Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Grodziec zimowy 2008
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Stron: 1, 2, 3
Bejbs
Z racji nawa³u pracy w tym terminie i odleg³osci ( czas na dotarcie ) marne szanse abym sie zjawi³.............angsad.gif
Czarny
U nas szanse na przyjazd rosn± przez upór Karoliny, ja jestem zdecydowanie przeciwny Zobaczymy, co z tego wyniknie...
Micha³ ¯elazo
Karolina ma racjê.
S³uchaj jej icon_mrgreen.gif

Dla samego zamku warto siê do Grod¼ca wybraæ.

Pozdr.
M.
Czarny
Kazdy ma swoje racje Ja za najs³uszniejsze uwa¿am swoje A poza tym do lutego troche czasu jeszcze zosta³o Na razie zdecydowanie jestem na nie
S³odziutki
CYTAT(Czarny @ 11:14 02.12.2007) *
U nas szanse na przyjazd rosn± przez upór Karoliny

Wspieramy Karolinê!!! respekt.gif

A co do samej imprezy, to formalny mail prezentuj±cy Rotê wraz ze szczegó³owymi pytaniami dotycz±cymi zakwaterowania dla Rodziny ¯elazów, parkingu, przywo¿enia psów, s³omy i ogrzewania zosta³ wys³any do Kasztelana zamku. Czekamy na odpowied¼.

Pozdrawiam serdecznie,
S³odziutki.
Micha³ ¯elazo
Z ¯elazami nie bêdzie problemu, po prostu wynajmiemy sobie pokój, na stronie zamku stoi, ¿e jest ich kilka smile.gif

O parking bardziej siê martwiê, ale jak pisa³em je¿eli auta bêd± staæ ko³o zamku to bêdziemy mieli tylko jeden powód wiêcej ¿eby wystawiaæ nocne warty.

Pozdr.
M.
S³odziutki
CYTAT(Micha³ ¯elazo @ 11:29 10.12.2007) *
Z ¯elazami nie bêdzie problemu, po prostu wynajmiemy sobie pokój, na stronie zamku stoi, ¿e jest ich kilka

Mniej wiêcej tak brzmia³o pytanie, które wys³a³em smile.gif

Pozdrawiam!
Czarny
Có¿, Karolina moze przyjechaæ sama , r±czki i no¿ki ma
Igor Weso³owski
Hej
Czarny kolego mój serdeczne czemu jeste¶ tak na nie do imprezy w Grod¼cu? Lokalizacja czy zima ciê odstrasza? Chcesz czekaæ do lata z warsztatami bawarskimi? icon_mrgreen.gif pijacy.gif icon_mrgreen.gif
Ale tak z innej beczki b³agam, proszê, zaklinam, straszê i gro¿ê S³odziutki podaj termin, w który
by¶my siê spotkali zale¿y mi na tym gdy¿ chcemy wyjechaæ z Kasi± do Brna na wystawê psów która jest w terminach oko³o grod¼cowych a trzeba devil.gif bestie zg³osiæ wcze¶niej. Jak siê pokryj± terminy to trudno Grodziec zwyciê¿a ale je¿eli nie to ¿al by nam by³o. Tak ¿e jeszcze raz zawo³am

-------------------------------------------------TERMIN--------------------------------------------------------
Pzdr Igor
S³odziutki
CYTAT(Igor Weso³owski @ 20:52 11.12.2007) *
Ale tak z innej beczki b³agam, proszê, zaklinam, straszê i gro¿ê S³odziutki podaj termin, w który
by¶my siê spotkali zale¿y mi na tym gdy¿ chcemy wyjechaæ z Kasi± do Brna na wystawê psów która jest w terminach oko³o grod¼cowych a trzeba devil.gif bestie zg³osiæ wcze¶niej. Jak siê pokryj± terminy to trudno Grodziec zwyciê¿a ale je¿eli nie to ¿al by nam by³o. Tak ¿e jeszcze raz zawo³am

-------------------------------------------------TERMIN--------------------------------------------------------
Pzdr Igor

Ok, zadzwoni³em do Kasztelana. Ustalenia s± nastêpuj±ce:
- mamy sobie wybraæ termin - jeden z weekendów w lutym. Piszcie, który pasuje Wam najbardziej.
- je¶li bêdzie ostra zima, mo¿e byæ problem z dojazdem na zamek (trzeba bêdzie tam w³aziæ),
- w ka¿dym razie zamek bêdzie otwarty dla turystów, ale zim± ruch jest ma³y.
- sala oczywi¶cie by³aby zarezerwowana dla nas, zgodnie z wcze¶niejszymi ustaleniami,
- nie powinno byæ problemu z ewentualnymi imprezami firmowymi w czasie naszej imprezy.

Jak ju¿ wybierzemy termin, niezw³ocznie dam znaæ Kasztelanowi. Tak jak mówi Igor: im szybciej, tym lepiej.

Nie znam jeszcze odpowiedzi na szczegó³owe pytania z mojego maila. Prawdopodobnie dzisiaj Kasztelan odbierze maila u swojego informatyka i bêdziemy wiedzieæ co¶ wiêcej.

Pozdrawiam!
S³odziutki.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Zimy ostatnio szybko siê koñcz±, wiêc proponujê wcze¶niej, drugi weekend. Pozdrawiam
Gwyn
Igor Weso³owski
Hej
Je¶li o nas chodzi to najlepszy by³by pierwszy ³ikend albo trzeci ³ikend czyli 2/3 luty lub 16/17 luty ale od biedy mo¿e byæ i drugi ³ikend czyli 9/10. Najgorsz± opcj± to dla nas czwarty ³ikend
Pzdr Igor
Tom
sprawdzê mój kalendarz bo w lutym mam du¿± imprezê z amerykanami
tak urokliwego zamku nie chcia³bym odpuszczaæ zw³aszcza ¿e d³ugo ju¿ nic ¶redniowiecznego
nie by³o na warsztacie

na zimê wg d³ugoterminowych prognoz wcale nie ma co liczyæ
wiêc pocz±tek czy koniec to i tak na ³adn± zimê szanse podobne
te¿ nad tym bolejê bo mamy w planach walczyæ o "mro¿one miêso"

mo¿na siê dogadaæ co do wspólnego wyjazdu, piszê do tych którym Toruñ lub Bydgoszcz le¿± po drodze na Grodziec ;)
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Kacper sugerowa³ drugi weekend jako dogodniejszy dla koniñskich ni¿ pierwszy, wiêc chyba klamka zapad³a - drugi weekend. Pozdrawiam
Gwyn
Kacper z Konina
Najlepiej drugi,trzeci te¿ móg³by byæ -tylko nie pierwszy!
Micha³ ¯elazo
Dla nas to bez ró¿nicy.

Pozdr.
M.
Tom
ok ustali³em z dowództwem naczelnym ¿e na 2 weekend nale¿y wstrzymaæ wszelkie operacje na froncie zachodnim tak wiêc dla mnie 2 weekend jest ok
S³odziutki
CYTAT(Tom @ 18:38 16.12.2007) *
ok ustali³em z dowództwem naczelnym ¿e na 2 weekend nale¿y wstrzymaæ wszelkie operacje na froncie zachodnim tak wiêc dla mnie 2 weekend jest ok

Có¿, woleliby¶my z Basi± pierwszy weekend, ale od biedy pewnie mo¿emy pojechaæ i w drugi. Czekamy jeszcze trochê na odzew pozosta³ych, a potem zadzwoniê do Kasztelana.

Pozdrawiam,
S³odziutki.
Rotmiszcz
Hejka, na mnie nie ma siê co ogl±daæ, bo prawdopodobnie i tak zimowy PoPis bêdê zmuszony sobie darowaæ angsad.gif A¿ mi nowe sprzêta rdzewiej± ze zgryzoty...
Wojciech Radzki
Ja w tej chwili moge powiedziec ze trzeci weekend mi raczej nie bedzie pasowal. Z pozostalymi to i tak nie wiem, bo plany zajec na przyszly semsestr beda dopiero pod koniec I semestru. Moze byc tak, ze mi dowala prowadzenie zajec zaocznych w terminie popisu. No i jak mi sie nie uda z kims zamienic, to bedzie lipa. Ale jestem dobrej mysli. :-)
Pozdr
WR
EwKa
Niestety ze wzgledu na moja zaawansowana ciaze nie bedziemy mogli dojechac do Polski w lutym. Nie bedzie nas wiec na Popisie Roty a najwczesniejsza impreza rotowa ktora "wchodzi w gre" to Swiecino (jesli nie bedzie przeciwskazan medycznych).

Pozdrawiam!
Anna z Lublina
Hej,
Je¶li tylko zd±¿ê zamkn±æ na czas sesjê egzaminacyjn± to chêtnie przyjadê. smile.gif
pozdrawiam Anka
synek
Z ¿alem muszê zg³osiæ ¿e siê nie pojawiê na zimowym popisie. Szko³a sprawi³a ¿e móg³bym wyjechaæ z Warszawy dopiero w pi±tek wieczorem. Niestety szko³a wa¿niejsza.

Pozdrawiam i ¿yczê mi³ej zabawy.
Tomek Dubis
Niestety, ale jeszcze nie mogê potwierdziæ swojej obecno¶ci. Wszystko zale¿y od terminów egzaminów, bo znaj±c moj± uczelniê, to mogê mieæ takowy nawet w sobotê albo w niedzielê. Ale mam nadziejê, ¿e jednak nie bêdzie ¼le i uda siê przyjechaæ smile.gif
Pozdrawiam!
Micha³ ¯elazo
To jak z tym terminem ?
Drugi weekend lutego zostaje ? Szczerze mówi±c, to chcieliby¶my z Ik± jak najszybciej poznaæ werdykt ¿eby sobie zabookowaæ czas smile.gif

Pozdr.
M.
Hasior

Ja tez jestem za 2 weekendem lutego. Jestem w tym terminie we Wrocku i bede sie staral przyjechac do Grodzca. Byc moze pojawi sie wiecej ludzi z Roty Sw. Jana, ale to jest jeszcze niepewne. Na razie ja i Tomaszek chcemy przyjechac. Jak dobrze pojdzie to cala trollownia przyjedzie tez.... bigsmile2.gif

Pozdrawiam
S³odziutki
Meldujê, ¿e:

- 2 weekend lutego zosta³ ostatecznie ustalony z Kasztelanem.
- s³oma w kostkach jest na zamku. Jakby kto¶ potrzebowa³ (z tych co ¶pi± we wspólnej sali), to s± tak¿e materace.
- Pokoje dla potrzebuj±cych s± jak najbardziej dostêpne, nawet z po¶ciel±.
- je¶li bêdzie dobra pogoda i da siê tam wjechaæ, parking jest pod samym zamkiem.

Resztê szczegó³ów poznamy w chwili, gdy uzyskam odpowied¼ na maila.

Pozdrawiam,
S³odziutki.
Micha³ ¯elazo
CYTAT(S³odziutki @ 09:10 07.01.2008) *
Meldujê, ¿e:

- 2 weekend lutego zosta³ ostatecznie ustalony z Kasztelanem.
- s³oma w kostkach jest na zamku. Jakby kto¶ potrzebowa³ (z tych co ¶pi± we wspólnej sali), to s± tak¿e materace.
- Pokoje dla potrzebuj±cych s± jak najbardziej dostêpne, nawet z po¶ciel±.
- je¶li bêdzie dobra pogoda i da siê tam wjechaæ, parking jest pod samym zamkiem.

Resztê szczegó³ów poznamy w chwili, gdy uzyskam odpowied¼ na maila.

Pozdrawiam,
S³odziutki.

God bless you icon_mrgreen.gif

Pozdr.
M.
S³odziutki
Czo³em smile.gif

Aby¶cie pozostawali na bie¿±co: napisa³em pro¶bê o rezerwacjê pokojów hotelowych dla osób, które wyrazi³y tak± chêæ. S± to: Chrzan, Stefan, Rodzina ¯elazo (Soprano? tongue.gif ). Skorygujcie mnie, je¶li co¶ pokrêci³em. Mam nadziejê, ¿e pokojów wystarczy. Na razie rozumiem to w ten sposób, ¿e tych pokojów nie ma tam zbyt wielu. Oczywi¶cie, pokoje bêd± siê wi±zaæ z op³at±, ale nie wiem jeszcze jak± i kiedy.

Czekam te¿ na odpowied¼ w sprawie naszych innych szczegó³owych pytañ, zw³aszcza w sprawie przywiezienia psa i jak to w³a¶ciwie jest z ogrzewaniem na sali rycerskiej.

Pozdrawiam,
Suessermann von Bayern.
Stefan Mi¶kiewicz
Witam. Ja mam pytanko co robimy z jedzieniem cos gotujemy??( czy sa tam warunki na gotowanie na ogniu, moze byc oczywiscie poza zabudowaniami). Dzieki za odpowiedz.
Marcus Aurelius Carnifex
I czy sklep jest blisko, czy mo¿e zapasy ze sob± woziæ?
Micha³ ¯elazo
Jakby zniwelowaæ teren i zamek oraz sklep by³yby na tej samej wysoko¶ci to by³oby blisko icon_mrgreen.gif

A tak to lepiej i szybciej samochodem je¼dziæ.

Pozdr.
M.
S³odziutki
Allo,

Rozmawia³em z p. Krzysztofem Sikor±, odpowiedzialnym na zamku za organizacjê. Wkrótce dostaniemy szczegó³ow± odpowied¼ mailem.

Wa¿ne: jest wiêcej opcji noclegu dla zainteresowanych, m.in. pokoje wieloosobowe (za op³at±, tak jak w Gniewie).

Nocleg dla tych, którym na tym zale¿y - nie w sali rycerskiej, tylko w sali kominkowej, z przyczyn oczywistych ;)

Niesamowicie wa¿ne: Zaproponowa³em, ¿eby¶my na Zamku zrobili ma³± "konferencjê" z Kasztelanem, w celu ustalenia warunków ewentualnej wspó³pracy w lecie (o której by³a mowa od pocz±tku rozmów z Kasztelanem).
Do dogadania sa szczegó³y rozliczenia za nasz pobyt, tzn. niektórzy bêd± p³aciæ za pokoje, a inni bêd± nocowaæ na siennikach. Nie wiem jeszcze, jakie rabaty da nam ewentualna wspó³praca. Oczywi¶cie, g³ównym rozmówc± z naszej strony powinien byæ Kacper. A zatem pro¶ba do Kacpra, ¿eby zastanowiæ siê nad promowaniem Roty w ten sposób i pro¶ba o to, ¿eby przygotowaæ jakie¶ propozycje z naszej strony.

Tyle na razie. Wiêcej podam, kiedy uzyskam odpowied¼.

Pozdrawiam,
S³odziutki.
Czarny
Ja tylko tak z ciekawosci A co Wy tam bidaki bêdziecie w 10, góra 15 osob robiæ?
S³odziutki
Hm, w³a¶nie. Policzmy siê. Muszê powiedzieæ p. Sikorze ile nas bêdzie osób. Napiszcie do mnie na priva jaki jest stan waszej wiedzy na ten temat. Skonfrontujemy listy i stworzymy jedn±.

Pozdrawiam,
S³odki.
Micha³ ¯elazo
A mo¿e wpisujmy siê tutaj i jednocze¶nie róbmy wstyd tym, co nie jad± ?
Mo¿e dzia³ania propagandowo - wymuszeniowe przynios± skutek i bawiæ siê bêdzie wiêcej ni¿ 15 osób ?

Ja w ka¿dym razie deklarujê 3 osoby, czyli Julkê, Justynê i siebie. Mam nadziejê, ¿e kogo¶ jeszcze z Lublina ze sob± zabierzemy, bo mamy teraz baga¿nik na dachu icon_mrgreen.gif i mo¿emy jechaæ we 4 osoby, a nie w 3 plus graty, jak do tej pory (ubieg³oroczny powrót z Gniewa z Bryanem w charakterze nadbaga¿u siê nie liczy - to by³ cud ¿e siê zabrali¶my).

Pozdr.
M.
Basia
Jak siê wpiszecie na forum, to bêdzie czarno na bia³ym, ¿e wyrazili¶cie chêæ!

Jakby byli jacy¶ chêtni, co chcieliby, ale nie wiedz± jak, to knujemy, ¿eby móc kogo¶ zgarn±æ z Warszawy na Grodziec. Wyjazd planujemy w pi±tek rano.
S³odziutki
Wcze¶nie rano devil.gif
Stefan Mi¶kiewicz
My jedziemy we dwie osoby + pies ( prawie 3 osoba) rowniez w piatek jakos przed po³udniem.smile.gif
Wojciech Radzki
To ja proponuje, starym, choc zapomnianym zwyczajem, zrobiæ odrêbny temat pt. grodziec zimowy 2008 - lista chetnych, by tam sie wpisywac. Dzieki temu wpisy nie bêd± za¶miecaæ tego tematu i latwiej bêdzie wyszukaæ informacje odno¶nie samej imprezy.
Mozemy robic tez tak, ze kazda wpisuj±ca sie osoba kopiuje i wkleja liste, dopisujac sie na koncu. Patent moim zdaniem dobrze dzia³aj±cy na forach airsoft i tu moze sie tak¿e sprawdziæ. ;)
Pozdrawiam
WR
S³odziutki
Cze¶æ smile.gif

Zamieszczam mail który otrzyma³em z Zamku Grodziec:

Witam,
Nocleg:
35,00 z³ od os. bez wy¿ywienia (pokoje 2os., pokój 2+1)
25,00 z³ od os. bez wy¿ywienia (pokoje wieloosobowe ok. 12 osób w jednym

pokoju)
Je¶li chodzi o nocleg w samym zamku - klimatyczne to udostêpnimy piwnice,

tam jest m. in. kominek, w tym miejscu Noc Sylwestrow± spêdzali Wojowie.
"bêdziemy mogli u¿yæ s³omy znajduj±cej siê na Zamku, do naszych
sienników" -
nie bêdzie takie konieczno¶ci.
"w miarê dobrej pogody bêdziemy mogli parkowaæ na zamkowym parkingu" -
tak
bêdzie mo¿na zaparkowaæ: ile przewidujecie aut?
Osoby które maj± przyjechaæ z psem zosta³y poinformowane z tego co wiem,
¿e
nic nie stoi na przeszkodzie.
Kwestie uzgodnieñ co do kosztów najmu - pomieszczeñ/sal, a w ramach
pokazania Waszego kunsztu i umiêtno¶ci ... to ju¿ na miejsc z
Kasztelanem/Kierownikiem Zamku Grodziec. Tak samo bêdzie mo¿na ustaliæ
kwestie dalsze - wakacje i kolejne wizyty ale ju¿ na miejscu w lutym.
Pozdrawiam
Krzysztof Sikora

Proszê o wypowiedzi, je¶li interesuj± Was bli¿sze informacje.

Zwracam uwagê zainteresowanych s³om± do sienników, ¿e w mailu napisano "nie bêdzie takiej konieczno¶ci". To jest kwestia, któr± chcia³bym doprecyzowaæ. Wcze¶niej by³a mowa o s³omie, ale by³a te¿ mowa o materacach. Byæ mo¿e o to chodzi w mailu. Wypowiedzcie siê proszê - na czym w³a¶ciwie chcecie spaæ.

Pozdrawiam,
S³odki.
¦wider
w³a¶ciwie to chce spaæ na sienniku wiec potrzebuje s³omy smile.gif jakby mia³o nie daæ rady to powiedz mi t oz wyprzedzeniem

pozdrawiam
Tomek Dubis
Niestety, ale ju¿ wiadomo, ¿e ani Ania, ani ja nie bêdziemy mogli pojawiæ siê na popisie w Grod¼cu angsad.gif Uczelnie okaza³y siê do¶æ okrutne je¶li chodzi o sesje tej zimy...
Pozdrawiam i mi³ej zabawy!
Kacper z Konina

Je¿eli kto¶ ma jakie¶ ciekawe pomys³y dotycz±ce dzia³añ na Grod¿cu[oprócz tych co zwykle,np. musztry] -piszcie.Proszê przygotowac siê do dyskusji na temat uzbrojenia -jest sporo do wyja¶nienia isprecyzowania.
Micha³ ¯elazo
Warty. Niby to co zwykle, ale na ¦wiecinie przez 6 dni by³y tylko raz, na ubieg³orocznym Gniewie tylko w noc z pi±tku na sobotê.

Tak sobie my¶lê, ¿e owszem, ci co trafi± najgorzej nie wy¶pi± siê specjalnie, ale chyba mamy byæ wojskiem, wiêc i dyscyplina (w rozs±dnych dawkach) byæ musi. W koñcu ka¿dy wie na co siê pisze (chyba) smile.gif

Po dwie osoby w ka¿d± noc na dwugodzinne warty od 18.00 do 8.00, to nam zajmie 14 osób, a tyle mamy je¶li wszyscy zdeklarowani siê pojawi±. Te dwie godziny to akurat dwie niespieszne rundki po murach plus trochê stania w przeci±gu bramy i bocznej furtki.

Tyle mojego...

Pozdr.
M.
Wojciech Radzki
Propoonuje jakie¶ zabawy jako wieczorn± rozrywkê: granie w kosci, karty, si³owanie sie na rêkê itp. Jakies inne pomys³y zabaw? ;)
Pozdr
WR

PS
Co do ¦wiecina to nic dziwnego, zwa¿ywszy na ilo¶æ pracy wykonywanej ka¿dego dnia. Ale za dnia by³y warty.
S³odziutki
Cze¶æ!

Z zabaw: mo¿e jakie¶ ma³e warsztaty szermiercze na drewno?

Warty na zamku to jak dla mnie o wiele fajniejsza zabawa, ni¿ w polu. Na Grod¼cu s± kryte ganki obronne i inne bajery devil.gif Ja siê piszê.

Uspokajam w kwestii s³omy: To, ¿e s³oma nie bêdzie konieczna, ma oznaczaæ ¿e ka¿dy kto nie ¶pi w warunkach hotelowo-turystycznych, mo¿e liczyæ zarówno na materac, jak i na s³omê. Wedle uznania. smile.gif

Urlopy wziête?

Pozdrawiam,
S³odziutki.
Igor Weso³owski
Hej
To ja w sprawie rozrywek. To mo¿e do wsi pójdziemy kontrybucje sci±gn±æ i dziewki na rozpustê do zamku porwiemy icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif
A tak na serio to ko¶ci i karty (ehh ¿o³d by sie przyda³) wieczorem.Co do wart to ja jestem jak zwykle za. Najwyzej jak kto¶ nie bêdzie chcia³ bo auto prowadzi to trudno odrobi w kuchni. A propos kuchni jak z mo¿lio¶ci± podgrania czego¶ na kominku a i jak z ewêtualnym ogniskiem coby warta ogrzaæ sie gdzie mia³a
Pzdr Igor
Marcus Aurelius Carnifex
CYTAT
Z zabaw: mo¿e jakie¶ ma³e warsztaty szermiercze na drewno?

Jakby by³o du¿o wolnego czasu i chêtni to móg³bym przeprowadziæ trening na tasak i sztylet. Z tym, ¿e system walki jest bardziej z okolic po³o¿onych na wschód ni¿ w europie - za to jest zabójczo skuteczny. Pozycje walki s± nieco bardziej wspó³czesne kwestia przerobienia tego z inszego na nasz.
http://pl.youtube.com/watch?v=elYJIJGYKt4
http://pl.youtube.com/watch?v=jaiY3l2t1XI
http://pl.youtube.com/watch?v=MtZgBx56ns8
http://pl.youtube.com/watch?v=nYAXjKkLmJs
http://pl.youtube.com/watch?v=tA3QCEl_cVU
http://pl.youtube.com/watch?v=wgQfX1RTAvM
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Kalaki i innych Arnis osobi¶cie bym nie miesza³ ;) Mamy w³asne metody pos³ugiwania siê kordem/tasakiem czy pugina³em. To z maczetami mamy chodziæ zamiast kordów? Rozmiar podobny...Do miecza mo¿emy co¶ weso³ego porobiæ, nie ma sprawy. Korda sie nie podejmujê, bo mam za ma³o praktyki, a pugina³ bez masek, hmm.
Pozdrawiam
Gwyn
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.