Witam serdecznie
Co prawda to mój pierwszy post, ale czytam forum ju¿ od do¶æ dawna. A im wiêcej czytam, tym mam wiêkszy mêtlik w g³owie, dlatego bardzo prosi³abym ekspertów o odpowiedzi
W³a¶nie przymierzam siê do uszycia sukni wierzchniej na prze³om XIV i XV wieku. Chcia³abym wyposa¿yæ siê w³a¶nie w cottehardie, ale mam w zwi±zku z tym pierwsze pytanie: czy na imprezach XV-owych mogê pojawiæ siê w takiej sukni zapinanej z przodu na guziki, czy w XV wieku (pierwszym dziesiêcioleciu) to ju¿ zupe³nie niemodne?
Po drugie chcia³abym siê dowiedzieæ, czy na g³owê mogê za³o¿yæ do tego pó³owaln± lub owaln± chustê, czy pozostaje mi jedynie gremlin i kruseler?
Po trzecie, czy je¶li wstawiê 6 klinów, to nie bêdzie przesada? Chodzi g³ównie o to, czy tak szeroka suknia jest bardzo niewygodna?
A na koniec mam pytanie, czy ta sukienka na pierwszym planie z Sierpnia z Godzinek to te¿ cottehardie? I jak wygl±da kwestia rêkawów - widaæ, ¿e s± podwiniête, wiêc chyba nie mog³y byæ bardzo dopasowane? Bardzo przepraszam, ¿e nie wstawiê za³±cznika, ale mam problem z komputerem.
Bêdê wdziêczna za pomoc w rozwianiu moich w±tpliwo¶ci