Witam.
Dzi¶ dotar³o do mnie potwierdzenie zaproszenia na turniej zamykaj±cy sezon - a raczej rok 2010.
Zaproszenie dostali¶my od Ivana, znanego niektórym z Bitwy Narodów - by³ kapitanem reprezentacji Bia³orusi.
Chcia³bym tu na forum publicznym sprawdziæ ile by³oby mniej wiêcej chêtnych na ten turniej. Poziom bêdzie porównywalny do Bitwy Narodów.. i formu³a podobna.
Na ten moment informacje które mam potwierdzone to:
1. Sam turniej odbêdzie siê w sobotê i niedzielê 20 i 21 listopada 2010.
2. Zakwaterowanie pod dachem, najprawdopodobniej bêdzie to jaki¶ dom wypoczynkowy pod Miñskiem. Dojazd z turnieju do miejsca zakwaterowania te¿ zapewnia organizator, podobnie rzecz siê bêdzie mia³a z jedzeniem (to do potwierdzenia jeszcze).
3. Wszystkie walki bêd± tak¿e odbywaæ siê w pomieszczeniach zamkniêtych. Ten kto s³ysza³ o Bia³ym Zamku ten wie.. walki odbywaj± siê w marmurowej sali..
4. Organizatorzy staraj± siê za³atwiæ dofinansowanie transportu w tej chwili
5. Wizy - mam nadziejê ¿e uda siê za³atwiæ bezp³atne, tak jak ostatnio jak byli¶my na Bia³orusi - wiza grupowa za³atwiona w Warszawie. £apiemy siê na miêdzynarodow± imprezê kulturaln± i st±d bezp³atna wiza powinna byæ http://old.bialorus.pl/index.php?pokaz=wiz...prawy_graniczne
6. Potrzebny jest oczywi¶cie PASZPORT wa¿ny na 3 miesi±ce do przodu od dnia wyga¶niêcia wizy (czyli w naszym przypadku paszport musi byæ wa¿ny do dnia 21 lutego 2011 - ja sam mam wa¿ny do 23 lutego :p)
7. Standardowy wschodni zestaw uczestników - BIA£ORU¦, ROSJA, UKRAINA i POLSKA + LITWA
8. Organizatorzy chc± z ka¿dego kraju po 25 zawodników.
4 ludzi do turnieju bojowego 1 na 1
3 pi±tki bohutrowe
reprezentacja kraju 21 osobowa, oczywi¶cie te¿ do walk bohurtowych.
zapraszaj± wiêcej osób, które mog± wyj¶æ do walk poza turniejowych, plus osoby cywilne rzecz jasna.
9. Rozk³ad jazdy:
Sobota 20.11.2010.
10:00 - 11:00 - rejestracja zbrojnych
11:00 - 16:00 - 5 na 5
16:00 - 19:00 - 1 na 1
19:00 - 21:00 - bohurtowe starcia pozaturniejowe dla chêtnych
21:30 - przejazd na miejsce zakwaterowania
Niedziela 21.11.2010.
11:00 - 15:00 - 21 na 21
15:00 - 18:00 - bohurtowe starcia pozaturniejowe dla chêtnych
Je¶li nie zdo³amy zmontowaæ sk³adu 21 zbrojnych na wysokim poziomie, po³±czymy siê z naszymi przyjació³mi z Litwy.
Tak jak pisa³em, zak³adam ten temat ¿eby zorientowaæ siê czy w ogóle jest sens podejmowaæ siê organizacji tego przedsiêwziêcia. Od razu piszê ¿e ilo¶æ miejsc jest ograniczona, i nie bêdê braæ pod uwagê kolejno¶ci zg³oszeñ tylko poziom jaki prezentuje zbrojny. Nie zamierzam te¿ za bardzo naciskaæ ludzi ¿eby jechali, bo czê¶æ z nich i tak zrezygnuje w ostatniej chwili co mi tylko przysporzy k³opotów organizacyjnych.
Byli¶my ju¿ grup± na Bia³orusi w tym sezonie i to ca³kiem niedawno. Informacje dla zainteresowanych - to bardzo fajny kraj ¿eby odwiedziæ przy okazji dobrego turnieju. Ceny s± baaardzo przystêpne, ludzie bardzo mili, mo¿na kupiæ w sklepach wszystko je¶li chodzi o jedzenie.
Wersja optymistyczna - transport za free, ubezpieczenia do 40z³, wyjazd mo¿na zamkn±æ nawet w 150-200z³ / osobê.
Wersja pesymistyczna - ok 100z³ transport, jedzenie na miejscu ok 40-60z³, ubezpieczenie OC dla ka¿dego ok 20z³, dla zbrojnych wiêcej. plus to co wydacie na miejscu na alkohol itp. - max 300z³, wiêcej naprawdê ciê¿ko wydaæ.
wyjazd pi±tek, powrót w nocy z niedzieli na poniedzia³ek (ok 1-2-3 rano)
Osoby zainteresowane proszê o kontakt, na freha,
maila: bitwanarodow@gmail.com
lub telefonicznie 504 058 278
aha, impreza nie jest komercyjn±, widzów zewnêtrznych bêdzie ma³o, O NAGRODY SIÊ DOPYTAM bo zapomnia³em ;p