Vislav
Rosemar
Lotgar
Julko
Fiolnir (?) + ...(?)
Thyrvald +....(?)
Abrat
Daria
Poczet Ja¶mina
Rabiega
..od nas kilka osób:)
Rabiega witaj,po¿yjemy-spróbujemy....szerszeniówki...prze¿yjemy:)mam nadzieje."Nie takie numery siê robi³o w Pu³tusku na dworcu".....
Od kapliczek Wara!!! Ludno¶æ tubylcza to przesiedleñcy ze Wschodu..a naród to bitny wielce
Co do zadaszenia...plandeka odpada gdy¿ razi moje pojêcie estetyki co¶ siê wymy¶li ..spoko wodza:)
Jak wspomnia³em wcze¶niej ka¿dy indywidualnie zabezpiecza sobie miejsce pracy,jak to bedzie pomy¶lane ? " Baldachim" ogólnorymcerski powinien za³atwiæ sprawe.
Kwestia wy¿ywienia.
Tutaj niech za przyk³ad s³u¿± Vislavowe zimowe wêdrówki piesze po Wyspie Wolin.
Ka¿dy przyje¿d¿a z w³asnymi pó³produktami które bêdzie mo¿na przygotowaæ na miejscu,razem lub osobno.Cytat z ostatniej...:
..."Po nauczeniu organizmu przebywania w takich warunkach i krótkiej adaptacji wszystko wraca do normy.
Moje krótkoterminowe typy ¿ywieniowe to:
- suszone owoce
- herbata z miodem
- odpowiednio przygotowana s³onina i boczek i podp³omyki
- sucharki podró¿ne od Krzysztofa (dzk b)
plus jako zapas suszony bia³y ser i suszone miêso w p³atkach
Z czasem nale¿a³oby do³o¿yæ przynajmniej jeden porz±dny gor±cy posi³ek na dobê. Jednak gêst± kaszê ze s³onin± zamieni³bym na gor±c± zupê na bazie kaszy, suszonego miêsa i suszonych warzyw - ³atwiej 'wchodzi' i rozgrzewa.
Po powrocie z wyprawy, do s³odzenia 'herbaty' przygotowa³em mieszankê miodu i konfitur z ¿urawin"............
<a href="http://www.freha.pl/index.php?showtopic=6094&st=180" target="_blank">http://www.freha.pl/index.php?showtopic=6094&st=180</a>
Kowal na dzieñ dzisiejszy jest nieprzewidziany:( No chyba ¿e kto¶ bêdzie chcia³ sam popróbowaæ siê w takiej roli to mogê zabezpieczyæ podstawowe narzêdzia,i materia³.
NO I TAK NA KONIEC TEGO PRZYD£UGIEGO POSTU WYJA¦NIAM:
....NIE JEST TO REENACTING SURVIVAL JAKBY NIEKTÓRZY PRZYPUSZCZALI,TYLKO SPOTKANIE CELEM WYKONANIA PEWNYCH PRZEDMIOTOW UZYTKOWYCH BEZ "ZASTOSOWANIA" SZLIFIEREK ,WIERTAREK,KLIMATYZOWANYCH WARSZTATÓW,RÓ¯NEGO TYPU MASZYNEK LUB URZ¡DZEÑ,W WARUNKACH RZECZYWISTYCH.DLATEGO ZAPROPONOWA£EM BARDZO PROSTE RZEMIOS£A I WZORY.ILE Z TYCH ZAMIERZEÑ ZREALIZUJEMY?..