Czy wie kto¶ kiedy ma siê odbyæ?
zim±
Pytanie raczej o imprezê zimow± 2008. Czy bêdzie to na pewno Gniew to jeszcze nie wiadomo
Pozdrawiam
Gwyn
O fajnie ze sie co¶ szykuje. Osobiscie mi sie imprezy w Gniewie podobaj± ( co prawda nie jest to moze miejsce idealne ale juz sprawdzone.... ) przy troszê wiekszym nacisku na "integracje miejsce bardzo dobre.
Gwyn a macie mo¿e jaki¶ pomys³ na inne miejsce? Jak tak to zdrad¼ jakie
Jesli chodzi o nas to ani ja ani tym bardziej Ewa w tym roku w zimie raczej nie dotrzemy do Polski...
Taki juz los emigrantow..
Ja bym by³ za Gniewem jednak, tylko w odrobinê zmienionej formule i przy wiêkszej samodyscyplinie
Wtedy mogliby¶my z Juli± przyjechaæ, bez nadmiernego ryzykowania jakiego¶ przeziêbienia, grypy, itp.
Pozdr.
M.
A tak sie spytam, czy zamek w Gniewie nie oferuje tym razem dobrego terminu, czy jest po prostu chêæ zmiany zamku??
Pozdr
WR
To chêæ zmiany zamku
My¶lê, ¿e wyj¶cie z rutyny by³oby dobrym planem. Oczywi¶cie zadbamy o to, ¿eby najm³odsi mieli odpowiednie warunki i mogli bawiæ siê z nami. Do koñca przysz³ego tygodnia powinno byæ wiadomo, czy zostaniemy na Gniewie, czy zrobimy sobie odmianê. Pozdrawiam
Gwyn
P.S. Zdecydowanie chcia³bym postawiæ na integracjê i siennikowanie z opcj± lajtow± dostêpn± dla dzieciatych.
a co jest zlego w Gniewie, jakby nie patrzec to na zime najlepsze warunki,
CYTAT(Cedric @ 21:39 24.10.2007)
a co jest zlego w Gniewie, jakby nie patrzec to na zime najlepsze warunki,
Trochê siê rozbisurmanili¶my w tym roku i gdyby nie ostre "chodzenie" przed i po po³udniu w sobotê to atmosfera by³aby wy³±cznie piknikowo-alkoholowa.
Gniew ma owszem, ¶wietn± infrastrukturê, ale sprzyja ³atwi¼nie. Choæ z drugiej strony na ¦wiecinie luksusów nie by³o, a te¿ ma³o wojskowo obozowali¶my w sumie.
Ja bym by³ za Gniewem, tylko tak jak pisa³em wcze¶niej, z wiêksz± samokontrol± (co sam obiecujê). Ale jak dowództwo zadecyduje, ¿e popis gdzie indziej to te¿ przyjadê. Czekam na imprezê z utêsknieniem
Pozdr.
M.
Z zamkiem w Gniewie wiaze sie potencjalna uciazliwosc wspolegzystencji z grupa pracownikow firmy na imprezie integracyjnej:)
A tak na powaznie, tez jestem za bardziej zdecydowanym kursem siennikowo-rzemieslniczo-integracyjno-swieczkowym. A Gniew troche rozleniwia np. samym wyposazeniem pokoji...
Ewa i 4/9 kogos (plec jeszcze nie ustalona:))
Witam
Fajnie by by³o znale¼æ inne miejsce na imprezê zimow±. Gniew ma sporo wad np. to ¿e jest w centrum miasta i tak naprawdê poza padokiem dla koni to nie ma gdzie pój¶æ. Ale mo¿e jest szansa np. zamiast spaæ po pokojach wynaj±æ t± salê tzw. rycersk± (tam gdzie dwa lata temu by³y treningi) i tam spaæ na siennikach (skoro obok jest stajnia to siano siê na pewno znajdzie choæ wiadomo zrzuta) plus wykrêciæ korki co by siê nie uda³o ¶wiat³a w³±czyæ
. Oczywi¶cie to jest plan alternatywny jakby siê inna miejscówka nie znalaz³a. A tak a propos Gwyn uchyl r±bka tajemnicy co to ma byæ ewentualnie za miejsce.
Pozdrawiam
Igor
PS: Ewa czekamy na pozosta³e 5/9
Gwyn, zdrad¼ choæ r±bek tajemnicy.
Zaczynam siê zbroiæ i stroiæ i muszê wiedzieæ jaka bêdzie przybli¿ona d³ugo¶æ i szeroko¶æ geograficzna nowego miejsca popisu, ¿eby do k±ta padania promieni s³onecznych dobraæ w celu idealnego efektu kolory tkanin, itp, itd
Pozdr.
M.
Siemka
Je¶li o mnie chodzi to jestem jak najbardziej za warunkami obozowo-wojskowymi. Co do miejsca to siê oczywi¶cie dostosujê - nie zale¿y mi na szczególnym k±cie padania promieni s³onecznych no chyba ¿e jedziecie w tropiki:). Ja tylko nie chce pr±du i konserw...
Pozdrówki!
P.S. Dostaniemy w koñcu ¿o³d? Bo jak nie to bede do buntu namawia³, bo nie ma takiego ¿o³nierza co kilka lat ¿o³du nie dostaje i sie nie buntuje ;P (oczywi¶cie propozycja powa¿na)
Jako nieobecnemu na ostatnim gniewie ciezko mi powiedziec ale mam pewne watpliwosci czy problemem jest sam zamek czy po prostu za duzo wolnego czasu (nie rzucam kamieni jako pierwszy do garowania) i nie chodzi mi tu o warsztaty szermiercze czy inne ale o ogolna koncepcje imprezy (moze cos po za maszerowaniem). A co do postu Igora to po za padokiem jest jeszcze rozlewisko Wisly na dole ale to trzeba by ruszyc 4 litery albo dobrze wydrzec mordke na ludzi, mniej wiecej chodzi mi o zabawe terenowa jak np na Brodach bylo.
Witka
Nie wiedzia³em ¿e tam za zamkiem jest taki teren
A wiesz mo¿e jak by by³o z wynajêciem tej sali ogólnej?
Pzdr Igor
nie wiem ale sie dowiem zaden problem
Mi siê co¶ wydaje ¿e w g³ównej mierze, to ¿e nasze spotkania s± takie a nie inne s± skutkiem naszego zaanga¿owania i lekkiego rozleniwienia. Choæ pokusy takiego miejsca jak Gniew te¿ sprzyjaj± rozleniwieniu, i mam tutaj na my¶li ¶wiat³o elektryczne i wyposarzenie pokoi.
Je¿eli uda siê zmieniæ miejsce naszych spotkañ, moim zdaniem bêdzie bardzo fajnie
Witam. Mam pewna uwage co do sali w Gniewie tej du¿ej tam chyba nie ma ogrzewania i dotego z tego co pamiêtam to kominek to atrapa wiec nie mozna sie dogrzac. Wiec nie wiem dokonca czy to dobry pomysl szczegolnie w zime. Moge sie mylic i jezeli tak jest to moje nie doinformowanie:)
Hejka
Ciekawe czy w ogóle uda sie zrobiæ imprezê w Gniewie gdy¿ miasto wystawia zamek na sprzeda¿ (by³o we wiadomo¶ciach). Pewnie to jeszcze d³uga droga zanim sie chêtny znajdzie ale trzeba braæ pod uwagê tak± ewentualno¶æ. W karczmie jest temat o tej sprzeda¿y. Gwyn mia³e¶ co¶ powiedzieæ o innej miejscówce we¼ no sie odezwij.
Pzdr Igor
Dziêki aktywnej pracy Basi i S³odkiego mamy mo¿liwo¶æ przeprowadziæ zimow± imprezê w zupe³nie innej czê¶ci Polski, a mianowicie na zamku Grodziec:
http://www.grodziec.com/zamek_foto.htmlSami przyznacie, ¿e piêkny - w³a¶ciwego kszta³tu, jak pisz± nabra³ w roku 1470, odbudowywany, jak to bywa, w XIXw.
Sala rycerska jest nam udostêpniana za darmo, za zaproszeniem do pokazania siê publicznie w okresie letnim, te¿ na indywidualnej, naszej imprezie. Kto wie, mo¿e jak fajnie wyjdzie to uda siê co¶ wynegocjowaæ na letni± imprezkê - mo¿e jaki¶ czê¶ciowy zwrot kosztów? Czysta gdybologia, zaznaczam
Dojazd transportem publicznym jest trudny, ale mo¿liwy. Co powiecie na tak± odmianê? Dla czê¶ci bêdzie bli¿ej, dla czê¶ci dalej, niektórym to nie robi. Pozdrawiam
Gwyn
Jak dla mnie BOMBA! Lubie styl Bodo Ebhardt-a, ten zamek ma piekny klimat. Jesli udaloby sie zawiazac szersza wspolprace z wlascicielem (nie jednosezonowa) byloby naprawde super.
S³odki !!! Basia !!! Kochamy Was !!!
Od 7 lat nie by³em na tym zamku i marzy³em ¿eby tam pojechaæ na imprezê z prawdziwego zdarzenia. Ju¿ siê nie mogê doczekaæ lutego, kiedy bêdzie ustalony termin popisu ???
Co do dojazdu bez auta faktycznie mo¿e byæ spory problem, bo ze Z³otoryi do Grod¼ca choæ nie jest daleko do autobsy je¼dzi³y nieczêsto. No i samo wej¶cie na zamek ze sprzêtem to niemal wspinaczka, albo dwa razy d³u¿sza trada drog±. Ale co to za problem, ustalimy dy¿ury i kto¶ z autem bêdzie je¼dzi³ do Z³otoryi i k³opoty z g³owy
Ja mam tylko klasyczne pytanie ojca chc±cego zabraæ dziecko: czy sale s± ogrzewane we wspó³czesny sposób, czy tylko kominkiem ? Nie mam pojêcia co tam siê zmieni³o po reality show, którego producent mia³ sporo na zamku odnowiæ...
A swoj± drog± niez³± bêdziemy mieli zagwozdkê, ¿eby tak wielki zamek obsadziæ nasz± skromn± za³og±
Pozdr.
M.
O ile wiem, s± tam dostêpne normalne, ogrzewane pokoje w-razie-jakby-co. Pozdrawiam
Gwyn
S±. Ju¿ sprawdzi³em
Czyli w-razie-jakby-co zamiast krzyku Kacpra bêdzie mnie budzi³ SMS od Bryana, jak w tym roku na Gniewie
Jezu jak siê cieszê...
Pozdr.
M.
Jestem wszystkimi koñczynami za. Mi³a odmiana i dla nas z £ód¼ki lepszy dojazd. Tylko jaki termin. Okolice 18 lutego czy co¶ w inny deseñ.
Pzdr Igor
Czo³em!
Bardzo siê cieszê, widz±c Wasz entuzjazm. Od siebie dodam jeszcze dwie rzeczy: Kasztelan zamku rzeczywi¶cie wspomina³ o wspó³pracy. Oprócz tego, pracujemy nad ma³ym portfolio ze zdjêciami. By³oby super, gdyby¶cie ewentualne sugestie co do tre¶ci i formy przes³ali mi na priva.
Pozdrawiam!
Suessermann.
Dla mnie super! Tylko jest tam gdzie¶ jaka¶ skrytka na samochody? (¿eby malowan± blach± nie mroczyæ) W razie czego ja moge do Z³otoryji je¼dziæ
Forza S³odki i Basia !!!
Je¿eli nic siê nie zmieni³o, to auta niestety przed bram± zamku, wiêc warty bêd± musia³y tam w nocy czêsto zagl±daæ.
Pozdr.
M.
W najgorszym razie zasypiemy auta ¶niegiem, albo zrobimy jakie¶ gustowne maskowanie z krzaczorów
A tak na powa¿nie, to miejsca parkingowe wymagaj± jeszcze konsultacji.
Ja to bym w ogóle zapyta³ o parking gdzie¶ poni¿ej zamku, bo przed bram± jest fajne miejsce na manewry. Chyba, ¿e bêdzie tam parkowa³ kto¶ inny, to wtedy na jedno wychodzi.
O matko, napisa³em piêæsetny post!
Pozdrawiam!
S³odziutki.
He, he ja bym tam w dolnoslaskim nie spuszczala z oka samochodu nawet na 5 min.
Taka gmina. Uwierzcie mi, czesto... zbyt czesto tam jestesmy i znamy te "klimaty".
CYTAT(EwKa @ 10:08 22.11.2007)
He, he ja bym tam w dolnoslaskim nie spuszczala z oka samochodu nawet na 5 min.
Taka gmina. Uwierzcie mi, czesto... zbyt czesto tam jestesmy i znamy te "klimaty".
Luzik. Ja mam dolno¶l±sk± rejestracjê
Ksi±¿ê Tomaszek pewnie te¿.
A na powa¿nie - bezpieczeñstwo przede wszystkim. Fajnie by by³o zaparkowaæ na jakim¶ ogrodzonym placu. Byæ mo¿e na potrzeby tych licznych imprez i reality show, które siê tam odbywaj±, powsta³o co¶ takiego. Wypytamy o szczegó³y. To ma³a miejscowo¶æ, ale rozwija siê - wiêc kto wie.
Pozdrawiam!
S³odziutki.
Witka
Ponawiam pro¼bê o ustalenie terminu imprezy. Mo¿e 16/17 luty to bêdzie trzeci weekend lutego zgodnie z tradycj±. S³odziutki jak siê zamek zapatruje na termin imprezy? I jeszcze pytanie a propos sali rycerskiej w której mieliby¶my spaæ jak ona wygl±da i czy ma mo¿e dzia³aj±cy kominek?
Pzdr Igor
Tym razem impreza prawdopodobnie bez nas
Nara
Niestety drugi rok z rzedu musze spasowac, jako ze mamy zastepcze dziecko
http://img142.imageshack.us/my.php?image=pb170002ny3.jpg musimy zostac w domu.
Zamek faktycznie ³adny i jestem gotów pokonaæ te prawie 600 km ¿eby go zobaczyæ.
ja i wrocek jak narazie sie piszemy
Gwyn, mo¿e by¶ zmieni³ temat tego topica na "Grodziec zimowy 2008" ? By³oby bardziej adekwatnie do stanu faktycznego
A tak w ogóle to jaki¶ marazm chyba dopad³ wiêkszo¶æ... Co to, 10 osób bêdzie siê bawi³o na zimowej imprezie, czy tylko reszcie nie chce siê wpisaæ, ¿e jad± ? Gdzie s± te wszystkie Synki, Wróble, Cormaki, Radki i ca³a reszta ? Hê ?
Poza tym mo¿eby zaprosiæ do zabawy z nami kilka osób, które by³y na ¦wiecinie i jako¶ tam w miarê wygl±da³y ?
Grodziec widzê nasz ogromny
Pozdr.
M.
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
No niestety, wyglada na to, ze w tym roku raczej nie dojade:( Szkoda:(
na razie nie ma jeszcze 100% terminu
Ale nie b±d¼my pesymistyczni, na razie wiêkszo¶æ nawet pewnie nie zajrza³a na forum, wiêc ¿yj± w nie¶wiadomo¶ci i siê nie zapisuj±. Mo¿e zaktywizuj± siê "ziemie zachodnie" ?
Je¶li chodzi o sprawy logistyczne, to bêdziemy zapewne w stanie zorganizowaæ transport tych, którzy dojad± do Z³otoryji lub stamt±d bêd± wyje¿d¿aæ.
Nasz dojazd do Gniewu te¿ nie by³ idealny: dwa poci±gi, potem jeszcze PKS, ale jako¶ nam siê uda³o.
pozdrawiam z ¿o³nierskim u¶miechem
Witam! Ja + dwóch zo³nierzy medluje siê
na chwilê obecn± mam zamiar pojawiæ siê ja plus jeszcze jedna osoba.
A ma kto¶ pomys³ jak w miarê sprawnie dojechaæ do z³otoryji z warszawy?
[quote name='Micha³ ¯elazo'
A tak w ogóle to jaki¶ marazm chyba dopad³ wiêkszo¶æ... Co to, 10 osób bêdzie siê bawi³o na zimowej imprezie, czy tylko reszcie nie chce siê wpisaæ, ¿e jad± ? Gdzie s± te wszystkie Synki, Wróble, Cormaki, Radki i ca³a reszta ? Hê ?
HA! Radki macza³y swoje krzywe paluchy w ca³ej idei grod¼cowania ;)
A tak z niezupe³nie innej beczki to dostêpno¶æ mojej nieskromnej osoby do celów rekonstrukcyjno-wyjazdowo-melioracyjno-kuflowych miêdzy koñcem stycznia a koñcem lutego (24) jest mocno dyskusyjna i raczej ma³o prawdopodobna, choæ cieñ cienia szansy na dopuszczenie my¶li o szansie, ¿e bêdê ewentualnie mia³ mo¿liwo¶c, ISTNIEJE. Pozostajê dobrej my¶li i czekam a¿ termin siê ustali.
Za ca³± resztê siê nie wypowiem, bo nie.
Pozdrówka
CYTAT(Rotmiszcz @ 16:54 26.11.2007)
HA! Radki macza³y swoje krzywe paluchy w ca³ej idei grod¼cowania ;)
A tak z niezupe³nie innej beczki to dostêpno¶æ mojej nieskromnej osoby do celów rekonstrukcyjno-wyjazdowo-melioracyjno-kuflowych miêdzy koñcem stycznia a koñcem lutego (24) jest mocno dyskusyjna i raczej ma³o prawdopodobna, choæ cieñ cienia szansy na dopuszczenie my¶li o szansie, ¿e bêdê ewentualnie mia³ mo¿liwo¶c, ISTNIEJE. Pozostajê dobrej my¶li i czekam a¿ termin siê ustali.
Za ca³± resztê siê nie wypowiem, bo nie.
Pozdrówka
Je¿eli Radki sie nie pojawi± to paluchy nie tylko nie bêd± krzywe ale i po³amane
Towarzysz Czarny niech sobie nie my¶li ¿e jego to te¿ minie.
Pozdrawiam Igor
PS Istnieje spora szansa ¿e jak kto¶ by siê dobi³ do £odzi w pi±tek w godzinach rozs±dnych to go wzi±æ mo¿emy autem prosto na zamek powie¶æ.
Jesli chodzi o mnie to chec wyjazdu zdecydowanie jest.
Jak bedzie ustalony termin to bede kombinowal z urlopem.
Pozdr
WR
Witajcie my z Marta oczywiscie tez sie piszemy na wyjazd termin w naszym wypadku nie gra wiekszej roli wazne zeby byl. Czekam na rozwoj sytuacji. Pozdrawiamy:)
CYTAT(synek @ 15:54 26.11.2007)
na chwilê obecn± mam zamiar pojawiæ siê ja plus jeszcze jedna osoba.
A ma kto¶ pomys³ jak w miarê sprawnie dojechaæ do z³otoryji z warszawy?
W ka¿dym rozk³adzie jazdy PKP, jak do tej pory, by³ po¶pieszny do Legnicy. Stamt±d zapewne PKS do Z³otoryi. W wersji deluxe mo¿e to wygl±daæ tak: np. Intercity albo Ekspres do Wroc³awia, a potem albo bezpo¶redni autobus do Z³otoryi/przez Z³otoryjê (we Wrocku jest du¿y dworzec PKS, wiêc takie rzeczy mog± siê zdarzyæ), albo ³apaæ po³±czenie przez Legnicê albo Lubin. To s± spekulacje oparte na ogólnych przekonaniach transportowych mieszkañca Dolnego ¦l±ska. Dok³adniejsze dane sumiennie zdobêdê i podam w swoim czasie
Buziaczken,
S³odki.
Aha, i przestudiujcie sobie stronkê Grod¼ca tutaj:
http://www.grodziec.com/dojazd.htmProponuj± kilka mo¿liwo¶ci dojazdu, nawet bezpo¶rednio do Grod¼ca.
W ka¿dym razie do Z³otoryji jest linia miejska z Legnicy. A z Wroc³awia powinny byæ PKSy i busy prywatne.
Mo¿liwe, ¿e rozk³ady siê do tego czasu zmieni±, wiêc nie warto raczej dok³adnie planowaæ. Tak, jak S³odki napisa³, stosowne informacje bêdz± podane przed imprez±.
do³±czam siê do buziaków
Basia
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.