Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: II Turniej na Dworze Konrada Mazowieckiego
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2, 3, 4
Boleslavius
Z Wwy do Czerska s± 2 bezpo¶rednie autobusy dziennie, o ile siê nie mylê. Do Góry Kalwarii jest autobusów z Warszawy do¶æ du¿o (odjazdy z dworca PKS ko³o stacji kolejowej Warszawa Zachodnia, lub z tzw. dworca po³udniowego obok stacji metra "Wilanowska"), poza tym s± poci±gi podmiejskie (oko³o 5 na dobê). To tak w skrócie.
brat Bule
A ja zapytam siê zupe³nie z innej bajki, jak sprawa wygl±da z parkingiem dla samochodów, bo z tego co pamiêtam to tak ¶rednio jest gdzie zaparkowaæ na kilka dni?
kriva
O jaaaaaaaa:)))) Wpu¶cie mnie te¿, wpu¶cie na swoj± imprezê !!!! A je¶li tak siê stanie i nie ma tam miejsc parkingowych, jak uprzejmie donosi kolega powy¿ej, to zdolna jestem nawet udaæ siê do Was na piechotkê (a mam tam 550 km i to najkrótsz± tras± ).
Tak siê w zesz³ym roku o tym Waszym sadzie nas³ucha³am...........
Tatar
Litwa razem z Lotwo jest hetna na spotkanie. trzymamy kontakt, i my bedziemy ;)
Schweinschnitzl
no je¶li Litwa i £otwa przyjedzie, to i nam grzech z Krolewca nie przyjechaæ smile.gif
Joanna
BBR tudzie¿ Puszka Pandory alias Sanctus Spirytus alias Delirium tremens itd itp wyra¿a szczer± chêæ zjawienia siê w swoim graj±co - ¶piewaj±cym sk³adzie na zacnym turnieju w Czersku. Pracujemy ju¿ nad programem smile.gif

Mi³o¶æ!!

Zpodlaski rz±dzi!! devil.gif
BoskiMisza
Witam serdecznie!

Cieszê siê ¿e tyle chêtnych osób planuje spêdziæ majówkê w kwitn±cym sadzie! bigsmile2.gif

Bardzo mi mi³o, ¿e sporo osób z zagranicy chcia³oby siê równiez pojawiæ. Jak najbardziej zapraszamy!
Je¿eli kto¶ potrzebuje jakie¶ dokumenty do otrzymania wiz, to proszê o kontakt na PW.

Przy okazji wyklarowa³a siê z grubsza lista hufców i ich dowódców. Poni¿ej przesylam krótkie opisy, aby¶cie mogli siê zastanowiæ gdzie by¶cie chcieli do³±czyæ:

1. HUFIEC BAGRITA Robert Bagrit wraz z swym pocztem
Tej persony przedstawiaæ specjalnie nie trzeba... Znany ze swych licznych grabie¿y, mordów i gwa³tów, ponownie postanowi³ Zamek Czerski odwiedziæ i wraz ze sw± grup± wiernych zabijaków z bliska przyjrzeæ siê zarêczynom Ksiêcia. Nie jedna matka, nie jedna niewiasta znów zadr¿y z przera¿enia na widok znanej ognistej brody. A mo¿e i jaka okazja do awantury siê zda¿y?

2. HUFIEC MAZOWIECKI - Krzy¶ko z £om¿yñca
Wierny s³uga Ksiêcia Konrada i jeden z jego najdzielniejszych rycerzy, który na wezwanie wraz z swym zbrojnym pocztem na Zamku siê zjawi³. W ka¿dej chwili gotów, aby swym mieczem broniæ w potrzebie swego Ksiêcia.

3. HUFIEC MIESZCZAÑSKI - Marek Hilgendorf
Historiê tego rycerza minstrele by mogli po zamkach opowiadaæ. Pod±¿aj±c za g³osem serca, do Ziemi ¦wiêtej wyruszy³, gdzie w niewolê niewiernych popad³. Po wielu latach, gdy w koñcu odzyska³ wolnosæ, powróci³ w rodzinne strony. Tam jednak, okaza³o siê ¿e jego m³odszy brat przegnal go z ojcowizny i Marek musia³ wyruszyæ w ¶wiat. Zaci±gn±³ siê na s³u¿bê do Ksiêcia Konrada i tam sier¿antem jego stra¿y zosta³. Jak nikt inny tward± rêk± potrafi rz±dziæ lekk± piechot± i milicj± na Czerskim dworze, a jednocze¶nie dba o interesy mieszczan, kupców i rzemie¶lnikow.

4. HUFIEC ZIEMI PODLASKIEJ - Pan Grzegorz z Ziemi Podlaskiej,
Nie wielu takich jak on po tej ziemi st±pa. Znany ze swej pobozn¶ci i ³agodnego usposobienia, pija wy³acznie ¼ródlan± wodê, a wolne chwile spêdza na samotnych spacerach po zielonych ³±kach. Otoczy³ siê grup± równie spokojnych towarzyszy i wspólnie spêdzaja czas na s³uchaniu poezji jak i kazañ proboszcza. Do Czerska wybiera siê ze swym pocztem, aby sw± modlitw± i kontemplacj± uczciæ ¶lub Konrada

5. HUFIEC MA£OPOLSKI - Marek z Bytomia
Potê¿ny rycerz zasiadaj±cy na Bytomskim tronie, który sw± charyzm± wielu dzielnych mê¿ów i niewiast przy swym boku zgromadzi³. Przez Leszka Bia³ego, brata Konrada na Czerski zamek wys³any, aby z bliska przyjrzeæ siê ¶lubowi, jak równiez dopilnowaæ paktów z Nowogrodzkimi pos³ami.

6 HUFIEC ZAKONNY Brat Wróbel
Czym¿e by³by ¶lub bez asysty pobo¿nych braci zakonnych? Tak i na tym slubie zabrakn±æ ich nie mo¿e. Przybyli z odleg³ych komturii rozsianych po ca³ych ziemiach, pod wodz± mê¿nego Brata Wróbla, weterana wielu krucjat, w tym równie¿ licznych potyczek pomiêdzy biskupem Krakowskim, a wichrzycielem Piotrem zwanym Waskiem.

7 HUFIEC WSCHODNI ?
Z dalekich wschodnich stepów, z Rusi, z ziem podbitych przez Mongo³ów ci±gnie na Zamek Czerski liczny poczet zbrojnych, dworzan, kupców i zwyk³ych awanturników, którzy postanowili dol±czyæ do orszaku Ksiê¿nej Agafii i odprowadziæ j± przed o³tarz. Je¿eli i Ty swe korzenie ze wschodu wynosisz, to ten hufiec jest dla ciebie!

8 HUFIEC ROSYJSKO JÊZYCZNY
Oprócz orszaku Agafii, równie¿ inni Go¶cie ze wschodu przybêd±. Miêdzy innymi
- templariusze z najodleglejszych wschodnich komturii,
- wierni poddani Kniazia Jaros³awa ? dzielni wojowie oraz doskonali Je¼d¼cy.
- rycerze z Kurlandii
- rzemie¶lnicy oraz kupcy z Ziem Litewskich

9 HUFIEC SMOCZEJ KOMPANII
Grupa brzuchatych tetryków, lubuj±cych siê w napitkach, jadle i ekstremalnych zajêciach jak szachy czy gra w boulle. Na dwór Konrada z ziem I³¿eckich przybyli i skutecznie osuszaj± jego piwniczkê z miodami i winem.

Jak widzicie, nadal do obsadzenia jest dowództwo w hufcu wschodnim. Je¿eli kto¶ jest chêtny to proszê o zg³oszenia na priv.

Pozdrawiam
Misza
Sas
"Wiele razy walczyli z nami Ci którzy wychodz± na lekko i nigdy nikomu nic siê nie sta³o nikt nikogo nie "po³amie" nawet gdy wychodzi w kapalinie to jego twarz bêdzie ca³a .
Aczkolwiek wychodz±c na ciê¿ko i bêd±c tego ¶wiadomym spodziewajmy siê na pewno ciê¿szej walki bo po to s± ciê¿ko zbrojni jak sama nazwa wskazuje ;) i w tym momencie trudno jest wymagaæ miziania i dotykania po he³mach ;) nikt nikogo nie bêdzie bi³ po krêgos³upach karkach kostkach ³ydkach etc . to jest mit ;) s± okre¶lone zasady to ich siê bêdziemy trzymaæ je¿eli za mocno dosta³e¶ po he³mie ;) i uwa¿asz , ¿e jednak nie dasz rady to po prostu klêkasz gwarantujê , ¿e nikt Ci wtedy nic nie zrobi, po prostu zosta³e¶ pokonany"

to jest w³a¶nie paradoks:

walki z PRZERA¯AJ¡CYMI £azarzami gro¿± co najwy¿ej wgniotami na garnku i siniakami, no i miecze siê ³ami± angsad.gif

na bardzo lajtowych ponoæ manewrach lekkiej piechoty mo¿na zarobiæ, ot, rantem tarczy w bu¼kê smile.gif

wniosek - warto byæ ciê¿kim
Selekos
Hej

Bêdê jecha³ samochodem, wiêc mogê wzi±æ jakiego¶ pasa¿era z Warszawy w liczbie... Jeden, ale to zawsze co¶ icon_wink.gif

Pozdrawiam
BoskiMisza
Witam serdecznie!

Ostatnio za wiele nie pisa³em, ale to tylko i wy³±cznie ze wzglêdu na pracê zwi±zane z turniejem. smile.gif

Mam dobr± wiadomo¶æ - ruszy³ formularz zg³oszeniowy!!

Znajdziecie go pod tym adresem:

http://zamekczersk.pl/formularz/index.php

Aby siê zalogowaæ trzeba podaæ login i has³o.

LOGIN: chcenaturniej
HAS£O: bardzo

Kilka s³ów odno¶nie samego formularza. Przy rejestracji podane s± ró¿na konkurencje w których mo¿na braæ udzia³. Niektóre s± stricte bojowe (turniej bojowy, samojeden itp.), a niektóre s± specjalnie przygotowane dla osób bez kompletnego sprzêtu, czy te¿ chc±ce siê poprostu powyg³upiaæ.

Bardzo proszê aby realnie oceniaæ swoje si³y, poniewa¿ formularz ma nam pomóc w ustaleniu d³ugo¶ci poszczególnych konkurencji. Je¿eli na niektóre z nich, bêdzie powiedzmy po 2 - 3 chêtnych, to prawdopodobnie bêdziemy z nich rezygnowaæ.

Tak wiêc szykujcie swoje wypasione zdjêcia, ¶lijcie je do dowódców hufców i czekajcie na odpowied¼! Przypominam, ¿e hufcowi mog± ostrzejszym okiem patrzeæ na wyposa¿enie uczestników i taki numer jak w zesz³ym roku, ¿e 4 osoby robi± sobie zdjêcie w jednym he³mie, mo¿e nie przej¶æ smile.gif

Rejestracja koñczy siê 16 kwietnia.

Jeszcze jedna sprawa - je¿eli kto¶ nie zosta³ zaakceptowany do danego hufca, to nie znaczy, ¿e wogóle nie dosta³ siê na turniej. Widocznie mo¿esz nie pasowaæ do zamys³u danego hufca (np. gdy jeste¶ flamandzkim lordem, a starasz siê dostaæ do Hufca Wschodniego).

Takie osoby, o ile maj± odpowiedni sprzêt, bêd± przydzielone do innych chor±gwi.

No i zapomnia³ bym o najwa¿niejszym - PANIE, mog± wysy³aæ zdjêcia w samych giez³ach. Jest to + 10 punktów do przyjêcia na turniej smile.gif
Panowie maj± -1 za zdjêcie w gie¼le....

Tak wiêc rejestrujcie siê i do zobaczenia w Czersku!

Pozdrawiam
Misza
Marek Hilgendorf
Skoro ju¿ Arcy Boski raczy³ zaanonsowaæ formularz, mam zaszczyt zaprosiæ wszystkich chêtnych do Hufca Mieszczañskiego.
Jest to hufiec o charakterze lekkozbrojnym, choæ zg³oszenia od ciê¿kich jak najbardziej bêd± przyjmowane.
Szczególnie chêtnie jednak zapraszam osoby walcz±ce w lekkim uzbrojeniu oraz ³uczników, którzy oprócz startu w turnieju ³uczniczym zechc± nas wspieraæ "ogniem" w czasie inscenizacji.

Jak wyobra¿am sobie wygl±d lekkozbrojnego mo¿na przeczytaæ tutaj:
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=20...40&start=40
post #44

Równie chêtnie witamy wszystkich rzemie¶lników ( w koñcu to Hufiec Mieszczañski!!), którzy mog± liczyæ na wsparcie logistyczne kiedy bêd± przebywaæ na kramach, np. ugotowanie jedzenia itp.

Dla lekkozbrojnych oprócz wieczornych inscenizacji znajdzie siê mnóstwo zajêæ w w ci±gu dnia.

Je¶li masz pomys³ na siebie, a nie nale¿ysz do pocztu rycerskiego lub jeste¶ ciê¿kozbrojnym bez pocztu, wyznajesz zasadê, ¿e "miejskie powietrze czyni wolnym", obce jest ci partymonialne i feudalne "nadêcie", lubisz dobrze zje¶æ i kulturalnie siê ur¿n±æ w weso³ym towarzystwie- Twoje miejsce jest w³a¶nie u nas!!!!

PS. Cieszê siê niezmiernie z powrotu turnieju walk pokazowych, w zwi±zku z tym chcia³em og³osiæ, ¿e poszukujê partnerów do walki na kije/dr±gi. Oczywi¶cie na luzie i dla zabawy.

Zapraszam
AMOR
Indar
A ja ze swojej strony chcia³em zaprosiæ do Hufca Mazowieckiego - tylko u nas znajdziesz rodzinn± atmosferê i wy¶mienite towarzystwo.
Przyjmujemy tak lekko, jak i "ciê¿kozbrojnych", dla osób nie zbrojnych, które nie przewiduj± uczestnictwa w inscenizacjach znajdzie siê równie¿ zajêcie - chocia¿by w hufcowej kuchni, czy te¿ w szykowaniu wianków które to wyró¿niaæ bêd± he³my mazowieckich rycerzy.
A co, ¶lub to ¶lub - trzeba jako¶ wygl±daæ. Nawet w polu.

Hufiec Mazowiecki czeka w³a¶nie na Ciebie!

Krzy¶ko z £om¿yñca
Piotr z Bêdzina
Witam serdecznie,
Kilka wilków te¿ siê pojawi na tej zacnej imprezie (tym razem nie odpuszczê i jak bêdzie trzeba dotrzemy nawet na piechotê :P). Mam nadzieje ¿e siê znajdzie jakie¶ przytulne miejsce w tym legendarnym sadzie dla watahy wilków i gryfów smile.gif.

P.S.
Co¶ mi siê zdaje ¿e i tak na ¶lubie najja¶niej bêdzie ¶wieciæ S³oñce Mazowsza bum.gif .

pozdrawiam
Bandit
cioskaczki
Indar to mrok a Amor to stary dziad i zboczeniec.
Chod¼cie do nas.

w powa¿aniu...
HUFIEC NAJEMNY

P.S. Oddajcie nam swój jeden procent :D
Tomal
Ja ze swojej skromnej strony dodam ¿e hufiec Najemny nie gwarantuje niczego oprócz CZILA£TU. Zapraszamy wszystkich nierobów, opojów, chamów i resztê rekonstrukcyjnej ¶mietanki towarzyskiej.

Dodam ¿e pe³na nazwa Hufca brzmi: Najemny Hufiec Przekupny

Has³o Hufca to: (zreszt± jak rok temu) „Zrób co¶ ze swoim ¿yciem – przynie¶ mi piwo!”
Ciep³y
to i ja apeluje do wszystkich nowych osób które chc± pojawiæ siê na Turnieju aby nie dawali wiary s³owom zak³amanym i nieuczciwym innym hufcom bo TYLKO w Najemnym Przekupnym Hufcu zaznaj± smaku piekantnego ¿ycia obozowego i wszystkich atrakcji z nim zwi±zanym!!

Dla zachêty Najemnicy podaruj± dla nowych osób ¶wie¿utkie bu³eczki i nitowanki !!!!

Z MI£O¦CI DO Z£OTA!!!
Marek Hilgendorf
Tylko pamiêtaj Grzegorzu, ¿e Zpodlaski i Mieszczañski obozuj± razem, wiêc bêdziesz mia³ tego dziada za s±siada, hehehe
Nawet mi siê zrymowa³o, hehehe

Bandit- dla Was zawsze znajdzie siê miejsce... W Zpodlaskim Najemnym zostaniecie zgwa³ceni, ukradn± wam piwo i bêd± je¼dziæ na waszych ¿onach, ju¿ ja ich znam!!!!

PS. Grzesiu- odezwij siê na gg w wolnej chwili- jest trochê spraw organizacyjnych do obgadania...
BoskiMisza
Bandit - no wreszcie! W koñcu dacie nam siê zrewan¿owaæ!
Jak najbardziej zapraszamy! Jak trzeba bêdzie to jakie¶ lektyki po was wy¶lemy - byle by¶cie przyjechali.

A co do Najemnego, to nie wiem czy to nie jest zwyk³a propaganda... Grzegorz podpytywa³ mnie o kilka spraw organizacyjnych i wynika z tego, ¿e:

1. Cisza nocna obowi±zuje w najemnym od 20:30 do 8:00
2. Ka¿dy alkohol wniesiony na teren obozowiska bêdzie rekwirowany i utylizowany przez dowódcê
3. Nie dopuszczalne jest aby mê¿czy¼ni i kobiety spali w tych samych namiotach.
4. Namioty kobiet i mê¿czyzn bêd± oddalone od siebie o conajmniej 20 metrów, a pomiêdzy nimi powstanie murek, fosa i gro¼ny pies.
5. Podczas posi³ków bêd± wyznaczone osoby, które na g³os bêd± czyta³y Pismo ¦wiête
6. Do dowódcy wskazane jest zwracaæ siê per "Ekscelencjo" - zbyt czêste zapominanie o tym tytule grozi licznymi i ciê¿kimi pracami obozowymi - z pog³êbianiem latryny w³±cznie

Oczywi¶cie s± to wy³±cznie pomys³y Grzesia...Tak wiêc zapowiada siê totalny czila³t. Niepowtarzalna szansa na powrót z turnieju bez kaca bigsmile2.gif

Z innych wie¶ci, to dzwonili do mnie z lokalnego polmosu, ¿e niejaki Bagrit zamówi³ 1 500 butelek spirytusu... Podobno do dezynfekowania ran, wiêc jak widaæ bêdzie ostro!

Nie wiem dlaczego, ale w lokalnych liceach pojawi³y siê te¿ og³oszenia:
"Zostañ modelk± na Czerskim Zamku! Casting w bieli¼nie w dn. 1 - 2.05 w namiocie Wujka Amora"

No to tyle z co ciekawszych informacji smile.gif

Pozdrawiam
Misza

Mario_HH

CYTAT(Piotr z Bêdzina @ 10:34 29.03.2010) *
P.S.
Co¶ mi siê zdaje ¿e i tak na ¶lubie najja¶niej bêdzie ¶wieciæ S³oñce Mazowsza bum.gif .

pozdrawiam
Bandit

My¶lê, ¿e to nie ulega najmniejszej w±tpliwo¶ci...smile.gif
W koñcu prawdziwe s³once jest tylko jedno smile.gif
Fajnie, ¿e bêdziecie smile.gif
Saszka
A ja mam problem z rejestracj±... Po wci¶niêciu wy¶lij formularz, pojawia mi siê ¿e strona nie mo¿e zostaæ wy¶wietlona, ma kto¶ jeszcze podobny problem?
Dalebora
a propo jeszcze formularza zg³oszeniowego. mam rozumieæ, ¿e inscenizacja wieczorna ró¿ni siê od bitwy choæby tym, ¿e mog± w niej braæ udzia³ równie¿ kobiety...? na czym ewentualnie mia³aby polegac?
Marek Hilgendorf
W inscenizacjach kobiety zwykle robi± jako "miêso armatnie", choæ to mo¿e niezbyt dobre okre¶lenie. Chodzi g³ównie o to, ¿e kobiety s± czêsto napadane, gwa³cone, ³adnie prezentuj± siê jako branki, robi± du¿o ha³asu zahaczaj±cego nieraz o ultrad¼wiêki itd, itp...
Selekos
Hmm wszyscy ju¿ rzucili swoj± nêdzn± propagand±, wiêc mo¿na ju¿ co¶ napisaæ:

Je¶li którekolwiek z tych zdañ jest Ci bliskie:
-lubisz piêkne kobiety o wysokim standardzie higienicznym
-czujesz niezdrowy poci±g do Rusi Kijowskiej
-nosisz siê jakby Ciê ¿ywcem zabrano z Ba³kañskich pól wojennych
-jedwabie i pa³ace to Twoje wyobra¿enie dobrej imprezy
-kochasz warownie na ¶rodku stepu (czy to Anatolijskiego, czy Wielkiego)
-wyznajesz wy¿szo¶æ Jurty nad gnij±cymi chatkami
etc. etc.

to ZAPRASZAMY DO HUFCA WSCHODNIEGO!!!

Zapewniamy broñ i czerwone, historyczne wino pierwszego dnia dla cz³onków hufca- ja stawiam!!! icon_cool.gif Nie trzeba byæ zbrojnym aby do nas do³±czyæ!

Pozdrawiam,
Selekos

P.S. A my mamy najwiêcej broni przypadaj±cych na uczestnika icon_wink.gif - dla niedowiarków mo¿emy przeliczyæ na imprezie!
kriva
H³yt !!! I zg³oszenie wys³ane.
Ja tam nie mia³am problemów z rejestracj±, od razu by³o o³pen de dor.
W bitwie mogê robiæ za miêsko armatnie - bêdê atakowaæ z nieba, jako pocisk szczerba.gif
Bójcie siê (jestem po stronie mieszczan)...................... devil.gif
Marek Hilgendorf
I to jako ciê¿kozbrojny!!! Mogê nie bez kozery powiedzieæ, ¿e mieszczanie maj± w swych szeregach dwójkê najlepszych piekarzy XIII wiecznych- Krivê i Jima...

Ma³a uwaga ogólna do rejestruj±cych siê. Zwróæcie uwagê jak± profesjê sobie wybieracie- domy¶lnie podstawia siê ciê¿kozbrojny!
I kolejna kwestia- pamiêtajcie, ¿e je¶li jedzie np. para i jedna osoba zaznaczy, ¿e ¶pi w swoim namiocie, to druga ju¿ musi zaznaczyæ "w cudzym namiocie", bo bêdziemy mieli za chwilê tyle namiotów ile uczestników, hehehe
claymor
Hufiec Mazowiecki zaprasza w swe szeregi smile.gif
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Marek Hilgendorf
Co ty zrobisz, by w nim byæ?? UPLECIESZ WIANEK!!!!
Wesele, to wesele, hehehe

¯eby jednak nie dostaæ ostrze¿enia za OT, to zapraszam wszystkich lekkozbrojnych do wysuwania sugestii dotycz±cych zasad walki w tym temacie
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=19...40&start=40

Materia jest na tyle delikatna, ¿e lepiej pewne kwestie ustaliæ na d³ugo przed imprez±.
£azarz
Salve Fratres!

Hufiec Zakonny równie¿ ma plakacik werbunkowy i tak jak inni my tez szukamy twardzieli smile.gif

Do moderatorów - nasz plakat nie jest ¿artem Prima Aprilisowym.

Pozdrawiam Grzegorz
cioskaczki
Grzegorz jak uda³o Ci siê namówiæ Sigiego aby swoim ultra wizerunkiem reklamowa³ zakonny hufiec ... no jak ?!

Jak bêdzie wygl±da³ "bieg rycerski" ( to jest dla Ciê¿kozbrojnych tylko rozrywka? )
Brat Krzysiek
Te¿ jestem ciekawy jak to wygl±da i na czym polega smile.gif W formularzu zaznaczy³em.
Mieczyk
Olsztyn stawi siê w pe³ni si³ o ile braciszek Wróbel nas przygarnie bigsmile2.gif
Misza
O ile Brat Wróbel pozwoli - Szczecin pojawi siê w sk³adzie 1/4 komandorii smile.gif
£azarz
Salve Fratres!

Widzê, ¿e plakat dzia³a na was dziubaski bigsmile2.gif
Yogesh
Witam!

"Na pewno bêd± starcia druzyn 5 - cio osobowych oraz samojeden."
Poproszê o wstawienie regulaminu/spisu zasad, które bêd±
obowi±zywa³y podczas tych konkurencji.

Napisa³em PW do Boskiego, ale ju¿ do¶æ d³ugo nie dosta³em odpowiedzi,
a trzeba siê rejestrowaæ, bo maj coraz bli¿ej. smile.gif

Pozdrawiam
KhaToo
Dopytam tylko, czy w tym roku bêd± tak samo megasupereleganckie kramy jak rok temu, czy trzeba sobie samemu jaki¶ daszek zataszczyæ na imprezê? Przypominam o zrobieniu podcieni dla spacerowiczów oraz w miarê mo¿liwo¶ci tylnych ¶cian bo koszmarnie zawiewa. Przy okazji mo¿e jakie¶ ma³e, odgrodzone od turystów miejsce z ty³u, za kramami, które rok temu sta³y po prawej od bramy -by³ tam jaki¶ murek, dlatego sugerujê to miejsce- z mo¿liwo¶ci± zrobienia ma³ego, ogólnokramowego ogniska, czasem nie ma jak siê wyrwaæ do obozowiska po ciep³± wodê czy jakie¶ jedzonko. Zawsze stra¿ zamkowa mia³a by czego pilnowaæ:P

Ju¿ wys³a³em zg³oszenie, czekam z niecierpliwo¶ci± na odpowied¼:D
MICHA£ TEMPLAR
WARSZAWSCY TEMPLARIUSZE ZJAWI¡ SIÊ JAK ROK TEMU I WZMOCNI¡ HUFIEC ZAKONNY.
BoskiMisza
Witam serdecznie!

Przepraszam, ¿e siê nie odezywa³em, ale mia³em ostatnio permanentne problemy netem.

Osób w formularzu przybywa, wiêc wynika na to, ¿e wkrótce spotkamy siê w doborowym towarzystwie!
Kilka pytañ i odpowiedzi:
1. Bieg rycerski - to kolejny powrót do korzeni. Chodzi o bieg sprawno¶ciowy w sprzêcie. Kto ma najlepszy czas, ten wygrywa. Konkurencja raczej humorystyczna i dla wszystkich!

2. W ten pi±tek bêdzie koñcowy harmonogram imprezy

3. Regulaminy - s± na ukoñczeniu. Generalnie s± to standardy jakie obowi±uj± na 90% imprez i raczej nie zmieni± siê w porównaniu do turniejów w I³¿y czy te¿ zesz³orocznego Czerska. Po weekendzie bêd± na stronie.

4. Jedzenie - podobnie jak rok temu, w ci±gu dnia hufce gotuj± we w³asnym zakresie z pó³produktów. Dlatego pro¶ba do dowódców o jakie¶ wytyczne co do menu, ¿eby¶my mogli zapewniæ sk³adniki.

5. Du¿a niespodzianka - ale to niespodzianka!

6. Sêdziowie - czy s± osoby chêtne podjêcia siê sêdziowania konkurencji bojowych? Kandydatury proszê na pw lub tutaj.

PS. Sad ju¿ zaraz zakwitnie! smile.gif

Pozdrawiam
Misza
brat Helmrich
Mo¿e i ja bym sie jeszcze zmie¶ci³ ??
BoskiMisza
Witam serdecznie!

Na chwile obecn± mamy zg³oszonych ok. 100 osób z Polski, 30 - 40 z zagranicy, oraz jakie¶ 30 osób organizatorów. W sumie to jakie¶ 180 osób wiêc poosta³o oko³o 20 - 30 miejsc. Je¿eli s± jeszcze jacy¶ chêtni to prosze o szybk± rejestracjê.

W koñcu powsta³ plan ramowy turnieju:

1 Maja 2009 - sobota

PLAC G£ÓWNY
11:00 – 11:15 - wjazd orszaku ksiê¿niczki Agafii.
11:30 – 14:30 – turniej ³uczniczy – w fosie - eliminacje
11:30 – 13:30 - walki piesze przyby³ego rycerstwa – samojeden – eliminacje
13:30 – 14:00 – pokaz ³ucznictwa konnego
14:00 – 15:00 – zabawy plebejskie
15:00 – 16:00 – wystêp zespo³u muzyki dawnej
16:00 – 17:00 – Pokaz konny Xiazecej Dru¿yny
17:00 – 18:00 – piesze walki dru¿ynowe – po 5 uczestników w ka¿dej dru¿ynie.
18:00 - 19:00 – Zabawy plebejskie
19:30 – 20:30 – Legenda o chwalebnych czynach Konrada Mazowieckiego

Zakoñczenie dnia turniejowego

21:30 - ? - uczta

2 Maja 2009 - niedziela

PLAC G£ÓWNY
11:00 – 14:00 – turniej ³uczniczy – fosa - fina³y
12:00 – 13:00 – fina³y walk samojeden
13:00 – 13:30 – Rycerskie walki pokazowe – widzowie wybieraj± najlepszy uk³ad
13:30 – 14:30 - Wystêp zespo³u muzyki dawnej
14:30 – 15:30 – Pokaz Xi±¿êcej dru¿yny
15:30 – 16:00 – Bieg dam
16:00 – 17:00 – Bieg rycerski - sprawno¶ciowy
17:00 – 18:30 – turniej Samowtór – walki 2 na 2
18:30 – 19:00 – zabawy plebejskie
19:00 – 19:30 – pokaz ³ucznictwa konnego
20:00 – 21:30 – Niespodzianka

ZAKOÑCZENIE TURNIEJU

22:00 – uczta wieczorna

Plan mo¿e jeszcze odrobinê ulec zmianie, ale ogólnie to g³ówny rys powinien zostaæ zachowany.

Pozdrawiam
Misza
Viator
CYTAT
Je¿eli s± jeszcze jacy¶ chêtni to prosze o szybk± rejestracjê.
icon_sad.gif
Chêtni by byli, niestety, ogólny stan przygotowañ i inne obowi±zki 1-go mnie wyeliminowa³y.
Zajrzê do Was na parê godzin w niedzielê z ca³± rodzin±, mam nadziejê - po drugiej stronie bandy.
Czy jest tam ko³o Was jaka¶ Msza ¶w. rano?
Trzymam kciuki jak zawsze,
Viator
Marek Hilgendorf
Msza jest w ko¶ciele "przed" zamkiem- przynajmniej w zesz³ym roku by³a....
Dicon
Przepraszam tzn? ¿e inscenizacja wieczorna w sobotê i bitwa w niedzielê siê nie odbêd±?
Bo w planie imprezy tego nie ma icon_sad.gif
BoskiMisza
Viator - szkoda, ¿e nie jako uczestnik, ale oczywi¶cie zapraszamy równie¿ w rekonstrukcji XXI wiecznej w niedziele. Ko¶ció³ jest jakie¶ 50m od zamku i msze odbywaj± siê regularnie.

Dicon - inscenizacja i jednocze¶nie bitwa, bêd± pierwszego dnia. Niestety nie uda siê nam pogodziæ bitwy wraz z niespodziank±, która mam wra¿enie mile wszystkich zaskoczy i bêdzie do¶æ niepowtarzalna.

Boleslavius
CYTAT
Czy jest tam ko³o Was jaka¶ Msza ¶w. rano?

W ko¶ciele w Czersku w niedziele s± o 9 i o 11
Viator
Dziêki wielkie!
Glendziol
Ja bym mo¿e rzuci³ pomys³ aby w czasie kiedy planowany jest koncert muzyki dawnej w sobotê zrobiæ manewry lekkozbrojnych. Nikomu nie wejdziemy wtedy chyba w paradê. Warto by sprawdziæ te¿ wtedy na spokojnie ca³y sprzêt przed inscenizacj±.
MICHA£ TEMPLAR
MAM NADZIEJE,,¯E NASZ FORMULARZ DOSZED£.MAM K£OPOTY Z KOMPUTEREM.NA WSZELKI WYPADEK PISZÊ,¯EBY MIEÆ PEWNO¦Æ,¯E MIEJSCE DLA WARSZAWSKICH TEMPLARIUSZY (TRZECH WALCZ¡CYCH,JEDEN JA¦,DWIE KOBIETY)SIÊ ZNAJDZIE.BRAT WRÓBEL ZA NAS PORÊCZY.
Jaromira
Witam
Czy tylko mi nie dosz³o ¿adne potwierdzenie? Jestem zg³oszona do hufca mazowieckiego...
Indar
Napisz mi na PW swoje dane - sprawdzê czy zg³oszenie dosz³o. W ka¿dym razie gdyby zg³oszenie by³o, a ja bym je odrzuci³ to da³bym znaæ smile.gif
Krzy¶ko.
BoskiMisza
Witam serdecznie!

Zgodnie z wcze¶niejszymi informacjami, wczoraj wieczorem zosta³ zamkniêty formularz zg³oszeniowy!

W sumie zg³osi³o siê 180 osób, co wraz z go¶æmi zza granicy daje ok 230 uczestników. To i tak wiêcej ni¿ zak³adali¶my, dlatego ¿adne dodatkowe osoby nie bêd± przyjête.

Bardzo proszê dowódców o zastanowienie siê nad menu i wys³anie na pw b±dz maila zamówienia na pó³produkty.

Pomy¶lcie ¿e ju¿ za dwa tygodnie bêdziemy mogli znów na wojnie biæ i praæ smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.