Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Zakoñczenie sezonu - Minsk, Bia³oru¶ 26-28.11.2010
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2, 3
Hub
Witam.

Dzi¶ dotar³o do mnie potwierdzenie zaproszenia na turniej zamykaj±cy sezon - a raczej rok 2010.

Zaproszenie dostali¶my od Ivana, znanego niektórym z Bitwy Narodów - by³ kapitanem reprezentacji Bia³orusi.

Chcia³bym tu na forum publicznym sprawdziæ ile by³oby mniej wiêcej chêtnych na ten turniej. Poziom bêdzie porównywalny do Bitwy Narodów.. i formu³a podobna.

Na ten moment informacje które mam potwierdzone to:

1. Sam turniej odbêdzie siê w sobotê i niedzielê 20 i 21 listopada 2010.

2. Zakwaterowanie pod dachem, najprawdopodobniej bêdzie to jaki¶ dom wypoczynkowy pod Miñskiem. Dojazd z turnieju do miejsca zakwaterowania te¿ zapewnia organizator, podobnie rzecz siê bêdzie mia³a z jedzeniem (to do potwierdzenia jeszcze).

3. Wszystkie walki bêd± tak¿e odbywaæ siê w pomieszczeniach zamkniêtych. Ten kto s³ysza³ o Bia³ym Zamku ten wie.. walki odbywaj± siê w marmurowej sali..

4. Organizatorzy staraj± siê za³atwiæ dofinansowanie transportu w tej chwili

5. Wizy - mam nadziejê ¿e uda siê za³atwiæ bezp³atne, tak jak ostatnio jak byli¶my na Bia³orusi - wiza grupowa za³atwiona w Warszawie. £apiemy siê na miêdzynarodow± imprezê kulturaln± i st±d bezp³atna wiza powinna byæ http://old.bialorus.pl/index.php?pokaz=wiz...prawy_graniczne

6. Potrzebny jest oczywi¶cie PASZPORT wa¿ny na 3 miesi±ce do przodu od dnia wyga¶niêcia wizy (czyli w naszym przypadku paszport musi byæ wa¿ny do dnia 21 lutego 2011 - ja sam mam wa¿ny do 23 lutego :p)

7. Standardowy wschodni zestaw uczestników - BIA£ORU¦, ROSJA, UKRAINA i POLSKA + LITWA

8. Organizatorzy chc± z ka¿dego kraju po 25 zawodników.

4 ludzi do turnieju bojowego 1 na 1
3 pi±tki bohutrowe
reprezentacja kraju 21 osobowa, oczywi¶cie te¿ do walk bohurtowych.
zapraszaj± wiêcej osób, które mog± wyj¶æ do walk poza turniejowych, plus osoby cywilne rzecz jasna.

9. Rozk³ad jazdy:

Sobota 20.11.2010.

10:00 - 11:00 - rejestracja zbrojnych
11:00 - 16:00 - 5 na 5
16:00 - 19:00 - 1 na 1
19:00 - 21:00 - bohurtowe starcia pozaturniejowe dla chêtnych
21:30 - przejazd na miejsce zakwaterowania

Niedziela 21.11.2010.

11:00 - 15:00 - 21 na 21
15:00 - 18:00 - bohurtowe starcia pozaturniejowe dla chêtnych

Je¶li nie zdo³amy zmontowaæ sk³adu 21 zbrojnych na wysokim poziomie, po³±czymy siê z naszymi przyjació³mi z Litwy.

Tak jak pisa³em, zak³adam ten temat ¿eby zorientowaæ siê czy w ogóle jest sens podejmowaæ siê organizacji tego przedsiêwziêcia. Od razu piszê ¿e ilo¶æ miejsc jest ograniczona, i nie bêdê braæ pod uwagê kolejno¶ci zg³oszeñ tylko poziom jaki prezentuje zbrojny. Nie zamierzam te¿ za bardzo naciskaæ ludzi ¿eby jechali, bo czê¶æ z nich i tak zrezygnuje w ostatniej chwili co mi tylko przysporzy k³opotów organizacyjnych.

Byli¶my ju¿ grup± na Bia³orusi w tym sezonie i to ca³kiem niedawno. Informacje dla zainteresowanych - to bardzo fajny kraj ¿eby odwiedziæ przy okazji dobrego turnieju. Ceny s± baaardzo przystêpne, ludzie bardzo mili, mo¿na kupiæ w sklepach wszystko je¶li chodzi o jedzenie.

Wersja optymistyczna - transport za free, ubezpieczenia do 40z³, wyjazd mo¿na zamkn±æ nawet w 150-200z³ / osobê.

Wersja pesymistyczna - ok 100z³ transport, jedzenie na miejscu ok 40-60z³, ubezpieczenie OC dla ka¿dego ok 20z³, dla zbrojnych wiêcej. plus to co wydacie na miejscu na alkohol itp. - max 300z³, wiêcej naprawdê ciê¿ko wydaæ.

wyjazd pi±tek, powrót w nocy z niedzieli na poniedzia³ek (ok 1-2-3 rano)

Osoby zainteresowane proszê o kontakt, na freha,
maila: bitwanarodow@gmail.com
lub telefonicznie 504 058 278

aha, impreza nie jest komercyjn±, widzów zewnêtrznych bêdzie ma³o, O NAGRODY SIÊ DOPYTAM bo zapomnia³em ;p
Rypluch
Je¿eli tylko bêdzie dla mnie miejsce to z chêcia bym pojecha³, w koñcu ju¿ zakoñczy³o siê moje postêpowanie dyscyplinarne za poprzedni wyjazd bigsmile2.gif
Przemko zwany Zychem
Hehehehe, nastêpnym razem zostaw telefon w polszy.

Hubi, mo¿naby zaprosiæ kolegê z Francji, który w innym temacie zg³asza³ chêæ pod³±czenia siê pod nasz± reprezentacjê.

Oj bêdzie rozpizdienie na tym ZPISZu...
kara¶ - zly harcownik nr1
ja bardzo chetnie, popytam reszte naszych pijakow i napisze niebawem smile.gif
Radziu
Jadê,
Pozdrawiam
M³odyJacek
Ja jako pomocnik Radzia i reprezentacji te¿ bym chêtnie pojecha³ na ZPISZ pozdro 600
Mighty Gacek
Po ostatnich zaj¶ciach embargo na alko, sprzêt do kupy i ROZPIZDIENIE!
Daria Malinowska
My te¿ jeste¶my chêtni z Adasiem . Remont powinien byæ ju¿ zakoñczony , sesja te¿ ju¿ siê koñczy smile.gif
Robert Szatecki
Jadê

CYTAT(Mighty Gacek @ 19:25 06.10.2010) *

Nie wierzê, ¿e wytrwasz w postanowieniu:)
IzaK
Ja te¿ rozwa¿am. Bojê siê co prawda, ¿e mogê urlopu nie dostaæ, ale trudno zaryzykujê i wp³acê sk³adkê.smile.gif
Siuks
CYTAT(IzaK @ 21:29 06.10.2010) *
Ja te¿ rozwa¿am. Bojê siê co prawda, ¿e mogê urlopu nie dostaæ, ale trudno zaryzykujê i wp³acê sk³adkê.smile.gif

Iza, jak± sk³adkê?
Btw, te¿ chêtny jestem, mam nadzieje ¿e studia planów nie pokrzy¿uj±...
Marta K.
To ja równie¿ tu siê wpiszê ¿e chcê jechaæ.
Ugni
Chlopaki, nikt w Bialorusi nic nie slyhal o Bialem zamku 20-21.11.2010. I nawet Magistr napisal ze to bzdura

http://swinokotleta.livejournal.com/139712.html

To osobny turnej, ale nie nazywa sie Bialy Zamek, organizatorzy prosili tak jego nie nazywac.
Hub
CYTAT(Ugni @ 11:14 07.10.2010) *
Chlopaki, nikt w Bialorusi nic nie slyhal o Bialem zamku 20-21.11.2010. I nawet Magistr napisal ze to bzdura

http://swinokotleta.livejournal.com/139712.html

To osobny turnej, ale nie nazywa sie Bialy Zamek, organizatorzy prosili tak jego nie nazywac.

Ok, nie mam oficjalnej nazwy tego turnieju wiêc napisa³em co mi przysz³o do g³owy. Ale miejsce to samo - tak czy siak. proszê moderatorów o korektê.
Mighty Gacek
CYTAT(Robert Szatecki @ 21:11 06.10.2010) *
Jadê

CYTAT(Mighty Gacek @ 19:25 06.10.2010) *

Nie wierzê, ¿e wytrwasz w postanowieniu:)

No to siê przekonasz :P
Ryba
Wspomnienia wracaj± icon_wink.gif
Pierwszy ostry wpiernicz i lekcja pokory.

Warto pojechaæ
Piter - zly harcownik nr2
jak co¶ to mogê jechaæ.

Pozdrawiam.
Wierny Piotr
Mo¿na siê za³apaæ ?smile.gif
Jean-Philippe
I'll try to attend.
Hub
Great.

Czekam na zg³oszenia walcz±cych, na razie wiêcej jest chêtnych cywilów ni¿ blacharzy, a jak nie bêdzie dostatecznej ilo¶ci blacharzy to nie pojedziemy po prostu.
Hub
mamy kasê na autokar zaklepan±. warunek - 25 walcz±cych.
wygrana w pi±tkach - 1500 $.
spanie jest zapewnione tak¿e na pi±tkow± noc.

Kluby z Rosji i Ukrainy s± gotowe wystawiæ po 5 go¶ci do profbojów.
Pytanie czy w to wchodzimy czy nie.

tyle njusów z Minska.

czekam ca³y czas na zg³oszenia chêtnych na wyjazd, szczególnie walcz±cych.
Rypluch
nie dopisa³em przy zg³oszeniu ¿e jako walcz±cy smile.gif
Hub
gitara smile.gif
M³odyJacek
Ja jako walcz±cy te¿ mogê siê wpisaæ
Krzysztof Szatecki
"Kluby z Rosji i Ukrainy s± gotowe wystawiæ po 5 go¶ci do profbojów.
Pytanie czy w to wchodzimy czy nie"

Cos wiadomo wiecej na ten temat? Rozumiem ¿e zasady rosyjskie 3x 3min? Gdzie¶ mo¿na przeczytaæ zasady ich profbojów?
Witek z Bêdzina
Je¶li tylko znajdzie siê miejsce chêtnie pojadê, z Bêdzina jest jeszcze chêtny Wieczór wiêc by³oby nas 2 do napi¿d¿ania smile.gif
MagicWojtek
KRzysiek, chyba na http://www.akif.ru/
Robert Szatecki
CYTAT(MagicWojtek @ 11:01 14.10.2010) *
KRzysiek, chyba na http://www.akif.ru/

pytanie tylko czy to jest aktualne
Hub
jak to czasami bywa na Bia³orusi, zosta³ zmieniony termin imprezy, o tydzieñ do przodu smile.gif

czyli 26-28 listopada. teraz muszê ogarn±æ zamieszanie które siê przy okazji tego narobi³o,ale có¿, ¿ycie smile.gif
lemil
Jak nowy termin to gitara, mogê siê ogarn±æ i zabraæ z wami jako puszka.

Oczywi¶cie je¶li jest jeszcze takowa potrzeba i mo¿liwo¶æ.

Pozdro
Mateusz z Grójca
heh oby znowu go nie cofniêto :P
Hub
heh. nie uwierzycie. w tym nowym terminie ja nie mogê pojechaæ - 23.11.2010 to ostatni dzieñ
w którym mogê byæ na Bia³orusi - paszport mam wa¿ny do 23.02.2011 a trzeba wróciæ z tego
kraju conajmniej 3 miesi±ce przed up³ywem wa¿no¶ci paszportu. Wiêc 27.11 ju¿ mnie tam nikt nie wpu¶ci.

móg³ ch³op je¼dziæ, koniec.

je¶li kto¶ by siê podj±³ organizacji tego wyjazdu, proszê bardzo, mogê pomóc.
ale na granicy i na miejscu ju¿ niestety nic nie pomogê. eh, ale lipa.
Robert Szatecki
No to piêknie, co za akcja:(
Hub
dobra, trochê mo¿e spanikowa³em, je¶li w poniedzia³ek mi powiedz± ¿e paszport bêdzie na czas to ogarniemy siê jako¶. eh, nie ma to jak zamieszania organizacyjne na imprezach na wschodzie smile.gif
jarzyn
Taki urok wschodu smile.gif
Radziu
mo¿esz do wniosku o paszport za³±czyæ pisemko w którym prosisz o tryb przyspieszony ze wzglêdu na reprezentacjê np. swojego stowarzyszenia(je¿eli jest zarejestrowane) na imprezie kulturalnej w miñsku, ja tak za³atwi³em paszport mojej bia³og³owej w nieca³e 7 dni, jak jeszcze zrobisz ³adne oczy to na pewno dostaniesz szybciej, i pamiêtaj o piecz±tce oraz podpisie prezesa.
pozdro 600
Hub
dobra, lista zamkniêta. jedziemy!
Ryba
Git! icon_wink.gif
Marcin Waszkielis
http://knight.by/2010-07-28-13-18-56/--2010

tu s± zasady wszystkich turniejów. Niestety tylko w wersji dla by³ego ZSRR.
Robert Szatecki
Je¿eli dobrze mi google translator przet³umaczy³ to nie ma ¿adnych zastrze¿eñ wobec wychodzenia do pi±tek i dwudziestek jedynek z buzdysiami i polaxami, a to jest dobra wiadomo¶æ dla polskiej reprezentacji.
Hub
no niestety wszelka broñ "mia¿dz±ca" jest zakazana.
wiêc buzdysie nie wchodz±.
co do poleaxów - mo¿na atakowaæ stron± sieczn±, ale po warunkiem ¿e ca³o¶æ wa¿y do 3,5kg - taki jest ogólny wymóg dla drzewcówki.
wiêc panowie - bierzemy tasaki i topory (broda min 7cm d³ugo¶ci).
do pojedynków miecze 1,3-2kg, pó³torki 1,8-3kg.
tarcza do pojedynków - max d³ugo¶æ 75cm, je¶li okr±g³a 70cm, puklerz max 30cm.
wszystko jest w zasadach jakby co, omówimy je jeszcze dok³adnie w autobusie.

z innych informacji:

mamy ³ó¿ka wiêc nie trzeba braæ materacy.

pokoje s± dwuosobowe z ³azienkami, poduszkami i kocami. wiêc ¶piworki bierzemy i tyle.
organizator daje nam w ci±gu dwóch dni podstawowy posi³ek - jak±¶ zupkê i miêsko, plus uczta.
resztê sobie ogarniemy sami.

po pierwszym dniu walk mamy wspólne wyj¶cie do sauny smile.gif
wiêc trzeba zabraæ k±pielókwki, rêcznik i klapki. to jest obowi±zkowe - jak kto¶ nie chce to musi daæ znaæ wcze¶niej mi:)
kara¶ - zly harcownik nr1
kaszana okrutna, bez buzdysia to jak bez reki
Robert Szatecki
CYTAT(kara¶ - zly harcownik nr1 @ 14:34 23.11.2010) *

Niestety mam podobne odczucie i znowu bêdzie na szybko szukanie sensownej broni i wymienianie siê miêdzy starciami:(
Hub
jeszcze jedno. zbiórka o 8.30 rano w pi±tek przed hal± torwaru jak zwykle.

wracamy w nocy z niedzieli na poniedzia³ek.

oczywi¶cie bierzemy historyki. walcz±cy niech pamiêtaj± o butach z jakim¶ patentem na antypo¶lizg.
No tak, to mo¿e zakazaæ berdyszy, cwaniaczki i we¼ teraz szukaj giwery anger.gif

To widze high-life :D
Mighty Gacek
CYTAT(Robert Szatecki @ 15:47 23.11.2010) *
CYTAT(kara¶ - zly harcownik nr1 @ 14:34 23.11.2010) *

Niestety mam podobne odczucie i znowu bêdzie na szybko szukanie sensownej broni i wymienianie siê miêdzy starciami:(

Ja mam swój wierny Urywator, jest uniwersalny...
Przemko zwany Zychem
Dziêki ogromne dla Hubiego za zorganizowanie tego ca³ego ZPISZu. Kawa³ dobrej roboty. Tak jak rozmawiali¶my w sobotê wieczorem przy wódeczce, gdyby nie on to nikt z nas nie pojecha³by na ten wyjazd.

No i oczywi¶cie podziêkowania dla wszystkich wspania³ych ZPISZowników, z którymi mog³em nawiedziæ stolicê Bia³orusi.

Je¶li kogo¶ kogo nie by³o interesuj± wyniki to chcia³bym oznajmiæ ¿e dostali¶my srogi ³omot na ka¿dym polu icon_wink.gif Ale nie by³o ¼le. Ch³opaki ze wschodu w dalszym ci±gu przewy¿szaj± nas o klasê. Niemniej tradycyjnie byli¶my najuczciwsz± reprezentacj±, zero k³ótni z naszej strony, przez wszystkie walki (a by³o ich trochê) ¿adna z naszych pi±tek nie dosta³a ani jednego ostrze¿enia (podczas gdy inne praktycznie wykorzysta³y ich limit).

Jedyn± osob±, któr± nale¿a³oby napiêtnowaæ to Emil, Guzem co siê zowie, który jako czarna owca naszej reprezentacji zosta³ zdyskwalifikowany, bo uci±³ komu¶ nogê ;D

A, no i oczywi¶cie na sobotniej imprezie integracyjnej na placu boju zosta³a jedynie reprezentacja Polski. Wszyscy poszli spaæ przed 12, a my ³oili¶my w opór na imprezie, a jak siê skoñczy³ darmowy browar pojechali¶my piæ dalej do hotelu. We Win. Na tym polu nie mamy konkurencji nawet na wschodzie.
Mateusz z Grójca
Troszke chyba powinni¶my siê k³óciæ jak nas lali po karczychu. Albo przy tych powa¿niejszych b³êdach sêdziowskich. Chocia¿, my to siê nie umiemy a¿ tak k³óciæ jak azjaci na swoim targowisku.
ale co tam.

Dobrze ¿e nie poszli¶my do 21x21 bo gdyby¶my poszli to nie dopisywa³by taki humor w drodze powrotnej.
Przemko zwany Zychem
No ja siê wpieni³em trochê po halce, która zesz³a mi na kark, pokl±³em, ale nie zacz±³em siê k³óciæ tylko poszed³em do Huberta pokaza³em naruszon± hartowan± p³ytkê na karku, Hubi poszed³ do sêdziego g³ównego i wniós³ prostest, który zakoñczy³ siê ostrze¿eniem dla przeciwników. No i tyle bylo z naszego k³ócenia siê generalnie.
Dziêkujê wszystkim za ZPISZ-owy wyjazd

PS- szto szto szto szto szto szto szto szto ;)

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.