Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: II Turniej Rycerski i £uczniczy na Zamku Lipowiec
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Stron: 1, 2, 3
Greg
„S± w turniejach rzeczy bezwzglêdnie potêpienia godne, inne, które mo¿na tolerowaæ, i jeszcze inne, które pochwaliæ nale¿y. W¶ród godnych potêpienia wymieniæ trzeba szalone wydatki czynione przy tej okazji przez rycerzy, aby zdobyæ pró¿n± chwa³ê i zyskaæ opiniê chrobrych i dzielnych. Nie mówi±c ju¿ o tych, co korzystaj± ze sposobno¶ci, aby za³atwiæ prywatne porachunki i gwa³c± warunki regularnej walki albo o¶mieszaj± innych, albo staraj± siê b³yszczeæ na oczach p³ochych niewiast, tym zgromadzeniom przytomnych: widowisko to równie ma³o buduj±ce, jak pogañskie cyrki. Rycerze (i to mo¿na ¶cierpieæ) winni braæ udzia³ tylko w walkach regularnych, w tej wy³±cznie intencji, aby zaprawiaæ siê do wojny. Ale zas³ug± jest (i to w³a¶nie godne jest pochwa³y) wzajemnie siê zachêcaæ, jak siê nieraz zdarza, aby to, co d³ugo czyniono przez ¶wiatow± pró¿no¶æ, teraz czyniæ na chwa³ê Bo¿±, u¿ywaj±c swego mêstwa przeciwko niewiernym lub dla dokonywania innych wielkich czynów”

Tymi w³a¶nie s³owami pragnê zaprosiæ Poczty Rycerskie, Rzemie¶lników i wszystkich odtwórców XIIIw. ¶wiata na:

II Turniej Rycerski i £uczniczy na Zamku Lipowiec

Organizatorami turnieju s±:

- Muzeum – Nadwi¶lañski Park Etnograficzny i Zamek Lipowiec w Wygie³zowie
- Wójt Gminy Babice – GOKiS
- Stowarzyszenie Ziemi Lipowieckiej „Bractwo Rycerskie Zamku Lipowiec”
- Grupa Rekonstrukcji Historycznej "WILK"

Patronat nad turniejem obj±³ Starosta Powiatu Chrzanowskiego

Turniej odbêdzie siê 8-10.08.2008

Turniej na zg³oszenia

W razie dodatkowych pytañ prosimy o kontakt:
e-mail: turniej_lipowiec@interia.eu
Bandit - bandit_warpie@o2.pl gg 1270491
Greg – gregzlipowca@interia.eu gg 6621726
gozdyrek_NDN
Wita Normandzka Dru¿yna Najemna z Radomia.
Jako ¿e w zesz³ym roku nie wysz³o nam przybycie du¿± grup±, tak w tym roku postaramy sie zawic jaknajwieksz±. Ile osob i namiotow oraz kto w czym bedzie startowal napisze jeszcze za jakis czas.
Pozdrawiam Lipowiec
Tomal
Najemna Rota Piesza teraz pojawi siê ju¿ w oficjalnym sk³adzie, w zesz³ym roku by³o nas niewielu ale w tym pojawimy siê w wiêkszej ilo¶ci cywilnych i zbrojnych. Co do noclegów to jak w zesz³ym roku ¶pimy w zamku, czy trzeba namiociki zabraæ?
Jewa
Witam:)
Nie omieszkam siê zjawiæsmile.gif Chyba, ¿e Wied¼my maj± zakaz wstêpu na zamek?.. ;)
Pozdrawiam:)
Anuszka
Chêtnie zawitam po raz drugi na Lipowcu;)
Co do terminu, nawet lepiej ze turniej jest w sierpniu, w zesz³ym roku wrzesien by³ juz ch³odny i w komnatach zamkowych czu³o sie wilgoc-niejedna osoba wróci³a z przeziebieniem do domu;) Szkoda tylko ze impreza jest tak blisko czasowo do Polonii Minor...
Dust
Witam!
Podobnie jak w zesz³ym roku, przewidujemy noclegi w zamku. Cen± posiadania malowniczego lasu wokó³ murów jest ograniczona wolna przestrzeñ. W tym roku po¶wiêcimy znacznie wiêcej czasu, ¶rodków i energii, ¿eby zagwarantowaæ Wam godziwy nocleg.

Serdecznie wszystkich zapraszamy

CYTAT(Jewa @ 16:11 14.05.2008) *
Nie omieszkam siê zjawiæsmile.gif Chyba, ¿e Wied¼my maj± zakaz wstêpu na zamek?.. ;)
Pozdrawiam:)

Dla Ciebie zrobimy wyj±tek icon_wink.gif

PS: Ma kto¶ ochotê na bigos? devil.gif
Jewa
CYTAT(Dust @ 00:08 21.05.2008) *
PS: Ma kto¶ ochotê na bigos? devil.gif

Bigos?.. Nieee!.. B³agam... Nie w takich ilo¶ciach... Nawet moja miska wydaje mi siê w obliczu gro¼by bigosu ogromna...
Normandzka zajmuje t± komnatê, któr± mieli¶my ostatnim razem ;]
I jeszcze jedno- tym razem lepiej siê postaram z t± pogod± ;]

Pozdrawiam,
Wied¼ma
kriva
Je¶li ju¿ siê rezerwacje pojawiaj±, to Miechów równie¿ rezerwuje zesz³oroczn± "CELÊ POPRAWCZ¡", je¶li oczywi¶cie mo¿na o to prosiæ.

Tym razem równie¿ "poprawimy" icon_mrgreen.gif
Piotr z Bêdzina
Witam serdecznie,
czas i ¿ebym ja dorzuci³ swoje skromne trzy s³owa smile.gif.

Na pocz±tek chcia³bym jedynie wyja¶niæ i¿ zmiana terminu turnieju nie jest inicjatyw± Bractw organizuj±cych turniej; jest to wymóg sponsorów, a ¿e od nich jeste¶my uzale¿nieni w 90% tak¿e musieli¶my sie dostosowaæ, mamy jedynie nadzieje ¿e da sie pogodziæ obydwie imprezy w tak krótkim terminie (oczywi¶cie chodzi mi tutaj o po³omie).

Anuszka pogod± niestety nie jeste¶my w stanie manipulowaæ bo naprawdê chcieliby¶my mieæ jak najlepsz±. Je¶li bêdzie padaæ w tym terminie w którym organizujemy turniej warunki bêd± podobne do tych z wrze¶nia, czyli wilgoæ bêdzie odczuwalna wszêdzie - historyczno¶æ ma swoj± cenê smile.gif. Wcze¶niejsze 3 lipowieckie turnieje w których brali¶my udzia³ jako wspó³organizatorzy dopisa³y ¶wietn± pogod± i fantastycznym klimatem. Pozostaje nam tylko trzymaæ kciuki za dobr± meteorologiczn± aurê smile.gif.

Nie pozostaje mi nic innego jak zaprosiæ serdecznie na ten turniej który ju¿ zd±¿y³ zapisaæ siê w historii XIII-stkowych imprez jako turniej godny polecenia.

P.S.
W zg³oszeniach proszê wymieniaæ osoby które obchodz± urodziny w tym terminie smile.gif. Bigos przeszed³ do tradycji zatem ¶piewane "sto lat" te¿ musi przej¶æ smile.gif.

P.S.2
Wiedzmy jak zwykle s± mile widziane, publika wszak zawsze uwielbia palenie na stosie bigsmile2.gif bigsmile2.gif tongue.gif

Pozdrawiam
Bandit
Jewa
CYTAT(Piotr z Bêdzina @ 01:37 26.05.2008) *
P.S.
W zg³oszeniach proszê wymieniaæ osoby które obchodz± urodziny w tym terminie smile.gif. Bigos przeszed³ do tradycji zatem ¶piewane "sto lat" te¿ musi przej¶æ smile.gif.

P.S.2
Wiedzmy jak zwykle s± mile widziane, publika wszak zawsze uwielbia palenie na stosie bigsmile2.gif bigsmile2.gif tongue.gif

Pozdrawiam
Bandit

Jakie palenie, jakie palenie?! ze¶lê ulewê, która zgasi ogieñ :D
Co do urodzin... Prze³o¿ymy Twoje na sierpieñ devil.gif
Piotr z Bêdzina
Bój sie boga z tym deszczem anger.gif . Nie bêdzie stosów obiecuje (no chyba ¿e jacy¶ ciekawscy tury¶ci sie zg³osz± szef.gif ). Co do urodzin mo¿emy przek³adaæ a co tam smile.gif , rok temu by³o super teraz tez bêdzie tracker.gif respekt.gif .

Oczywi¶cie przypomnê jedynie ¿e zg³oszenia nale¿y przesy³aæ na podany wy¿ej adres mailowy. Liczba miejsc jest jak zwykle ograniczona ilo¶ci± miejsc noclegowych na zamku wiêc proszê sie ¶pieszyæ. Oczywi¶cie mile widziane w zg³oszeniu jest podanie liczby chêtnych do poszczególnych konkurencji, a tak¿e tzw. "Jasi".

pozdrawiam
Bandit
Piotr h. Grzyma³a
Zg³aszamy chêæ udzia³u w imprezie, pro¶bê o zaproszenie wy¶lê jeszcze na maial. POzdrawiamy.
neo_agin
Do Jewy: Wied¼my maj± swój zlot na zamku w pierwszy weekend wrze¶nia, ale na turnieju siê zawsze jaka¶ przyda :D:D

A co do urodzin, to ja mam 8 sierpnia dwudzieste :D:D (fajowa data 08.08.08) :D:D
Jewa
CYTAT(Piotr z Bêdzina @ 22:52 26.05.2008) *
Bój sie boga z tym deszczem anger.gif . Nie bêdzie stosów obiecuje (no chyba ¿e jacy¶ ciekawscy tury¶ci sie zg³osz± szef.gif ). Co do urodzin mo¿emy przek³adaæ a co tam smile.gif , rok temu by³o super teraz tez bêdzie tracker.gif respekt.gif .

No dobra... Wprawdzie ju¿ zacze³am przygotowywaæ porz±dn± burzê z piorunami i b³yskawicami, ale dobra, odpuszczê... ;)

CYTAT(neo_agin @ 22:20 27.05.2008) *
Do Jewy: Wied¼my maj± swój zlot na zamku w pierwszy weekend wrze¶nia, ale na turnieju siê zawsze jaka¶ przyda :D:D

A co do urodzin, to ja mam 8 sierpnia dwudzieste :D:D (fajowa data 08.08.08) :D:D

Nie chwal siê tak tymi urodzinami :P Staro¶æ nie rado¶æ... :P
Na turnieju bêdê na zlocie nie. Jednak do matury wypada³oby siê przygotowaæ, nie s±dzisz? ;p

Pozdrawiam fanów Wied¼my :D
karol z Bedzina
BIGOS TAK BIGOS DU¯O BIGOSU:) Greg ja bêdem ,bêdem na pewno tym razem trafiem do ciebie smile.gif,oj bêdzie siê dzia³o
sineard

ja równie¿ w imieniu swoim (Kasi) Paw³a i Asi zg³osiæ nasze uczestnictwo pragne:)
i tym razem je¶li bêdzie mo¿na chêtnie w kuchni jak poprzednio pomoge przy krojeniu kapusty i rozmowie z Olg±smile.gif
Greg s±dze ¿e Pawe³ chêtnie na jak±¶ próbe si³ by z tob± tob± stan±³, tylko tym razem bez uszkodzeñ twoich jak i jego prosze;)
Krzysiu a tobie ¿yczenia z³o¿e ju¿ na miejscu skoro urodziny masz w tak ciekawej dacie i od razu przypominam sie co do fibuli któr± mi obieca³e¶ w zesz³ym roku;)

Greg
Nadszed³ ju¿ czas na szczegó³y dotycz±ce turnieju

Zacznê od noclegów

Wszyscy bêdziemy spaæ na zamku, nie przewidujemy rozbijani ¿adnych namiotów, nie przewidujemy spania uczestników turnieju poza zamkiem, proszê siê do tego przygotowaæ wzi±æ ciep³e futra sienniki (zabronione jest wnoszenie lu¼nego siana, s³omy na zamek tylko w siennikach) do naszej dyspozycji bêdziemy mieæ komnaty:
- na parterze komnata za studni± du¿a komnata
- na I piêtrze 3 komnaty ma³e, 3 komnaty ¶rednie, 3 komnaty du¿e dodatkowo mo¿emy przeznaczyæ korytarze na miejsca do spania.

Do czê¶ci zamku przeznaczonej na noclegi maj± wstêp tylko osoby w strojach historycznych.
W zesz³ym roku pojawi³ siê problem typu ingerowania uczestników turnieju w mury zamku (tzn. wbijanie gwo¼dzi w mury rozci±ganie zas³onek w otworach drzwiowych) w tym roku nie mo¿e do¶æ do podobnego zachowania, osoba przy³apana na niszczeniu zamku zostanie natychmiast wyproszona z zamku. Postaramy siê tak przygotowaæ komnaty aby ka¿dy znalaz³ w nich odrobinê prywatno¶ci

Ze wzglêdu na ograniczon± ilo¶æ miejsca na zamku musimy ograniczyæ liczbê uczestników 120 osób

Dlatego tez w formularzu z pro¶b± o zaproszenie na turniej proszê obowi±zkowo podaæ

1. Nazwê organizacji
2. Siedziba
3. Adres korespondencyjny
4. Liczbê osób (imiê, nazwisko, ksywa) oraz uczestnictwo w konkurencjach oraz bitwach:
- Turniej bojowy rycerzy
- Turniej ³uczniczy
- Inscenizacja bitwy rycerskiej i oblê¿enia zamku
- Dru¿ynowy turniej bojowy
- Bieg dam

W tym roku nie bêdzie biegu rycerskiego poniewa¿ rozebrali schody prowadz±ce na zamek smile.gif

5. Zdjêcia uczestników
6. Osoba odpowiedzialna za grupê
7. Kontakt:
8. tel:
9. e-mail:

Formularze zg³oszeniowe proszê przesy³aæ do dnia: 8 lipca 2008
na adres: e-mailowy turniej_lipowiec@interia.eu

Po wype³nieniu formularza przydzielimy komnaty uczestnikom
gozdyrek_NDN
Wiêc tak: do bojówki i bitwy wypuscimy conajmniej jednego zbrojnego smile.gif lucznikow bedzie oko³o 3. Przybedziemy w oko³o czterech namiotach.
Jewa
Gozdyrku...
CYTAT(Greg @ 20:03 10.06.2008) *
Nadszed³ ju¿ czas na szczegó³y dotycz±ce turnieju

Zacznê od noclegów

Wszyscy bêdziemy spaæ na zamku, nie przewidujemy rozbijani ¿adnych namiotów, nie przewidujemy spania uczestników turnieju poza zamkiem, proszê siê do tego przygotowaæ wzi±æ ciep³e futra sienniki (zabronione jest wnoszenie lu¼nego siana, s³omy na zamek tylko w siennikach)

czytanie ze zrozumieniem siê k³ania.
gozdyrek_NDN
A no racja. to tak z przyzwyczajenia. kazdym zg³oszeniu pisze te informacje
:P:P
Dicon
Salve
Je¶li by siê znalaz³o miejsce dla ubogiego rycerza, to z chêci± bym wpad³, tym bardziej, ¿e jeszcze nigdy nie by³em na Zamku Lipowiec, a nawet nigdy nie spa³em w zamku.
Pozdro
Rey icon_wink.gif
Zwierzak z Bêdzina
Cosik widze male zainteresowanie turniejem:P

chyba trza mi przylozyc reki do tego wgledem zyczenia bandita:)

niepowiem ze bede:P tego nikt niewie, a byc moze moze moze....
pozostawie to w tajemnicy:P

ludki trza sie zglaszac na turniej
i apeluje tu do tych co jeszcze mnie pamietaja:) i pamietaja kolo menelskie na pierwszym lipowcu:)

greg a bedzie ogien w oblezeniu? da sie spalic palu rycerzy jak za dawnych czasow?smile.gif

i co z balista do kruszenia szykow wroga..chetnie wziolbym na klate cos takiego:)

no i gratki ze w koncu udalo sie zalatwic gore do spania:)

pozdrawiam i krece sutki

Zwierzak z obczyzny
Aubrey
Zg³aszam swój udzia³, w tym przedsiêwziêciu. Rezerwujcie dla mnie miejsce w komnacie. Pozdrawiam i do zobaczenia.
Tomal
Lublin wys³a³ ju¿ dawno zg³oszenie ale chcieli¶my zarezerwowaæ jeszcze t± sam± komnatê co w zesz³ym roku. icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif
Jacek z Krakowa
Powitaæ.
Klan Kowali chêtnie by siê u Was tradycyjnie pojawi³ w sile 4 osób. Oddamy na Wasze us³ugi jednego piechociarza/³ucznika, +2 ³uki cywilne +1 bia³ka bezrobotna ;) Jakby siê jeszcze cichy k±cik w celi poprawczej trafi³...
Piotr z Bêdzina
No nareszcie Jacku sie odezwali¶cie, ju¿ my¶la³em ¿e Was zabraknie. Wasza obecno¶æ na turnieju to przecie¿ ju¿ tradycja smile.gif)).

Aubrey oczywi¶cie przyje¿d¿aj.

Tomal zabij mnie ale nie pamiêtam gdzie byli¶cie w zesz³ym roku - organizowanie imprezy to zawsze ostra jazda wiec sie nie pamiêta wszystkiego :>. Tak¿e przyjedziecie, komnata bêdzie wolna, jest wasza smile.gif.

Pozdrawiam serdecznie
Bandit
diego
Joho

Jak to nie pamietasz gdzie Lublin mial komnate xD oczywiscie to byla ta w ktorej byl najwiekszy burdel :D wszedzie ciuchy, graty, ogolem najwiekszy syf w porownaniu do reszty "cywilizowanej ludzkosci" hehehe.gif tongue.gif. A co do imprezy : Mam nadzieje ze laski z Tarnowa cwiczyly do alkobuhurtu caly rok ;p

oby teraz nie padalo... mowie wam to wszystko przez ta wiedzme Ewe ale nie bedziemy jej palic bo obiecala maltretowanie brata ba! nawet mozemy go zjarac na stosie i to wszytsko legalnie i za pozwoleniem :D grzechem bylo by nie zkorzystac..

a tak w nawiasie jak tak dalej pojdzie to bedziemy spiewac 100 lat za bigosik xD

Pozdrowiony
Jewa
CYTAT(diego @ 16:18 06.07.2008) *
oby teraz nie padalo... mowie wam to wszystko przez ta wiedzme Ewe ale nie bedziemy jej palic bo obiecala maltretowanie brata ba! nawet mozemy go zjarac na stosie i to wszytsko legalnie i za pozwoleniem :D grzechem bylo by nie zkorzystac..

;]
A maltretowanie brata jest uzale¿nione od tego, czy bêdzie mia³ buty historyczne, nie puszczê go w adidasach. Poza tym, jeszcze bêdziecie musieli go z³apaæ :P
A bigos przejdzie do legendy. Wied¼ma Wam to mówi ;]
Ahoj!
Maggd
Witam wszytkich!

Ja równie¿ chcialabym zglosiæ swoj udzia³ - ostatnio nie dalam rady niestety - nad czym ubolewam i czyje sie "niedoceloporawna" -
niniejszym wiec chcialabym zglosic akces na impreze - jako: Magda z Krakowa vel Bastet z KCHN..

Jakbys Gregu nie skojarzyl devil.gif to spytaj jacka ile wied¼m zna - a Ci uswiadomi ....

Poza konkurencjami na czary - zglaszam sie tez do biegu dam oczywiscie...
Marek z Dobczyc
Witam
przepraszam ¿e jestem spó¼nialski ale dopiero teraz ten temat wpad³ mi w oczy. Czy jest mo¿liwo¶æ abym znów móg³ zawitaæ w murach Lipowca?
Pozdrawiam Marek zwany Adamem, D-ca piechoty M.U.R.owej
Piotr z Bêdzina
Marku oczywi¶cie zapraszamy smile.gif. Widzê ¿e wied¼m bêdzie dostatek tak¿e mo¿e wyczaruj± dobr± pogodê :P.

P.S.
Mam chwilowe problemy z komputerem, tak¿e je¶li kto¶ wys³a³ zg³oszenie na maila to na pewno dostanie odpowied¼, przepraszam i prosze o troche cierpliwo¶ci smile.gif.

Pozdrawiam
diego
hahaha!! ostatnio próbowa³y wyczarowaæ i co ? ka¿dy wie czym siê to skoñczy³o ... deszczem ;p
osobi¶cie wolê polegaæ ju¿ na matce naturze ;p przynajmniej mamy szanse na s³oñce ;]
S³awek zTarnowa
Oczywi¶cie TBR - GA równie¿ przybêdzie na ten zacny turniej!!
Bêdzie nas ciut mniej ni¿ zwykle - szczegó³y w zg³oszeniu wy¶le dowódca wyprawy do Lipowca mnie zastêpuj±cy - bo strasznie ¿a³uj±c muszê napisaæ, i¿ mnie osobi¶cie tym razem zabraknie:< z powodów losowych.

Liczê, ¿e beze mnie bêdziecie siê ¼le bawiæ,¿e bêdzie la³o wiêkszym ciurem ni¿ poprzednio, ko³o menelskie siê skwadraci a bigos nie bêdzie tak dobry jak rok temu:P:P:P
I braknie rycerzy, których s³awa wyprzedza ich konia...
tongue.gif
A powa¿nie--serdecznie pozdrawiam Bractwa organizatorskie - i liczê, ¿e ze wszystkimi spotkamy siê na PM!!!

ps. Gregu--to co Wam jeste¶my d³u¿ni zostanie Wam przekazane osobi¶cie na turnieju i nie gniewajcie siê na mnie, ¿e nie da³em rady przyjechaæ..

Marek z Dobczyc
Dziêkuje ¶licznie:) Nie pozostaje mi nic innego jak jeszcze u¶wiadomiæ mojego rycerza Dziadkiem zwanego ¿e chce jechaæ ze mn±:P a jak nie do pa³k± w ³eb, do wora i obudziæ na miejscu:) Do zobaczenia
Piotr z Bêdzina
Hehe Marek lej Dziadka lej, jak nie dasz rady to przyjade pomóc, Dziadek musi byæ i basta !!! smile.gif

S³awku ju¿ traci³em nadzieje ¿e sie pojawicie ale na szczê¶cie na Was zawsze mo¿na liczyæ smile.gif. Co do mniejszej liczby to zrozumia³e, wyskoczy³y dwie imprezy pod rz±d na których chcecie byæ no i trzeba to jako¶ rozwi±zaæ, rozumiem i nie ma sprawy. Urzêdnicy czasami bywaj± nieprzejednani w swych decyzjach czego w³a¶nie jeste¶my ¶wiadkami je¶li chodzi o zmiane daty turnieju i sami nad tym ubolewamy.

No i bez Ciebie postaramy sie te¿ dobrze bawiæ ale z deszczem to juz przesada anger.gif , tradycja deszczu niechaj zostanie przy turnieju w bêdzinie (tomek mnie ubije za to stwierdzenie hehe) smile.gif. Mo¿e i byæ kwadrat menelski, te¿ bedzie pasowaæ szef.gif a zamiast bigosu bêdzie jeszcze wiêcej ... BIGOSU !!!

Pozdrawiam serdecznie
Bandit
Marek z Dobczyc
Dziadek powiedzia³ ¿e zobaczy ale nie obiecuje, to kiedy go do wora pakujemy?:D
kriva
Ja Dziadka patelni± do tego wora zagoniê Marku szczerba.gif
S³awek zTarnowa
Jest jedna ³adna technika na messery gdzie delikwent wg opisu mo¿e wyl±dowaæ w worku...mo¿e siê Wam przyda:)
Ehh..¿a³ujê, ¿e nie mogê byæ.
Marek z Dobczyc
S³awku nie mów ¿e nie mo¿esz byæ...
Bo Ci zrobimy to samo:D
Maggd
Nie wiem Marku co Dziadek "zobaczyl" i w czym - ale zareczam Ci iz profesjonalna kula czarnoksieska z Biezanowa ukazuje iz ...widze GO na zamku w Lipowcu... a co do doprecyzowania kiedy mad.gif - to do³±czam sie do twojego kija i patelni Krivej - czarami i moj± mroczna miska kaliber XXXXXL (akurat do tego sie nadaje..no i a za parasol tez obskoczy)

ech...Panowie i Panie z Lipowca...- co do urzedniczych pomyslow.. Stanowczo cos trzeba z tymi VIPami zrobic coby za rok rant.gif ... jak co to liczcie na nasza pomoc...
Marek z Dobczyc
Przypomnia³o mi sie jeszcze co¶, a co z obiecanym Alkohurtem?:D Mia³ byæ pomiêdzy Miechowem a Ekip± z Lublina o ile dobrze pamiêtam:D
Tomal
Lublin nie zapomnia³, ale nie pamiêta za bardzo z kim ma odbyæ siê ten alkohurt icon_mrgreen.gif wiem tylko ¿e z p³ci± piêkn± bo faceci (oprócz Lublina) dali cia³a tongue.gif
kriva
Alkohurt mia³ siê odbyæ miêdzy tarnowskimi bia³og³owami, a lubliñsk± piechot±. Ja jako jedyna z Miechowa siê tam przez przypadek zapl±ta³am icon_mrgreen.gif
Z przyjemno¶ci± "dopl±tam siê" po raz kolejny clap.gif

Koñczê "offtopiæ".
S³awek zTarnowa
Tak..a potem znów jakie¶ ryby ponad sto³ami bêd± lataæ...ale có¿...uroki crazy.gif

TBR bêdzie w liczbie 13 osób. Za rok bêdzie nas wiêcej... do wszystkich konkurencji diabel.gif

diego
oj czuje ze Lublin zapoczatkowal bardzo dobra konkurencje :P ,a te ryby to chyba rykoszetem sie odbijaly na plac :P , bylo bardzo ciekawie i wesolo ;]
Tomal
Taaa... rykoszetem ode mnie... tongue.gif , Ja siê zastanawiam czy siê nie wykosztowaæ (3,65z³) i zastosowaæ nasz± Lubelsk± Wunderwaffe icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif
A tak powa¿nie to mo¿e jaka¶ lista grup które siê za³apa³y na turniej.
Piotr z Bêdzina
Oczywi¶cie zastrzegamy sobie jako organizatorzy, ¿e alkohurt bêdzie sie odbywa³ tylko na biesiadzie old.gif , na turnieju macie byæ wypoczêci, u¶miechniêci i w pe³ni gotowo¶ci do uczestnictwa w konkurencjach jakie przygotowali¶my bigsmile2.gif .

Co do listy grup które zg³osi³y swój udzia³ w turnieju to proszê bardzo:

Bractwo Rycerskie Ziemi Miechowskiej
Najemna Rota Piesza z Lublina
Najemna Kompania Czerwonego Smoka
Zakon ¶w. Jana Chrzciciela - Komandoria Rzeszowska
Normandzka Dru¿yna Najemna z Radomia
Krakowska Chor±giew Najemna
Zakon Rycerski i Szpitalny ¶w. £azarza z Jerozolimy Komandoria Rzeszowska
Tarnowskie Bractwo Rycerskie "Gladii Amici"

Nie wymieniam osób które zg³osi³y siê pojedyñczo, w ka¿dym b±d¼ razie miejsca jeszcze s± tak¿e zapraszamy do zg³aszania siê smile.gif.

Pozdrawiam
Bandit
Piotr z Bêdzina
To jeszcze raz ja. Ruszy³a nareszcie strona turnieju dostêpna tutaj .
Do uzupe³nienia pozosta³ nam jedynie jeszcze regulamin turnieju ³uczniczego, co zostanie zrobione na dniach.
Regulamin bojówki niezmieniony od lat, bo po co zmieniaæ co¶ co sie znakomicie sprawdza smile.gif.

Pozdrawiam
Bandit
Piotr z Bêdzina
Aktualizacja grup które zg³osi³y swoje uczestnictwo na turnieju:

Bractwo Rycerskie Ziemi Miechowskiej
Najemna Rota Piesza z Lublina
Najemna Kompania Czerwonego Smoka
Zakon ¶w. Jana Chrzciciela - Komandoria Rzeszowska
Normandzka Dru¿yna Najemna z Radomia
Krakowska Chor±giew Najemna
Zakon Rycerski i Szpitalny ¶w. £azarza z Jerozolimy Komandoria Rzeszowska
Tarnowskie Bractwo Rycerskie "Gladii Amici"
Smocza Kompania

Zapa¶nik
Witam!

Widzê w powy¿szym po¶cie, ¿e ju¿ jeste¶my wci±gniêci na listê uczestników...
... i tak te¿ bêdzie. Smocza jedzie na Lipowiec.
Organizatorzy zgodzili siê nie zamykaæ przed nami bram zamku, mimo pó¼nego zg³oszenia! icon_wink.gif

Pozdrawiam,
Zapa¶nik
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.