Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Oblê¿enie Zamku Ko³o
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Stron: 1, 2, 3
Micha³ ¯elazo
Po latach prób uda³o mi siê nie tylko przyjechaæ na Mazoviê, ale i zostaæ na niej do koñca smile.gif

Imprezka ¶wietna, rewelacyjne towarzystwo, lightowa atmosfera, ¿adnych ci¶nieñ, wiêkszych animozji, itd., itp.
Zameczek prze¶liczny, przyda³oby siê tylko co¶ zrobiæ z napisami na murach, bo straszy³y okropnie, pogoda mimo deszczu w sobotê ca³kiem do zniesienia. Inscenizacja bardzo fajna, zw³aszcza wbieganie pod górkê i ³apanie strza³ na tarczê oraz twarz smile.gif

Dodam te¿, ¿e zosta³em haniebnie spity wczorajszej nocy i do tej chwili odczuwam skutki zamieszania wina z piwskiem, ale Ultras i tak ma gorzej, bo on wali³ jeszcze miodek.

Kilka zdjêæ TUTAJ, jak kto¶ ma wiêcej to niech szybko wrzuca.

Pozdr.
M.

P.S.
W ferworze walki zagin±³ mi drewniany p³aski talerz wzorowany na opolskim, ostatni raz widziano go wczoraj w nocy przy ognisku na zamku. Cecha charakterystyczne: le¿a³y na nim niedojedzone ¿eberka bigsmile2.gif
claymor
Co do napisów na murach to ¶pieszê donie¶æ ¿e nie uda³o nam siê ich niczym zmyæ ( nitro by³o za s³abe ).

Ciesze siê ¿e bitwa na trebusze siê podoba³a smile.gif (wreszcie uda³o mi siê spe³niæ marzenie i wybudowaæ trebusz i tym sposobem z teoretyka przeszed³em do praktyka :D )
Dziêkuje wszystkim którzy pomagali mi w jego budowie. Niestety skromno¶æ materia³ów nie pozwoli³a na wybudowanie go w bardziej profesjonalny sposób.

Dziêki wszystkim którzy przyjechali i stworzyli taki ¶wietny klimat. To w zupe³no¶ci zrekompensowa³o nasze wysy³ki

£ukasz z Jury
Czo³em!

Chcia³bym przede wszystkim podziêkowaæ organizatorom za pomys³ i realizacjê oblê¿enia. ¦wietne miejsce. Chocia¿, ¿e co jaki¶ czas pada³o to towarzystwo piêknych kobiet, budowa i strzelanie z trebuszo-pierrer'y oraz bitwa zrekompensowa³y z³± pogodê. smile.gif Po tym wszystkim, le¿±c ledwo ¿ywy na tarczy przy ognisku, pomy¶la³em sobie, i¿ teraz mogê umrzeæ ze szczê¶cia.

PS. Wybaczam kolegom obs³uguj±cych trebusz, ¿e chcieli mi wcisn±æ w ty³ek kilo m±ki. bigsmile2.gif
Fiodor Bie³yj
Witam, do³±czam siê do superlatywów, Indarrr, niepotrzebnie siê martwi³e¶ o to i tamto - klimat osi±gniêty, trebuszet powinien wej¶æ na sta³e do Mazovii, dziêki wszystkim z kim siê widzia³em na imprezie, chocia¿ z soboty na niedzielê pamiêtam nie wszystkich jester.gif
jeno komplet naczyñ mi oud.gif poszed³.. bum.gif
loki08.gif

enzo
Ja równie¿ chcia³bym siê przy³±czyæ do peanów a propo organizatorów:)
Kawa³ dobrej roboty. Indar jak wiem ¿e nie jeste¶ zadowolony ale to chyba ju¿ tak jest ¿e Org wymaga wiêcej (no i dziêki temu poziom imprez idzie w góre!!)
Dziêki za wspania³e towarzystwo.
Walka na trebusze stanie siê chyba legend± któr± ka¿dy bêdzie wspomina³ z ³ezk± w oku (Aubrey dziêki za podniesienie show factor-u i po¶wiêcenie jakie w to w³o¿y³e¶)

PS. Ja straci³em kapelusz s³omkowy jak kto¶ odnalaz³ bym by³ wdziêczny za zwrot i nie posk±piê w zamian z³ocistego trunku przy kolejnym spotkaniu.
Aubrey
Czas na mnie. Dzêikuje wszystkim za wspólnie spêdzony czas. Tak teraz ju¿ ka¿demu oblê¿eniu bêd± musia³y towarzyszyæ machiny. Samo sobotnie oblê¿enie i poprzedzaj±cy je ostrza³ z Trebuszy genialny. Wyrazy uznania dla Indara, Selekosa (za podniesienie mi IQ), Claymora i Triss. I dla tych wszystkich z którymi dane by³o mi porozmawiaæ i wspólnie spêdziæ te kilka dni w oblê¿onym zamku. Do zobaczenia.
Marek Hilgendorf
Przyznam siê szczerze, ¿e da³em siê nabraæ na mistyfikacjê Aubreya. Bior±c pod uwagê, ¿e tego mojego przyjaciela spotykaj± najrozmaitsze nieszczê¶cia, by³o to tak prawdopodobne, ¿e uwierzy³em, hehehe.
A w ramach projektu "Wyprawy" mo¿na by kiedy¶ zorganizowaæ pielgrzymkê do grobu Bagrita...
claymor
Aubrey da³ popis smile.gif to by³o ¶wietne smile.gif
Aubrey
Bardzo siê cieszê, ¿e Wam siê podoba³o.
Fiodor Bie³yj
dajcie no jakie¶ fotki coffee.gif harfa.gif
Mo¶ka
Ech, muszê przyznaæ, ¿e bawi³am siê wy¶mienicie!!!!

Przede wszystkim klimat "na górze" by³ niezwyk³y - super poziom, wszêdzie przyjaciele, dobra zabawa (boskie historie przy ognisku) i by³o tyle pracy, by czas jako¶ konstruktywnie zape³niæ. du¿o czasu spêdzonego w kuchni - dziewczyny, pracowaæ z wami, to sama przyjemno¶æ! no i trzeba przyznaæ, ¿e chyba nigdy na imprezach tak dobrze i historycznie siê nie zajada³am smile.gif mistrzostwo!

No i spe³ni³am swoje wielkie marzenie o czynnym udziale w bitwie przy pomocy patelni. Pati, to ¶wietnie móc broniæ domowego ogniska, pozostaj±c ca³y czas kobieca - ja patelnia, ty cebula smile.gif Marku, dziêki, ¿e nie ba³e¶ siê mi oddaæ - wra¿enia niezapomniane! W ogóle oblê¿enie by³o super, ale bitwê trybuszów ju¿ wszyscy chwalili.

Kochany Poczcie Krzy¶ka z £om¿yñca (+Selekos) - jeste¶cie wspaniali i odwalili¶cie kawa³ ¶wietnej roboty. Jedna z lepszych moich imprez, po której mam same dobre wspomnienia!

Pozdrawiam i do rych³ego zobaczenia,
Mosia.

PS. Marku, twoja stara jest Aubreyem!!!
PS2.Anuszko jeszcze niejeden taki spacer przed nami, boisz siê? ;)

Szkot
Jak mi³o (sic!) czyta siê te wszystkie post'y i widzi, ¿e siê ludzie dobrze bawili...
Andrzej Siejeñski
Moja pierwsza trzynastka i od razu tak dobrze trafi³em. Ludzie i spora dawka abstrakcji w ca³o¶ci zrekompensowa³y fataln± pogodê.

Pojedynek na trebusze (fenomenalny materia³ na scenariusz mediewalnej wersji "Snajpera") niew±tpliwie przejdzie do historii.
Dziêki wszystkim za wspania³e towarzystwo i zabawê. Specjalne podziêkowania dla Indara i ca³ego pocztu za przygarniêcie mnie.

Tylko Bagrita ¿al...
Bartosz
Hej

"Co do napisów na murach to ¶pieszê donie¶æ ¿e nie uda³o nam siê ich niczym zmyæ ( nitro by³o za s³abe )."

Polecam zasugerowaæ w³adzom miejscowym zatrudnienie firmy konserwatorskiej, która by usunê³a te napisy "metod± piaskowania" (z tym, ¿e nie piaskiem:) - py³ kwarcowy jest dobry o ile dobrze pamiêtam). Ceg³a jest porowata i wszelkie "sprejowe" mazid³a wchodz± w tê strukturê - szczególnie czernie. "Piaskowanie" z tego co wiem jest najlepsza metod± dla murów i dla wizualnego odbioru muru po oczyszczaniu.
Jednak radzi³bym samemu nie zabieraæ siê do akcji oczyszczania rozpuszczalnikami, kwasami itd. w ramach czynu spolecznego - by nie zrobiæ syfu. Tu wchodz± w grê ró¿ne niuanse zwi±zane z wytwarzaniem ceg³y i jej oczyszczaniem.

To taka ¿yczliwa rada dla zaanga¿owanych w dzia³±nia przy zamku i dla dobra obiektu.
Pozdrawiam i gratuluje udanej zabawy:)

Bartosz
claymor
Jak kto¶ ma jakie¶ fotki to szybko udostêpniaæ :P
przypominam o fotokonkursie Szczegó³y w Karczmie smile.gif
Micha³ S
Widzê ¿e podoba siê wam nasz zamek:) Macie racjê ¿e to graffiti go oszpeca ale co zrobic...
Pozdrowienia z Ko³a;)
Germanik
Pozdrawiam Wszystkich uczestników kolskiej XIII-tki.Mi³o by³o Was go¶ciæ na Zamku w Kole.Dziêki za akceptacje krêc±cych siê po grodzie Rzymian i opieke nad Krzysiem. blinkie.gif Uk³ony dla piêknych
Dam i dzielnych Rycerzy.Krzysztof Mazurkiewicz-Germanik. devil.gif
Sulthalion
Szacun!

Dziêki za ¶wietn± imprezê.

Oto gar¶æ zdjêæ, g³ównie z podzamcza ale i z bitew siê kilka znajdzie, chocia¿ gorszych bo ¶wiat³a mi zabrak³o.

http://picasaweb.google.pl/przemyslaw.milinski/KoO2009#

Pozdrawiam
Przemek
Marek Hilgendorf
A ja jeszcze tylko dodam, ¿e jestem dumny z moich przyjació³, ¿e podjêli trud nauki oryginalnych tekstów pie¶ni. Nie tylko ³aciñskich (bana³ w koñcu) ale te¿ jêzyko³amliwych okcytañskich, czy hiszpañskich.
Chorus Patruorum dzia³a!!!!!
Fiodor Bie³yj
hehe bigsmile2.gif otó¿ to

równie¿ do¶wiadczy³em cudownego d¼wiêku tego narzêdzia na swojej g³owie, zdziwiony - pad³em crazy.gif plackiem oczywi¶cie pat.gif smile.gif
Triss
Witajcie moi mili:-)
Moim zdaniem by³a to najlepsza impreza od kilku lat, mimo pogody, która mog³a zepsuæ wszystko, ale jej siê nie uda³o.
Wiem, ¿e jako organizator nie jestm obiektywna, ale pozachwycaæ siê zawsze mozna bigsmile2.gif

Jestem pozytywnie zaskoczona ilo¶cia pochwa³. Ciesze siê bardzo, ¿e Wam siê podoba³o i ¿e nie g³odowali¶cie smile.gif

Dziêkujê bardzo wszystkim, którzy siê zaanga¿owali w przygotowania, w pomoc podczas trwania imprezy i sprz±tanie po jej zakoñczeniu.
zarówno tym, dla których by³ to "obowi±zek z urzêdu" jak równie¿ tym, którzy mogli le¿eæ do góry brzuchem w ciep³ym namiocie, a jednak dawali z siebie wszystko.
dziêki Wam wszystkim ta impreza by³a naszym wspólnym dzie³em :-)

pozdrawiam i z niecierpliwo¶ci± czekam kolejnego spotkania:-)

P.S. Michale, Twój talerz siê znalaz³ (choæ ju¿ bez ¿eberek). mo¿esz go wykupiæ z r±k naszego pocztu - cena do nagocjacji devil.gif
Kiara
Jak¿e mi³o by³o powróciæ po ponad rocznej nieobecno¶ci w trzynastce do tak mi³ego towarzystwa i sympatycznej atmosfery.
Jako ¿e Triss ju¿ napisa³a, to nasza hierarchia bêdzie zachowana. Mogê ju¿ pisaæ.
Szczególne gratulacje nale¿± siê Indarowi i Selekosowi za rozmieszczenie tak mi³ego towarzystwa w naszej najbli¿szej okolicy. happy.gif
Dziewczyny w kuchni pod wodz± Triss spisa³y siê znakomicie, dziêki czemu mogli¶my zajadaæ siê wy¶mienit± zup± cebulow±, podp³omykami, kurczakami i wogóle. repa.gif
Claymor jako spe³niony praktyk w budowie trebusza spisa³ siê znakomicie. Same owacje przy próbach strzelania dzia³a³y ku jego chwale smile.gif ovation.gif
Pochwa³y dla wszystkich plot±cych wianki z niebieskich chabrów, które w czasie oblê¿enia ozdabia³y jedyn± s³uszn± stronê pola bitwy.
Szczególne uk³ony kierujê w stronê Pati, która pomimo nieszczê¶cia, na wpó³ widoczno¶ci do ostatniej chwili dba³a o nasze ¿o³±dki. tracker.gif
£ukasz, nie odpoczywaj po bitwie na tarczy, bezpieczniej bêdzie pod. huh.gif
Uwielbienie dla Mosi! TWOJA STARA TO AUBREY wygra³o wszystko!
Selekos, Aubrey, Indar, mam nadziejê, ¿e chwilowe czy jak w pierwszym przypadku bardziej sta³e pobyty moich szczurków w Waszych namiotach nie bêd± przyczyn± koszmarów.
Niektórzy z uczestników, mieni±cy sami siebie "nierycerzami", i tak te¿ siê zachowuj±cy, zapomnieli, ¿e jedzenie siê spo¿ywa, a nie wsadza w lataj±ce pociski, ale có¿, nie bêdziemy odbieraæ dziecku zabawki w okolicy ¶wiêta dzieci. nadzur.gif
Na pogodê nie ma co narzekaæ, zawsze mog³o byæ gorzej. balwan.gif
Bagricie, mam nadziejê, ¿e Twoja niechybna ¶mieræ na polu bitwy nie mia³a nic wspólnego z moim s³odkim winkiem, którym kusi³am Ciebie i innych obecnych przy ognisku w t± noc i nastêpn± devil.gif , i ¿e zarówno Ty jak i Micha³ ¯elazo wybaczycie mi, i¿ by³o ono tak dobre, ¿e Ciê¿ko by³o mi odmówiæ jego spo¿ycia. pijacy.gif
Pozdrawiam wszystkich cieplutko i s³odko

PS. Mam najwspnialsz± Ciociê na ¶wiecie
Marek Hilgendorf
Na temat wykorzystania jedzenia- niekoniecznie przetworzonego, w sztuce oblê¿niczej niezwykle ciekawie pisze i opowiada profesor (i pu³kownik) Israel Eph'Al z uniwersytetu w Jerozolimie, którego wraz z Jimem i Szkotem mieli¶my okazjê poznaæ osobi¶cie w 2002 roku w Poznaniu na wyk³adach o wyprawie Senacheryba.
Artylerzy¶ci "górni" pewnie zdawali sobie doskonale sprawê z zalet miotania ¿arciem, kiedy strzelali w nas jab³kami.

Pozdrawiam i ¿yczê mi³ej lektury na temat zastosowania machin miotaj±cych i rodzajów pocisków do nich...
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 10:36 02.06.2009) *
Na temat wykorzystania jedzenia- niekoniecznie przetworzonego, w sztuce oblê¿niczej niezwykle ciekawie pisze i opowiada profesor (i pu³kownik) Israel Eph'Al z uniwersytetu w Jerozolimie

No i juz wiadomo, KTO za tym wszystkim stoi bigsmile2.gif devil.gif crazy.gif
claymor
Marku a czy ów profesor wyja¶ni³ sens strzelania jedzeniem do oblê¿onych?? bo ja poza strzelaniem padlin± sensu nie widzê.
Marek Hilgendorf
No pewnie, ze chodzi³o o padlinê. Statystycznie rzecz uj±wszy wystrzelili¶my w was 5 ugotowanych na twardo jajek- ile za¶ jab³ek polecia³o na nas nie jestem w stanie zliczyæ... Zawsze mo¿na siê dogadaæ na kamienie i ceg³y- w koñcu na Ciechanowie by³o ostre strzelanie....

A tak ju¿ bez z³o¶liwo¶ci- kole¶ z Izraela ma zryte pod czapk± na punkcie oblegania, niestety publikuje najczê¶ciej w jêzyku ludu wybranego.

A je¶li chodzi o machiny- zdziwi³a mnie reakcja Claymora na zburzenie jego dzie³a.... a w³a¶ciwie brak reakcji.
Spodziewa³em siê, ¿e wparujesz miêdzy nas- poroztr±casz, odbijesz Mo¶kê z r±k gwa³ciciela (ciesz siê Mosiu, ¿e mia³em tylko jedn± rêkê woln±, bo by¶ siê patelni± nie obroni³a, hehe- btw przeka¿ê mamusi twoje pozdrowienia hehehe.gif hehehe.gif hehehe.gif ) i obronisz swoje dzie³o....
A tu nic...

Zamku mi natomiast szkoda, ¿e taki zdewastowany- nakichaæ na napisy- na I³¿y do dzi¶ pewnie straszy napis TSA, ale chodzi o stan murów- czasami strach by³o dotykaæ.
claymor
No widzisz moja reakcja by³a jak najbardziej poprawna. Bo wszystko wykonali¶cie wg z góry zaplanowanego scenariusza :P. Przed odjazdem sam bym zrobi³ to samo albo wykorzysta³ resztki NITRO :P
Co prawda nie pochwala³em miotania ¿ywno¶ci±, ale ze wzglêdów bezpieczeñstwa chyba nie da sie unikn±æ u¿ywania maki, ma mnóstwo zalet: w ³atwo rozrywaj±cej sie torebce wygl±da jak pocisk, nie powoduje du¿ych obra¿eñ przy bezpo¶rednim trafieniu w cz³owieka (chocia¿ Aubrey w jednej chwili osiwia³ smile.gif ), efektownie wygl±da k³±b py³u powsta³y po uderzeniu w ziemie, nie jest gro¼na dla zdrowia jesli dostanie siê do oczu, ³atwo schodzi z ubrania, ³atwo znika rozsypana na ziemi (w przeciwieñstwie do np. trocin).

Inna alternatyw± mog± byæ gotowane ziemniaki, ale m±ka wydaje mi siê bezpieczniejsza.
Kefirom, jab³kom etc - mówimy nie:)

A oblê¿enie by³o boskie. Tylko mimo wszystko strzelaæ z lukow trzeba bêdzie na komendê, ze wzglêdów bezpieczeñstwa.
claymor
Ja siê przyznam ze nei wpad³em na pomys³ woreczków z m±k± ( chcia³em zrobiæ pociski z papieru posklejanego klejem z m±ki ) ale na przysz³o¶æ zrobiê woreczki z materia³u i wype³niê je m±k± lub piaskiem wtedy nie bêd± jednorazowe. O ile kto¶ bêdzie chcia³ ¿ebym na jakiej¶ imprezie zbudowa³ trebusz albo je¶li Indar wyrazi chêæ robienia oblê¿enia smile.gif

Na przysz³o¶æ musimy podzieliæ obroñców na oddzia³y i przydzieliæ im dowódców ¿eby nie by³o ¿e wszyscy siê skupiaj± na jednym miejscy a od ty³u taki Amor wpada :P
Bo nigdy nie wiesz, kiedy dosiêgnie Ciê strza³a Amora :D
enzo
Claymor to by³ taki nasz chytry plan i jak widaæ siê uda³ :D
Marek Hilgendorf
Spokojnie, spokojnie Panowie.... bo sie rozniesie, ¿e Amor to taki kolo co wpada od ty³u....

Swoj± drog± mój heroiczny czyn op³aci³em stanem przedzawa³owym... jak ju¿ wdrapa³em siê na górê, to ok 30 sekund sta³em za namiotem i dochodzi³em do siebie- tury¶ci mieli radochê.... A nikt z was mnie nie zauwa¿y³- to ju¿ ja mia³em radochê..
4 lata bez walki robi± swoje...

A tak w ogóle to serdeczne podziêkowania dla S³awka Batora za targanie machiny rzez pó³ Polski ku uciesze zramola³ego pierdziela.....!!!!!
enzo
Co fakt to fakt wbiegniêcie na t± górê, po ¶liskiej trawie unikaj±c ciosów obroñców to by³ wyczyn który mo¿na by³o przyp³aciæ niez³± zadyszk±.
Chyba trzeba zainwestowaæ w nitowankê bo te 18 kilo mnie kiedy¶ pokona...
A swoj± drog± faktycznie by³o trochê chaosu w naszym ataku icon_wink.gif
Mo¶ka
Fiodor - có¿ mam powiedzieæ - woman's power bum.gif dziêkujê serdecznie wszystkim panom za starcie. Ja siê domy¶lam, ¿e jak kobieta bije, to straszne, bo obrywacie, a oddaæ, szczególnie nieuzbrojonej, nie wypada (aczkolwiek Marek z Bytomia siê nie ba³ i nawet fajnie by³o;D ) Dziêki, bawi³am siê wy¶mienicie!

CYTAT(Marek Hilgendorf @ 11:47 02.06.2009) *
A je¶li chodzi o machiny- zdziwi³a mnie reakcja Claymora na zburzenie jego dzie³a.... a w³a¶ciwie brak reakcji.
Spodziewa³em siê, ¿e wparujesz miêdzy nas- poroztr±casz, odbijesz Mo¶kê z r±k gwa³ciciela (ciesz siê Mosiu, ¿e mia³em tylko jedn± rêkê woln±, bo by¶ siê patelni± nie obroni³a, hehe- btw przeka¿ê mamusi twoje pozdrowienia hehehe.gif hehehe.gif hehehe.gif ) i obronisz swoje dzie³o....
A tu nic...

Amor, jakkolwiek by to nie brzmia³o, dobry z ciebie gwa³ciciel ;P My¶lê, ¿e to fajnie, ¿e oblegany by³ bezpo¶rednio obóz, przez co jego mieszkañcy mogli wchodziæ z walcz±cymi w hmmm... interakcjê ;) a nie tylko biernie ogl±daæ.

A co do obrony trybusza, to wy nie byli¶cie lepsi. Dosta³am od naje¼d¼cy pi³ê, któr± mia³ zostaæ pociête dzie³o claymora (bo chcia³ siê z kim¶ pobiæ), a potem siê jeszcze dziwi³, ¿e oddaæ nie chcia³am. Wiêc takie sytuacje siê zdarzaj±, ale przyznajmy sobie szczerze: wszyscy chcieli¶my zobaczyæ zag³adê maszyny zag³ady ;) i rzeczywi¶cie by³ to super widok!

Je¶li nie widzieli¶cie, s± ju¿ zdjêcia u Bagrita.

Pozdrawiam,
Mosia.

PS. Triss, ja zostawi³am jeszcze trójno¿ek, kto¶ go znalaz³ i zabra³?
Tomal
Witam, czas i na Lublin nadszed³, a wiêc:
Podziêkowania dla organizatorów za tak wspania³± zabawê, mimo deszczu bawili¶my sie wspaniale, w deszczowych przerwach uczyli¶my sie ¶piewaæ za co dziêki A¶ce i Amorowi. smile.gif
Pojedynek na trebusze istne cudo, ¶wietna zabawa, no normalnie znowu dzieckiem sie poczu³em.
Szturm zamku na prawdê wypasiony, da³o sie odczuæ zdecydowan± przewagê terenow± obroñców, ale co chyba najlepsze w imprezie to d¼wiêk ³ami±cego siê trebusza. Sztandar Indara zdobyty przez Rotê, za co musia³ ui¶ciæ okup bigsmile2.gif który przyjecha³ do Lublina jako trofeum wojenne bum.gif

A na os³odê nasze zdjêcia http://www.rota.yoyo.pl/kolo_2009.htm Filmiki niebawem bêd±.
Mo¶ka
CYTAT(Andrzej Siejeñski @ 14:36 01.06.2009) *
Ludzie i spora dawka abstrakcji w ca³o¶ci zrekompensowa³y fataln± pogodê.

A jeszcze jedna refleksja, kiedy umys³ doszed³ ju¿ po imprezie do dawnych zdolno¶ci poznawczych. Selekosie, ¿yto siê sieje, a nie sadzi :P Ale i tak ta akcja by³a mistrzostwem ¶wiata. Nie ma to jak trzoda, która ca³y czas pozostaje w granicach historyczno¶ci. Genialna bitwa, w której jeden pó³nagi ch³op pobi³ 5 tysiêcy zbrojnych. Waleczne serce! bigsmile2.gif
Takie walki berserkerow to juz chyba tradycja Mazovii. Sam, dwa lata temu o swicie w samych gaciach z tarcza i toporem przepedzilem czterech Jacwingow spod mojego namiotu smile.gif
anka278
Teraz moje parê s³ów.
Tomal podziêkowa³ ju¿ w imieniu ca³ego Lublina, ja siê gor±co do³±czam:)).
Ale osobi¶cie dziêkujê bardzo ch³opakom z Tarnowa, ¿e wpu¶cili mnie do swojej ³uczniczej trójcy:), Wielkie Dziêki, mia³am w koñcu szanse wypróbowaæ mój nabytek- sprawi³ siê ca³kiem fajnie.
Poza tym wielkie dziêki dla ca³ego naszego hufca za, jak zwykle, genialn± atmosferê.
P.S. Mam nadzieje ¿e nie potruli¶cie siê naszymi, devil.gif kobiecymi eksperymentami kuchennymi:)

Anuszka
alez mi ³adnie zdjecia powychodzi³y bigsmile2.gif Indar, zamiescisz resztê? smile.gif
claymor
Reszta bedzie na stronie. Ju¿ nied³ugo .
ultras-wojas
Pochwalony

Ja równie¿ chcia³bym podziêkowaæ w imieniu Lublina za imprezê w super miejscu z git atmosfer±.

Wydarzenie to by³o jednocze¶nie moj± reaktywacj± w RR i XIIItkow± aktywacj±, poznalem sporo równych ludzi i znów poczu³em siê jak za dawnych lat.

1000 zdjêæ kapelusza dla organizatorów-nie by³o chamstwa w " " i ¿arcie.

Pozdrawiam icon_cool.gif

P.S. Jednak nie popieram "Berka" stosowanego
claymor
Administrator zamie¶ci³ fotki z Ko³a
http://www.grod.org/galeria/podgaleria.php...olo&idkat=1

Zapraszam do ogl±dania
dolomar
Ja równie¿ chcia³abym podziêkowaæ bardzo za zamkowe przygody. Wszystko by³o zajmuj±ce jester.gif :
- siedzenie w pojmaniu u Aubreya i Andrzeja ( tylko to niewdziêczne krzese³ko ¼le siê spisa³o.., prawda Aubreyu?) ¿a³ujê, ¿e uda³o mi siê wyswobodziæ ( no ale jak wojna to wojna :D , nastêpnym razem jednak trzeba linê usmieszek_01.gif )
- popróbowanie Twojego ³uku, Aubrey, i przekonanie siê o w³asnej "zrêczno¶ci"
- przede wszystkim rze¼ i po¿oga podczas bitwy devil.gif Piêkne. Kefiry ¶miga³y prawie tak szybko jak strza³y szczerba.gif Trebusze i m±ka wygl±da³y spektakularnie. A jaka dramatyczna akcja, w¶ród szczêku ko¶ci i stali roznosi³o siê : "Bijcie!", "Wdarli siê!", "Nieee!" devil.gif

Dziêkujê wszystkim za mile spêdzony czas w trakcie codziennych czynno¶ci obozowych.
I Bagritowi za chwile uwagi i porady odno¶nie wyboru "historycznej" drogi.
I oczywi¶cie Organizatorowi ( nie poszanowali¶my wprawdzie Twojego sztandaru, ale mo¿e rekompensat± bêdzie ³adne ujêcie wraz z nierozkawa³kowanym jeszcze sztandarem ) :

A tutaj jest moment pt."Twoja stara jest Aubrey'em" ( jako¶æ zdecydowanie nie studyjna a nawet do¶æ intensywnie trzeba wytê¿yæ s³uch, ale warto¶æ sentymentalna szczerba.gif ) :
http://wyslijto.pl/files/download/r7m1h0ewd4
pozdrawiam
Agnieszka ( Najemna Rota Piesza Lublin )
Mo¶ka
dolomar, to mo¿e jeszcze trochê takich piêknych zdjêæ?
Micha³ S
Te¿ chcia³bym zacz±æ siê w rekonstrukcje bawiæ ale jak na razie nie mam z kim. Obiecuje ¿e co jaki¶ czas przejade sie na "grób" Roberta Bagrita. smile.gif

¯eby go nikt nie zniszczy³
Sunniva (Roscia Barbara)
Z opó¼nieniem, dziêkujê za przemi³± wspóln± zabawê i bezcenne rady historyczne i praktyczne (uk³ony dla Mosi i Anuszki, Wasze suknie i stroje s± przepiêkne, tym wiêksza chwa³a, ¿e dzielicie siê wiedz±!)
Amorze, czekamy na Twoje zdjêcia, to z podwi±zk± równie¿! devil.gif
Mosiu, to powy¿sze zdjêcie jest z galerii Najemnej Roty pieszej, Tomal podawa³ parê postów temu.
dolomar
Reszta zdjêæ w lepsiejszej rozdzielczo¶ci, tak jak poda³ Tomal i autorka poprzedniego posta, na stronie http://www.rota.yoyo.pl/kolo_2009.htm

Michale S, opiekuj siê grobem i d±¿ do celu, przede wszystkim si³a woli, powodzenia.
Marek Hilgendorf
W³a¶nie "wywo³a³em". Wybaczcie jako¶æ, ale mój aparat lepszych nie zrobi

http://picasaweb.google.pl/marek.hilgendor...feat=directlink
Micha³ S
Dziêki Dolomar, ostatnio nie jecha³em na zamek ale prawdopodobnie napis na grobie nie wytrzyma³ deszczy icon_sad.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.