CYTAT(Shaman @ 00:21 12.07.2010)
skomentowalem Panski komentarz, ktory scisle laczy rekonstrukcje z festynem, gdyz jest on nieprawdziwy. ja lubie wypic ta przytoczona przez Pana flaszke wodki w domu przed telewizorem z przyjaciolmi, a Pan by chcial, aby Pana do tego cale osiedle slyszalo. kwestia gustu.
Panie Shaman
niezrozumienie ( z Pana strony) wynika z prostej przyczyny - to pan nie czyta ze zrozumieniem
pisa³em wyraznie o
wypiciu wódki samotnie przed telewizorem (to taka przenosnia )
a pan pisze o IMPREZIE ZE ZNAJOMYMI
SAMOTNIE - TO ALKOHOLIZM
Z PRZYJACIÓMI - TO IMPREZA jesli tego pan nie odróznia , to zarzucanie mi niewiedzy i ignorancji jest przesad±
i dlatego uwazam ze ocenianie innych osób przez osoby które nie maja pojecia o czym mowa , uczciwe nie jest
Jesli kto¶ wykopie sobie dziure w ziemi i twierdzi ze robi rekonstrukcje jaskiniowców, spedzi tam samotnie i ,,na go³o " tydzien , a do tego ,,zapoda " zdjecia z tego przedsiêwziêcia , to ma do tego prawo i ja mu tego prawa nie bronie , nie odmawiam
ale jesli jest to z za³ozenia impreza ogólnie dostepna , to jest to jednoczesnie festyn
festyn którego czescia jest ta rekonstrukcja,
tak jak przedstawienie teatralne , które przedstawieniem jest jesli kto¶ aktorów oglada
jesli teatr jednego aktora , wystawia przedstawienie bez widzów w zamknietym pomieszczeniu to ani to teatr ani przedtstawienie i pewnie ludziom wszystko jedno czy aktor jest wiarygodny , czy dobrze gra , czy ma dobry konstium
ja nie oceniam które imprezy s± lepsze czy te robione dla siebie , zamkniete , bez publiki , czy te w formie festyny gdzie przyjdzie tak zwana kupa luda
tak jak nie oceniam tego czy wypicie litra wódki jest lepsze ( czy gorsze ) jesli zrobimy to w grupie czy samotnie
to wy³acznie sprawa pij±cych ( czytaj ,,rekonstruujacych " to pó³ litra )
ja piszê o PRAWIE kazdego do posiadania takiej imprezy jak sobie zroganizuje
do nazywania siê tak jak chce ( czy to kasztelan , czy to herbowy herbu Pomian )
w³asnie w zakresie tego RR
juz do uzywania tego herbu w zyciu prywatnym , na realu , poza RR juz bym nie powalczy³
Pan natomiast próbuje narzuciæ swoj± wizjê innym
ocenia ich ,,wiedzê i doswiadczenie "
a sk±d pan czerpie o tym swoja wiedzê ?
jakie jest Pana wyszta³cenie w tym kierunku i temacie ?
czy to ze mnie sie bardziej podoba idea imprez otwartych niz zamknietych ( których nie mam szans OCENIAC bo ich nie widzê a taka jest w³asnei moja subiektywna ocena która przestawi³em BO MAM TAKIE PORAWO ) to oznacza brak mojej wiedzy w temacie i brak doswiadczenia ?
jesli takie s± Pana wnioski to .....
radze tego nie pisac na forum twartymmoga to przeczytaæ inni ludzie i ,,pêc " ze smiechu
jesli organizuje siê imprezê dla czterech osób rekonstruktorów to oczywiscie kazdy ma do takiej imprezy prawo
tyle ze chyba wtedy ³atwiej o dba³o¶c o zgodnosæ , klimat , szczegó³y
podobna impreza dla kilkuset osób jest trudniejsza bo zawsze moze sie zdarzyæ ktos kto nie tylko z racji braku wiedzy , czy chêci ale zwyczajnei Z BRAKU NP KASY , tê dba³o¶c pominie lub tylko zmniejszy
i wtedy tez pogoni Pan organizatora ?
czy wtedy impreza organizowana przez kilkuset dla kilku tysiêcy bedzie gorsza niz impreza organizowana przez czterech dla czterech ?
a to ze mogê ogl±daæ impreze otwart± zamiast nie ogl±dac zamknietej to swiadczy o moim braku wiedzy ( a taki± ocenê pan dokona³ )
nie mam ,,wiedzy " wiec nie mogê napisac subiektywnej oceny co mi siê podoba ?
( pros¿e to kilka razy przeczytaæ bo ja sam nie wierzê ze kto¶ mógl miec takie mysli )