Hehe. Efendi uprzejmie zapyta³ mnie, czy dam siê w to wrobiæ, no to siê da³em, nie mogê mieæ do niego pretensji. Powiedzia³, wyznacz jak chcesz, dziesiêciu, mo¿esz w tym siebie. No ba, pewnie, ¿e bym siebie chêtnie wyznaczy³, ale tak tylko wyjdê na buca. Myk z obywatelstwem jest przydatny
Efendi, pro¶ba o odpowied¼, wzglêdem mojej osoby, czy mogê reprezentowaæ w barwach Hiszpanii. Mo¿e byæ tu, mo¿e na priv.
Widzê, ¿e ci¶nienie na eliminacje jest wielkie i w sumie mnie to cieszy.
Przeliczê jeszcze te punkty, jak bêdê mia³ sekundê woln±, zobaczê, co z tego wyjdzie, ale:
-co mi po ludziach, którzy s± ¶wietnymi rekonstruktorami, je¶li nie bardzo walcz±? od tego jest konkurs strojów.
-co mi po ludziach, którzy maj± ¶wietne umiejêtno¶ci, tylko nie chc± ich nikomu pokazywaæ i nie startuj± w turniejach? Skoro nie chcieli dotychczas, to dlaczego maj± nagle zechcieæ na Byczynie? Takim cz³owiekiem jest choæby Ryba. Wymiata jak g³upi, æwiczê z nim i zbieram ciêgi raz za razem, ale nie pamiêtam, kiedy ciê, Rybo, widzia³em startuj±cego w turnieju indywidualnym?
Potrzebni s± ludzie z pasj±, tacy którzy chc± co¶ jeszcze udowadniaæ, którzy chc± siê sprawdzaæ i d±¿yæ do bycia najlepszymi. Albo i tacy, którym ju¿ siê nie chce i walcz± dla wygranych, je¶li prezentuj± wystarczaj±cy poziom, to mnie obojêtne, czy ich przyci±ga gloria czy mamona.
Osoby które na bank wejd± do reprezentacji Polski to:
Marcin Waszkielis
Hubert z Grójca
Józek Daniecki.
Trzy osoby wy³oniê jeszcze z punktów, zobaczymy, kto wyjdzie, jak bzdury, to zdecydujê arbitralnie.
Pozosta³e 4 miejsca (plus trzy miejsca rezerwowe, kto¶ mo¿e nie móc przyjechaæ, kto¶ mo¿e mieæ kontuzjê) niechaj wy³oni± siê w eliminacjach. Niechaj to bêdzie kwiecieñ, jest mnóstwo czasu do trenowania.
Je¶li tak wyjdzie, ¿e ja bêdê owe eliminacje sêdziowa³, to sam sposób rozgrywania walk bêdzie podobny do grunwaldzkiego. Szczegó³y ustalê jeszcze z Efendim.
Je¶li, je¶li tak wyjdzie, ¿e w przysz³ym roku bêdê ponownie wy³ania³ cokolwiek, to radzê zacz±æ je¼dziæ. Turniej, ¿eby siê liczy³, musi mieæ minimum 8 walcz±cych, musi byæ otwarty, czyli ka¿dy spe³niaj±cy normy mo¿e wzi±æ w nim udzia³, dlatego imprezy Hegemona, choæ na wysokim poziomie, odpadaj±. Turniej musi byæ te¿ przeprowadzony i sêdziowany z zachowaniem choæby pozorów obiektywizmu. Nie mamy póki co regulaminów i postanowieñ, wiêc bêdê autorytarnie decydowa³. Mam szpiegów wszêdzie, ludzi z których zdaniem siê liczê. Donios± mi, jak to siê tam rozgrywa³o
Zapocz±tkujmy Ligê.
P.S. Od przysz³ego roku, warunkiem wziêcia udzia³u w eliminacjach bêdzie start w choæby kilku turniejach w poprzednim sezonie. Sorry, mogê byæ najlepszym sprinterem ¶wiata, nikt tylko na podstawie wyników mnie do reprezentacji olimpijskiej nie przyjmie.
Pamiêtajcie, ¿e tu chodzi o 10 najlepiej reprezentuj±cych barwy Polski. Skoro jest taki limit, to chêci nie wystarcz±.
Zapocz±tkujmy ligê.