gratulujê Organizatorom, bo je¿eli chodzi o to, jak siê bawi³em, ile by³o konkurencji oraz atrakcji(czêsto spontanicznych) w stosunku do tego, jaka by³a pogoda to my¶lê, ¿e wypad³o naprawdê rewelacyjnie. smile.gif
Dziêkujê tak¿e tym wszystkim, którzy siê nie wystraszyli, przyjechali i dziêki których towarzystwu by³o tak fajnie.
Dodatkowo mam nadziejê, ¿e mam ju¿ obiecane +1 do obs³ugi patelni, "podwêdzania" proporców szczerba.gif oraz budowania p³otków.

Pozdrawiam, Andrzej

Arek h. Pa³uki
Mimo pogody impreza udana. Chyba nikt nie móg³ narzekaæ na nudê bo dzia³o siê ;) Atmosfera super...
Teraz czas na suszenie i czyszczenie bo deszcze da³ siê we znaki ;)
Pirwosz
Jedynym minusem imprezy by³a pogoda. szczerba.gif Jednak¿e i tak by³o naprawdê super. Wieczorna biesiada by³a naprawdê ciekawa, taniec w deszczu to ¶wietna zabawa a ¶winiaki by³y pycha. smile.gif My¶lê, ¿e bardziej w bitwie mogli¶my siê obawiaæ w³asnej artylerii ni¿ wroga ale gratulacje dla in¿ynierów za tak wspania³e machiny. Dziêki wszystkim za wspania³± wspóln± zabawê. thanx.gif
Anuszka
ach, ta pogoda angsad.gif gdyby nie ona by³oby jeszcze fajniej ni¿ by³o smile.gif ale i tak dali¶my radê;) a zw³aszcza organizatorzy, jak zwykle troskliwi, zapobiegliwi i pe³ni zaanga¿owania i inwencji-dziêki wam za kolejne Lusowo ;)
Wielkie dziêki dla mego Pana Krzy¶ka z £om¿yñca za nocleg.
Dziêki za zaanga¿owanie wielu odwa¿nych mê¿czyzn z naszego obozu, w celu pomszczenie zniewagi, jakiej publicznie dopu¶ci³ siê na mej osobie niecny z³odziej £ukasz ;D
Bawi³am sie fantastycznie podczas turnieju morgenszternów kobiet - przepraszam wszystkie te które oberwa³y ode mnie nieco mocniej ;D Drugie miejsce napawa mnie nadziej±, ¿e za rok mo¿e stanê na podium jako pierwsza;)
Zabawa w £ychê rozbawi³a mnie do rozpuku, zw³aszcza gdy ³ycha zosta³a przez cudn± Kirê uznana za fantastyczn± zabawkê smile.gif
Wieeeeeeeelkie dziêki dla ekipy sesjowej, po raz kolejny bra³am udzia³ w tak fajnej sesji, niemniej nastêpnym razem musimy nieco lepiej obmy¶liæ koncepcjê.
Basi dziêkujê za towarzystwo,¶piewy, rozmowy o mi³o¶ci i wspólne obrêbienie obrusu;) Podziêkujê nawet moim oprawcom, którzy oskar¿yli mnie o sodomiê, uprowadzili z namiotu, zakuli w dyby, potraktowali batem a nastêpnie odstawili do zamtuzu - bêdê wspominaæ to do emerytury ;D
A na koniec oczywi¶cie zdjêcia https://picasaweb.google.com/26aelis/Lusowo2011
Tomasz Jesionek
Siê suszê bigsmile2.gif Wielkie podziêkowania dla organizatorów za tak udany turniej. Mimo paskudnej pogody bawi³em siê ¶wietnie. Chyba takie ekstremalne warunki jeszcze bardziej zbli¿aj± ludzi smile.gif Moje osobiste podziêkowania dla Indara za przywiezienie dla mnie namiotu oraz dla Roberta Bagrita i Aubreya za transport. I dla wszystkich z którymi powalczy³em, popi³em, porozmawia³em. Nie poddali¶my siê ulewie i czerpali¶my z imprezy ile tylko siê da³o - to jest najwa¿niejsze smile.gif
groblas
W pierwszej kolejno¶ci podziêkowania dla orgów za organizacje i poniesiony trud przygotowañ. Po drugie ludzie jeste¶cie boscy pomimo deszczu padaj±cego z nieba wasze zachowanie i aktywno¶æ sugerowa³aby raczej piêkne s³once smile.gif Wielkie podziêkowania dla Bagrita i jego hufca za klimat i za przedni± zabawê z broni± oblê¿nicz±. A tak¿e za wspania³e towarzystwo i rozmowy ( szczególnie ta w nocy w bagritowskim obozie :D ) U¶mia³em siê co niemiara. Mam nadziej ze za rok tez siê zobaczymy ze wszystkimi.

Kuba
makKac
Najlepszy deszczowy wyjazd, jaki pamiêtam, lepszy od niejednego bez deszczu smile.gif
Szacunek dla Przemka i podziêkowania dla wszystkich zaanga¿owanych.
A Poczet - wiadomo - naj i w ogóle smile.gif
Wasek
Impreza zajebista.
Deszcz nie przeszkadza³ wrêcz przeciwnie.
Wielki szacun dla organizatorów.
Podziêkowania dla Amora oraz Jimiego (on wie ju¿ za co )
No i wielkie gratulacje dla Drzewiaka za najpiêkniejsz± walkê w Turnieju Bojowym.

Pozdrawiam
Wasek
¯mija
Tegoroczny turniej w Lusowie by³ dla mnie pierwsz± imprez± tego typu. Pewnie siê powtórzê, ale mimo deszczowej aury impreza wg mnie w 100% udana. Swoje podziêkowania kieruje dla organizatorów, przywódców hufców, wszystkich uczestników, a szczególne podziêkowania nale¿± siê paniom z kuchni (jedzenie by³o przednie). Mam nadzieje, ¿e nie by³a to ostatnia tego typu impreza i jeszcze bêdzie mi dane spotkaæ siê z tak fantastycznymi lud¼mi, którzy dla swojej pasji, hobby czy jak by tego nie nazwaæ s± w stanie przyjechaæ z niemal drugiego koñca Polski. Pozdrawiam Pawe³.
Sagitt
Witamy

Wielkie dziêki za wspania³y turniej. by³ to nasz pierwszy raz w Lusowie i na pewno nie ostatni. Pomimo jak niektórzy twierdz± deszczu...????!!!! jaki deszcz :-), by³o naprawdê super. Podziêkowania dla organizatorów za opiekê, zaproszenie no i przede wszystkim przednie wy¿ywienie ze ¦winiakiem na czele !!!!!!!.
Dziêkujemy za wspó³zawodnictwo w turnieju ³uczniczym oraz za turniej ok³adania siê kobiet po ..twarzy torebkami smile.gif.
Generalnie impreza udana i jedynie czego nie uda³o siê przetestowaæ to jeziorka ale nic straconego nadrobimy to w przysz³ym roku.

Anio³kowi i Sylwi wielkie dziêki za mi³e towarzystwo na le¿ance smile.gif

pozdrawiamy
Sagit i Kani
Marek Hilgendorf
oto lista zwyciêzców konkurencji:

Turniej bojowy ciê¿ki 1/1: PYTEL- Kompania Czarnego Gryfa
II miejsce - Brat Zupa- Ordo Milites Calatrava
III miejsce- Ksiê¿niczka GRH Fortis
IV miejsce- S³awek z Tarnowa- TBR Galdii Amici
V miejsce (honorowe)- Micha³ Drzewiak Drzewiecki- Smocza Kompania

Turniej £uczniczy: SAGITT- Smocza Kompania/Silva Rerum

5/5 Lekkozbrojny: Dru¿yna PYDY INDARA w sk³adzie
- Maciej Janiszewski
- Marcin Janiszewski
- Maciej Nowak-Kreyer
- Tomasz Jesionek
- Pawe³ Pytel

Morgensterny kobiet- Kani- Smocza Kompania/Silva Rerum

Bieg Damo-Rycerski: Jones i Edyta "Wied¼ma"
Anio³
W³a¶nie - Zauwa¿y³ kto¶ jaki¶ deszcz? Niemo¿liwe!!! Oszczerstwo jakie¶ na pewno! ;)

Bardzo udany turniej, nawet pomimo sromotnych przegranych we wszystkich konkurencjach, w których startowa³am smile.gif Jak odzyskam swój ³uk, to jeszcze zobaczycie! szczerba.gif

Ale generalnie nie ma co narzekaæ - aura zapewni³a nam imprezê klimatyczn± (dos³ownie i w przeno¶ni), kameraln±, bez turystów (co mo¿e nie za dobrze przys³u¿y³o organizatorom, z komercyjnego punktu widzenia, ale przys³u¿y³o siê atmosferze). Poza tym mo¿na by³o bezkarnie wyle¿eæ siê w mi³ym towarzystwie smile.gif

Liczê na jeziorko w przysz³ym roku! A tak w ogóle - gratulacje dla organizatorów! Do tego uczta - wypas!!!
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Pogoda znowu sobie ze mnie zakpi³a (dojecha³em do Gdyni w piêknym s³oñcu) - ale siê jeszcze zemszczê.
Impreza ¶wietna, wszystko co by³o zale¿ne od organizatorów, wypali³o na 100% (wiadomo, poznaniacy:) ). Szkoda, ¿e nie maj± jeszcze w³adzy nad pogod± - ale jestem pewien, ¿e na przysz³y rok te¿ to za³atwi±.
Szkoda tylko, ¿e przez niedzieln± ulewê nie zdo³a³em siê porz±dnie po¿egnaæsmile.gif

MzW smile.gif
Jimmy
Kolej na landwójta...

Jestem pod wra¿eniem, ¿e wszystko dzia³a³o. Normalnie szok, ¿e przy do¶æ niesprzyjaj±cej aurze towarzystwo nie poroz³azi³o siê po namiotach tylko potrafi³o zmobilizowaæ - sytuacje takie jak ta przywracaj± mi wiarê w sens tej zabawy.

I gar¶æ tradycyjnych podziêkowañ.
Pati, P±czek, Kaltman, Amor i Bartek - za przygotowanie ca³o¶ci. Ludzie oni to zrobili w pi±tkê!!!
Triss et consortes - za kawê, herbatê i pilnowanie elfów.
Wasek - wiem i te¿ dziêkujê.
Gratulacje dla nowo pasowanych - Cezara i Zupy.
Jones i Wied¼ma - za us³ugiwanie na uczcie.
W szczególno¶ci - Brecha z Ol± oraz Anula - wielkie dziêki za pomoc w przygotowaniu piwa na sobotni± ucztê, którego jak siê okaza³o ca³kiem sporo zosta³o (i wolê nie wnikaæ dlaczego). Bez Was bym sobie nie poradzi³.

I - last but not least jak mawiaj± - sk³adam podziêkowania i uk³ony dla wszystkich, którzy zaszczycili swoj± obecno¶ci± mój hufiec.

pozdrawiam
Landwójt Jim
(znany jako kowboj Zuzia)
Marek Hilgendorf
CYTAT(Jimmy @ 09:57 04.07.2011) *
Pati, P±czek, Kaltman, Amor i Bartek - za przygotowanie ca³o¶ci. Ludzie oni to zrobili w pi±tkê!!!

Technicznie rzecz uj±wszy to w CZWÓRKÊ!
Ja dojecha³em dopiero w pi±tek wieczorem, prawie na gotowe
S³awek zTarnowa
Witam!

hmmm...po rozpakowaniu rzeczy stwierdzi³em ze zdziwieniem, ¿e jednak pada³ deszcz... shocked.gif

Uk³ony wobec organizatorów: oprawa imprezy fantastyczna. Na Lusowie by³em raz pierwszy, sporo dobrego o poprzednich s³ysza³em...i opowie¶ci nie by³y przesadzone. Wszystko co trzeba by³o zapewnione ³±cznie z dobr± zabaw± mimo uporczywie kapi±cej wody z góry. Amor siê dwoi³ i troi³ ...pewnie zrzuci³ ³adn± sumkê kilogramów w czasie tych dwóch dni bum.gif .
Jedzonko - kapitalne...zaplecze kuchenne ¶wietnie obstawione i zapewniaj±ce w ka¿dej chwili ka¿demu czego tylko dusza zapragnê³a ³±cznie z rozmna¿aj±cymi siê makrelami:P....a do tego jeszcze by³ osobny obiad i to do¶æ obfity i bardzo smaczny! Dziêkujê, ¿e nie by³em ani przez chwilê g³odny.

Cieszê siê, ¿e by³a okazja zobaczyæ siê ze starymi i nowymi przyjació³mi......atmosfera by³a wspania³a i to dziêki ludziom mo¿na by³o zapomnieæ o tym, ¿e leje lup kapie, lub wkurzaj±co si±pi.

Ma³opolska Przedstawicielska Grupa Operacyjno-Uderzeniowa dziêkuje te¿ wszystkim uczestnikom konkurencji militarnych za ..naprawdê ¶wietn± i luzacka zabawê...by³em pozytywnie zaskoczony. Gratulujê zwyciêzcom i muszê wyraziæ zadowolenie, ¿e na tej imprezie królowa³o w bojówce nie tylko d±¿enie do zwyciêstwa za wszelk± cenê. smile.gif

I muszê osobno dla Amorowej Patrycji szczerba.gif - niezmiernie mi³o mi siê zrobi³o po Twoich ciep³ych s³owach. Oby wszystko znalaz³o w³a¶ciw± drogê i fina³ i choæ ró¿nie mo¿e byæ:P -Dziêkujê.

claymor
Wielkie dziêki i uk³on dla organizatorów za fajn± imprezê i mo¿liwo¶æ dobrej zabawy.

Chcia³bym pogratulowaæ Bagritowi i jego ludziom wybudowania niez³ej machiny, liczê ¿e z biegiem czasu uda siê rozpowszechniæ zwyczaj budowania takich konstrukcji i bêdziemy mogli zrobiæ prawdziwy ostrza³ artyleryjski.

Wielki dziêki bratu Helmrichowi i wszystkim którzy pomagali przy budowie naszej machiny smile.gif
Bard W³óczykij(yaqbick)
Z mojej strony na prawdê OGROMNE podziêkowania dla P±czka, Patrycji, Bartka i pozosta³ych organizatorów za wasz trud, po¶wiêcenie i prawdziwie wielkopolsk± perfekcjê w³o¿one w tegoroczny turniej. Ponadto bardzo dziêkujê:

-Bagritowi za miejsce w hufcu i fantastyczn± atmosferê
(zw³aszcza podczas przetrzymywania pewnej porwanej damy)
-Markowi vel Amorowi za ciekawe pokazy(szczególnie ¶redniowiecznej ch³osty)
-Triss za wspania³e zarz±dzanie kuchni± i towarzystwo w czasie deszczu
-zespo³owi Puszka Pandory za wasz± muzykê na bieisiadzie i mo¿liwo¶c pogrania na dudach
-£ukaszowi za wspó³udzia³ w biegu damo-rycerskim i chwackie wymachiwanie kilofem przy stawianiu ogrodzenia

Impreza by³a rewelacyjna. Biesiadê i wymianê ognia z obozem pana Krzy¶ka bêdê pamiêta³ do koñca ¿ycia. A ju¿ w szczególno¶ci minê ksiêcia z³odzieji podczas zabawy w £ychê
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.