Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Zaci±g Zebranie i Wyj¶cie Chor±gwi Ziemi Sieradzkiej
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
cichysdz
CYTAT(Marcin Waszkielis @ 22:25 23.06.2010) *
prosze o podanie wysoko¶ci nagród za poszczególne miejsca w turnieju 1vs1 i dru¿ynowym

CYTAT
Zorganizowane bêd± nastêpuj±ce turnieje bojowe:

Turniej indywidualny 1 na 1 na zaproszenia, kontraktowanie zawodników, 8 polska 8 "wschód" ; 4 miejsca zostan± przyznane w ramach eliminacji do turnieju bez kontraktu- osoby wybrane z polski dostan± zaproszenia w nastêpnym tygodniu . Suma nagród 5000 z³ za trzy pierwsze miejsca.

Turniej pi±tek tak¿e na zaproszenia - ilo¶æ miejsc wolnych do wywalczenia w eliminacjach zostanie podana w najbli¿szym czasie, suma nagród 7500,00 z³ za pierwsze trzy miejsca.

Turniej miecza d³ugiego - suma nagród 1000 z³

Turniej na broñ drzewcow± - suma nagród 1000 z³

Turniej dla lekkozbrojnych - suma nagród 1000 z³

Turniej ³uczniczy - nagroda 1000 z³

Wszystkie konkurencje bêd± sêdziowane przez zakontraktowanych sêdziów !

Wieczorem oczywi¶cie odbêdzie siê bitwa w stylu buhurt dla ciê¿kozbrojnych, choæ przewidzieli¶my w niej znacz±c± role inscenizacyjn± dla oddzia³ów lekko zbrojnych i ³uczników/hakowników (bêdzie mo¿na sobie postrzelaæ na wprost).

Z dodatkowych atrakcji np. konkurs stroju z nagrod± 1000 z³

Jest to 1 post w temacie. Nie ma podanie konkretnie za kazde miejsce ale zawsze co¶.
Marcin Waszkielis
CYTAT
Jest to 1 post w temacie. Nie ma podanie konkretnie za kazde miejsce ale zawsze co¶.

Tez to zauwa¿y³em ale nadal proszê o podanie konkretów.
ua
Marcin konkretnie chcemy siê zapytaæ walcz±cych

1 na 1 - suma 5.000 proponujemy 3500 miejsce pierwsze; 1 tys. miejsce drugie ; 500 z³ miejsce 3

Nagrode dodatkow± od MEDIVAL MARKET za 3 pierwsze miejsca zostanie przyznana tak jak poda³ sponsor- Dziêkujemy

Kokoszowa manufaktura bon warto¶ci 500 z³ dla miejsca 1. (Kokosz stwierdzi³ ¿e mo¿e byc kasa)

turniej 5 na 5 proponujemy : 5000 z³ miejsce 1; 1500 miejsce 2; 1000 z³ miejsce 3

piszê proponujemy gdy¿ chcieli¶my to z wami przegadac na miejscu

jak nie dojdziecie do konsensusu to zrobimy tak jak napisa³em; bo nasza mojszo¶c na Sieradzu jest wiêksza ni¿ wasza mojszo¶æ!
Gregor z Krakowa
Ada¶, my bêdziemy w sobotê z samego rana... przepraszam, za zamaieszanko, ale kiedy-o której, rozpoczyna sie turniejowanie.... (mam na mysli rozpoczêcie ca³ej imprezy turystyczno-komercyjnej)
Bêdê jutro dzwoni³ i nêka³....
don Pedro
o godzinie 11 mamy przemarsz wojsk, powitanie przez prezydenta miasta etc, a dzieje sie to na mie¶cie, natomiast na godzinê 12 przewidziana jest parada juz na terenie imprezy, powitanie bractw i rozpoczêcie turnieju.

linki do mapek dojazdowych od strony £odzi i od strony Wroc³awia podano kilka postów wy¿ej.

w razie problemów z nawigacj± po sieradzu s³u¿ê pomoc± na PW lub pod numerem telefonu 516500261

pozdrawiam Adam
Przemko zwany Zychem
podajcie wspó³rzêdne GPS bo mój wierzchowiec nie wie gdzie jest sieradz
Robert Szatecki
A jaki podzia³ nagród w turnieju pó³torakowym, drzewcowym itd.?smile.gif
Z bratem przyjedziemy jutro ko³o 11.00.
Pozdrawiam Robert
Pawel_W
Dok³adne dane na ulicê dojazdow± do MOSiR:
http://docelu.pl/a,sieradz,b,,turl,d5670,Mapa-Polski.html
51 35' 51" N
18 44' 55" E
Przemko zwany Zychem
My, powróceni jako pierwsi sk³adamy ho³d i podziêkowania za opór imprezkê.

Filmy, zdjêcia, all wanted.
Mateusz z Grójca
Musieli¶my opu¶ciæ turniej wcze¶niej, nie ka¿dy ma wakacje :P

na prawdê ¿al by³o wyje¿d¿aæ.

do³±czam siê do pro¶by o zdjêcia i filmy - szczególnie z 5vs5 ;)
MagicWojtek
a mo¿na prosic o wyniki 1 na 1?
Hoorn
Bardzo mi³a atmosfera imprezy, tak jak zapewniali organizatorzy dla ka¿dego co¶ mi³ego, Ernest dawaj filmy chcia³bym zobaczyæ jak zbieram ¶rubê okrêtow± na plecy bum.gif generalnie dziêkujê wszystkim za dobr± zabawê bez spiny
jarzyn
Oto zdjêcia, bez cenzury i wybierania

http://picasaweb.google.pl/108160077632504...ILzoaH70JXhkAE#

Filmiki dorzucê niebawem.

Dziêki za fajn± impezê i super klimat. Organizatorom za trud i widoczne na ka¿dym kroku zaanga¿owanie.

Pozdrawiam Jarzyn

ps. Jak by kto¶ chcia³ zdjêcia w pierwotnym rozmiarze to proszê na priw.
Daria Malinowska
CYTAT(MagicWojtek @ 19:09 27.06.2010) *
a mo¿na prosic o wyniki 1 na 1?

1. Andrzej ¯muda Trzebiatowski
2. Marcin Waszkielis
3. Blacha

Dziêkujemy jeszcze raz sponsorom Medival Market za ufundowanie namiotu dla samego siebie smile.gif i pikowañców dla pozosta³êj dwójki

Kokoszowej Manufakturze za bon warto¶æ 500 z³

i Lorifactor za ufundowanie pasa i naczynia

Przepraszam ale dzi¶ to mój ostatni wpis

Dziêkuje wszytkim uczestnikom

Kwato
Witam,

My te¿ ju¿ wrócili¶my z drogi i pragniemy do³±czyæ siê do ho³dów dla organizatorów za ¶wietn± zabawê!

Pozdrowienia od Kompanii Jab³ka i Ró¿y ¶w Doroty smile.gif

Btw.
Nie znalaz³ kto¶ mo¿e no¿yka? Bo u nas pewne dziewczê zapodzia³o jeden. Znalazcy nale¿eæ siê bêdzie chwa³a i wdziêczno¶æ niewiasty. smile.gif
Twardostoj
No, to ja pragnê wszystkich pozdrowiæ. By³o mi³o, dziêki za nawiedzenie S³odkiej Ziemi Sieradzkiej.
Spadi
Regiment Króla Jego Mo¶ci pozdrawia wszystkich serdecznie i dziêkuje za ¶wietn± zabawê. Super impreza, Ada¶ gratuluje, a co nie wysz³o to nie widzieli¶my:)

Spadi.

P.S. Drogie towarzystwo uprasza sie aby na przysz³o¶æ nie przyje¿d¿a³o w XV wiecznych strojach na XVII wieczna imprezê devil.gif devil.gif devil.gif
Kszysz
Dziêkujê Wszystkim za wspólnie spêdzony czas i zabawê!
Turniej by³ rewelacyjny i na wysokim poziomie, liczê na powtórkê za rok.
Pozdrawiam oraz czekam na zdjêcia i filmy! smile.gif
Marcin Waszkielis
No, by³o zajebi¶cie.
Jasiek - Wawa
Równie¿ dziêkujê za super turniej.

Ps. Jarzyn dawaj resztê filmów.
Artur Brzychcy
Dawno nie bawi³em siê w tak zacnym towarzystwie. Mam nadziejê, ¿e za rok powtórka smile.gif
Wierny Piotr
E tam ...
By³o ch...o na maksa, nic siê nie dzia³o wszystko le¿a³o i kwicza³o.
A tak na powa¿nie bardzo udany turniej .
Przede wszystkim gratuluje dwóch rzeczy bardzo wysokiego poziomu bojówek i ró¿norodno¶ci konkurencji dla wszystkich. Na przysz³o¶æ jednak znajd¼ sobie paru przydupasów do pomocy - je¶li nawet nie pomog± to bêdziesz móg³ kopn±æ w dupsko i roz³adowaæ nerwy.
Pozdrawiam i mam nadzieje, ¿e w przysz³ym roku tez dane bêdzie nam siê tam pojawiæ i uczestniczyæ bardziej aktywnie.
Igor z Bêdzina
W imieniu swoim i wszystkich Bedziniaków dziêkujê za ¶wietny turniej.
Mamy nadziejê, ¿e bêdziemy mogli spotkaæ siê za rok...
Tak, nie by³o czasu na nudê, ale pomimo napiêtego programu ka¿dy móg³ znale¼c sporo czasu dla siebie.
Jeszcze raz dziêki.
Mighty Gacek
W pi±tek przy ognisku ju¿ nad samym ranem postrada³em mój p³aszcz w tamtych okolicach.Du¿y,czarny z doszytym kapturem.Nie mia³ podszewki.

Kto¶ co¶ wie o jego losie?
lewa
fajnie, fajnie by³o. Dziêki wszystkim smile.gif
Mateusz z Grójca
CYTAT(Hoorn @ 17:26 27.06.2010) *
Ernest dawaj filmy chcia³bym zobaczyæ jak zbieram ¶rubê okrêtow± na plecy bum.gif

ode mnie zebra³e¶ harpunem ze 2 strza³y.

¶ruby okrêtowej nie wzi±³em do walki.
Patryk Opolski
Prywatna Choragiew Von Bocke tez dziekuje :P :P :P

Bylo naprawde chestersko! Co konkretnie zaskoczylo - oczywiscie bardzo pozytywnie to - ciagle czyste toie , papier all the time, mycie rak przy toiach, CIEPLA KAPIEL w MOSiRze, a takze zawsze zimne jogurciki do spozycia! :D

Wszystkim wielke senkju za wspaniale spedzony czas i do zobaczenia w Uniejowie lub pozniej - na Grunwaldzie smile.gif

Gang Bang !!! :]
Cichy
Witam i pozdrawiam!
dziêkujê wszystkim za dobra zabawê
mam nadzieje ze nikomu nic nie brakowa³o podczas imprezy i bawili¶cie siê dobrze, a teraz jakby jednak wam w domu czego¶ brakowa³o to proszê siê zg³aszaæ najlepiej na moje gg <3832262> z opisem pogubionych fantów bo kilka mam sam nie wiem sk±d dunno.gif od razu uprzedzê no¿yka i p³aszcza z wy¿szych postów nie posiadam..
Robert Szatecki
Cze¶æ,
Tak¿e uwa¿am ¿e by³o bardzo fajnie. Na szczê¶cie po deszczowym czwartku i pi±tku by³a piêkna pogoda. Bardzo siê cieszê, ¿e w koñcu by³em na jednej imprezie ze wszystkim Cannabisami:).

Krótkie podsumowanie konkurencji turniejowych:

Bojówka – Nie mam wiêkszych zastrze¿eñ, choæ nie lubiê dzielenia turniejów na dwa dni. Poziom bardzo wysoki, zasady mi siê podobaj± ³±cznie z tym krytykowanym przez czê¶æ uczestników biciem le¿±cego (wynika to z tego, ¿e jestem przeciwnikiem punktowania samego obalenia)
Lekki – Dziwne by³y te zasady, nie rozumiem, czemu s± tworzone nowe zasady dla lekkozbrojnych zamiast po prostu wykorzystaæ zasady wcze¶niaków czy zasady Intermedievalu.
Drzewcowy – W wersji bez barierki rozdzielaj±cej walcz±cych wyszed³ bardzo fajnie i widowiskowo.
Miecza D³ugiego – Turniej na dobrym poziomie z widowiskowymi walkami.
5 buhurtowe – Zajebisty turniej, w pe³ni przekona³em siê do tej formy zabawy. Jak rozmawia³em z widzami i ochroniarzami to wszyscy najbardziej byli poruszeni tym turniejem.

Pozdrawiam Robert
Bartholomäus von Struß
Dziêkujê za wspaniale spêdzony czas, gratulujê zwyciêzcom poszczególnych konkurencji, szczególnie tym, którzy sprawili nam genialny pokaz na konkurencjach bojowych.
Gratulujê orgom, za tak± organizacjê.
Podoba³o siê i czekamy na kolejne! bigsmile2.gif
IzaK
Ja równie¿ dziêkujê za bardzo udany turniej.
By³o bardzo mi³o nie tylko z uwagi na fakt, ¿e siê razem dobrze bawili¶my, ale równie¿ publiczno¶æ nie by³a nachalna, nie wciska³a siê poza barierki, jak to mia³o miejsce na ka¿dym turnieju na którym by³am do tej pory. Albo ochronê mieli¶my po prostu pierwsza klasa smile.gif
Kilka zdjêæ ode mnie:
http://picasaweb.google.pl/izabelakolakowska/Sieradz2010#
Hoorn
CYTAT
ode mnie zebra³e¶ harpunem ze 2 strza³y.

¶ruby okrêtowej nie wzi±³em do walki.

to i dobrze bo twojej ¶ruby to bym móg³ nie prze¿yæ crazy.gif

generalnie chodzi³o mi o zweryfikowanie opowie¶ci ogniskowych , generalnie bardzo mi sie ³omot podoba³ bum.gif bum.gif bum.gif
kara¶ - zly harcownik nr1
http://picasaweb.google.pl/izabelakolakows...765570280490034

iza, zrzucilas mnie z krzesla tym zdjeciem bigsmile2.gif

gang bang!
Patryk Opolski
Karski - uwierz mi, ja wyladowalem na glebie jako pierwszy ;D

Gang Bang ;D
ua
Wyniki konkurencj bojowych ci±g dalszy:

Miecz d³ugi:

1. Marcin Waszkielis
2. Robert Szatecki
3. Krzysztof Szatecki (jak was pomyli³em pszepraszam)

Broñ drzewcowa :

1. Rados³aw Krychniak
2. Andzrej ¯muda Trzebiatowski
3. Marcin Waszkielis

lekko zbrojni i ³ucznicy jutro ( ³uczików proszê o podanie danych do przelewu na ua25@wp.pl )

Konkurs Strojów

1. Routiersn za kupca faktoryjnego ze ¶wit±
2. Bartosz Lipicki za biednego rzemie¶lnika
3. Katarzyna Lewandowska z dwórk±
GyrosS
Zacnie by³o, mam nadziejê i¿ impreza bêdzie cykliczna :D

Pozdrawiam

PS
testowa³em moc wyra¿enia "gang bang" na pijanym, ¶pi±cym Gacku przyznam i¿ po wypowiedzeniu s³owa "...bang" oprzytomnia³ i dokoñczy³ zwrot. No jestem pod wra¿eniem :D. Chyba wierzy w s³owa/naukê któr± g³osi :P

Blacha
Super impreza, dziêki wszystkim za zabawe bum.gif
Pozdro
Marta K.
Impreza jak najbardziej zas³uguje na s³owa uznania smile.gif Towarzystwo, pogoda (Ada¶ chyba do Czêstochowy na kolanach po ni± szed³), zaplecze sanitarne a tak¿e scenki i konkurencje - wszystko pierwsza klasa.
Martinowi dziêkujê za s³owa uznania podczas konkursu - a¿ siê zaczerwieni³am z wra¿enia bigsmile2.gif
robin_
Podziêkowania dla Borschwitza za ³uczniczy. Bardzo urozmaicony , du¿o strzelania i zabawy w mi³ym towarzystwie. yes.gif
Gabry¶ H.
Impreza wypa¶na, tu mogê siê tylko podpi±æ pod podziêkowania blinkie.gif

Dla mnie wielki WIN tej imprezy to mieszanka wybuchowa jaka powsta³a po zmixowaniu £azarzy, Templara, Taurusa i Jeleni. Z tak± ekip± fajnie jest wygrywaæ i nie ¿al przegrywaæ - dziêki ch³opaki, w finale nie wiele nam brakowa³o bum.gif

PS. Poszukujê drewnianej miski i drewnianej ³y¿ki. dunno.gif Bardzo ubolewam nad ich strat±, wiêc znalazcy chêtnie postawiê browarka
Radziu
Zaiste hêdogo,
impreza zorganizowana naprawdê dobrze, sanitarka a¿ zazdro¶ciæ i na¶ladowaæ.
Poranna kawka pierwsza klasa tak samo jak biesiada.
Bardzo dobre miejsce, zero cywilizacji i drutów wysokiego napiêcia w panoramie.
Poziom tak jak siê spodziewa³em.
Czekam na powtórkê
Twardostoj
Porz±dkowanie terenu jeszcze trwa, znale¼li¶my to i owo, w tym p³aszcz i no¿yk o które chyba pad³y pytania. Na dniach powinny byæ zdjêcia wszystkiego, ew. informujcie o zgubach.

Pozdrawiam,
Michaszko
Freya
Impreza by³a wspania³a:) i w imiê Kompanii ¶w. Doroty dziêkujê za przemi³e przyjêcie!

W sprawie no¿yka, w okolicach ogniska zagin±³ mi takowy wraz ze szpikulcem w czarnej pochewce.
Gdyby siê odnalaz³ skaka³abym z rado¶ci!
IzaK
Zgin±³ na³okietnik Radzia z Kêtrzyna.
Gdyby kto¶ go znalaz³ Radzio na pewno odwdziêczy³by siê buziaczkiem ;)
cichysdz
Je¿eli kto¶ co¶ jeszcze zgubi³ proszê o kontakt na PW. Juz prawie wszystko posprz±tane wiec bêdziemy szukaæ jak co¶.
Shaman
CYTAT(Radziu @ 20:03 28.06.2010) *
zero cywilizacji

i prawdziwe, sredniowieczne piwo w puszkach bigsmile2.gif
gregory
Dziêki wielkie dla wszystkich za mile spêdzony czas! smile.gif

Co do samego turnieju ³uczniczego, to Borschwitzowi nale¿± siê specjalne podziêkowania oraz wyrazy szacunku granicz±cego wrêcz z uwielbieniem za jego profesjonaln± organizacjê i przeprowadzenie.
ua
CYTAT(Shaman @ 22:48 28.06.2010) *
CYTAT(Radziu @ 20:03 28.06.2010) *
zero cywilizacji

i prawdziwe, sredniowieczne piwo w puszkach bigsmile2.gif

tak masz racjê nie ogarneli¶my wszystkiego i pope³nili¶my wiele b³edów , je¿eli bêdzie za rok postarmy siê lepiej

proszê o wyrozumia³o¶æ to by³ pierwszy raz, za rok bêdziemy bardziej przestrzegaæ wymogów historyczno¶ci a¿ do poziomu hai:0

To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.