Czo³em
Ja ze swojej strony mogê powiedzieæ tyle ¿e takiego Sajgonu nikt siê nie spodziewa³, deszczyk by³ przewidywany ale nie armagedon. Có¿ kto by³ to widzia³ i prze¿y³ na w³asnej skórze, niestety przez te anomalia turniej w tym roku sta³ siê turniejem jednodniowym, chyba tak chcia³a góra
. Pad³o ¶wiat³o a w zwi±zku z tym pad³y rzeczy które s± z pr±dem zwi±zane, kiszka. Blisko po³owa uczestników ewakuowa³a siê w nocy, ze wzglêdu na nieprzewidziane atrakcje, w zwi±zku z tym niedziela by³a dniem wyjazdowym a nie turniejowym, ¶wiat³o zosta³o odpalone oko³o 17-stej. Ale mo¿ecie ¿a³owaæ ¿e wyjechali¶cie, bowiem w przyp³ywie szalonych pomys³ów zosta³ stworzona nowa konkurencja, która to dnia dzisiejszego sie odby³a, w zwi±zku z tym i¿ dzisiejsze konkurencje siê nie odby³y mieli¶my równie¿ nagrody, git. Pomys³odawc± nowej konkurencji by³ Wi¶nia, a wszystko zacze³o siê od tego ¿e zosta³a nam masa ¿arcia, bigosik, gulasz, karkówka, ki³basa, kaszanka i wieli innych dupereli, oraz zupka szczawiowa i na niej siê w³a¶nie skupimy. W zwi±zku z tym iz szczawiuweczki pozst³o oko³o 100 litrów, trzeba by³o co¶ zrobiæ aby siê jak najmniej jej zmarnowa³o i w tym momencie wkroczy³ pomys³odawca nowej konkurencji Her Wi¶nia, która polega³a na tym, kto wychla wiêcej szczawióweczki, zosta³y zoorganizowane do tego celu kubki (takie od browara). Chochlowniczym zosta³ Janek, którego zadaniem by³o nape³nianie kufli no i posz³y konie po betonie, wystrtowa³ Trol, Ryba, Profesor, Wi¶nia, Przemek, Puszup no i ja. Zasad w tej konkurencji by³o ma³o, dykwalifikacja nastêpowa³a w momencie jak zawodnik w trakcie picia szczawiówki zrobi³ kupe, siku b±d¼ pu¶ci³ pawia ( to ostatnie uda³o siê zrobic jednemu zawodnikowi
). Ju¿ na samym pocz±tku na prowadzenie wysun± siê Puszup, wyprzedza³ nas o dwa kufle. Co sie wyprawia³o podczas trwania konkurencji, nie jestem w stanie wam tego opisaæ, p³akali¶my ze ¶miechu. Fina³ by³ taki, pierwsze miejsce Puszup 7 kufli ja i Trol po piêæ reszta to amatorzy
, najwiêkszy popis da³ nasz Profesor który to w okolicach czwartego kufla pu¶ci³ blusa w kolorze zieleni w odcieniu szczawiu
i tym samym zosta³ mistrzem efektów specjalnych. Po zakoñczonej konkurencji wszyscy ma¿yli¶my o tym aby po powrocie do domu przywita³a nas w garnku szczawiówka
Cieszy mnie to ¿e komu¶ sprawiaj± przyjemno¶æ rozmowy ze mn± -Voynar