Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: II Turniej Rycerski i £uczniczy na Zamku Lipowiec
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Stron: 1, 2, 3
KhaToo
I my te¿! Trzy Dêby jak siê uda w sk³adzie 3 osobowym ofkors z klamotami na sprzeda¿, je¶li wolno.
Piotr h. Grzyma³a
Mam pytanko do Organizatorów i ludzi którzy pojawiali siê na Lipowcu ju¿ nie raz, czy jest jaka¶ forma transportu ( nie licz±c dojazdu samochodem ) któr± mo¿ecie nam poleciæ, poniewa¿ nie wiemy nawet czy da siê dojechaæ do was pk-esem :p...z góry dziêkujê za pomoc.
Tomal
Do Krakowa autobusem a z Krakowa s± busiki, praktycznie podje¿d¿aj±ce pod sam zamek, z³apaæ je mo¿na praktycznie obok dworca, jak siê wychodzi to po drugiej stronie ulicy jest placyk na którym siê zatrzymuj±, przynajmniej by³o tak w zesz³ym roku.
OLGU¦
^_^ ahhh dopiero wróci³am z Ogrodzieñca i ju¿ siê nie mogê doczekaæ naszego kochanego Lipowca ^_^
Mam nadziejê, ¿e bêdzie co najmniej tak jak w zesz³ym roku i mi³o mi bêdzie widzieæ wszystkich w kuchni po jedzonko pat.gif (bigosik ma byæ icon_wink.gif ).
Kasiu oczywi¶cie towarzystwo mile widziane^_^
AHA!!! przypominam dziewczynom z TBR o przepisie na s³odkie podp³omyczki^_^ z góry dziêêêki bo s± pyszniuuunie ^_^
Yenova
CYTAT(OLGU¦ @ 23:18 03.08.2008) *
AHA!!! przypominam dziewczynom z TBR o przepisie na s³odkie podp³omyczki^_^ z góry dziêêêki bo s± pyszniuuunie ^_^

przepis ju¿ przes³a³am na priv icon_mrgreen.gif
Anuszka
Ma³a uwaga co do dojazdu.W zesz³ym roku doje¿dza³am w³asnie owymi wspomnianymi busikami i mia³am z tym troszke problemów.Nie wszystkie mianowicie dojezdzaja pod zamek mimo iz maja tak w rozkladzie.Ja jecha³am ostatnim nocnym w piatek i okazalo sie, ze ow nocny-czyli cos kolo 22- nie jedzie pod sam zamek, ale ma ostani przystanek daleko daleko od zamku.Gdyby nie uprzejmosc mieszkancow miejscowosci, ktorzy podwiezli mnie swoim samochodem, nocowalabym pewnie w krzakach bo zasiegu w komórkach tez tam nie ma icon_mrgreen.gif
Piotr z Bêdzina
Z sosnowca macie autobus "S" który wyrusza spod urzêdu miasta i doje¿d¿a do dworca autobusowego w chrzanowie. Tam je¶li dobrze pamiêtam mo¿na wsi±¶æ w linie 317 i jeszcze jedn±, której numeru nie pamiêtam. Jak bêdziecie jechaæ ju¿ z chrzanowa to najlepiej zapytaæ kierowcy na którym przystanku powinni¶cie wysi±¶æ (chyba P³aza Pêtla).
Greg
do Babic mozna dojechac bezpo¶rednio z chrzanowa autobusami lini 332 i 317 z g³ównego dworca autobusowego na ulicy Zielonej, co prawda sa tylko jakie¶ 4 autobusy na dobe które doje¿dzaj± do samego Wygie³zowa pod skansen, ale czesto je¿dz± autobusy które sie zatrzymuj± ma przystanku P³aza Pêtla to jest jeden przystanek wcze¶niej przed skansenem z tamt±d juz tylko 1km pod góre i sie jest na zamku, je¿eli kto¶ bêdzie nadje¿dza³ od strony krakowa to ko³o galerii krakowskiej na ulicy ogrodowej stoj± busy którymi mozna dojechaj do babic.

Dust
PKS
Trzeba powiedzieæ kierowcy, ¿eby siê zatrzyma³ w Wygie³zowie. Je¿eli siê nie zgodzi, to wysi±¶æ w Babicach i kierowaæ siê prosto do Wygie³zowa.

dojazd:
KRAKÓW - O¦WIÊCIM - przez Libi±¿, Alwernia
godz. odjazdu z KRAKÓW R.D.A. (Regionalny Dworzec Autobusowy)
( dla przystanku Pl. "Inwalidów" + 4 min. dla "JUBILAT" +11 min.)
09:30 L 10:35 L 11:55 U 12:25 L 16:15 L
17:25 L 18:40 L m 19:05 5 7 m 21:00 7 m
godz. odjazdu z ALWERNI
10:13 L 11:18 L 12:38 U 13:08 L 16:58 L
18:08 L 19:23 L m 19:48 5 7 m 21:43 7 m
godz. odjazdu z LIBIA¯A
10:37 L 11:42 L 13:02 U 13:32 L 17:22 L
18:32 L 19:47 L m 20:12 5 7 m 22:07 7 m
Legenda:
L - nie kursuje 25,26.12.; 01.01. i w pierwszy i drugi dzieñ ¦w. Wielk.
U - nie kursuje 25.12.; 01.01. i w pierwszy dzieñ ¦w. Wielk.
m - nie kursuje 24 i 31 grudnia
5-7 - kursuje od pi±tku do niedzieli
5 - kursuje w pi±tek 7 - kursuje w niedziele

powrotny:
O¦WIÊCIM - KRAKÓW przez Libi±¿, Alwernia
godz. odjazdu z O¦WIÊCIM dw. autobusowy (dla MUZEUM + 10 min.)
05:32 F 06:27 L 06:57 L 07:32 L 09:32 L 17:17 5-7 m 19:02 7 m
godz. odjazdu z LIBIA¯A
05:57 F 06:52 L 07:22 L 07:57 L 09:57 L 17:42 5-7 m 19:27 7 m
godz. odjazdu z BABIC
06:11 F 07:06 L 07:36 L 08:11 L 10:11 L 17:56 5-7 m 19:41 7 m
godz. odjazdu z ALWERNI
06:21 F 07:16 L 07:46 L 08:21 L 10:21 L 18:06 5-7 m 19:51 7 m
Legenda:
L - nie kursuje 25,26.12.; 01.01. i w pierwszy i drugi dzieñ ¦w. Wielk.
U - nie kursuje 25.12.; 01.01. i w pierwszy dzieñ ¦w. Wielk.
m - nie kursuje 24 i 31 grudnia
5-7 - kursuje od pi±tku do niedzieli
5 - kursuje w pi±tek 7 - kursuje w niedziele

Minibusy
kursuj± z ul. Ogrodowej. Jest tam parking zaraz za Galeri± Krakowsk±. Problemem mo¿e byæ ma³a ³adowno¶æ busów.
Przeje¿d¿aj± przez Wygie³zów.
sobota/nidziela
z Krakowa:
7:25, 10:05, 13:10, 15:30, 19:20
do Krakowa:
5:45, 8:35, 11:55, 14:25, 17:15

ZKKM
Najbardziej skomplikowana trasa.
Nale¿y zakupiæ bilet dla siebie i dla wiêkszego baga¿u. Ulgi 50% nie obejmuj± m³odzie¿y ze szkó³ ¶rednich.
odjazd z "Kraków Regionalny Dw. Autobusowy" 8:57 10:15 17:20 20:12
przyjazd do "Chrzanów Dworzec ZKKM" 10:09 11:27 18:32 21:24

przesiadka na liniê 317. Tylko w poni¿szych godzinach autobus kursuje do Wygie³zowa:
odjazd z "Chrzanów Dworzec ZKKM" 6:30 9:30 13:10 16:30 20:40
przyjazd do "Babice Wygie³zów" 7:02 10:02 13:42 17:06 21:16
Jak widaæ godziny siê nie zgrywaj± i trzeba d³ugo czekaæ w Chrzanowie.
Istnieje te¿ mo¿liwo¶æ wysiadki w P³azie (tam kusruj± znacznie czê¶ciej linie 317 i 332). Przystanek to P³aza Pêtla oko³o 1km od skansenu, tu¿ przy granicy z Wygie³zowem.

Pozdrawiam i ¿yczê udanej podró¿y smile.gif
Tomal
CYTAT(Dust @ 20:09 04.08.2008) *
Minibusy
kursuj± z ul. Ogrodowej. Jest tam parking zaraz za Galeri± Krakowsk±. Problemem mo¿e byæ ma³a ³adowno¶æ busów.
Przeje¿d¿aj± przez Wygie³zów.
sobota/nidziela
z Krakowa:
7:25, 10:05, 13:10, 15:30, 19:20
do Krakowa:
5:45, 8:35, 11:55, 14:25, 17:15

A mo¿na prosiæ o rozk³ad jazdy w pi±tek? tongue.gif
karol z Bedzina
ASIE z polpasu ( alias aisis gi ) skoro przyje¿d¿acie to musimy dokoñczyæ to co zaczêli¶my na Bêdzinie z tym ¿e mam nadzieje ¿e nie dasz dyla jak tam :/ ( dobrze ¿e jest ogrodzenie) a ja biedny niedostane sam z kufelkiem

devil.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
diego
no wiedzmy, czarownice i inne czarujace stworki pokazac na co was stac, obiecywalyscie sloneczko a tu deszcz i deszcz, no chyba ze lubicie cieple ognisko ahahahaha!! powolanie inkwizycji czeka :D
Piotr z Bêdzina
¯adnego deszczu co Wy gadacie anger.gif anger.gif anger.gif . Ma byæ pochmurno czyli fajnie dla walcz±cych bo nie bêdzie s³oñce sma¿yæ. Tak¿e bêdzie dobrze i tego sie trzymaæ !!!!

My ju¿ czê¶ciowo znikamy jutro na lipowiec wiêc w sprawach pilnych prosi³bym dzwoniæ pod
600 29 14 02 (Ja) lub
501 856 750 (Kuba).

Aby formalno¶ci sta³o sie zado¶æ powiem tylko ¿e lista uczestników jest ju¿ zamkniêta.

Pozdrawiam, szczê¶liwego dojazdu i do zobaczenia.
Bandit
Jewa
Damian, Ty siê nie wym±drzaj, bo Ci siê oberwie! Ty mnie tu inkwizycj± nie strasz!!! rant.gif
Pogodê nie ja za³atwiam, na razie jestem zajêta wymy¶laniem dostatecznie dobrej kl±twy dla mego brata, wiêc z tym do innych wied¼m, Wy stworki i inne orki:P

Ostrzegam: je¶li kogo¶ zobaczê z jakimi¶ plastikami/puszkami/itp, to rzucê kl±twê- coby piwo Wam siê w piasek zamienia³o ;) Macie kufelki, kielichy i kubeczki- korzystajcie z nich! Niech nie murszej± ;)
Pozdrawiam,
Ewa- wied¼ma z I³¿y devil.gif
Dust
Wybaczcie, ¿e zapomnia³em o pi±tku dla minibusów i ZKKM ^^'

minibusy poniedzia³ek-pi±tek
z Krakowa: 6:30, 7:35, 9:05, 12:05, 15:15, 17:40, 19:20

ZKKM poniedzia³ek-pi±tek
linia "K" z Krakowa do Chrzanowa:
7:19 8:17 9:17 10:06 11:22 14:12 15:20 16:12 17:16 18:37 19:47 20:37

godziny przyjazdu do Chrzanowa:
8:31 9:29 10:29 11:18 12:34 15:24 16:32 17:24 18:28 19:49 20:59 21:49

a z Chrzanowa

linia 317 podje¿d¿aj±ca pod skansen w Wygie³zowie:
odjazd/przyjazd 7:21/7:53, 14:04/14:40, 20:28/21:04

lub inne autobusy linii 317 i 332 jad±ce na przystanek "P³aza Pêtla" stamt±d ju¿ tylko oko³o kilometr do zamku. Po wysiadce nale¿y siê kierowaæ w stronê mostu i dalej ca³y czas prosto a¿ do skansenu.

Istnieje te¿ mo¿liwo¶æ drogi z Krakowa do Trzebinii poci±giem, a z Trzebinii do Chrzanowa du¿± ilo¶ci± linii ZKKM.

Pozdrawiam raz jeszcze i ¿yczê przyjemnej podró¿y smile.gif
Adalbertus
A czy zjawi sie sztyftarz z kramem?
Piotr h. Grzyma³a
Naje¿d¿amy was jutro w godzinach po³udniowych :p
Ewelina
Czekamy na naje¼d¼ców. Podwoje zamku stoj± otworem smile.gif
KhaToo
Trzy Dêby zwal± siê -dziwnie brzmi- w pi±tek ko³o 13.00-14.00. Biorê na sprzeda¿ fajnist± przeszyweczkê, wiêc we¼cie ¶winki skarbonki, bo nie chce mi siê jej woziæ spowrotem. Bêdzie ty¿ trochê tkanin we³nianych w kuponach -po oko³o 20z³ za metr-, które tak¿e bardzo nie chc± wracaæ zemn± do domciu:D To oczywi¶cie nie wszystko, co bêdzie mo¿na nabyæ...
Yenova
TBR zjawi siê na zamku w sobotê rano blinkie.gif
pozdrawiam i do zobaczenia
diego
lublinianie wybijaja z lbna o 7 wiec troche przed nami w kazdym badz razie mamy zamiar do Was przyjechac w piatek, ale z Nami roznie to bywa :D ....
Marek z Dobczyc
A wraz z TBR'em Marek Adam zjawi sie:P
kriva
Tu¿ przed lub za wy¿ej wymienionymi, na ¿elaznych koniach, w liczbie 4 osób przybêdzie Miechów warrior.gif
Goblins
Przyby³em zobaczy³em i sfotografowa³em a fotkê zamiesci³em

Pozdrowienia dla uczestników turniejuKliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

http://wwww.foto13.pl/galerie/Lipowiec2008/ a tutaj zanjduje siê moja krótka relacja z soboty.
Marek z Dobczyc
Krótko ale na temat, Bardzo chcia³bym podziêkowaæ kochanym Orgom za wspania³y turniej, pogoda jak to na lipowca sp³ata³a figla w jeden dzieñ ale za to w drugi s³oneczko nadrabia³o zaleg³o¶ci:) Dziêki dla czerwonych smoków za mi³e wspó³lokatorowanie:) ca³ej ekipie ludzi, którzy doprowadzili do prób porwania kobiet z zamku i w ogóle wszystkim za wszystko:D
Pozdrawiam Marek-Adam
Piotr h. Grzyma³a
A ju¿ my¶la³em ¿e bêdê pierwszy ;p, no ale nie jest ¼le ( trzeba by³o nie k³a¶æ siê spaæ :D ). Po pierwsze przepraszam ¿e osobi¶cie nie po¿egna³em siê z organizatorami i innymi uczestnikami których nie uda³o mi siê dopa¶æ w ciemnych zau³kach zamku, niestety nasz transport mia³ by³ punktualnie i nie móg³ na nas d³ugo czekaæ wiêc spieszy³em siê jak mog³em z dziewczyn±. Mam jednak nadziejê ¿e moi ludzie dope³nili dzie³a i po¿egnali siê równie¿ za mnie i moj± lub±. Co tu du¿o mówiæ, jednog³o¶nie ustalone jest u nas i¿ turniej w Lipowcu by³ naszym najwspanialszym turniejem tego roku, by³a to impreza która nam tak g³êboko zapad³a w serducha ¿e na pewno nigdy z niego nie wypadnie a bêdzie tylko nadpisywana przez nastêpne lata. Tutaj równie¿ od razu wysy³am pro¶bê o zaproszenie na nastêpny rok wierz±c g³êboko ¿e turniej w roku 2009 równie¿ siê odbêdzie i proszê o zarezerwowanie lazaretu :p. Dziêkujemy równie¿ wszystkim osob± z którymi bawili¶my siê a nadmieniê tu miêdzy innymi, Marka Adama oraz Maæka z którymi dzielili¶my komnaty, Smocz± kompaniê, Tomala ze swymi piechociarzami z którymi zaszczyt mi by³o stan±æ do bitwy jak i potem rabowaæ zamek :D, Grzesia z Ma³gosi±, Arka z Olg±, Têgiego, Piotra, Ewelinê i wszystkich innych których tu ju¿ nie wymieniê. Naprawdê dziêkujemy i czekamy na nastêpne spotkania. Pozdrawiamy. Najemna Kompania Czerwonego Smoka.
Greg
dziekuje wszystkim uczestnikom za przybycie, razem uda³o nam siê stworzyæ co¶ czego tak naprawde nikt siê do koñca nie spodziewa³, uda³o nam siê na krótk± chwilkê odudziæ zamek ze snu, razem go o¿ywili¶my i zamek znów by³ pe³en szczêsliwych ludzi, znów by³ XIIIw.

dziekuje wam wszystkim
móg³bym wiele pisac o turnieju ale nie mam si³, dopiero uporali¶my sie ze sprz±taniem, teraz wy siê rozpiszcie....

mam nadzieje, ¿ê wszyscy bezpiecznie wrócili do domów i mam nadzieje, ¿e za rok spotkamy siê znowu na LIPOWCU

Piotr z Bêdzina
A i ja do³±cze sie do postu Grega dziêkuj±c wszystkim go¶ciom za wspania³± zabawê i klimat jaki wnie¶li do turnieju.

Te¿ niedawno dotar³em do domu i padam z nóg ale kolejny raz stwierdzam ¿e warto by³o sie pomêczyæ ¿eby widzieæ wasze zadowolone twarze.

Jutro napisze co¶ wiêcej a teraz osuwam siê pod biurko i ide spaæ smile.gif.

Pozdrawiam
Julietta
A ja czekam na fotki i zacieram ³apki smile.gif devil.gif
Pozdrawiam.
Emtor
By³o naprawdê bardzo fajnie. Dziêkujê za zorganizowanie tego turnieju, jak i za znakomit± atmosferê na nim. Podziêkowania jeszcze raz dla wszystkich. Naprawdê mi³o mi siê z Wami spêdza³o czas. Pozdrawiam i do zobaczenia (mam nadzieje) za rok w Lipowcu!
Maciek z Dobczyc
Marek z Dobczyc
Jakie za rok? A co z pomys³em zimowego Lipowca? Ja bardzo proszê o Lipowiec tak ¿eby by³ najlepiej 12. Lutego:D
OLGU¦
Ahhhh... Na pocz±tek podziêkowania:
dla Gryfów - fajnie, ¿e mogli¶my pomóc, mam nadziejê, ¿e siê przydali¶my;
dla Kasi i Asi za pomoc wszelak± i ci±g³± chêæ niesienia pomocy^_^
dla wszystkich przyby³ych za to, ¿e ¶wietnie siê bawili i sprawili, ¿e zamek o¿y³ - chwa³a Wam!!!
No i moje Wilki - super, ¿e by³o nas tak sporo i jak zwykle zar±bi¶cie siê bawili¶my^_^
By³o bosko^_^ (pomimo i¿ z pó³ imprezy przesiedzia³am w kuchni^_^). Sporo by³o spontaniczno¶ci i wydarzeñ nieprzewidzianych w tym turnieju i to by³o wspania³e. Pogada - zmienna jak zawsze. Bitwa - rewelka. Biesiada z zespo³em za plecami - bajka... A do tego Zuzia - "psinka nie du¿a" wa³êsaj±ca siê po dziedziñcu^_^. Dla takich imprez warto siê pomêczyæ i w ogóle byæ w R.R. Mam nadziejê, ¿e wszystkim siê podoba³o, ¿e jedzonko smakowa³o, ¿e K³apemu podoba³a siê nasza piosenka dla niego ^_^ i ¿e zobaczymy siê wszyscy za rok w murach tego cudownego i magicznego zamku jakim jest Lipowiec.

Pozdrawiam wszystkich
Olga z Wilków
Tomal
Lublin dos³ownie przed chwil± wróci³ do domu icon_mrgreen.gif , i pozdrawia wszystkich z którymi mia³ okazje siê dobrze bawiæ a szczególnie tych którzy dbali oto ¿eby¶my siê ¶wietnie bawili tongue.gif , a tym czasem idê odespaæ nasze Lipowieckie harce, na os³odê wrzucam trochê zdjêæ, jutro napisze cos wiêcej.

http://chomikuj.pl/Tomal/Lipowiec+2008
Dicon
Salve Witam serdecznie
Przepraszam, ¿e nie mog³em przybyæ na Turniej w Lipowcu, bo nie dosta³em wolnego z pracy.
Mam nadzieje, ¿e spotkamy siê za rok! o ile dostanê oraz moje bractwo zaproszenie.
Pozdrawiam Wszystkich Gryfów Lipowskich tongue.gif

Rey usmieszek_09.gif Palatyn Bractwa Rycerskiego Zamku Przemys³a II
kriva
No to teraz ja smile.gif By³o ¶wietnie. Miejscówka robi swoje i klimat jest tam nie z tej ziemi (nie z tego wieku) ale drugie tyle zrobili ludzie, którzy w tej zabawie uczestniczyli.
Organizatorom gratulujê, bo odwalili kawa³ dobrej roboty. Wszystko Wam siê uda³o i nawet deszcz zamówili¶cie (hurrraaa), chocia¿ wied¼my chcia³y inaczej ;) Pytanie: Bandit, jak Ty to robisz, ¿e równocze¶nie jeste¶ na scenie, w komnacie, na naradzie dowódców, poganiasz kuchniê i robisz zdjêcia w wolnym czasie? Jedno mnie gryzie - nie po¿egna³am siê, wiem, wiem, ¶winia jestem ale za to w przysz³ym roku albo w zimie przywitam siê i po¿egnam dwukrotnie.
¯arcie i picie - wyrazy szacunku na rêce kucharek, tradycja podtrzymana - w bigosie mo¿na by³o p³ywaæ, chocia¿ zgêstnia³, bo z zesz³ego roku by³ - taki ¿arcik zamkowy ;P
Uczta by³a wspania³a - grajkowie mistrzostwo ¶wiata, ¶piewy i tañce na dziedziñcu sprawi³y, ¿e by³o naprawdê klimatycznie.
Bojówka: weso³o, bardzo honorowo i rycersko. K³apy alias K³apcia, Siwy, Malinka - chwa³a Wam, a nawet cha³wa. Pozostali uczestnicy równie¿ walczyli piêknie, a¿ siê ³ezka w oku krêci³a. Moim marzeniem jest, aby na ka¿dym turnieju uczestnicy bojówki walczyli w taki honorowy sposób. Nagrody za bojówkê ³adne i praktyczne ;) I nie kolejny miecz, na których nadmiar niektórzy ju¿ mog± narzekaæ smile.gif
Bieg dam - wyj±tkowo kolorowy: Micha³ i Daria jako jedyni brali udzia³ "normalnie" i jak to Ola z Tarnowa stwierdzi³a: wygl±daj± tak normalnie, ¿e a¿ nienormalnie ;) Akcja porodowa rulezzzz !
Smoki wprowadzi³y adrenalinê - wyzywaj±c do walki z zaskoczenia, a Drzewiak by³ fantastycznym konferansjerem i heroldem: "Oto rycerz Siwy, który od 50 lat nie przegra³ ¿adnego pojedynku!" - a ma 30 :P
Nocne gonitwy po zamku powinny staæ na równi z bigosem - czyli rok w rok. Wszyscy tyle z siebie dawali, ¿e naprawdê strach by³o wyj¶æ na korytarz ;)
Poza tym zero nadêcia, "luuuz, bitwa jest", ¿adnych zwad, k³ótni i docinków - nie wiem, czy wszyscy siê starali, czy po prostu tak zadzia³a³ klimat zamku - historia lata³a w powietrzu.
Kolejny magiczny turniej.... Szkoda, ¿e nie mo¿na tam pojechaæ i postacjonowaæ chocia¿ z tydzieñ.
Dziêkujê, ¿e mog³am w tym wszystkim uczestniczyæ.

P.S. I nawet tynk w tym roku wzi±³ na wstrzymanie i nie sypa³ siê na g³owê.
I jeszcze jedno: jako SÊDZIA NIEZ(a)WIS£Y og³aszam remis w alkohobohurcie.
KhaToo
W imieniu Trzech Dêbów i Dêbicy bardzo dziêkujê za zaproszenie i gratulujê ¶wietnego turnieju. Jedzonko by³o pyszne, klimacik ¶wietny mimo deszczu pierwszego dnia, bitewki tak¿e bardzo mi siê podoba³y. Gratulujê organizatorom pomys³ów i pary, ¿eby je zrealizowaæ.
Joanna K.
Ja równie¿ chcia³am podziêkowaæ wszytskim za wspania³± zabawê!!Naprawdê tegoroczny Lipowiec zaliczam do wyj±tkowo udanych turnieji icon_mrgreen.gif Podziêkowania ¶lê g³ównie w stronê niezawodnych organizatorów, którzy dali z siebie wszystko:),do mojego kochanego TBRu,Miechowa i Lubliniaków,zw³aszcza tych alkoholobuhurtowców;)...
Klimat by³ wyj±tkowy i wszechobecny:) Pocz±wszy od bitwy, a¿ do zakoñczenia turnieju-¶wietna zabawa non stop^^Biesiada by³a poprostu boska!Jad³o, napitek miodzio-podziêkowania dla Anio³ów(tak nazwali¶my rozdawaczy piwa, nie wiem jak to robili¶cie, ale gdy tylko piwa uby³o do po³owy, kufle stawa³y siê znowu pe³ne:E) Niesamowit± atmosferê na uczcie wprowadzi³ zespó³, bawi±cy siê ludzie, ale bez tych zacnych murów lipowieckiego zamku nie wygl±da³oby to tak samo:) Dziêki te¿ za wspólne ¶piewy na mo¶cie:) ¦wietnie bawi³am(em) siê w biegu dam, bojówka te¿ nie by³a pozbawiona humoru:) Gratulujê wszystkim,co powygrywali, a orgom gratulujê tak udanego turnieju clap.gif

Pozdrawiam
AsicA (A¶)
diego
Ja zyje :D i wkoncu wrocilem do domu.

Turniej byl swietny az szkoda ze sie juz skonczyl, w tak wyborowym towarzystwie i zameczku mogl by trwac conajmniej z tydzien. Organizacja swietna, Piotr to sie chyba nauczyl teleportowac (Piotrze tajniki tej sztuki na PW, przyda sie co by latwiej wiedzmy ganiac... kurcze nadal mam cos w sobie z zakonnego xD). Organizatorzy zrobili naprawde wszystko a nawet wiecej zeby impreza wyszla tak jak powinna. Kuchareczki nie dosc ze ladne to jeszcze caly czas zaopatrywaly nas w jedzenie i herbate :D. Smocza dawala fajne popisy :], bitwa o dziewczyny w zamku wyszla bosko i wiele innych atrakcji. % buhurt z Dziewczynami musialem na samym poczatku rozgrywac sam pozniej doszla kolezanka. Burdel w naszej komnacie byl znowu ogromny (teraz wiem dlaczego dostalismy drzwi :D). Zespol muzyki bardzo milo dla ucha gral , tance na dzedzincu, spiewy, klimacior jak sie patrzy.Dziekuje wszystkim za bardzo dobra zabawe i przepraszam tych z ktorymi sie nie zdazylem pozegnac, mielismy i tak bardzo szybkie schodzenie z zamku. Ciesze sie bardzo ze moglem z Wami byc na tym turnieju, a kto nie byl niech kleczy na grochu do nastepnego lipowca albo na kleczka zacznie juz isc w jego strone :]

Chwala Lipowcowi !!!

Pozdrowienia M³ody
S³awek zTarnowa
Witam.
sporo dobrego ju¿ sie nas³ucha³em o turnieju w Lipowcu zanim sie skoñczy³ smile.gif
( ale akurat to mnie nie dziwi---Turniej ten od zawsze by³ przez nas zaliczany do najlepszych, pod ka¿dym wzglêdem - jak i tym dla nas bardzo wa¿nym - klimatu trzynastowiecznego id±cego w parze z historyczno¶ci± - kochane orgi--TAK TRZYMAæ!!!!! )

Napiszê tylko jeszcze sparafrazowany w³asny cytat wypowiedzi z naszego forum, któr± napisa³em po wys³uchaniu i wyczytaniu peanów pochwalnych nt tegorocznego Lipowca:

"widzê, ¿e jest przynajmniej jeden turniej, na którym bez bólu i bez zbêdnego wyszukiwania trudno¶ci da siê wprowadzaæ..ba...¿yæ klimatem jednej epoki bez przys³owiowych "dzieweczek z laseczka", antyklimatycznych zachowañ, dziwnych popisów jak np z mask± gazow± na dr±gu i utyskiwañ, ¿e co¶ siê nie da zrobiæ bo tury¶ci...."
Jeszcze raz super, gratulujê organizatorom, uczestnikom!...i zazdroszczê tym wszystkim , którzy tam byli....!!

Za rok bêdziecie siê musieli naprawdê postaraæ abym nie chcia³ przyjechaæsmile.gif

Pozdrowienia!!!

anka278
Witam

To by³ mój pierwszy turniej.
Musze powiedzieæ, ¿e by³o ¶wietnie. Dziekuje wszystkim za mi³e towarzystwo i genialn± atmosferê. Bawi³am sie doskonale, mam nadzieje ¿e za rok równie¿ bêdzie mi dane sie tam znale¼æ. Pozdrawiam blinkie.gif
Anio³
Faktycznie klimat by³ ¶wietny, zabawa przednia a i jad³o... hmmm.. marzenie... aniol.gif A pogoda... có¿ - "czasem s³oñce - czasem deszcz" blinkie.gif

Jestem zauroczona miejscem i atmosfer±. Tañce, ¶piewy, strzelanie z ³uków, bitwy i wyg³upy - super! Na biegu dam pop³aka³am siê ze ¶miechu! hehehe.gif
Dawno nie by³am na tak przesypatycznym turnieju, gdzie bez nadêcia i zadêcia wszyscy dobrze siê bawili.

Pozdrawiam i do zobaczenia zapewne za rok!

ps. My¶my ch³opaków biegaj±cych ze dzbaneczkami na uczcie nazywali "elektronami" - byli niewiarygodni! Nie mam pojêcia ile wypi³am, bo kufelek mia³am non stop pe³ny! icon_mrgreen.gif
Mario_HH
Potwierdzam,
by³o ¶wietnie. po prostu przez ca³y czas bawi³em siê znakomicie i na pewno bêdziemy chcieli regularnie przyje¿d¿aæ do Lipowca. i to jeszcze wiêksz± gromad± pewnie:)
dziêkujemy orgom i wszystkim rycerzom za super turniej. oby takich wiêcej.
a gonitwa na zamku by³a rewelacyjna.
pozdrawiam
Mario
Martuszka
Cha³wa!

Turniej, tak jak siê zapowiada³, taki by³. CO tu du¿o gadaæ. Mia³o by¶ ¶wietnie i tak te¿ by³o. Alkobuhurt wyszed³ remisowo, czyli tak jak wyj¶æ powinien, coby okazja do dalszego spo¿ywania trunków wyskokowych by³a w przysz³ym roku, pod pozorami kolejnej dogrywki icon_mrgreen.gif . Pogoda by³a jaka by³a, w ka¿dym razie ¿aden kataklizm nie nast±pi³ i o to chyba w³a¶nie chodzi³o.
Organizacja by³a taka jak ka¿dy widzia³ czyli bez zarzutu. Bandit dostaje +10 do teleportacji ;).

W za³±czeniu zdjêcia z bitwy i bojówek zamkowych + go¶cie.

Pozdrawiam
Martuszka

http://rapidshare.com/files/136536508/Lipo...2008__.rar.html
Kanishy
By³o super. Elektron i jego ³adunek jak najbardziej mi³y memu sercu. I wielkie dziêki za poranne dostarczenie tarczy.
Zapewne za rok pojawimy siê znowu.
Jewa
Hejaaa smile.gif

Wróci³am, odespa³am (trochê), i stwierdzi³am, ¿e wypada³oby co¶ napisaæ ;)
Ten turniej zapisze siê do legend RR ;) Tak jak w zesz³ym roku- by³o ¶wietnie! I powiem jeszcze co¶- jak tak w tym roku mia³am okazjê patrzyæ, ile musicie pracowaæ, by¶my byli zadowoleni, jakie macie z tym problemy itp- mój szacunek do Was wzrasta. Organizatorzy- jeste¶cie BOSCY!
Nie narzekaæ, ¿e w sobotê by³ deszcz... Dla Wied¼my to wszak najlepsza pogoda, trudno wtedy rozpaliæ stos :P (przy okazji- pozdrawiam inkwizycjê bum.gif )
Bandit- je¶li zdradzisz sekret sztuki teleportacji inkwizycji, nie chcia³abym byæ w Twojej skórze ]:->
Biesiada by³a zajebista smile.gif Jak to siê ju¿ w trakcie jej trwania mówi³o, nigdzie nigdy takiej nie by³o smile.gif Wra¿enia niezapomniane... ;]
Jeden tylko mam foch- ¿e nie czekali¶cie na mnie z egzekucj± Kruszyna xD ja mu protezê przyszy³am, twarz zrobi³am... wiecie, jak to jest trudno bez wykszta³cenia medycznego? ;)
Poza tym- Wielki szacun dla mego przes³awnego Tatka- Mitiego z Lipowca smile.gif

CHWA£A ORGANIZATOROM!
I kierowcy busiku, który zabra³ pozbawionych nadziei rycerzyków :D

Pozdrawiam,
Ewa- Wied¼ma z I³¿y devil.gif
Damiano
Turniej by³ ¶wietny.Jak dot±d nie spotka³em siê z tak wspania³ym klimatem na imprezie.I z tak± warto¶ci± nabywcz± kie³basy tongue.gif
Maggd
Dzieki wszystkim za wspaniale towarzystwo i ,bycie czescia tego co w takim wydaniu jest mozliwe chyba tylko na tym wyjatkowym zamku..

No i oczywiscie szczegolna CHWALA i dzieki dla organizatorow!!! - jestescie naprawde niesamowici :-) clap.gif

Dzieki Wam czlowiek czuje sie naprawde w klimacie XIIIw... i jednoczesnie jak w wielkiej rodzinie..Nic nie musi a wszystkiego sie chce. macie naprawde wielki talent i ...serce..
Dzieki za tak wyjatkowe podladowanie "baterii" na trudy XXIwiekoweo codziennego zywota.
ech.... niczego tak nie zaluje jak tego ze nie moglam byc z Wami w zeszlym roku...

Do zobaczenia jak najryhlej!
(moze byc i w zimie...jestem cieplolubna, ale na zamek w Lipowcu to zawsze..icon_wink.gif )
BoskiMisza
¦licznie dziêkujemy za fantastyczny turniej! ¦wietny klimat, bardzo dobre jedzenie, piwo nie do przepicia oraz wspaniali organizatorzy i przemili uczestnicy! Za rok z przyjemno¶ci± pojawimy siê ponownie.

Jeszcze raz dziêki!
Zapa¶nik
Bardzo siê cieszê, ¿e mog³em przyjechaæ w tym roku na Lipowiec.
Nieprawdopodobny zamek ze ¶wietnym klimatem i du¿ymi mo¿liwo¶ciami (to móg³by byæ taki Gniew na XIII wiek). icon_rolleyes.gif

Chwa³a organizatorom za ich trud i wysi³ek.

Cieszy³y mnie walki, w których przeciwnicy nie pragnêli za wszelk± cenê porozwalaæ sobie nawzajem g³ów i poucinaæ palców.
Chwa³a wszystkim pogromcom Smoczej bum.gif

Zawsze genialn± spraw± s± inicjatywy oddolne takie, jak tym razem np. spontaniczna akcja na korytarzach zamkowych. Takie rzeczy w³a¶nie powoduj±, ¿e impreza jest wyj±tkowa. Organizatorzy stworzyli solidn± bazê do dobrej zabawy, a uczestnicy chcieli i umieli z tego skorzystaæ (w ka¿dym razie w znacznej wiêkszo¶ci.)

Nieuprzejmo¶ci± i grzechem jest przyje¿d¿aæ na takie imprezy ¿eby powojowaæ tylko i wy³±cznie z kufelkiem nie staraj±c siê zrobiæ czego¶ samemu...

Pozdrawiam wiêc wszystkich serdecznie i ¿yczê wielu pomys³ów na medievalny spontan w przysz³ym roku...

P.S. Smocza czekaj±c po turnieju na nowego busa (nasz pierwotny by³ zdech³) powa¿nie siê zastanawia³a w jaki sposób wykorzystaæ ten zajebisty skansen pod zamkiem...

Visenna
Moja pierwsza impreza w tym sezonie... udana smile.gif
Bylo wypasnie, nawet pomimo tego sobotniego deszczu. Co jak co, ale i zamek i Trzoda dopisala smile.gif

Przede wszystkim dziêkujê organizatorom za mo¿liwo¶æ przyjazdu na Lipowiec.
Jedyne co moge zarzucic to fakt, ¿e nie ma tak jakiegos wyci±gu na zamek :D (pomyslecie o tym chlopaki dla rok :P)
Wchodz±c pod tê ogromn± gore zamkow± z wielkim plecakiem, ktory ³atwiej bylo mi przeskoczyc niz obejsc my¶lalam, ¿e umrê smile.gif
I chocbym miala nic nie jesc, za rok przyjade wlasnym samochodem i wtargam do na sama gore (bo na wyciag i tak nie liczê :P).

Zamek stworzyl wrecz niesamowity klimat. Rzeklabym, ze jedyny w swoim rodzaju i to tez dzieki niemu deszcz nie byl taki uciazliwy.
Powiem Wam jedno: moze ja nie jezdze na duza ilosc imprez, ale pierwszy raz widzialam tance i hulanki na biesiadzie smile.gif To bylo swietne. Wielki szacun dla zespolu grajacego za to, ze tak dobrze zintegrowal sie z uczestnikami na imprezie "po godzinach" swojej pracy smile.gif
Takich zespolow nam wlasnie trzeba

Jeszcze raz dziekuje organizatorom za trzodliwa impreze, Smoczej ogolnie za Trzode :P, moim wspolokatorom za swietne i zabawne towarzystwo i innym z ktorymi mialam do czynienia :]

Pozdrawiam
Visenna
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.