Cze¶æ,
W zwi±zku z rozwiniêciem siê ju¿ paru o¶rodków szkoleniowych (Toruñ, Gdañsk ostatnio tak¿e Kraków) postanowili¶my z Bratem i Emilem Guzem otworzyæ Warszawsk± Akademiê Miecza. Treningi odbywaæ siê bêd± od pa¼dziernika w poniedzia³ki w szkole podstawowej 46 ko³o metra S³u¿ew w godzinach 20.00 do 22.00. Jest to trening obowi±zkowy dla wszystkich trenuj±cych, poza tym drugi trening dodatkowy bêdzie siê odbywa³ w niedzielê w Piasecznie od 18.00-20.00. Trening bêdzie mia³ standardow± formu³ê, najpierw rozgrzewki, æwiczeñ technicznych, æwiczeñ zadaniowych i sparingów. Celem treningów bêdzie przygotowanie zawodników do walk turniejowych 1vs 1 oraz PWR.
Treningi bêd± siê odbywaæ z u¿yciem ertalonwych odpowiedników miecza.
Bardzo proszê o zg³aszanie chêci uczestnictwa na Robert.Szatecki@gmail.com w schemacie:
Imie Nazwisko
Telefon
Oczywi¶cie zapraszamy tak¿e osoby nie posiadaj±ce pe³nego sprzêtu.
Pozdrawiam Robert
Witam!
Kilka uwag technicznych odno¶nie sprzêtu treningowego:
1. obowi±zuje obuwie i strój sportowy, æwiczymy na sali gimnastycznej
2. uzbrojenie minimalne: he³m, przeszywanica, pikowane nogawice, ochrona stawów i przedramienia rêki trzymaj±cej broñ, tarcza, !!!SUSPENSOR!!!, rêkawice
Dopuszczalne s± elementy ochraniaczy sportowych t.j.: rêkawice hokejowe, ochraniacze pi³karskie, ochraniacze na rolki. Sprzêt powienien byæ na tyle dopasowany, aby trenuj±cy potrafi³ ubraæ siê w niego szybko i bez pomocy innych osób
3. broñ treningowa:
I. ertalony, odpowiednio dopasowane do rodzaju broni, któr± imituj±. Zamówimy je pewnie razem na pocz±tku pa¼dziernika, za dodatkow± op³atê dostêpne bêd± jelce.
II. broñ miêkka: zakupione imitacje lub wykonane z pcv, izolacji do rur i ta¶my we w³asnym zakresie
Mamy trochê wolnego sprzêtu, wiêc na pocz±tek postaramy siê uzupe³niæ braki trenuj±cych.
Nieposiadanie sprzêtu nie wyklucza z treningów, a jedynie ogranicza ilo¶æ æwiczeñ. Osoby takie zobowi±zane s± do wykonania b±d¼ zakupu broni miêkkiej.
Pytania odno¶nie sprzêtu wyja¶nimy na pierwszym treningu, a je¶li kto¶ chce szybciej siê czego¶ dowiedzieæ proszê o telefon na nr 669631188.
Do zobaczenia ju¿ w poniedzia³ek. Zabierzcie ze sob± sprzêt, szkoda czasu.
Emil Guz
I jeszcze co¶: kto lubi s³odki tort odpada! Jemy tylko miêso.
To tych od tortu zapraszam do Fabryki. My jemy wszystko.
Przypominam ¿e juz jutro zaczynamy treningi Warszawskiej Akademii Miecza. Wszystkich proszê o przybycie na godzinê 19 40 w celu omowienia kilku spraw ogranizacyjnych.
Co do sprzetu to tak jak Emil pisa³ bierzcie co mo¿ecie. Dodatkowo proponuje wziêcie broni stalowej(o ile posiadacie) gdy¿ bêdzie ona wzkazana do wykorzystania podczas niektorych cwiczeñ.
Bedziemy mieli ze sob± trochê nadprogramowego sprzetu(g³ownie broni) wiec ewentualne braki postaramy siê uzupe³niæ.
Miejcie na uwadze ze pierwszy trening bedzie mieæ czêsciowo charakter organizacyjny gdy¿ do konca nie wiem kto przyjdzie i jaki poziom sob± reprezentuje.
W razie wszelkich pytañ mo¿na smia³o do mnie dzwoniæ 691-855-620.
Do zobaczenia jutro
PS: suplementy, mieso i inne koksy kazdy za³atwia we w³asnym zakresie:P
Pierwszy trening za nami. Wysz³o na prawdê ¶wietnie.
Zapraszam chêtnych na kolejne.
Tak informacja, bo mo¿e nie wszyscy ¶ledz± inne w±tki na freha - w miniony weekend obaj startuj±cy w Toruñskiej Gali PWR (Profesjonalnych Walk Rycerskich) zawodnicy WAM wygrali swoje walki, w tym Krzysztof pokona³ Martina bêd±cym jednym z bardziej do¶wiadczonych aktywnych zawodników w Polsce.
Zwyciêzcom gratulujê
.
Je¶li zastanawiacie siê nad tym czy przyj¶æ to przestañcie
.
By³em na poniedzia³kowym treningu i jedyna opinia jaka mi siê nasuwa to ...
Yeah!
Fuck yeah!!!!!!!!
Trening bardzo dobrze zaplanowany i zrealizowany.
Po prostu ful opcja. cud, miód/miêso i orzeszki.
£ukasz
E nieprawda trening by³ do czosnka o kulistych kszta³tach.Zosta³em zmuszony do biegania pompek i innych nieprzyjemnych czynnosci o których zd±¿y³em zapomnieæ.Prowadz±cy nie uszanowali mojego d³ugiego starzu w rr i musia³em zp....dalaæ jak inni.W dodatku bracia Szateccy s± mutantami i kiedy wszyscy zdychali¶my nawet nie z³apali lekkiej zadyszki(dobrze ¿e chocia¿ Emil zdycha³ razem z nami).Zamiast s³uchaæ z pokor± co starsi koledzy maja do powiedzenia o¶mielili siê mnie pouczaæ.Innymi s³owy skandal i zdziczenie.
Ja na nastêpnych bêdê sie pojawia³
zapowiadam siê z wizyt±, zakupi³em ju¿ dawkê mutagenu
No proszê jakie mi³e komentarze:)
Dla chc±cych siê zapatrzeæ w ertalony podajê adres hurtowni:
Technozbyt-Witan Sp.j.
03-684 Warszawa ul. Rzemie¶lników 14
tel./fax (0-22) 678 89-97,
Jako bazê u¿ywamy prêtu 25x1000mm po 19,03 PLN /metr waga 0,60 kg
Treningi niedzielne odbywaj± siê w szkole na ulicy Chyliczkowskiej 17 w Piasecznie od18.00 do 20.00. Na salê wchodzi siê od ty³u szko³y. Trening zaczyna siê o 18.00 wiêc trzeba byæ wcze¶niej ¿eby zd±¿yæ siê przebraæ i przygotowaæ.
Przedstawiam podsumowanie planu treningowego 2010/2011
Plan treningów:
Poniedzia³ek:
Szko³a Podstawowa nr 46 im. Stefana Starzyñskiego
ul. Wa³brzyska 5
Od godziny 20-22
Jest to podstawowy trening dla osób pocz±tkuj±cych trenuj±cych w WAM.
¦roda:
Trening czysto sparingowy dla ¶rednio-zaawansowanych i zaawansowanych u Floridy.
W szkole podstawowej na ulicy Narbutta
Od godziny 19.30-22
Niedziela:
Liceum Ogólnokszta³c±ce im. I Dywizji Ko¶ciuszkowskiej w Piasecznie
ul. Chyliczkowska 17 (uwaga droga jest jednokierunkowa:))
Od godziny 18.00 – 20.00
Op³aty:
Standardowa op³ata miesiêczna wynosi 50 z³ za poniedzia³ki i niedziele.
Wyj±tkowo w pa¼dzierniku dla osób, które przyjd± dopiero od tego tygodnia bêdzie 30 z³.
Op³ata wnoszona jest na pierwszym treningu w miesi±cu na który siê przyjdzie(sala sama siê nie op³aci:)). Bardzo proszê o uiszczenie sk³adki za pa¼dziernik na najbli¿szym treningu.
Treningi ¶rodowe kosztuj± dodatkowe 10 z³ od osoby za trening.
P.S.W przygotowaniu jest strona internetowa WAM i logo:)
zapraszam wszystkich na dzisiejszy trening. Opancerzenie to co zawsze. Dodatkowo zabieramze sob± jedn± dodatkowa tarcze i kilka ertalnow wiecej.
Jak czego¶ wam brakuje dzwoncie 691-855-620 a w miare mozliwosci postaram sie przynie¶æ.
PZD
kara¶ - zly harcownik nr1
wybieram sie dzisiaj, bede wdzieczny za uzyczenie ertalona, bo jeszcze nie mam
Ok, pierwszy raz walczy³em na te pa³ki
By³em bardzo sceptycznie nastawiony do walki na jakie¶ pa³ki, ale nie jest tak najgorzej.
Jednak jest nieco inne wywa¿enie i waga, dlatego nalezy tez czasami zawalczyæ na dobr±, kut±, zimn± stal
Ryba pocieszê Ciebie - te¿ mam zamiar czasami walczyæ normalnie broni± stalow±, muszê tylko jak±¶ sensown± rêkawicê sobie sprawiæ
W takim razie WIN!
Dawaj na trening Ryba!
Z powodu imprezy po¿egnalnej zacnego Martina, niedzielny trening zostaje odwo³any.
W poniedzia³ek æwiczymy jak zwykle.
pozdro
Hej Emil,
W poniedzia³ki mogê mieæ problem, poniewa¿ raz w tygodniu pracujê miêdzy 13 a 21 i nie dam rady fizycznie.
Ale Ty wpadaj ¶mia³o w ¶rody do Floridy
Ryba a pi±tek? Je¿eli by siê znale¼li chêtni to mo¿e by¶my jeszcze w pi±tek æwiczyli.
Robercie wspomina³e¶ w pierwszym po¶cie o "æwiczeniach zadaniowych" móg³by¶ przybli¿yæ??
"W tym æwiczeniu skoncentruj siê na defensywie i kontrataku, po sygnale przejd¼ do ataku"
"Zamknij siê i æwicz"
"20 pompek"
Przyk³ady æwiczeñ zadaniowych. Na treningach mo¿na ich do¶wiadczyæ zdecydowanie lepiej.
Pozdrawiam!
Pi±tki by mi pasowa³y...nie wszystkie, gdy¿ czasami wyje¿d¿am.
W najblizszy nie mogê, ale nastêpny bêdê ;)
trzeba przyznaæ, ¿e treningi pierwsza klasa a Emil i Robert bardzo dobrze spe³niaj± siê w roli trenerów:).
Je¿eli rusz± treningi pi±tkowe, to ja by³bym chêtny.
CYTAT(Marcin Waszkielis @ 13:08 28.10.2010)
trzeba przyznaæ, ¿e treningi pierwsza klasa a Emil i Robert bardzo dobrze spe³niaj± siê w roli trenerów:).
Jak mi³o:)
CYTAT(Wojciech Grodzicki @ 20:43 28.10.2010)
Je¿eli rusz± treningi pi±tkowe, to ja by³bym chêtny.
Dziêki za info. W przysz³ym tygodniu napiszê informacjê o kolejnym treningu w tygodniu.
Mam na zbyciu kilka jelców do ertalonów. Mogê je przytargaæ w poniedzia³ek. Chêtnych proszê o wcze¶niejszy kontakt, abym wiedzia³ ile owych jelców zabraæ.
Zgodnie z zapowiedziami dochodzi kolejny dzieñ w tygodniu kiedy odbywaj± siê treningi Warszawskiej Akademii Miecza.
Pi±tki od 20.30 - 22.00 - Na S³u¿ewiu w tej samej szkole co treningi poniedzia³kowe. W tym miesi±cu ze wzglêdu na wyjazd wiêkszo¶ci cz³onków na turniej w Miñsku na Bia³orusi trening ten odbêdzie siê tylko 19.11.2010, od grudnia bêdzie odbywa³ siê regularnie. Dla osób, które op³aci³y ca³y miesi±c z góry trening 19.11.2010 jest treningiem darmowym, dla innych standardowo kosztuje 15 z³.
Z innych ciekawostek w miniony weekend mimo deszczowej pogody odby³ siê trening przeprowadzony przez WAM w Uniejowie na Spotkaniu Chor±gwi Podolskiej.
Dla osób nowych, które deklarowa³y siê na pi±tkowy trening przypominam, ¿e poza zbroj± wymagany jest normalny strój sportowy - w przeszywce i pikowanych nogawicach ¼le siê biega i robi rozgrzewkê
Panowie z powodu wyborów niedzielny trening(21.10.2010) jest odwo³any.
Robert lista trenuj±cych jest jeszcze otwarta?
Ka¿dy chêtny mo¿e w dowolnym momencie do³±czyæ
Zapraszam.
P.S.Bardzo proszê o informacjê od nowych osób, które chc± przyj¶æ a nie maj± ertalona, na jeden-dwa treningi mo¿emy po¿yczyæ WAM-owe
Ja przyjadê za tydzieñ w poniedzia³ek do pi±tku jestem poza Warszaw±, ertalona nie mam ale zamówi³bym dla siebie 2 szt z jelcami zamawiaæ indywidualnie czy przyj¶æ z kas±
Nie prowadzê sprzeda¿y ertalonów:) Gotowe miecze ertalonwe s± na allegro ewentualnie mo¿na kupiæ sam prêt w tej hurtowni,któr± podawa³em wy¿ej, jelce dorabia za niewielk± op³at± trenuj±cy z nami £ukasz(£ukasz TeMuGyn Pilski).
CYTAT(Robert Szatecki @ 14:28 22.11.2010)
Nie prowadzê sprzeda¿y ertalonów:) Gotowe miecze ertalonwe s± na allegro ewentualnie mo¿na kupiæ sam prêt w tej hurtowni,któr± podawa³em wy¿ej, jelce dorabia za niewielk± op³at± trenuj±cy z nami £ukasz(£ukasz TeMuGyn Pilski).
Je¶li naród wyrazi zainteresowanie to mogê do jelców do³±czyæ prêty i zacz±æ konkurowaæ z allegro
Przypominam, ¿e dzisiejszy trening odbywa siê normalnie, wszyscy wrócili zdrowi z Bia³orusi i wysz³o, ¿e musimy wiêcej trenowaæ
W trakcie dzisiejszego treningu zostanie po³o¿ony g³ównie nacisk na poprawienie techniki wszystkich nowych w WAM oraz tych,którzy æwicz± z nami od pocz±tku ale wcze¶niej nie walczyli na turniejach.
Z powodu zawirowañ atmosferycznych dzisiejszy trening zostaje odwo³any.
W kwestii organizacyjnej – w grudniu odbêd± siê cztery treningi poniedzia³kowe (6.XII,13.XII,20.XII,27.XII) oraz ze wzglêdu najpierw na wigiliê a potem sylwestra trzy treningi pi±tkowe (3.XII, 10.XII, 17.XII).
Aktualny cennik treningów:
15 z³ za jednorazowy trening
45 z³ za same poniedzia³ki
35 z³ za same pi±tki
70 z³ za poniedzia³ki i pi±tki
Bardzo proszê o uregulowanie p³atno¶ci za treningi na pierwszym treningu w miesi±cu, na który siê przyjdzie.
Przypominam, ¿e w dniu jutrzejszym trening odbywa siê normalnie.
Hej,
niestety nie dam rady ogarn±æ sali na dzisiejszy trening w zwi±zku z czym zostaje on odwo³any.
Czy trening pi±tkowy odbywa siê jak dotychczas ?
Tak trening w pi±tek odbywa siê normalnie.
Ze wzglêdu na turniej w sobotê trening pi±tkowy zostaje odwo³any, trzeba w koñcu znale¼æ czas na chwilê regeneracji:) Do zobaczenia na turnieju.
We ¶rody WAM prowadzi treningi w szkole przy ul. Narbutta nastawione na walkê w konwencji PWR oraz 5vs5.
Zapraszam serdecznie w pe³nym sprzêcie i z broni± z erthalonu przystosowan± do broni u¿ywanej w realnych walkach. Treningi dla osób z do¶wiadczeniem, nie bêdzie tutaj podstaw.
Treningi niedzielne w Piasecznie z powodu problemów z transportem bêd± odbywaæ siê sporadycznie i bêd± mia³y raczej sparingow± formu³ê.
Pozdrawiam.
By³bym zainteresowany poniedzia³kami i pi±tkami. Zawitam za tydzieñ, a do tego czasu poprzek³adam sobie inne zajêcia;)
Dziêki Emil za napisanie tego w og³oszeniach, bo nie ogarniam czasem tego forum:P
A trenujecie pó³toraki w niedzielê w Piasecznie??
CYTAT(Michal_o @ 15:49 17.01.2011)
A trenujecie pó³toraki w niedzielê w Piasecznie??
Jedna osoba siê tam pojawia³a z mieczem d³ugim.
To wpadnê w niedzielê zobaczê co tam wyprawiacie. Ile wynosi koszt tylko za niedzielne treningi??
Niedziela nie jest treningiem WAM-owym po szczegó³y zg³o¶ siê do kogo¶ z Eodem np. Zycha(nick na freha: Przemko zwany Zychem)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.