Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Zostañ rzymskim legionist± !
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Rekrutacje wszelakie i poszukiwania grup
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Marcvs Cornelivs Perpetvs
Koblencja 2013

Najwiêkszy wyjazd w historii Legio XXI Rapax przeszed³ do historii...

Pomiêdzy 8, a 12 maja w niemieckiej Koblencji stan±³ rzymski obóz na 50 legionistów. Przez kilka dni rekonstrukcja trwa³a 24 h na dobê, pokazy, ¿ycie obozowe, nocne warty i wiele wiele wiêcej...

Zapraszam do zapoznania siê z najnowszym promocyjnym filmem Legio XXI Rapax:

Legio XXI Rapax to tak¿e emocjonuj±ce, ekscytuj±ce i ekstremalnie wyczerpuj±ce wyprawy! Za Nami ju¿ Trzecie takie wydarzenie!

Kto chce siê znale¼æ za rok na takich zdjêciach? smile.gif
Salvete!

W dniach 16-18.08.2013 r. bêdzie mo¿na zobaczyæ Legio XXI Rapax na Dymarkach ¦wiêtokrzyskich!!! Zapraszamy wszystkich serdecznie!

W oczekiwaniu na w/w wydarzenie wspominamy lipcowo- sierpniowy wyjazd do Ratzeburga!

Salvete!!!

Jesieñ i zima to najlepszy czas na rekrutacjê. Czekamy na wszystkich zainteresowanych!!!
Przypominam, ¿e wszelkie pytania proszê kierowaæ bezpo¶rednio na:

email: cezar@freha.pl

Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
Leg XXI Rapax jest blizej niz myslisz

Nasza grupa jest podzielona na mniejsze sekcje, bedac obecna w wielu miastach naszego kraju.

Nasi legionisci mieszkaja m.in. w takich miastach, jak :

- Trojmiasto
- Ostroda
- Torun
- Chelmza
- Bydgoszcz
- Warszawa i okolice
- Lublin
- Rzeszow
- Krakow
- Katowice
- Gliwice
- Opole
- Wroclaw

Zapraszamy !
Kichigai
Rzeszów?? £oooo, kto konkretnie??
Za oknem "zima", wiêc mamy dla Was kilka gor±cych zdjêæ z 2013 roku.
Mo¿e w 2014 to Ty siê na nich znajdziesz? Czekamy na Ciebie!!!

SALVETE!!!

Ju¿ nied³ugo, ju¿ zaraz, ju¿ za moment!!! Zaczynamy kolejny sezon z Legio XXI Rapax!

Ca³y czas prowadzimy rekrutacjê w ca³ej Polsce i nie tylko. Czekamy na Ciebie smile.gif

Salve!!!

Ju¿ w weekend 26-27.04 Grodzisko Owidz bêdzie go¶ci³o rekonstruktorów z Legio XXI Rapax. Wszystkich zainteresowanych zobaczeniem naszego obozu, porozmawianiem o naszej rekonstrukcji, czy wyra¿eniem chêci wst±pienia zapraszamy!!!

Szczegó³y o wydarzeniu na facebook'u: https://www.facebook.com/events/312180012270160/

Oraz na stronie grodziska: http://www.owidz.pl/aktualnosci_legio-xxi-rapax_284_120.html
Krucek
Wci±¿ siê zastanawiam nad Rzymem. Fascynuje mnie jego historia. Ale jestem ju¿ mocno uwik³any w odtwarzanie okresu oko³o grunwaldzkiego i pierwsza obiekcja to czy wyrobi³ bym siê z wyjazdami na jedne i drugie imprezy. A druga to finanse...to raczej tanie nie jest zreszt± podobnie jak ¶redniowiecze , które te¿ zabiera mi sporo kasy z mojego skromnego portfela. Póki co bêde siê przygl±da³ temu co tu piszecie. Pozdrawiam.
Nurglitch (Sextvs Didivs Longvs)
CYTAT(Krucek @ 10:44 21.09.2014) *
Wci±¿ siê zastanawiam nad Rzymem. Fascynuje mnie jego historia. Ale jestem ju¿ mocno uwik³any w odtwarzanie okresu oko³o grunwaldzkiego i pierwsza obiekcja to czy wyrobi³ bym siê z wyjazdami na jedne i drugie imprezy. A druga to finanse...to raczej tanie nie jest zreszt± podobnie jak ¶redniowiecze , które te¿ zabiera mi sporo kasy z mojego skromnego portfela. Póki co bêde siê przygl±da³ temu co tu piszecie. Pozdrawiam.

Co do ceny - to zale¿y co chcesz robiæ. Je¶li cywila, to nie ma chyba w ogóle tañszej epoki. Zrobienie sobie butów skórkowych (carbatinae) jest trywialne we w³asnym zakresie, tunika to równie¿ minimalny koszt.

Legionista to ju¿ dro¿sza zabawa, ale z powodu masowej i do¶æ przyzwoitej je¶li chodzi o jako¶æ produkcji indyjskiej równie¿ tañsze, ni¿ pozosta³e epoki.
Salve!

Zakoñczyli¶my sezon 2015 wyjazdem do Xanten, rzymskiego Colonia Ulpia Traiana- w 2016 szykujemy ju¿ nowe podboje!

Zapraszamy chêtnych do zabawy z nami, przygoda czeka!

Kontakt na mejl cezar@freha.pl lub przez fejsa: https://www.facebook.com/legioxxirapax

Qvintvs Fabivs Silvester
Mo¿e taki poster werbunkowy bardziej pomo¿e ;)

https://www.facebook.com/legioxxirapax/phot...13988165349984/
Krzysiek J
CYTAT
Salve!

Raczej salvete...
Jak szpanik ³acin± to chocia¿ poprawnie smile.gif
Posty z b³êdami daj± wiêksz± szansê na odpowied¼ ;)

Brawo za czujno¶æ smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.