Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: II Turniej Rycerski i £uczniczy na Zamku Lipowiec
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Stron: 1, 2, 3
Piotr z Bêdzina
Wypocz±³em troche wiêcej wiêc napisze te¿ sporo:

Chwa³a uczestnikom bo to dziêki Wam nasze starania nie posz³y na marne, a ca³a impreza mimo niesprzyjaj±cej aury pogodowej okaza³a siê najlepsz± jak± organizowali¶my.

Chwa³a Tomalowi z jego piechociarzami i Smokom za pomys³ i udzia³ w biegu po zamku, który okaza³ siê ¶wietn± spotaniczn± incjatyw±.

Chwa³a Gregowi i jego bractwu za wielki trud w³o¿ony w wiele spraw organizacyjnych, bez których na pewno turniej by siê nie odby³.

Chwa³a walcz±cym, którzy pokazali piêkn± kulturê walki. Nie by³o ¿adnych spiêæ, chamstwa czy bezmy¶lnej nawalanki - wszystko z g³ow±, rozwa¿nie i z u¶miechem na twarzy.

Chwa³a Ewelinie, Oldze,Gosi, Kasi i Asi oraz reszcie dziewczyn z Lipowca za pomoc przy kuchni i dbanie o pe³ne brzuchy wyg³odnia³ych rycerzy. Oczywi¶cie nie moge tutaj zapomnieæ o szefie kuchni, czyli moim kochanym braciszku Arku smile.gif.

Chwa³a zespo³owi "Grupa Radnyna" który na biesiadzie pokaza³ ogromn± klasê do zabawy ze wszystkimi i nie dawa³ siê prosiæ o kolejne bisy; jeszcze nigdy nie spotka³em siê z tak d³ugim "prywatnym" koncertem zakoñczonym tañcami na dziedziñcu zamku, które trwa³y do 2 w nocy. Najwiêksze wra¿enie zrobi³a na mnie sala biesiadników stoj±cych na sto³ach z uniesionymi do góry kuflami i krzycz±cymi w takt granej muzyki smile.gif - niesamowite !!!

Chwa³a aniol.gif anio³om - czyli ch³opakom z pe³nymi kuflami piwa którzy dbali o ugaszenie pragnienia nawet najmniej spragnonej duszy. Oczywi¶cie nad nimi czuwa³ nasz niezmordowany Archanio³ Kuba.

Chwa³a naszemu niezrównanemu Kapitanowi Têgowojowi, który z mikrofonem w rêku jest równie gro¼ny jak K³apy z mieczem.

Chwa³a Ani z TBR-u za podp³omyki i Andrzejowi ¿e nie zjad³ wszystkiego w drodze na turniej aby¶my mogli spróbowaæ tych wy¶mienitych placuszków smile.gif.

Dziêkujê naprawdê wszystkim, którzy przyjechali i ¶wietnie siê bawili nie zwracaj±c uwagi na pogodê co podtrzymywa³o nas na duchu i dodawa³o otuchy do dalszej pracy.

Nie moge te¿ zapomnieæ o naszym Le¶niczym Gugale, na którego zawsze mo¿na liczyæ we wszystkich sprawach (Grze¶ jeste¶ go¶æ smile.gif ). !!!

Chwa³a Chwa³a Chwa³a Sto Lat i wiêcej BIGOSU !!!! clap.gif clap.gif

P.S.
Kriva nie teleportowa³em sie, poprostu przez brak jednego zêba mia³em mniejszy opór powietrza i szybciej biega³em bigsmile2.gif , a tak na powa¿nie to nic sam nie robi³em zawsze do pomocy mia³em naszego wilczego cz³owieka-cyborga Kube oraz ca³e Bractwo z Lipowca którego cz³onkowie w³o¿yli mnóstwo wysi³ku aby¶cie siê dobrze bawili.

Pozdrawiam serdecznie
Bandit (Szef Zamieszek devil.gif )
Tomal
A wiec nadszed³ czas i na mnie i na podziêkowania, a wiec do dzie³a:
Chwa³a i wielkie podziêkowania dla Bandita I Grega oraz dla wszystkich wilków za wspania³± organizacje i zapewnienie nam wszystkiego czego by³o trzeba.
Wielkie podziêkowania dla wszystkich uczestników zamkowych harców clap.gif , dziêkuje za rozwagê w walce w trudnych warunkach szczerba.gif , mam nadzieje ¿e ten pomys³ okaza³ siê fajn± zabaw± dla wszystkich, mam równie¿ nadzieje ¿e za rok harce zostan± powtórzone, ja ze swojej strony mogê obiecaæ ¿e je¶li do nich dojdzie to spróbuje wyeliminowaæ wszystkie niejasno¶ci zwi±zane z t± zabaw±.
Wielkie podziêkowania bigsmile2.gif oraz przeprosiny dla wszystkich dziewczyn które wziê³y udzia³ w zamkowych harcach, a przepraszam wszystkie zawiedzone, mieli¶my gwa³ciæ a zaleli¶my siê t³uczeniem samych siebie icon_mrgreen.gif tongue.gif
Chwa³a zespo³owi który potrafi³ rozkrêciæ imprezê do granic historyczno¶ci clap.gif , szaleñstwo by³o wielkie i chyba oto chodzi, mo¿e pora zaj±c siê tañcami, nie tyle trzynastkowymi co ¶redniowiecznymi bigsmile2.gif
Chwa³± dziewczynom w kuchni oraz anio³kom dolewaj±cym trunki, tym ostatnim to nale¿± siê ode mnie specjalne podziêkowania bo cebrzyk z którego pi³em mia³ du¿a pojemno¶æ a i tak szybko siê osusza³ szczerba.gif
Jednym ma³ym minusikiem (Bo¿e ¿eby mnie nie zlinczowali tongue.gif ) by³ brak miejsca na pocz±tku biesiady kilka osób musia³o staæ a jedna malutka ³aweczka za³atwi³a by sprawê.
Niestety znowu nie za³apali¶my siê na bigos, chyba poproszê ¿eby Bandit przys³a³ mi s³oik

Wrzucam jeszcze filmiki z bitwy, mi³ego ogl±dania bigsmile2.gif
http://pl.youtube.com/watch?v=_3EDMNSbku8
http://pl.youtube.com/watch?v=bubvyXZu4zA&...feature=related
http://pl.youtube.com/watch?v=R_nhcbeIISQ
http://pl.youtube.com/watch?v=s8Esxo3lWJc

Pozdrawiam Tomal
Nawojka_
CYTAT(Tomal @ 12:29 12.08.2008) *
Wielkie podziêkowania :grin: oraz przeprosiny dla wszystkich dziewczyn które wziê³y udzia³ w zamkowych harcach, a przepraszam wszystkie zawiedzone, mieli¶my gwa³ciæ a zaleli¶my siê t³uczeniem samych siebie :mrgreen: :tongue:

a no wlasnie:P:P

szkoda, ze turniej nie trwal 3 dni, ale jak siê nie ma co siê lubi... gdyby nie tak swietna organizacja i ciekawi ludzie nic by nie wyszlo. najgorsze w takich imprezach jest to, ze trzeba na nie czekac caly rok;)

a i dziekuje za zdjecia i filmiki.

aleksandra.
K³apy z Tarnowa
A no to jak ju¿ tak wszyscy wszystko wychwalili... to ja jeszcze muszê sie do³o¿yæ :-)

Bardzo bardzo bardzo mi sie podoba³a pie¶ñ mê¿na i prê¿na w wykonaniu lo¿y honorowej :-)
od dzisiaj to bêdzie mój hymn bojowy devil.gif

I dzienkujem jeszcze raz bardzo za krzese³ko :-)

Cala impreza full servis ... nawet ten deszcz by³ fajny poniewa¿ dziêki niemu mo¿na by³o sobie po przebywaæ na zamku ze wszystkimi :-)

PS:
niech ktos mi pokaze zdjêcie moich nowych duzych piersi devil.gif szczerba.gif

K³apy vel K³apcia bigsmile2.gif
Wilka
Witam!
By³ to mój pierwszy turniej na Lipowcu ale zapewniam ¿e nie ostatni blinkie.gif !!
Dla takich imprez warto ¿yæ i cieszyæ siê XIII-wiecznym odtwórstwem szef.gif !
Wieczna s³awa i chwa³a organizatorom za tak zacny turniej! Atmosfera stworzona przez uczestników i zamkowe komnaty by³a jedyna i niepowtarzalna, a dziêki tym drugim nie trzeba by³o w sobotê kisiæ siê w namiotach tylko mo¿na by³o panoszyæ siê po zamku w historykach bez nara¿ania siê na zmokniêcie icon_mrgreen.gif .
Atmosfera biesiady równie¿ nie zostawia³a nic do ¿yczenia! A tañce, hulanki i swawola po uczcie by³y boskie!!
Bawi³am siê znakomicie równie¿ w sobotê gdy pomaga³am dziewczynom w szyciu laleczek. Szkoda, ¿e przedstawienie kukie³kowe nie dosz³o do skutku (a mo¿e stety :P ).
S³awa i chwa³a dla mojego bractwa za wszystko ale jednym jestem zawiedziona - nasz Turek z Kebabowej Dziury nie zrobi³ ani jednego kebabu angsad.gif !!
Odbijanie zak³adników ze strony "odbijanych" te¿ wygl±da³o zacnie choæ osobi¶cie czu³am siê ma³o uprowadzona :P - za rok liczê na powtórkê !
Wielki "szacun" dla Mittiego za prze¿ycie upadku z wie¿y - tatku jeste¶ niezniszczalny respekt.gif .
Chylê równie¿ czo³a przed s³awnymi 13 ¶mia³kami którzy zmie¶cili siê do tojka - za rok liczê na bicie tego rekordu (20 osób minimum :P ). Mo¿na te¿ sprawdziæ ile zmie¶ci siê zbrojnych!
Na koniec wieczna s³awa i chwa³a dobremu Panu Kierowcy który zechcia³ zabraæ z przystanku 10 (w wiêkszo¶ci) dziwnie odzianych ludzi trac±cych nadziejê na powrót do domu blinkie.gif !

Przepraszam za brak jakiegokolwiek ³adu i sk³adu w moim po¶cie ale liczê na wyrozumia³o¶æ smile.gif .

Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na przysz³oroczny turniej lipowiecki blinkie.gif !!

PS. Zdjêcia wkrótce ;) .
Kanishy
Ja chcia³am tylko zapytaæ czy kto¶ nie znalaz³ mojego zielonego pucharku... bo zagin±³
Yenova
a ja napiszê krótko:
DZIÊKUJÊ organizatorom za przygotowanie wspania³ego turnieju clap.gif oraz wszystkim wspó³uczestnikom za spêdzony wspólnie czas - dawno tak dobrze siê nie bawi³am bigsmile2.gif nie mogê siê ju¿ doczekaæ przysz³orocznego turnieju

Bandit - podp³omyki by³y zbyt dobrze pilnowane by ktokolwiek w drodze móg³ je zje¶æ maniac.gif

pozdrawiam
Anka z Tarnowa
Jewa
CYTAT(Wilka @ 17:07 12.08.2008) *
Wielki "szacun" dla Mittiego za prze¿ycie upadku z wie¿y - tatku jeste¶ niezniszczalny respekt.gif .
Chylê równie¿ czo³a przed s³awnymi 13 ¶mia³kami którzy zmie¶cili siê do tojka - za rok liczê na bicie tego rekordu (20 osób minimum :P ). Mo¿na te¿ sprawdziæ ile zmie¶ci siê zbrojnych!

Ojciec wied¼my jest przez ni± chroniony bum.gif Jak siê okaza³o, bardzo dobrze, chocia¿ nadal jestem trochê poobijana crazy.gif

CYTAT(Kanishy @ 17:46 12.08.2008) *
Ja chcia³am tylko zapytaæ czy kto¶ nie znalaz³ mojego zielonego pucharku... bo zagin±³

Widzia³am. W kuchni by³y wszystkie naczynia znalezione po uczcie, mo¿na by³o odebraæ ;) Akurat zwróci³am uwagê na ten pucharek, bo kiedy¶ chcia³am kupiæ podobny ;) Zagadaj do orgów ;)
OLGU¦
Kanishy - Pucharek by³ w kuchni i tam go widzia³am po raz ostatni, wiêc zapewne zosta³ na Lipowcu. zg³o¶ siê do Bractwa z Lipowca, mo¿e Ci go ode¶l± czy co¶^_^
Kanishy
Bardzo dziêkuje smile.gif
Greg
jest kielich le¿y na zamku w komnacie na 2 piêtrze wezme go do domku w weekend i bedzie czeka³ na w³a¶ciciela
diego
To ja sie wpisze tutaj za Cypa, "rzeczy zgubione, widziane , znalezione xD" zagubil on kufelek brazowy z malym uchem i duza drewniana miske. w pokoiku rzeczy znalezionych ich nie zauwazyl, przynajemniej tak mowil ale u niego to roznie moze byc . Jesli ktos cos widzial prosze dac znac smile.gif juz ja wyhandluje dobra cene....... albo przetrzymam je do nastepnego Lipowca co by je sprzedac za jedzenie xD..

Jeszcze raz chwala organizatorom i wszystkim ludziom ktorzy mieli jakis wklad w tym turnieju, no i oczywiscie ludziom ktorzy potrafia przyjechac i razem ze wszytkim sie dobrze bawic. smile.gif

Na tym turnieju bylo o wiele wiecej solenizantow xD 100 lat 100lat... a moze i wiecej bigosu ?

AAAA i Aniolki mogly by w niedziele rano chodzic z milym dotykiem co by glowy z bolu odciazyc :P ale to juz chyba za duze wymaganie co nie ?

joho
anka278
Witam
Mam pytanko. Czy kto¶ mo¿e ma pojêcie jak± nazwê nosi zespó³, któy umila³ nam ucztê?? icon_mrgreen.gif
Ewelina
Zabawê umila³a "Grupa Radnyna" z Pruszcza Gdañskiego. Maj± stronkê w necie smile.gif
diego
chcesz do nich namiary ? mam od nich wizytowke
KhaToo
Ma kto¶ mo¿e fotosy naszego kramiku? Bo jako¶ pstrykali¶my wszystko, poza nami samymi:P
Visenna
No to wrzucaæ zdjêcia smile.gif
sineard
Witam:)

Bardzo spó¼nione ale bardzo szczere podziêkowania za zaproszenie na Turniej ode mnie i od Asi,
oraz miejsce na nocleg, bo gdyby nie to nie mog³yby¶my prze¿yæ tak wspania³ych chwil;)

Olga do pomocy chêtne zawsze jeste¶my wiêc ju¿ pomoc oferujemy na przysz³y rok hehehe.gif

Turniej by³ super, mimo pogody paskudnej w sobotê ale biesiada zrekompensowa³a wszystko,
mam nadzieje ¿e jak pogoda w³a¶nie, czy bigos taka biesiada stanie siê tradycj± turnieju w Lipowcu;)

Pozdrawiam
Kasia
sineard
CYTAT(K³apy z Tarnowa @ 14:52 12.08.2008) *
PS:
niech ktos mi pokaze zdjêcie moich nowych duzych piersi devil.gif szczerba.gif

K³apy vel K³apcia bigsmile2.gif

Jak ³adnie prosisz to prosze,
oto zdjêcie jednej z najprzystojniejszych kobiet na tym turnieju;)
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
OLGU¦
No to trochê zdjêæ i operowy filmik^_^
http://chomikuj.pl/Galvayra
kriva
A'propos piersi K³apci - bêdê nieskromna - uda³y mi siê devil.gif
Piotr h. Grzyma³a
A ja jeszcze raz przepraszam wszystkie wilki i organizatorów ¿e nie zd±¿y³em siê po¿egnaæ...mam nadziejê ¿e szybko siê spotkamy!!!!
DrzewiaK
Jedna z, je¶li nie najfajniejsza impreza w tym sezonie, jak na razie.
Gonitwa po zamku powali³a mnie na ³opatki. Daawno siê tak nie ubawi³em.
Poza tym, jak juz by³o wspomniane, walki super. Bez cackania siê, ale bez chamstwa.
Wiuelkie dzieki organizatorom. Tak trzymaæ.

D.

P.S. A tego browaru to chyba mieli¶cie jakie¶ niezg³êbione cysterny. Jezu, co tylko kufel odj±³em od gêby ¿eby co¶ powiedzieæ, to zaraz mi go dope³niano. tongue.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.