Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Zakoñczenie sezonu - Minsk, Bia³oru¶ 26-28.11.2010
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2, 3
jarzyn
Gdyby nie Hubi nikt by siê z Nimi nie dogada³ smile.gif Wielkie dziêki ¿e chcia³o Ci siê to wszystko ogarniaæ. Dziêki ca³ej za³odze za przedni wyjazd na koniec sezonu.

Oto zdj±tka:

http://picasaweb.google.com/10816007763250...Kuggd3Sio3hiAE#

Wywali³em tylko najbardziej rozmazane zdjêcia, niczego nie retuszowa³em jeszcze.
Filmy wrzucê niebawem.

SZTO!!! moro.gif

Ps.

Komu brakuje klapek?
Ryba
Aaaaa!
Piekna impreza!
Co do poziomu walki Zysiu...to nie chodzi o to, ze nas przewy¿szaja o klasê, tylko ch³opaki maja nieco inne podej¶cie do walk grupowych ni¿ my. Obawiam siê, ze nie osi±gniemy ich poziomu i mentalnosci wzglêdem walki, gdy¿ zbyt duzo nas ró¿ni.

Poza tym wygralismy jedno starcie icon_wink.gif

Dziêki wszystkim organizatorom oraz ZPISZownikom polskim za wspólna przygodê.
Przemko zwany Zychem
CYTAT(Ryba @ 15:12 29.11.2010) *
Co do poziomu walki Zysiu...to nie chodzi o to, ze nas przewy¿szaja o klasê, tylko ch³opaki maja nieco inne podej¶cie do walk grupowych ni¿ my. Obawiam siê, ze nie osi±gniemy ich poziomu i mentalnosci wzglêdem walki, gdy¿ zbyt duzo nas ró¿ni.

Wiem, przecie¿ doszli¶my do tego razem u nas w pokoju pij±c wódê w sobotni± noc icon_wink.gif
Przemko zwany Zychem
Jakim¶ cudem uda³o mi siê znale¼æ trochê filmików:
1. Krzynio Szatecki vs. Voldemort
http://www.youtube.com/watch?v=WLtRidwG7as
http://www.youtube.com/watch?v=OCZzs2eGXQ8
2. Emilo vs. PanCoJu¿TakWysokoNiePoskacze
http://www.youtube.com/watch?v=SJFLCXnzJZA
http://www.youtube.com/watch?v=sIPCzb6fAAg
http://www.youtube.com/watch?v=Z4WTZYSXPJM

I w ogóle jest trochê tego po wpisaniu w wyszukiwarkê JewTuba Кубок Вызова Польский

I wygl±da na to ¿e to by³ bia³oruski kamerowiec, bo wrzuca po kolei wszystkie filmiki:
http://www.youtube.com/user/NKiBLR#p/u
Robert Szatecki
CYTAT(Przemko zwany Zychem @ 19:15 29.11.2010) *

Ten Pan i wcze¶niej nieszczególnie by³ skory do skakania:P

A tutaj mamy jedyne polskie zwyciêstwo na tej imprezie co najciekawsze z podstawowym sk³adem rosji:)
http://www.youtube.com/user/NKiBLR#p/u/19/GOOt0naZbhQ
Nied³ugo powinny siê pojawiæ znacznie lepsze filmiki,Rosjanie mieli profesjonalne kamery, które wszystko filmowa³y z podwy¿szenia.
Sergei
CYTAT
Voldemort

I know, who is it.

But who is
CYTAT
PanCoJu¿TakWysokoNiePoskacze

my online transletor haven't answered smile.gif
Emil z Gi¿ycka
"The man who won't jump any more"
I think that it's about my faul, however I didn't mean to hit you.
Hub
dziêkujê wszystkim którzy pojechali za wspólny wyjazd, cieszê siê ¿e wypali³ kolejny wypad na wschód. do¶wiadczenia które zdobyli¶my nie pójd± w las, ka¿da lekcja daje nam du¿o do my¶lenia i wyci±gamy z nich wnioski które bêdziemy wa³kowaæ na treningach smile.gif

organizatorzy bardzo fajnie nas ugo¶cili sobotniego wieczoru funduj±c wspólny integracyjny pobyt w aquaparku i w knajpie, za co nale¿± im siê wielkie podziêkowania.

chcia³bym zaznaczyæ jeszcze jedno - uda³o siê im ¶ci±gn±æ na ten turniej absolutn± czo³ówkê i naprawdê by³o na co popatrzeæ. s³owa uznania us³ysza³em o naszych walcz±cych 1 na 1, ¿e nigdy nie wystawili¶my tak wysokiego poziomu w tej dyscyplinie, za pi±tki dostali¶my tak¿e s³owa uznania za czyst± walkê i bezkonfliktowo¶æ. do³ó¿my do tego wiêksz± skuteczno¶æ i bêdzie cacy.

ale chyba najwiêksze podziêkowania nale¿± siê panu Zenonowi smile.gif - naszemu piêknemu kierowcy, który stanie siê chyba etatowym kierowc± polskiego RR w wyprawach na wschód - mistrz kierownicy, przej¶æ granicznych i bóg cierpliwo¶ci do naszych autobusowych zpiszów.

by³o extra smile.gif
Przemko zwany Zychem
@Siergiei
As translated by Emilo, that was an allusion for his foul. Anyway, I hope that your leg is okay and you will jump as high as usual icon_wink.gif

Tak jest, Pan Zenon jest wielkim WINem. Fajnie by³oby mu sprezentowaæ naklejkê na autokar z napisem 'Oficjalny przewo¼nik polskiej reprezentacji bohurtowej' icon_wink.gif Jakby j± jeszcze naklei³ to w ogóle by³oby win.

A, no i oczywi¶cie pierwsze starcie w pi±tkach wygra³a Polsza dziêki mojej mowie motywacyjnej w autokarze icon_wink.gif Nie miejcie pretensji ¿e jestem pocz±tkuj±cym hipnotyzerem i starczy³o jej tylko na dwie minuty walki. Jeszcze mam ma³o many, ale levelujê icon_wink.gif
Marcin Waszkielis
Od strony organizacyjnej to wielki respekt dla Huberta i Pana Zenona.
Poziom kultury i atmosfera w piatkach sprawia, ¿e chyba nie ma sensu siê w to za specjalnie anga¿owaæ.
1 na1 ju¿ jasno wychodzi, ¿e razem z Rosj± zostawili¶my resztê w tyle. Co by³o nie tak wiemy i niestety nie jeste¶my w stanie tego przeskoczyc. My¶le, ¿e zwyk³y turniej na miecz i tarcze by³by w tym wypadku lepszym rozwiazaniem bo nie by³oby tego têpego lania siê na pó³toraki i puklerze gdzie pada³y dziesiatki ciosów w bardzo ró¿ny sposób liczonych. Jednak z wielkich plusów pozostaje fakt niemi³osiernego obicia przez Emila mistrza Ukrainy i ³adna, wyrównana walka z Uko³owem.

A Pana Zenona to mi zabrak³o w drodze z Warszawy do Kêtrzyna, która trwa³a d³u¿ej ni¿ trasa Miñsk-Warszawa. Z³ota polska jesieñ.
Sergei
Ok, the humour has been realized smile.gif.

CYTAT
chcia³bym zaznaczyæ jeszcze jedno - uda³o siê im ¶ci±gn±æ na ten turniej absolutn± czo³ówkê i naprawdê by³o na co popatrzeæ. s³owa uznania us³ysza³em o naszych walcz±cych 1 na 1, ¿e nigdy nie wystawili¶my tak wysokiego poziomu w tej dyscyplinie, za pi±tki dostali¶my tak¿e s³owa uznania za czyst± walkê i bezkonfliktowo¶æ. do³ó¿my do tego wiêksz± skuteczno¶æ i bêdzie cacy.

it's true, your 1 to1 team was pretty strong and it was great pleasure to meet them. Belaressian and Ukranian teams as you can see don't have been already seen a chance for them in this nomination ).
Przemko zwany Zychem
CYTAT(Robert Szatecki @ 20:08 29.11.2010) *
CYTAT(Przemko zwany Zychem @ 19:15 29.11.2010) *

Ten Pan i wcze¶niej nieszczególnie by³ skory do skakania:P

A w ogóle to mia³a byæ walka z tym Ukraiñcem, a nie z Siergiejem. icon_wink.gif
agresiva56
Ten co tam w rogu le¿a³ to mordek nic mu sie nie stalo ??
jarzyn
Tak Mordi, na szczê¶cie nic powa¿nego.
Mateusz z Grójca
Widaæ dok³adnie jak mnie w chuja zrobiono w tym starciu z Bia³orusi±.
Zgubi³em miecz, pobieg³em po zapas, nie le¿a³em, a dzielnie sta³em jak mnie obkurwiali i nie pozwoli³ mi sêdzia walczyæ.

ale i tak by¶my tego nie wygrali.
Piotr z Bia³ej Bramy
Równie¿ WIELKIE dziêki za wyjazd Hubert, bo to Tobie nale¿± siê podziêkowania.
icon_sad.gifW tym roku to ju¿ trzecia impreza na wschodzie (moja druga po Bitwie Narodów), czy kto¶ 2-3 lata temu by pomy¶la³ ¿e bêdziemy tak czêsto siê mobilizowaæ na takie wyjazdy ? Na ogó³ tylko planowali¶my ;) ... kto wie gdzie nas jeszcze Pan Zenek zawiezie :D
Miñsk okaza³ siê ca³kiem sympatycznym miejscem z basenami termalnymi na czele smile.gif ... typowy turniej jaki znamy to to nie by³ ale przygoda niez³a smile.gif
Co do walk to zero teoretyzowania na forum najlepiej ;> Æwiczyæ æwiczyæ i jeszcze raz æwiczyæ. 1vs1 wypad³o naprawdê nie¼le (gratulacje !!!) bo ch³opaki du¿o zadupiaj± by osi±gn±æ taki poziom. Oczywi¶cie pojedynki jest ³atwiej æwiczyæ i zorganizowaæ ni¿ "pi±tki" ale mo¿liwo¶ci s± wiêc trenujmy. Zgadzam siê ¿e poziomu agresji na wschodzie nie osi±gniemy, ale to mo¿e i dobrze ...
Dzieki wszystkim za dobr± zabawê, do nastêpnego !

P.S. Podobno Gacek trafi³ w akademiku do pokoju zajmowanego przez reprezentacje Nigeri w footballu amerykañskim ... i st±d to os³abienie w nastêpnym dniu na 5vs.5 ;>
Grzegorz £
CYTAT(agresiva56 @ 20:51 30.11.2010) *
Ten co tam w rogu le¿a³ to mordek nic mu sie nie stalo ??

Tak to ja,muszê przyznaæ ¿e takiego strza³a jeszcze nie dosta³em.Odzyska³em przytomno¶æ jak mnie odwracali ju¿ po starciu,czyli ze 20-30 sekund sobie pole¿a³em bez wizji i fonii szczerba.gif .
(a nie s±dzi³em ¿e da siê tak przez he³m smile.gif )
Robert Szatecki
A propos jeszcze naszych szans na wschodzie to proponowa³bym na kolejnym wyje¼dzie zmontowaæ z najlepszych buhurtowych zawodników jeden g³ówny mocny team. Gdyby na tym wyje¼dzie prze³o¿yæ Gacka(o ile by siê nie pochorowa³ tak szybko:)) i Radka do Polski 1 to byæ mo¿e inaczej by to wygl±da³o.
kara¶ - zly harcownik nr1
wyciagajac wnioski z calego wyjazdu - niestety, ale poki nie zaczniemy regularnie cwiczyc walk w piatkach, rowniez w sezonie zimowym, to wschodu w tej dyscyplinie nie dogonimy

a tak ogolnie - bylo zajebiscie, brawa dla hubiego i zenona szczerba.gif
Emil z Gi¿ycka
Jarzyn, mo¿esz mi nazwisko dopisaæ? Nie znasz wiersza? "Emil Guzem co siê zowie...".
jarzyn
Wedle ¿yczenia, ju¿ zmieni³em.

czy kto¶ wie jak siê zowie ten Pan co walczy z Krzysiem?
http://picasaweb.google.com/10816007763250...965277872081746

i nie pamiêtam jak nazywaj± tego co walczy³ w czerwonej przeszywce, na tym zdjêciu jest plecami(mam pe³n± walkê Jego z Marcinem)?
http://picasaweb.google.com/10816007763250...965935078842802
czerwony to Lapik, a tego w murzynskiej masce ochrzcilismy Mutembe szczerba.gif
Marcin Waszkielis
Ewgieni Lapik - czerwony
Aleksander (chyba) Nadie¿din - czarny
Przemko zwany Zychem
CYTAT(Robert Szatecki @ 16:13 01.12.2010) *
Gdyby na tym wyje¼dzie prze³o¿yæ Gacka(o ile by siê nie pochorowa³ tak szybko:)) i Radka do Polski 1 to byæ mo¿e inaczej by to wygl±da³o.

No w³a¶nie, tutaj trzeba by siê bardziej zastanowiæ, bo nawet nie wiem co siê Gacowi sta³o ¿e potem nie wychodzi³. Trzeba to dobrze przemy¶leæ i ustawiæ sk³ady maj±c wiêcej danych. Czyli zbadaæ formê zawodników.
W niez³ej chyba by³ jeszcze Piotru¶ Ziaja. Ja na przyk³ad do siebie mam spore pretensje je¶li chodzi o prezentowan± formê na tym wyje¼dzie.
Najlepsza forma jest jednak w sezonie. Zawsze tak jest, ¿e dobra forma trwa kilka miesiêcy w roku. No i pewnie ju¿ powoli mamy spadki tej¿e. Przynajmniej ja mam takie wra¿enie, ¿e spokojnie móg³bym daæ z siebie wiêcej. O ile nie mam sobie do zarzucenia nic w kwestii woli walki i samej taktyki to my¶lê, ¿e skuteczno¶æ móg³bym mieæ duuuuu¿o wiêksz±. Ale i u kolegów ze wschodu niektórych widaæ by³o gorsze i lepsze momenty. Wprawdzie trudno znaæ wszystkich i wiedziec jak kto walczy, ale te¿ zdarzy³o mi siê kilka razy próbowac siê z bardzo statycznym przeciwnikiem (brak si³y do zadawania mocnych ciosów?). Niemniej nawet statyczny przeciwnik ze wschodu jest trudny do wywalenia. W przeciwieñstwie swoj± drog± do zawodników z polski. Mo¿e to trochê zabrzmi ¼le, ale ciê¿ko znale¼æ przeciwnika w polsce którego bêdzie trudno przewróciæ, nie jest wielu takich - no i na kim tu trenowaæ. Trzeba podnosiæ poziom ca³ego ¶rodowiska bohurtowego, bo bez tego nie ma z kim siê mierzyæ po prostu. Na turniejach w Polsce wiêkszo¶æ ekip niestety nie potrafi ustac na nogach.

A moje przemy¶lenia je¶li chodzi o wyjazd s± takie, ¿e chyba przy³o¿y³y siê do naszego faila halki. Zobaczcie chocia¿by na tym filmiku gdzie Mordi pada trupem. On pierwszy, a zaraz potem ja. Z tym kole¿k± z puklerzem to bym sie móg³ mocowaæ jeszcze d³ugo dopóki kto¶ nie dopomóg³by tramwajem. Niestety halabarda (prosto na kark swoj± drog± - Mordi uratowa³ mi dupê p³ytkami hartowanymi) posk³ada³a mnie momentalnie. A w he³mie znowu dziury takie e uwieraj± po zalo¿eniu na baniak.
Mocni zawodnicy musz± wi±zaæ halabardy i nie daæ siê przewróciæ, reszta musi wywalczyæ przewagê i posk³adaæ przeciwnika po kolei. No ale to oczywi¶cie kolejna teoria.... icon_wink.gif

Inna sprawa, ¿e tez urywad³o mia³em nieswoje. Trzeba siê na tasaki przekwalifikowaæ, ¿eby nimi urywaæ straszliwie.
Grzegorz £
No tak plus drzewcówki jest taki ¿e wola walki nie ma czasem znaczenia po prostu czasem dostaje siê tak± sztukê ¿e leci siê na glebê bum.gif .Nale¿y to przemy¶leæ bo faktycznie dobrze trafionego i odpowiednio mocnego uderzenia nie da siê ustaæ.(my¶lê ¿e trzeba to przemy¶leæ i zastosowaæ z tym ¿e raczej na wyjazdach bo siebie nawzajem chyba nie chcemy tak katowaæ a przetrenowaæ mo¿na bezpieczniejszymi symulatorami).
Mateusz z Grójca
jest w tym trochê racji.
Emil z Gi¿ycka
CYTAT(Przemko zwany Zychem @ 09:43 02.12.2010) *
Mo¿e to trochê zabrzmi ¼le, ale ciê¿ko znale¼æ przeciwnika w polsce którego bêdzie trudno przewróciæ, nie jest wielu takich - no i na kim tu trenowaæ.

Ja nie upad³em ani razu ;p zawsze klêka³em do miecza przed 4 przeciwnikami.
oh wow ale jestes fajny, moge cie dotknac? szczerba.gif

swoja droga z tymi drzewcami to prawda - mamy ich za malo, a jak juz mamy to za slabo chronimy i szybko sa sklejane przez ruskich tarczownikow. ale to juz bylo mowione 124564654654 razy w roznych tematach frehy smile.gif
Emil z Gi¿ycka
Dobrze ucieka³em ;p
Przemko zwany Zychem
Wiesz ¿e nie o Tobie mówi³em Emilo, to raz. A dwa ¿e jeste¶my w jednym teamie zazwyczaj icon_wink.gif

A ja nie uwa¿am, ¿e nie musimy mieæ drzewcy w tamie ¿eby byæ skutecznym. Trzeba lepiej je wi±zaæ u przeciwnika, a kasowaæ resztê tradycyjnymi metodami.

Ja bym osobi¶cie nie poszed³ do boju z halabard±. My¶lê, ¿e trochê jednak bym mia³ oporów ¿eby napierdalaæ w baniak tym. Za du¿e prawdopodobieñstwo ¿e kogo¶ pierdyknêw kark.
hasveld
Organizers of the festival "Cup of the Call" thank national team of Poland for excellent fights. Also we wish to note that a level of preparation (and single and multi fights) of the Polish fighters constantly increases. We hope for the further successful cooperation.
P.S. We have problem with hotel where your team lived during the festival. They ask us about broken table, stolen bedsheets and towels.

Edit (Viator): T³umaczê - dziwne w sumie:

Organizatorzy dziêkuj± polskiej dru¿ynie za wspania³± walkê. Chcemy zauwa¿yæ, ¿e poziom waszego przygotowania zarówno indywidualnego jak i zespo³owego stale wzrasta. Mamy nadzieje na udan± wspó³pracê w przysz³o¶ci.
A teraz do rzeczy: mamy k³opoty ze strony hotelu, w którym byli¶cie zakwaterowani podczas turnieju - zg³osili nam ¿e zosta³ po³amany stó³ i skradziono po¶ciel i rêczniki.

!?!

Co my na to?
Marcin Waszkielis
CYTAT
P.S. We have problem with hotel where your team lived during the festival. They ask us about broken table, stolen bedsheets and towels.

No dobra, spowiadaæ siê. Sto³u nie naprawimy ale mysle, ¿e mozemy zrobiæ zrzutke po¶cieli i rêczników i tam podes³aæsmile.gif.
ua
pokój 609

sto³u nie ³amali¶my; ani nie po³aszczylismy siê ( z Arturem) na rêczniki (lekko przechodzone) ; po¶cieli nie u¿ywali¶my (swoje ¶piwory)

za to nie wynios³em ¶mieci w reklamówce ( nie widzia³em ¿adnego kosza)

aaaaa

zostawi³em pasztet kozacki i sa³atkê pikantn± z makreli w puszkach jako suvenir
hasveld

Marcin Waszkielis
To wash, stroke, bring on Battle of the Nations. smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Przemko zwany Zychem
hasveld - can you ask hotel administrations for information from which rooms the towels and sheets were taken as well as number of room with broken table?

Honestly, I lost my towel somewhere in hotel so they can take mine in return icon_wink.gif
Sheets in our room haven't been used (we had sleeping bags of our own) and the table was fine when we left room icon_wink.gif

Wiem z pewnych ¼róde³ ¿e Admirallo wróci³ z wyjazdu bogatszy o dobre kilkaset tysiêcy. Myslê, ¿e móg³by pokryæ straty i jeszcze by mu zosta³o ;) I by³by to szczodry gest icon_wink.gif
Radziu
Wyjazd zaliczam na plus, baseny i wygrana z Rosj± 1 oraz ZPISZ wszêdobylski w pe³ni rekompensuj± ma³y niedosyt, brak 21 vs 21 oraz czasu na ma³e zwiedzanie Miñska na co mia³em ogromn± nadziejê odrobinê mnie rozczarowa³ ale taksówka za 10z³ w nocnej taryfie to jedno z tych wspomnieñ które nale¿y kolekcjonowaæ:P
Gor±co dziêkujê Hubertowi za kolejny udany wyjazd, szakunec dla naszego kierowcy oraz osób które pomaga³y nam z gratami w Warszawie zarówno w tamt± stronê jak i s powrotem.
Z wydarzeñ najciekawszych i o dziwo praktycznych, moim zdaniem obowi±zkowych na nastêpnych wyjazdach, by³a mowa mobilizacyjna Zycha, starczy³o tylko na pierwsz± walkê ale opowie¶ci jak to Polska 2 wygra³a jedno jedyne stracie z Rosj± 1 bêd± jeszcze d³ugo kr±¿yæ w RR:P
Pozdrawiam
Przemko zwany Zychem
O Radzia. Ju¿ dojechali¶cie?
Radziu
hohoho ale ¿arcik:]
dotarli¶my w poniedzia³ek w sam raz na obiad,
a propos pokoi to nasz zosta³ w stanie nienaruszonym a nawet z gratisow± rolk± papieru tojowego który jak wiecie by³ tam na wagê zota:]
Hub
Hasveld, about the hotel - we took the sleeping bags, so I'm sure nobody took the bedsheets, the same thing with towels. About the broken table - they should say in which room they found it, and then we will find out who lived there.
Adsumus
A poza tym mieli¶cie lepsze stroje ni¿ reprezentacja Polski w pi³ce no¿nej icon_wink.gif
Mateusz z Grójca
Nie wróci³em wcale bogatszy, tylko mi zosta³o z tego co wymieni³em. ¯adnego interesu nie zrobi³em za granic±. A i tak najwiêcej zap³aci³em z nas wszystkich na sk³adkê rublow± w autobusie.
Moje ¿ydoskie serce musia³o by ju¿ popêkaæ, gdybym do³o¿y³ jeszcze choæby 10 rubli do tego wszystkiego ;P

a i ¿eby by³o jasne, nie ukrad³em ¿adnego rêcznika z pokoju, mia³em swój i ¶piworu u¿ywa³em te¿ swojego.
Przemko zwany Zychem
Z tymi rêcznikami to przysz³o mi do g³owy, ¿e ludzie mogli pobrac na te ³a¼nie rêczniki i potem zapomnieæ je zapakowaæ z powrotem.
hasveld
Dear Hubert don't worry about this issues. We charged them for miss settlement your guys in rooms with local persons. So we quits with this. And we really glad to se you guys again even in case bedsheets missing )))
glad to se you
co do tego stolu, to trzeba zapytac ¶ledzia, czy nie baraszkowal ze swoim wspollokatorem zbyt hardcorowo szczerba.gif
Viator
No to wyja¶nione - stanê³o na tym, ¿e to nie Wasze pokoje zdewastowano. smile.gif

A hasveld zaprasza Was serdecznie za rok - i to nawet gdyby¶cie mieli jednak je zdewastowaæ. smile.gif
Hub
ah ten nasz urok osobisty :D
Przemko zwany Zychem
Swoj± drog± ¦ledziu bardzo by³ szczê¶liwy, ¿e móg³ zamieszkaæ z koleg± Siergiejem z Bia³orusi.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.