My przyjedziemy oko³o 22/23 w pi±tek !!
My bedziemy w piatkowy wieczór.
A kawy napije sie chetnie pod ka¿d± postaci±. :P:P
CYTAT(Przemys³ z Poznania @ 08:56 10.06.2008)
20.15 bitwa - publika
Salve Fratres!
Bitwa to buhurt czy mo¿emy sami sobie pó¼niej zrobiæ?
Pozdrawiam Grzegorz
Ja, ze wzglêdów zawodowych, dojadê w pi±tek wieczorem.
Nie bój siê Szkocie ... zostawimy dla ciebie ³azarskie jajeczko
Witam,
my z Jimmem przyjedziemy w sobotê od rana bo wtedy dopiero bêdziemy mieli dostêp do w³asnego transportu
, niestety wiek robi swoje i jeste¶my zbyt leniwi ¿eby przyjechaæ autobusem
. Oczywi¶cie zapraszamy siê na porann± kawê do Halfgara
i co¶ s³odkiego mo¿e jakie¶ arabskie ciasteczka lub inne przysmaki?
do zobaczenia w sobotê
Anulka
Ja pierwszy, ja pierwszy- znowu.........
Wróci³em ju¿ w sobotê, wiêc piszê.
Obóz du¿o wiêkszy ni¿ w zesz³ym roku, co napawa optymizmem.
Szkoda, ¿e nie dopisali walcz±cy- tylu ich mia³o byæ, ale to tak chyba zawsze ju¿ bêdzie- zapowiada siê 60 walcz±cych, a ostatecznie zjawia siê 9. Dziêkujê jednak wszystkim tym, którzy zjawili siê opancerzeni do turnieju bojowego i gratulujê zwyciêzcy/om (hehe- 3 na pierwszym miejscu!!).
£uczniczy wygra³ Jim, Szkot drugi, Pieszczoszek trzecia (PYRY znów gór±- jako¶ tak na imprezach XIII wiecznych w tym roku wygrywaj± sami Poznaniacy....). Gratulacje....
No i na dodatek pogoda dopisa³a, a dziêki zapobiegliwo¶ci organizatorów podró¿ nic mnie nie kosztowa³a.
Dziêkujê Chor±gwi Tarnowskiej za zaproszenie i mam nadziejê, ¿e w przysz³ym roku spotkamy siê w jeszcze wiêkszym gronie.
Z chrze¶cijañskim pozdrowieniem, Wujek Amor- naczelny szyderca turnieju w Jankowicach
Jankowice po raz drugi okaza³y sie imprez± przekameraln± i bardzo dla uczestników ¿yczliw±
Pawcio, P±czek i ca³a reszta Tarnowskiej na prawde sie starali i nie raz podziwia³am ich zaanga¿owanie, by wszystko sz³o zgodnie z planem mimo drobnych przeszkód-patrz turniej dam-i tu wielki uk³on dla Pawcia ktory nie odpusci³ i robi³ wszystko by go zorganizowac
Pawcio-jestes wielki
Dobre jedzenie, ktorego by³o w bród , pogoda i dobre towarzystwo -czego chcec wiecej ?;)
Przepraszam wszystkich, z ktorymi nie zd±¿y³m po¿egnac sie w sobotê wieczorem, ale goni³ mnie nieco czas.Postaram sie jeszcze dzis, ewentualnie jutro zamiescic zdjêcia na Chomiczku-mysle ze kazdy znajdzie cos dla siebie:)
Anuszka vel Te¿ na A
to teraz ja...moja lepsza po³owa zajmuje ³azienkê, wiêc mog³am siê dorwaæ do kompa:-p
wielkie dzieki za zaproszenie i mi³e przyjêcie dla Pawcia, P±czka i reszty organizatorów:-)
jestem zachwycona atmosfer±. pod tym wzglêdem jedna z najlepszych imprez - mo¿na by³o pogadaæ z ka¿dym. dziêkujê za abstrakcyjne i konkretne rozmowy:-)
jedzonko wspania³ê i naprawdê du¿o - nawet prowiant na drogê mo¿na by³o dostaæ...
choæby siê pali³o i wali³o za rok przybêdziemy znowu...impreza siê rozwija. rok temu by³o wspaniale, a teraz jeszcze lepiej...
wielkie dziêki i pozdrowionka dla wszystkich:-)
Triss / znana te¿ jako "Pani Ola"
Po fotki zg³aszaæ sie proszê na tourmeline@o2.pl.
Na www.walfot.blox.pl wskocz± za jaki¶ czas wzdêcia Waldka.
Magda
obiecane zdjêcia:
http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Anuszka26 sa w folderze IMPREZY ¦REDNIOWIECZNE-ROK 2008
Wielkie dziêki za super imprezê ca³ej Tarnowskiej. Fajny klimat i pyszne jedzonko.
No i pogoda dopisa³a choæ zapowiadali deszcz.
Carnac dziêki jeszcze raz za transport do Poznania.
A £azarz± za baronkê i bohurcik (szkoda ¿e miêdzy zakonnymi).
Pozdrawiam Marcin.
PS. No i dziêki Halfi za obecno¶æ, zawsze mo¿na siê z ciebie po¶miaæ.
Teraz ja pochwale Jankowice
Bo có¿ inszego mo¿na rzec na ten temat ni¼li to, i¿ zaprawdê by³a to jedna z najlepszych imprez na jakich bywa³em. To takie moje skromne zdanie.
Bardzo ciekawa koncepcja Imprezy pó³-zamkniêtej. Oby tak dalej.
jeszcze mam pytanko: kto wygra³ turniej dam? (nazywany równie¿ biegiem dam, mimo braku jakiegokolwiek biegania)
nie bra³am udzia³u w zmaganiach, poniewa¿ bra³am udzia³ w przygotowaniu konkurencji, ale jestem ciekawa wyniku:-)
Witam
Niestety muszê zacz±æ od smutnej sytuacji.
Zginê³y mi: no¿yk i widelczyk. ( od Psalma, mo¿na je zobaczyæ na stronie Arcany)
Je¶li kto¶ by znalaz³ lub przypadkowo wzi±³ ze sob± do domu to proszê o kontakt.
A teraz specjalne podziêkowania dla wszystkich:
Dziêkujê bardzo za mi³y klimat jaki panowa³ na Jankowicach.
Dziekujê piêknie: Paczkowi oraz jego ca³ej rodzinie w szczegulno¶ci Mateuszowi za pomoc; Pawciowi, Magdzie.
Dziêkujê Aubreyowi za piêkne ¶piewy przy ognisku.
Amorowi, Indarowi za prowadzenie turnieju bojowego.
Bardzo serdecznie dziêkujê Normanom, ¿e zechcieli mnie przyj±æ pod swój namiocik.
Wielkie dziêki!!!
Dziêkujê Halfiemu za smaczn± kawê, wypi³em ze sze¶æ sztuk, chyba popad³em w na³ug
Dziêkujê Krzy¿akom za pomoc przy budowie palisady oraz innych rzeczy.
Dziêkujê Templariuszom(Marcinowi, Mateuszowi, Marianowi) za mi³e towarzystwo.
Dziêkujê te¿ £azarzom za extra bitewkê.
I wszystkim innym dziêkujê bardzo by³o wspaniale
Pozdro
Rey
Hejka
Dotarli¶my prawie bez przeszkód ¯ulobus zdech³ na ostatnich kilometrach przed domem (kó³ko mu prawie odpad³o)
......
.... Ale by³o warto dla tak ¶wietnej imprezy. "¦mieszne ludziki z Wo³omina" bawi³y siê jak rzadko kiedy. Atmosfera imprezy jak± stworzyli gospodarze to co¶ co stawiamy za wzór
Ogromne podziêkowania za go¶cinê.
Poodziêkuje te¿ moim przeciwnikom w bojówce, rozruszali moje zasta³e ko¶ci
czego bardzo mi brakowa³o.
Pozdrawiam te¿ wszystkich z którymi glêdzi³em o dupie Maryni lub o czymkolwiek innym
Jeszcze raz dziêkujê za zaproszenie DeCarnac'owi, to mnie trochê zmobilizowa³o do ruszenia ty³ka z naszego zadupia
pozdrowki
Wygra³a Weronika Halfgarowa
a to i ja równierz siê podczepiê pod podziêkowania
Serdecznie chcia³bym podziêkowaæ organizatorom - turniej wprost przedni i skrzêtnie pilnowany by ¿aden guzik siê nie rozpi±³
dziêkujê te¿ uczestnikom za znakomity klimat i lu¼n± atmosferê. W szczególno¶ci Obrey-owi który raczy³ podzieliæ siê z nami swoim talentem przy ognisku :P
I £azarzom - za to ¿e otaczaj±c mnie w sumie 3 razy pozostawili mi wiêkszo¶æ ko¶ci niepo³amanych :P
Ogólnie rzecz ujmuj±c by³o bardzo mi³o, i lepiej ni¿ w zesz³ym roku.
Halfiemu nie dziêkujê bo niestety siê zjawi³...
joke ;)
Witam,
bardzo mi³a i w kameralna impreza i w dodatku blisko Poznania
co siê chwali organizatorom
Turniej dam przedni, szczególnie rzuty jajem, nastêpnym razem za ocalenie jaja powinny byæ dodatkowe punkty.
Oczywi¶cie w turnieju ³uczniczym nic nowego jak nie wygrywa Szkot to wygrywa Jimmy. W tajemnicy zalecam wycofanie strzelania na skupienie
konkurencji bo Jim jest w tej dziedzinie najlepszy
Na nastêpny rok przygotuje klepsydrê do odmierzania czasu na bojówce.
Jeszcze raz pok³ony w stronê organizatorów, a szczególnie w stronê Pawcia
który dzielnie prowadzi³ turniej ³uczniczy i turniej dam (z biegiem to nie mia³o wiele wspólnego
) a tak¿e nie podawa³ siê wp³ywom dam i dzielnie pokazywa³ ¿e konkurencjê s± wykonalne.
Anulka
http://fotograf-poznan.cba.pl/r6.htmlfotki nasze + wiejstynowe
i artyku³ z G³osu Wielkopolskiego
Salve Fratres!
Jak by³o? ... Najpro¶ciej bêdzie jak wklejê teksty z naszego trêdowatego forum:
"...Jankowice Jankowice i jeszcze raz Jankowice!! Juz zawsze bede mia³a sentyment do tego miejsca bo po raz pierwszy posz³am w buhurt. Najwspanialsze co mi sie przytrafi³o w ¿yciu!! Fakt ze kolorowi niedopisali ale impreza byla jakich ma³o. Powiem szczerze ze wspaniala, kameralna atmosfera. Organizatorzy spisali sie swietnie: ¶winiak z ogniska i piwa do oporu. zostalo jeszcze kilka krat..." - Kati
"...Bardzo mi siê podoba³a ta imprezka, kameralna, mi³a atmosfera, organizacja bez zarzutów, ¶winiak, zaszczyt bycia pasowanym no i w ogóle ..." - Brat Kamil
"...Impreza fajna zajebista atmosferka ;) Organizacja zajebista ¿arcia i picia w bród. Buhurt - niestety ma³o kolorowych ale i tak zajebisty jak zawsze jak ka¿dy buhurt. Przyjechali siê , najebali wszystkich w fajnej atmosferze wraz fajnymi ludkami , napierdzielili siê ;) w milej atmosferce i bylo zajebiostycznie ;) ..." - Kubu¶
"...By³o ca³kiem zajebi¶cie. Bardzo mi³ym akcentem by³o co¶ czego chyba nikt siê nie spodziewa³ czyli zwrot kosztów dojazdu..." - Królik
Ze swej strony dziêkuje orgom za tak mi³e przyjêcie mojej trêdowatej trzody. Ja niestety nie dotar³em - zerwane wi±zania czyli gips i inne takie pierdo³y.
Pozdrawiam Grzegorz
Wpu¶cili¶cie babê do buhurtu???
K.... kota nie ma , myszy harcuj±, hehehe- Grze¶ znasz moje zdanie na ten temat, ale luzik. Tym razem to nie ja rz±dzi³em, poza tym musia³em siê wcze¶niej zwijaæ.
Cieszê siê z ka¿dej pozytywnej opinii na temat spotkania w Jankowicach. Nale¿y mieæ nadziejê, ¿e przedsiêwziêcie bêdzie siê rozwijaæ
Salve Fratres!
Marku ... baby ... a tak w³a¶ciwie nasze siostrzyczki walcz±. MO¿e jeszcze nie tak dobrze jak Majka ale powoli daj± sobie radê.
Odno¶nie Jankowic ... je¿eli Piotr naprawdê odpu¶ci³ I³¿ê i w 2009 nie bêdzie jej to mo¿e Jankowice j± zast±pi±. Po rozmowach z moimi braciszkami na temat Jankowic to ¿yczê wam by tak sie sta³o.
Pozdrawiam Grzegorz
wreszcie odpoczelem po turnieju i na pocz±tku chcialem podziekowac za te bardzo pochlebne komentarze choc wiemy ze na przyszly rok mamy sporo do zrobienia zeby poprawic nasza impreze .
i Grzegorzu ja bardzo bym nie chcial zeby jankowice zastapily i³¿ê (oczywiscie szanuje jak wielka prace wykonala smocza)
Wiekszosc z was chwali sobie w tej imprezie kameralna atmosfere a gdy przyjedzie okolo 200-300 osob to nie dosc ze ucierpi na tym poziom turnieju ale takze ta atmosfera.
My obiecuje na przyszly rok zrobic lepsza impreze ale takze oczekujemy od naszych uczestnikow zeby ciagle podwyzszali swoj poziom rekonstrukcji!!
na koniec chcialem zdementowac plotki ktore zaczely tutaj krazyc :D NIC NIE BRALEM :p
zreszta w niedziele bylo chyba po nas widac ze jestesmy juz zmeczeni...
witam, tak z naszej strony chcia³bym powiedziec, ¿e turniej by³.... co by tu duzo gadac po prostu super.
chcia³oby sie na taki co tydzieñ je¿dzic, ale có¿...nie chc± czê¶ciej takiego robiæ
.
wielkie dzieki dla Pawcia, Paczka i innych za zorganizowanie tak przedniej zabawy.
i dzieki tez innym za towarzystwo:) a zabawe:)
Ju¿ Wam tyle osób nama¶li³o, ¿e nie bêdê kolejny. Po prostu DZIÊKUJÊ
i tradycyjnie
Galeria z imprezypozdrawiam
Jimmy
No to i my wlepili¶my fotki, wprawdzie mine³o kilka dni, ale jak to u nas mawiaj± "Lepiej pó¼no ni¿ w kale"
http://www.platnerz.za.pl/GALERIA/JANKOWICE_2008/index.html
Troszkê miodu troszkê dziegciu ...
Miód:
1. Logistyka transportowa ... P±czek i Patimonia dzielnie wspierali nas w transporcie. Sam dojazd do Jankowic sprawia³ wielu osobom problem ale oni zawsze byli gotowi do pomocy i przewo¿enia osób i sprzêtu.
2. Jedzenie - Wy¿ywienie by³o nie tylko podczas posi³ków, ka¿dy móg³ podej¶æ do "bufetu" i sobie podje¶æ.
3. Organizatorzy - mówi³em to ju¿ na miejscu, ale powtórzê jeszcze raz. Jestem pod wra¿eniem ludzi którzy robi± imprezê, ich podej¶cia, ale te¿ podziwiam to, ¿e przy takich mo¿liwo¶ciach jakimi dysponuj± ca³y czas siê rozwijaj±
4. Turniej dam - potwierdzam ... turniej dam wygra³a oczywi¶cie saracenka, ale gratulacje nale¿± siê wszystkim uczestniczkom za dzieln± walkê do koñca
Dziegæ:
1. Inscenizacja - Ciutkê za pó¼no pewne sprawy siê pojawi³y, ale dziêki zakonnej trzodzie wszystko siê uda³o
2. Turniej ³uczniczy - Co prawda mój pierwszy turniej (6 miejsce) i chyba nie powinienem narzekaæ
ale ... mo¿e wprowadziæ te¿ inne konkurencje o których mówi³em
Zdjêcia zamie¶cimy niebawem, bo jeste¶my na wyje¼dzie
Do turnieju ³uczniczego móg³by¶ mieæ zastrze¿enia zajmuj±c miejsca 1-3, hehe... po co ci inne konkurencje, skoro w tych ledwie ci siê uda³o synu Szatana......
Znacznie spó¼nione, ale szczere podziêkowania, dla Wszystkich organizatorów i uczestników tej wspania³ej i kameralnej imprezy (i oby tak± pozosta³a). Specjalnej podziêkowania dla Bazyliszka, który grasowa³, a o którym wszyscy zapomnieli, lub ze strach nie wspominaj±. Mam nadziejê, ¿e pojawi siê te¿ za rok. Czekamy na Jankowice 2009.
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 13:38 30.06.2008)
Do turnieju ³uczniczego móg³by¶ mieæ zastrze¿enia zajmuj±c miejsca 1-3, hehe... po co ci inne konkurencje, skoro w tych ledwie ci siê uda³o synu Szatana......
Ale siê uda³o i 6 miejsce nie jest z³e, zw³aszcza, ¿e strzelam z zekiera
synu szejtana
Ale wracaj±c do tematu ... do samej imprezy nie mo¿na mieæ za wielu zastrze¿eñ, bo organizatorzy naprawdê stanêli na wysoko¶ci zadania i kto wie, czy mniejsze kameralne imprezy nie zast±pi± du¿ych spêdów ...
Z serii zagubione: Zielony pikowaniec na glowê, ostro przechodzony - nie wróci³ ze mn± do £om¿y. Daje mi bonus do obrony +10, ¿ycie bez niego jest dla mnie ciê¿kie
Mo¿e komu¶ wpad³ w rêce, odwdziêczê siê.
I.
Witam wszystkich uczesników trzynastki w Jankowicach. Tutaj Waldek. Zawitalem do Jankowic z aparatem fotograficznym i o³ówkiem. Bardzo dziekuje za mile przyjecie i serdeczn± atmosferê przy ognisku. Przepraszam, ale jeszcze przez jakis czas z mojej strony nie pojawi± sie zdjêcia zrobione w Jankowicach. Przepraszam zw³aszcza Pati, P±czka i Amre, czyli osoby od których wzi±³em adresy mejlowe z zamiarem przeslania zrobionych im zdjêc. Niestety pojawilo mi sie kilka spraw które nie pozwalaj± mi na przygotowanie tych fotek, na szczescie nic strasznego, m.in pr±d na rurach od gazu i wody w mieszkaniu,faza na zerze itp, ale rzeczywisto¶æ z powodu m.in takich spraw nieco sie komplikuje. Jeszcze raz przepraszam i w miare mozliwosci postaram sie przeslac zdjecia. Jeszcze raz bardzo Wam dziekuje za Wasze towarzystwo i atmosfere przy trzynastowiecznym ognisku w Jankowicach. Waldek.
niestety nie znalezlismy zadnego pikowanca, przykro mi
i tak tak czekamy na zdjecie :D
Halfgar!!!!! co to maja byc za zdjecia z ta marechwka?!?!?! :D
P.S. juz nigdy nie bede spal przy ognisku bo potem robia mi takie zdjecia :P
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.