Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Zaci±g Zebranie i Wyj¶cie Chor±gwi Ziemi Sieradzkiej
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Jakub £adyñski
W imieniu Elbl±skiej Kompanii Zaciê¿nej chcia³bym serdecznie podziêkowaæ za mo¿liwo¶æ udzia³u w turnieju.Podziêkowania i szacunek dla organizatorów, poniewa¿ jak na pierwszy raz wysz³o na prawdê dobrze i innowacyjnie. Szkoda, ¿e nie mogli¶my zostaæ na wszystkich turniejach i trochê szkoda braku "prawdziwego" bohurtu:).
Pozdrawiam!
P.S. Ma kto¶ filmy ze staræ Exkalibur vs Von Reihl 2??!!
Hub
nie chce mi siê pisaæ tego co powiedzieli poprzednicy, ograniczê siê tylko do tego ¿e jak na pierwsz± imprezê wysz³o NAPRAWDÊ SUPER. o niewielkich niedoci±gniêciach podyskutujemy pewnie przy piwku przy najbli¿szej okazji smile.gif

dziêki !
Borschwitz
A oto wyniki turnieju ³uczniczego:

I £ukasz Nawalny 168 pkt
II Agnieszka Bilecka (Grupa Czambulik) 155 pkt
III Grzegorz Bilecki (Grupa Czambulik) 149 pkt

IV Roman Kubiatowski (Grupa Czambulik) 134 pkt
V Hubert Kwiatek (Kompania Jab³ka i Ró¿y) 133 pkt
VI ¯uchwa (Chor±giew von Reihl) 115 pkt

Panie:

I Agnieszka Bilecka (Grupa Czambulik) 155 pkt
II Monika Gross (Rota Piesza Bocka) 84 pkt
III Olga ¦witalska-Nawalny 77 pkt

Pochwa³a i gratulacje dla najm³odszego ³ucznika, Wojtka Komorowskiego z Grupy Excalibur za wytrwa³o¶æ i zaciêcie w jego pierwszym turnieju ³uczniczym. Tak trzymaæ!

Pozdrowienia
Twardostoj
Znalaz³y siê na pobojowisku:
czarny p³aszcz z kapturem,
br±zowe robe (w³a¶ciciel znaleziony, odbiór na Grunwie)
maszt do namiotu
no¿yk

Najlepiej siê w sprawie tych rzeczy kontaktowaæ z u¿ytkownikami don Pedro i cichysdz - ten pierwszy kilka stron temu nawet numer komórki poda³ icon_wink.gif

Pozdrawiam!
£azarz
Salve Fratres!

Ada¶, Maæku jak i ca³e Reihle - w imieniu tr±du padam do nóg. Szacun za wszystko. Pocz±wszy od jedzenia po walki jak i klimat. Sieradz sta³ siê obowi±zkow± dat± dla trzody zakonnej.

M³ody da³es radê - zaiste chêdogo bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
http://www.youtube.com/watch?v=-ILG3lg2R8o...feature=related

Pozdrawiam Grzegorz
cichysdz
Przeszuka³em teren po obozie ka¿d± stertê s³omy, ju¿ nic wiêcej nie znalaz³em. Nie znalaz³ siê na³okietnik ani no¿yk z pochw±.
GyrosS
A zwyk³y m³otek?, posiadaj±cy po dwóch stronach obuch
don Pedro
CYTAT(GyrosS @ 20:39 29.06.2010) *
A zwyk³y m³otek?, posiadaj±cy po dwóch stronach obuch

hehe, nam zginê³y trzy :P serio mowiê
GyrosS
a ma kto¶ nagran± moj± walkê w turnieju mieczy d³ugich? jak tak to po proszê, bêdê wdziêczny
kmp
http://picasaweb.google.com/kasikmp/Sieradz25270610# mam nadzieje, ze milego ogladania. :] (jesli ktos ma chec wykorzystac jakas fotke, prosze o wczesniejsze konsultacje ze mna thx.)
Piter - zly harcownik nr2
Turniej bardzo gang bangowy! Cha³wa organizatorom

Freya- mo¿liwe ¿e znalaz³em Twój no¿yk icon_wink.gif

Pozdrawiam!

Gang Bang!
Sauron
CYTAT(kmp @ 22:09 29.06.2010) *
http://picasaweb.google.com/kasikmp/Sieradz25270610# mam nadzieje, ze milego ogladania. :]

Nareszcie jaka¶ mniej blaszana kolekcja - bardzo przyjemne kolory i ciekawe ujêcia smile.gif
SSKO
Sieradzkie Stowarzyszenie Kulturalno-O¶wiatowe, pragnie wszystkim rekonstruktorom podziêkowaæ za tak liczne stawienie siê na Sieradzkiej Ziemi i zaprosiæ na rekonstrukcjê w przysz³ym roku.

Do wszystkich zwyciêzców i kontraktowych mam ogromn± pro¶bê. Przy¶lijcie na e-maila, SSKO, którego znajdziecie poni¿ej nr kont, adresy zamieszkania a tak¿e dla bezpieczeñstwa nr telefonu. Takie zalecenia dostali¶my z urzêdu. Za wszystkie utrudnienia bardzo przepraszam. Po uzupe³nieniu danych natychmiast zostan± wys³ane wszystkie przelewy

A teraz wymieniam nazwiska.

Martin Garsia Dabrowska
Grzegorz £uniewski
Rados³aw Krychniak
Krzysztof Szatecki
Marcin Kasprzyk
Gabryiel Honka
Rados³aw Olejarski
Jakub Orzêda
Tadeusz Kamecki
Przemys³aw Górniak
Hubert Filipiak
Robert Szatecki
Jan Radzikowski
Przemys³aw Zych
Piotr Zacharski
Bartosz Lipniewski
Katarzyna Lewandowska
Andrzej Zmuda Trzebiatowski
Marcin Waszkielis
Krzysztof Wantuch
Jeszcze bardzo proszê Ja¶mina o pe³ne dane.
Oczywi¶cie w razie potrzeby wszystkie informacjê bêdê wpisywa³a na freha.
Adres e-mail:sieradzkie.st.k-o@wp.pl

Pozdrawiam
Blacha
jak kto¶ ma, zapodajcie filmy 1vs1
Gabry¶ H.
w sprawie przelewów dla dru¿yny (Marcin Kasprzak, Gabriel Honka,
Rados³aw Olejarski, Jakub Orzeski, Tadeusz Kamecki i brakuj±cy na li¶cie
Patryk Paszko i Dominik B³oñski) za 2 miejsce w turnieju 5v5 kontaktowaæ
bêdzie siê z SSKO kapitan naszego zespo³u Patryk Paszko.
ua
Witam

Praktycznie wszystkie dane mamy ju¿ uzupe³nione równie¿ dziêki Adamowi Urbaniakowi.
Poni¿ej nazwiska tych, którzy nie podali nr kont Adamowi ani nam.

Emil Guz
Bart³omiej Ku¶

Dzisiaj wyp³yn± przelewy za nagrody.
Bardzo dziêkujê i pozdrawiam.

Igor z Bêdzina
CYTAT(GyrosS @ 20:30 29.06.2010) *
a ma kto¶ nagran± moj± walkê w turnieju mieczy d³ugich? jak tak to po proszê, bêdê wdziêczny

Ja mam wszystkie walki z wyj±tkiem Gabrysia, bo nawali³ aparat. Za tydzieñ je wrzucê YTB.

Przy okazji. gdzie¶ zgubi³em lewe zarêkawie (niektórzy mówi± na to karwasz) zbrojnikowe produkcji Ginewry, nowe, z p³ytkmi pomalowanymi na bordowo.
ua
CYTAT(ua @ 16:45 30.06.2010) *
Witam

Praktycznie wszystkie dane mamy ju¿ uzupe³nione równie¿ dziêki Adamowi Urbaniakowi.
Poni¿ej nazwiska tych, którzy nie podali nr kont Adamowi ani nam.

Emil Guz
Bart³omiej Ku¶

Dzisiaj wyp³yn± przelewy za nagrody.
Bardzo dziêkujê i pozdrawiam.

by³em dzi¶ w stowarzyszeniu i chyba siê nie wylogowa³em od nich z konta, bo pisali to oni nie ja
Patryk Opolski
Bardzo przepraszam, ze wpisuje to tu, na forum, ale nie do wszystkich mam kontakt angsad.gif

Z niektorymi sie juz dogadalem co do wyplat pieniedzy za zwyciestwo , ze przekaze mamone osobiscie, co by nie robic tylu przelewow.

Marcin Kasprzak i Jakub Orzeski - proszeni s± o kontakt telefoniczny pod nr 608 013 059 - tam dogadamy sie co do formy wyplaty kasy smile.gif

Pozostali - wszyscy ladnie dostana ¿o³d do r±k w³asnych smile.gif

Pozdro,
Patryk
Lipek
Lepiej pó¼no ni¿ pó¼niej. !

Dziêki za supera¶ny turniej by³o gor±co i wogóle fajnie.
Pozdrawiam
Emil z Gi¿ycka
W Sieradzu zdoby³e¶ zamek i jeszcze pieni±dze na remont, to musia³o byæ "w ogóle fajnie"
Gabry¶ H.
Patryk, dawaj filmiki z 5v5 bum.gif
Jakub £adyñski
Czekamy tez na filmy 1 vs 1:)
Dion
Mo¿e to nie temat podziêkowania ale chce siê spytaæ czy nikt nie znalaz³ luku i ko³czanu (luk refleksyjny )
Rycerzyk
Witam.

Przede wszystkim ¶lê podziêkowania za przemile spêdzony czas w Sieradzu.
Gratulujê tak¿e organizacji - tym bardziej, ¿e to debiut smile.gif

Przy okazji chcia³em spytaæ czy nie znalaz³y siê mo¿e ko¶ci do gry (nie chodzi o grê w ko¶ci, a grê na ko¶ciach - prostym "instrumencie perkusyjnym").
Takie dwie ma³e cieniutkie deseczki (a dok³adniej dwa krowie ¿ebra ;) ).
To takie co¶ - co "stuka³o" przy ognisku przy wspólnym graniu i ¶piewaniu.

Po pierwszej upojnej nocy gdzie¶ musia³em toto podziaæ.

Pozdrawiam
Grzesiek
Nathalie
Ja równie¿ dziêkujê za mile spêdzone chwile w Sieradzu smile.gif
Twardostoj
Wszystko, co znaleziono podczas porz±dków, zosta³o przeze mnie wyszczególnione w po¶cie na poprzedniej stronie - niestety brak tam Twego p³aszcza.

Pozdrawiam i ¿yczê owocnych poszukiwañ po reszcie kombatantów szczerba.gif
Michaszko.
Wierny Piotr
Witam
Mam pytanie ... kiedy mo¿na siê spodziewaæ wp³aty na konto pieni±¿ków za wygran±?
Pozdrawiam
Lipek
Piotrze wszyscy czekaj±.
Maciej Reihl
Niestety, pieni±dze zanim do nas trafi± musz± odbyæ biurokratyczn± gehennê na linii Miasto - Stowarzyszenie. A miasto ma 14-to dniowy termin na realizacjê p³atno¶ci...
Ja te¿ czekam, cierpliwo¶ci...
W przysz³ym roku opieramy ca³e finanse na wzorze koronowskim, gdzie wszyscy dostali kontrakty i nagrody do rêki.
Najmocniej przepraszam za zaistnia³± sytuacjê. Proszê, zrzuæcie to na fakt i¿ dla "cywilnych" organizatorów by³ to debiut.

A tak swoj± drog±, chcia³em najmocniej podziêkowaæ wszystkim za przybycie i wszystko co zrobili¶cie. Byli¶cie jak zwykle ¶wietni!!!

P.S. Nie ma kto¶ filmików b±d¼ zdjêæ ze scenek z moim udzia³em (s±d i powieszenie zbója)?

Pozdrawiam serdecznie
Maciek.
SSKO
Witam Serdecznie

Dzisiaj realizujemy wszystkie przelewy. Za utrudnienia przepraszamy, opó¼nienia spowodowane by³y terminami, które obowi±zuj± we wszystkich urzêdach.

Cz³onkowie Sieradzkiego Stowarzyszenia Kulturalno-O¶wiatowego jeszcze raz dziêkuj± za przybycie wszystkim rekonstruktorom i oczywi¶cie zapraszamy za rok smile.gif
robin_
cieszy mnie niezmiernie ¿e realizujecie wszystkie przelewy natomiast ja do tej pory nie otrzyma³em obiecanej nagrody za ³uczniczy, nie wiem czy jestem w tym osamotniony? Nie wiem gdzie le¿y wina , ale mnie jako uczestnika raczej nie powinno to interesowaæ.Generalnie sytuacjê uwa¿am za mocno ¿enuj±c± i jak d³ugo je¿d¿ê po turniejach pierwszy raz co¶ takiego widzê.Prosi³bym o ewentualne konkretne wyja¶nienia.
Gerwulf
I jak tam co¶ wiadomo?
Maciej Reihl
W ogólnym bardaku zanik³a czê¶æ danych z numerami kont.
Brakuje danych Jakuba z Elbl±ga, Lewej, Huberta (Hub), Zycha, Przemka Górniaka oraz zwyciêzców turnieju ³uczniczego.
Wy¶lijcie mi swoje dane (imiê, nazwisko, adres, nr konta) na vonreihl@interia.pl
Je¿eli komu¶ spoza tej listy nie dosz³y nale¿ne pieni±dze - proszê o kontakt na priv lub na vonreihl@interia.pl

Pozdrawiam
Maciek
gregory
Hejka,

Dane Agi i moje + nr konta wys³a³em na podany adres.

Pzdr,
G.
robin_
Z uwagi na to ¿e mija nied³ugo miesi±c od turnieju a w w.w sprawie nic siê nie dzieje zmuszony jestem do wys³ania stosownego pisma do Urzêdu Miasta w Sieradzu z pro¶b± o przeanalizowanie na co zosta³ rozdysponowany ogromny bud¿et przedsiêwziêcia i dlaczego zabrak³o na nagrody dla niektórych uczestników. Je¿eli pieni±dze s± a nie zosta³y wys³ane z powodu niedbalstwa organizatorów to my¶lê ¿e na to równie¿ powinna zostaæ zwrócona uwaga odpowiednich w³adz w celu unikniêcia podobnych sytuacji na przysz³o¶æ.
Maciej Reihl
SSKO poinformowa³o mnie dzisiaj, ¿e przelewy posz³y.
Z wyj±tkiem bodaj¿e Zycha, Kuby z Elbl±ga i Regimentu Króla Jegomo¶ci - te pójd± dzi¶ b±d¼ jutro.

Pozdrawiam
Maciek
Robert Szatecki
Super:) dosz³a do mnie ostatnia zaleg³a nagroda
Warrior_Arfarin
Wiem ¿e to trochê pó¼no ju¿, ale kolega który po³ama³ mi saperkê i obieca³ naprawiæ i wys³aæ, nadal czekam na moj± saperkê :P Pozdrawiam Braciszek Joannita z Zamo¶cia.
Emil z Gi¿ycka
Kto¶ te¿ dosta³ list z SSKO, ¿eby oddaæ podatek za nagrody i honoraria?
Nie by³o o tym mowy i raczej nie zamierzam tego robiæ.
Robert Szatecki
Te¿ dosta³em, tak samo jak braciak:(
Marcin Waszkielis
dobrze by by³o gdyby kto¶ co¶ wyja¶ni³ w tej sprawie.
Mateusz z Grójca
najpierw trzeba by dostaæ sam± zaleg³± nagrodê.
Daria Malinowska
<Pos¿³o na priva , proszê o usuniêcie>
Przemko zwany Zychem
CYTAT(Mateusz z Grójca @ 21:29 30.08.2010) *
najpierw trzeba by dostaæ sam± zaleg³± nagrodê.

ua
Ch³opaki nie wiem co mam powiedzieæ dunno.gif

pieni±dze wyp³acali¶my nie my bo my nie dostali¶my przelewów tylko ssko ; po turnieju na którym mieli wyp³aciac nagrody gotówk± ( okaza³o siê ¿e nie da rady w NIEDZIELÊ! ) ; nastêpny termin to mia³ byæ do grunwaldu

na grunwaldzie ; a w³a¶ciwie po okoaza³o siê ¿e te¿ ludziska nie dostali

wyt³umaczenie by³o zawsze to samo Urz±d Miasta nie przela³ pieniêdzy

potem okaza³o siê ¿e pieni±dze jednak posz³y

Marcin Waszkielis i Andrzej ¯muda Trzebiatowski jako finali¶ci i zwyciêzcy konkurencji dostali pieni±dze szybciutko co mi potwierdzili; potem by³o zamieszanie z kontraktowymi i kilka interwencji na temat ³uczników

Ja poprostu nie rozumiem z mojej obecnej wiedzy wynika ¿e ssko nie zap³aci³o "¶mieszniej kwoty" ( przy za³o¿eniu ¿e na nagrody i kontrakty dla walcz±cych i scenki mia³o zostaæ wyp³acone ponad 50 tys.) oko³o 3000 z³ dunno.gif

wiem ¿e du¿e nagrody posz³y
wiem ¿e Wasek dosta³ pieni±dzê za swoich konnych

a to by³y znaczne kwoty

Canabis Dei 1 które wygra³o tak¿e dosta³o monetê szybko a 1000 z³ za trzecie miejesce nie wp³ynê³o do dzi¶ dnia ( dla Canabis 2) dunno.gif

Wszystkich którzy jeszcze nie dostalili pieniêdzy prosze o kontakt do tej pory wiem o:

1. Jakub z Elbl±ga - 500 z³ za walki ( kontrakt)
2. Canabis Dei 2 - 1000 z³ za 3 miejsce w turnieju 5 na 5
3. Scenki robione przez "naszych" od nas 1400 z³

resztê zwyciêzcó i kontarktowych proszê o potwierdzenie wp³at nale¿nych im pieniêdzy - zrozumcie my nie mamy( czyli ja i Maciek Reihl który te¿ interweniowa³ ) dostêpu do konta ssko i mo¿emy polegaæ tylko na tym co nam mówi± a pó¼niej dowiadujemy siê z forum ¿e komu¶ nie zap³acono
Marcin Waszkielis
wy sie te¿ lepiej zastanówcie co ssko zrobi³o z kas± z niezap³aconego podatku.
Robert Szatecki
CYTAT(ua @ 09:34 06.09.2010) *
2. Canabis Dei 2 - 1000 z³ za 3 miejsce w turnieju 5 na 5

Ada¶ do mnie moja cze¶æ tej nagrody dosz³a.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.