CYTAT(Kasztelan IBR @ 21:58 08.02.2010)
"Sympatyczny przyjacielu"
Mam do Ciebie pro¶bê aby¶ przesta³ interesowaæ siê moj± grup± przemarszow± i podwa¿aæ mój wieloletni autorytet . Moja grupa przemarszowa ma okre¶lone zadanie . Jej g³ównym celem jest doprowadziæ orszak z Sulejowa na Grunwald , a po drodze przez miesi±c czasu pokazywaæ ludziom ¿yw± historie . Impreza grunwaldzka trwaæ bêdzie tylko tydzieñ czasu . Po tym co napisa³e¶ w ostatnim swoim po¶cie , upewni³e¶ mnie ¿e mam w Panu Krzysztofie Góreckim i jego poplecznikach oficjalnych wrogów . Od tego momentu bêdê wiedzia³ jak z nimi walczyæ . Czy Wam siê to podoba czy nie ja i tak zrobiê swoje . Je¿eli bêdziecie personalnie kopaæ pode mn± do³ki stanê ka¿demu z Was twarz± w twarz . Mam nadzieje ¿e nie przestraszyli¶cie siê ¿e bêdê mia³ wiêkszy zaci±g ni¿ wasze sprzymierzone przeciwko mnie chor±gwie razem wziête . Pan Krzysztof Górecki ma tylu wrogów ilu ja dziêki niemu przyjació³ a odzywaj± siê nastêpni . Lista jest d³uga . Przypominam jednocze¶nie wszystkim ¿e 600-na rocznica bitwy pod Grunwaldem jest ¶wiêtem narodowym a nie prywatnym folwarkiem Pana Krzysztofa Góreckiego i takich jak Ty .
Przy okazji , nie ¿yczê sobie osobistych wycieczek z trzeciej rêki .
Kasztelan zamku Inow³ódz .
tel : 604 87 66 18 czynny ca³± dobê .
Przed chwil± przeczyta³em ca³y temat - dwukrotnie .
Przykro mi.
Pisano w nim miêdzy innymi o Rekonstruktorach , o Ruchu Rycerskim , o tym , ¿e to inne , ale podobne za³o¿enia .
Pisano o herbach i rycerzach.
O obni¿aniu poziomu rekonstrukcji.
Jestem przedstawicielem RR.
Rekonstrukcja historyczna odgrywa rolê drugoplanow± w moim dzia³aniu.
¦wiadomy jestem jednak tego , ¿e jedno bez drugiego istnieæ nie mo¿e i nie powinno.
W ka¿dym ¶rodowisku spotykamy siê z lud¼mi uczciwymi i tymi "mniej uczciwymi"
Przedsiêwziêcie pana kasztelana IBR by³o odwa¿ne.
Czy mia³o s³u¿yæ kampanij przedwyborczej ?
Czy mo¿e mia³o "pokazywaæ ludziom ¿yw± historiê " ? (Jak to nam napisa³.)
¦wiadomy jestem ¿e organizuj±c tego typu przedsiêwziêcie , czego¶ mo¿na nie przewidzieæ.
( zdarza siê np. ¿e sponsorzy wycofuj± siê w ostatniej chwili , lub nie przewidzia³o siê jakich¶ wydatków )
Pope³niaj±c jednak jaki¶ b³±d , nale¿y mieæ na tyle odwagi , by siê do niego przyznaæ .
Stanowisko pana kasztelana , a mo¿e jego brak na stawiane Mu zarzuty , ukazuje w z³ym ¶wietle " ludzi " dla których wa¿na jest ideologia .
Moim zdaniem RR i Rekonstruktorzy , powinni d±¿yæ do jak najg³êbiej id±cej wspó³pracy.
Wspieraæ siê w swoich dzia³aniach .
Sytuacja która " tu " powsta³a temu jednak nie sprzyja.
Mam nadzieje ¿e w koñcu przeczytam wypowied¼ pana kasztelana , która nam wszystko wyja¶ni .
Je¶li nie ,
to przynajmniej bêdê wiedzia³ dlaczego siê nie goli .
pozdro