Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: XIII w Jankowicach
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Stron: 1, 2, 3
Przemys³ z Poznania
Witam serdecznie !
W dniach 20-22 06.2008 roku w Jankowicach (powiat poznañski gm.Tarnowo Podgórne ) odbêdzie siê tutrniej na który zapraszam wszystkich XIII-wiczów WARUNEK POPRAWNO¦Æ HISTORYCZNA .
Zapewniamy: obozowisko , wode ,jedzonko i picie ,toy-toya,s³ome itd...
Zg³oszenia przyjmujemy do koñca kwietnia 2008 , a szczegó³owy program imprezy na wiosnê .
Mile widziani rzemie¶lnicy i muzykanty .
Przemys³ z Poznania
Mo¿e co¶ wiêcej Impreza datowana na XIII wiek przyjazd w pi±tek zakwaterowanie i kolacja ,w sobote ¶niadanie turniej ,pokazy,wrêczenie nagród, BIESIADA ,niedziela ¶niadanie i pakowanie .
Przewidujemy turniej bojowy I miejsce nagroda pieniê¿na , jezeli s± chêtni na maly ³uczniczy nie ma sprawy .zapewniamy wy¿ywienie i wêze³ sanitarny prosimy o zabranie namiotów i zastawy sto³owej .
Zapraszamy te¿ rzemie¶lników i muzykantów .Mo¿liwy czê¶ciowy zwrot za dojazd dla bract,grup,stowarzyszeñ itp.szczegó³y na wiosne.
W zg³oszeniu proszê podaæ: ilo¶æ osób,nazwa bractwa ,sk±d,ile osób walczy lub strzela,
Pozdrawiam Przemys³ z Poznania
Anuszka
po zesz³orocznych Jankowicach nie odmówie sobie zg³oszenia swojej skromnej osoby w celu uczestnictwa ;) mam nadzieje ze pro¼ba zostanie rozpatrzona pozytywnie ;)
Aubrey
Pojawiê siê... oj pojawiê...
Triss
my te¿... w czwórkê conajmniej tongue.gif
Halfgar
Saraceni oczywi¶cie siê pojawi± nios±c kaganiec ... ups ... kaganek o¶wiaty oraz... coffee.gif
Przemys³ z Poznania
Bardzo siê cieszê i serdecznie Was zapraszam wszyscy jestescie mile widziani , a zaproszenia macie do¿ywotnie !
Zasy³am pozdrowienia .
Przemys³ z Poznania
Uwaga ! jest rozwa¿ana opcja imprezy do poniedzia³ku rana tj.w sobote publika itp. a niedziela dla nas (biesiada wybitnie nocna )
Jimmy
na mnie te¿ mo¿ecie liczyæ
Anuszka
ma³a uwaga co do trwania imprezy do poniedzia³ku-z tego co widze wiekszosc z nas, ktorzy zadeklarowali sie przybyc, to ludzie pracuj±cy, wiec pewnie zmyj± sie w niedziele popo³udniem, ewentualnie wczesnym wieczorem.Frekfencja na biesiadowaniu wieczornym moze byc zatem ma³a ;) mo¿e lepiej taka ca³onocna uczte zrobic jednak z soboty na niedziele?
Halfgar
Na mnie przy libacji nie liczcie pijacy.gif;P Allah zabrania aniol.gif Niemniej zabawê mo¿na zacz±æ ju¿ w pi±tek od wcze¶niejszego przyjazdu bigsmile2.gif
Przemys³ z Poznania
Dobra impreza - uczta w sobote , a niedziela obiadek ma³e piwo ! . Bawimy siê w sobote a w niedziele odpoczynek !
Dicon
Tylko, ¿eby przed walk± nie piæ! smile.gif walka.gif a pó¼niej to sobie mo¿na ucztowaæ do woli!
Mo¿e uda mi siê jakiego¶ saracena dopa¶æ maniac.gif warrior.gif usmieszek_09.gif
Halfgar
CYTAT(deCarnac @ 16:53 17.01.2008) *
Tylko, ¿eby przed walk± nie piæ! smile.gif walka.gif a pó¼niej to sobie mo¿na ucztowaæ do woli!
Mo¿e uda mi siê jakiego¶ saracena dopa¶æ maniac.gif warrior.gif usmieszek_09.gif

Chcia³by¶ tongue.gif Moja osoba bêdzie pilnie strze¿ona przez ochronê usmieszek_11.gif usmieszek_11.gif
£ukasz zwany Gumisiem
Chetnie siê pojawimy (tym razem w strojach - ale bez rudego kota tongue.gif ) napewno bêd± chetni na ³uczniczy a i do walki sie znajd±.

Pozdrawiam - Gumi¶
Dicon

Chcia³by¶ tongue.gif Moja osoba bêdzie pilnie strze¿ona przez ochronê usmieszek_11.gif usmieszek_11.gif
[/quote]

Sprowadze Joanitów czy Templariuszy i Saracenów wymiot±! clap.gif bic.gif maniac.gif usmieszek_01.gif
Halfgar
Jak poczuj± zapach kawy to odejdzie im ochota do walki coffee.gif
brat Adam
Przemys³, ja bym te¿ chêtnie przyjecha³. Mam wysy³aæ gdzie¶ zg³oszenie czy wystarczy tu na forum?
Pozdr
Adam
£azarz
Salve Fratres!

Trêdowata trzoda te¿ z chêci± pojawi siê, Mam wysy³aæ gdzie¶ zg³oszenie czy wystarczy tu na forum jak braciszek Ada¶?

Pozdrawiam Grzegorz
Halfgar
CYTAT(£azarz @ 15:14 22.01.2008) *
Salve Fratres!

Trêdowata trzoda te¿ z chêci± pojawi siê, Mam wysy³aæ gdzie¶ zg³oszenie czy wystarczy tu na forum jak braciszek Ada¶?

Pozdrawiam Grzegorz

Ale wy nie macie jaj .... a to impreza dla ludzi z jajami icon_mrgreen.gif
Boran
admin-patrzy.gif
£azarz
Salve Fratres!

Halfi OK sam chcia³e¶ - dostajesz w prezencie trêdowatego chomika. On poka¿e ci co masz napisane na szarfach tongue.gif

Pozdrawiam Grzegorz
Halfgar
CYTAT(£azarz @ 23:13 22.01.2008) *
Salve Fratres!

Halfi OK sam chcia³e¶ - dostajesz w prezencie trêdowatego chomika. On poka¿e ci co masz napisane na szarfach tongue.gif

Pozdrawiam Grzegorz

Ja mam kobietê ... nie potrzebujê chomików. Zostaw go sobie, na pewno ci siê przyda icon_mrgreen.gif
RObercik

Robercik tez siê chêtnie zg³osi
A dla saracenów mam kardamon nie³uskanym co by aromaty by³y intensywne

Halfgar
Kardamonik bardzo chêtnie. Ja z kolei namawiam kilka osób na przyjazd. Oczywi¶cie kawiarenka zostanie odpalona smile.gif
Dust
Salve!

Bractwo Rycerskie Zamku Lipowiec z rado¶ci± stawi siê na wezwanie (oczywi¶cie o ile nas ugo¶cicie icon_wink.gif )

Chêtnych nie brakuje do polowania na Saracenów warrior.gif

(Panie mój! Wybaw mnie z na³ogu, którym jest kawa... tracker.gif )

Pozdrawiam Piotr Py³em zwany
Dicon
Zapraszamy serdecznie!!! smile.gif
Brat Wróbel
salve !

na t± imprezê wybraliby siê te¿ Szpitalnicy z Lublina je¶li mo¿na. Kto¶ wcze¶niej wspomina³, ¿e Szpitalnicy maj± wymiataæ Saracenów, to my siê do tego zg³aszamy tongue.gif

i nie nabierzemy siê na ten numer z kaw± icon_mrgreen.gif
Pieszczoszek
Komturia Domu Braci Niemieckich z Wielkopolski zgodnie z obietnic± z zesz³ego roku chcia³aby przybyæ na wasz zacny turniej bigsmile2.gif . Tym razew w strojach a nie go¶cinnie. I wbrew temu co napisa³ Gumi¶ rudy Sznycel na pewno na chwilkê te¿ przybêdzie. To w koñcu kot bojowy crazy.gif , a ¿e by³ na I turnieju to i ten zaliczyæ musi.
Przemys³ z Poznania
Tak Tak Witamy i Serdecznie Was zapraszamy !

Co do zg³oszeñ to na wiosne zamiescimy formularz zg³oszeniowy , lecz ju¿ teraz mo¿na wysy³aæ zg³oszenia na - paczek@bractwo.avx.pl - z podaniem :
nazwa bractwa ,grupy
ilo¶æ osób
kto walczy
czy strzelacie
kontakt

Pozdrawiam wiecie kto !
Sextus Furius Pavo
witam
male sprostowanie co do zgloszen. prosze wysylac je na adres pawcio997@op.pl
w zgloszeniu jak wyzej:
-nazwa bractwa ,grupy
-ilo¶æ osób
-kto walczy
-czy strzelacie
-kontakt

i prosze o przeslanie zdjec jesli nie byliscie rok temu smile.gif moga byc zdjecia grupowe...
pozdrawiam
Przemys³ z Poznania
Tak Tak na adres Pawcia , przepraszam za ma³e zamieszanie .
Przemys³ z Poznania
Kochani !

Jakie¶ ¿yczenia co do Jankowic ? , przygotowujemy program jeszcze mo¿na co¶ dodaæ lub usun±æ .

Przemys³ z Poznania
Anuszka
mo¿e uda siê w tym roku bieg dam zorganizowac? ;) nie wiem tylko ile Pañ przybedzie i czy beda chcia³y wziasc udzia³ ;)
£azarz
CYTAT(Przemys³ z Poznania @ 20:16 04.03.2008) *
...Jakie¶ ¿yczenia co do Jankowic ? , przygotowujemy program jeszcze mo¿na co¶ dodaæ lub usun±æ...

Salve Fratres!

Buhurt, najlepiej na takich samych zasadach jak na Byczynie czyli do wyrzygania.

Pozdrawiam Grzegorz
M-kwadrat
I ja po raz kolejny mam zamiar przyczyniæ siê do zwiêkszenia spo¿ycia na imprezie :-)

CYTAT(£ukasz zwany Gumisiem @ 18:50 19.01.2008) *
Chetnie siê pojawimy (tym razem w strojach - ale bez rudego kota tongue.gif )

CYTAT(Pieszczoszek @ 18:12 26.01.2008) *
I wbrew temu co napisa³ Gumi¶ rudy Sznycel na pewno na chwilkê te¿ przybêdzie. To w koñcu kot bojowy crazy.gif , a ¿e by³ na I turnieju to i ten zaliczyæ musi.

Niedawno by³em indoktrynowany co te¿ s³ychaæ u Sznycla - znaczy by³yby osoby zawiedzione brakiem stwora (w koñcu by³ na wszystkich imprezach w Jankowicach to tradycja go zobowi±zuje icon_wink.gif )
Pieszczoszek
Padre jak dla Ciebie Sznycel na pewno siê pojawi bigsmile2.gif . A tak d³uga to tradycja... od zesz³ego roku.... hehehe.gif

Co do zg³oszeñ wys³ane na priv.

Pozdrawiam
Przemys³ z Poznania
Witam wkrótce wiêcej szczegó³ów na temat turnieju , a teraz wa¿na wiadomo¶æ na Jankowicach Pawciu i my jemu wyprawiamy 18 urodziny !
Przemys³ z Poznania
Witam !
Ju¿ teraz potwierdzam czêsciowy zwrot kosztów za udzia³ w Turnieju dla bractw , stowarzyszeñ itp.szczegó³y po zamkniêciu zg³oszeñ , oczywi¶cie darmowe jedzonko i picie .
Szczegó³y pózniej ,pozdrawiam.

Przemys³ z Poznania Namiestnik Chor±gwi Tarnowskiej z Kraju Kwitn±cej Pyry
Anuszka
Potrzebne jest jakies bardziej formalne zg³oszenie, czy wystarczy moja wyrazona tu chêc? ;)
Przemys³ z Poznania
Anuszka jeste¶ zaproszona do¿ywotnio ! , bez zbêdnych formalnosci .
Pozdrawiam.
Przemys³ z Poznania
Wszystkich chêtnych do wziêcia udzia³u w Jankowicach uprzejmie informuje i¿ mamy jeszcze parê wolnych miejsc na zg³oszenia czekamy do trzydziestego maja .
Pozdrawiam z Kraju Kwitn±cej Pyry .

Przemys³ z Poznania
Sextus Furius Pavo
Bardzo prosze wszystkie osoby ktore chca przyjechac na nasz turniej o szybkie zglaszanie sie!!
£azarze co jest z wami? na forum napisaliscie ze chcecie przyjechac a ja na maila nadal nie dostalem zadnego zgloszenia!!

jeszcze raz powtarzam maila na ktory nalezy sie zglaszac: pawcio997@op.pl

pozdrawiam
Pawcio
Psalm
Mnie chyba jednak niestety nie bêdzie.
Sorry
£azarz
Salve Fratres!

Pawcio maila wys³a³em ... ale potwierdzê te¿ tu:
- 10-14 zbrojnych
- wszyscy na bojówke, inscenizacje i buhurt
- 3 namioty
- tr±d i ropiej±ce niespodzianki dla Halfiego gratis

Pozdrawiam Grzegorz
Halfgar
£azarz .. oddam ci te twoje jaja ... smile.gif
Marek Hilgendorf
Halfgar- ty siê lepiej nie odzywaj- nie jeste¶ rekonstruktorem, tylko nale¿ysz do Ruchu Rycerskiego.... hahahahahhahaah
Glendziol
Hej
Czy znalaz³oby siê jeszcze miejsce na tej znakomitej imprezie dla 3 piechociarzy?
Przemys³ z Poznania
Jasne ¿e tak , prze¶lij namiary do Pawcia.
Pozdrawiam .

Psalm dalej dawaj na Jankowice !
Czesæ Marek i Halfgar mi³o bêdzie Was go¶ciæ trunki s± ju¿ w lodówce...
Halfgar
Marek ... powiedz mi to prosto w profil ... bum.gif

Przemys³ ... mro¿ona kawa po turecku?? ... ciekawe coffee.gif

Pytanie: wiadomo ilu walcz±cych siê zapowiedzia³o??
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.