Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej 5 na 5 Zduñska Wola
> Inne > Kalendarium 2011
Stron: 1, 2, 3, 4
ua
12-13.02.2011, Zduñska Wola

Zapraszamy ju¿ od pi±tku , sala do spania i æwiczeñ (oddalona jakie¶ 350 metrów), parking na auta .

Koszt imprezy to 120 z³otych od dru¿yny , w cene wliczona sala , jakie¶ jedzenie i rezerwacja knajpy .

Walki odbywaæ siê bêd± w sobotê . Turniej poprowadzi Grubert z Hujca , jest to swoisty przegl±d dru¿yny przed BN , zasady identyczne .

Pieni±dze od dru¿yn zbieramy do koñca stycznia , mile widziane s± te¿ osoby pojedyncze ale musi zg³osiæ siê ich co najmniej 6 .

Ciuchów historycznych nie zabierajcie .

Resztê informacjê zamieszczê pó¼niej ;)

Jako¶ ku³o mnie bardziej ni¿ zwykle . Daria
Mateusz z Grójca
zanotowa³em w dzienniku pok³adowym i kurde bêdê siê wybiera³.
Robert Szatecki
Ja pewnie te¿ bêdê, chocia¿ w lutym mia³em w koñcu zrobiæ sobie roztrenowanie i wyleczyæ wszystkie kontuzje:(
Hub
u¶ci¶lijmy ¿e drugi weekend lutego to 12-13.02.2011, wiêc panowie po turnieju romantyczn± kolacje walentynkow± sobie robimy smile.gif
kara¶ - zly harcownik nr1
aaaaaahhhhh pieknie, w takim razie bede! szczerba.gif jak bede wiedzial ile troli od nas i czy mamy piatke to dam znac
Przemko zwany Zychem
obecny
Daria Malinowska
Mój m±¿ wiedzia³ jak mnie uszczê¶liwiæ ;/ sesja .
DarthPejter
A jakie datowanie przewidziane? XIII siê za³apie?
ua

datowanie takie jak na BN

czyli do XVII wieku

wzglêdy bezpieczeñstwa bêd± jednak bardzo przestrzegane czyli:

- os³ona stawów
- chronione plecy zw³aszcza krêgos³up na ca³ej lini
- os³ona karku

GyrosS
Pu¶ci³em cynk na naszym forum, cieszê siê ¿e wypadnie przed Francj±, 99% ja osobi¶cie bêdê nie wiem jak reszta nas, dam znaæ w ci±gu 5 dni.
Daria Malinowska
45116022020000000164059877

Daria Malinowska
Blokowa 3/1
47-100 Strzelce Opolskie

W tytule przelewu proszê podaæ nazwê dru¿yny .
ua
dobra nie by³o mnie ale ju¿ jestem

zg³oszenia na miejla ua25@wp.pl

tak¿e ci którzy niby siê zg³osili ale drog± nieoficjaln±

koniec przyjmowani do 30.I. 2011

po terminie wp³ata x 2

bardzo proszê o potwierdzenie ilo¶ci dru¿yn w tym tygodniu bukujê salê !

aha regulamin jutro
ua
CYTAT(Robert Szatecki @ 01:05 17.01.2011) *
CYTAT(Mateusz z Grójca @ 00:19 17.01.2011) *
pojawi³ siê te¿ pomys³ zorganizowania dla najbardziej "technicznych" zawodników turnieju "buzdygan i puklerz" oraz turnieju w walce na m³oty lucerneñskie..
;)

¿arcik..

Nie do koñca ¿arcik, Karolis mówi³, ¿e oni zaczynaj± trenowaæ na polaxy pojedynkowo i maj± nadziejê, ¿e znajd± jaki¶ turniej w Polsce na tak± broñ - Takie rzeczy to chyba tylko u Adasia:).

tak wiêc parê s³ów

o potwierdzonych sponsorach

mamy Siwogród -

Piotrek Wierny -

Lewa Artefiks -

a wracaj±c do meritum

na dzieñ dzisiejszy NIE MAM OFICJALNEGO ZG£OSZENIA od ¿adnej ekipy
( wiem kto przyjedzie ale muszê mieæ to na pi¶mie elektronicznym z podan± ilo¶ci± zawodników)!

a wracaj±c do cytatu je¶li znajdzie siê 4 zawodników to zrobiê turniej 1 na 1 na Drzewce!
Marcin Waszkielis
Drzewiec siê zgodzi?
Hub
Cannabis Dei oczywi¶cie siê zg³asza, bêdzie nas 8 osób, czyli pe³ny sk³ad.
Przemko zwany Zychem
CYTAT(Marcin Waszkielis @ 11:50 17.01.2011) *
Drzewiec siê zgodzi?

Chyba, ¿e chodzi o tê Drzewkê.
Mateusz z Grójca
jak bêdê mia³ rêkawice nowe to pomy¶lê nad startem smile.gif
ua
na dzi¶ zg³osi³y siê 3 dru¿yny

CD
Routiers
BRZB czyli Bêdzin

regulamin

frazesy sobie pominê bo ka¿dy je zna

najwa¿niejsze zmiany:

1. Walkê koñczymy na trzech punktach podparcia - nie jak dotychczas po upadku na dwa kolana

w praktyce wolno wstaæ z kolan jednak¿e nie wolno wstaæ z kolan je¶li podeprzemy siê rêk± lub inn± czê¶ci± cia³a

2. topór nale¿y trzymaæ 15 cm od koñca ¿ele¼ca ( nie wolno trzymaæ go jak kastetu)

3. Atak na szyjê jest zabroniony tak¿e poprzez atak tzw. pó³mieczem w mieczu d³ugim, nie wolo tak¿e obejmowaæ przeciwnika od ty³ (czyli defacto ³apaæ broni± lub tarcz±) za szyjê

4. nie wolno trzymaæ zawodnika za "szamty" uniemo¿liwiaj±c mu wstanie innymi s³owy nie ma wieszania siê na nim i trzymania na ziemi po upadku

5. nie wolno atakowaæ kolan zarówno broni± jak i nog± od ty³ (nastêpowanie na kolano z ty³ i boku tak¿e jest zabronione ) jednak¿e mo¿na kopn±æ z boku pod kolana ( poka¿e przed walk± o co chodzi!)

6. Dru¿yny za nie przestrzeganie regulaminu otrzymuje upomnienie ( 2 upomnienia = dyskfalifikacja dru¿yny

7. w przypadku celowego ataku maj±cego na celu spowaodowanie kontuzji sêdzia ma prawo od razu wykluczyæ ca³± dru¿ynê

8. wszelkie protesty co do przebiegu walki wnosimy po zakoñczeniu starcia do sêdziego g³ównego ma on prawo wówczas daæ upomnienie ; zdyskaflifiokowaæ dru¿ynê lub zweryfikowaæ wynik na korzy¶c dru¿yny "pokrzywdzonej"

9. starcia odbywaæ siê bêd± w systemie ka¿dy z ka¿dym do dwóch zwyciêstw ; w przypadku w yniku w starciach 1 :1 bêdzie konieczne starcie 3 jednak¿e nie od razu

regulamin jest czêsi± tego co zosta³o wypracowane na Miñsku i wynikiem kompromisu miêdzy wszytskimi dru¿ynami jaki tam bra³y udzia³ - bêdzie na 90% obowi±zywa³ na BN wobec czego walczymy w/g jego ustaleñ tak aby siê z nim obyæ

reszta normalnie
excalibur zglasza druzyne, niedlugo zrobie przelew
ua
czyli dru¿yn jest 5

dochodzi 5-tka £ódzka

czekam do koñca miesi±ca
Mateusz z Grójca
5tka ³ódzka?
kim oni s±?

gdzie jest reprezentacja z von Reihl??
to chyba wlasnie beda raihle smile.gif
Hub
czekamy na kolejne dru¿yny i zawodników indywidualnych. turniej jest otwarty dla wszystkich, wiêc je¶li bêdziecie siê chcieli zakwalifikowaæ na wyjazd na Bitwê Narodów b±d¼ po prostu sprawdziæ siê z innymi ekipami, przyje¿dzajcie.

zg³aszajcie siê, jeszcze zosta³ tydzieñ.
ua
Przypominam

¿e termin zg³oszeñ up³ywa dnia 31.01.2011 czyli poniedzia³ek

wzorem ( zreszt± s³usznym ) sk³adka która WP£YNIE na konto siê nie zmienia po terminie ulega podwojeniu

Ogl±da³em dzi¶ salê na której walczymy:

- jest du¿a ( mniej wiêcej jak szranki na Chocimiu )

dla publiczno¶ci przewidziany jest balkon nad ni± nikt wiêc nie bêdzie siê pl±ta³

- spanie jest w sali oddalonej o jakie¶ 350 metrów

adas nie widzialem zeby ten watek byl do tej pory poruszany wiec pytam - jak z butami? moga byc niehistoryczne? wiadomo ze, nie glany, czy opinacze, tylko jednak jakies trampeczki jezeli juz, ale jednak fajnie jakby byly dozwolone, gdyz do turnieju nie zrobie nowych historycznych, a aktualne sa w rozsypce szczerba.gif
ua
buty sportowe

wiadomo ¿e jak hala to pod³o¿e parkiet wiêc zamiast tañczyæ na klepkach proponujê gumê

dopuszczone trzy paski i ³y¿wy nie firmowe te¿ wchodz±smile.gif

jednym s³owem obuwie sportowe halowe (glany ; desanty nie wchodz±)

impreza ma mieæ charakter bardziej sportowy; oczywi¶cie jak kto¶ chce mo¿e robiæ "klimat" przy szczebelkach na sali gimnastycznej
Mateusz z Grójca
Adam, podejrzewam ¿e mo¿e byæ sporo osób których jest w ekipie 3-4 walcz±cych i nie maj± jak sobie sko³owaæ kompletu do zg³oszenia dru¿yny.

Mo¿e warto by by³o pozwoliæ siê zg³aszaæ pojedynczym osobom nawet jako samojeden, ¿eby sobie ch³opaki mogli wzi±æ udzia³, powalczyæ i pokazaæ swoje umiejêtno¶ci mimo braku pe³nego sk³adu??

A na miejscu potworz± siê jakie¶ dru¿ynki - zawsze to lepiej ni¿ jak mia³yby przyjechaæ i tylko podstawowe ekipy..
ua
CYTAT(Mateusz z Grójca @ 18:55 25.01.2011) *
Adam, podejrzewam ¿e mo¿e byæ sporo osób których jest w ekipie 3-4 walcz±cych i nie maj± jak sobie sko³owaæ kompletu do zg³oszenia dru¿yny.

Mo¿e warto by by³o pozwoliæ siê zg³aszaæ pojedynczym osobom nawet jako samojeden, ¿eby sobie ch³opaki mogli wzi±æ udzia³, powalczyæ i pokazaæ swoje umiejêtno¶ci mimo braku pe³nego sk³adu??

A na miejscu potworz± siê jakie¶ dru¿ynki - zawsze to lepiej ni¿ jak mia³yby przyjechaæ i tylko podstawowe ekipy..

od samego pocz±tku jest taka mo¿liwo¶æ

koszt sk³adki na jedn± osobê ( 120:8=15 z³)

walki nie zabraknie dla nikogo ka¿dy bêdzie walczy³

powtórzê walczymy ka¿dy z ka¿dym do 2 zwyciêstw ; jak bêdzie ma³o zrobimy sobie buhurt pó³ na pó³ smile.gif

co¶ siê ruszy³o czekam na zg³oszenia jeszcze dwóch dru¿yn

na dzieñ dzisiejszy tylko dwie dru¿yny zapowiedzia³y siê pe³nymi sk³adami po 8 osób tak¿e miejsce znajdzie siê dla ka¿dego chêtnego

zachêcam tak¿e tych co chc± spróbowaæ - po to jest ten turniej ( w Huberta i naszym tak¿e interesie jest wy³owienie ka¿dego "talentu") ¿eby siê pokazaæ
GyrosS
Ja siê zg³aszam samojeden.
meti
Witam
Ja chcia³bym siê zapytaæ jak wygl±da sprawa widzów/osób towarzysz±cych. Mo¿na przyje¿d¿aæ na lewo i prawo? Jaka¶ dodatkowa op³ata?
Pozdrawiam
Mateusz
ua
CYTAT(meti @ 11:02 26.01.2011) *
Witam
Ja chcia³bym siê zapytaæ jak wygl±da sprawa widzów/osób towarzysz±cych. Mo¿na przyje¿d¿aæ na lewo i prawo? Jaka¶ dodatkowa op³ata?
Pozdrawiam
Mateusz

ogl±danie bêdzie free

spanie i kolacja ze spi¿em p³atna 15 z³

zg³oszenia "widzów" tak¿e do 31.01. potem stawka razy 2
ua
jako ¿e mamy dzi¶ 26.01. zamieszczê listê osób i dru¿yn potwierdzonych wp³at±:

1. GyroS

dziêkujê

reszcie przypominam termin up³ywa w poniedzia³ek czyli 31.01.2011 roku

potem stawka x 2

Hub
smile.gif

no ju¿ dobrze za Cannabis x 8 ju¿ wp³aci³em.

sk³ad:

Hubert, Mateo, Zychu, Jasiek, Przemek Vader, Robunio Szatecki, Mordi, Kubunio z Elbl±ga.

Siuksior czy Emil dop³ac± osobno po 15 jak siê zdecyduj±.

buziaczki.
Siuks
CYTAT(Hub @ 23:59 26.01.2011) *
Siuksior czy Emil dop³ac± osobno po 15 jak siê zdecyduj±.

te¿ ju¿ zap³aci³em
ua
CYTAT(Hub @ 23:59 26.01.2011) *
smile.gif
Kubunio z Elbl±ga.

buziaczki.

o wy w mordeczkê kopani

nawet Jakuba zwerbowali ot ca³y sukces CD marketing i przekupstwo; ehhhhhh
GyrosS
Ada¶ nie przejmuj siê bêdzie dobrze ;]
Mateusz z Grójca
sam siê do nas zg³osi³ ten mi³y pan, aczkolwiek by³y przymiarki do z³o¿enia takiej propozycji smile.gif
Robert Szatecki
Kubu¶ po prostu idealnie pasuje do CD:).
Daria Malinowska
Dobra , zap³acone mam od :

1.GyrosS
2. Cannabis Dei
3.Siuks

W tym po¶cie na bie¿±co bêdzie aktualizacja .
Hoorn
A jaki adres sali i o której godz. siê zaczyna???
ua
CYTAT(Hoorn @ 12:26 28.01.2011) *
A jaki adres sali i o której godz. siê zaczyna???

Zduñska Wola, D±browskiego 6, I LO mapkê dojazdow± zmaieszczê jak siê tego nauczê smile.gif

tak samo apropo sali na której ¶pimy ; pod prysznic jak i na kolacjê zostaniecie zaprowadzeni smile.gif

wszystko w odleg³o¶ci max 350 m

zaczynamy w sobotê o godzinie 12 :00 (OZNACZA TO ¯E JESTE¦MY O 12:00 W BLACHACH GOTOWI DO WALKI ) jak tylko odchacz± siê wszystkie dru¿yny podam dok³adn± drabinkê kto z kim walczy

aha mamy lekarza na miejscu ( oby raczej nie by³ do niczego potrzebny )
poszedl przelew za Excalibur
ua
jeszcze jedna wa¿na sprawa

proszê aby¶cie siê zdeklarowali kiedy przyje¿dzacie ( kto¶ musi byæ na sali aby was ogarn±æ ) w pi±tek czy w sobotê od rana

Bardzo bardzo was proszê o odpowied¼
GyrosS
Ja bym wola³ przybyæ w pi±tek wieczorem
Daria Malinowska
Zapraszamy smile.gif
lemil
Bêdê
Standardowo z sk³adzie z Routiersami.

Czy kto¶ z Warszawy ma miejsce w samochodziê na moj± osobê i werek z blachami??
Dominik Szlosarczyk
My dotrzemy w najlepszym wypadku oko³o pó³nocy w pi±tek. Mand¿ur powinien zrobiæ lada moment przelew szczerba.gif
my, albo przynajmniej czesc z nas, raczej tez w piatek wieczorem
Rados³aw ze Zduñskiej Woli
Parê s³ów odnosnie noclegu. Bêdzie mia³ miejsce w hufcu ZHP w Zduñskiej Woli.
Podajê dok³adne dane: Zduñska Wola, woj. £ódzkie, pow. zduñskowolski (98-220)
ul. Z³otnickiego 23

W hufcu bêdziemy ju¿ od godziny 18.00 w pi±tek, je¿eli kto¶ przyjedzie wcze¶niej to proszê o kontakt.
Podajê do siebie numer telefonu. 792 238 098.
Daria Malinowska
Zap³acone jest od :
1.GyrosS
2. Cannabis Dei
3.Siuks
4.GRH ROUTIERS
5.HOORN
6.EXCALIBUR
7. Bêdzin
8.RYBA ZE STARGARDU
9. WAM (4-OSOBY)
10.TOMASZ KLIMCZAK
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.