Liczba uczestników znana jest Pawciowi .
Tak tak kawa mro¿ona po turecku z wk³adk± !
Czy na imprezie bêdzie kto¶ z okolic Trójmiasta ??
jak na razie zglosilo sie 64 osoby + Ci ktorzy byli w zeszlym roku i powiedzieli mi ze i w tym roku chcieliby przyjechac to jest okolo 25 osob
mam nadzieje ze chociaz polowa ze zgloszonych przyjedzie
a walczacych bedzie okolo 40 osob (chyba ze sie pomylilem bo kiepski ze mnie matematyk)
ostatnio jestem mocno zakrecony i nie wiem komu wyslalem maila z potwierdzeniem zgloszenia wiec do konca tego tygodnia wysle do wszystkich zaproszenie jeszcze raz
pozdrawiam
Pawcio
CYTAT(Halfgar @ 08:44 26.05.2008)
Przemys³ ... mro¿ona kawa po turecku?? ... ciekawe
Pytanie: wiadomo ilu walcz±cych siê zapowiedzia³o??
Salve Fratres!
Widzisz Halfi ... w normalnej frankoñskiej lodówce jest piwo, u £azarzy jak zwykle wódka. Natomiast w tureckiej lodówie czy w czym¶ co j± ma przypominac pajêczyny i kawa. Normalne napoje serwuje zakonna trêdowata trzoda. Co do walcz±cych - w¶ród nas znajdziesz na pewno chêtnego
Pozdrawiam Grzegorz
Pawcio, podtrzymuje to co mówi³em w Szamotu³ach, (a mówi³em du¿o) chcia³bym pojawiæ siê u Was ju¿ w czwartek wieczorem 19 czerwca. Mam trochê miodu od Benedyktynów z Tyñca i chcia³bym nad nim popracowaæ...
He he praca uszlachetnia !!!!!
CYTAT(£azarz @ 17:52 26.05.2008)
CYTAT(Halfgar @ 08:44 26.05.2008)
Przemys³ ... mro¿ona kawa po turecku?? ... ciekawe
Pytanie: wiadomo ilu walcz±cych siê zapowiedzia³o??
Salve Fratres!
Widzisz Halfi ... w normalnej frankoñskiej lodówce jest piwo, u £azarzy jak zwykle wódka. Natomiast w tureckiej lodówie czy w czym¶ co j± ma przypominac pajêczyny i kawa. Normalne napoje serwuje zakonna trêdowata trzoda. Co do walcz±cych - w¶ród nas znajdziesz na pewno chêtnego
Pozdrawiam Grzegorz
Salam,
Widzisz £azarzu ... wy potrzebujecie wódki, ¿eby konserwowaæ to co wam odpada. My natomiast leczymy wszelkie dolegliwo¶ci, a picie kawy zbli¿a nas do Allaha ;)
Buziaki
Witojcie !
Pare wstêpnych informacji: impreza trwa od pi±tku 20.06 - przyjazd zakwaterowanie do niedzieli 22.06 wyjazd po ¶niadaniu , czê¶æ g³ówna w sobote ( turniej bojowy , strzelanie z patyka ze szurkiem , ogólne naparzeanie , ¶winia z grila - dla Halfgara marchew , i takie tam ) szczegó³owy plan jest w fazie ostatecznego przygotowania , acha my jeste¶my w Jankowicach od ¶rody 18.06 jak chcecie to mo¿ecie byæ wcze¶niej .
Zapewniamy :pole namiotowe , toy toye, s³ome,jedzonko i picie ,czê¶ciowy zwrot kosztów i mo¿e wode bie¿±c± .
Pozdrawiam
a ja chcia³am tylko tak± ma³± reklam± imprezy zarzuciæ - mam nadziejê, ¿e organizatorzy siê nie obra¿±...
mnóstwo znamienitych postaci zapowiada swój udzia³ i atmosfera (¿eby unikaæ s³owa: klimat) na pewno bêdzie bardzo rodzinna.
a to ostatnio bardzo wysoko sobie ceniê na imprezach historycznych
(niezale¿nie od tego czy rekonstrukcyjnych, czy przybli¿aj±cych
)
i nie tylko ja jedna.
wiêc widzimy siê na Jankowicach. nie mogê siê ju¿ doczekaæ
T.
Coz, Pawciu, tak jak powiedzialem stawie sie aczkolwiek dopiero w sobote popoludniu.
A z innej beczki coz za "znamienite" postaci sie pojawia? Ojciec Swiety?
Z Ojcem ¦wiêtym te¿ negocjujê
a bardzo Ci zale¿y na Jego obecno¶ci?
Witam
prosze wszystkie osoby ktorym jeszcze nie odpowiedzialem na zgloszeniem aby odezwaly sie na priva.
niestety poczta mi nawalila i nawet po zmianie hasla nie moge na nia wejsc
dlatego gdyby ktos nadal chcial sie zglosic prosze takze pisac na priva
15 czerwca ostatecznie zamykamy liste
pozdrawiam i przepraszam za utrudnienia
Pawcio
Witam oto plan imprezy :
pi±tek 20.06 - od rana do nocy przyjazd ,zakwaterowanie , posi³ek i takie tam
sobota 21.06 - 9.00 ¶niadanie
10.00 zebranie seniorów ( omówienie spraw zwi±zanych z turniejem )
11.00 turniej ³uczniczy
13.30 fina³ ³uczniczego
14.00 bieg dam i inne rozrywki
15.00 turniej bojowy
18.35 powitanie i prezentacja bractw ( niestety publika)
18.45 walka fina³owa - publika
18.50 ma³e papu i odpoczynek
20.15 bitwa - publika
21.00 ¶winia z grila i inne specja³y czyli uczta do rana
niedziela 22.06 jak wstaniemy to zjemy a potem odjedziemy
ja jestem ju¿ w Jankowicach od ¶rody 18.06 jak macie ochote na wcze¶niejszy przyjazd nie ma przeciwwskazañ , przez ca³y czas turnieju do dyspozycji "szwedzki stó³" i napoje , zapewniam czê¶ciowy zwrot kosztów za przyjazd (niestety mniejsza suma ni¿ rok temu ), toy toye , s³ome ,pole namiotowe ,darmowe jedzenie i picie , ¶rodek na komary zostanie rozpylony jak w roku ubieg³ym , mo¿e bêdzie dostêp do³azienki w pa³acu - zobaczymy .
Pozdrawiam i zapraszam ( w nag³ych wypadkach tel. do mnie 695 809 706 )
Witam mam pytanie. czy znalazlby sie jakis busik zeby zabrac oko³o 6 osob z poznania na konkretne miejsce imprezy??
Równie¿ interesuj± mnie opcje dojazdowe z Pozania ;) czym, skad, jak?;)
Salve
Ja jestem na Jankowicach ju¿ od 18 czerwca w godzinach popo³udniowych!!!
i mam nadzieje, ¿e przed Turniejem bojowym zrobi siê ma³y trening bo w tym roku nie walczy³em jeszcze
Pozdrawiam serdecznie
Rey
Niestety na dzieñ dzisiejszy brak nam transportu z Poznania , jedyna droga to w Poznaniu na Ogrodach zapakowaæ siê w autobus do Tarnowa ( komunikacja Gminy Tarnowo Podgórne - TP BUS ) a z Tarnowa do Jankowic jako¶ Was dowieziemy tylko musicie zadzwoniæ do mnie ( 0 695 809 706 ).
Samochodem sprawa jest prostsza : Poznañ kierunek trasa k 92 na ¦wiecko za 12 km jest Tarnowo Podgórne z Tarnowa do Jankowic jest drogowskaz w Jankowicach do Pa³acu i jeste¶cie .
W szczególnych przypadkach s³u¿e swoim autkiem - dajcie tylko znaæ
pozdrawiam .
Bractwa, które wezm± udzia³ w Turnieju:
Bractwo Rycerskie Chor±giew Tarnowska
Bractwo Rycerskie Zamku Lipowiec
Consoror Ordo Militiae Sancti Johannis Baptistae Hospitalis Hierosolimitani
Kompania ¦w. Krzysztofa
Komturia Domu Braci Niemieckich w Wielkopolsce
Najemna Rota Piesza
Normandzka Dru¿yna Najemna
Poznañska Rota Zaciê¿na
Rycerze Szpitala Jerozolimskiego ¦w. Jana Chrzciciela Komandoria Mazowiecka
Szamotulska Swawolna Kompanija £ucznicza
Zakonny Dom Lubelski
Chyba nic nie pomyli³em
trochê pomyli³es
zwazywszy ze Poznañska Rota Zaciê¿na jako taka nie istnieje juz od chyba 2 lat
Carnac ... rozumiem, ¿e saraceni nie s± mile widziani na turnieju??
W³a¶nie my te¿ zostalismy przyjêci a nas nie ma na li¶cie podanej przez deCarnaca.
Witam,
mam pytanie czy obóz bêdzie w tym samym miejscu co w zesz³ym roku? I czy by³ kto¶
z pielgrzymk± w Czêstochowie w intencji s³onecznej pogody podczas najbli¿szego weekendu?
pozdrawiam i do zobaczenia w weekend
Anulka
Je¶li Allah bêdzie ³askawy bêdzie pogoda
Witam serdecznie !
Sk³adam na Wasze umi³owane zacne d³onie serdeczne przeprosiny za ma³e zamieszanie z list± uczestników , oczywiscie Halfgarze i Marcinie Templariuszu jeste¶cie mile widziani !
Osoba która namiesza³a zostanie nabita na pal w sobotê rano .
Impreza jest w tym samym miejscu co w zesz³ym roku pozdrawiam .
Nic siê nie sta³o.
Ja bym proponowa³ nabiæ na pal Halfiego. Ch³opak ma ju¿ do¶wiadczenie w tych sprawach.
Lepiej Marcina Templariusza ... ma³a strata krótki ¿al a braku jednego i tak nie zauwa¿± ... no i bêdzie mia³ ch³opak przyjemno¶æ
Witam.
chcia³bym sie dowiedziec czy w bitwie bedzie jakas formacja piechoty lekkiej, powiedzmy podobna do tej w ilzy. Czy bywala takowa w zeszlych latach?
A ja mam nadziejê ¿e nie bêdzie powtórki z I³¿y i bohurt bêdzie !?
Halfgara na pal? trochê go szkoda...lepiej by by³o na stos
Ale z drugiej stony mo¿e go oszczêdziæ jeden saracen na Jankowicach
A na pal siê nabiæ nie dam! kto to widzia³ rycerza na pal?? jak ju¿ to na ¶ciêcie. Najpierw powinien byæ proces......
Pozdro
Rey
bedzie miejsce dla lekkich jak i ciezkich formacji :D
wiec nie kl
ócic mi sie tu!!
najpierw robimy inscenizacje czyli klepanko a potem mocne starcie tylko dla ciezkich czyli bohurt
ale wszystko wytlumacze w swoim czasie
dla osob ktore maja jakies pytania podaje moj nr kom.
792112312pozdrawiam
Witam kontakt ze mn± dzi¶ od godz.15:30 tylko pod tel. 0 695 809 706 ( jestem w Jankowicach od jutra rana ), ¶winia jeszcze biega lecz wkrótce ...
Pozdrawiam
CYTAT(Przemys³ z Poznania @ 20:40 11.06.2008)
Niestety na dzieñ dzisiejszy brak nam transportu z Poznania , jedyna droga to w Poznaniu na Ogrodach zapakowaæ siê w autobus do Tarnowa ( komunikacja Gminy Tarnowo Podgórne - TP BUS ) a z Tarnowa do Jankowic jako¶ Was dowieziemy tylko musicie zadzwoniæ do mnie ( 0 695 809 706 ).
Samochodem sprawa jest prostsza : Poznañ kierunek trasa k 92 na ¦wiecko za 12 km jest Tarnowo Podgórne z Tarnowa do Jankowic jest drogowskaz w Jankowicach do Pa³acu i jeste¶cie .
W szczególnych przypadkach s³u¿e swoim autkiem - dajcie tylko znaæ
pozdrawiam .
Z Poznania do Jankowic kursuje autobus 01 ... odje¿d¿a z Ogrodów:
http://www.tpbus.com.pl/roz-n/mapaTPBUS.htm
co za pop......a mapka
nie ma ktos czegos czytelniejszego?;P
CYTAT(Anuszka @ 13:23 17.06.2008)
co za pop......a mapka
nie ma ktos czegos czytelniejszego?;P
Co za marudna kobieta ...
jaka marudna
ale i tak Halfgar jestes wielki
Jeszce chcia³bym wiedziec jak dotrzec z: POznan G³owny do Poznan Ogrody?? Jkis autobus czy cos?
CYTAT(gozdyrek_NDN @ 23:12 17.06.2008)
Jeszce chcia³bym wiedziec jak dotrzec z: POznan G³owny do Poznan Ogrody?? Jkis autobus czy cos?
Wychodzisz przed Dworzec Zachodni w Poznaniu i masz zaraz przystanek tramwajowy. Wsiadasz w tramwaj numer 18 i dojedziesz do koñca na Ogrody ... Dla wyja¶nienia ... Dworzec Zachodni jest integraln± czê¶ci± Dworca G³ównego ...
http://www.mpk.ipoznan.pl/komunikacja/mpk/...p;K=10&L=72... ta informacja kosztowa³a ciebie kupno jednej kawy u mnie
Czujê siê jak informacja turystyczna
Halfi robi za informacjê
A ju¿ wys³e³em wcze¶niej podobn±
Kawy chetnie sie napije
CYTAT(gozdyrek_NDN @ 10:09 18.06.2008)
Kawy chetnie sie napije
5 z³ ...
dzieki Halfgar ze wstawiles juz tutaj mapki my juz jestesmy na jankowicach i udalo mi sie w przelocie dostac do internetu
prace trwaja i mam nadzieje ze wszystko bedzie gotowe na Wasz przyjazd
Czy w Jankowicach jest wiêcej ni¿ jeden przystanek, jak kto¶ jedzie autobusem z Poznania ?
Je¶li tak to na którym wysi±¶æ ? Czy pó¿niej daleko jest do obozu ?
Z góry dziêki za odpowiedz !
Pozdrawiam Marcin.
CYTAT(Marcin Templariusz @ 13:47 18.06.2008)
Czy w Jankowicach jest wiêcej ni¿ jeden przystanek, jak kto¶ jedzie autobusem z Poznania ?
Je¶li tak to na którym wysi±¶æ ? Czy pó¿niej daleko jest do obozu ?
Z góry dziêki za odpowiedz !
Pozdrawiam Marcin.
Najlepiej pytaæ siê kierowcy o Jankowice Pa³ac a od przystanku nie jest daleko
Salve
Ju¿ wyje¿d¿am na Jankowice do zobaczenia wszystkim!
Pozdro
Rey de Carnac
Indar i ja dojedziemy dopiero w pi±tek.
Pozdr. i do zobaczenia
To drogo ta kawa u Ciebie :P:P Bêdzie taniej jak wezmê hurtem dwie ?? :P Dla mojej niewiasty bo mnie strasznie meczy
CYTAT(gozdyrek_NDN @ 15:22 18.06.2008)
To drogo ta kawa u Ciebie :P:P Bêdzie taniej jak wezmê hurtem dwie ?? :P Dla mojej niewiasty bo mnie strasznie meczy
Drogo?? 5 z³ za ca³y tygielek takiej kawy??????? Taniej nigdzie nie dostaniesz
Salve Fratres!
Halfi u nas znajdziesz taniej wódkê o nazwie kawa. I wino o nazwie kawa.
Zobaczysz ju¿ w sobotê, tylko pro¶ba nie dziêkuj nam tak ja na I³zy
Pozdrawiam Grzegorz
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.