Witam serdecznie !
W dniach 20-22 06.2008 roku w Jankowicach (powiat poznañski gm.Tarnowo Podgórne ) odbêdzie siê tutrniej na który zapraszam wszystkich XIII-wiczów WARUNEK POPRAWNO¦Æ HISTORYCZNA .
Zapewniamy: obozowisko , wode ,jedzonko i picie ,toy-toya,s³ome itd...
Zg³oszenia przyjmujemy do koñca kwietnia 2008 , a szczegó³owy program imprezy na wiosnê .
Mile widziani rzemie¶lnicy i muzykanty .
Mo¿e co¶ wiêcej Impreza datowana na XIII wiek przyjazd w pi±tek zakwaterowanie i kolacja ,w sobote ¶niadanie turniej ,pokazy,wrêczenie nagród, BIESIADA ,niedziela ¶niadanie i pakowanie .
Przewidujemy turniej bojowy I miejsce nagroda pieniê¿na , jezeli s± chêtni na maly ³uczniczy nie ma sprawy .zapewniamy wy¿ywienie i wêze³ sanitarny prosimy o zabranie namiotów i zastawy sto³owej .
Zapraszamy te¿ rzemie¶lników i muzykantów .Mo¿liwy czê¶ciowy zwrot za dojazd dla bract,grup,stowarzyszeñ itp.szczegó³y na wiosne.
W zg³oszeniu proszê podaæ: ilo¶æ osób,nazwa bractwa ,sk±d,ile osób walczy lub strzela,
Pozdrawiam Przemys³ z Poznania
po zesz³orocznych Jankowicach nie odmówie sobie zg³oszenia swojej skromnej osoby w celu uczestnictwa ;) mam nadzieje ze pro¼ba zostanie rozpatrzona pozytywnie ;)
Pojawiê siê... oj pojawiê...
my te¿... w czwórkê conajmniej
Saraceni oczywi¶cie siê pojawi± nios±c kaganiec ... ups ... kaganek o¶wiaty oraz...
Bardzo siê cieszê i serdecznie Was zapraszam wszyscy jestescie mile widziani , a zaproszenia macie do¿ywotnie !
Zasy³am pozdrowienia .
Uwaga ! jest rozwa¿ana opcja imprezy do poniedzia³ku rana tj.w sobote publika itp. a niedziela dla nas (biesiada wybitnie nocna )
na mnie te¿ mo¿ecie liczyæ
ma³a uwaga co do trwania imprezy do poniedzia³ku-z tego co widze wiekszosc z nas, ktorzy zadeklarowali sie przybyc, to ludzie pracuj±cy, wiec pewnie zmyj± sie w niedziele popo³udniem, ewentualnie wczesnym wieczorem.Frekfencja na biesiadowaniu wieczornym moze byc zatem ma³a ;) mo¿e lepiej taka ca³onocna uczte zrobic jednak z soboty na niedziele?
Na mnie przy libacji nie liczcie
;P Allah zabrania
Niemniej zabawê mo¿na zacz±æ ju¿ w pi±tek od wcze¶niejszego przyjazdu
Dobra impreza - uczta w sobote , a niedziela obiadek ma³e piwo ! . Bawimy siê w sobote a w niedziele odpoczynek !
CYTAT(deCarnac @ 16:53 17.01.2008)
Chcia³by¶
Moja osoba bêdzie pilnie strze¿ona przez ochronê
Chetnie siê pojawimy (tym razem w strojach - ale bez rudego kota
) napewno bêd± chetni na ³uczniczy a i do walki sie znajd±.
Pozdrawiam - Gumi¶
Jak poczuj± zapach kawy to odejdzie im ochota do walki
Przemys³, ja bym te¿ chêtnie przyjecha³. Mam wysy³aæ gdzie¶ zg³oszenie czy wystarczy tu na forum?
Pozdr
Adam
Salve Fratres!
Trêdowata trzoda te¿ z chêci± pojawi siê, Mam wysy³aæ gdzie¶ zg³oszenie czy wystarczy tu na forum jak braciszek Ada¶?
Pozdrawiam Grzegorz
CYTAT(£azarz @ 15:14 22.01.2008)
Salve Fratres!
Trêdowata trzoda te¿ z chêci± pojawi siê, Mam wysy³aæ gdzie¶ zg³oszenie czy wystarczy tu na forum jak braciszek Ada¶?
Pozdrawiam Grzegorz
Ale wy nie macie jaj .... a to impreza dla ludzi z jajami
Salve Fratres!
Halfi OK sam chcia³e¶ - dostajesz w prezencie trêdowatego chomika. On poka¿e ci co masz napisane na szarfach
Pozdrawiam Grzegorz
CYTAT(£azarz @ 23:13 22.01.2008)
Salve Fratres!
Halfi OK sam chcia³e¶ - dostajesz w prezencie trêdowatego chomika. On poka¿e ci co masz napisane na szarfach
Pozdrawiam Grzegorz
Ja mam kobietê ... nie potrzebujê chomików. Zostaw go sobie, na pewno ci siê przyda
Robercik tez siê chêtnie zg³osi
A dla saracenów mam kardamon nie³uskanym co by aromaty by³y intensywne
Kardamonik bardzo chêtnie. Ja z kolei namawiam kilka osób na przyjazd. Oczywi¶cie kawiarenka zostanie odpalona
Salve!
Bractwo Rycerskie Zamku Lipowiec z rado¶ci± stawi siê na wezwanie (oczywi¶cie o ile nas ugo¶cicie
)
Chêtnych nie brakuje do polowania na Saracenów
(Panie mój! Wybaw mnie z na³ogu, którym jest kawa...
)
Pozdrawiam Piotr Py³em zwany
Zapraszamy serdecznie!!!
salve !
na t± imprezê wybraliby siê te¿ Szpitalnicy z Lublina je¶li mo¿na. Kto¶ wcze¶niej wspomina³, ¿e Szpitalnicy maj± wymiataæ Saracenów, to my siê do tego zg³aszamy
i nie nabierzemy siê na ten numer z kaw±
Komturia Domu Braci Niemieckich z Wielkopolski zgodnie z obietnic± z zesz³ego roku chcia³aby przybyæ na wasz zacny turniej
. Tym razew w strojach a nie go¶cinnie. I wbrew temu co napisa³ Gumi¶ rudy Sznycel na pewno na chwilkê te¿ przybêdzie. To w koñcu kot bojowy
, a ¿e by³ na I turnieju to i ten zaliczyæ musi.
Tak Tak Witamy i Serdecznie Was zapraszamy !
Co do zg³oszeñ to na wiosne zamiescimy formularz zg³oszeniowy , lecz ju¿ teraz mo¿na wysy³aæ zg³oszenia na - paczek@bractwo.avx.pl - z podaniem :
nazwa bractwa ,grupy
ilo¶æ osób
kto walczy
czy strzelacie
kontakt
Pozdrawiam wiecie kto !
witam
male sprostowanie co do zgloszen. prosze wysylac je na adres
pawcio997@op.plw zgloszeniu jak wyzej:
-nazwa bractwa ,grupy
-ilo¶æ osób
-kto walczy
-czy strzelacie
-kontakt
i prosze o przeslanie zdjec jesli nie byliscie rok temu
moga byc zdjecia grupowe...
pozdrawiam
Tak Tak na adres Pawcia , przepraszam za ma³e zamieszanie .
Kochani !
Jakie¶ ¿yczenia co do Jankowic ? , przygotowujemy program jeszcze mo¿na co¶ dodaæ lub usun±æ .
Przemys³ z Poznania
mo¿e uda siê w tym roku bieg dam zorganizowac? ;) nie wiem tylko ile Pañ przybedzie i czy beda chcia³y wziasc udzia³ ;)
CYTAT(Przemys³ z Poznania @ 20:16 04.03.2008)
...Jakie¶ ¿yczenia co do Jankowic ? , przygotowujemy program jeszcze mo¿na co¶ dodaæ lub usun±æ...
Salve Fratres!
Buhurt, najlepiej na takich samych zasadach jak na Byczynie czyli do wyrzygania.
Pozdrawiam Grzegorz
I ja po raz kolejny mam zamiar przyczyniæ siê do zwiêkszenia spo¿ycia na imprezie :-)
CYTAT(£ukasz zwany Gumisiem @ 18:50 19.01.2008)
Chetnie siê pojawimy (tym razem w strojach - ale bez rudego kota
)
CYTAT(Pieszczoszek @ 18:12 26.01.2008)
I wbrew temu co napisa³ Gumi¶ rudy Sznycel na pewno na chwilkê te¿ przybêdzie. To w koñcu kot bojowy
, a ¿e by³ na I turnieju to i ten zaliczyæ musi.
Niedawno by³em indoktrynowany co te¿ s³ychaæ u Sznycla - znaczy by³yby osoby zawiedzione brakiem stwora (w koñcu by³ na wszystkich imprezach w Jankowicach to tradycja go zobowi±zuje
)
Padre jak dla Ciebie Sznycel na pewno siê pojawi
. A tak d³uga to tradycja... od zesz³ego roku....
Co do zg³oszeñ wys³ane na priv.
Pozdrawiam
Witam wkrótce wiêcej szczegó³ów na temat turnieju , a teraz wa¿na wiadomo¶æ na Jankowicach Pawciu i my jemu wyprawiamy 18 urodziny !
Witam !
Ju¿ teraz potwierdzam czêsciowy zwrot kosztów za udzia³ w Turnieju dla bractw , stowarzyszeñ itp.szczegó³y po zamkniêciu zg³oszeñ , oczywi¶cie darmowe jedzonko i picie .
Szczegó³y pózniej ,pozdrawiam.
Przemys³ z Poznania Namiestnik Chor±gwi Tarnowskiej z Kraju Kwitn±cej Pyry
Potrzebne jest jakies bardziej formalne zg³oszenie, czy wystarczy moja wyrazona tu chêc? ;)
Anuszka jeste¶ zaproszona do¿ywotnio ! , bez zbêdnych formalnosci .
Pozdrawiam.
Wszystkich chêtnych do wziêcia udzia³u w Jankowicach uprzejmie informuje i¿ mamy jeszcze parê wolnych miejsc na zg³oszenia czekamy do trzydziestego maja .
Pozdrawiam z Kraju Kwitn±cej Pyry .
Przemys³ z Poznania
Bardzo prosze wszystkie osoby ktore chca przyjechac na nasz turniej o szybkie zglaszanie sie!!
£azarze co jest z wami? na forum napisaliscie ze chcecie przyjechac a ja na maila nadal nie dostalem zadnego zgloszenia!!
jeszcze raz powtarzam maila na ktory nalezy sie zglaszac: pawcio997@op.pl
pozdrawiam
Pawcio
Mnie chyba jednak niestety nie bêdzie.
Sorry
Salve Fratres!
Pawcio maila wys³a³em ... ale potwierdzê te¿ tu:
- 10-14 zbrojnych
- wszyscy na bojówke, inscenizacje i buhurt
- 3 namioty
- tr±d i ropiej±ce niespodzianki dla Halfiego gratis
Pozdrawiam Grzegorz
£azarz .. oddam ci te twoje jaja ...
Halfgar- ty siê lepiej nie odzywaj- nie jeste¶ rekonstruktorem, tylko nale¿ysz do Ruchu Rycerskiego.... hahahahahhahaah
Hej
Czy znalaz³oby siê jeszcze miejsce na tej znakomitej imprezie dla 3 piechociarzy?
Jasne ¿e tak , prze¶lij namiary do Pawcia.
Pozdrawiam .
Psalm dalej dawaj na Jankowice !
Czesæ Marek i Halfgar mi³o bêdzie Was go¶ciæ trunki s± ju¿ w lodówce...
Marek ... powiedz mi to prosto w profil ...
Przemys³ ... mro¿ona kawa po turecku?? ... ciekawe
Pytanie: wiadomo ilu walcz±cych siê zapowiedzia³o??
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.